SAEID

News
  • تعداد محتوا

    9,504
  • عضوشده

  • آخرین بازدید

  • Days Won

    6

پست ها ارسال شده توسط SAEID


  1. 3 hours قبل , scorpion57 گفت:

    سلام +++حرکت بسیار خوبیه هر چند کمی کنده.مسئله مهم ضعف ذاتی این بنای دژ مانند بلوکی یا آجریه که با رادار بصیر پهپاد و ریموت قابل پوشش نیست .یعنی این بنا به ذات حفاظت خاصی از افراد درونش نمی تونه بکنه بلکه احتیاج به محافظت هم داره انشالله با سازه های بتون آرمه و باز طراحی شده عوض بشن

     

    درسته ، با سیم خاردار و رادار کاوش زمینی چیزی به استحکام این بنا اضافه نمیشه ، باید حتما سازه از نوع بتن آرمه باشه به اضافه در اطراف سازه باید از مکعب های شنی 2 در 2 استفاده بشه و این مکعب ها باید تا بالاترین ارتفاع سازه روی هم قرار بگیرند ، مثل کاری که آمریکایی ها در عراق و افغانستان انجام میدادن ، این حفاظ شنی میتونه جلوی اصابت مستقیم توپ و راکت و ... رو بگیره و از نظر هزینه اجرایی هم هزینه چندان زیادی ندارد ، اما از نظر تاثیرگذاری تقریبا بقاپذیری سازه رو به بالاترین سطح ارتقا میدهد ، برای سقف سازه هم باید از حفاظ های مناسب برای جلوگیری از اصابت خمپاره و راکت و پهپاد استفاده کنیم ، ترکیبی از سقف فلزی + کیسه شن + زره واکنشگر انفجاری + توری میتواند همه تهدیدات سبک تا متوسط را خنثی کند و هم نیروهای مدافع از بقاپذیری برخوردار خواهند شد و هم زمان کافی برای رسیدن نیروی کمکی خواهیم داشت ، حتی در مناطق بسیار پر خطر می توان در اطراف سازه از خندق و میدان مین هم استفاده کرد ، در مناطق مرزی مسطح هم که احتمال تک زرهی دشمن وجود دارد میتوان از میدان مین ضد تانک و موانع فولادی و بتنی ضد تانک هم استفاده نمود

     

    در کل باید مساله حفاظت و بقاپذیری رو کاملا جدی بگیریم

    • Like 5
    • Upvote 5

  2. 7 hours قبل , headshoter2 گفت:

    دوست من من برداشتم از صحبت شما اینه که انفجار سد کار اکراینی ها هست در صورتی که اکراینی سودی در این موضوع نداره و این ترفند روسها بوده برای اینکه خیال خودشون رو حداقل از یه جبهه راحت کنن و زمان بخرن در مورد دلقک خطاب کردن زلنسکی هم کسی مقابل تجاوز یه کشور دیگه می ایسته را با مسخره کردن نمیشه کوچیک کرد مردم اکراین دارن مقاومت میکنن، این مقاومتشون خیلی مهمه اونم در مقابل دومین قدرت نظامیه دنیا

    انتظار شما چی بوده ؟؟ روسیه حمله کنه و مردم اکراین هم بگن بفرمایید کشور تقدیم شما ؟؟ از قدیم هم همینطور بوده هر وقت غرب یا شرق به یه جایی حمله میکردن طرف دوم به کشور حمله شده کمک میکردن و این چیز جدیدی نیست داستان ویتنام افغانستان سوریه و . . . . . اینکه مردم اکراین نمی خوان برن زیر افسار روسیه حقشونه و خواستشونه و اگر اینطور نمیخاستن همون اتفاقی می افتاد که زمان حمله اعراب

    به ایران افتاد

    اگر در کشور ما بنا به دلایل کاملا سیاسی سران از روسیه حمایت میکنن این دلیل حق بودن روسها نیست. دوست من هیچ استدلالی نمیتونه این حقیقت رو عوض کنه که روسها متجاوزن و اکراینی ها مقاومت می کنن من گیرم اکراینی اصلا خواستن به ناتو بپیوندن مساله داخلی کشور و تصمیم مردم و دولتشون ربطی به روسیه نداره اگه شما این دخالت را می پذیرید تمام دخالت هایی که امریکا در بقیه کشورها میکنه هم مورد تاییده چون اون کشورها بر خلاف خواست و منافع امریکا حرکت کردن و امریکا حق داره به اونا حمله کنه.

    ار هر طرفی می خواین طرفداری کنین اما این حق و حقیقت رو عوض نمیکنه . . . . 

     

    سلام

    تشکر از نظر شما ، با اجازه چند نکته رو بیان کنم

    البته قصد ورود به این تاپیک رو نداشتم و ندارم بدلیل کمبود وقت و سنگین بودن مباحث ، همین پست رو پیام بازرگانی در نظر بگیرین !

     

    1- ایرانی ها در مقابل حمله اعراب تسلیم نشدن و برای اینکه عرب ها بتونن همه ایران رو به اشغال در بیارن در حدود 18 سال و بیش از 30 جنگ و درگیری بزرگ اتفاق افتاد تا اینکه به مناطق شرقی کشور رسیدن ، تهاجم در سال 633 میلادی در زمان یزدگرد سوم آغاز شد و تا کشته شدن وی در سال 651 میلادی ادامه یافت ، ولی بعد از یزدگرد سوم ، پسران وی به همراه نیروهای باقی مانده به چین پناهنده شدند و در آنجا دولت در تبعید تشکیل دادند و تقریبا تا 80 سال پس از مرگ پدر ، به دنبال آزادسازی ایران و بازپس گرفتن کشور از اعراب بودند.

     

    2- کاری به انفجار سد ندارم و گذشت زمان مشخص میکنه که کدام طرف این کار رو انجام دادن ؟ هر دو طرف سود و زیان در این کار دارن که بصورت پیش فرض نمیتونیم یکی را متهم کنیم و باید صبر کنیم.

     

    3- درباره مقاومت مردم اوکراین در مقابل روسیه ، بله قابل ستایش هست ، اما یک نکته ، هر جنگی ارزش ورود ندارد ، این را 2500 سال قبل جناب سان تزو گفته است ، جنگ هایی هست که نباید به آن وارد شد ، زمین هایی هست که در آنها نباید جنگید ، دشمنانی هستن که نباید با آنها جنگید ، بهترین پیروزی این است که بدون جنگیدن بر دشمن غلبه کرد و ... اینها جزو اولین دروس نظامی تاریخ هستند که تا امروز در دانشکده های نظامی کشورهای مختلف بصورت مستقیم یا بروز شده تدریس میشوند ، در سیاست خارجی هدف دستیابی به منافع ملی با کمترین هزینه است ، آیا راه دیگری بجز جنگ با روسیه وجود نداشت ؟ بله درست است روسیه حمله را آغاز کرد ، آیا امکان جلوگیری از این حمله وجود نداشت ؟ فرض کنیم روسیه بیمار روانی است و دنبال بهانه میگشت ، آیا امکان این وجود نداشت که بهانه ای به آن داده نشود ؟ جنگ و دیپلماسی دو بازوی سیاست خارجی هستند و در میان این دو ابزارهای مختلف دیگری نیز وجود دارد و بسته به شرایط باید از ابزار مناسب استفاده کرد و لجبازی و اصرار بر یک گزینه دقیقا حماقت و یا خیانت است که باعث میشود هزینه های بسیاری به کشور تحمیل شود.

     

    4- درباره عضویت ناتو در اوکراین ، بله اوکراینی ها حق دارند در این مورد تصمیم بگیرند ، اما دوست من ، ما در دنیای منطقی و عادلانه ای زندگی نمی کنیم ، در این دنیا باید واکنش های دیگر بازیگران را هم مد نظر داشته باشیم ، پایین تر از سطح کشورها و دولت ها ، در سطح شخصی نیز باید واکنش دیگر بازیگران را در نظر داشته باشیم ، شما می توانید در بازار مثلا کتابفروشی (کار فرهنگی رو مثال میزنم) یک مغازه تاسیس کنید ، اما اگر بیایید و کتاب ها را به نصف قیمت یا یک سوم قیمت به فروش برسانید و در اصطلاح منافع دیگر کتابفروش ها رو در نظر نگیرید و بازار رو به هم بریزید ، آنها علیه شما اقدام خواهند کرد ، کمترین آن شکایت است ، بیشترین آن هم می تواند هر کاری باشد ! مشکلات کشور خودمان را که شاهد هستید ، کشورهایی که هر کدام از فرق سر تا لای انگشتان پایشان سلاح هسته ای جاسازی کرده اند ، به ما فشار می آورند که نه حق داشتن سلاح هسته ای دارید و نه اصلا حق برخورداری از صنعت و نیروگاه هسته ای ! طبق قوانین بین المللی تصمیم در این مورد فقط به ما ایرانی ها مربوط میشود و مانعی در این خصوص وجود ندارد و میتوانیم از ان پی تی هم خارج شویم ، اما آیا ارزشش را دارد ؟ سوال اصلی همین است ، اینکه سرمان را بیندازیم پایین و فقط به جلو برویم یا به دیوار برخورد میکنیم یا در چاه و دره خواهیم افتاد ! هدف تامین و حفظ منافع ملی است با کمترین هزینه ، هدف از ساخت سلاح هسته ای دستیابی به بازدارندگی و جلوگیری از تهاجم علیه کشور است ، اما اگر این اقدام باعث تهاجم به کشور شود پس این سیاست اشتباه می باشد. هدف اوکراین از عضویت در ناتو جلوگیری از تجاوز احتمالی روسیه بود ، اما این اقدام در زمان نامناسب و با سیاست نامناسب اتفاقا باعث تجاوز روسیه شد ، پس این سیاستی که اوکراینی ها اتخاذ کردند اشتباه است چون به مشکلی افتادند که از آن فراری بودند.

     

    5- حق و باطل مطلق هستند ، ولی در دنیای فعلی حق و باطل تفسیر به رای میشوند ، نه روسیه حق است و نه اوکراین و نه آمریکا و ... ! در دنیای فعلی که انسان ها ساخته اند حداقل در ارتباط بین کشورها و دولت ها نباید بیش از اندازه به دنبال اخلاق باشیم ، همان کشورهایی که در تهاجم عراق به ایران از آن حمایت میکردند ، امروز در مقابل فروش محصولات غذایی ایران به روسیه جو رسانه ای ایجاد میکنند ! این کشورها فقط دنبال دستیابی به منافع خود هستند و هدفشان وسیله را توجیه میکند ، اگر وسیله این باشد که عراق را به سلاح شیمیایی تجهیز کنند تا علیه مردم ایران استفاده کند این کار را انجام داده اند ، اگر هم هدف این باشد که مردان اوکراین را تا آخرین نفر خرج حفظ هژمونی خود و گرفتن انرژی حریف یعنی روسیه کنند این کار را هم مشاهده میکنیم که انجام میدهند. اگر هم هدف این باشد که شهرهای غیر نظامی را با سلاح اتمی بمباران کنند این کار را هم انجام داده اند ! در حالی که می توانستند به پایگاهی نظامی این حمله را انجام دهند !

    • Like 6
    • Upvote 9
    • Downvote 1

  3. بر 16 خرداد 1402 در 17:37 , parsneet گفت:

    با سلام و درود

    با توجه به تطبیق فیلم تست موشک فتاح و نکاتی که سردار حاجی زاده اعلام کردن و همین طور در رابطه با صحبت های چند روز پیش دوستان در استاتوس مربوط به اینکه : در فضای جغرافیایی کشورمان تا چه مقدار می توان برد موشک ها را آزمایش کرد ؟ ( البته جدای از رابطه بین ارتفاع و عرض طی شده توسط موشک ها که به صورت غیر مستقیم برد نهایی را می شود آزمایش کرد ) تحلیل ریز بینانه تر آزمایش امروز خالی از لطف نیست .

    دقت در تصاویر محل پرتاب و مسیر پروفایل پروازی موشک برای من نکات جالبی داشت .

    با توجه مسیر طی شده کلاهک پس از جدایی از بدنه موشک و ادامه طریق آن با کشیدن یک خط فرضی ( بین کلاهک و بدنه ) می شود حدوداً مبدا شلیک را محاسبه کرد

    و همین طور پروفایل پروازی و مقصدی که در پیش گرفته را به صورت تقریبی در نظر گرفت

    پردازش و تطبیق بیشتر شرایط محیطی در سایت پرتاب ، با نقشه های ماهواره ایی محل دقیق شلیک به دست می آید

    ( محل پرتاب در بین راسک و نگور هست . در حومه چابهار و منتهی الیه مرز ایران در جوار بندر گواتر پاکستان )

    اکنون با دانستن محل شلیک و جهت آن و در نظر گرفتن برد اعلام شده رسمی 1400 کیلومتر باید محل فرود را مشخص کنیم ( که البته کمی تقریبی است )

    به احتمال زیاد با توجه به موقعبت قرار گیری شهر های بزرگ در مسیر این پروفایل فرضی می توان محل اصابت را حوالی سمنان در نظر گرفت که می شود 1200 کیلومتر

    ( و صد البته که با تعریف ارتفاع بالاتر می توان برد نهایی را شبیه سازی کرد )

    فقط می ماند یک نکته که من از تحلیل و تطبیق آن باز ماندم ( انشالله دوستانی که از ما اشراف فنی بهتری دارند تشریح بیشتری ارائه بدهند ) 

    و آن نکته این بود که باتوجه به محل پرتاب و نور خورشید که طلوع صبح را نشان می دهد و سایه ایجاد شده در فیلم که رد احتراق موتور موشک را روی زمین بازتاب می دهد و انطباق آن با نقشه محل مزبور به نظر من آمد که جهت طی شده باید به سمت دریا باشد ولی در ادامه فیلم و همانطور که قبل تر اشاره کردم در هنگام جدایش بدنه موشک مشخص هست که جهت به سمت شمال است !

