Electro_officer

ایالات متحده و جنگ ضدزیردریایی در قرن بیست‌ویکم

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[align=center][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/864-deckel.jpg[/img][/align]

پیشرفت صنایع مختلف و به دنبال آن ایجاد تغییر و تحول در صنایع نظامی در دنیای امروز به امری عادی مبدل گشته به گونه‌ای که هر روز شاهد رونمایی از طرح‌های جدید نظامی هستیم. در این بین صنایع دریایی نیز از این قافله عقب نمانده و همگام با سایر بخش‌ها دچار تغییر و تحولات اساسی شده‌اند. اما در دریا همچنان شاهد برتری تهاجمی یگان‌های زیرسطحی بر یگان‌های سطحی هستیم که شاید علت اصلی آن عدم امکان نفوذ امواج الکترومغناطیس به زیر سطح آب و دشواری کارکردن با امواج صوتی باشد؛ این امر باعث می‌گردد شناسایی زیردریایی‌ها به امری دشوار مبدل گردد و امتیاز ضربه‌ی اول به واحدهای زیرسطحی تعلق گیرد. عدم کارایی مناسب سیستم‌های سونار بارها و بارها طی برخی حوادث به اثبات رسیده که از جمله‌ی آنها می‌توان به این موارد اشاره کرد: برخورد زیردریایی يو‌اس‌اس هاتفورت و ناو يو‌اس‌اس نيواورلئان نیروی دریایی ایالات متحده در خلیج فارس، برخورد بین زیردریایی انگلیسی HMS Vanguard و زیردریایی فرانسوی Le Triomphant در عمق‌ آب‌های اقیانوس اطلس در چهارم فوریه 2009، عدم توانایی شناسایی زیردریایی چینی کلاس سونگ توسط سامانه‌های آمریکایی در حالی که زیردریایی مذکور در فاصله‌ی 9 کیلومتری از ناوهواپیمابر کیتی‌هاوک قرار داشت این اتفاق در 26 اکتبر 2006 و در اقیانوس آرام به وقوع پیوست.
این اتفاقات به خوبی بیانگر عدم کارایی مناسب سامانه‌های سوناری در رهگیری و کشف زیردریایی‌ها هستند.
مقاله‌ای که پیش روی شماست نقل به مضمونی است از مقاله‌ی کوتاه منتشر شده توسط نیروی دریایی ارتش ایالات متحده در رابطه با چگونگی پیش‌بردن نبردهای ضدزیردریایی ASW در قرن بیست‌ویکم؛ مطالعه مقاله مذکور و بررسی راهبرد احتمالی دشمن در مواجهه با یگان‌های زیرسطحی خودی قطعا حیاتی و در نبرد احتمالی راهگشا خواهد بود. بدیهی است مقاله منتشرشده تنها یک کلی گویی از راهبرد دشمن است؛ با این وجود بررسی آن خالی از لطف نیست.
[b]مقدمه[/b]
همزمان با حرکت روبه‌جلوی ما در دریاها، رزم ضد زیردریایی به عنوان ماموریت اصلی نیروی دریایی ایالات متحده مطرح خواهد شد. انجام این ماموریت خطیر نیازمند سرعت بالا در انجام طرح‌های استراتژیک و چالاکی، اتحاد و مانورپزیری بالای یگان‌های مستقر در سرتاسر آب‌های جهان است. اساس توان رزم ضدزیردریایی ایالات متحده در مواجهه‌ با یگان‌های زیرسطحی بر پایه‌ی دانشی است که در زمان جنگ سرد به‌دست‌آمده‌است؛ بنابراین جهت مقابله با تهدیدات جدید نیروی دریایی می‌بایست هرچه سریعتر خود را به فن‌آوری‌ها و قابلیت‌های مدرن مجهز نماییم.
