برترین های انجمن

  1. aminor

    aminor

    VIP


    • امتیاز

      33

    • تعداد محتوا

      2,928


  2. Skyhawk

    • امتیاز

      21

    • تعداد محتوا

      5,789


  3. GHIAM

    GHIAM

    VIP


    • امتیاز

      10

    • تعداد محتوا

      142


  4. arminheidari

    • امتیاز

      7

    • تعداد محتوا

      7,080



ارسال های محبوب

Showing content with the highest reputation on چهارشنبه, 4 اردیبهشت 1398 در همه مناطق

  1. 9 پسندیده شده
    اونهایی که مذاکرات رو پی گیری می کردند و شب ها بیدار بودند یادشونه که سر این موضوع اختلافی ایجاد شد و حتی لاوروف در نشست خبری حاضر نشد.(اگر قانع نشدی همون متنی رو که گذاشتم سرچ کنید) ظاهرا شما به نوشته بنده دقت نکردید، کسی تردیدی نداشت که ایران سلاح هسته ای نداره و سلاح هم نخواهد ساخت اما هزاران کیلوگرم اورانیوم غنی شده و هزاران سانتریفیوژ در حال کار داشت(همچنین مرکز غنی سازی زیر زمینی فردو و برنامه ساخت نمونه های مشابه)، در حالی که سوخت نیروگاه بوشهر توسط روسیه تامین میشد! این ظرفیت در کنار موشک های آماده و برنامه ماهواره بر سوخت جامد، یعنی داشتن توانمندی بالقوه ساخت سلاح در مدت بسیار کوتاه که جنگ و غلبه بر چنین کشوری(در کنار موقعیت جغرافیایی و...)عملا منتفیه! خرید سلاح خیال نبود اگر اصولی مذاکره میشد و ارزش داشته ها رو می دانستیم. آمریکا و هم پیمانانشون برای چی با غنی سازی در ایران مخالفت میکردن؟ برای اینکه برق تولید نکنه یا اینکه چون بازدارندگی ایجاد میکرد؟ در اشل بزرگتر یک بهانه هم بود برای تقابل با دشمنشون. وقتی این بازدارندگی رو از بین بردیم نباید تحریم فروش تسلیحات متعارف هم زمان رفع میشد؟ الانم‌ فرض کنیم که ترامپ تعلل کرد یا ما یه توانمندی خاصی نمایش دادیم که تا انتخابات ۲۰۲۰ جنگ نشد و فرضا ترامپ شکست خورد و دمکرات ها پیروز شدند، فکر می کنید نمیان بگن که برجام از لحاظ حقوقی ملغی شده، دیدید ترامپ چه دیوانه ای بود و چقدر سختی کشیدید؟ پس بیایید توافق جدید انجام بدیم با عقب نشینی های جدید(همان خواسته های ترامپ)از سوی ایران! یعنی اجرای یک سیاست به دو روش مختلف. موعد پایان توافق برجام، ده بیست یا اصلا سی سال، برای ما زمان زیادیه اما برای نظام حاکمیتی آمریکا و انگلیس و دیگران با اون سابقه ای که دارن، زمان بسیار کوتاهی هست. اینهمه تلاش برای ده یا چند ده سال تعلیق برنامه هسته ای؟ آخرش که چی؟ چه نتیجه ای داره؟ اونها پیش از توافق داشتند با توافقی که براش مذاکره میکردند روی تضعیف و فروپاشی یا حمله به ایران کار می کردند. و ما... الان من و شما بیاییم روی ساخت جنگنده بدون سرنشین نسل شش و هفت صحبت کنیم که چی بشه؟ در حالی که در خود آمریکا و اروپا هم همچین چیزی وجود نداره! چیزی که پیش نیازش(علاوه بر داشتن امکانات ساخت یک هواپیمای رزمی نسل چهار و پنج)داشتن دانش و صنعت الکترونیک سطح بالاست تا میلیون ها خط کد سیستم عامل، هوش مصنوعی، کد نویسی خود سنسورها و تاکتیک ها و تکنیک های جنگ هوایی و... رو یکجا پردازش کنه! یعنی چند تا سیستم کامپیوتر آرکیو۱۷۰ در یک پهپادی که ابعادش حدودا دو سه برابر اونه! حالا جالب اینه که کد نویسی اف۳۵ و پکفا هم هنوز تکمیل نشده اونطور که من اطلاع دارم! یعنی جنگنده لایتینینگ۲ تحت توسعه و ناقص وارد خدمت یوساف شده. کمی منطقی باشیم‌. من خودم پیشنهاد ارتقای صاعقه دادم، از قاهر دفاع کردم و دو تا تاپیک براش نوشتم، در همین انجمن برای مقابله با هواگردهای لجستیک و جمع آوری اطلاعات دشمن و ناوهاش طرح دادم، هنوز هم همون نظرات رو دارم اما انتظاراتمون باید با واقعیات تطابق داشته باشند. پوزش اگر کمی تند بود. ولی واقعیته
  2. 6 پسندیده شده
    بسم الله................ 4 اردیبهشت 1398 نیروهای دولت وفاق ملی بعد متوقف کردن پیشروی نیروهای حفتر در منطقه عین زاره (20 کیلومتری طرابلس) تا حدودی از لاک دفاعی خارج شده وحملات خود را شروع کرده اند . در مرحله نخست با چند ضد حمله مواضع خود را عین زاره تثبت کرده حملات قوای حفتر به السوانی را دفع و مجدا این منطقه را باز پس گرفته بعد از آن موفق شدن بر العزیزه تسلط پیدا کنند دیروز همچنین این نیروها منطقه الحاره یا الهیره را پاکسازی کردن تا با تحت فشار قرار دادن غریان بخشی از عقبه نیروهای حفتر در حومه طرابلس را تهدید کنند . چند گردان کمکی از سوی قوای خلیفه در حال ارسال به منطقه هستن بنا بر برخی از گزارشات قوای حفتر 5 دستگاه تانک در منطقه الحاره از دست دادن ( انهدام یا غنیمت ) ادوات به غنیمت گرفته ویا منهدم شده قوای خلیفه در سایر نقاط سرنگون شدن جنگنده میراژ نیروهای وفاق توسط قوای حفتر بعد از حمله هوایی ناکام به یک پایگاه هوایی ورود به خدمت چند جنگنده میگ 23 قوای حفتر بعد از اورهال ( گفتن یک اسکادران ولی با ظرفیت چند تا رو اعلام نکردن)
  3. 6 پسندیده شده