    ( بهر روی دو احتمال به ذهنم رسید : یکی اینکه فیلم پرتاب و فیلم جدایش کلاهک مربوط به دو آزمایش جداگانه باشد و دیگری اینکه موشک برای اوج گیری حالتی شبه عمودی را طی نموده و از طریق دوربین خود موشک این اشتباه بصری برای ما ایجاد شده باشد )

     

    گردآوری جهت انجمن میلیتاری

     

    سلام و تشکر از جنابعالی

    این موضوع که اشاره کردین دو مساله رو بیان میکنه

    اول اینکه برای جلوگیری از رصد دقیق راداری مرحله دوم پرتاب آزمایشی به عمق کشور انجام شده است تا بواسطه موانع طبیعی و انحنای زمین و اینکه مرحله نهایی چند صد کیلومتر قبل از رسیدن به هدف است مورد شناسایی واقع نشود ، بخصوص اینکه در آبهای جنوب و کشورهای همسایه رادارها و کشتی های شناسایی دوربرد بالستیک مستقر هستند ولی اینها نمی توانند اهداف در ارتفاع چند ده کیلومتری را از فاصله بیش از هزار کیلومتری با دقت بالایی رصد کنند

    دومین دلیل نیز به بخش سیاسی مربوط میشود ، معمولا پرتاب های بالستیک بصورت شمال - جنوب یا شمال غرب - جنوب شرق و ... انجام میشد اما این بار بصورت جنوب - شمال انجام شده است ، کشورهایی که باید این هشدار را دریافت کنند بهتر است که آن را دریافت کنند و درصدد از بین بردن ثبات و صلح موجود در مرزهای شمالی ایران نباشند ، این صلح و ثبات به نفع همه است ولی اگر قرار باشد ایران ضرر کند ، آنها بیشتر ضرر خواهند کرد

    • Like 4
    • Upvote 8

  4. 2 hours قبل , unstopable گفت:

    والا فکر نکنم فقط ۵۵تا درست کرده باشند اول خب معلومه خیلی وقته داریمش و با توجه به داشتن قطعات مشترک با موشک های قبلی تولیدش سخت نخواهد بود و اینکه با ذخیره۵۵تیر شاخ و شونه کشیدن منطقی نیست.حالا سریال ها را چک می کنم ببینم چی دستگیره میشه.

    ممنون از دقت نظرت

     

    خواهش میکنم ، شما این بحث نکته بین رو شروع کردین و باید ازتون تشکر کنیم

    البته این سلاح در دسته تسلیحات استراتژیک قرار میگیره و برای این منظور 55 تیر کاملا کافی است چون در بدترین حالت و با ضریب موفقیت یک دوم میتونن 25 الی 30 پدافند ضد موشکی رو از دور خارج کنن و راه رو برای سایر موشکها از قدیمی تا جدید باز کنن

    این رو هم در نظر بگیرین که این 55 تیر حداقل تعداد مشاهده شده از این سری هست و میتونه تا شماره 99 ادامه داشته باشه که در این صورت 100 تیر از همین سری موجود است

    به نظر خودم که اون کد 1C مربوط به سری تولیدی است و این یعنی ما قبلا دو سری 1B و 1A رو در دست تولید داشتیم و مورد آزمایش قرار گرفتن ، احتمالا سری 1A بصورت محدود و پروتوتایپ تولید شده و از اونها برای تست و تمرین و بررسی ارتقاها استفاده بشه و فیلم پخش شده هم ممکن هست مربوط به این سری باشه تا جزئیات نمونه عملیاتی لو نرود

    از سری 1B هم احتمال داره بصورت نیمه محدود یا حتی انبوه تولید شده باشه و از اونها برای تست و آزمایش یا عملیاتی و جنگی استفاده بشه ، چون رونمایی سری 1C رو نشون میده پس با قطعیت نمی تونیم درباره سری 1B نظر بدیم ولی هر دو احتمال آزمایشی و تمرینی یا عملیاتی و جنگی بودن این سری وجود داره ، در هر حالت از سری 1B هم حداکثر 100 تیر میتونه تولید شده باشه که در این صورت حداکثر تعداد موشکهای موجود رو به 200 تیر میرسونه

    مساله جالب توجه این هست که موشک فتاح تا به امروز سه سری مختلف رو پشت گذاشته و این به معنای سه مرحله اصلاحات و ارتقا می باشد و همین موضوع نشون میده که این موشک از مدت ها قبل مراحل آزمایش مقدماتی رو پشت سر گذاشته و حتی احتمالا در دی ماه 98 بصورت محدود از سری 1B و 1A در حالت عملیاتی قرار داشت و حرف مسئولین درباره اینکه بعضی سلاح های خاص رونمایی نشده و عملیاتی در اختیار داریم درست می باشد و کشور از مرحله رونمایی قبل از تولید به حالت رونمایی بعد از تولید رسیده است و سلاح های خاصی که رونمایی میشوند چند سال قبل تولید انبوه آنها شروع شده است و بعد از رسیدن به کمیت مورد نظر و در شرایط سیاسی و امنیتی مورد نظر از آنها رونمایی صورت میگیرد

    • Like 2
    • Upvote 6

  5. 1 hour قبل , baktari گفت:

    به نظرم اگه برگردیم به صحبت های سردار حاجی زاده موشک از دو بخش اصلی که یک موشک کامل !!!!!!!!

    ویک سر جنگی کروی شکل تشکیل شده که قابلیت مانور در خارج از جو زمین رو دارا هست احتمال اینکه پلتفرم همون موشک خيبرشکن و سری فاتح و فتح و سردار سلیمانی باشه کاملا منطقی و صحیح هست چه از لحاظ ظاهری و چه لحاظ ابعادی چون ظاهرا طول موشک بزرگتر و بیشتر شده از نمونه های قبلی و صد البته با موتور کامپوزیتی جدید برد اون رو منطقی تر میکنه 

    اما بحث"" کلاهک جدید مطرحه "" سوالی که شاید در ذهن هر شخصی به وجود بیاد اینه که ما در فضا اصلا کلا مانور انجام دادیم نمیدونم ضربدری زیگزاگ چپ راست بالا و پایین منظور از فضا داخل جو کره زمین بود یا خارج سوال بعدی اینه که اگه خارج هست به نظر بنده خیلی خیلی جالب نیست اما اگر قراره داخل جو زمین مانور بده و موتور اون در هنگام شیرجه روشن و قابلیت مانور داشته باشه این خیلی میتونه جذاب تر باشه چون به هر حال پدافند نقطه برخورد رو بر اساس محاسبات کامپیوتری تعیین میکنه و اون نقطه برخورد رو تارگت اعلام میکنه اگه تو رادار چیزی نمایش داده نشه که نور علی نوره ولی بعید میدونم همچین چیزی باشه و نکته بعدی این هست که آمریکا و روسیه و حتی چین سالهاست دارن روی موشک پدافندی خارج از جو زمین کار میکنن !!!!!

    یا علی 

     

    بله درسته

    سردار حاجیزاده به مانور در جهات عمودی و افقی و دوار اشاره کردن ، بخش اول که مشخصه از سری فاتح هست ، مثلا از موشک خیبرشکن که اشاره کردین

    صحبت سر بخش دوم هست که یک موشک مستقل حساب میشه و بهتر هست که از واژه کلاهک براش استفاده نکنیم چون یک موشک با پیشران دارای تغییر سه بعدی بردار رانش هست

    یک نکته ای هم که اشاره کردن این بود که در چند صد کیلومتری هدف بخش دوم جدا میشه و با مانوردهی به سمت هدف پرواز میکنه ، چند به 1 الی 5 میگن ، اگر میانگین بگیریم یعنی در فاصله 300 کیلومتری هدف جدایش انجام میشه

    پس حداکثر بردی که مرحله هایپرسونیک باید مانور داده یا گلاید بکنه از 100 الی 500 و متوسط 300 کیلومتر است و بدین ترتیب در سنگین ترین پروفایل پروازی هم برد نهایی به کمتر از 1200 کیلومتر نخواهد رسید

    داخل جو هم در موشکها معمولا به لایه تروپوسفر و در بعضی موارد به استراتوسفرس اشاره میکنن ، هر دوی این لایه ها در ارتفاع درگیری پدافندهای موشکی قرار دارن و برای این منظور مانوردهی در هر دو لایه ضروری است

    اینکه در رادار موشک دیده بشه یا نه به دو عامل پنهانکاری و تشکیل لایه پلاسما در جلوی کلاهک مربوط میشه ، اگر پلاسما تشکیل بشه در رادار به سختی دیده میشه و رهگیری اون تقریبا خیلی سخت هست چون پلاسما امواج راداری رو جذب میکنه و بازتاب امواج کافی به رادار زمینی نمیرسه ، در پرواز هایپرسونیک درون جوی لایه پلاسما جلوی کلاهک تشکیل میشه

    • Like 1
    • Upvote 4

  6. 8 hours قبل , unstopable گفت:

    بس الله

    اقا اول دمتون گرم بابت رو نمای خیلی حال داد.

    دوم یه چیزی می گم نمی دونم شاید درست باشه شاید غلط.امیدوارم درست باشه.

    بدنه موشک را که سال ها است داریم حتی تمام کامپوزیتی بعد از موشک شهید سلیمانی و خیبر و اینا واضح شد که این  دانش را داریم هدایت و کنترل و مواد رادار گریز را هم که روتین روزانمونه سرعت های چند ماخ هم که عادیه برامون.می مونه موتور مرحله دوم و مانور هاش .

    که با توجه به موتور های ماهواره برها در انواع مختلف و اون موتور گردن کلفت سلمان که چند سال پیش رو نمای شد من احساس می کنم که این موشک حداقل برای 5 سال پیش هستش و الان رونمای شده چون تمام دانش ان را ما حداقل طی 5 سال گذشته داشتیم .یه مورد دیگه هم هستش به سریال روی بدنه دقت کنید این سریال اسم موشک نوعش و شماره چندم تولید موشک هست که ساخته شده حالا دقت کنید سه رقم سمت راست موشک کامل 400 است اما سه رقم سمت راست کلاهک تکی 500 هست بعدش این موشک را همینجوری نرفتن از تو نبار بیارن که رو نمای به این تمیزی حساب کتاب داشته به نظرم این موشک حداقل 5 سال هست موجوده و با تیراژه سالی حداقل 100 فروند در حال تولیده و الان که به یک ذخیره مناسب رسیده رو نمای شده یعنی داداش من ما از این 500 تا داریم (حداقل) یعنی 500 تا سایت راداری را روش خط بکش.

    پس احتمال زیاد موشک هایپر سونیک گلاید شونده را هم داریم که بر اساس سنوات گذشته هر رو نمای که انجام میشه ما حداقل دوتا جلوترش را تو انبار داریم.انشا الله گلاید شونده باشه برای غافل گیری اموات صهیون.

    انشا الله که حدسم درست باشه.

    اساتید نظر بدن لطفا.متشکرم

     

    تشکر

    سریال ها رو با سریال های کلاس فاتح مقایسه کردم ، دو رقم آخر مربوط به تعداد ساخته شده نیست ، برای فتاح این سریال رو داریم JAFB1C00XX00 که اون XX مربوط به تعداد ساخته شده از همون سری هست

    درباره سری تولیدی هم چند حالت ممکن هست ، اگر B1C رو در نظر بگیریم میشه نسل دوم و ارتقای سوم ، اگر 1C رو در نظر بگیریم میشه نسل اول و ارتقای سوم ، اگر هم C رو در نظر بگیریم میشه نسل سوم

    کد JAFB یا FB هم مربوط به کلاس و نام موشک است ، درباره کد مربوط به یگان بکارگیرنده هم یا مربوط به JA می باشد یا هم مربوط به اون 00 آخر سریال چون در فاتح ها هم این 00 زیاد دیده شده ولی در بعضی از اونها سریال تماما عددی می باشد و حروفی درش وجود ندارد

    با این فرضیات ، از این سری حداقل 55 تیر ساخته شده است چون در عکسها دو شماره 54 و 55 دیده میشود ، اگر این نسل دوم یا سوم باشد هم تعداد بیشتری در انبار وجود دارد ولی الزاما نسل های قبلی قرار نیست عملیاتی باشند و ممکن هست پروتوتایپ و برای تمرین نیرو و انجام اصلاحات مورد نظر باشند ، حداقل روی 55 تیر عملیاتی میتونیم حساب کنیم که برای زدن اهداف بسیار با ارزش مانند پدافندهای ضد بالستیک و رادارهای دوربرد کافی میباشد.

     

    در کل نظر شما صحیح به نظر میرسه که این موشک قبلا ساخته شده و امروز رونمایی شده است چون با توجه به سریال جزو نمونه های اولیه نمی باشد و از سری عملیاتی و تولید انبوه می باشد.

    • Like 5
    • Upvote 7

  7. 16 hours قبل , Overdose گفت:

    گویا این سیل  جمعیتی فعلا در ایران ذخیره و سیو موندن تا کم کم به سمت اروپا مهاجرت کنن!!

    یعنی ایران یک سکوی پرش برای اینها هست!!! ولی با پایین اوردن سطح زندگی در ایران و ایجاد تورم و فشار به یارانه های غذایی دارویی بهداشتی ،انرژی و اموزشی و دارویی باعث عقب افتادگی زیر ساخت و البته باعث رشد فرهنگ مهاجرت کردن و سودگرایی و منفعت طلبی مردم و ملیت زدگی میشن!! 

     

    این سیل جمعیتی رسوب میکنه و ته نشین میشه ولی این حجم از جمعیت غیر ممکن هست که به سمت اروپا حرکت کنن ! نه ترکیه و نه اروپایی ها چنین اجازه ای رو به این مهاجران نمیدن !

     

    رسوب جمعیت مهاجرین در داخل کشور بسیار خطرناک هست ، در بلند مدت باید شاهد رویش درختچه های سمی در داخل کشور باشیم ! در کوتاه مدت هم اشاره کردین که باعث بروز مشکلات اقتصادی شدن و حداقل ده درصد از فشار اقتصادی فعلی بخاطر وجود مهاجرین در داخل کشور است چون که ده درصد از جمعیت فعلی کشور رو تشکیل میدن ، البته اگر در نظر بگیریم که به اندازه ایرانی ها از منابع یارانه ای و تخصیص داده شده به مردم استفاده میکنند و در صورت سوء استفاده و قاچاق کالا و ارز و سوخت ، سهم این جمعیت از فشار اقتصادی بیشتر از ده درصد خواهد بود !

    • Like 2
    • Upvote 9

  8. 32 minutes قبل , mehdipersian گفت:

    غرب زدگی بزرگترین بدبختی در تاریخ معاصر ایران هست. بزرگترین ضربه به ایران را این غرب زده ها زدند.