این مقاله به طور خلاصه به بیان کلیات روش‌های جدید مواجهه با واحد‌های زیرسطحی دشمن می‌پردازد که به زودی به کار گرفته خواهند شد. هدف ما در این دوره به بیشینه رساندن توان ضدزیردریایی ارتش در سرتاسر جهان است که این امر با محقق ساختن این موارد اجرایی خواهد شد: بهسازی و ایجاد تحول در سامانه‌های پردازش صوتی، افزایش کیفیت سامانه‌ها در امور پردازش، داده‌گیری، به اشترک‌گذاری داده‌ها، بهینه‌سازی سیستم‌های ارتباطی، طرح‌ریزی سریع و هماهنگ بین نیرو‌ها و افزایش قدرت مانور آنها و سرانجام بالا بردن دقت در هدف قرار دادن واحد دشمن. این موارد به نیروی‌های خودی کمک می‌کند تا با حداکثر توانایی خود در فرآیند نبرد شرکت نمایند. در آینده توان ضدزیردریایی ارتش توسط شبکه‌ای از حسگرهای هوشمند که متصل به سامانه‌های تسلیحاتی هستند به مراتب بیشتر خواهد شد. بنابراین در آینده استخوان‌بندی سامانه‌های ما دارای سرعت، دقت و پایداری بالایی خواهند شد.
[b]شرایط محیطی[/b]
از جمله مشکلاتی که در قرن بیست‌ویک توان ضدزیردریایی ایالات متحده را به چالش می‌کشد شرایط محیطی حاکم بر دریاها در قرن بیست‌ویکم است. این شرایط خصوصا در نواحی ساحلی بیش از سایر نقاط خطرساز می‌گردند. بنابراین جهت انجام عملیات‌های ساحلی نیروی دریایی می‌بایست تکنولوژی جدید خود را در سراسر جهان گسترش دهد. عملیات‌های آینده بر محور در دست گرفتن سریع فرآیند نبرد در نواحی ساحلی با وجود تراکم، ترافیک و تداخل بالای امواج صوتی استوار خواهد بود. در این شرایط با توجه به درهم‌ریختگی و بی‌نظمی امواج مبارزه با واحدهای پنهان‌کار دشمن امری خطیر و استثنایی خواهد بود.
[align=center][color=red]دشواری‌های نبرد:
1- ترافیک و تراکم بالای صوتی
2- انتشار ضعیف امواج صوتی
3- استفاده‌ی دشمن از واحد‌های پنهان‌کار
4- به‌کارگیری روش‌های جنگ نامتقارن توسط دشمن[/color][/align]
گسترش تکنولوژی‌های جدید طرح‌ریزی عملیات‌ها و اجرای‌ آنها توسط هر دو طرف دوست و دشمن نبرد را به گونه‌ای مهیج دگرگون خواهدساخت. در آینده دشمن از اصول رزم نامتقارن استفاده خواهد کرد که مبتنی بر استفاده از مین‌ها، موشک‌ها و زیردریایی‌هایی مجهز به سامانه‌های پیشرانه‌ی جدید، فن‌آوری پنهان‌کار و تسلیحات جدید خواهد بود. همچنین دشمن در آینده مجهز به تسلیحات نامتعارف خواهد شد که این امر به تهدیدی جدی برای ملل دوست، پایگاه‌‌های اصلی ارتش و البته‌ قرارگاه‌های مستقر در خشکی مبدل خواهد بود. در چنین شرایطی مواجهه با دشمن نیازمند به‌کارگیری سیستم‌‌های پیشرفته جهت تشکیل سامانه سپر و تهاجم دریایی است و تحقق این امر در جهت برتری قوای ایالات متحده و نیرو‌های ائتلافی، ضروری است.
[b]نبرد ضدزیردریایی و قدرت دریایی، ایده‌های بلند‌مدت و کوتاه‌مدت[/b]
