برترین های انجمن

  1. MR9

    MR9

    Forum Admins


    • امتیاز

      55

    • تعداد محتوا

      8,588


  2. mehdipersian

    • امتیاز

      34

    • تعداد محتوا

      2,531


  3. alala

    alala

    Editorial Board


    • امتیاز

      16

    • تعداد محتوا

      4,956


  4. 951

    951

    Editorial Board


    • امتیاز

      12

    • تعداد محتوا

      2,131



ارسال های محبوب

Showing content with the highest reputation on پنجشنبه, 13 مرداد 1401 در همه مناطق

  1. 1 پسندیده شده
    https://www.asriran.com/fa/news/850156/وزارت-اطلاعات-دستگیری-تعدادی-از-عوامل-موساد بِسم الله الرَحمن الرَحیم «اِنَّ رِبِّکَ لَبِالمِرصاد» به استحضار ملّت شریف ایران می‌رساند: شبکه‌‌ای از عوامل سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی که برای انجام عملیات تروریستی به کشور اعزام شده بودند، پیش از هر اقدام خرابکارانه‌ای توسط سربازان گمنام امام زمان(عجل‌الله تعالی فرجه‌الشریف) شناسایی و کلیّه‌ی عناصر عملیاتی بازداشت شدند. اعضای این شبکه که از طریق یکی از کشورهای همسایه با عوامل سازمان جاسوسی - تروریستی موساد در ارتباط بوده و از اقلیم کردستان وارد کشور شده بودند، با بهره‌گیری از به‌روزترین تجهیزاتِ عملیاتی و ارتباطی و قوی‌ترین مواد انفجاری، قصد انجام اقدامات خرابکارانه و عملیات تروریستی بی‌سابقه‌ای در برخی نقاط حسّاس و اهدافِ از پیش تعیین شده را داشتند که با عنایات الهی و عملیات چند مرحله‌ای و پیش‌دستانه‌ی مجاهدان گمنام ایران اسلامی جملگیِ آنها به دام افتاده، تسلیحات، مواد انفجاری، تجهیزات فنّی و ارتباطی آنها نیز به طور کامل کشف و ضبط شد. با توجه به ادامه‌دار بودن تحقیقات و رصدهای اطلاعاتی پیرامون هرگونه ارتباط داخلی و خارجی با این تیم تروریستی، اِن‌شاءالله، اطلاعات تکمیلی متعاقباً به استحضار ملّت شریف ایران خواهد رسید.
  2. 1 پسندیده شده
    تفاوت در خبررسانی و خبرسازی: وقتی اسم ایران را در دو موتور جستجوگر یاندکس روسی و گوگل آمریکایی جست و جو میکنیم نوع "نمایش ایران به مخاطبشان" در رسانه های دو کشور مشخص هست.
  3. 1 پسندیده شده
    مردی بنام ایپ فیلم مردی به نام ایپ ساخت سال 2008 میلادی اگر چه در ژانر فیلم های رزمی طبقه بندی شده و شیفتگان هنر های رزمی شرقی را مجذوب کرده ولی در پس زمینه ای پررنگ به یورش ژاپنی ها به چین و ددمنشی های متجاوزان ژاپنی اشاره شده که زندگی و معیشت مردم چین را بشدت دگرگون کرده است فیلم به دو بخش پیش و پس از یورش نیرو های امپراطوری ژاپن به چین در سال 1937 تقسیم شده است ، در نیمه نخست فیلم شهر فوشان شهری زنده ، بهره مند و امیدوار تصویر شده است و در نیمه دوم فیلم در این شهر نشانی از زندگی و امید وجود ندارد کارگردان به خوبی حس ملی گرایی بیننده چینی و همینطور همزاد پنداری بینندگان دیگر کشور ها را برانگیخته و ظلم و ستم گذشته بر کشور چین را یادآوری میکند
  4. 1 پسندیده شده
    با سلام خدمت همه دوستان گرامی همانطور که غرب همه تجربه تحریم ایران را روی سر روسیه ریخت ، روس ها هم با همه تجربه تحریم ایران جنگ را شروع کردند . فعلا آمریکا بابت بنزین سراغ ونزوئلا رفته و کانادا در حال تعمیر خط لوله روسها است و بایدن هم به آمریکایی ها گفته تا جنگ اکراین هست باید بنزین را گران بخرید و به منطقه سفر کرده تا از کف دست عربستان بتواند مویی بکند و افزایش ظرفیت تولیدی ایجاد کند و پیش بینی شده امسال درآمد روسها از فروش نفت و گاز بیش از سال گذشته باشد . این وسط هم فعلا به ما فشار می آورند برجام را بپذیرید تا نفت شما وارد بازار شود . اگر قدرتهای اتمی با هزاران بمب اتمی توانستند یکدیگر را تحمل کنند و بی خیال هند و پاکستان مسلح به سلاح هسته ای شوند ، ایران بی سلاح هسته ای را هم می توانند بپذیرند . همین چند ماه را ببینید از تحریم های حقوق بشری و داد و بیداد برای چشم آبی های موطلایی که مثل سوری ها نیستند رسیده اند به توصیه به اکراین که خاک بده و صلح را بپذیر که زمستان نزدیک است . ضمنا بلژیک و ایران قانونی مبنی بر تبادل زندانی با یکدیگر نداشتند و آقای اسدالهی ما آنجا زندانی بود . شرایط طوری شده که پارلمان آنها در حال تصویب چنین قانونی است . ان شا الله در خصوص آقای نوری هم همین اتفاق خواهد افتاد .
  5. 1 پسندیده شده