     

    این ها غرب را خدای خودشان میدانند و ایران را حداکثر یک نوکر برای غرب

     

    وقتی این تفکر وجود داره انتظار نداشته باشید یک غرب زده برای ایران کار مفیدی بکند. 

     

    در همین تفکر برجام و ترکمانچای میشود یک تدبیر بزرگ

     

    جدای از این مسائل

     

    چنین طرز تفکری که سعی در شستن و تمیز کردن قرارداد ننگین و خفت آور ترکمنچای داره ، هم خطرناک هست و هم باعث خجالت و ناراحتی

     

    امروز کشور نه درگیر جنگ هست ، نه بخشی از کشور اشغال شده است ، و نه هیچ مورد مشابه دیگری

     

    پس وقتی هیچ اتفاقی نیفتاده است و هیچ بخشی از کشور اشغال نشده است ، این چه تزریق فکری ننگینی هست که سعی داره القا کنه بخشی از کشور رو برای جلوگیری از بخش هنوز اشغال نشده تقدیم بیگانگان کنیم ؟!

     

    بعد هم از بذل و بخشش کشور به بهانه جلوگیری از اشغال بخش هایی از اون با افتخار عده ای دفاع کنند ؟!

     

    در پست قبلی گفتم که امان از دست حسادت ...

     

    اینکه شما در زمان تصدی مسئولیت نتونستین همه برنامه های خودتون رو اجرایی کنین و دلایل اون هر چی بود به کنار و تاریخ در این مورد قضاوت میکنه

     

    مهم این هست که یک کاری برای کشورمون انجام بشه ، توسط هر کسی میخاد انجام بشه در مرحله بعدی اولویت قرار داره ، حتی شخص شخیص جواد خان هم کاری برای کشورمون انجام بدن ازشون باید تشکر کرد

     

    ولی اینکه رقیب من ، یا معاون دیروز من ، بیاد و یک کارهایی رو انجام بده و روابط ایران با همسایگان رو اصلاح کنه و ائتلاف دریایی تشکیل بده و ... و من حسودی کنم این خیلی فکر ناپسندی هست

     

    نیم قرن بعد اصلا نه اسمی از وزیر فعلی هست و نه وزیر سابق ، ولی صحبت از قراردادها و تاثیرات بلند مدت اونها خواهد بود

     

    این نکته رو هم بگم که خودم به شخصه طرفدار وزیر خارجه فعلی نیستم ، یعنی از وزیر خارجه قبلی بیشتر حمایت میکردم تا وزیر فعلی !!!

     

    ولی هر کسی حتی با تفکر کاملا متفاوت با بنده اگر بیاد و برای کشورمون کار درستی انجام بده ازش تشکر میکنم

     

    اولویت نه من هستم و نه شما ، اولویت در مرحله نخست کشورمون هست ، در مرحله دوم هم ملت اولویت هستن و ملت به این دلیل اولویت دوم هستن که عمر کمتری از کشور دارند و هر نسلی کشور رو به امانت در اختیار دارن تا به سلامت به فرزندان خودشون انتقال بدن ، ایران فقط برای من و شما که در حال حاضر زندگی می کنیم نیست ، بیشتر از ما ، ایران برای نسل های آینده است و این نسل های آینده درباره ما قضاوت خواهند کرد ، همانطور که ما درباره نسل های قبل از خودمون قضاوت میکنیم

    • Like 4
    • Upvote 4

  9. 3 minutes قبل , worior گفت:

     

    این بدنه سمت چپ از کلاس سلیمانی کاملا متفاوت هست.

     

    اگر قرار بر نصب بلوک جدید و افزایش سایز برای پد بالگرد نباشد ، این کلاس جدید پد بالگرد ندارد و یک کلاس جدیدتر و سبک تر می باشد

     

    باید دید از این کلاس سبک تر به چه تعداد تولید خواهد شد ؟ احتمال دارد که ناوچه های موجود به عنوان ناو فرماندهی و این ناوچه های سبک تر به عنوان ناوهای تهاجمی ناوگروه استفاده شوند

     

    در کل با یک سیستم شبکه ای در محدوده زیر هزار تنی روبرو هستیم که از قایق های تندروی مجهز به موشک پدافندی تا این ناوچه جدید و ناوچه شهید سلیمانی رو شامل میشه که این ناوها قرار هست در نقش پدافندی و آفندی از قایق های تندرو و پهپادها و شپهادها پشتیبانی به عمل بیاورند و قرار هست روش سوارم و نامتقارن رو به سطح جدیدی ارتقا دهند

    • Like 3
    • Upvote 5

  10. 3 minutes قبل , LostSky گفت:

    با توجه به عکس ها و نقشه های گوگل مپ سه فروند ناو شهید سلیمانی دیگر بصورت همزمان در چند کارخانه کشتی سازی در بوشهر و بندر عباس در مراحل نهایی آماده سازی و تکمیل است 

     

    با توجه به اینکه عکس ها و نقشه های گوگل مپ بروز نیستند و مربوط به چند ماه قبل هستند احتمال الحاق و رونمایی سریع تر این ناوها نسبت به چیزی که در عکس ها میبینیم بیشتر وجود داره

     

    همچنین با توجه به سرعت تکمیل ناوها و استفاده همزمان از ظرفیت چند کارخانه کشتی سازی، احتمالاً در آینده نزدیک نیروی دریایی سپاه میتونه بصورت کامل مسئولیت نیروی دریایی ارتش رو در حوضه خلیج فارس و تنگه هرمز ، و همچنین بخش زیادی از مسئولیت این  نیرو رو در دریای عمان بر عهده بگیره تا نیروی دریایی ارتش بتونه حضور پر رنگ تری در اقیانوس هند و مناطق دوردست ایفا کنه ؛ این مسئله با خبر تشکیل ناوگان و فرماندهی های اقیانوسی ارتش هم همخانی داره 

     

    با تشکر از خبر خوبتون

     

    پیرو پستی که سال گذشته در این مورد ارسال کردم

     

    اگر ناوچه های کلاس شهید سلیمانی رو بصورت ناوگروه چهار فروندی ساماندهی کنیم ، با الحاق این سه فروند ان شاء الله نخستین ناوگروه رو از مجموعه مورد نظر خواهیم داشت.

    البته ناوچه های موجود از نظر چیدمان تسلیحاتی و تجهیزاتی با موارد پیشنهادی تفاوت دارند ، اما همین که بتوانیم از این ناوچه ها بصورت ناوگروه استفاده کنیم باعث افزایش قابل توجه ظرفیت عملیاتی خواهد شد.

    برای نیروی دریایی سپاه که وظیفه تامین امنیت خلیج پارس تا تنگه هرمز را در اختیار دارد ، با فرض نیاز به عملیاتی بودن همزمان دو ناوگروه ، دو ناوگروه ذخیره هم در بنادر لازم است که در مجموع به 16 فروند ناوچه نیاز می باشد

    اگر هم ناوگروه ها رو سه فروندی در نظر بگیریم ، در مجموع به 12 فروند ناوچه نیاز خواهیم داشت که این مورد رو پیشنهاد نمیکنم و ناوگروه چهار فروندی از نظر ظرفیت عملیاتی و بقاپذیری در سطح بالاتری قرار میگیرد

     

    اما برای نیروی دریایی ارتش همیشه قهرمان

    یک کلاس سنگین تر از کلاس شهید سلیمانی برای نیروی دریایی ارتش گزینه بسیار مناسبی است که بدنه آن را بجای آلومینیوم از فولاد کشتی سازی بسازند ، از این کلاس سنگین تر می توان برای پوشش سواحل جنوبی کشور تا عمق اقیانوس هند استفاده کرد

    برای ارتش نیز اگر همزمان به سه ناوگروه عملیاتی احتیاج داشته باشیم باید سه ناوگروه ذخیره هم در نظر بگیریم که در این صورت باید بین 18 الی 24 فروند از این کلاس سنگین تر فرضی ساخته شود.

    البته درباره ضرورت بکارگیری چنین ناوچه ای در نیروی دریایی ارتش باید بحث تخصصی انجام شود و احتمال دارد که ناوچه های کلاسیک چند هزار تنی به نسبت از کارایی و ظرفیت عملیاتی بهتری برخوردار باشند.

    در این صورت میتوان با ساخت یک نمونه بزرگتر از کلاس موج که طول آن به میزان 20 الی 25 درصد افزایش داشته باشد و عرض آن را هم برای افزایش پایداری و فضای داخلی به میزان 50 درصد افزایش دهیم ، یک ناو محافظ بسیار خوبی طراحی کرده و بسازیم که با توجه به نوع طراحی بین 2500 الی 3500 تن وزن خواهد داشت که همزمان میتواند از یک آشیانه ثابت بالگرد به اضافه سیستم های تسلیحاتی عمود پرتاب برخوردار باشد.

     

    با افزایش تهدیدات جدید که شامل پهپادها + شهپادها + هوش مصنوعی + موشک های بالستیک و کروز می باشد ، در آینده ای نزدیک یک ناو جنگی مجبور است همزمان با تعداد زیادی تهدید و بصورت 360 درجه ای درگیر شود که همین موضوع بقاپذیری ناوهای سنگین را با سوال اساسی مواجه می کند ؟ آیا این ناوها هم به سرنوشت ناو موسکوا دچار خواهند شد ؟ یا با نصب و بکارگیری سامانه های بیشتر دفاعی و اخلاگر این ناوها می توانند در برابر تهدیدات جدید همچنان مقاومت کرده و به عملیات خود ادامه دهند ؟ پاسخ اصلی در زمان جنگ مشخص میشود ، اما برای کشورهایی مثل ما که در منابع مالی دچار محدودیت هستیم ، رفتن به سمت نیروی دریایی مجهز به ناوهای سبک تر و سریع تر با قابلیت شبکه شدن و اجرای جنگ هوشمند شبکه ای گزینه به مراتب کم ریسک تری می باشد. در همین خصوص ناوچه های کلاس شهید سلیمانی و کلاس موج و کلاسی سنگین تر از موج اگر در تعداد کافی ساخته شوند می توانند قدرت دریایی کشور را به میزان بسیار بیشتری از زمانی که تنها چند فروند ناو سنگین ده هزار تنی یا بیشتر داشته باشیم افزایش دهند.

     

     

    • Like 3
    • Upvote 10

  11. 1 ساعت پیش, alala گفت:

    میدونم این موضوع ممکنه بحث برانگیز باشه. متن ظریف موجود هست و چند نمونه موضع گیری او هم پیش روی چشمانمون. از تصویری که نسبت به توان نظامی دشمن داشت ( نابودی ما به یک بمب) تا ماجرای دیپلماسی و میدان اون هم بعد از شهادت سردار و حالا ترکمنچای و وسع توان و آرزو. همیشه هم توجیهات اشتباه برداشت کردید و نمیفهمید و تندرو هستید و محرمانه بود و ... توجیهاتی که برای همین متن اخیر هم بازی کلمات میتونند اون را کاملا عقلانی(!) نشون بدند بوده و هست.

    من سابق بر این در زمان مذاکرات برای ظریف اعتباری قائل بودم از این باب که منافع ملی براش اولویت داره و در این مسیر داره تلاش میکنه ولی حالا نگران روزهایی هستم که ظریف بر سر کار بوده. شخصیت ظریف در کسوت مذاکرات یکی از مهمترین پیچ های تاریخی ایران حالا با شناختی که خودش از شخصیتش به ما داده ترسناک هست. ( برداشت شخصی: شخصیتی متکبر، ساده لوح، ترسو، غرب زده، لجوج و متاسفانه اسیر در بازی سیاسی باور کرده که امیرکبیر ایران هست و باقی همه مدین او حتی شخصیتی چون سردار سلیمانی جایی که با تکبر عنوان میکنه من! بیشتر از دیپلماسی برای میدان خرج کردم. گویی که از دارایی شخصی خودش و نه اعتبار و دارایی یک ملت و کشور داشته هزینه میکرده اگر هم هزینه ای بوده و حالا تمام مسائل دیگه که جای پرداختن بهشون نیست )

    ولی برای مورد اخیر قصد ندارم وارد بحث بشم که به نظرم روشن هست. متنی که ظریف نوشته را میشه با معجزه کلمات چنان تفسیر کرد که گویی عقل جز این حکم نمیکنه که البته پاسخش اینه اگر بر مدار عقل بود که در همین تاریخ اسلام بسیاری از حوادث و شهادت ها نباید رخ میداد ولی این به کنار که ترس و کاهلی و تنبلی را نمیشه پشت واژگان عقلانی و امکانات توجیه کرد. بله در جزییات و موقعیت های خاص و استثنا یک فرمانده میدان هم میتونه دستور عقب نشینی بده ولی اگر تفکر عقب نشینی در ذهن فرمانده به اصل! تبدیل بشه که براش فلسفه هم ببافه و سعی کنه تثبیتش کنه مثل یک حکم اونوقته که باید از اون جبهه که دست اون فرمانده و همفکرانش هست ترسید. حالا شاید برخی بندهای برجام و قطعنامه (مثل موشکی) روشن تر میشه که چرا هستند، شاید واقعا به عنوان زیربنای آرزو در حد امکانات بعدی و برجام های بعدی.

    ولی برای جمع بندی این مطلب گفتم نمیخوام وارد جزییات و بحث های بی حاصل بش. سال هاست سیاسیون ارزش بحث کردن ندارند. فقط دو جمله را کنار هم قرار میدم تا بیشتر فکر کنم:

    با سابقه ی ظریف نمیدونم این هم نظری واکنشی و ناچار از حضور در فضای مجازی بوده ( سرنوشت عبدی ها و زیباکلام ها در دادن اینستاگرام و توییتر دستشون جلوی چشم هست) یا واقعا این هم مثل ماجرای سردار سلیمانی که پس از شهادتش نطق ایشان را باز کرد طعنه و کنای ه ای به این جمله مشهور سردار تهرانی مقدم هست.

     

    تشکر

    بیخیال بشیم و بسپاریم به تاریخ ، تاریخ قضاوت کننده خیلی بی رحم و اتفاقا منصفی هست و اگر کسی به مقام امیر کبیری در تاریخ رسیده است ، خیلی به سختی و از هفت خان های رستم عبور کرده است ، نه با حرف و شعار و ادعا در دنیای مجازی

     

    منم قبلا دید متفاوتی نسبت به ایشون داشتم ، خودشون ، خودشون رو در ذهنم چند درجه به سطح پایین تری تنزل دادن ! یک مورد رو هم وندی شرمن تنزل داد که ادعا کرد جناب ظریف استاد زبان انگلیسی ! معنای تخصصی فلان واژه رو نمیدونست !!!