پیروز شدن در نبرد‌هایی با چنین شرایط محیطی و بر دشمنانی با این امکانات نیازمند به دست گرفتن ابتکار عمل و ایجاد تحول در تعیین دکترین، سازماندهی‌ نیروها، امور آموزشی، تجهیزات و امکانات مادی، امور پشتیبانی و پرسنل انسانی ‌است. جهت تسریع در دست‌یابی به اهداف کوتاه مدت ناوگان فرماندهی عملیات‌های ضدزیردریایی ایجاد شده‌است. این امر قابلیت‌ و توان ضدزیردریایی سایر واحدها را افزایش خواهد داد. این تلاش‌ها متمرکز بر فشرده‌سازی فرآیندهای متوالی کشف و انهدام است. افزایش سرعت درگیری با واحد‌های دشمن و نابودسازی سریع آنها نیازمند تشکیل شبکه‌های داده‌پردازی، مشارکت و هماهنگی واحدها در طرح‌ریزی و سرعت بالا در درگیر‌شدن با واحد دشمن است.
[align=center][color=red]اهداف و نیازها در کوتاه مدت:
1- بالا بردن قابلیت پردازش سی
گنال واحدها
2- استفاده از سامانه‌های سوناری مجهز به آرایه‌های غیرمتمرکز
3- استفاده‌ از آرایه‌های با کارکرد در بسامد کم
4- استفاده از سامانه‌های قابل گسترش جدید
5- به‌کاربردن حسگرهای سوناری جدید
6- به‌کارگیری سامانه‌های کشف پریسکوپ
7- تصویربرداری دریایی به روش‌های مرسوم
8- استفاده از اژدرهای با ساختار باز
9- به‌کارگیری سامانه‌های اقدام متقابل در برابر اژدر دشمن[/color][/align]
استراتژی تحول توان ضدزیردریایی در بلند مدت جهت دستیابی به دو هدف زیر صورت می‌گیرند:
[color=blue]●پرس دشمن به منطقه خطر: [/color]جهت انجام این فرآیند می‌بایست زیردریایی‌های دشمن را از ورود به محدوده خاصی که نیرو‌های خودی در آن قرار دارند بر حذر داشت. این امر با افزایش قابلیت در هدف‌گیری و نابودی زیردریایی دشمن امکان‌‌پذیر خواهد بود.
[color=blue]●برقراری امنیت در منطقه مانور نیروهای خودی: [/color]برقراری این شرایط در منطقه مورد نظر از طریق پس زدن یا نابودی زیردریایی دشمن امکان‌پذیر خواهد بود. بدین وسیله امکان حفاظت و برقراری امنیت در یک محدوده‌ی خاص جهت رفت‌و‌آمد شناورهای نیروی دریایی ایالات متحده، نیروهای ائتلافی و یا شناورهای تجاری برقرار خواهد‌شد.
پرس دشمن به حوزه‌ی خطر بستگی به پویایی سامانه‌ی سپر و تهاجم دریایی در برخی موارد دارد که عبارت‌اند از پایداری سامانه‌ها در هوشیاری، مراقبت و رهگیری و تهاجم به‌موقع و پنهان بر اساس اطلاعات دقیق. همزمان منطقه‌ی نبرد توسط شبکه‌ای از حسگرها کنترل خواهد شد و امکان ورود لینک شدن واحدهای به یکدیگر ""climb into the ring جهت انجام هماهنگ عملیات‌ها برقرار خواهد‌شد. پایگاه دریایی ایجاد شده به خوبی از قابلیت‌های واحدهای ضدزیردریایی استفاده خواهد کرد و این امر سبب به حداقل رسیدن نیاز آن به حمایت پایگاه‌های زمینی می گردد. تمامی این اهداف از طریق برقراری یک شبکه‌ از نیروها " "FORCEnetکه متشکل از شناورهای نظامی، حسگرها، سکوها و تسلیحات است محقق خواهدشد.