    برخی مواردی که ذکر کردید نادرستند. اینکه شاهد۱۲۹ بمب استفاده میکنه و نه موشک، نشان دهنده ضعفش نیست! بلکه ماموریتش چنین اقتضاء میکنه! بمب سدید از موشک سدید که در واقع موشک تاو+سیکر هست سنگین تره و مواد منفجره بیشتر و در نتیجه تخریب بالاتری داره. اگر خواستند از پهپاد در نقش ضد زره استفاده کنند در اینصورت موشک استفاده میشه. اویونیک کوثر داخلیه و توسط صاایران تولید شدند، آرم صنایع اپتیک اصفهان روی نمایشگرها قابل دیدن هست. سرعت و ارتفاع پروازی کوثر هم با اف۵ اف تفاوتی نداره! اینو بذارید به حساب اشتباه مسئولی که به هر دلیل اطلاعات نادرست ارائه کرد، مشابه همین کار فرمانده نزاجا در برنامه ثریا. در خصوص نداشتن اتوپایلوت شاهد۱۹۱ هم نتیجه گیریتون نادرسته! این پهپاد ها در رزمایش اخیر غالبا بدون تاور هدفیابی پرواز کردند و در حملاتشون از بمب سدید۳۴۲(بدون سیکر)با هدایت اینرسی/جی پی اس استفاده کردند! این یعنی در فراتر از برد آنتن مرکز کنترل پهپاد میتونن عملیات برنامه ریزی شده داشته باشند. بمب سدید۳۴۲ بدون سیکر: یکی از نمونه های دارای سیکر: https://www.aparat.com/v/GSMbP/رزمایش_پهپادی_الی_بیت_المقدس_1_سپاه_پاسداران https://www.aparat.com/v/Nh6CB/رزمایش_پهپادی_الی_بیت_المقدس_نیروی_هوافضای_سپاه_پاسداران پ.ن:به صحنه برخورد۴ بمب به یک هدف دقت کنید.
  4. 6 پسندیده شده
    در مورد جنگنده های نسل ششم و هفتم. این ایده‌ی خیلی خوبیه اما توضیح ندادید که ما با کدوم زیرساخت میخوایم بریم سراغ نسل 6 و 7. ما تازه بعد از بیش از 20 سال کار بر روی اف 5 تونستیم یک فروند کوثر رو تولید کنیم با اویونیک چینی و همون موتور جی 85. کوثری که شما پروازش رو مشاهده کردید از موتور اوج استفاده نمی کرد چرا که این پیشران هنوز در مراحل تست قرار داره. ما نتونستیم تکنولوژی ساده ترین موتور جت که مربوط به بیش از 60 سال قبل هست رو به دست بیاریم حالا چطور میخوایم به سمت طراحی موتورهای بروز مانند اف 100 قدم برداریم. حتی به دلیل سنگینی سازه کوثر عملکرد (سرعت و ارتفاع) این جنگنده پایین تر از اف 5 هست. اما در زمینه پهپادی بازهم مشکل بزرگ ما بحث پیشران هست توجه کنید که هنوز نتونستیم یک پیشران بومی برای شاهد 129 توسعه بدیم و موتور فعلی بعد از مدتی استفاده دچار لرزشهایی میشه که روی کیفیت تصویربرداری شاهد 129 تاثیر میذاره. با اینکه سالهاست ام کیو 1 رو در اختیار داریم اما سرعت پیشرفت شاهد129 بسیار کند بوده. (تازه اواخر سال گذشته تونستیم شاهد رو به سطح ام کیو 1 برسونیم).در همین مورد شاهد129 فقط میتونیم از بمب استفاده کنیم و شاهد توانایی استفاده از موشک رو نداره. غالبا نحوه تولید و توسعه یک محصول در ایران به اینگونه هست که ما یک محصول خارجی رو به دست میاریم و با بررسی و مطالعه اون به سمت ساخت نمونه ایرانی میریم به طور قطع این روش برای ما روش درستیه ولی ما که میخوایم نسل 6 و 7 رو بسازیم تجربه ساخت جنگنده نداریم یعنی نه رادار نه پیشران نه موشک های هوا به هوا و ... مثل آرکیو یا ام کیو1 هم که نسخه ای از یک جنگنده نسل 6 و 7 نداریم (اصلا تعریف جنگنده نسل 7 چی هست آیا غربی که به دنبال طراحی نسل 6 هست تونسته تعریفی از نسل 7 ارائه بده) پس چطوری میخوایم محصولی رو تولید کنیم که نه میدونیم چی هست و نه امکاناتش رو داریم. بال پرنده های ما هم به همین شکل هستند. ما آرکیو رو به دست آوردیم و سعی کردیم از روش کپی کنیم. اگر توجه کرده باشید ما تقریبا توانایی هیچ تغییری در بدنه آرکیو نداریم. در صورتی که میشد قسمت زیرین سیمرغ رو مانند بی 2 اسپریت دارای انحنا ساخت که بشه تعداد بیشتری سدید حمل کرد یا حتی بمب های سنگین تر اما این کار انجام نشده. در همین رزمایش پهپادی اخیر معلوم شد که نتونستیم پهپادهای بال پرنده خودمون رو مجهز به خلبان خودکار کنیم و باید تا رسیدن به هدف، توسط کنترل زمینی به عملیات بپردازن. هدف تخریب دستاوردها نیروهای نظامی کشور نیست بلکه باید مطابق با توان این نیرو ازش انتظار داشته باشیم و گرنه در بلندمدت باعث ناامیدیمون میشه. درباره بحث زدن لجستیک دشمن هم چند روز پیش در بروزرسانی بحث مفصلی انجام شد. ما موشک باران پایگاه های هوایی آمریکا در کشورهای همسایه فقط یک فشار به اون وارد می کنیم و باعث میشه دشمن از تعداد بیشتری جنگنده و سوخترسان برای عملیات های هوایی استفاده کنه. قسمت تلخ ماجرا اینه با نیروی هوایی فعلی حتی امکان یک درصد موفقیت برای هدف قرار دادن آواکس ها تانکرها و خطوط لجستیک دشمن در آسمان کشورهای همسایه رو نداریم. هیچ نیروی پهپادی فعلی ما قادر به نا امن کردن خطوط لجستیک دشمن نیست.
  5. 4 پسندیده شده