    در مورد جنگ اوکراین از اول هم من فکر می کردم روسیه کاری رو کرده که امریکا ارزوشو داشت در مورد اقتصاد واقعا داغونمون هم عرض کنم که ز چه نالی؟از ماست که بر ماست. مشکل اصلی اقتصاد ایران خود حکومت ایرانه نه امریکا، البته که تحریم ها خیلی اذیت می کنن ولی تنها عامل و حتی مهم ترین عامل نیستن حرفتون در مورد اقتصاد رو که خوندم یاد اون توجیه جناب ظریف افتادم به این مضمون که «خروج امریکا از برجام ابروی امریکا رو برد»در حالی که نه هدف از برجام بردن ابروی امریکا بود و نه هدف امریکا از تحریم ها تضعیف اقتصاد ایران ، هدف تحریم ها مردم و حکومت ایران بودند و هستند ، به هدفشون رسیدن یا خواهند رسید؟ فکر نمی کنم ، شاید اگر مدت زمان دوره ریاست جمهوری در ایران بیشتر بود... در مورد اتحادیه عبری عربی هم که پیغام هاشون رو توی رسانه ها میبینید، حتی اگر دروغ بگن هم اونقدر دستمون بازه و قوی هستیم که امریکا نمی تونه راحت یه گوشه دنیا بشینه و ... فاصله ی اقتصادی و علمی هم که فعلا داره کم میشه نه زیاد حالا شاید امریکایی ها بلایی سر چین بیارن و این وضعیت رو برعکس کنن، بعید نیست پ.ن:یک روز یک کشور عربی رو برای نابود کردن ایران تحریک به جنگ کردن ولی امروز مجبورن یک اتحادیه عبری ، عربی ،غربی ایجاد کنن!!!
  6. 1 پسندیده شده
    سلام . معمولا پایه های حامل پرتاب ، قابلیت مشخصی برای تغییر راستا و زاویه پرتاب دارند . بنابراین این شکل پرتابگرها ایستا نیست و قابل تغییر است .
  7. 1 پسندیده شده
    سلام آخرین تصویر از ناوچه موشک انداز سپر در مانور دریایی امنیت پایدار 1401 در دریای خزر . گفته شد که تعداد موشکهای سطح به سطح در همه شناورهای این کلاس در دریای خزر به 8 عدد افزایش پیدا کرده است .
  8. 1 پسندیده شده
    بالاخره زیردریایی بلوگورود که حامل اژدر بزرگ پوسایدن خواهد بود رسما وارد خدمت ارتش روسیه شد. هر زیردریایی بلوگرود توانایی حمل 6 اژدر هسته ای پوسایدن رو داره که هر پوسایدون 100 مگاتن قدرت داره( یعنی 2 برابر بمب تزار!!!) و بیش از 10 هزار کیلومتر برد داره! ایا موازنه هسته ای بین قدرت های هسته ای با این سلاح دچار تغییر میشه؟
  9. 1 پسندیده شده
    دماوند به زودی به ناوگان شمال میپیوندد امیر دریادار ایرانی با بیان اینکه با همت متخصصان داخلی ناوشکن دماوند با به روزترین تجهیزات به منظور حفظ تمامیت ارزی در پهنه خزر ساخته شده است، اظهار داشت: این ناوشکن به زودی در یک مراسم ویژه به ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش الحاق می‌شود.
  10. 1 پسندیده شده
    اطلاعیه روابط عمومی قرارگاه حمزه سید الشهدا علیه السلام نیروی زمینی سپاه : (۱۷ تیر ۱۴۰۱) بسم الله الرحمن الرحیم به آگاهی ملت شهیدپرور وقهرمان ایران اسلامی می‌رساند، به یاری خداوند متعال، یک تیم مسلح تروریستی که قصد نفوذ از مرز شمال غرب و انجام عملیات خرابکارانه در داخل کشور را داشت، در جدار مرز شهرستان سلماس استان آذربایجان غربی در کمین رزمندگان قرارگاه حمزه سیدالشهداء (ع) نیروی زمینی سپاه مستقر در منطقه مرزی گرفتار شد. در این عملیات موفق، تیم تروریستی به طور کامل منهدم گردید و مقادیری تجهیزات و مهمات بدست رزمندگان اسلام افتاد. در این عملیات آسیبی به نیروهای خودی وارد نیامده است.
  11. 1 پسندیده شده
    جالبه به قدری مردم جهان اسیر و برده رسانه ها هستند که سیاستمداران دیگه از گفتن دروغ های آشکار واهمه ای ندارند و چون جهل عوام و سلطه رسانه ها تثبیت شده هست راحت روایتی را بیان می کنند و بعد نتیجه گیری هم می کنند. از ماجرای حمله به عراق تا حالا هیچ چیز تغییر نکرده که شرایط برای دروغ های واضح مهیاتر هم شده. حمله به نفت کش ها اصلا و ابدا عنوان نمیشه که واکنش تدافعی ایران به حملات صهیونیستها به نفتکشهای ایرانی بوده (چون رسانه کاری کرده که یا اصلا خبر حملات اونها دیده نشه یا ضریب منفی بخوره و حتی گاهی باز مقصر ایران جلوه داده بشه حتی در حملات تهاجمی اشکار) یا زیرساختهای نفتی عربستان را عنوان نمی کنند که حاصل تجاوز سعودی به یک کشور همسایه هست و کشتار روزانه مردم. حتی برخی افراد دیپلماتیک تر! در ایالات متحده هم عنان از کف داده و دولت بایدن را تشویق به راهکارهایی می کنند که صهیونیستها تجویز می کنند. و خب ایران باید برای هر اتفاقی آماده باشه و این مسیر سخت را با موفقیت پشت سر بگذاره. بنده خدا گمان میکنه مشکل صهیونیستها فقط اینه که پمپ بنزین وسط راه تو هوا ندارند! اینها با این همه کشور عربی در خدمت و تمام قوای نظامی جهان ذیل اوامرشون اگر تنها یک مشکل اساسی نداشته باشند اون هم همین هست. این که حمله نمی کنند حاصل چیزی هست که سعی دارند اول اون را نابودش کنند. یعنی قدرت بازدارندگی تهاجمی و برای همین هم هست اواع ترور و خرابکاری گرفته تا اشفته سازی و التهاب افرینی (باز برای مهیا سازی ترور و خرابکاری) را در دستور کار قرار دادند تا اول این عامل را از بین ببرند و بعد با خیال راحت حمله کنند.