[align=center][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_Forcenet.jpg[/img][/align]

فن‌اوری جدید که به کارگرفته خواهد شد از حسگرهای شبکه‌ای متصل به سامانه‌های رایانه‌ای قدرتمند بهره‌مند خواهد‌بود. زمانی که این شبکه با ویژگی پایداری ایجاد شده توسط سپر دریایی تلفیق گردد حاصل آن نظارت و هوشیاری فراگیر خواهد بود. استفاده از صدها یا هزاران دستگاه حسگر و پردازشگر مسلط به محیط منجر به دستیابی به نظارتی بی‌سابقه و تصاویری با جزئیات بی‌نظیر از محدوده نبرد خواهد شد. این اطلاعات بی‌نظیر سامانه‌های تسلیحاتی را قادر به واکنش دقیق و به موقع خواهد ساخت.
[align=center][color=red]ویژگی‌های بارز
1- پایداری
2- اطلاعات و هوشیاری فراگیر
3- سرعت و چابکی بالا در انجام عملیات
4- سرعت بالای تکنولوژی جدید[/color][/align]
جهت موفقیت در انجام چنین عملیات پیچیده‌ای می‌بایست روش‌هایی که در پشت صحنه‌ی نبرد تدوین می‌گردند نیز اصلاح گردند. این امر موجب افزایش سرعت تکنولوژیکی می‌شود؛ افزایش سرعت تکنولوژیکی در عرصه سامانه‌های پردازشگر و هوشمندسازی سامانه‌های انسانی میسر می‌گردد.
[b]
انقلاب و تحول نبرد ضدزیردریایی در قرن 21[/b]
اطلاعات فراگیر از منطقه نبرد به عنوان قلب تپنده‌ی ساختار شبکه‌ی ضدزیردریایی در قرن بیست‌ویکم مطرح است که انجام مانور سریع و هدف‌گیری دقیق را میسر می‌سازد. محدودیات حسگرها و تسلیحات امروزی باعث قرارگیری رودرروی "Force on force" نیروهای خودی و نیروهای دشمن می‌گردد که این امر نیروها را در معرض خطر قرار می‌دهد. درگیری‌های اینچنینی از گذشته تا به حال موثر بوده‌اند اما با نگاهی که نسبت به آینده وجود دارد این روش‌ها کارایی ندارند. در آینده سیطره بر میدان نبرد از طریق تجهیزات بدون سرنشین، تصاویر عملیاتی و تسلیحات آماده بکارگیری دقیق محقق می‌گردد. در آینده پیروزی در نبرد نامتقارن از طریق بکارگیری تسلیحات و سامانه‌های دقیق و پرسنل دریایی حرفه‌ای محقق خواهد شد.

[align=center] [img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/NET.JPG[/img][/align]