    نیروی هوایی کلاسیک برای ما از نظر مالی و از نظر برابری مقدور نیست ما در مقابل امریکایی قرار داریم که 5 برابر نیروی هوایی موجود در خاورمیانه هواپیما دارد و کارخانه های نظامی اش می توانند با سرعت بالا تولید و جایگزین کنند نیروی هوایی کلاسیک که بتونه جلوی آمریکا وایسه یکم رویایی هست پدافند هوایی در نقش مدافع هست و عملا در تهاجم یک گام عقب تر موشک هایمان هم بیشتر در قطع لجستیک و زدن فرودگاه های دشمن کاربرد دارن هواپیما های فعلی هم نمی توانن تغییر زیادی در موازنه هوایی ایجاد کنن راهکار جنگ نامتقارن در هواست پس یا باید قید آسمان رو بزنیم یا نگاهمون رو عوض کنیم تنها راهی که می مونه نسل ششم و هفتم هست جنگنده نسل ششم، هواپیماهای بی سرنشین هوشمند است و ما در نسل هفتم باید شبکه شدن را شاهد خواهیم بود در حال حاضر در پهبادها پیشرو هستیم پهباد های شاهد و ارکیو نمونه های خوبی هستن در مورد موشک های هوا به هوا هم پیشرفت های خوبی داشتیم تنها بحث هوش مصنوعی هست و که حداقل جنگنده بی سرنشین باید در هوا گشت بزند با کمک رادار زمینی یا رادار جنگنده راهنما و یا رادار خودش هدف را شناسایی و علیه آن اقدام کند در مراحل پیشرفته تر بتواند داگ فایت نیز انجام دهد، محدودیت ها ، مانور ها و فرار از پدافند رو درک کنه و شبیه خلبان واقعی (انسان) واکنش نشان دهد در مورد کیفیت کد نویسی حق باشماست کار زمان بری هست ولی امروز هم شروع بشه دیر هست اما با حداقل های موجود میشه بسمت ناوگانی رفت که کارهای هجومی و شکار رو با کمک انسان انجام بده ( کاری که جنگنده های حال حاضر ما در موردش محدودیت دارن) و در کنارش با اضافه کردن بخش هایی اون را کامل تر کرد الان زمان مهمی هست و کوچکترین درنگ کلی عقب افتادن را در پی دارد عملیات در سوریه توسط آرکیو ها برای ما و دنیا شروع یک انقلاب بود که شعله بعدی ان در زدن جنگنده ای در اسمان زبانه می کشد پهباد کی زودتر یک جنگنده دشمن را شکار می کند؟ پایه جنگنده های نسل ششم و هفتم بر اساس پهبادها هست نیازی به جنگنده بی سرنشینی در ابعاد اف 5 یا سوخو 30 نیاز نیست بویژه اینکه نسل ششم و هفتم پنهانکار نیز هستند ------------- جنگنده نسل ششم بر بی سرنشین بودن و هوش مصنوعی استوار است به علاوه مشخصات نسل های قبل مثل پنهانکار بودن گفته میشه افزایش برد و سرعت سوپرنیک و شبکه شدن هم به این نسل اضافه خواهد شد در مورد جنگنده نسل هفتم هنوز صحبت زیاد است و شاید کمی رویایی ولی احتمالا صعود به فضا و لیزر خواهد بود شبیه جنگنده های دژ فضایی ------------- در مورد بال پرنده ها تنها تفاوت سیستم کنترل و پایداری هواپیما هست و اگرنه در بقیه موارد خلبان خودکار مشترک هستند البته خلبان خودکار حرکت بر اساس یک مسیر پایدار است ولی وقتی از هوش مصنوعی صحبت میشه اقدام در شرایط ناپایدار هست -------------- در مورد زدن تانکر ها ومخازن سوخت یک راه استفاده از پهبادها با هوش مصنوعی است ولی در شرایط حال حاضر میتونیم به این هوش مصنوعی کمی تقلب هم برسونیم و با کمک رادارهای زمینی کمی راهنماییش بکنیم -------------------------- این تاپیک بحث روی جنگنده نسل 6 هست که متاسفانه ادامه نیافت
  6. 4 پسندیده شده
    من صورت جلسه مذاکرات رو ندارم که در اختیارتون قرار بدم، اما اینو در نظر داشته باشید که انعقاد توافق وابسته به رضایت ایران بود و روسیه و چین هم با ایران بودند. بذارید یک فکت دیگه در اختیارتو بذارم این بخشی از گفته ظریف در مجلسه: "این نخستین بار در تاریخ شورای امنیت است که کشور هدف در تدوین قطعنامه مورد مشورت و مذاکره قرار گرفته و چنین اقدامی در تاریخ شورای امنیت سابقه ندارد" یعنی پیش نویس قطعنامه ای که فروش سلاح رو محدود کرده و بکارگیری موشک بالستیک رو ممنوع کرده با نظارت طرف ایرانی تدوین شده! و برای دومین بار پس از قطعنامه۵۹۸ ما یک قطعنامه شورای امنیت رو پذیرفتیم! مسئله اینه که چرا توانمندی امنیت آفرین که میتونست مانع از وقوع جنگ بشه به سادگی و در ازای هیچ از بین رفت و به جاش تحریم تسلیحاتی در همان زمان لغو نشد در حالی که ما تعهداتمون رو در مدت بسیار کوتاهی انجام دادیم! اصلا فرض کنیم که ما قرار نبود سلاح بسازیم، اما اون چیزی که داشتیم ارزش معامله رو نداشت؟آیا در واقعیت تغییری ایجاد میشه؟ ما از تهدیدات موجود صحبت می کنیم نه از ده یا بیست سال دیگه الان اون چیزی که رفع تهدید میکنه داشتن توانمندی ساخت سلاح هسته ای در کوتاه مدت(مثلا یک ماه)هست یا داشتن نیروی هوایی توانمند در کنار نیروی موشکی و پدافند هوایی برای ممانعت از تصرف آسمان کشور که بدون رفع تحریم و تامین این تجهیزات ما توانمندی بالقوه خودمون رو با دست خودمون از بین بردیم! حالا دیگه نمیگم در سایر حوزه ها(زرهی و دریایی و...)هم باید نوسازی صورت میگرفت، با رفع تحریم و تضمین دستیابی به ذخایر ارزی بلوکه شده(همان ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد دلار)و پول فروش نفت برای خرید تسلیحات. کسانی که مدال گرفتن و بعدش هم پست های بالاتر، ظاهرا به این مسائل واقف نبودن! شخصا تا حدودی با برنامه نویسی آشنایی دارم، به همین خاطر میدونم وقتی از نسل پنج یا بالاتر صحبت میشه یعنی چی! حتی اویونیک چنین هواگردی خیلی دستنیافتنی نیست اما برنامه نویسیش ممکنه ده سال زمان نیاز داشته باشه! با هزینه زیاد! و الا شما فکر میکنی مشکل در بدنه و اندازه هست؟ همین آرکیو اگر دو برابر بشه میتونه سلاح هوا به هوا هم حمل کنه، پیشرانش هم از داخل قابل تامینه. اما بازهم تاکید میکنم، الان رو ببینید نه فردایی رو که ممکنه نباشه!