     

    فقط یک حرفی ... امان از دست حسادت ...

     

    و یک نکته دیگر ... امروز نه زمان ترکمنچای است و نه تبریز اشغال شده است که مجبور باشیم برای آزادی تبریز ، آنسوی رود ارس تا ایغدیر را به روسیه واگذار کنیم ، و نه اصلا زمان جنگ های ایران و روس است ، امروز اصلا زمان جنگ نیست و مثال از جنگ ها زدن چه پیروزی ها و چه شکست ها برای ظرف زمانی امروز مصداق خوب و عاقلانه ای نمی باشد ، مثال باید در ظرف زمانی خودش بنشیند و قابلیت مصداق یابی داشته باشد ، هر موقع درگیر جنگ بودیم و بخشی از کشور اشغال شد ، جنابان بزرگواران تشریف ببرن و بخشی از کشور رو برای پس گرفتن بخشی دیگر معامله ترکمنچایی بفرمایند !!! و بعد با افتخار از قرارداد ننگین ترکمنچای صحبت کرده و از آن دفاع کنند !!!

     

    تنها مصداق تاریخی که مناسب شرایط امروز ایران می باشد ، همین امروز ایران می باشد چرا که در تاریخ مشابه چنین شرایطی را نداشتیم و برای نخستین بار است که کشور همزمان از نظر سطح و پیچیدگی تهدیدات و نیز از نظر سطح و امکانات مادی و معنوی در این شرایط قرار دارد که می تواند برخلاف مصداق تاریخی مشابه یعنی قضیه ملی کردن صنعت نفت و تحریم های یک جانبه انگلیس و توقیف و مصادره نفت کش های ایران و تهدید به اشغال بوشهر و ... ، امروز کشورمان می تواند برخلاف دوران مرحوم مصدق ، در پاسخ به توقیف نفت کش ایرانی ، نفت کش کشور توقیف کننده را توقیف کند و جلوی تبدیل این تجاوز به رویه بین المللی و سیاسی را بگیرد ، پس نزدیک ترین مثال تاریخی نیز از نظر توانمندی های داخلی به هیچ عنوان مشابه شرایط امروز ما نمی باشد و تنها در بخش اعمال فشار خارجی تشابه دیده میشود که با بخش قدرت داخلی این بخش خارجی خنثی شده و امکان اجرای گسترده را پیدا نمی کند و هر بار هم که بصورت موردی از این ابزار فشار استفاده کرده اند ، در مقابل یک نفت کش ، حداقل دو و بعضا چهار نفت کش از خودشان یا متحدانشان توقیف شده اند !!!

     

    در روزهای آزادسازی خرمشهر هستیم ، خدا رو شکر در این روزها بزرگ مردان بی ادعایی چون شهید علی صیاد شیرازی و ناخدا هوشنگ صمدی و مرحوم بهرام هوشیار و جواد فکوری و و شهید منصور ستاری و مسعود منفرد نیاکی و حسین حسنی سعدی و شهید جهان آرا و حاج احمد متوسلیان و احمد کاظمی و محسن رضایی و شهیدان باکری و شهید باقری و همت و زین الدین و بروجردی و شهید عباس دوران و احمد کشوری و علی اکبر شیرودی و ... و دیگر عزیزانی که الان حضور ذهن ندارم ، وجود داشتند که اعتقاد داشتند باید تمام خاک اشغال شده را پس بگیریم و دنبال قرارداد ترکمنچایی و معامله خرمشهر با بخش دیگری از کشور نباشیم !!! خدا همه شهیدان کشورمون رو رحمت کنند.

    • Like 5
    • Upvote 8

  12. 13 hours قبل , worior گفت:

    تبلیغات ضد ایرانی طالبان خودش جالب توجه هست.. سوای اینکه آژیتاسیون هست نکات خیلی جالب توجهی داره:

    -  بسیار فاشیستی هست و در مدح رهبرشون گفته شده.

    - رویه اش با فرم های ایدولوژیک داعش و ... متفاوته

    - صحبتی خاصی از اسلام و گسترش شریعت نیست! بلکه اصلاح میان مسلمین ملاک هست!!

    - کمتر تکفیری هست یا بعبارتی اصلا تکفیر نکردن بلکه میخوان بگن که مورد تجاوز واقع شدن و نیاز به فدایی دارن

    -  یه فکت وجود داره اونم ظالم بودن شیعیان هست،(میخواد روایت مظلومیت شیعه بدزده، یعنی این روایت غلبه داره هنوز)

    - و یه ترس نهفته از مدل سیاسی جمهوری اسلامی هم وجود داره که علنا بیان میشه.

    https://www.aparat.com/v/3T1jO

    جهت گیری های فکری رو میشه در آینده ردیابی کرد!

    ایران به داخل افغانستان هجوم میاره، سنی های زیادی کشته میشن! و مظلومیت جدیدی قراره شکل بگیره، حالا پرتقال فروش رو در خراسان و سیستان پیدا کنید...

     

    تشکر ابراهیم جان

     

    همانطور که در پست قبلی اشاره کردم برای مقابله با این تهدید چند بعدی از جانب افغانستان که طالبان چند بخش از این تهدید رو شامل میشه و امروز بصورت پیکان خروجی این تهدیدات سنتی بروز و نمود پیدا کرده ، باید یک برنامه ریزی جامع در سطح استراتژیک و بصورت چند بعدی انجام بدیم که از مسائل نظامی و امنیتی گرفته تا اقتصادی و اجتماعی و در نهایت قومی و مذهبی و سایر موارد رو شامل بشه ، پیکان کوچکی که امروز دیده میشه به عنوان بوته کوچکی است که سر از خاک برآورده و قبل از اینکه تبدیل به درخت شود باید تکلیف آن را مشخص کنیم همانطور که قبل از تبدیل داعش به درخت جلوی آن را گرفتیم. امروز سطح تهدید هم جدی هست و هم جدی نیست چون انواع تهدیدات مختلف از جانب افغانستان از جمعیت بالای مهاجرین در داخل کشور گرفته تا تهدیدات مرزی و ... هنوز به یک اجماع و اتحاد نرسیدن ولی به مرور زمان این تهدیدات با هم افزایی و هم پوشانی که با هم خواهند داشت به یک تهدید جامع و منسجم تبدیل خواهند شد ، مرحله ابتدایی بروز این سطح از تهدید منسجم و سازمان یافته را پنج سال پیش بینی میکنم که با ضریب نفوذ یک درصد در بین مهاجرین افغان و فرض بر ده میلیون مهاجر در ایران ، بعد از گذشت این مدت زمان باید همزمان در سطوح مختلف تهدیدات با یک صد هزار نفر طرفدار طالبان در داخل کشور + خود دولت تروریستی طالبان در همسایگی کشورمون و در مرزهای افغانستان روبرو بشیم ، در بلند مدت و در صورت عدم اخراج مهاجرین افغان ، باید منتظر جذب ده درصد از این جمعیت مهاجرین به سمت تفکر طالبانی و ضد ایرانی و ضد شیعی باشیم که برای رسیدن به این مرحله ده الی پانزده سال زمان لازم است و اگر تا آن روز خودمان را آماده نکرده و مهاجرین را از کشور اخراج نکنیم ، باید با ارتشی از مهاجرین طرفدار طالبان در داخل کشور و همزمان با ارتشی از طالبان که در آن روز اتفاقا مجهز هم خواهند بود در مرزها روبرو شویم.

     

    لطفا مسئولین از خواب غفلت بیدار شوید ... ایران با بزرگترین تهدید تاریخ معاصر خویش روبرو است ... این تهدید از جانب آمریکا و اسرائیل و عربستان نیست ... بلکه از جانب افغانستان طالبانی و مهاجرین افغانی میلیونی و در پس زمینه ذهنی با تفکرات طالبانی و ضد ایرانی است

     

    برای اینکه تهدید مهاجرین افغان رو از بین ببریم راه حل کلی اخراج آنها میباشد ، ولی همزمان میتوان آنها را در قالب گروههایی سازمان دهی کرد و کنترل مناطق غربی افغانستان را به آنها سپرد تا بین ایران و طالبان یک منطقه حائل وجود داشته باشد ، در اینصورت میتوان الگوی کردستان عراق رو در غرب افغانستان پیاده سازی کرد و در بلند مدت با رونق اقتصادی این مناطق میتوان جلوی روند مهاجرت افاغنه به داخل کشور را گرفت.

    • Like 6
    • Upvote 7

  13. بر 8 خرداد 1402 در 22:06 , oldmagina گفت:

    سلام 

    برد طبق اعلام رسمی سازنده : 2000 کیلومتر است :)

     

    سلام

    البته برد در موشک بالستیک مساله ای مطلق نیست و با توجه به وزن کلاهک و پروفایل پروازی و زمان سوزش و شتاب و سرعت مشخص میشود

    اینکه با کاهش وزن کلاهک به برد بالاتر دست یافت کار سختی نیست ، مهم اینه که برد رسمی مورد نیاز ما با کلاهک های موجود روی 2000 کیلومتر است که گفتین

    ما موشک با کلاهک سنگین تر هم بسازیم تا روزی که به هدفی در فراتر از 2000 کیلومتری نیاز نباشد ، برد رسمی همین مقدار خواهد بود که به قول سردار به نوع رفتار اروپایی ها و حفظ احترام خودشون بستگی داره

    • Like 4
    • Upvote 10

  14. 3 hours قبل , Argada گفت:

    نمی تونم با اطمینان بگم 

    برخی محافل می‌گویند با توجه شناسایی انبار از مدتها قبل توسط دشمن، پهپاد اسرائیلی که در نزدیکی منطقه اسمبل شده حین جابجایی مهمات به این انبار حمله کرده!

     

    برای هر خبری باید منبع اون رو ارسال کنید و " برخی محافل " جزو منابع خبری محسوب نمیشن !

     

    لطفا اگر منبعی ندارید ، از ارسال خبر غیر رسمی در تاپیک ها خودداری کنید ، خبر غیر رسمی تا زمانی که تایید یا تکذیب نشه فقط " شایعه " است و شایعه پراکنی هم خلاف قوانین می باشد

    • Like 1
    • Upvote 6

  15. 21 hours قبل , sasasasa گفت:

    سلام

    اولا از ارسال تون استفاده کردم بحث هم تخصصی است و بنده وارد نیستم ولی عدد آخر که به آن رسیدید یعنی به چیزی در حدود 5000 تانک رسیدید که 3000 تا برای لشکرهای زرهی و 2000 تا برای مکانیزه. فکر نمی کنید عدد یک کم تند است. با مقایسه با زرهی کشورهای دیگر میگم. 5000 تا عدد بالایی است. اصولا ساختار نظامی ما هم تا حدی به روش های غیر کلاسیک تمایل دارد مثلا جنگ های نامنظم، پهبادی موشکی و نیروهای نیابتیو .... البته اخیرا ظاهرا تصمیم گرفته شده توان کلاسیک نظامی کشور بهبود پیدا کند. در کل 5000 تا عدد تندی به نظر میرسد. 

     

    سلام

    خواهش میکنم ، البته منم در زمینه زرهی کمتر وارد مباحث میشم و دوستانی هستن که مطالعه تخصصی در این خصوص دارن ،

    این ارقام رو هم بر اساس ضرب لشکرها و تیپ های مورد نیاز در تعداد تانک برای هر کدام بدست آوردم که ممکن هست با نیازسنجی متفاوتی به ارقام دیگری برسیم ، موردی که تعیین کننده هست در ابتدا دکترین نظامی و سپس استراتژی زمینی هست که طبق اون باید نیازسنجی لازم انجام بشه ، اینکه استراتژی تهاجمی داریم یا تدافعی یا ترکیبی و هدف از نیروی زمینی در جنگ چگونه تعریف شده است ؟ آیا قرار هست فقط به دفاع سرزمینی بپردازه که در این صورت باید نیازسنجی با توجه به جغرافیا و جمعیت و زیرساخت های هر منطقه طراحی بشه یا قرار هست در مناطق مرزی کشور مهاجم هم عملیات انجام بده که این حالت رو میتونیم استراتژی ترکیبی بنامیم یا هم یک استراتژی تهاجمی داریم که قرار هست ضمن دفاع سرزمینی و عملیات مرزی ، به عمق سرزمینی کشور دشمن هم وارد بشه و اقدام به پیشروی و تصرف و تثبیت مواضع مورد نیاز بکنه ؟

    مسلما بحث کنونی ما مربوط به حالت تهاجمی نمی باشد چون نیاز به منابع مالی و زمانی زیادی دارد و نیز چنین سطحی از تهدیدات که برای خنثی سازی اون نیاز به پیشروی کلاسیک زمینی در کشوری همسایه باشد در حال حاضر حداقل در سطح جدی وجود ندارد ، اما به حالت ترکیبی باید کمابیش توجه کرد چرا که در بعضی مواقع لازم است در مناطق مرزی نزدیک به خودمون عملیات آفندی برای دفع تهدیدات مختلف رو انجام بدیم ، استراتژی تدافعی هم که باید در هر حالتی جزو برنامه ریزی باشد و حتی در صورت داشتن استراتژی هجومی ، زیربنای آن استراتژی تدافعی خواهد بود که می بایست در ابتدا بتواند تهاجم دشمن به کشور را متوقف کرده و در مرحله بعدی به سراغ عملیات های تهاجمی و آفندی رفت. به هر حال هیچ گاه نمی توان فقط در حالت آفندی قرار داشت و از استراتژی های حمله پیش دستانه و حمله پیش گیرانه هم همیشه نمی توان استفاده کرد و اجبارا در شرایطی خاص باید در ابتدای جنگ موضع دفاعی اتخاذ کرد.