همزمان با پیشرفت تکنولوژی، شبکه‌ها و حسگرهای خودکار و هوشمند متصل به سامانه‌های انسانی یا بدون سرنشین موجب انتقال نبرد ضد زیردریایی از وضعیت متمرکز بر سازه "platform-intensive" به وضعیتی بر محور توانایی حسگرها "sensor-rich" خواهند شد. شبکه‌ها و حسگرها، قدرت درگیری سامانه‌ها و تسلیحات را افزایش خواهندداد. در بسیاری از موارد حسگرها، سامانه‌های کنترل-فرماندهی و تسلیحات به صورت جدا از یکدیگر و واقع در نقاط مختلف و نه واقع بر یک سازه مشترک خواهند بود.
[align=center][color=red]اولویت ارتقا:
←حسگرها قبل از تسلیحات
←شبکه قبل از سازه‌ها[/color][/align]
این فن‌آوری متمرکز بر ساختار پراکنده سبب کاهش وابستگی به ساختار کنترل-فرماندهی می‌گردد. نیروی دریایی در حال حاضر به خوبی قادر به بکارگیری روش مذکور دارد چراکه عدم تمرکز بر یک واحد در متن فرهنگ هدایت و رهبری ما قرار دارد.
[b]راهی به سوی آینده[/b]
جهت افزایش قابلیت رزم ضدزیردریایی می‌بایست بر اصول عملیاتی و قابلیت‌های زیر تمکز کرد:
●آمایش و دیده‌بانی منطقه نبرد: کسب اطلاعات جامع از محیط زیر سطحی نبرد جهت تشخیص دکترین و تاکتیک دشمن و قابلیات و نقط ضعف او ضروری است.
●پایداری در کشف: تشکیل شبکه‌ای از دستگا‌ه‌های نظارت با قابلیت بکارگیری سریع سبب افزایش شانس کشف، رهگیری واحد دشمن و درگیری با آن خواهد شد.
●هماهنگی و ارتباط سامانه‌های تسلیحاتی: رهگیری و درگیر شدن با واحد دشمن از طریق برقراری اتحادی هماهنگ و مجتمع بین نیروها و استفاده از تسلیحات دقیق اجرا خواهد شد.
●جست‌وجو قوی و نرخ نابودسازی بالا: سرعت و چابکی بالای تکنولوژی جدید سبب به بیشینه رساندن توان جست‌وجو و نرخ نابودسازی می‌گردد و نتیجتا توان کمی هر واحد در از بین بردن زیردریایی‌های دشمن افزایش می‌یابد. این هدف با بکارگیری شبکه‌ای از سیستم‌های جست‌جوی گسترده، تکنیک‌های دقیق موقعیت‌یابی و سیستم‌های تهاجمی دقیق امکان‌پذیر است.
●حذف شیوه‌های سنتی: فن‌آوری جدید سبب کوچک‌تر شدن سامانه‌های کنترل-فرماندهی، حسگرها و تسلیحات شده است و باعث دگرگونی در پیکربندی سامانه‌های بدون سرنشین و یا انسانی گشته‌است. در چنین وضعیتی روش‌های سنتی دیگر کارایی لازم را نخواهند داشت.
●دفاع در عمق: قابلیت دفاعی مجتمع بوجود آمده توسط شبکه‌ی حسگرها، تسلیحات و سازه‌ها توان اقدام متقابل در مواجهه با تهاجم دشمن و در راستای دفاع از نیروها را بهبود می‌بخشد.
روش نبرد ضدزیردریایی در قرن بیست‌ویکم به صورت روشن و واضح مبتنی بر پاکسازی سریع محدوده‌ی عملیاتی از زیردریایی‌های دشمن است؛ جهت دستیابی به این هدف می‌بایست توان نیروهای خودی را افزایش داده و از نقاط ضعف دشمن نهایت استفاده را ببریم.

[color=brown]تنظیم و ترجمه از: محمد مهدی محمدی
دانشجوی رشته مخابرات دریایی[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان! من برا اين مطلب كلى وقت گذاشتم از اين 174 نفر بازديدكننده هيچكس تمايلى به شركت كردن در بحث نداشت!!؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دوستان! من برا اين مطلب كلى وقت گذاشتم از اين 174 نفر بازديدكننده هيچكس تمايلى به شركت كردن در بحث نداشت!!؟[/quote]

راست میگه دیگه! بنده ی خدا وقت گذاشته مطلب ترجمه کرده!
دستت درد نکنه مهدی جان!
بنده به دلیل نبود تخصص شرکت نکردم وگرنه از خودم یه جفنگی در می نمودم! :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام مهدی جان و تشکر از بابت زحمتی که برای تهیه این مطلب علمی متقبل شدی.

به نظر خودت آینده زیردریایی چگونه خواهد بود؟ آیا نیروهای دریایی به سمت زیردریایی حرکت میکنند یا با پیشرفت فناوری کشف زیرسطحی این سلاح با کاهش کارایی مواجه میشود؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
متشکر مهدی جان مقاله خوب و مفیدی بود.