  7. 4 پسندیده شده
    بسم الله.......... 3اردیبهشت 1398 حملات موشکی انصارالله به مواضع نیروهای ائتلاف در یمن / جدیدترین حمله برای دیروز بوده البته انتظار بود بیشتر روی این موضوع در سایت و تاپیک کار بشه ولی .... دوستان قبلا برخی از کلیپ های این حملات رو در بروز رسانی قرار دادن جدیدترین حمله https://www.aparat.com/v/jo8NF مجموعه حملات https://www.aparat.com/v/Finru
  8. 4 پسندیده شده
    بسم الله................ 22 فروردین 1398 وضعیت کلی حومه طرابلس در دو روز اخیر تقریبا اوضاع ثابت بوده و مواضع بین طرفین دست به دست میشود . عمده درگیریها در اطراف عین الزاره در جریان است . نیروهای وفاق ملی موفق شدن فرودگاه طرابلس را باز پس گرفته که با ضد حملات نیروهای حفتر دوباره فرودگاه سقوط کرد. در مقابل نیروهای خلیفه کمپ یرموک و هنگ 42 را تصرف کردن که با ضد حمله حریف مجبور به عقب نشینی شدند سامانه ضد هوایی سام 6 ( عکس دوم سام 6 به نظر میاد کشنده اون فرق داشته باشه یا ...) نیروهای خلیفه و سام 3 نیروهای وفاق برخی از ادوات شکار شده نیروهای حفتر حمله هوایی وفاق به فرودگاه معتقیقه و منطقه ایی در طبرق در حمله به فرودگاه معتیقیه خساراتی به دو بالگرد شینوک وارد شد در این حمله از میگ 21 استفاده شده بود/ در حملات به طبرق از ال39 نیروهای خلیفه حفتر در کمپ یرموک نصب توپ 90 میلی متری زرهپوش کاسکاول بروی وانت و هاموی اصلاحیه : توپ های نصب شده بروی خودروهای زیر متعلق به زرهپوش پنهارده . با تشکر از دوست عزیمون جناب crash نیروهای وفاق در فرودگاه ------------------- درباره خبر سقوط جنگنده هم نیروهای وفاق تکذیب و این طرف تایید تصویر تایید شده ایی هم منتشر نشده
  9. 3 پسندیده شده
    بنده قبلا هم عرض کرده بودم. باید نهایت استفاده از فرصت پیش آمده را بکنیم. سودان عملا به دست سعودی و امارات هست. تا حدود 1/5 ماه دیگه هم قراره معامله قرن رو اعلام بکنن و لابد در کنارش طرح صلح جامع اعراب و اسرائیل. این وسط با توجه به شرایط سخت یمن شاید تنها جایی که بتونیم بصورت فعال تمرکز سعودی و امارات را بر هم بزنیم همین لیبی باشه. خصوصا که طرف اصلی دیگر ماجرا ترکیه و قطر هستن. مسلما نباید مستقیما کاری بکنیم ولی در این زمینه هر کمکی که از دستمون بر میاد باید به ترکیه و قطر برسونیم. این وسط حمایت روسیه و آمریکا از حفتر کار رو سخت کرده. تازه به احتمال زیاد خود جماعت وفاق هم بابت سوریه دل خوشی از ما ندارن. ( حالا حرکت حساب شده برای نزدیکی جواب میده یا میشه حکایت مصر و مرسی؟ ...البته باید واکنش مصر رو جداگانه هم در نظر گرفت. فعلا به نظر میاد باوجود نفوذ سعودی ها، حاکمان مصر علاقه ای به افزایش تنش یا حداقل رویایی مستقیم با ایران ندارن. ولی احتمالش زیاده کمک به جماعت اخوانی در مرزهاشون رو مثل دخالت در حریم خودشون بدونن) یه چندتا سوال دیگه هم داشتم که ممنون میشم هرکدام از دوستان بتونن پاسخ بدن: 1- به دولت وفاق ملی کمک خارجی هم میشه؟(با توجه به اینکه دولت رسمی از نظر سازمان ملل هست نباید منع قانونی باشه) 2- استعداد رزمی طرفین بصورت خلاصه و تخمینی چقدر هست؟ 3- میشه امید داشت الجزایر حرکتی انجام بده؟(اصلا این انقلابیون الجزایر کدوم طرفی هستن؟ به نظرم اونجا هم بسیار مهمه. شاید در بلند مدت مهم تر از لیبی. ما قبلا روابط نسبتا خوبی با دولت الجزایر داشتیم و موضع گیری های اون ها هم تقریبا به ما نزدیک بود. امیدوارم با این تحولات این روند عوض نشه) پ.ن: این مصاحبه مربوط به مراکش و مال یک سال پیشه ولی جدای بحث مراکش به نظرم قسمتهای آخرش درباره مجموعه کشورای عربی ارزش خواندن دره. هرچند که خودم کاملا باهاش موافق نیستم https://www.khabaronline.ir/news/775327/روایت-خواندنی-سفیر-اسبق-ایران-در-مراکش-از-قطع-رابطه-ناگهانی
  10. 3 پسندیده شده
    دیروز گروهی از عناصر باقیمانده داعش در شرق فرات بعد از عبور از این رود وارد قلمرو نیروهای سوری در حد فاصل دیرالزور تا ابوکمال در منطقه سیال شدن گفته شده این افراد قصد داشتن خود را به صحرای سوریه و پیوستن به سایر عناصر داعش برسانند که با نیروهای سوری درگیر شدن بعد از این درگیری و شنیده شدن صداهای انفجاراتی در منطقه طبق معمول شایعات شروع شد از جمله حملات هوایی آمریکا به فرودگاه دیرالزور و انهدام رادار این فرودگاه
  11. 2 پسندیده شده
