FLANKER

تحلیل و پیگیری تحولات قفقاز ( آذربایجان- ارمنستان -گرجستان )

Recommended Posts

به نظرم ايران بايد هم تو زمينه سياسي و اينكه دنبال صلح بين اين دو كشوره قدم برداره و هم از اون ور به ارمنستان كمك نظامي ( پنهاني ) كنه
از اون طرف تو آذربايجان ميتونه با شكل دادن هسته هاي ضد جنگ به بي اعتمادي مردم نسبت به حكومتوشن دامن بزنه تا بتونه كم كم اونجا نفوذ كنه

ميتونه موشك هاي كوتاه برد بده به ارمنستان و يه جورايي كلك اين رادار قبله رو از بيخ بكنه icon_question و راحتمون كنه ....احتملا روسيه هم از اين اقدام شاد بشه

ارمنستان تو جنگ قبلي با اينكه خيلي ها مثل تركيه از اذربايجان حمايت ميكردن و با اينكه تعدادشون كمتر بود ولي پيروز شدن



راستي بحث امكانات شد....تبريزي هاي عزيز كه به نظر بعد از تهران و اصفهان سومين منطقه صنعتي هستن..........لطفا حرفي از خوزستان و اينكه پر از نفت و پتروشيمي و فولاده نزنين چون سودش براي غير خوزستانه و فقط آلودگيش مال ما...داغمون تازه شد :cry:

كردستان و كرمانشاه و ايلام كه اصلا در مقابل اينا چيزي ندارن........كلا كرد ها مال زندگي سخت هستن....مگه نه پهلوان ؟ icon_eek

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مثل اينکه باکو هوس کرده دوباره بيست درصد خاک خودش رو از دست بده ! اين رجز خوني ها هم بيفايدست , قره باغ ديگه به آذربايجان بر نيمگرده .مقصر اصلي هم دولت آذربايجان هست از همون روز اول تشکيل شروع کرد به نفرت پراکني نژادي بر ضد ايراني ها و ارمني ها, ارمني ها هم پيش دستي کردند زدند توسرش !
منتها يک چيزي رو بايد اعتراف کنم هرچند باکو از لحاظ نظامي در برابر ايران بيشتر مثل شوخي ميمونه, منتها از لحاظ تبليغات و جنگ رواني بسيار از ما قويتره .نتيجه کارهاش هم همين الان ميتونيد تو آذربايجان ايران ببينيد ,در ضمن اوضاع در آذربايجان ايران به هيچ وجهه عادي نيست ......
رسانه هاي وابسته به باکو سالهاست تبليغات شديدي رو بر عليه ايران فارسها و کردها راه انداختند که بخوبي در شعار هاي داده شده ....!!!! ميشه به موفقيت اين تبليغات پي برد .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]مثل اينکه باکو هوس کرده دوباره بيست درصد خاک خودش رو از دست بده ! اين رجز خوني ها هم بيفايدست , قره باغ ديگه به آذربايجان بر نيمگرده .مقصر اصلي هم دولت آذربايجان هست از همون روز اول تشکيل شروع کرد به نفرت پراکني نژادي بر ضد ايراني ها و ارمني ها, ارمني ها هم پيش دستي کردند زدند توسرش !
منتها يک چيزي رو بايد اعتراف کنم هرچند باکو از لحاظ نظامي در برابر ايران بيشتر مثل شوخي ميمونه, منتها از لحاظ تبليغات و جنگ رواني بسيار از ما قويتره .نتيجه کارهاش هم همين الان ميتونيد تو آذربايجان ايران ببينيد ,در ضمن اوضاع در آذربايجان ايران به هيچ وجهه عادي نيست ......
رسانه هاي وابسته به باکو سالهاست تبليغات شديدي رو بر عليه ايران فارسها و کردها راه انداختند که بخوبي در شعار هاي داده شده ....!!!! ميشه به موفقيت اين تبليغات پي برد .[/quote]

بله
باکو مثل شوخی هست اما تو این سالها داره توان نظامیشو افزایش میده
من زیاد دنبال مسایل ورزشی نیسم اما چندین روز پیش در برنامه های سیما دیدم که یک تحلیلگر ورزشی می گفت اذربایجان قصد داره ورزش باستانی زورخانه ای ایران رو به نام خودش بزنه و کارهای زیادی هم کرده icon_eek
دوستان اخرش هم پی مسایل نظامیش نرفتین که ببینیم اینا با چی می جنگن چه تاکتیکی انتخاب می شه icon_question
یا علی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام مجدد.

من اولا عذرخواهی می کنم که پست قبلیم باعث شد کمی از بحث منحرف بشیم. تو این پست، نکاتی رو که لازم به توضیحه مختصرا عرض می کنم و اون بحث از نظر من تموم میشه. و بعد می پردازیم به بحث اصلی یعنی درگیری نظامی آذربایجان و ارمنستان.

دوستانی که علاقه ای به این بحث (مساله آذریها و ...) ندارن این بخش آبی رو بیخیال بشن! icon_eek بقیه عرایضم مربوط به این دو کشوره.