[quote] ●پرس دشمن به منطقه خطر: جهت انجام این فرآیند می‌بایست زیردریایی‌های دشمن را از ورود به محدوده خاصی که نیرو‌های خودی در آن قرار دارند بر حذر داشت. این امر با افزایش قابلیت در هدف‌گیری و نابودی زیردریایی دشمن امکان‌‌پذیر خواهد بود. [/quote]
بهتر نیست که یک منطقه طعمه استفاده بشه که زیر دریایی های دشمن در اون منطقه متمرکز بشن تا راحت تر بشه حذفشون کرد؟ منظورم اینه که در این صورا ابتکار عمل بیشتری دست نیرو های خودی نیست؟

و سوال دیگه اینکه نقش زیر درایی ها رو در آبهای کم عمق (مثل خلیج فارس) و در جنگ های نا متقارن (مثل مبارزه با دزدان دریایی ) چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا اصلا جایگاهی براشون متصور هست یا باید به همون جنگ کلاسیک بپردازند؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]به نظر خودت آینده زیردریایی چگونه خواهد بود؟ آیا نیروهای دریایی به سمت زیردریایی حرکت میکنند یا با پیشرفت فناوری کشف زیرسطحی این سلاح با کاهش کارایی مواجه میشود؟[/quote]
به نظر من با توجه به اينكه بحث سونار هنوز خيلي جاي كار داره فعلا تا مدت‌ها زيردريايي‌ها داراي امتياز ضربه‌ي اول خواهند بود اما در آينده احتمال داره زيردريايي‌ها اين امتياز رو از دست بدن چراكه بعضي پيشرفت‌ها در صنايع سونار به وجود اومدن مثلا سيستم side scan sonar که برای تصویربرداری زیرسطحی هست هرچه شلوغی محیط بالاتر باشه کیفیت و توان دستگاه افزایش پیدا میکنه که البته این سامانه هنوز محدودیت های خاص خودش رو داره.

[quote]بهتر نیست که یک منطقه طعمه استفاده بشه که زیر دریایی های دشمن در اون منطقه متمرکز بشن تا راحت تر بشه حذفشون کرد؟ منظورم اینه که در این صورا ابتکار عمل بیشتری دست نیرو های خودی نیست؟ [/quote]
در واقع شما با پس زدن زیردریایی دشمن همین کار رو انجام میدید تا آروم آروم بتونید پیداش کنید و از بین ببریدش.

[quote]و سوال دیگه اینکه نقش زیر درایی ها رو در آبهای کم عمق (مثل خلیج فارس) و در جنگ های نا متقارن (مثل مبارزه با دزدان دریایی ) چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا اصلا جایگاهی براشون متصور هست یا باید به همون جنگ کلاسیک بپردازند؟[/quote]
فکر نمی کنم بشه از زیردریایی ها بر علیه مواردی مثل دزدان دریایی استفاده کرد اما در جنگ نامتقارن زیردریایی ها جایگاه خاص خودشون رو دارند که در کشور ما به این موضوع توجه شده.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام محمد مهدی عزیز. دستت درد نکند و خسته نباشید. مطلب جامع و مفیدی هست.
[quote]2- استفاده از سامانه‌های سوناری مجهز به آرایه‌های غیرمتمرکز
3- استفاده‌ از آرایه‌های با کارکرد در بسامد کم [/quote]

منظور از ارایه چیست ؟

[quote]6- به‌کارگیری سامانه‌های کشف پریسکوپ [/quote]
می توانید کمی در این مورد توضیح دهید؟ چه گونه و به طور کلی به چه روشی یک پریسکوپ را شناسایی می کنند؟

[quote]- استفاده از اژدرهای با ساختار باز[/quote]
اژدر با ساختار باز یعنی چه؟

[quote]
9- به‌کارگیری سامانه‌های اقدام متقابل در برابر اژدر دشمن
[/quote]
یعنی چیزی مثل سیستمهای ضد موشکی در هوا؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستت درد نکنه مهدی جان من که کلا" از قسمت دریایی تعطیلم ولی مطلب جالبی بود کم کم داره یک چیزهایی حالیم میشه :mrgreen: در کل دستت درد نکنه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام

خسته نباشي عزيز جان
خدمت شما عرض شود كه اطلاعات حقير در اين موارد خيلي كم هست ولي مطلع هستم كه كار روي زير درياييهاي بدون سرنشين همانند صنعت هوايي توسط كشورهاي طراز اول بشدت دنبال ميشه.