  12. 1 پسندیده شده
    با نزدیک شدن سفر بایدن اطلاعات بیشتری هم منتشر میشه. یکی از قسمتهای سفر بایدن بازدید از بخش های نظامی مرتبط با این پروژه بزرگ هست که به سردمداری امریکا و تحرک صهیونیستها و تسلیم و یا شاید تشویق کشورهای عربی داره صورت میگیره. واکنش ایران مهم هست در این مقطع. طبیعتا شاید برخی کشورهای عربی در ظاهر (حتی کشوری مثل عراق و دولت فعلیش) سعی کنند در ظاهر و رسانه ها از کنار ماجرا با دروغ و خلاف گویی بگذرند ولی در اصل داره رخ میده. واکنش ایران به استقرار تسلیحات و تجهیزات ضد خودش بیخ گوش مرزهاش چه میتونه باشه؟ این سوال مهمی است. 1.حمله نظامی و یا تهدید به حمله از اونجا که فاز اول پروژه در پایگاه های امریکایی کلید خورده یعنی از قبل فکر شده در موردش. 2.اخطار به کشورهای دخیل که حداقل کار ممکن هست به این نحو که درگیری ما و رژیم صهیونیستی درگیری کاملا محتملی است و این کشورهای کوچک و بزرگ خودشون را با این حرکت (با هر عنوان و بهانه و توجیهی) دارند قربانی صهیونیستها میکنند و جالبه این بسیار هم نمایان هست. خوشحالی صهیونیستها از اینکه جنگ خودشون و ما را دارند خیلی راحت تبدیل میکنند به جنگ اعراب با ما در حالیکه اعراب میتونستند کاملا در یک درگیری احتمالی فقط نظاره گر باشند و اسیب دیدن دو طرفی را ببینند که به هر حال یکیش را توهم خطرش را دارند (بیشتر برای تخت سلطنت حکام نه کشورهاشون) و ذیگری که حتما خطر موجودیتی در طول زمان براشون خواهد داشت. (اگر هنوز کسی گمان میکنه صهیونیستهای متکبر و زیاده خواه راضی شدند به 24 هزار کیلومتر مربع تنها با این تعداد یهودی و امکانات و پول و وعده سرزمین موعود خب باید یک بار دیگه مرور کنه این موجودات را) 3.استقرار واحدهای تهاجمی (موشک) مرتبط با هر کشوری که وارد این پروژه میشه. برای مثال جزایر و موشکهای سری فاتح به شکل پرتعداد و به سمت امارات اگر امارات وارد پروژه شد. در نزدیک کویت. بحرین که مهم نیست و اصولا چون اراده ای نداره بنابراین این موارد اثری نداره. عربستان هم با اتخاذ رویکرد تهاجمی ضد تاسیسات شرق و نفتیش. البته گزینه 2 و 3 توامان باید در حداقل کار انجام بشه و با تک تک کشورها تماس گرفته بشه و موضع ایران عنوان بشه ولی کاری بیش از این نیاز هست. هرچند همکاری با امارات و سعودی با توجهبه نوع سلاح های ما در یک جنگ پیش رو شاید مهم باشه برای صهیونیستها ولی درح وزه نظامی همین حالا هم به نظرم رادارها و پرنده های امریکایی وظیفه پیش اخطاری را دارند ایفا میکنند و بیشتر این کار فعلی برای عادی سازی ورابط و نفوذ در عمق سیستم نظامی این کشورها توسط صهیونیستهاست. ولی کشورهای سوریه و عراق و کویت و پایگاه های امریکا در این کشورها نقطه اساسی این رویداد هست.
  13. 1 پسندیده شده
    تست تاکسی https://www.youtube.com/watch?v=0b9xR6FQBOo&t=52s
  14. 1 پسندیده شده
    قادر و فانتوم .....!!!!
  15. 1 پسندیده شده
    پایگاه های آمریکا نقش اساسی در گسترش نظامی صهیونیستها اطراف ایران دارند. کاملا و به طور مستقیم با حضور مستقیم نظامیان و تجهیزات صهیونیستها خصوصا در عراق (اربیل به خصوص) و کویت و به همراه بحرین و امارات و عربستان ضد ایران در حال فعالیت هستند. قدم اول و قدم های بعد
  16. 1 پسندیده شده
    سلام بله، این امکان هم وجود داره ولی شاید از قبل پیش بینی هایی شده در این مورد کرده بودند که جزییاتش منتشر نشد. ولی با فرض این امکان هم باز این دیپلمات های ظاهری و دانشمندان مزدور در همون پازل فرقه صهیونیستی بازی کردند و تفاوت نمیکنه اقدامشون دقیقا جاسوسی بوده یا در پازل بزرگتر خرابکاری ( دیپلماتیک یا ...) در نهایت دارند به عنوان مزدور رژیم صهیونیستی خدمت می کنند. حالا اگر اطلاعات جزئی منتشر بشه بهتر میشه نتیجه گیری کرد، ولی به نظر هدف یک منطقه و بعد از یک رزمایش خاص و مهم سپاه بوده. ولی به نظرم جمع آوری نمونه ها مشهود بود و البته ماجرا هم فقط محدود به همین خبر و اتفاق نبوده. چون دقت کنیم در سریال امنیتی گاندو بود اگر اشتباه نکنم دقیقا نمونه برداری از خاک یا محیط یک منطقه نمایش داده شد توسط عوامل مزدور و چون این سریال از روی پرونده های واقعی ساخته شده بوده به نظر امری مسبوق به سابقه بوده و جالبه در اون سریال به نکته ای اشاره شد که ممکنه پاسخ این ابهام باشه: دودوزه بازی مزدوران داخلی و سرکیسه کردن رابطین با دادن نمونه های جعلی ( نه از سر خیرخواهی بلکه از سر فریب و دغل ) که باعث شد (درسریال هم رابط اشاره کرد که باید مطمئن شن از نمونه برداری صحیح و از همون منطقه خاص و حتی عکس هایی که مزدوران برای اطمینان بخشی هم تهیه کرده بودند قابل اطمینان نبود و جعل شده بود) در مرحله دوم خود رابطین به طور مستقیم از طریق رایزن فرهنگی سفارت یکی از کشورها به منطقه و محیط مدنظر برای عکس برداری و نمونه برداری برند. پ ن: باید دید چرا نمونه برداری محیطی از جایی که رزمایش برقرار میشه انقدر مهم بوده براشون. نوع سوخت یا نوع مواد منفجره؟ پ ن2: بعد انتظار داریم اطلاعات صهیونیستها و پرونده های نامحدود اژانس علیه ما روزی تموم بشه. وقتی دیپلمات و دانشمند بر علیه ما به خدمت گرفته میشند چند بازرس اژانس که نمونه های الوده در محیطی منتشر کنند (حالا مزدورهای داخلی بمانند) و بعد هم نمونه های همون محیط را کشف(!) کنند و طبیعتا چون پاسخی برای این الودگی وجود نداره تا ابد علیه ایران پرونده را باز نگه دارند چیز غریبی است ماجراشون؟ بماند که جالبه با وجود سابقه در همین امر ( الوده سازی محیط توسط بازرس اژانس و یا انتقال ویروس به رایانه های مراکز هسته ای) باز هم ما هستیم که باید ثابت کنیم در مرکز توطئه قرار داریم.
  17. 1 پسندیده شده
    زنگ خطر گرسنگی در افغانستان جنگ روسیه و اوکراین، خشکسالی و ناحکمرانی در افغانستان سبب شده است تا ۲۳ میلیون نفر از جمعیت این کشور در شرایط بحران گرسنگی شمرده شوند. مطابق با گزارش سازمان مصونیت غذایی(IPC) یک میلیون کودک افغان در شرایط بحرانی شاخص گرسنگی قرارگرفته‌اند.
  18. 1 پسندیده شده
    ونزوئلا یک میلیون هکتار زمین در اختیار ایران قرارد داد رضوانی‌زاده نائب رئیس انجمن کشت فراسرزمینی: ونزوئلا با هدف کشت فراسرزمینی یک میلیون هکتار زمین کشاورزی در اختیار ایرانیان قرار داده است. اقلیم ونزوئلا برای کشت گندم مناسب نیست، این کشور برای کشت محصولات استراتژیکی چون ذرت و سویا مناسب است؛ ارزش اقتصادی سویا به مراتب از گندم بالاتر است. ونزوئلا مستعدتر از برزیل و روسیه برای کشت فراسرزمینی است. به نظر می‌رسد این کشور می‌تواند خلاء اوکراین را در جهان پرکند. باید از روابط خوب سیاسی شگل گرفته بین ایران و ونزوئلا برای ایجاد امنیت غذایی کشور و جهان بهره بگیریم؛ متاسفانه ما در زمینه فرصت‌سوزی‌ها در جهان در رتبه نخست هستیم.
  19. 1 پسندیده شده
    کوهن، رییس سابق موساد در یک برنامه به اصطلاح رسانه ای(!) جلوی یک به اصطلاح خبرنگار نشسته و خبرنگار عنوان میکنه آخه با کشتن یکی دو نفر دانشمند که نمیشه به هدفمون برسیم، اصلا دو تا نه سه تا، ده تا، (بیست تا .... ) رییس سابق موساد هم میگه اره ولی خب کند میکنه برنامه را (همینم خوبه) ولی ترجیحم اینه همین الان حمله کنیم این دو مرکز هسته ای را با خاک یکسان کنیم. تمامش در قاب یک به اصطلاح رسانه و با تایید و پیشنهاد به اصطلاح فعال رسانه ای! به همین راحتی و شیکی از روش و نحوه و تعداد کشتن غیرنظامیان و ترور افراد دارند با هم دل میدند و قلوه می گیرند!! در به اصطلاح رسانه هاشون. پ ن: کوهن به نکته قابل تاملی اشاره میکنه. یکی تاکید مدامش که همین دو مرکزه و راحت میشه نابودش کرد ( پذیرفتن محدود کردن مراکز هسته ای و به همین منوال پیش رفتن که خطای بزرگی است متمرکز و محدود کردن این مراکز) و دوم پیشنهاد بازطراحی چرخه سوخت هسته ای یا بمبارانش که نشون میده چقدر ماجرای راکتور اراک بهشون خوش اومده. فریبی که در ایران هنوز هم مذاکره کنندگان سابق با افتخار متاسفانه ازش یاد می کنند ولی هیچ چیز از ویرانی و نابودی کامل این مرکز کم نداشت و طوریکه به ظاهر کوهن هم به همین اشاره میکنه. در مورد اراک هم مفهوم بازطراحی به کار برده شد ولی عملا نابود کردن یک مرکز بود که به درد هیچ کار دیگه ای نمیخوره و تفاوتی با بمباران شدنش نداره. (بله، شنیدیم میله نگه داشتیم و فلان کردیم و بهمان کردیم ولی همه وضعیت اراک را میدونیم و اصولا به نظر بازگشت به شرایط قبل سخت تر و هزینه برتر هست تا احداث یک مرکز جدید) یکی از سه مرکزی که ( در کنار نطنز و فردو ) در دور قبل مذاکرات همیشه به عنوان یکی از برگه های برنده ایران نام برده میشد و احساس نگرانی نسبت بهش میکردند ( جالبه که به نظر خطرش را بیشتر از دو مرکز دیگه احساس میکردند نزدیک) ولی در حال حاضر اصلا ازش نامی هم برده نمیشه و مشخصا کاملا از چرخه خارج شده. یکی از اون قدم های کاملا بازگشت ناپذیری که مذاکره کنندگان ایرانی بهش تن دادند.
  20. 1 پسندیده شده
    هنر دروغگویی در تیتر بی‌بی‌سی فارسی: دولت انگل ستان به خاطر دشمنی با ایران و حجاب به بازیکن ایرانی ویزا نداده بعد این بنگاه دروغ پراکنی طوری تیتر زده که انگار کوتاهی از بازیکن ایرانی بوده که ویزا رو دریافت نکرده!!! (یک عکس بد هم از این بازیکن گذاشته)