[color=darkblue]
در ابتدا
[quote]دوست عزيز نميدونم با شهروندان جمهوري آذربايجان تا چه حد آداب و معاشرت داشتيد
...
اگر شما شبكه هاي جمهوري آذربايجان رو مي ديديد هيچ وقت اينطور قضاوت نميكرديد اونها اسلام و مكتب شيعه و ديگر چيزها رو كاملا كنار گذاشتند و به چيزي جز كشور گشايي فكر نميكنند[/quote]
برادر بزرگوار؛ بنده اصالتا از طرف پدر آذربایجانی هستم. هرچند از زمان پدربزرگم تو آذربایجان شرقی هستیم (چون اونها معتقد بودن ما ایرانی هستیم و نمیتونیم زیر پرچم روس زندگی کنیم) اما اقوامی در اونطرف داریم.

ازطرفی، مردم فقط قشر دانشجو و بازاریانی که با توریستها در ارتباط باشن نیستن. مثلا قشر کارمند، معلمین، کشاورزان و ... اقشاری هستند که با مسافرت نمیشه با اونها صحبت کرد.

درمورد شبکه ها هم که قضیه روشنه. شبکه ها رو کی کنترل می کنه؟!!!


[quote]ميدونم كه تبريز دومين شهر صنعتي كشور پس از تهرانه و همچنين دومين شهر الوده..[/quote]
و
[quote]میثم جان اگر شما نظرت در مورد تبریز این هست یه سری دور نهبه کردستان یا زنجان بزن تا ببینی تبیعض و عدم کمک دولت و قطبی گرایی چه بر سر این شهرها آورده بود و یا نه اصلا سری به جنوب که عملا منبع اقتصادی کشور هست ولی هنوز توی خرمشهر مردم آب رو با پیت می خرن برای خوردن و یا ابادان و بوشهر و یا سیستان و بلوچستانو... خیلی جاهای این کشور فدای طرح قطبی گرایی برخی اقایون و سیاست لیبرالی اونها شد که توسعه رو مقدم بر عدالت دونستن.
من قصد دفاع از این دولت رو ندارم ولی با اومدنش میشه دید توی تمام استانها داره کلنگ کارخونه و ...می خوره زمین شاید تموم نشده باشه و تا پایان کارهش هم نشه ولی خود اینکه تابوی این عدم عدالت شکست خودش خیلیه[/quote]
و
[quote]اون برادري كه نگران صنعتي بودن تبريز هستند بياد يه مقايسه انجام بديم...ما تمام صنعت كردستان رو ميذاريم يه طرف نصف صنعت شهر تبريز رو هم يه ور ميذاريم كدوم سنگيني مي كنه؟؟؟[/quote]
بله برادران بزرگوار. تبریز در زمان شاه پیشرفت کرد چون فرح تبریزی بود و درثانی، تبریز شهر ولیعهد نشین. وگرنه اون هم الان مثل مناطق اقوام غیرفارس دیگه میشد.

تبریز رو با بقیه شهرهای صنعتی اون موقع مقایسه کنین. این که کردستان در زمان شاه چیزی نداشت و الان هم صنعتش ضعیفه، علی رغم بد بودن، قابل توجیهه. اما این که شهری کم کم داره داشته هاش رو از دست میده، یه بحث دیگه است.

ازطرفی، صحبت من صرفا سر تبریز نیست. همه شهرهای آذری یا کردی و بلوچی و عربی و ... . تبریز صرفا مثالی بود از این مناطق.

مناطقی که مردمش واقعا تو سختی هستند و حتی یه کارگاه و کارخونه کوچیک کلی می تونه اونجا تاثیر مثبت داشته باشه (مثل اکثر شهرهای همون کردستان یا لرستان و ...) هنوز منتظر یه اقدام از طرف دولته و شهرهایی که ... بگذریم.

بقول برادر اپرای بزرگوار، لااقل یه دولت اومد که حداقل یه سر به مناطق مختلف میزنه و حرف مردم رو می شنوه. خدا حفظش کنه.



[quote]سلام ...
من حالا مردم حمهوری آذربایجان رو نمی دونم ولی برادرم سرباز بود گفت ما رفتیم تو تبریز موقعی که با تبریزی ها فارسی حرف می زدیم انگار داشتیم بهشون فحش می دادیم ...
مال همین چند ماه پیشه ...[/quote]
برادر، وقتی به زبان یک قوم توهین میشه، همه جوک ها با اسم اون گفته میشه، در جامعه به خاطر لهجه ش تحقیر میشه، و بدتر از همه اونها، به اسم حیوون خطاب میشه و همه این کارها توسط فارسها انجام میگیره، انتظار دارین با دسته گل از فارسها استقبال کنن؟!!!
این قضیه هیچ ربطی به پان ترکیسم نداره و جواب بی فرهنگی عده ای فارسه که جز خودشون هیچ کس رو آدم نمیدونن.

من شخصا نه با فارسها مشکل دارم و نه از این جوک ها و شوخیها ناراحت میشم، چون معتقدم ارزش آدمها به این چیزا نیست. اما همه مردم اینجوری فکر نمی کنن. درضمن، خواهشا نگین اونها یه عده خاص هستند و هر توجیه دیگه ای. من دوران دانشجوییم بین فارسها زندگی کردم. ازطرفی، مردم منطقه من، همه فارسها رو نمی بینن؛ تلویزیون ملی (!!!) خودمون رو می بینن و جوکها رو می شنون و توهینها رو.