    امروز با توجه به شرایط موجود که تشکیل یک لشکر زرهی در مرکز کشور ضرورت ویژه دارد و همیشه باید برای بدترین سناریوهای ممکن برنامه ریزی داشته باشیم ، فرض کنید مانند شهریور 1320 همزمان از شمال و جنوب مورد تهاجم واقع شویم ؟ در این صورت نمی توان از تنها لشکر زرهی موجود در عمق کشور (لشکر 16 زرهی قزوین) انتظار داشت که منطقه ای بزرگ از کرمان تا اصفهان و از سمنان تا زنجان ، دفاع کند و همزمان برای دفاع از پایتخت هم نیرویی اختصاص دهد ! در کمترین حالت باید یک لشکر دومی در عمق کشور ایجاد بشه تا وظیفه دفاع از این منطقه بزرگ بین دو لشکر تقسیم شود. البته خوشبختانه با توجه به جغرافیای خاص کشور که کوهستانی است ، با توجه به مساحت کشور ، میتوان با همین 6 لشکر و 6 تیپ مورد نظر استراتژی دفاعی مناسبی را طراحی کرد ، اگر کشور ما مثل عراق یا عربستان تقریبا از عوارض زمینی بی بهره بود و از صحراها و دشت های وسیعی تشکیل شده بود ، در این صورت حتی با سه برابر این تعداد هم امکان طراحی استراتژی مناسبی وجود نداشت و اجبارا باید به سراغ استراتژی های سنگین زمینی میرفتیم و یک نیروی زمینی بالای یک میلیون نفری تشکیل میدادیم. ولی مساله دیگری هم وجود دارد ، در جغرافیای کوهستانی و نیمه کوهستانی بهترین نیرو از نوع مکانیزه و نیرو مخصوص است ، در صورت برخورداری کافی از لشکرهای مکانیزه و نیرو مخصوص به تعداد کافی میتوان جلوی هر تهاجمی رو حتی در سنگین ترین حالت هم در این جغرافیا سد کرد و بدترین حالت هم برای مهاجم این است که با تمرکز بر نیروی زرهی بخواهد از چنین جغرافیایی عبور کند که تبدیل به قتلگاه تانک هایش خواهد شد.

    درباره این تعداد هم که گفتم ، درباره موجودی لشکرهای زرهی جای مانور زیادی وجود ندارد ، شاید بتوان تا 10 درصد از این تعداد کاهش داد ولی از نظر هزینه تفاوت چندانی بین 2700 و 3000 تانک وجود ندارد ، عامل تعیین کننده اصلی درباره چیدمان نیروی لشکرهای مکانیزه و نیز تعداد این لشکرها می باشد ، اگر کلا برای این نیروها تانک در نظر گرفته نشود !!! همان 3000 تانک مورد نیاز است ، اگر 10 لشکر مکانیزه و برای هر کدام 100 تانک در نظر بگیریم به عدد 4000 تانک خواهیم رسید و ... ولی این نکته رو هم در نظر بگیرین که تفاوت خیلی محسوسی بین یک تانک با یک نفربر و زرهپوش وجود ندارد ، تقریبا همین تعداد نفربر و زرهپوش برای لشکرهای مکانیزه هم لازم خواهد بود ، بسته به نوع نفربر ، هزینه آن از یک سوم تا دو سوم تانک می باشد ، حتی در انواع سنگین مانند تی15 تقریبا برابر با نمونه تانک خواهد بود ، به عبارتی دیگر ، در کنار تانک های مورد نیاز ، باید به نفربرها و زرهپوش ها هم توجه کنیم. همچنین به نیروهای توپخانه و ... هم باید توجه شود. در کل هزینه بازسازی و نوسازی کامل نیروی زمینی اگر بیشتر از نیروی هوایی نباشد ، کمتر هم نیست !

    • Like 3
    • Upvote 4

  16. 18 hours قبل , iron_man63 گفت:

    نیرو هوایی ارتش به زودی یک جنگنده تک موتوره چند منظوره سبک رونمایی خواهد کرد.
    این پروژه با همکاری وزرات دفاع و شرکت های دانش بنیان به مراحل نهایی خود نزدیک می‌شود. 
    لازم به ذکر است ستاد فرماندهی نهاجا حتی برای بلوغ کامل این جنگنده از بسیاری پیشکسوتان ارتش مشورت فنی گرفته است‌.
    اطلاعات تکمیلی به صورت اختصاصی در آینده کوتاهی منتشر می‌شود.

     

     

    خبر هایی در خصوص افزایش طول اف ۵ و استفاده از نوعی از موتور ار دی ۳۳ در قبل موجود بود حتی یک تصویر گاهواره ای هم از این جنگنده موجود است 

    آیا ارتش قصد رو نمایی این جنگنده دارد ؟

     

     

    سلام

    ارسال خبر بدون ذکر منبع خلاف قوانین سایت است.

    همچنین کانال های تلگرامی و ... منبع معتبری برای ارسال خبر نیستند.

    لطفا منبع خبر رو اعلام کنید

    • Upvote 1

  17. سلام

    تبریک به عزیزان بابت به آب اندازی و تحویل این شناور پشتیبانی رزمی که از نظر ظرفیت پشتیبانی و رزمی در عملیات های پدافندی و آفندی باعث افزایش توازن دریایی به نفع کشورمون میشه

    همچنین از نظر فنی و مهندسی کار بزرگی انجام شده و از نظر صرفه اقتصادی ایده تبدیل شناورهای آماده به نمونه رزمی باعث صرفه جویی در زمان و هزینه میشه ، ولی باید سازه کشتی و کامپارتمنت های آن برای انجام ماموریت های نظامی تقویت بشه ، از محافظ اژدر هم در عملیات های خطرناک باید استفاده بشه تا از اصابت اژدر و مین و غرق شدن شناور جلوگیری کنه و ...

     

    توضیحاتی رو در پست بعدی ارسال میکنم

     

    بر 18 اسفند 1401 در 10:08 , mehdipersian گفت:

    وزن این ناو بیش از 2100 تن و طول آن 240 متر و عرض آن 27 متر است، این ناو دارای انواع رادارهای پیشرفته مانند رادار سه بعدی، سامانه‌های موشکی سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه‌ پدافندی سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را دارا است و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود. 

     

    وزن ناو رو اشتباه نوشتن !!! یک ضرب ساده طول و عرض و آبخور میتونه ظرفیت تقریبی رو نشون بده !

    شناور شهید مهدوی قبلا یک شناور کانتینربر بود با ظرفیت ناخالص 36014 تن و ظرفیت حداکثر 41971 تن

    همچنین در منابع عرض این شناور 32 متر عنوان شده

    این کشتی در سال 2000 و توسط صنایع سنگین هیوندای ساخته شده

     

    https://www.vesselfinder.com/vessels/details/9209348
    • Like 4
    • Upvote 8

  18. 6 hours قبل , MF44 گفت:

    سلام - این قبیل نوشتار با چنین ادبیاتی مناسب تاپیک نیستند لطفا مدیران محترم ویرایش و بعدا این پست را هم حذف فرمایند 

     

    سلام

    اشکالی نداره به نظرم ، کمی طنز برای خروج از خشکی مباحث نظامی لازمه

    باز جناب واریور خودشون هر طور صلاح بدونن ، پست ایشون هست و من فقط نقل قول کردم

     

    البته مورد پیرمردهای پارکینگی به نظرم درست نبود و دقت نکرده بودم موقع کپی پیست ، این رو حذف کردم

    • Like 2
    • Upvote 2
    • Downvote 1

  19. سلام به همه دوستان و تشکر از نظرات ارزشمند عزیزان و اساتید گرامی


    با درخواست دوست گرامی جناب @projectile این تاپیک رو دوباره فعال میکنیم

     

    همچنین با درخواست دوست گرامی جناب @crazyinventor پستهای مهم بروزرسانی برای ذخیره در آینده در تاپیکها ارسال میشن

     

    اگر از دوستان کسی تمایلی به ارسال نظراتشون نداشتن اعلام کنن حذف کنم


    مطالبی هم برای این تاپیک تهیه کردم که به مرور زمان ارسال میکنم ، اما برای شروع با اجازه دوستان مطالب بروزرسانی رو در اینجا ارسال میکنم

     

    ----------
     

    نقل قول

    SAEID امروز 4:10 PM

    @ISLFK هدف جنگ نیست ، هدف صلح است ، برای صلح باید قوی بود ، فقط خوب بودن کافی نیست ، اگر خوب بودن کافی بود که در همین زندگی انسان ها شاهد قتل و تجاوز و دزدی از انسان های بی گناه نبودیم ، در سطح انسان ها باز قانون و پلیس وجود داره و تا حدودی جلوی این قبیل جنایت کاران رو میگیرن ، اما در سطح کشورها هیچ قانون و پلیسی وجود ندارد و مشکل اصلی در این است که اداره کننده کشورها هم انسان هستند !!! و اگر افکار تجاوز گرانه داشته باشند ، همان کاری را با کشورهای ضعیف میکنند که افراد پدوفیلی با کودکان معصوم میکنند !!!

     

    SAEID امروز 4:01 PM

    @ISLFK سلام ، باشه

     

    SAEID امروز 3:57 PM

    @worior @MR9 اینجا یک قانون مهم سرمایه گذاری رو باید وارد بحث کنیم ، 1- ضرر نکردن و حفظ سرمایه 2- سود کردن و افزایش سرمایه ، باید به هر روشی شده در مقابل موج اول حمله دشمن از دارایی های خودی حفاظت کرد ، قانون اول ضرر نکردن است ، سود کردن یا در اینجا ضربه زدن به دشمن در مرحله بعدی قرار دارد

     

    ISLFK امروز 3:56 PM

    چطوره اصلا نجنگید و تن به این خودکشی دسته جمعی نداد از هر طرفی که حساب کنیم زور طرف مقابل بیشتره

     

    SAEID امروز 3:54 PM

    @worior @MR9 اگر ملاک را جنگ سال 2003 در نظر بگیریم ، برای دستیابی به تعادل در برابر 931 جنگنده ، یا باید همین تعداد جنگنده داشته باشیم ، یا هم باید شرایط جنگ را تغییر بدیم ، 1- از بین بردن فرودگاهها 2- دور کردن نیروی دریایی دشمن ، برای از بین بردن فرودگاهها باید از تعداد لازم بالستیک ، کروز و پهپاد استفاده کرد ، برای دور کردن نیروی دریایی هم باید دو کار انجام داد 1- قابلیت آفندی در بردی فراتر از دو هزار کیلومتر 2- جلو بردن نیروی دریایی و خطوط دریایی ، با دور کردن نیروی دریایی دشمن ، شما قبل از آغاز جنگ ، 40 درصد از توان هوایی طرف مقابل رو از دور خارج کردید ، میماند 60 درصد یا در حدود 550 فروند جنگنده مستقر در فرودگاههای منطقه ، با آغاز جنگ در موج اول این تعداد پرواز خواهند کرد و جلوی پرواز اولیه را نمی توان گرفت ، اما میتوان جلوی بازگشتشان را با تخریب فرودگاههای دشمن گرفت ، برای مقابله با 550 فروند جنگنده هم میتوان بصورت ترکیبی از 300 فروند جنگنده و 1000 فروند پهپاد رهگیر و پدافند عامل و غیر عامل استفاده کرد ، البته به این سادگی نیست ، کلی گفتم ، چنین جنگی مقیاس بزرگی دارد ، شرط اصلی این است که بتوان در چنین سطحی از تمامی امکانات بصورت همزمان استفاده کنیم

     

    SAEID امروز 3:45 PM

    @worior @MR9 شما جایگاه نیروی هوایی رو مانند مهره وزیر در شطرنج در نظر بگیرین ، برای همین است که یک استراتژی قدیمی وجود دارد که بعضی بازیکنان سعی میکنند در همان ابتدای بازی وزیر را با وزیر تعویض کنند تا بازی سبک شود ، در غیر اینصورت باید در استفاده از مهره وزیر توانا باشید وگرنه نه تنها نمی توانید از این مهره به درستی استفاده کنید بلکه حریف اگر استفاده از وزیر را بلد باشد شما رو زمینگیر خواهد کرد ، به عنوان مثال روسیه این مهره وزیر را دارد ، اما طرز استفاده از اون رو بلد نیست ، حتی با اینکه حریف از این مهره بی بهره است ! باز هم نمی تواند از مهره خودش به درستی استفاده کند ! پس باید هم مهره های مورد نظر را داشته باشیم و هم بتوانیم از آنها در زمان و مکان مناسب استفاده کنیم

     

    SAEID امروز 3:39 PM

    @worior @MR9 اولویت نخست رو باید گذاشت برای رسیدن به تعادل ، در شطرنج سفید چون آغاز کننده بازی هست بصورت طبیعی برتری دارد و در حالت آفندی است و هدف آن حفظ برتری است ، برعکس ، سیاه چون نفر دوم هست در حالت پدافندی قرار دارد و هدف آن دستیابی به تعادل است و سپس رسیدن به برتری ، هر کشوری که مورد تهاجم واقع میشود مانند مهره های سیاه در شطرنج است و هدف نخست را باید برای دستیابی به تعادل تعریف کنند ، با رسیدن به تعادل میتوان برای چگونگی ادامه مبارزه برنامه ریزی کرد و راههای مختلفی وجود دارد ، اما برای رسیدن به تعادل راههای کمی وجود و راهی بجز حذف یا زمینگیر کردن مهره های با ارزش حریف وجود ندارد تا ابتکار عمل از دست حریف خارج گردد

     

    SAEID امروز 3:35 PM

    @MR9 @worior مساله ای که وجود داره تعداد جنگنده ها کمتر از ارقامی هست که گفتین ، تعداد کل هواگردها زیاد بود ، تعداد سورتی های پروازی هم زیاد بود ، اما همه اینها جنگنده نبودن ، در سال 2003 از تعداد کلی 1801 هواپیما ، 931 فروند جنگنده و بمب افکن و پشتیبانی نزدیک بودن ، از این تعداد 51 درصد نیروی هوایی ، 25 درصد نیروی دریایی ، 14 درصد تفنگداران دریایی و 10 درصد متحدین رو شامل میشود ، بر این اساس باید استراتژی پدافندی / آفندی رو طراحی کنیم ، 61 درصد توان حریف بر پایه فرودگاههای زمینی و 39 درصد بر پایه ناوهای هواپیمابر و بالگردبر هست ، بجای اینکه در یک نبرد مشابه به جنگ این تعداد هواگرد بریم ، بهترین راه حمله به استراتژی حریف است ، در عوض به پایگاهها و ناوهای طرف مقابل حمله کنید و همه این هواگردها رو از چرخه عملیاتی خارج کنید

     

    SAEID امروز 3:28 PM

    این هم از ویکی پدیای معروف که آمار جنگنده های شرکت کننده در جنگ 1991 رو ذکر کرده https://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_War_air_campaign

     

    SAEID امروز 3:27 PM

    نقش تفنگداران دریایی در آزادسازی کویت https://www.usmcu.edu/Portals/218/Liberating Kuwait.pdf

     

    SAEID امروز 3:27 PM

    جنگ هوایی 1991 در کویت برای آزادسازی کویت https://www.rand.org/content/...graph_reports/2006/MR357.pdf

     

    SAEID امروز 3:26 PM

    کتاب کاملی درباره جنگ 1991 عراق https://media.defense.gov/201...7/-1/-1/0/AFD-100927-066.pdf

     

    SAEID امروز 3:25 PM

    آمار و ارقام جنگ 2003 عراق https://www.airandspaceforces.../July%202003/0703Numbers.pdf

     

    SAEID امروز 3:25 PM

    @MR9 @worior سلام ، بحث جالبی هست ، درباره جنگ 1991 و 2003 عراق این چند تا لینک میدم برای مطالعه ، مطالب و آمار مهمی دارن ، حتی تعداد و نوع مهمات استفاده شده ذکر شده و مقایسه تحول 12 ساله نشان از حرکت به سمت هوشمندسازی جنگ هست ، این روند همچنان ادامه داره و میتوان به چشم انداز تقریبی از شرایط امروز دست یافت ، جنگ ده سال قبل لیبی هم با اینکه محدود بود ولی در ادامه این روند باید بررسی بشه

     

    MR9 امروز 1:36 PM

    @scorpion57 در ستایش ابتکارعمل رزمی http://www.military.ir/forums...ndComment&comment=554873

     

    MR9 امروز 1:30 PM

    @scorpion57 این دوتا اصلی که هرمان بالک به درستی روی آن تاکید دارد را بخاطر بسپارید .... در همه تحلیل ها ... بخصوص همین جنگ اوکراین یا حتی خود ما ...