  21. 1 پسندیده شده
    وزارت دفاع ملی تایوان ادعا کرده که ۲۹ هواپیمای چینی وارد منطقه دفاع هوایی تایوان شده اند هواپیما های چینی شامل وارد شده به فضای دفاع هوایی تایوان (ادعایی) : شش بمب افکن H-6 دو پرنده پیش اخطار KJ500 یک سوخت رسان Y20 پنج فروند J-11 هشت فروند J-16 یک فروند پیش اخطار Y-9 یک فروند پرنده تجسسی Y-8 یک فروند ضد زیر دریایی Y-8 چهار فروند سوخو ۳۰ نیروی هوایی تایوان ضمن فرستادن جنگنده ، اقدام به اخطار رادیویی و بکار گیری سامانه های دفاع ضدهوایی برای نظارت بر فعالیت های چینی ها نموده است پیوند
  22. 1 پسندیده شده
  23. 1 پسندیده شده
    بدون سرنشین اس-70 اوختونیک اوج می گیرد ! شکارچی روس ، قبل از آزمایشات جدید صنعت هوانوردی بدون سرنشین روسیه ، درآستانه یک جهش قابل توجه فناورانه با معرفی بدون سرنشین اس-70 قرار گرفته است که به احتمال بسیار زیاد در دو نسخه شناسایی و تهاجمی وارد سازمان رزمی نیروی هوایی ارتش روسیه خواهد شد . نمونه نخست این بدون سرنشین جدید ، آزمایشهای اولیه را پشت سر نهاده و درآینده نزدیک ، دومین نمونه و سپس دو فروند دیگر نیز پروازهای آزمایشی خود را پشت سر خواهد گذاشت . با این حال ، نمونه فوق الذکر تفاوتهای مهمی را با گونه های قبلی دارد که این تفاوتها در خط تولید انبوه آن اعمال خواهد شد . رونمایی از نسخه دوم اوختونیک - دسامبر 2021 به بخش های خاکستری دقت کنید دو فروند اول از اس-70 اولین نمونه از بدون سرنشین اوختونیک در ژوئن سال 2019 تکمیل و به نمایش عمومی گذاشته شد و در پاییز همان سال نیز آزمون های خزش روی باند آن آغاز و در اوت 2019 نخستین پرواز کامل آن انجام گردید . متعاقب این مساله ، نمونه اول تولید شده ، به منظور بررسی های فنی و اعمال تغییرات مورد نیاز به شرکت سازنده عودت داده شد تا قابلیتهای جدیدی ، از جمله توانایی پرواز در صورتبندی های جتهای سرنشین دار جدید نیروی هوایی نظیر سوخو-57 نیز بدان اضافه گردد .در همان زمان ، رسانه های روسیه داده های جدیدی را مبنی بر دریافت سفارش شرکت سوخو از نیروی هوایی روسیه در پایان سال 2019 برای کار بر روی نسخه جدیدی از اوختونیک و سپس ساخت حداقل 3 فروند از این بدون سرنشین جدید و پست کنترل زمینی آن را منتشر نمودند و براساس این قرارداد ، تمامی این هواگردها تا پایان سال 2022 می بایست تولید و وارد مرحله آزمایش شوند . با توجه به این روند ، ساخت نمونه دوم آزمایشی اس-70 توسط شرکت هوانوردی نووسیبریک – چکالوف انجام میشود و بدلیل اهمیت راهبردی آن برای نیروی هوایی روسیه ، در اوت سال 2021 وزیر دفاع این کشور با بازدید از خط تولید این پهپاد ، روند تولید آن را مورد بررسی قرار داد و خبر مربوط به وجود چند فروند در خط تولید این شرکت نیز در جریان همین بازدید منتشر گردید . با این حال ، در نهایت امر ، 14 دسامبر 2021مراسم رونمایی از نسخه جدید بدون سرنشین اس -70 برگزار شد و شاهدان حاضر در این رونمایی از تفاوتهای قابل ملاحضه این نمونه با نسخه رونمایی شده قبلی پرده برداری نمودند . علاوه بر این ، رئیس دپارتمان هوانوردی وزارت دفاع نیز بر تلاش دو مجموعه برای تکمیل آزمایشها در اسرع وقت و شروع تولید انبوه آن تاکید نمود . تفاوت های محسوس تحلیلگران نظامی حوزه بدون سرنشین ها بر این اعتقاد قرار دارند که دو نمونه اولیه اوختونیک بلحاظ ظاهری ، شباهت زیادی به یکدیگر دارند، بدین معنی که هر دو نسخه تولید شده ، ورودی هوای مشابه در بخش ابتدایی بدنه هواگرد و یک خروجی پیشرانه را در بخش انتهایی بدون سرنشین ، بخود می بینند. در عین حال ، تفاوت های بیرونی ملموسی نیز وجود دارد که نشان دهنده اعمال یکسری تغییرات و متعاقب آن ، پدید آمدن یکسری احتمالات جدید برای این بدون سرنشین روسی است . در واقع ، برخی ناظران برای اعتقادند که شرکت سازنده برای بهبود عملکرد این پهپاد ، یکسری بهینه سازی های داخلی را در دستور کار قرار داده که مشخصا بدلیل ماهیت محرمانه آن ، امکان دسترسی به آن وجود ندارد . در بخش بیرونی بدنه ، تفاوت غیر ملموسی قابل مشاهده است ، بدین معنی که تمام یا تقریباً همه اجزاء نصب شده روی بدنه از مواد مرکب ساخته شده ( یعنی اجزاء فلزی از روی بدنه حذف شدند . م ) که این مساله باعث شده تا پهپاد روسی قبل از اجرای عملیات رنگ آمیزی ، دو رنگ به نظر برسد که در صورت صحت این احتمال ، مخروط نوک این بدون سرنشین و لبه های کشیده شده بال به رنگ خاکستری، به طور کامل تغییر نموده است . در اکتبر سال 2021 ، شبکه تلویزیونی زوزدا ، برنامه ای را در خصوص فرآیند ساخت یک قطعه