ببخشین که بحث رو منحرف کردم ولی لااقل حرفم رو زدم. امیدوارم یه مسئولی چیزی پیدا بشه که این حرفها رو بخونه و با بقیه نظرات من تو این سایت مقایسه کنه.
[/color]

و اما بحث دو کشور:

آذربایجان برای جنگ با یه مشکل اساسی در زمینه ارضی مواجهه و اون هم عدم امکان پشتیبانی از منطقه نخجوان، درصورت عدم حمایت ایرانه. نخجوان منطقه نسبتا بزرگیه (به نسبت مساحت این دو کشور) و ازطرفی، بخش مهمی از نظر تجاری محسوب میشه.

ازطرفی، همونطور که دوستان فرمودن، پایتخت ارمنستان فاصله کمی با مرز آذربایجان داره و بنابراین، به راحتی در برد انواع راکتهای آذربایجان خواهد بود. (هرچند وضع آذربایجان هم چندان فرقی نمی کنه.)

صحبتی بود درزمینه انتقال نیروی ارمنستان به دریای خزر. ایران هرگز چنین کاری نمی کنه. چون خودش یکی از مدعیان بومی بودن این دریاست و با این کار، پای کشورهای دیگه رو به منطقه باز می کنه. بگذریم از بازتاب بین المللی چنین کاری (حمایت مستقیم از ارمنستان).


یه چیزی رو نباید فراموش کنیم. دولت آذربایجان، دولتی سکولار و کاملا غربگراست. بنابراین، نابودی اون به نفع ماست. اما به چه قیمتی؟ تسلط حکومتی ارمنی به مردم مسلمان؟!!! ما میخوایم به این قضیه کمک کنیم؟!!!

روسیه، به نظر من از آذربایجان حمایت می کنه. شاید خیلی از دوستان نظر من رو قبول نداشته باشن، اما واقعیت اینه که امروزه، روسیه و امریکا، دو قطب رقیب نیستن. بلکه هردو در یک جبهه قرار دارن و فقط در زمینه هایی باهم رقابت می کنن. همون آذربایجان که تحت نفوذ اسرائیله، محل استقرار یکی از مهمترین رادارهای روسیه هم هست. روسیه روابط نسبتا خوبی با آذربایجان داره و این روابط شدیدا هم به نفعشه. هم درزمینه امتیازگیری از ایران، هم قضیه دریای مازندران و هم بعضا امتیاز گیری از اسرائیل! فراموش نکنیم که روسیه و انگلیس، شغالهای پیری هستند که هنوز هم حیله گر و مکارند. هرچند ظاهرا کرک و پشمشون ریخته.

اما اون چیزی که در نهایت نتیجه میشه، عدم توانایی دوطرف در پیروزیه. چون هیچ کدوم از حامیان دو طرف، علاقمند نیستند این جنگ با پیروزی یکی از طرفین تموم بشه.


بهترین کار، ضربه زدن به حکومت آذربایجان بوسیله جنبشهای اسلامی و مردمیه که به نظر من باید در اولویت برنامه های کشورمون قرار بگیره.


یا حق

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جناب [b]100[/b] بنده اهل تبريز هستم و تا به امروز همچنين چيزي نه ديدم و نه شنيدم و خانواده هاي فارسي زبان زيادي رو مي شناسم كه در تبريز زندگي ميكنند و تا به امروز حتي يك بار هم با چنين چيزهايي برخورد نداشتند ((بنا به گفته خودشون)) لطفا جوسازي بيخود نكنيد پانتركها هم بيشتر در فضاي مجازي فعاليت ميكنند [b]و در جامعه واقعي ميشه گفت كه اصلا وجود خارجي ندارند[/b]

maysam2007 عزيز ممنون از توضيحاتتون ....... دوستان كاش فقط تايپك منحرف نشه و به سمت مسائل ديگه نره تا باعث قفل شدن موضوع نشه به نظر من بهتره برگرديم سر موضوع [b]مقايسه توان نظامي و سياسي دو طرف درگير و پيامدهاي احتمالي اون در صورت قطعي شدن جنگ ...........[/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوست عزیز maysam2007 از حرفاتون خوشم اومد در مورد اون جک ها باید بگم تنها هموطنان ترک ما نیستن که بهشون توهین می شه هموطنان دیگر نقاط هم از این قاعده مستثنی نیست (مثلا مردم گیلان یا لرستان) به نظرم این هم یکی از حربه های موذیانه دشمن هست که بین مردم ما تفرقه بندازه.
بسیار ناراحتم که ما ها تو جک هامون شریف ترین مردم های کشورمون رو مسخره می کنیم
بریم یکم تاریخ بخونیم ببینیم اول از همه کدوم مناطق کدوم مردم بودن حرکات انقلابی داشتن از کشور دفاع می کردن مردم غیوری بودن الان همون ها مورد توهین قرار می گیرن
ناراحتم ناراحت icon_eek

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام

آقا ما تسلیم ... اشتباه کردیم ...
عزیز من خودم لر بیدم .... قرار نیست اگه یه عده معلوم الحال بیان یه جک بسازن من برن پان لریسم بشم و بگم ترک و فارس و عرب و افغان و غیر خودم همه دشمنم هستن ... (( وجدانی لر جماعت تو عمرش این یکی رو نشده icon_eek )) ... حداقل تو مناطق ما اینطوری نشده ...
کلا همین جک ها هم خودش به شدت بو داره ... تو مناطق لر نشین جک های بر علیه لر ... تو مناطق عرب نشین جک های بر علیه عرب ... تو مناطقی که آذری نشین جک های بر علیه آذری ها .... این ها جک ها خودش به شدت بو داره ... اینکه هر روز یه جک جدید می سازن هم خودش یعنی یه دستی پشتش هست ...