    به یاد دارم زمانی که توافق هسته ای منعقد شد و پس از اون قطعنامه ۲۲۳۱ صادر شد، بنده با توجه به ممنوع کردن فروش سلاح به ایران تا ۵ سال و ممنوع کردن تست و پرتاب موشک بالستیک تا هشت سال و همچنین گرفتن بازدارندگی مبتنی بر قرار گرفتن در آستانه ساخت سلاح هسته ای(بر اساس داشتن ذخایر اورانیوم غنی شده و چندین هزار سانتریفیوژ و موشک های بالستیک با توانایی پذیرش کلاهک نامتعارف) گفتم که برنامه آمریکا و غربی ها اینه که در کمتر از ۵ سال به ایران حمله کنند، الان می بینیم که همه چی برای چنین رخدادی آماده شده و همه از احتمال جنگ صحبت می کنند! در حالی که در اون سالها خیلی ها بدون دقت در متن توافق نامه و قطعنامه خوشحالی می کردند و بعضا هم با خیالات خرید صدها فروند سوخو۳۰ و... خوش بودند! غافل از اینکه ما به ازای دادن امتیاز رفع نگرانی دشمن(احتمال ساخت سلاح)به صورت نقدی دریافت نشده بود! سر گی لاوروف: " ما و چین می خواستیم تحریم های تسلیحاتی لغو شود، اما علیرغم حمایت ما، خود تیم ایرانی موافقت کردند که تحریم ها تا ۵ سال ادامه یابد! در نهایت، همکاران ایرانی ما که طبیعتا در این مورد تصمیم گیرنده اصلی بودند، موافقت کردند که در این مورد معامله کنند. طبیعتا ما و چین با توجه به اینکه ایران با آن موافق بود، از آن حمایت کردیم. در این دوره، تسلیحاتی که به ایران داده می شود باید تحت نظارت شورای امنیت سازمان ملل باشد." پ.ن: نیروی موشکی رو هم با برجام ۲(برای دادن امتیازات برجام۱)می خواستند از ایران بگیرند که موفق نشدند.
  12. 2 پسندیده شده
    یک فروند جنگنده میگ ۲۳ نیروهای حفتر در حومه طرابلس سرنگون شد. خلبان این جنگنده نیز به اسارات درآمده. این هواپیما توسط موشک دوش پرتاب احتمالا از نوع سام مورد هدف قرار گرفته تصویری منتشر شده از دو چتر در حال فرود. احتمال داده میشه جنگنده از نوع آموزشی و دو کابینه بوده ...... اصلاحیه جنگنده مورد هدف قرار گرفته یک فروند میگ ۲۱ احتمالا از نوع دو کابینه بوده
  13. 1 پسندیده شده
    سلام خواهش مي كنم تو بحث درست تطابق با واقعيت ملاكه نه ترسناك يا خوشبينانه بودن الان صحبت ما ظرفيت زيادي داره كه به حاشيه و جناح بازي كشيده بشه اميدوارم بتونيم ديدگاه هاي متفاوت رو خوب نشون بديدم تو بحث لاوروف ، چون متن دقيق مذاكرات رو نداريم كمي سخته تحليل دقيق و مجبوريم به صحبت هاي طرف مقابل استدلال كنيم ولي در اصل بايد بعد از مذاكرات بررسي ميشد كه صحت ، چرايي و چگونگي و دليل داستان توسط يك تيم تحقيق و انالايزر بررسي ميشد كاري كه امريكايي ها و اروپايي ها حين و بعد مذاكرات انجام دادن مثل فوتبال و يا سقوط هواپيما كه بعد از اتفاق فارغ از اينكه مقصر كسي بود روش كار و علل بررسي ميشد و پروتكل بروزي بيرون داده ميشد ما مثال مثل اين قضيه زياد داريم و يكي از بدبختى هاي كشور ماست كه ادعاهايي مطرح ميشه و هيچ وقت بررسي درستي روي اون صورت نميگيره و تنها براي مقصر پيدا كردن استفاده ميشه اميدوارم يه روزي بصورت عملي گذشته چراغ راه اينده باشه —- در زمينه ماهواره بر حق رو به شما ميدم سرعت رشد خيلي كم شد و اين براي ما يك ضعف استراتژيك بود بويژه با پرتاب اخير اسراييل براي رسيدن به ماه و اين مسأله نه فقط در مورد ماهواره بر كه در مورد فضا پيما و فضاي درون جو هم صادق هست —— در مورد مذاكره و برجام نظر خودم بر اين بود كه يك فرصت چندساله هست تا ضعف هاي استراتژيك اقتصادي رفع بشه و براي تحريم بعدي اماده باشيم كه اگر روي اون كار ميشد و ضعف ها برطرف ميشد نه ترامپ برجام رو پاره ميكرد و نه ما الان تو اقتصاد مشكل داشتيم ولي كم كاري شد و فكر شد برجام تا ١٥ سال ديگه موندني هست ولي عيبي نداره به هر حال الان كسي نميتونه أشكال أساسي اقتصاد ما كه فساد و عدم شفافيت هست رو بپوشونه و باز خدا رو شكر نميتونن پشت اسم حسن و محمود قرار بگيرن چون پيش فروش سكه و افزايش ارز و دلال ها همه و همه تو هر دو مقطع ٨٩ و ٩٧ رخ داد و اين يك مشكل ساختاري رو نشون ميده كه دوبار از اون ضربه خورديم ( ربا در بانك ها، قاچاق و عدم شفاف سازي و مقابله با زمينه فساد مالي) —- در مورد هواپيماي نسل ششم و هفتم به صراحت ميگم اگه ميخواهيم توازن در اسمان رو تغيير بديم بايد از اين مسير بريم جلوي امريكا با يك عقبه قوي اقتصادي ، كارخانه اي و لجستيك نميشه مستقيم وارد شد واگرنه سرنوشت عراق عاقبت ماست راهكار قطع لجستيك دشمن و كاهش توان هوايي و موشكى كروز اون در كنار مرزهاي كشور است كه الان به اون سطح رسيديم و بعد در اختيار گرفتن اسمان به روشي غيرمتداول مثل داستان قايق هاي سپاه در خليج فارس ولي اينبار در اسمان تجربه پهبادهاي قبلي چه در جنگ تحميلي چه در سوريه نشان داد پهباد كليد برد ما در اينده هست در مورد ابعاد پهباد در حال حاضر نيازي به ابعاد خيلي بزرگ نيست اگر چه براي اون هم زيرساخت رو داريم چه از نظر كنترل و چه از نظر پيشران ( استناد به برنامه ثريا در مورد شركت هاي دانش بنيان و مواردي كه خودم در دانشگاه مي بينم ) و ميتونيم يك الي دوساله نمونه نهايي رو تحويل بديم در مورد كد نويسي هم بايد تيم هاي كدنويس رو تقويت كرد و روشون سرمايه گذاري كرد و با شبيه سازي هاي كامپيوتري و عملي سريعا هوش هاي مصنوعي خوبي توليد كنيم كه بصورت شبكه اي همانند حمله زنبورها ميشه
  14. 1 پسندیده شده