کامپوزیتی در ابعاد یک پهپاد بزرگ ، به نمایش گذاشت که آماده نصب تجهیزات و سامانه های جدید در درون آن می شد که احتمالا به برنامه اوختونیک مرتبط می گردید . اوختونیک - 2019 از سویی دیگر ، طراحی جدید خروجی پیشرانه توربوجت اوختونیک نیز نظرات را بخود جلب نمود . نسخه اول اس-70 از یک پیشرانه توربوجت مجهز به خروجی قابل کنترل با سطح مقطع کلاسیک بود ، در حالی که نمونه جدیدی که درسال 2021 رونمایی گردید از یک طرح جدیدتر مسطح ذوزنقه ای بهره می برد که به تحلیلگر اجازه میدهد تا با دقت بیشتری طراحی بدنه هواگرد ، سطح مقطع راداری و اثرفروسرخ کاهش یافته این بدون سرنشین را بررسی کند . با این حال ، آنچه که در پشت این خروجی جدید پنهان شده هنوز ناشناخته است ولی آنچه واضح به نظر می رسد این است که پیشرانه های اوختونیک از نیروی پیش برنده کافی برای اجرای مانورهای رزمی برخوردار خواهد بود .در حوزه های مخابراتی و الکترونیکی ، چه برای نمونه اولیه و چه نسخه جدید رونمایی شده درسال 2021 داده ها همچنان محرمانه هستند ، اما برخی شایعات از وجود یک خلبان خودکار بسیار پیشرفته با درجه بالایی از استقلال عمل به منظور اجرای مستقل ماموریتهای محوله خبر می دهد ، هر چند همچنان تغییرات مربوط به بخش اویونیک اوختونیک با طبقه بندی محرمانه قابل انتشار نیست . ماموریتهای محوله به اوختونیک بسته به اینکه برای این بدون سرنشین جدید روسی چه ماموریتهایی در نظر گرفته شده است ، اس-70 می تواند بصورت مستقل یا تحت کنترل کاربر زمینی ، عمل نماید . پست کنترل اوختونیک که NPU-70 نام گرفته بعنوان بخشی از یک قرار داد دولتی در دسامبر 2019 توسط گروه صنعتی کرونشتاد در حال توسعه است . این پست کنترل که در سال 2019 به نمایش گذاشته شد ، یک کانتیر با ارگونومی مناسب جهت نصب برروی کشنده های استاندارد روسی یا بصورت ثابت است که در بخش داخلی آن ، چند مجموعه برای هدایت پهپاد و تجهیزات الکترونیکی مرتبط با آن وجود دارد و براساس گزارشهای موجود ، اوختونیک احتمالا از یک خط ارتباطی یکپارچه استفاده می کند . این امر به یگان کاربر اجازه می دهد تا تبادل اطلاعات با وسیله پرنده را با امنیت کامل صورت دهد ، در حالی که مرکز تله متری این پست کنترل ، با استفاده از سامانه های اپتیکی و الکترونیک ، داده های مرتبط را دریافت و دستورات بطور مستقیم برای اوختونیک ارسال می گردد . با این وصف ، اینکه کاربران اوختونیک از چه ابزارهایی استفاده می کنند و تفاوت پست فرماندهی دو نمونه اولیه این پهپاد با یکدیگر در چه مواردی است ، هنوز مشخص نشده ولی با توجه به برد و ماموریتهایی که بدان محول خواهد شد ، احتمالا ممکن است مجموعه ای از فناوریهای مختلف در آن استفاده شده باشد . چالش های جدید برای اوختونیک در واقع امر ، پس از خروج اولین پهپاد اس-70 و پست فرماندهی آن از خط تولید ، چالشهای جدید در زمان آزمایش زمینی و سپس پروازی آن بوجود آمد . در جریان این تستها ، هر دو مجموعه می بایست تحت سخت ترین شرایط رزمی وارد عمل شوند و پس از طی موفقیت آمیز تمامی این مراحل است که نیروی هوایی آن را بعنوان یک سامانه جدید رزمی بخدمت خواهد گرفت . اما این آزمایشها ، نیازمند طی زمان مشخص و تلاش زیاد بوده تا جایی که رسانه های روسی ، براین اعتقاد قرار دارند که در ابتدای سال 2023 تجهیزات آزمایشی تحویل و در اکتبر 2025 تمامی مراحل آزمایشی پایان می یابد و تنها پس از این تاریخ خواهد بود که میتوان آن را در خط تولید قرار داد .این مساله نشان دهنده ان است که اوختونیک با تمامی چالشهای موجود ، به پایان مراحل آزمایشی خود نزدیک میشود و انتظار می رود تا پس از اتمام تستهای سه فروند اولیه ، تحویل انبوه آن به نیروی هوایی آغاز گردد . پی نوشت : 1- بن پایه 2- جمع آوری مطالب پراکنده ، بازیابی تصاویر از دست رفته و اضافه نمودن تحلیل و اطلاعات جدید به تاپیک بدون سرنشین اس-70 اوختونیک . بیست و هشتم آذر سال یکهزار و چهارصد خورشیدی 3- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری ) بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند .
  24. 1 پسندیده شده