     

    MR9 امروز 1:28 PM

    @scorpion57 این حرف ژنرال زرهی هرمان بالک هست

     

    MR9 امروز 1:24 PM

    @scorpion57 همه اینها فرض هست براساس تجربیات گذشته .... اعداد ، ارقام ، عملکردها ، بیلان ها و ... هیچ کس نمی دوند که طرف مقابل اصلا درواقعیت به گزینه جنگ فکر می کند یا دارد بلوف می زند .. و همین طور برای طرف خودی ... در هرصورت تنها کاری که از دست ما برمی آید ، بررسی روند طی شده و بررسی احتمالات روندهای آینده است

     

    scorpion57 امروز 1:21 PM

    @MR9 شاید تکنولوژیهای جدید اعم از هوش مصنوعی و پهپادها و...برامون راه گشا باشه وگرنه راهی که میریم شاید به ترکستان ختم بشه

     

    MR9 امروز 1:19 PM

    @scorpion57 حالا گذشت زمان این را مشخص می کند ... امروز هشتم مارس هست .. ببینیم چه اتفاقی قرار هست رخ بدهد ..

     

    scorpion57 امروز 1:09 PM

    @MR9 تجربه نشون داده که منصرف شدیم وگرنه حتی همون نیمچه حرکات بطئی مون رو هم بیخیال نمیشدیم.در کمترین حالت باید مثل پاکستان تولید مشترک جنگنده ارزان و سبک و خرید مرتب و منظم جنگنده سنگین می داشتیم

     

    MR9 امروز 1:07 PM

    @scorpion57 واقعیت همین هست مگر اینکه توان فعلی ما در جایگزینی زیرساختهای حیاتی کشور زیر آتش دشمن ، ، در حدی باشد که از این طرف دشمن بزند و از آن سمت به جای کاهش توان زیرساختی ما ، روند سمت افزایشی بخودش بگیرد که این چندان منطبق برواقعیت فعلی حداقل نیست

     

    scorpion57 امروز 1:05 PM

    @MR9 سلام از بنده ست

     

    MR9 امروز 1:04 PM

    @scorpion57 سلام - تجربه نشان داده که اگر از رفتن بسمت تجدید توان نیروی هوایی منصرف بشیم ... یا باید به شکلی عمل کنیم که هزینه جنگ برما تحمیل نشود یا اینکه یک جوری باطرف مقابل کنار بیائیم ... مورد اول که خیلی سخت هست .. مورد دوم هم ناشدنی .. پس شیفت می کنیم به انتظار کشیدن برای یک جنگ سخت و همه جانبه که این هم به معنای نابودی سیستماتیک زیرساختهای ما براساس حلقه واردن هست

     

    scorpion57 امروز 1:03 PM

    کارهایی که شاید هیچ کشور دیگه ایی انجام نداده مثلا برای هر فرودگاهمون 100سامانه اپتیکی و راداری برد متوسط و کوتاه بزاریم

     

    scorpion57 امروز 1:02 PM

    @MR9 البته برای مایی که احتمالا دیگه نیروی هوایی بدرد بخوری نخواهیم داشت باید به اینجور حرکات فکر کنیم

     

    MR9 امروز 1:02 PM

    @worior شما پدافند زمین پایه را از نیروی هوایی جدا می دونید ، بنده چنین نظری ندارم ... از نظر من ، شبکه دفاع هوایی از همین سیستم مجید گرفته تا باور و سوم خرداد و پازده خرداد تا تامکتها و فلانکرهای احتمالی درون یک شبکه دفاعی هست یا باید باشد

     

    MR9 امروز 1:00 PM

    @worior این بحث اش جداست ... اینکه شما چی می خرید ، سطح آموزش های شما در چه درحدی هست ، چه طور می تونید آن را در قالب یک شبکه با سامانه های دفاع هوایی یکپارچه کنید ، چقدر امکان ارتقاء آن برای شما فراهم باشد یا بشود ..و دهه ها متغییر دیگر ... ارزیابی به این سادگی که مدنظر شما هست ، قابل انجام نیست

     

    worior امروز 12:58 PM

    @MR9 به این توجه کنید که اگر دومی(سو35) رو هم داشته باشی و در برابر رقیبش سطح پایینتر باشه، آنچنان کارایی نداره و از بد ماجرا اگر نتونی عدم کارایی رو با کمیت پوشش بدی، اوضاع بدتر هم میشه.

     

    worior امروز 12:56 PM

    @scorpion57 من مجید رو فقط به علت تعدادی نپسندیدم، بلکه دلیل اصلی عدم وابستگی به رادار و داشتن اپتیک 360 درجه است. مجید روی زمین قابل ردیابی نیست، کاملا غیر فعال هست. و بشدت چابک. و حضورش در هر جایی مثل سایر سامانه های پدافندی نیازی به خدم و حشم زیادی نداره

     

    MR9 امروز 12:52 PM

    @worior بله .. وقتی شما حق انتخاب بیشتری داشته باشید F-15EX گزینه خیلی بهتری از سوخو-35 هست ( مثل حق انتخاب بین اس-400 و مثلا پاتریوت برای آنهایی که عشق اسلحه غربی دارند ) ... ولی وقتی محدودیت دارید مجبورید طراحی دفاعی خودتون را براساس سوخو-35 جلو ببرید .. حالا حرف این هست ... دشمن شما بلحاظ تنوع اصللا قابل مقایسه با دشمنان چین یا روسیه و.. نیست .... برای همین نیاز دارید که برای دشمن قوی تر از خودتون شاهد و مجید بسازید در مقیاس انبوه ... برای دفاع از این محصولات بومی هم برید برای خرید سوخو-35 ... این دومی را حذف کنید ، موارد اولی به دلایل مختلف که یکسری اشون بیان شد ، زیر فشار طرف مقابل و تاکتیک های استاندارد و ابداعی که خواهند داشت ، ممکن هست کارایی لازم را نداشته باشند

     

    scorpion57 امروز 12:51 PM

    @worior نه برای کلشون مثلا هر فرودگاه20سامانه 200موشک زاپاس

     

    worior امروز 12:50 PM

    @scorpion57 متوجه نشدم 2هزار در هر نقطه؟

     

    scorpion57 امروز 12:50 PM

    برای آمریکا هم به صرفه ست این کا رو بکنه؟

     

    worior امروز 12:49 PM

    @MR9 بقول معروف، تعریف اقتصاد یعنی مصرف بهینه منابع محدود.

     

    worior امروز 12:49 PM

    @MR9 اصولا همه مسیرها به هزینه و فایده اقتصادی ختم میشه...

     

    scorpion57 امروز 12:47 PM

    @worior به نظرتون مثلا درهر نیروگاه و فرودگاه و غیره2000مجید بزاریم به صرفه تره؟

     

    MR9 امروز 12:46 PM

    @worior بنده 8 سال پیش یک گوشی انتخاب کردم ... براساس نیازی که داشتم و نمونه ای انتخاب شد که همه نیازها را در یک سطح مشخص جواب بدهد ... این وسط تنها عامل بازدارنده برای انتخاب بحث مالی بود .. بعبارت بهتر تعصبی روی شرکت سازنده وجود نداشت ( بحث سردار پسند بودن یا شرقی - غربی ) نیاز را بررسی کردم ، در محدوده توان مالی بررسی و انتخاب شد

     

    worior امروز 12:45 PM

    @Heshmat من تست موفقی تا حالا ندیدیم، یه تستی دیدم در یک فیلم مستند که دوربین داشت فیلم میگرفت و فهمیدم که کلا سرکاری هست! چون دوربین داشت به فیلمبرداری ادامه میداد!... البته EMP به شکل هسته ای جواب داده قبلا...

     

    Heshmat امروز 12:43 PM

    @GAHERRRR من نمیدونم این emp کار میکنه یا نه فقط اسمه .... ولی اگر این ابعاد تخریب رو ادوات الکترونیکی داشته باشه .دست کمی از بمب اتم رو نداره ..... درسته مثل بمب اتم کشتار را نمیندازه . ولی زندگی کلی ادم رو به عصر حجر برمیگردونه . یک لحظه فکر کن همه دستگاهای الکترونیکی در یک آن از بین برن . بیمارستان ها مراکز حساس انرژی .

     

    MR9 امروز 12:42 PM

    @worior در همین روشهای چند متغییره در کنار طراحی برای آفند خودی باید پاسخ دشمن را هم رصد کنید .. طرف مقابل ، نمی ایستد که شما با 10 هزار شاهد به آن حمله کنید و فقط نگاه کند ... برای بررسی پاسخ دشمن هم نیاز دارید از که از دریچه چشم دشمن به آفند خودی نگاه کنید .... این نگاه را کمتر کسی دارد ، چون عموما روند خوشایندی نیست

     

    scorpion57 امروز 12:42 PM

    @worior من فکر میکنم متوجه منظورتون شدم ما دفاع و یا حمله مون شبیه آمریکا (با بضاعتی که در توانمون هست یا خواهد بود)هیچ وقت نخواهد شد باید این معادله رو جور دیگه ایی حل کنیم

     

    worior امروز 12:42 PM

    @MR9 @scorpion57 یه مثال دیگه بزنم، وضعیت ما مثل انتخاب گوشی بر اساس بنچمارک هست، یکی دوربینش خوبه پردازنده اش ضعیفه یکی همه چیش خوبه باطریش ضعیفه و اونی که همه چیزش خوبه اینقدر گرونه که پولش رو نداریم و... ملاک های مختلف (ارزشهای متفاوت) تصمیمات متفاوتی ایجاد میکنند. بخصوص اگر این ارزشها به شکل علقه باشند، مثلا همون سردار پسندی، یا عشق اسلحه آمریکایی و روسی و...

     

    scorpion57 امروز 12:40 PM

    @worior مثلا بخوایم به آذربایجان حمله کنیم و یا در مقابل تهاجم پاکستان دفاع کنیم چطوری میشه

     

    worior امروز 12:39 PM

    @scorpion57 @MR9 من معیارم سناریو نیست، به هیچ وجه نمیشه به همه سناریوها پاسخ داد، معمولا از اونجایی که انتخابها هزینه ها(عوارض) و امتیازات مختلفی دارند، باید از روشهای چند متغییر استفاده کرد.

     

    MR9 امروز 12:34 PM

    @worior قابلیتهای شناسایی چی هست ؟؟ سیگنت ، الینت ، ای وکس ، سامانه های فضاپایه ، بدون اطلاعات مستمر و به روز شده که نمی تونید آفند را مستمر با حداکثرکارایی پیش ببرید ... بعد از 20 -50 - 100 حمله طرف مقابل شروع می کند به بازیابی و اقدام متقابل

     

    scorpion57 امروز 12:32 PM

    @worior ببخشید.شما سناریو تهاجمی و تدافعی تون چیه؟فکر کنم تفاوتی ندارند

     

    MR9 امروز 12:31 PM

    @worior وقتی فقط یک جنبه استمرار در آفند را نگاه می کنید به دشمن فرصت می دید که خودش را با حملات شما تطبیق بدهد .. این مشکلی هست که روسها دیر یا زود به آن روبرو می شوند ... علت مذاکره با چینی ها برای خرید سامانه های پهپادی همین هست

     

    MR9 امروز 12:29 PM

    @worior استمرار عملیات آفندی الزامات خودش را دارد .. این چیزی که شما دنبالش هستید ، فقط با تولید 10 هزار شاهد قابل دستیابی نیست ... شما قبل از این باید قابلیتهای شناسایی خودتون را به یک سطح مشخص برسونید ، از اجرای عملیات ممانعتی (AI) دشمن جلوگیری کنید ، قابلیت های جایگزینی زیرساختها را بالا ببرید و نظایر این

     

    worior امروز 12:24 PM

    @MR9 شما میتونی هدفی نرم در فاصله 500 کیلومتری رو بزنی؟ برای من مهمتر از همه فاکتور ها تداوم این زدن به هدف به شکل اقتصادی و در دسترس هست...