بگذریم از این بحث های قومیتی ( نژاد ها که مخلوط شدن ) نه دنیامون درست می شه و نه آخرت ...

مشکل اصلی به همون نبود عدالت هست و مرکز گرایی صرف تو دوران منورالفکور (( تا قبلش جنگ و باز سازی جنگ بود )) آزاد اندیش فساد طلب که کشور رو تو شمال تهران خلاصه می دیدن و و سایر مردم رو یه مشت قابلمه به دست می دونستن ...

الآن من زیادی اسپم کردم .... پس بیش از این پست نخواهم داد ... همین هاش باید از تایپیک حذف می شدن ...
_________________

در مورد جنگ هم خود این دوتا زیاد مهم نیستن ... مهم اینه که کی پشتشون رو می گیره ... یکم در مورد روابط این کشور ها با سایر کشور ها ( به جز خودمون بگید )

آذربایجان >> اسرائیل + آمریکا + روس ها توش پایگاه نظامی دارن + ترکیه پشیتبانشه ...
ارمنستان >> روسها توش نیرو دارن + اگه ایران مرزهاش رو به روش ببنده کلا محاصره می شه ( از طرف ترکیه ، ایران ، آذربایجان ) .... دیگه در مورد ارمنستان بیشتر بگید ( عضو ناتو هست !؟ )

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ببخشید میدونم بحث خیلی منحرف شد ولی باید این حرفا رو میزدم........
بازم ببخشید

وقتی یکی از اصول مذهب شیعه عدله . توجه کنید اصول دین
و نظام شیعه بر کشور حاکمه و وقتی قسمتی از کشور چه در دوره ی قاجار که طایفه ای ترک و چه در دوران صفوی همینجور
بر ایران حکومت میکردن بی عدالتی روا بشه (چه از طرف مردم به وسیله ی جک و... و چه دولت)
با چه رویی میتونیم داعی حکومت امام زمان (عج) داشته باشیم یا ادعای مدیریت جهان
و یا اصلا اسم امام زمانو بیاریم
باید این مسئله ی توهین به تمام قومیت ایرانی یه بار برای همیشه تموم بشه به نظر من حتی شده با مجازات سنگین حتی شلاق به این مسئله پایان بدن
یه نکته ی دیگه اینکه ما نژاد یا قومیت فارس نداریم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام مجدد.


دوستان کسی از پدافند هوایی ارمنستان اطلاعاتی داره؟

من نقشه گوگل ارث منطقه رو میذارم. دوستان لطف کنن انتقال بدن به گالری. (خدایا پس کِی به ما اکانت گالری میدن؟! icon_eek )

(راستی، این سایتی که من عکسهام رو تو اون آپلود می کنم واقعا سایت خوبیه. دوستانی که اکانت ندارن پیشنهاد می کنم از این استفاده کنن.)

[url=http://www.image-share.com/upload/506/164.gif]تصویر1[/url]

[url=http://www.image-share.com/upload/506/165.gif]تصویر2[/url]

باز هم عذر میخوام بابت انحراف بحث و امیدوارم همینجا تموم بشه.


یا حق

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من بيشتر از اينكه بشنوم ترك ها به لرها يا لر ها به ترك ها فوش بدن ، شنیدم خود لرها به خودشون فوش میدن اصلا خودشون رو آدم حساب نمیکنن ، طرف داره راه میره از طرف خوشش نمیاد میگه این یارو لره اصلا آدم نیست ، حالا جالب اینجاست خودشم لره ، این قضیه واسه ترک ها ، کردها و.... هم هست بلکه شدید تر ! icon_eek

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اول اینکه وقتی ما می گیم مسلمان هستیم یعنی ملاک برتری همونی هست که خدا ایمان و تقوا همین.
و طبق همین قران ما با هر مسلمانی در هر جای این عالم خاکی برادر و خواهر هستیم و حقوقی در قبال هم داریم و این باز یعنی ما نمی تونیم مثل برخی از سران این کشورهای عربی خیلی نفهمانه بگیم فلسطین مسئله جهان عربه من می گم شما غلط کردین مگر مسلمانها باید از شما دستور بگیرین ما از قران دستور می گیریم و لاغیر این رو برای این گفتم که بگم ما در قبال تمام برادران و خواهران خودمون مسئولیم در هر جا و مکانی و کشوری و زبانی و قومیتی اما این حرف قومیت یا اصلا بهتر بگم اولین مرزیبندیهای منطقه رو چه کسانی درست کردن .
یه عده فکر نکنن من توهم انگلیس توطئه ای دارم نه این کار کار خود موزیشون بود و با این کار تخم نفاق رو کاشتن کردها را توی 4 تا کشور پخش کردن تا همیشه کلید فتنه دستشون باشه و بلوج ها رو توی دو کشور و این سیاست رو در تمام منطقه به اجرا گذاشتن ولی من با جراتمیگم این کار کاری اسلامی نیست .
اما هدف تفرقه هست که ما دوتا مشکل داریم یکی اینکه ما مثل غرب و گروه های پشت پرده اونها مثل ماسونها صهیونها و.... ابزار جنگ تبلیغاتی گسترده برای تاثیر گذاری در تمام دنیا نداریم یه پرس هست اونم یک در میان برنامه هاش رو توی خیلی از مناطق قطع می کنن و موضوع بعدی اینکه ما اگر هم مثل عرب سیستم تبلیغاتی داشته باشیم نمی تونیم از هر روشی که اونها استفاده می کنن استفاده کنیم چون اصول ما بهمون این اجازه رو نمی ده.
موضوع بعدی هم جهل و نادانی برخی در منطقه هست به شکلی که اصلا از هیچ قضیه ای با خبر نیستن.