    BTR-3KS خودرو فرماندهی صنایع دفاعی اوکراین یک خودرو زرهی فرماندهی8x8 جدید با نام BTR-3KS براساس شاسی نفربر BTR-3 توسعه داده اند. خودرو فرمانده ی BTR-3KS توسط شرکت خودرو سازی زرهی Kyiv که بخشی از شرکت دولتی Ukroboronprom اوکراین است ساخته شده است. در بخش جلویی بدنه یک فضاي کاري مناسب براي پرسنل فرماندهي تعبیه شده است. BTR-3KS به طور کامل دارای سیستم مدیریت جنگ مدرن ، سیستم ارتباطی دیجیتال امن همراه با کامپیوتر تاکتیکی و شبکه است. همچنین این خودرو فرماندهی مجهز به یک پهپاد می باشد که می تواند برای انجام مأموریت های شناسایی از آن استفاده کرد. جایگاه قرارگیری این پهپاد در طرف راست بدنه خودرو است. BTR-3KS مجهز به یک جایگاه سلاح کنترل از راه دور است و مسلح به یک مسلسل 12.7 میلیمتری و 6 نارنجک دودزا است. این جایگاه سلاح کنترل از راه دور به تصویر ساز حرارتی و فاصله یاب لیزری مجهز می باشد. خدمه می تواند در صورت لزوم از 6 پورت آتش که در هر طرف بدنه خودرو تعبیه شده برای تبادل آتش استفاده نماییند. جایگاه سلاح کنترل از راه دور BTR-3KS دارای یک مسلسل 12.7 میلیمتری،6 نارنجک دودزا،تصویر ساز حرارتی و فاصله یاب لیزری است همانند باقی پلتفرم های BTR-3 ، خودروفرماندهی BTR-3KS نیز دارای بدنه فولادی با جوش یک پارچه  است که دربرابر اسلحه های کوچک و ترکش ها، حفاظت مناسبی را فراهم می کند. برای بهبود راحتی خدمه در خودرو، BTR-3KS مجهز به صندلی های فردی برای هر خدمه است. علاوه بر این این خودرو فرماندهی به سیستم تهویه مطبوع مدرن مجهز شده است. تعداد خدمه این خودرو 9 نفر به همراه فرمانده خودرو و راننده است. محل قرار گیر راننده وفرمانده در جلوی خودرو است. BTR-3KS از همان شاسی و بسته قدرت نفربر TR-3 بهره می گیرد در نتیجه حداکثر سرعت آن 85 کیلومتر بر ساعت و با برد600 کیلومتر است. ویژگی منحصر بفرد خودروفرماندهی BTR-3KSمجهز بودن آن به یک پهپاد شناسایی است
  15. 1 پسندیده شده
    اگر هدف نطنز و فردو و اراک باشه ( و ما همین توان محدود پدافندی ای را که داریم نداشتیم و باید با تمام محدودیتها، قدردان بود فعالیتهای فشرده ای که منجر به یک جهش در حوزه پدافند شد ( هر چند به قول خود سردار حاجی زاده در کمیت هنوز راه دراز در پیش هست ) از همون نمایشگاه خاص که قبلش هیچ کس هیچ تصویر و تصوری غیر از هاگ ها و اس-200 نداشت از پدافند ایران و البته به ثمر رساندن خرید اس-300 ) شاید با چند حرکت ایذایی و یک برنامه فریب مستقیم نفوذ و ضربه به این مراکز را هدف قرار میدادند. به نظرم حالا هم اگر فرض یک حمله محدود باشه ( و البته تیم بولتن و پمپئو این باور را به ترامپ القا کنند که ایران واکنشی نخواهد داشت مثل سوریه و حملات نتانیاهو و پنتاگون را در عمل انجام شده مثلا قرار بدند یا اصلا مجاب کنند ) و بعد نمایشی و صف شکنی و قدرت نمایی و استفاده سیاسی و البته امکان سنجی برای ضربه های اساسی تر آینده مد نظر باشه ما شاهد یک حمله وسیع موشکی خواهیم بود ضد این تاسیسات (فارغ از انهدام کامل یا خیر ) که در این مورد هم مهم هست ایران چقدر تونسته باشه بر خلاف سوریه ( به قول شما با زمین بازی متفوت تر که برای ما مبهم هست ) این نکته را به دشمن تفهیم کرده باشه که یک حمله فقط پاسخ پدافندی و صد البته آفندی محدود را در پی نخواهد داشت. ( اصولا شکستن خط قرمز حمله به ایران اگر یک پاسخ حداقلی را شاهد باشه و به نظر من حتی آمریکا هم بهش راضی باشه و ادامه نده بدترین سناریو برای ایران خواهد بود و ادامه تجاوزات را هم اگر در پی نداشته باشه ولی بسیار زهر دار خواهد شد ) فراموش نکنیم صهیونیستها در سوریه چه طور شروع کردند (محموله های مبهم در مسیرها، جاده ها، کمپهای ادعایی در کوهستان، ذخیره گاه مهمات، پادگان ها تا فرودگاه و تاسیسات صنعتی دمشق ) ، هر چند در اونجا عوامل دیگه هم دخیل بود و فقط پلن قدم به قدمی مطرح نبود، بحث حفظ توازن برای فرسایش دو طرف، فشار روسها و ... هم بود.
  16. 1 پسندیده شده
    نکته البته تاریخ مصرف گذشته اینجاست که انفعال ما (خصوصا در حوزه سیاسی و دیپلماتیک و فنی! ) باعث شد طی این دو سال و با هر قدم ترامپ و انفعال کامل ما، هر چه قدر که ایالات متحده هزینه های ما را افزایش داد، زمینه چینی برنامه های بعدی خودش را کرد، شرایط را پله پله مهیا کرد برای قدم های بعدی، ما هر روز بیشتر برگ های داشته را هم از دست بدیم و دقیقا هیچ برگ جدیدی برای اینده و شرایط جدید ایجاد یا ذخیره نکنیم. این ما را در شرایط سختی قرار داده. برای مثال واکنش به حملات اسراییل در وضعیت فعلی خودش میتونه جرقه درگیری ای باشه که فرض میکنیم امریکا به دنبالش هست ( مگر اینکه تصور کنیم امریکا از یک جنگ همه جانبه احتراز میکنه ) ( هر چند این سناریو در یک رویکرد تدافعی است و چندان نمیتونه مثلا مثل بستن تنگه هرمز دلیل مناسبی برای تبلیغ شروع جنگ از جانب ما باشه ) به نظر شاید بشه در مسیرهای دیگه ای جستجو کرد ارسال سیگنال جدیت ایران را ( همونطور که دیروز هوک و بولتن و پمپئو در توییتها و اظهاراتشون هر سه تاکید داشتند که ایران حالا متوجه عزم جدی ما شد - به نظر عزم جدی ایران در خارج شدن از انفعال را هم باید ببینند تا فشارها سیر صعودیش کاهش پیدا کنه ) مثلا جدیت در برنامه هسته ای با ایجاد زیرساختهای معینی که در مرحله اول نیاز نیست در راستای خروج از برجام باشه ( نمایش یک تاسیسات عظیم غنی سازی زیرزمینی اماده شده