     

    MR9 امروز 12:23 PM

    @worior چون شما قرار نیست حداقل روی کاغذ ضربه اول را بزنید ... دشمن حمله می کند و شما دفاع می کنید ... برای دفاع هم مجموعه ای از همه فناوری ها سرنشین دارو بدون سرنشین لازم و ملزوم هستند و کسی که یکی را حدف کند ، از همین الان بازنده است ... حالاشما برای شاهد ، کلاهک 500 کیلویی هم طراحی کنید ، به دلیل پیش گفته باز به مشکل برمی خورید

     

    MR9 امروز 12:21 PM

    @worior ان هم برای ما که اجبارا رفتیم سمت این کار... ولی باز یک جای کار ما ناقص هست ... چون همین پهپاد هم محدودیتهای رزمی و عملیاتی خودش را دارد و آمار اوکراین ( اگر راست باشد ) موید همین هست

     

    worior امروز 12:20 PM

    @MR9 بله، ایضا موشک کروز و حتی بالستیک و حتی همین پدافند. و همه این مباحث در این بود که شما شکل جنگنده رو از یاد ببرید و معیارتون بجای هوایی و زمینی و ... بشه مقدار ماده انفجاری بر روی هدف در برد! فقط با این معیار هست که من میتونم یه صحنه عملیات کینتیک رو متوجه بشم! ...

     

    MR9 امروز 12:19 PM

    @worior تولید همین شاهد 136 که یک سلاح هواپایه هست نشان میدهد که اتکاء صرف روی پدافند یا بالستیک ، اشتباه بوده و خواهد بود و این همون حرف ایسرسون هست

     

    MR9 امروز 12:18 PM

    @worior خود صنعت پهپادی بخشی از قدرت هوایی هست .... فقط شکل آن عوض شده ..

     

    worior امروز 12:16 PM

    @MR9 عرض کردم به آینده اصلا توجهی ندارید و با این تفکر اصلا نباید شاهد 136 ساخته میشد. چون اون زمان هیچ کس فکر نمیکرد چنین کاردستی ای بشه ستون فقرات تهاجم هوایی طولانی مدت به اکراین!!

     

    MR9 امروز 12:15 PM

    تعداد این برنامه ها آنقدر زیاد هست که از حوصله بررسی خارج می شود

     

    MR9 امروز 12:12 PM

    @worior خوب .. این درسته .. ولی این آزمایشها چقدر در یک عملیات نظامی واقعی بکار گرفته شده و روی صحنه نبرد تاثیر گذاشته ؟؟؟ آینده نگری با اتکاء روی برنامه های در حال آزمایش یا پروژه هایی که ممکن هست در نیمه راه ، شکست بخوردند یا رها بشوند صورت نمی گیرد

     

    worior امروز 12:12 PM

    این یعنی ما تو مسیر کمیت وسیع در کنار کیفیت بالا هستیم... این یعنی پهپاد در برابر پهپاد. و چاره ای نیست جز ادامه همین راه

     

    worior امروز 12:09 PM

    اولی حذف محدودیت های مربوط به G و مانور و حتی شکل هواگرد، دومی یعنی کاهش شدید هزینه بدلیل حذف خلبان+کاکپیت+آموزش و ...

     

    worior امروز 12:08 PM

    @MR9 چینی ها با دوپهپاد یکی با کنترلر زمینی و دیگری هوش مصنوعی خود اتکا یه تمرین گذاشتن و خلبان زمینی شکست خورد. حذف خلبان از جنگنده به چی معانی هست؟ من دوتاش رو میگم...

     

    MR9 امروز 12:03 PM

    @worior آینده همین الان هست ... اینکه نمی شود براساس تاریخ نظامی ، آینده را تحلیل کرد ، حرف درستیه ولی هیچ کسی برای آینده سنجه درستی را نمی توند فراهم کند جز یک سری فرضیه های ضعیف که صحت سنجی آن تنها در عمل قابل انجام هست

     

    worior امروز 12:01 PM

    @MR9 بعضی مباحث که مطرح میکنید مربوط به استراتژی صحنه جنگ هستن و برخی مربوط به صحنه عملیات و برخی محدود یه یک سناریوی خاص که مدتها قبل رخ داده، شما در عموم مباحث نگاهی به آینده ندارید...

     

    MR9 امروز 11:59 AM

    @worior والا بنده چنین طرحی ندارم .... در حال حاضر نه هوایی و نه بالستیکی توان چنین کاری را ندارید ... مثل اوکراین ، در نهایت تبدیل می شوید به صحنه زد و خورد دیگران ...

     

    MR9 امروز 11:58 AM

    @worior در مورد روسها ... موقعی که ارتش ششم به 60 کیلومتری مسکو رسید ، یکی از همین ژنرال های نازی یک چیزی شبیه به این گفت ... غول در حال فروپاشی است ، کافی هست یک ضربه به در بزنید تا همه چیز فروبپاشد ... این روند نه تنها نشد ، بلکه به شکل معکوس صورت گرفت

     

    worior امروز 11:57 AM

    @MR9 پس به 15 هزار مایل آنطرف تر حمله هوایی کنید...

     

    MR9 امروز 11:56 AM

    @worior روسها بغل گوش اوکراین هستند ... کسی که قرار هست با کروز به شما حمله کند ، 15 هزار مایل آنطرفتر مستقره ... نهایت بتونید متحدین اش را بزنید و این یعنی همه را در برابر خودتون متحد کردید و این اشتباهی بود که آلمان قیصری و بعد نازی ها مرتکب شدند

     

    worior امروز 11:54 AM

    @MR9 شما به همین اکراین 600 فروند موشک با برد 300 کیلومتر بده، روسها رو از کریمه میندازن بیرون و داخل خاک روسیه هم با وجود اون نیروی هوایی عظیم پیشروی میکنند...

     

    MR9 امروز 11:52 AM

    @worior این برمی گردد به اینکه استراتژی دفاعی را چه شکلی می تونید طراحی کنید .. بله ... وقتی نتونید از آسمان دفاع کنید یا حتی بازدارندگی را در آسمان فراهم کنید ... اصلا شلیک متقابل را فراموش کنید ... اگر هم بتونید ، آنقدر ضعیف هست که روی جریان جنگ تاثیری نمی گذارد

     

    worior امروز 11:51 AM

    در ضمن شکستن حلقه های واردن رو بریزید دور! ...

     

    worior امروز 11:49 AM

    @MR9 در برابر یک تهاجم همه جانبه فقط یک تهاجم همه جانبه میتونه مانع باشه، اگر میتونید با 4000 جنگنده در 1991، 2500 فروند در 2003 مقابله کنید، و یا بیش از هزار فروند اف 35 در آینده با هر روشی اما متکی به قدرت هوایی مقابله کنید هیچ ایرادی نداره! بفرمایید...

     

    MR9 امروز 11:47 AM

    @worior هرقدر جنگ ادامه پیدا کند .. طرف مقابل طبق استراتژی حلقه واردن زیرساختهای شما را می زند ، بدون حتی یک واکنش موثر در خاک خودتون در برابر اینها ..

     

    MR9 امروز 11:45 AM

    @worior وضعیت ما جلوی یک تهاجم همه جانبه ، چیزی شبیه به ویتنام شمالی هست .. آن هم بدون کمک اتحاد شوروی سابق ... اگر فقط روی پدافند یا بالستیک تکیه داشته باشیم

     

    worior امروز 11:44 AM

    @MR9 اکراین داستانهای زیادی داره. بیلان ویتنام برای ویتنام هست، و بهتره از درگیری های متاخر بجای دهه 20 و 60 استفاده کنید.

     

    MR9 امروز 11:44 AM

    @worior در سال 1975 ویتنام شمالی با یک نیروی هوایی نصف و نیمه ، برای زدن هر هواپیمای آمریکایی در سال 1975 باید 24 تیر موشک خرج می کرد ... چنین چیزی الان اصلاشدنی هست ؟!!! آن هم برای ما !!!

     

    MR9 امروز 11:43 AM

    @worior این بیلان ویتنام شمالی هست در برابر بی-52 ها ، فانتوم ها ، تاندرچیف ها و... از 1965 تا 1973

     

    worior امروز 11:42 AM

    و از قضا مشکل اکراین تمرکز پر شمار واحد های پدافندیش در میدان رزم و حمایت از جبهه ها در برابر تک های هلیکوپتری و ارتفاع پست بود که نتونست از زیرساختهاش حمایت کنه،

     

    MR9 امروز 11:42 AM

    @worior اوکراین از 2014 به بعد متوجه شد جنگ جدی هست ... از 2014 تا 2022 حدود هشت سال فرصت داشت ... نیازی به بازگشت به دهه نود هم نیست

     

    worior امروز 11:39 AM

    @MR9 عرض کردم شما نیروگاه داری که باید حفظش کنی، ممکنه بره زیر آتش توپخانه بلند برد و منهدم بشه، اینجا مسئله فقط و فقط دفاع محض هست که اتفاقا بدلیل پراکندگی مخالف ذاتی اصل تمرکز هست.

     

    worior امروز 11:37 AM

    @MR9 من یه سناریوی محدود آوردم، که درش یه تهاجم سنگین و موفق بدون حمله هوایی(جنگنده) رخ داده! اونم بر علیه اهداف ثابت. اگر بخواهیم ملاک رو در عقلانیت اکراین بزاریم که اصولا کار حتی به بررسی جنگ هم نمیرسه و باید بریم به دهه 90 و مشکلات سیاسی...

     

    MR9 امروز 11:36 AM

    @worior البته به جمله ایسرسون دقت نکردید . این دوتا گذاشت کنار هم ... ""تمرکز دارایی های هوایی برای کسب برتری هوایی به ""همان اندازه """ تمرکز قدرت آتش بر روی زمین برای نیروی مهاجم / مدافع اهمیت دارد""

     

    MR9 امروز 11:35 AM

    @worior اوکراین قبل از شروع جنگ اگر عاقل بود ، می رفت سمت تقویت سازمان رزمی خودش که اصلا تهاجمی رخ ندهد ... برآورد اولیه روسها این بود که ارتش اوکراین مقاومت نمی کند ... اگر روند تقویت نظامی بسمتی می رفت که روسها این برآورد را داشته باشند که امکان حمله سرتاسری وجود ندارد ، اصولا کار به اینجا نمی رسید که 30 درصد نیروگاه های خودش را از دست بدهد

     

    worior امروز 11:30 AM

    این مغالطه جبران "تهاجم هوایی" با "پدافند" از اونجایی در ذهن ایسرسون بوجود اومده که معادلات سیستمی رو در یک فرض ناقص ملاک قرار داده...

     

    worior امروز 11:28 AM

    @MR9 این رو از اکراین بپرسید. که در یک هفته 30 درصد نیروگاه هاش رو بدلیل نبود دفاع نقطه ای از دست داد.. در حالی که اکراین در برابر به جنگنده نیازی نداشت! حتی به دفاع نقطه ای! بلکه به همون موشکهایی نیاز داشت که بتونن در خاک روسیه نیروگاه ها رو هدف قرار بدن.

     

    MR9 امروز 11:25 AM

    @worior خوب ... زیرساخت برای تولید این تعداد موشک ، نگهداری مستمر و احیانا ارتقاء آن وجود دارد ؟؟ بطور طبیعی پدافند اگر به تنهایی دیده بشود مثل ریختن پول در جیبی هست که ته آن سوراخه ... هرقدر پول بریزید باز کم هست چون این وسط یک جای کار خالی هست

     

    worior امروز 11:22 AM

    و در نهایت اینکه وجود فناوری برتر که با فاکتور دیگری مثل کمیت حمایت بشه هر سیستمی رو تحلیل میبره اعم از هوایی زمینی دریایی و ....

     

    worior امروز 11:21 AM

    @MR9 این یه سناریوی با ابعاد مشخص هست ... شما باید جغرافیا، و ملزومات زمان صلح بعلاوه اهداف دشمن رو اضافه کنید. بعنوان مثال اگر دشمن بخواد تاسیسات هسته ای ما رو بزنه، باید روشی پیدا کنه بر مبنای دستیابی با هدف از میان عوامل کمک کننده و عوامل ممانعت کننده...

     

    GAHERRRR امروز 11:17 AM

    تا وقتی emp نسازیم هر چقد هم چغر باشیم دشمن با یک یا چند emp به سامانه های پدافندی و هوایی و زیر ساخت های ما آسیب میزنه وقتی هم بسازیم این ما هستیم که به زیرساخت ها و سامانه های دشمن آسیب میزنیم

     

    MR9 امروز 11:11 AM

    @worior وقتی بر فراز سامانه های دفاع هوایی خودی ، نتونید برتری هوایی را به شکل حداقلی فراهم کنید ، تفاوتی نمی کند که چند آتشبار یا چند موشک دارید ... در یک نبرد فناورانه ، تحلیل می روید و می بازید

     

    MR9 امروز 11:09 AM

    @worior منظور ایسرسون این بود در دهه بیست میلادی ... "" با توجه به این مساله ، تمرکز دارایی های هوایی برای کسب برتری هوایی به همان اندازه تمرکز قدرت آتش بر روی زمین برای نیروی مهاجم / مدافع اهمیت دارد "

     

    worior امروز 11:07 AM

    @MR9 به جون ایسرسون حرامه اگر یه ریال تو پدافند خرج بشه... همه اش رو باید در نیروی هوایی خرج کرد، مثلا یه جنگنده 120 میلیون دلار خرید. و باهاش از یه فرودگاه در برابر 50 کروز حفاظت کرد...

     

    worior امروز 10:55 AM

    @scorpion57 خواستم از همه فرقه ها و احزاب در این داستان کمک بگیرم.

     

    MR9 امروز 10:55 AM

    ایسرسون ... دهه بیست میلادی و قبل از اختراع موتور جت

     

    scorpion57 امروز 10:52 AM

    @worior سلام دمت گرم به سبک آمریکاییها هزینه و فایده کردی

     

    worior امروز 10:40 AM

    فرض کنید شانس موفقیت حمله رو برسونیم به0/25 و دشمن مجبور باشه برای هر هدف 4 موشک شلیک کنه. بنابراین پیشدرآمد یه جنگ هوایی دورایستا 4 برابر افزایش پیدا میکنه و میشه 4 تا 10 میلیون دلار بر 450 کیلوگرم روی هدف!

     

    worior امروز 10:33 AM

    و در برآورد اعضای لژ میلیتاریوین-خوش خیالیون... حدود 4000 موشک دست کم نیاز هست...

     

    worior امروز 10:31 AM

    و در یک برآورد متعلق به فرقه انحرافی نیروهواییه، 90 فرودگاه هر کدوم سه سامانه یکی غیر فعال، به 1080موشک فعال و1080 موشک رزرو نیاز هست، یعنی بازم حدود 2هزار تیر....