اما در مورد این دو کشور بجز اذربایجان که چند سالیه داره ارتباطات نظامی خودش رو با اسرائیل زیاد می کنه و پهباد می خره و تانمک بهسازی می کنه و.... بدنه این دو کشور بدنه ای ضعیف و نحیف هست و هر دو تقریبا ارتششون در یک حد هست فقط کمی اذربایجان زورش می چربه اما دوستان اشاره خوبی کردن ما نه می تونیم به ارمنستانی که در طول تاریخ با ایران مشکل داشته(عمده شر های ایران با روم گرفته تا روسیه زیر سر اینها بوده) اعتماد کنیم و بزاریم به قدرت برسه و نه به اذربایجانی که عملا برای ما شمشیر از رو بسته ولی مشکل اینجاست مردمش مسلمان و 90درصد شیعه و در قبال اونها هم ما مسئولیت شرعی داریم .
ولی باز می گم تنها کارهایی که ما می تونیم بکنیم اینه که ابتدا نقش یک میانجی قوی رو بازی کنیم که هم پرستیژ سیاسی و قدرت منطقه ای ما رو بالا می بره هم ایران رو کشوری صلح طلب و در دنیا باعث ایجاد یم حس خوب به کشور میشه.منتها باید بجنبیم و سریعتر این کار رو بکنیم که روسیه و امریکا جلوی ما نیفتن.

مورد دوم همون سیاست مهار دو طرفه هست ما نه می تونیم ارمنستان و نه اذربایجان رو قوی کنیم باید هر دو رو در نظر داشته باشیم و هر دو رو اگر قراره درگیر شن به یک اندازه ضعیف کنیم(البته این طرحی شیطانیه ولی خوب ... icon_eek ) تا در آینده برای ما خطری نباشن و در حد دو تا کشور نیازمند به یاری و کمک و انرژی ما باشن تا دو تا مدعی.

در مورد تبریز و... هم همینجا ختمش کنیم بهتره ولی خوب این شهر حتی بعد از انقلاب هم رشد صنعتی داشته ولی من کردستان رو مثال زدم تا برین ببینین که حتی صنایع کوچک هم تا چند سال پیش نداشته چه برسه اصلا بگیم صنعت و این به تمام ناطق کشور تسری داره ولی خوب برخی جاها بیشتر نمود داره.
ولی همه ما برادار و خواهر دینی و اگر هم عده ای مسلمان نباشن حداقل هموطن هستیم و این کشور در اتحادش ایرانه وگرنه هیچی نمیشه اسمش رو گذاشت کشور.
اما در مورد آذریهای کشور خودمون من همیشه گفتم اگر وجود مبارک امام خامنه ای و رهبری ایشون نبود و مردم این استانهای شمالی ما به تمام معنا ولایت مدار نبودن تا حالا هزار تا از این اغتشاشات اونجا کلید خورده بود ولی خوب فعلا وجود ایشون محور اتحاد کشور شده.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]من بيشتر از اينكه بشنوم ترك ها به لرها يا لر ها به ترك ها فوش بدن .......................
و.... هم هست بلکه شدید تر ! icon_eek[/quote]


دوست عزیز !

روی این مسایل یه مقدار حساس باشید و براحتی شروع به نوشتن هر چی دلتون میخواد نکنید .

این جک سازی ها در راستای اختلاف افکنی و عقده سازی از اقوام مختلف ایرانی نسبت به همدیگه است ! ما توی خوزستان با این مسایل زیاد درگیر هستیم ! و بعضا شاهد خونریزی ها و فتنه های قومی ! شاید گفتنش برای شما راحت باشه اما برخی از جا ها که سطح ظرفیت پایینه و غیرت قومی گری بالا این جوک ها باعث انواع فتنه ها میشه ...

__________________________________

در مورد ارمنستان و آذربایجان .


این دو کشور مال این حرفها نیستن ! یعنی آمریکا جرات حمله به جایی که نتیجه جنگش از قبل مشخص نباشه رو نداره چه رسد به جنگی بین این دو کشور که قطعا هر دوشون نابود میشن و هیچ کدوم به هیچ خیری نمیرسن ...
این حرفها برای این زده میشه تا این یارو الهام علی اف وظعیت کشورش رو در حالت اضطراری قرار بده ! و با این شعار های پان ترکی و اقتدارگرایانه مدت بیشتری بر آذربایجان حکومت کنه ! نهایت درگیری بین دو کشور رد و بدل کردن آتش توپخانه مرزی یا خیلی بحرانی بشه تجاوزات هوایی برای یک دوره کوتاه .

____________________________

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در مورد ارمنستان و آذربایجان .