    هر گردی ، گردو نیست Shell Game ایا چین استراتژی استقرار ICBM دوره جنگ سرد امریکا را احیا می کند؟ تصاویر ماهواره ای از صحرای گوبی تعداد بسیاری سیلوهای موشکی در دست ساخت را نشان می دهد که احتمال استقرار یک مفهوم شیادانه دارد. تصاویر ماهواره ای که اخیرا از صحرای گوبی گرفته شده نشان می دهد که چین در حال ساخت یک مجموعه بزرگ موشک های قاره پیما است. این سایت جدید با بیش از 100 سیلو که در شمال غربی کشور چین در حال ساخت است، بسیار بزرگ تر از هر چیزی است که چین تا کنون ساخته است. قطعا چین قصد دارد تا بازدارندگی خود را تقویت کند ولی نه از طریق چند موشک بیشتر بلکه هدف بسیار چالش برانگیزتری را دنبال می کنند. به گفته محققان، شواهد ساخت و ساز حداقل 119 سیلو در مساحتی بیش از 700 کیلومتر مربع را نشان می دهد. در کنار این سیلو ها ساخت سنگرهای زیرزمینی، جاده ها و یک یک پایگاه کوچک نظامی نیز دیده می شود. دکتر جفری لوئیس " ما معتقدیم که چین در حال گسترش توان هسته ای خود به منظور جلوگیری از بازدارندگی است که امریکا می تواند به وسیله دفاع موشکی ایجاد کند" در واقع چین سعی دارد بتواند در مقابل حمله پیشدستانه امریکا تعداد کافی از موشک های سالم نگه دارد تا بتواند از سد دفاع موشکی عبور کنند. جنبه جذاب این ساخت وساز ها، تفکر پشت ان است که می تواند بازنگری در مفهوم (Shell Game) دوران جنگ سرد امریکا باشد، که تعداد قابل توجهی سیلو ساخته می شود، اما فقط تعداد کمی از انها بارگیری می شود. این باعث می شود که دشمن از مکان واقعی موشک ها مطمئن نباشد و انها را وادار می کند که تمام سیلو ها را هدف بگیرد. در اغاز مبادله اتش بدون نیاز به منابع زیاد و تهیه و نگهداری موشک، توان دشمن تحلیل می رود. در واقه در ده 1970 میلادی برنامه MX ICBMs پیشنهاد شد که نهایتا به موشک (LGM-118 Peacekeeper) ختم شد. قرار بود 23 شیلتر ساخته شود و موشک ها دائما میان انها جا به جا شوند تا از دید ماهواره های جاسوسی پنهان بمانند و دشمن نتواند جای انها را حدس بزند. مقامات امریکایی تخمین میزدند که شوروی برای اطمینان از نابودی کل مجوعه ها و موشک ها مقدار سرسام اور 4600 کلاهک را مصرف کند. تا بتواند ICBM و ABM هارا از میان بردارد. " Shell Game " فقط یکی از مفاهیمی بود که در کنار پرتابگر های ریلی و متحرک و سیلو های های حفاظت شده بود. در انتها ایالات متحده بعد از توافق های کنترل تسلیحاتی ترجیح داد موشک های LGM-118 را در سال 2005 از خدمت خارج کند. فارین پالیسی با اشاره به بازی جدید چینی ها گفت" اگر چه ممکن است به نظر برسد که 120 سیلو به معنای 120 موشک است، اما به راحتی می تواند 12 موشک باشد" فقط ما نمیدانیم! حتی اگر چین هم اکنون بخواهد تعداد معدودی موشک را مستقر کند با گذشت زمان میتواند تمام سیلو هارا مجهز کند. این حرکت چین منطقی به نظر میرسد، با داشتن 250 تا 350 موشک های قاره پیمای هسته ای (م: که تعداد بسیار کمتری نسبت به امریکا و روسیه است) و فراتر از بحث دوام در برابر حمله اولیه دشمن نگهداری سیلو ها در نزدیکی هم باعث می شود نگهداری و کنترل و تدارکات ارزان تر و ساده تر شود. البته برخی از کارشناسان و ناظران این احتمال را مطرح کرده اند که امکان دارد بخشی از یک سیستم دفاع موشکی پیچیده باشد. که برای این بیش از حد در غرب واقع شده اند و به نظر نمی تواند پوشش مناسبی ایجاد کند. از سوی دیگر در گزارش سالانه کنگره ذکر شده ممکن است چین سیلو های جدیدی برای سلاح های قدیمی تر سوخت مایع مانند موشک DF-5 ساخته شود. جیمز اکتون (مدیر مشترک برنامه هسته ای) در بنیاد کارنگی گفته بود"دلایل زیادی برای این سوال وجود دارد که چین قصد دارد زرادخانه هسته ای خود را به سرعت گسترش دهد، اگر چه فقط در بعد کمی باشد" میدان موشکی جدید مطابق با پیش بینی های قبلی در مورد گسترش توانایی اتمی اش است. ولی هنوز زود است قصد چین را از ساخت 100 سیلو عجیب و غریب در دل بیابان را بیابیم اگر چه ممکن است در دل استراتژی بزرگ تری هم جای بگیرد. منبع 1 منبع2 م « به رسم همیشه، این حرکت جدید چینی ها در کنار گسترش توان متعارف به خوبی نمایان گر بلندپروازی های جاه طلبانه ای دارد. اما در خصوص اینکه ایا ممکن است کشور ما هم بتواند از استراتژی Shell Game استفاده کند؟ بله ما هم میتوانیم با ترکیب مفهوم مزرعه موشکی و این شیوه فریب و استتار مانع از این بشویم که دشمن با اجرای حمله ای محدود بتواند توان تهاجمی ما را خنثی کند.»
  25. 1 پسندیده شده