علتش هزينه ساخت و نگه داري كم. سيستم اكسيژن و پشتيباني و استراحت گاه پرسنل كاملا حذف و به سرعت و مانور زيردريايي كمك بزرگي خواهد كرد. با وجود سيستمهايي نظير جي پي اس و ماهواره هاي نظامي مساله هدايت و كنترل مشكل بحساب نمياد.

در كل عقيده دارم كه زير دريايي از صحنه نبرد هيچوقت دور نخواهد شد و شكل و ماموريتهاي اون تغيير خواهد كرد.

از محضر اساتيد عذر ميخوام. :mrgreen: [/quote]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
Electro_officer عزیز خسته نباشی مقاله زیبایی هست.

ارمانی جان من هم با صحبتهای شما کاملا موافق هستم .> استفاد از زیر دریایی های بدون سر نشین < اگر دقت کرده باشیم باز هم به معقوله روباتیک نزدیک میشویم !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]منظور از ارایه چیست ؟[/quote]
منظور از آرايه واحدهاي فرستنده و گيرنده هست.
در سامانه‌ي آرايه غيرمتركز فرستنده و گيرنده در دو نقطه مجزا قرار ميگيرند.
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/Long_range_surveillance.png[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/Bistatic_sonar_dead_zone.png[/img]

ان شاالله قصد دارم در مورد سونار يك تاپيك جامع ايجاد كنم و اونجا مفصل بحث خواهيم كرد.

[quote]می توانید کمی در این مورد توضیح دهید؟ چه گونه و به طور کلی به چه روشی یک پریسکوپ را شناسایی می کنند؟[/quote]
كشف اجسام با سطح مقطع پايين مثلا يه پريسكوپ با استفاده از رادارهاي رپيداسكن باند ايكس امكان‌پذيره! ببينيد كه يه زيردريايي چقدر بايد حواسشو جمع كنه! موضوع زيردريايي آنقدر حساسه كه دشمن از كوچكترين غفلتي استفاده ميكنه! :mrgreen: قصد دارم در رابطه با چنين سيستم‌هايي هم تحقيق كنم و در صورت امكان تاپيكي هم ايجاد كنم.

[quote]اژدر با ساختار باز یعنی چه؟[/quote]
منظور اژدري است كه سامانه‌هاش به صورت بسته نيستند و به راحتي قابليت تغيير و بروزرساني دارند همون‌طور كه تو دنياي رايانه عبارت Open architecture رو داريم.

[quote]یعنی چیزی مثل سیستمهای ضد موشکی در هوا؟[/quote]
سيستم‌هاي ايجاد اختلال و فريب اژدر! اما با توجه به عدم نفوذ امواج الكترومغناطيسي در آب ديگه خبري از قفل راداري نيست! love_struck ببينيد:
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/torpedo-image.jpg[/img]

[quote]دستت درد نکنه مهدی جان من که کلا" از قسمت دریایی تعطیلم ولی مطلب جالبی بود کم کم داره یک چیزهایی حالیم میشه در کل دستت درد نکنه.[/quote]
بشيني سر كلاس من بنده شما رو ناخدا تحويل جامعه ميدم! :winking:

[quote]خدمت شما عرض شود كه اطلاعات حقير در اين موارد خيلي كم هست ولي مطلع هستم كه كار روي زير درياييهاي بدون سرنشين همانند صنعت هوايي توسط كشورهاي طراز اول بشدت دنبال ميشه.[/quote]
دقيقا اين همون چيزيست كه ما هم نبايد ازش غفلت كنيم برپايي مسابقات طراحي زيردريايي در سطح دانشگاهي با حمايت وزارت دفاع نشان خوبي است. مثلا سامانه‌هاي شليك اژدر خودكار يا كنترل شونده در يه جايي مثل تنگه هرمز! چه شود!

[quote]مطلب خیلی عالی و مفیدی بود و لیاقت چاپ در نشریات معتبر رو داره[/quote]
اين مطلب ان‌شاالله در شماره ارديبهشت جنگ‌افزار چاپ خواهد شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.