این دو کشور مال این حرفها نیستن ! یعنی آمریکا جرات حمله به جایی که نتیجه جنگش از قبل مشخص نباشه رو نداره چه رسد به جنگی بین این دو کشور که قطعا هر دوشون نابود میشن و هیچ کدوم به هیچ خیری نمیرسن ...
این حرفها برای این زده میشه تا این یارو الهام علی اف وظعیت کشورش رو در حالت اضطراری قرار بده ! و با این شعار های پان ترکی و اقتدارگرایانه مدت بیشتری بر آذربایجان حکومت کنه ! نهایت درگیری بین دو کشور رد و بدل کردن آتش توپخانه مرزی یا خیلی بحرانی بشه تجاوزات هوایی برای یک دوره کوتاه .

____________________________[/quote]

اگه حمایت بشن توسط قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای مورد فرق می کنه !
دوستان تا تایپیک به تاریخ نپیوسته در مورد مسایل فنی جنگ صحبت کنیم نه مسایل دیگه icon_eek

یا علی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]

كردستان و كرمانشاه و ايلام كه اصلا در مقابل اينا چيزي ندارن........كلا كرد ها مال زندگي سخت هستن....مگه نه پهلوان ؟ B)[/quote]
بله عزيز درسته...اما كرمانشاه كلانشهره... همچين بيچيز هم نيست... icon_question

[quote]
تبریز رو با بقیه شهرهای صنعتی اون موقع مقایسه کنین. این که کردستان در زمان شاه چیزی نداشت و الان هم صنعتش ضعیفه، علی رغم بد بودن، قابل توجیهه. اما این که شهری کم کم داره داشته هاش رو از دست میده، یه بحث دیگه است.
[/quote]

ببخشيد پس انقلاب واسه چي بود؟؟؟

من خودم خيلي به جك ها ميخندم ولي اصصصلا و ابدا هرگز باور نداشتم ترك يا لر يا كرد يا... خصلت خاصي دارن من خودم به جك هاي كه به كردها ميگن بيشتر از جك ترك ها ميخندم آخه يه روز يه تركه ديگه عادي شده ولي جك هايي كه به كردها ميگن خييلي خنده داره حيف كه سايت نظاميه(مثلا...) وگرنه چندتا كرديشو يذاشتم حال كنيد... icon_eek

اما اون حرف رفيقمون راجع به لرها بنظرم درست مياد آخه من يه چيزايي از رسوم لرها(حقيقي) از يه لر شنيدم كه عمرا تو هيچ جكي نيست... خودشم تاسف مي خورد... :cry:


ببخشيد ديگه نظرات غير مرتبط نميدم.(انشاءا...)
موفق و شاد باشيد.
ياعلي

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
البته كمي بحث انحرافيد....
اما اگه ميخوايد حالشو ببرين تشريف ببرين به اين تاپيك...
اونجا هم يه ترك داره هم يه رشتي و هم اصفهاني و هم خيلي هاي ديگه.....

http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=13540&p=137036

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط worior
      بسمه تعالی
      مقدمه
      نگارنده متن ذیل از دیدگاه راهبردی به مسئله قره باغ و احتمالات و پیامد های مربوط به آینده منطقه نگاشته است. هر جنگی در هر منطقه از دنیا بدون حمایت و عزم ملی یا مردمی که در حال جنگ هستند محکوم به شکست خواهد بود. از این رو جنگ در قره باغ امری بسیار وابسته به مسائل جمعیتی و افکار عمومی ست و از برای آن انجام میشود.
       
      مسئله فتح سرزمینی
       
      جنگ های فتح سرزمینی به سبک دوره فئودالی مدتهاست منسوخ شده، سازمان ملل و جوامع بین المللی بسختی با تغییرات در مرزها از طریق حملات نظامی کنار می آیند. پذیرفتن تغییر مرزهای کشورها از طریق تهاجم نظامی امریست که میتواند عواقب متقابلی برای کشورهایی که آن تغییرات را میپذیرند داشته باشد، این عواقب از تروریسم گرفته تا رفتن این پذیرش به حافظه تاریخی جهانی وبدل شدن به عرفی که امکان رخداد مجدد برای همان کشور پذیرنده نیز بوجود می آورد. صرف نظر از اینکه حق و باطل تاریخی این منازعات مرزی چگونه باشد، برنده منازعه، بعد از پیروزی باید هزینه های بسیاری در عرصه روابط بین الملل برای جلب افکار عمومی، سیاستمداران کشورهای مختلف جهت پذیرش رسمی مرزهای جدید پرداخت کند، علی الخصوص به اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل و شاید واکنش این اعضا در پذیرش این مرز جدید آنقدر طولانی شود که فرصت واکنش متقابل و بروز جنگی دیگر را رقم بزند.
       