    [align=center][/align] شناورهای چینی Type 022 (کلاس‌بندی ناتو: Houbei) گونه‌ای جدید از واحد‌های حمله‌ی سریع‌السیر FAC نیروی درایایی ارتش‌ آزادی‌خواه چین PLAN است که دارای طرح کاتاماران (طرحی که در آن دو محل تماس با آب وجود دارد. و سازه‌ی شناور دارای دو کیل است.) می‌باشد. شناور اول از این سری (با کد بدنه‌ی 2209) توسط کارخانه‌ی کشتی‌سازی Qiuxin واقع در شانگهای ساخته‌شد و در آپریل 2004 به آب انداخته‌شد. در ساخت این شناور تعداد شش پیمان‌کار مشارکت‌داشته اند. تا سال 2007 تعداد چهل فروند از این شناور ساخته‌شده و قرار براین بوده که در سال‌های بعد تعداد بیشتری از آن ساخته‌شود. شناورهای Type 022 جانشین شناورهایType 021 (کلاس (Huangfeng خواهند شد که در فاصله‌ی سال‌های 1960 تا 1980 وارد خدمت شده‌اند. طرح ویژگی بارز Type 022 طرح بدنه‌ی موج‌شکن کاتاماران (دوبدنه‌ای) یا همان SWATH است. طرح سنتی کاتاماران معمولا در شناورهای بزرگتر دیده می‌شود اما این طرح در آب‌های متلاطم و در سرعت‌های بالا تعادل مناسبی ندارد. اما در Type 022 تغییراتی حاصل شده که این امر شناور را قادر می‌سازد ضمن حفظ تعادل در ‌آب‌های متلاطم نیز به سرعت‌های بالا دست پیدا کند. همچنین آبخور بسیار کم شناور آن را قادر می‌سازد در مکان‌هایی که سایر شناورها قادر به گشت‌زنی نیستد به راحتی تردد کند. مشکل اصلی بدنه‌ی SWATH در این است که این طرح نسبت به طرح سنتی کاتاماران و یا شناورهای تک‌بدنه‌ای هزینه‌برتر و طراحی آن مشکل‌تر است؛ در ضمن سیستم کنترل‌کننده‌ی شناور نیز دارای طرح پیچیده‌ای است. گفته می‌شود دولت چین در دستیابی به این طرح از همکاری شرکت‌ مشاوره‌ی دریایی AMD استرالیا بهره‌برده است. شرکت یادشده با شرکت Sea Bus International چین در طرحی غیرنظامی همکاری داشته ولی دولت چین از طرح ارائه‌شده در ساخت این شناورها بهره‌برده‌است. Type 022 اولین طرح نظامی کاتاماران در دنیا محسوب می‌گردد. اگرچه قبلا برخی شناورهای لجستیکی و پشتیبانی مدل کاتاماران در سایر کشورها به کار رفته‌بود اما هیچ طرحی برای شرکت مستقیم در نبردهای دریایی وجود نداشت. متعاقب ابتکار چین، ایالات متحده نیز دست به سرمایه‌گذاری بر روی طرحی مشابه جهت نبرد‌های ساحلی زد که به FSF1 یا جنگجوی دریا مشهور است. شناورهای Houbei دارای طول 40 متر، عرض 12 متر و آبخور 1.5 متر هستند. تناژ جابجایی شناور 220 تن است. سیستم پیشران شناور از دو موتور دیزلی با قدرت 6865 اسب بخار و دو جت‌آبی تشکیل شده که سرعتی معادل 36 گره را برای آن فراهم می‌آورد. شناور توسط 12 تا 14 خدمه کنترل میشود. طراحی بدنه شناور به گونه‌ای است که سطح مقطع راداری آن را کاهش می‌دهد به گونه‌ای که این شناور با ناوچه‌های کلاس ویسبی سوئد مقایسه می‌گردد. همچنین رنگ‌آمیزی استتاری بدنه‌ی شناور باعث می‌شود شناسایی بصری آن به راحتی امکان‌پذیر نباشد. این رنگ‌آمیزی با توجه به محل به‌کارگیری شناور متفاوت است به گونه‌ای که رنگ‌های به‌کاررفته در مناطق شمالی سیاه-خاکستری-آبی-سفید است اما در رنگ آمیزی شناورهای جنوبی رنگ‌های آبی-سفید-خاکستری به کار رفته‌اند. سامانه‌ی تسلیحاتی شناور مجهز به تعداد هشت فروند موشک ضدکشتی YJ-83 است که در مقرهای نصب شده‌ در پاشنه‌ی شناور قرار دارند. گفته می‌شود می‌توان در این مقر‌ها لانچرهای موشک کروز Hongniao (پرنده‌ی سرخ) نیز نصب کرد. برد Hongniao حداکثر 3000 متر و سرعت آن 0.7 تا 0.8 ماخ گزارش شده‌است. در سینه‌ی شناور یک توپ دفاع نزدیک روسی AK-630 30 میلیمتری قرار دارد. این توپ دارای برد موثر 4000 متر و نواخت 83 گلوله بر ثانیه (4980گلوله در دقیقه) است و برجک آن قادر است در طول مدت 5.1 ثانیه چرخشی 360 درجه‌ای داشته‌باشد. همچنین دو مقر پرتاب چف/دکوی چهارگانه نیز در دو سمت چپ و راست شناور دیده می‌شوند. بر روی این شناور انواع ناشناخته‌ای از حسگرها وجود دارد. آنتن Datalink شناور در بین دو مقر شلیک موشک قرار دارد که می‌تواند داده‌های مربوط به اهداف را از حسگرهای سایر واحدهای هوایی و یا سطحی دریافت نماید. همچنین یک حسگر الکترو-آپتیکال گونه‌ی HEOS 300 نیز در قسمت جلوی شناور دیده می‌شود که احتمالا برای کنترل توپ AK-630 به کار می‌رود. توپ AK-630 [align=center][/align] موشک Hongniao [align=center][/align] تصویر گرافیکی [align=center][/align] سایز اصلی مشخصات ●طول: 42.6 متر ●عرض: 12.2 متر ●آبخور: 1.5 متر ●تناژ جابجایی: 220 تن ●سرعت: 36 گره معادل 66.6 کیلومتربرساعت ●خدمه: 12 تا 14 نفر ●تسلیحات: 8 موشک‌ ضد کشتی YJ-83 8 موشک کروز حمله به اهداف زمینی Hongniao (غیر موثق) 12 موشک سطح به هوای QW (غیر موثق) یک توپ 30 میلیمتری دفاع نزدیک AK-630 ●حسگرها: یک رادار جست‌وجوی سطحی یک رادار ناوبری سامانه ی الکتروآپتیکال HEOS 300 ●پیشران: دو موتور دیزلی با قدرت 6865 اسب بخار دو جت آبی تصاویر متنخب [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] [align=center][/align] کلاس Huangfeng [align=center][/align] نویسنده: محمدمهدی محمدی منابع لاتین: http://www.sinodefence.com/navy/littoral/type022.asp http://en.wikipedia.org/wiki/Houbei_class_missile_boat توجه! استفاده از مقاله با قرار دادن لینک آن به عنوان منبع بلامانع است.