بدون نصب سانتریفیوژها ولی با زیرساختهای عمرانی کامل - قدم های جدی تر در سایر حوزه ها و حتی موشکی چون چماقی که اروپا با زرنگی بالای سر ما به خاطر برنامه موشکی در شورای امنیت نگه داشته اون هم با این وضعیت فعلی عمل به تعهدات اروپاییها در برجام دیگه نباید باعث انفعال در این حوزه غیربرجامی هم بشه ) یا مثلا همونطور که گفتم از سمت رهبری و مرجعیت زمینه سازی برای اماده سازی اذهان برای اعلام جهاد حتی. یا یک سلاح تعیین کننده در یمن، ایران یا سوریه، یک اقدام جدی محدود کننده فنی در تنگه هرمز و ... پ ن: عربستان و امارات به عنوان دو بازوی مهم ترامپ ضد ایران قطعا در خور پاسخ هستند برای متوقف کردن روند همکاری فزایندشون. در یک تحلیل امریکا شاید به خاطر صهیونیستها خودش را وارد معرکه ای کنه ولی در مورد این دو کشور خیر. پس ضربات مناسب به این دو رژیم به شکل خلاقانه هم میتونه در برنامه باشه.
  17. 1 پسندیده شده
    بسم الله........ 1 اردیبهشت 1398 نیروهای انغماسی تحریر الشام روز گذشته به یکی از پایگاههای ارتش سوریه در غرب حلب و منطقه سوق الجبس حمله کردن . در ان حملات حداقل 15 (تا 19) سرباز سوری کشته شدن . تعدادی هم از مهاجمین به هلاکت رسیدن که اجساد 3 تن از آنها در منطقه باقی مانده . همچین در این روز در حمله ایی مشابه در لاذقیه 5 سرباز دیگر سوری کشته شدن 4 نیروی تحریرالشام در حمله افراد ناشناس در جاده خان شیخون هم کشته شدن ممکنه کار سوریها باشه .البته مناطق تحت کنترل مخالفین هر روزه شاهد انفجار ترور و حملات به خودروهای اعضای تحریرالشام وتحریرالسوریه هستش سوریها باید فکری به حال این دست حملات کنند خدا رو شکر چیزی به اسم نگهبانی و آماده باش ندارن هر وقت بهشون حمله میشه غافلگیر میشن . یکی از راه های موثر حملات متقابل هستش البته نه به این صورت به ازای هر حمله یک منطقه کوچک از مخالفین رو تصرف کنند اجساد مهاجمین هفته گذشته منابع سوری از آمادگی داعش برای شروع حملات وفعالیتهای خودش در شرق سوریه واستانهای دیرالزور و حمص خبر داده بودن که همینطور هم شد . در اولین مورد 10 تن از اعضای تیپ فلسطینی القدس در کمین داعش به شهادت رسیدن . در گامی بعد داعش راها منتهی به مواضع ارتش در منطقه الکوم رو مسدود کرد و نزدیک به 500 تن از نیروهای ارتش در محاصره قرار داشتن . یک ستون کمکی هم دیروز هدف حمله قرار گرفت که 14 سرباز سوری در این حملات هم کشته شدن سرانجام با ورود نیروهای جدید سوری محاصره رفع و سه دستگاه خودرو داعش منهدم و منطقه پاکسازی شد البته گزارشاتی هم رسیده از حمله داعش در استان رقه به مواضع ارتش کردها در حال خارج کردن بقایای هواگردهای موجود در پایگاه طبقه هستن ده روز پیش روسها ما دو موشک کروز شهر جسرالشغور رو مورد حمله قرار دادن گفته شده حداقل 12 تن از نیروهای تحرالشام در این حملات کشته شدن مخالفین گفتن غیر نظامی بودن ولی زیاد روی موضوع مانور ندادن
  18. 1 پسندیده شده
    به نام خدا مدل سازی موشک سفیر میلیتاری .. این موشک از سه مرحله و یک بلوک انتقال مداری سامان استفاده می کنه مرحله ی اول از موتور های ارتقاع یافته ی 9D21 کلاستر شده مرحله ی دوم از موتور ارتقاع یافته 4D10 موشک خرمشهر مرحله ی سوم از یک موتور با سوخت کرایژنیک RD0146 روسی مرحله ی اخر از یک بلوک انتقال مداری سوخت جامد سامان طول این موشک 38 متر میباشد ...وزن موشک بدون بوستر 129 تن محاسبه شده .. مرحله ی اول از چهار بوستر سوخت جامد کمکی به طول 11.4 متر و قطر 1 متر کمک میگیرد مشابه GEM-40 مدلسازی با نرم افزار راینو 6 متریال و رندر با نرم افزار کی شات 8
  19. 1 پسندیده شده
    با تشکر از دوستان ... مدلسازی موتور کرایژنیک روسی RD 0146 از چند زاویه موتور تنها رو رندر گرفتم ، انشالله در آینده ی نزدیک روی ماهواره بر اسمبل میشه RD-0146 Russian cryogenic rocket engine 3d model مدلسازی راینو 6 متریال و رندر کی شات 8
  20. 1 پسندیده شده
    کشورمون به صورت ماهانه محموله های نفت و یا سوختی به سوریه ارسال میکنه . چند وقتی هست که گفته شده مصر در کانال سوئز در مسیر ارسال این محموله ها سنگ اندازی میکنه. برخی از منابع به نقل منابع ناشناس در دولت ایران اعلام کردن این کار مصر به علت تحریم های آمریکاست. البته مصر در یک موضع گیری نیمه رسمی از موضوع رو تکذیب کرده وگفته تنها به علت فنی و شلوغ بودن کانال مجبور شده به برخی از کشتی ها دیرتر مجوز عبور بده. دو هفته پیش یک نفتکش ایرانی در طرطوس پهلو گرفت به صورت کلی اگه اشتباه نکنم عبور کشتیها از آبراه ها شامل تحریم نمیشه مگر با کشور صاحب آبراه وضعیت جنگی داشته باشی یا به دلایل جانبی مثل بیمه کشتی و حق مالکیت و... ......... روسها هم به صورت منظم ارسال سوخت و... در دستور کار دارن .... یک خبر دیگه اینه معادن فسفات سوریه به ایران و روسیه واگذار شده حداقل از زمان آزاد سازی تدمر سوریه جز سه کشور دارنده ذخایر فسفات جهانه
  21. 1 پسندیده شده