      راهبرد نظامی جاری آذربایجان در قره باغ
       
      شیوه های رزمی طرفین این درگیری هرچه باشد از قواعدی قابل شمارش پیروی خواهد کرد، نه از آن جهت که بسادگی قابل پیش بینی هستند، بلکه تجربیات تاریخی زیادی نسبت به چنین درگیری هایی وجود دارد. از نظر جمعیت شناختی منطقه ناگورنوقره باغ جمعیت ساکنی عمدتا ارمنی تبار دارد، آذری ها بدون حمایت افکار عمومی ساکن در منطقه و پشتیبانی مردمی قادر پیشروی نخواهند بود، حتی در صورت پیشروی موفقیت آمیز قادر به حفظ سرزمین های فتح شده نخواهند شد. بنابراین بدیهی است که ترکیب جمعیتی منطقه ابتدا تغییر کند و این امر نه به یکباره امکانپذیر است و نه در یک نبرد کوتاه مدت. بلکه جنگی طولانی مدت، همراه با زیرآتش گرفتن مستقیم شهرها، کشتار ارمنی ها و مهاجرت دادن اجباری جمعیت ساکن در این مناطق میتواند راهبرد انتخابی طرف آذری باشد و این شکل از درگیری پیوسته و همراه با سکونت دادن آذری ها در منطقه ادامه پیدا کند تا ترکیب جمعیتی از ارمنی به آذری و ترک تغییر کند، تا در یک نبرد قاطع احتمالی بسیار بزرگ شرایط برای اشغال دایم فراهم شود و یا دست کم از طریق یک روند دمکراتیک مثلا رای گیری و تعیین سرنوشت از سوی ساکنان به نفع دولت باکو تغییرات مورد نظر آن دولت بدست آید. روشهای مورد بحث در بالا پیشتر از سوی اسراییل به کار گرفته شده اند، سبقه تاریخی طولانی دارند تا جایی که ماکیاوولی در شهریار به صراحت در مورد مهاجرت اجباری و تغییر جمعیت سرزمینی توسط حکام سخن رانده است. و شاید بتوان دلیل نزدیکی آذربایجان به اسراییل در گرفتن تجهیزات نظامی و مشاوره در خصوص بازسازی ارتش خود را در سطور بالا یافت.
       
      راهبرد دفاعی ارمنستان در برابر تهاجم آذربایجان
      تاکنون آنچه آذربایجان نشان داده، اتکا به تاکتیک سنتی رزمی در مناطق کوهستانی، نظیر استقرار توپخانه، ورود به شهرها، استفاده از موشک های کوتاه و میانبرد و همچنین داد و فریاد پروپگاندای خویش در سراسر دنیا پیرامون حقانیت و نبرد علیه تروریسم آذربایجانی ست، چنین سیاستی بدلیل وجود پایگاه جمعیتی در آرتساخ(قره باغ) و مورد تهاجم قرار گرفتن امری بدیهی است. ارمنستان با سرعت بسیار به سمت مظلوم نمایی وشکست پذیری احتمالی و نیاز به کمک پیش میرود. چنین وضعیتی به ارمنستان کمک میکند تا به جلب کمک های بین المللی از دولت های نسبتا ثروتمند مسیحی بپردازد، همچنین با توجه به در اختیار داشتن مناطق مورد مناقشه، به تحریک فشارهای بین المللی به سمت آذربایجان در جهت پایان جنگ بپردازد.
       
      تدریج گرایی منطقی
      در هیچ جنگی نمیتوان نتایج را از ابتدا به دقت بر شمرد، گفته اند آنچه در مورد آینده میتوان با دقت گفت، عدم پیشبینی درست آن است. اما بر اساس شواهد،  تجربیات و دانش های موجود و نسبت به گذشته تمرین های نظامی آذربایجان و خریدهای نظامی های دو کشور؛ از دید نگارنده، پیش بینی میشود جنگی میان مدت و سپس یک نبرد تعیین کننده راهبرد آغازین جمهوری آذربایجان بوده باشد، گرچه ممکن است هیچ وقت چنین رخدادی به حقیقت نپیوندد. ولیکن، این یک الزام برای داشتن یک تفسیر راهبردی منطقی درآغاز جنگ است، گرچه یک گرند استراتژی(راهبرد فراگیر) محسوب نمیشود.  هر راهبردی برای ورود به هر درگیری نیازمند راهبردی برای ادامه خروج از آن نیز خواهد بود. راهبردهایی که در ادامه اتخاذ میشود آنهایی هستند که در جبهه های نبرد آموخته میشوند، و جملگی خرده راهبردهایی هستند که ظهور کرده و دور از مسیر اصلی و هدف کلی نیستند. در موقعیت کنونی بدین دلیل که تشدیدگر این نبرد در این مقطع جمهوری آذربایجان است، این کشور ابتکار عمل را در اختیار دارد و تدریجا ارمنستان خود را در برابر ابتکارهای آذربایجان واکنش گر میبینید،  آذربایجان تصمیم گیرنده اصلی در پایان دادن به نبرد یا تغییر شکل ماهیت جنگ خواهد بود.
      نیازمندی به راهبردی برای خروج و پایان دادن به جنگ در ابتدا، بدلایل پیشگری از ورود به جنگ دایمی، فرسایشی و یا بیرون کشیدن از درگیری در زمان مناسب طرح میشود، سپس در ادامه بر اساس موفقیت ها یا شکست هایی که کسب میشود تحت اثرات جبهه ها و افکار عمومی تغییر خواهد کرد. بنابراین بزرگترین رکن اصلی جبهه دو طرف نه روی زمین بلکه در رسانه ها و پروپگاندای جهانی آنان است. این موفقیت ها در پروپگاندای طرفین است که جنگ را به پیش خواهد برد و حتی سطح بروز خشونت ها و یا اقدام علیه اشغال سرزمینی و حتی میزان زیر آتش گرفتن پایتخت های یکدیگر تنظیم خواهد کرد.
       