     

    worior امروز 10:29 AM

    طبق به برآورد کمونیستی بر مبنای مساوات میان استانها، هر استان 4 خودروی حامل مجید و دوستان+4 رزرو، 30 استان 240 واحدx چهار موشک فعال و 4 موشک ذخیر= تقریبا 2000 موشک...

     

    worior امروز 10:24 AM

    امید ما به مجید است،...

     

    • Like 2
    • Upvote 4

  20. 6 hours قبل , mehdipersian گفت:

     یاخونت و میگ 35 برای ایران

     

    غیر رسمی:ایران قصد دارد برای تقویت بیشتر بنیه نیروی دریایی سامانه های موشکی باستیون مسلح به موشک یاخونت و جنگنده میگ ۳۵ را از روسیه دریافت کند 

     

    4 hours قبل , mehdipersian گفت:

    منبع صابرین نیوز هست. 

    @sabreenS1_official

    میگ 35 میتواند گزینه ی خوبی همراه با سوخو 35 برای ایران باشه چون قبلا میگ 29 داشتیم. 

     

    موشک ضد کشتی فراصوت هم که تا الان رونمایی نشده در ایران و احتمالا نداشته باشیم. 

     

    سلام

    منبع غیر رسمی هست و باید منتظر ماند تا منابع معتبر تایید کنند

     

    ولی درباره خود میگ35

    در حالت محدود و برای ارتقای میگ29های موجود در صورت سالم بودن سازه اصلی هواپیما و خریداری تعدادی برای تشکیل چند اسکادران در پایگاههای مرزی گزینه مناسبی است ، اما اگر میگ29های موجود امکان ارتقا نداشته باشند ارزش صرف منابع برای خرید را ندارد و بهتر است سراغ گزینه بهتری برویم و از افزایش بیش از اندازه تایپ های جنگنده خودداری کنیم ، بهترین حالت این است که همه جنگنده ها در همه پایگاهها امکان سرویس داشته باشند و در اینصورت دست طراحان عملیاتی نیروی هوایی کاملا باز خواهد بود و انعطاف پذیری بسیاری در چیدمان و جابجایی جنگنده ها خواهیم داشت ، برای رسیدن به این هدف باید حداکثر سه تایپ عملیاتی داشته باشیم

     

    سیستم باستیون هم خوبه ، اگر موشک سوپر سونیک ضد کشتی نداشته باشیم گزینه مناسبی هست

    • Like 3
    • Upvote 7

  21. 16 hours قبل , alala گفت:

    سلام

    بله، حق با شماست در مورد خطای سیستمی. اگر موضوع همه جوانبش در نظر گرفته میشد شاید لااقل برای دشمن اجرا کردن برخی از این فرض ها دشوار میشد.

     

    حالا من یک قدم به عقب برمیدارم. یعنی مثلا دشمن یا اطلاع داشته که فرآیند تصمیم گیری و تصمیم سازی ها در مثلا شورای امنیت ملی به عنوان نهاد بالادستی در چنین مواقعی چطور هست و برنامه ای با این تحلیل و گمان در گام اول طرح ریزی کرده که اگر تصمیم همونی بود که حدس میزنه اجرا کنه  ( با یک عقبه اطلاعاتی و تحلیلی قوی و چندین ساله. برای مثال حتی افراد عادی هم میتونند حدس هایی بزنند که به دلایل مختلف در شرایط خاص بعضی تصمیم ها چطور تبدیل به یک رویه شده که این بسیار خطرناک هستو مثل ترور شهید فخری زاده که پس از سال ها محافظت مثلا مسیر تردد ایشون چنان عادی و تصیمات چنان روتین شده بوده که دشمن تونسته برنامه ای دقیق برای ترور بچینه (فرض نفوذ و اطلاع هم جداست در این مورد) یا فرضا نفوذ به شکلی عمیق بوده که اصلا خودش باعث تصمیم سازی غلط در سیستم شده.

     

    ولی در مورد تزریق نیروهای جدید و همچنین بازنگری طرح ها و برخی تصمیمات و نهادهای کلان و به روز سازی ایده ها و مراکز و ساز مان ها وابزارها و در صورت نیاز شکل دهی دوباره برای خروج از رخوت و روتین سالیان سال و همگام شدن با شرایط و پیشرفتهای جدید چه در حوزه ایده و چه در حوزه تصمیم سازی و تصمیم گیریها و ابزار و نفرات و ... میتونه کمک کنه که سیستم خودش را به روز رسانی کنه و خطاها و خلاها را پوشش بده و تصحیح کنه و روندهای نو و تازه ای را ایجاد کنه که حداقل نفعش اینه شناخت دشمن را با خدشه روبرو میکنه و دشمن نیاز داره دوباره تلاش کنه برای بازسازی اطلاعاتی خودش.

     

    بحث نفوذ همیشه وجود داره ، اتفاقا چون هیچ امنیت و ضد اطلاعاتی صد درصد نیست ، میان و سیستم رو طوری طراحی میکنن که (مثلا طراحی ماژولار و با سلسله مراتب و چارت سازمانی مشخص و موازی و سلولی و ...) اگر در یک بخش هم نفوذ باشه ، این نفوذی فراتر از اون بخش رو نتونه پوشش بده و کار به جایی نرسه که بین نفوذی ها هم پوشانی بوجود بیاد ! در یک بحث بالاتر هم بازی شطرنج رو در نظر بگیرین ، همه چی رو هست جز فکر شما ، اگر این سیستم شطرنج درست طراحی شده باشه ، حتی مهره های نفوذی هم مجبور هستن حرکتی رو انجام بدن که شما تصمیم گرفتین و طرف مقابل هم با اینکه همه صحنه رو میبینه ، نتیجه کارش باز هم به شکست میرسه چون شما بازی رو در سطح استراتژیک طراحی کردین نه تاکتیکی و در سطح استراتژیک بیشتر بحث فکر و ابتکار عمل و مدیریت طرف مقابل مطرح هست تا مباحث کمی و کیفی نیرو و تجهیزات

     

    در این مورد هم چه در سطوح بالای کشور نفوذ باشه یا نباشه ، چند روز قبل از عملیات ، هشدار حمله موشکی رو نیروهای آمریکایی دریافت کرده بودن و حتی در رسانه هاشون هم اطلاع رسانی شده بود ، به عبارتی دیگر در دنیای امروز نمیشه یک عملیات بزرگ رو در سکوت اجرا کرد ، بخصوص وقتی که میخای در سطح گسترده از لانچرهای زمینی موشک شلیک کنی ، آماد و تدارکات اون رو همه دنیا متوجه میشن ، مگر اینکه بیای و بصورت محدود چند تیر موشک شلیک کنی یا هم از سیلوی زیرزمینی استفاده کنیم که در این صورت هم موقعیت اون سیلو لو میره و ...

    به نظر من در این مورد باید بحث نفوذ و خطای سیستمی رو از هم تفکیک کنیم ، فرض میکنیم نفوذ وجود داره چرا که اگر وجود نداشت ترورهای دانشمندان و خرابکاری در نطنز و ... رو شاهد نبودیم ، اما در این مورد نفوذ رو در سطحی نمی بینم که بتونه منجر به این حادثه بشه مگر در چند احتمال خاص که در اون صورت هم باز مشکل به سیستم برمیگرده که نتونسته گزینش مناسبی در جذب نیرو داشته باشه

     

    درباره جذب نیروی جدید هم باید در بازه های زمانی مشخصی انجام بگیره ، تقریبا در کشور ما بعد از جنگ در بخش امنیتی و ضد اطلاعات ، نیروی جدید قابل توجهی استخدام نشده ، البته در سطوح بالا منظورم هست ، در حالی که حداکثر بعد از 30 سال باید یک جابجایی در این بخشها چه در ابعاد پروتکل ها و چه نیروی انسانی و تجهیزاتی صورت بگیره ، در این حالت فرض کنین مثلا یک نفوذی وجود داره که تا امروز شناسایی هم نشده و با رسیدن به سن بازنشستگی ، از سیستم خارج میشه و دسترسی اون به سیستم قطع میشه و با یک نیروی جدید جایگزین میشه ، در این میان اگر سیستم گزینش نیروی مستقل و حرفه ای داشته باشیم و با سفارش و پارتی بازی افراد وارد سیستم نشن ، امکان نفوذ مجدد توسط نفوذی قبلی از بین میره و همین جلوگیری از نفوذ مجدد میتونه در بلند مدت سیستم رو از ناکارآمدی و تصمیمات اشتباه دور نگه داره ، اما در شرایط امروزی کشور میبینیم که بسیاری از نفوذها توسط نفوذی های قبلی وارد سیستم شدن و دلیل اون هم فساد در گزینش و استخدام نیروی انسانی هست که باز هم این خودش یک مشکل سیستمی است

     

    8 hours قبل , archersarash گفت:

    سلام و وقت بخیر 

    واقعیت من نه کاری به بحث نفوذ دارم و نه دشمن 

    حرف من کلام مولاست برای منی که ادعای مسلمانی و شیعه بودن دارم ..........چه بسیارند عبرتها و چه اندکند عبرتگیران ............

    دقت کرده باشین این کلام مولا رو زیاد تکرار کردم اما.....

    عزیزان برادر ..فرندلی فایر در کشور ما متاسفانه ..متاسفانه مخصوصا در مورد دوستان عزیزی که اتفاقا سابقه درخشانی هم دارن (خواهشا به من انگ این و اون نزنین ....ارتش و سپاه برای من هر دو عزیزن )..یک روال بی جواب شده ....

    نبود بازرسی درست ....تحقیق و بازخواست درست ....نبود رویه و شرح کار برای رسیدگی و لاپوشانی و خاکپاشی بزرگترین افت ما در زمینه فرندلی فایر هست ...و چون هیچکس ...تکرار میکنم هیچکس پاسخگو نیست ...نه تنها برطرف نمیشه ...که بدتر هم میشه ....اف5 شهید  بابایی .....اف 14 شهید کریمایی.....فقط دو تا از ......

    داستان داستان همون بچه ایه که ملا رو انگشت کرد و ملا بجاش بهش یک سکه داد ...عاقبت حاکم سر بچه رو زد اخوی (بابت مثال پوزش میخوام ...اما مثال بهتری نداشتم )

    نه یک بار ...نه دو بار ....که بارها و بارها این چرخ چرخیده و تاریخ تکرار شده ...انصافا چه درسی گرفتیم ...واله چه درسی گرفتیم ...چه عبرتی ...

    ایام شهادت سردار هست ....والا سبوییه که شکسته و نمیشه کاریش کرد جز تحمل دردش ....اما از این اتفاق چی درس گرفتیم .....در مورد ترور دانشمندانمون چی ....از شهیدان شهریاری ...تا تهرانی مقدم و.......

    سالگرد عین الاسد هم شد راستی ....

    دیگه فکر نکنم کسی ندونه قبل از حمله ما همه خبر داشتن غیر از مردم و هواپیمایی و ...کاری به حماقت در ندادن نوتام ندارم .....حرف من چیز دیگست .....مگه اولین قانون حمله یا عملیات نظامی غافلگیری نیست ....خوب چرا .....میخوای چهارتا سربازشون نمیرن ...چه کاریه ....با موشک داری میزنی ..به چه دلیل موشک میزنی ..چون ژنرال بزرگتو ترور کردن ....خوب الان به کی خبر میدی به دشمنت ....داری میزنی دیگه ....بعد همه میدونن جز بقیه ارگانای کشور  خودت ....خداییش خیلی باحالین ...خیلی ... 

     

    سلام و وقت شما هم بخیر

    بله در برابر این حرف ارزشمند جای اضافه گویی نیست و همین یک جمله حجت رو بر همه تمام کرده ، اگر از تاریخ عبرت نگیریم ، مجبور به تکرار اون هستیم

    متاسفانه این مشکلی که اشاره کردین از گذشته وجود داشته و چون تا قبل از این مورد ، مربوط به هواپیماهای نظامی میشد ، جلوی گسترش خبر رو میگرفتن ولی در این مورد که یک هواپیمای مسافربری شد ، کسی نمی تونست جلوی واقعیت رو بگیره و البته سعی کردن برای عذر بدتر از گناه ولی خدا رو شکر واقعیت مشخص شد چرا که اگر تقصیر میفتاد گردن خلبان ، باید باز هم شاهد ادامه این رویه اشتباه می بودیم ، حداقل منتشر شدن واقعیت باعث تغییراتی در پروتکل ها میشه و باید امیدوار باشیم دوباره چنین حوادث تلخی بوقوع نپیوندد و بسیاری از افراد هم متوجه شدن که کشورداری و جنگ و ... مسائل تک بعدی نیستن که فقط رو اون موضوع متمرکز شد و باقی قضایا رو به حال خود رها کرد ، همین نگاه تک بعدی باعث شد همه دنیا از عملیات نظامی اطلاع داشته باشن ولی دستگاه های دولتی کشور از اون بی اطلاع باشن !!! در هر صورت ، هزینه فوق العاده سنگینی بود که بخاطر اشتباهات سیستمی و فردی به کشور و مردم تحمیل شد و عزیزان زیادی رو از دست دادیم ، حداقل باید اشتباهات رو اصلاح کنیم تا این روند اشتباه برای همیشه متوقف بشه

     

    5 hours قبل , unstopable گفت:

    فکر کنم که باید دیگه این ماجرا را فراموش کنیم .ایران در بحرانی ترین لحظه تاریخش که می تونست برای همیشه اقای دنیا و به ویژه خاور میانه را براش بیاره تصمیم اشتباه گرفت و به یه اتیش بازی ساده اکتفا کرد به نظر من سقوط اون هواپیما چوب خدا بود برای تنبیه جمهوری اسلامی که نتونست انتقام بنده صالحی مثل حاج قاسم را بگیره.هر بلای هم که این روز ها سرمون میاد تاوان همون کوتاهی هستش.

     

    سلام

    قضیه به این سادگی نیست

    قرار هم نبود همه منطقه رو بزنن منهدم کنن !

    نمیشه خون های بیگناه بر زمین ریخته رو فراموش کرد

    فراتر از اون ، نمیشه تاریخ رو فراموش کرد ، چرا که اگر تاریخ رو فراموش کنیم ، تاریخ روی خشن و بی رحم خودش رو به ما نشون میده

    • Like 3
    • Upvote 3