    متاسفانه بله ولی تا وقتی رهبران، مدیران کشورها بدون طی فرآیند درست بالا بیایند تا زمانی که رهبران و مدیران بر اساس رابطه و نه بر اساس عملکرد بالا بیایند این صندلی قدرت است که بر آنها حکم می راند و آنها حاضرند هر حماقتی بکنند تا صندلی را حفظ کنند بدون در نظر گرفتن عواقبش خب در این میان تاجران طماع غربی هم برای فروش کالاهایشان، رویاههای خوبی به آنها غالب می کنند نمونه هاش رو زیاد می بینیم
  22. 1 پسندیده شده
    بسم الله.......... 23 فروردین 1398 در تاریخ 10 آوریل 2019 نیروهای انصارالله یمن به مواضع نیروهای ووابسته به منصر هادی و ائتلاف عربی در منطقه ضالع یورش برده و بخشهای از آن را به تصرف خود أرآوردن اما نکته نسبتا جالب . استفاده نیروهای مدافع از تانکهای (پیرمرد) تی 34 در دفاع از مواضع خود بوده در تصاویر پخش شده به نظر میرسد 3 یا 4 تانک تی 34 در منطقه حضور دارند که 2 دستگاه آز انها توسط رزمندگان انصارالله منهدم میشود کلیپ مربوطه https://www.aparat.com/v/8ntCU --------------- تصاویر زیر هم مربوط به دو تانک تی 34 است که در یکی دو ماه اخیر به غنیمت نیروهای انصارالله درآمده
  23. 1 پسندیده شده
    سخنگوی نیروهای خلیفه حفتر از سرنگونی یک فروند جنگنده نیروهای دولت وفاق ملی در نزدیکی طرابلس خبر داد. این جنگنده در حال بمباران نیروهای حفتر در بیست کیلومتری طرابلس بوده برخی از منابع خبری اعلام کردن جنگنده سرنگون شده از نوع L39 بوده که توسط موشکهای ضدهوایی شکار شده است از دو روز پیش عکسهای از سیستم سام ۶ متعلق به نیروهای خلیفه در حومه طرابلس منتشر شده است ........ این خبر فعلا تایید نهایی نمیشود ........ این خبر برای تاپیک تحولات آفریقاست که اشتباها اینجا ارسال شده مدیران لطفا منتقل کنند
  24. 1 پسندیده شده
    بسم الله................ 18 فروردین 1398 نیروهای خلیفه حفتر به صورت کامل فرودگاه طرابلس را تصرف کرده ودر حال فشار آوردن برای ورود به شهرکهای حومه ایی طرابلس هستن . با توجه به ویدئو های منتشر شده درگیریها در حومه عین زاره در جریانه و تقریبا فاصله تا شهر 18 کیلومتراست . نیروهای زیادی در حال ارسال به حومه طرابلس هستن تا حمله نهایی آغاز شود . نیروهای وفاق ملی هم در حال جمع کردن متقابل نیرو خود برای شروع ضد حمله و متوقف کردن پیشروی خلیفه حفتر هستن فرودگاه طرابلس و پل منتهی به شهر طرابلس ارسال نیروهای بیشتر به همراه اسکورت هوایی به سمت طرابلس + خودرو منهدم شده نیروهای خلیفه فرود نیروهای چتر باز خلیفه حفتر در پشت خطوط نیروهای وفاق ملی البته از نوع آدمک برای ترساندن این نیروها ( راحت میشد یک عملیات واقعی رو به این ترتیب انجام داد. اول ادمکها در مکان فریب و بعد نیروی اصلی در مکان اصلی . در درگیریهای گذشته در جنگ دوم و حتی جنگ خودمون از این اقدامات میشد البته در اونجاها معمولا اسرا رو پایین میریختن . به نقل از یک افسر اسیر بعثی ارتش عراق در سال اول جنگ در حومه دزفول از این روش استفاده کرد البته تنها منبع هم همین اسیره بود چون هیج جای دیگه تا حالا به این موضوع برخورد نکردم )
  25. 1 پسندیده شده
    بسم الله................ 16فروردین 1398 نیروهای خلیفه حفتر یا همان ارتش ملی لیبی از سه روز پیش حمله بزرگ خود را برای تصرف طرابلس پایتخت این کشور که در کنترل دولت وحدت ملی و شبه نظامیان وابسته به گروه های اخوانی شروع کرده است با توجه به بیابانی بودن لیبی و واقع شدن شهر های مهم در کرانه دریای مدیترانه و همچنین حمله شدید وناگهانی نیروهای حفتر پبشروی های گسترده ایی به سمت پایتخت داشته اند از صبح امروز درگیریها به حومه فرودگاه طرابلس کشیده شده دقایقی قبل تصاویری از حضور نیروهای حفتر در نزدیکی باند فرودگاه منتشر شده .منابع وابسته به دولت وفاق ملی هم حضور ارتش ملی را در فرودگاه تایید کرده اما اعلام کرده درگیریها همچنان ادامه دارد اما به نظر میرسد فرودگاه طرابلس سقوط کرده است.همچنین نیروهای حفتر شهرک قصر بن غشیر را امروز تصرف کرده اند . در چند روز گذشته هم مناطقی مهمی مثل صرمان صبراته العجیلات را تصرف کرده اند علاوه بر تهدید طرابلس مناطقی مثل بندر سیدی بلال منطقه الزاویه وشهر الزواره در خطر قرار دارد. موقعیت تقریبی طرفین در منطقه طرابلس /نیروهای حفتر در 20 کیلومتری شهر قرار دارند وضعیت کلی لیبی بعد از شروع درگیریها/ قرمز نیروهای خلیفه- سبز نیروهای وفاق ملی برخی از مناطق درگیر ومحورهای پیشروی نیروهای خلیفه حفتر (با فلش قرمز ) برای دو روز پیش نیروهای حفتر در فرودگاه طرابلس نیروهای حفتر در شهرک قصربن غشیر به اسارت گرفته شدن 140 تن از نیروهای قبیله ایی حامی حفتر در شرق لیبی / این نیروها بدون درگیری آنچنانی تسلیم شده اند قوای حفتر ================== نیروهای خلیفه حفتر با حمایت مستقیم و غیر مستقیم عربستان امارات و مصر حملات رو شروع کردن. از اون طرف هم نیروهای وفاق ملی تا حدودی به ترکیه و قطر تمایل دارند البته رابطشون هم با اروپا بد نیست . اگر همینطور پیش بره درگیریها به داخل شهر طرابلس کشیده میشه مگر اروپا دخالت کنه فعلا در حال تهدیدهای غیر مستقیم هستن