      پیشبینی نسبت به رویه های آینده درگیری در قره باغ:
       
      آذربایجان در جبهه جنوبی پیشروی خوبی صورت داده است اما نکات زیر حائز اهمیت است؛
      -          همانطور که عرض شد، برای آذربایجان در مناطقی که پشتیبانی جمعیتی ندارد امکان پیشروی موفق بسختی ممکن است و در صورت پیشروی امکان حفظ و بهره برداری از پیشروی پیچیده تر خواهد بود. بنابراین انتخاب پیشروی از جنوب از این جهت منطقی است که ؛
      o        ممکن است بخواهد خود را با حمله سریع به نخجوان برساند، به دو دلیل 1- تکمیل اتصال سرزمینی 2-جلوگیری از ورود ارمنستان به نخجوان در برابر یک سناریوی پاسخ احتمالی به تهاجمات در غره باق.
      o        این نکته حائز اهمیت است که در شمال ایران آذریها و ترک ها درصد تجمعی بیشتری نسبت به آذریهایی منطقه غره باق وجود دارد. بنابراین این احتمال وجود دارد که ارتش آذربایجان و ترکیه از طریق منطقه نخجوان بصورت مستقیم یا غیر مستقیم در منطقه به یکدیگر دست بدهند.(پشتیبانی هوایی ترک، پیاده نظام هایی شامل نیرومخصوص ترک در لباس تروریست های پانترک و نوعثمانی، و ارتش آذربایجان از شرق)
      o        امکان تهاجم سریع در مناطق کوهستانی بسادگی میسر نیست و تنها با سرعت بالا از طریق عبور از مسیر رودخانه ارس ممکن است،با توجه به این امر، روستاهای مرزی ایران مانند عاشقلو، اوزان، کرانلو و ... در معرض تهدید تهاجم آذریها و احتمال پاسخ ارمنی ها در آن مناطق هستند
      o        در صورت وقوع شورش های ساختگی و بحران کمبود منابع و تظاهرات، شرایط برای نفوذ نیروهای اطلاعاتی امنیتی هر سه کشور ترکیه، آذربایجان و ارمنستان جهت بهره برداری از آشوب ممکن است. و در ادامه پاسخ ایران در سرکوب تظاهرات و یا شورش، عواقبی نظیر نفوذ و دخالت بیگانه در حتی کوتاه هم خواهد داشت.
      o        آنچه فضای بحران برای ورود به نبردهای چریکی و شورشهای اجتماعی تقویت میکند، آن است که دو کشور بزودی بسیاری از تسلیحات زرهی خود را از دست میدهند، سازمان نیروهای مسلح این کشورها اقدام به جذب نیروی مردمی خواهد کرد. این امر سبب میشود تا ارتش های منظم تبدیل به ارتش های پراکنده با ابعاد بالای استفاده از نیروی شبه نظامی شوند و به تجهیزات شبه نظامیان نظیر وانت های مسلح، موشک های دوشپرتاب و ضد تانک قابل حمل توسط نفر روی بیاورند.
      o        وضعیت جنگ با استفاده از شبه نظامیان، سبب میشود تا حجم انبوهی از تجهیزات انفرادی جنگی وارد مناطق شمالی کشورمان شود.
      o        جنگ با استفاده از شبه نظامیان نیز به تلاش های وسیعی از عملیات روانی و پروپگاندای سیاسی نیازمند است.
      o        در میان مدت ممکن است جمیع موارد فوق ایران را وادار به ورود به  یک جنگ هیبریدی با محوریت ترکیه و آذربایجان کند.
       
      اقدامات پیشنهادی در بخش تاکتیکی و سیاستگذاری برای ایران:
       
      در بخش تاکتیکی: اجرای مانور ترکیبی.
      -          اقدام به اجرای سریع مانور ضد چریکی و ضد شورشی در مناطق مرزی کشور به سبک زیر؛
      o        تمرین استقرار و حرکت به سمت پاکتی از 5 تا 10 روستای مرزی در یک مسیر، به شکلی که  چند  تیم متحرک، به روستاهای در مناطق مرزی در بخش بندی های جغرافیایی مشخص وارد میشوند، و استقرار تیم های ثابت را امکان سنجی و مدیریت میکنند؛
      1-      تیم های متحرک در دو بخش ابتدا بدون ظاهر نظامی به سپس به قصد تمرین تامین نظامی و سپس بصورت کاملا نظامی به قصد فراهم آوری امکان استقرار تیم های ثابت با تجهیزات وارد مناطق روستایی میشوند، با جمعیت پل ارتباطی ایجاد میکنند، و به ترتیب متوالی پس از استقرار تیم های ثابت به قصد روستای بعدی خارج میشوند.
      2-      سپس تیم های ثابت با استقرار تجهیزات بیمارستانی، امدادی، هلال احمر و کمک به مناطق روستایی وارد میشوند، در مدت زمان مشخص فعالیت های ارتباطات انسانی و اجتماعی  را تمرین کرده و منتظر ورود دوم تیم های متحرک در تاریخ مقرر میشوند.
      3-      سپس تیم های متحرک دیگری به ترتیبی موازی به قصد کمک به جمع آوری تجهیزات ثابت وارد میشوند. و در پایان مانور اسکرت را تا فاصله ایمن را تمرین میکنند.
       
      دلایل اجرای مانور تاکتیکی فوق؛
      -          جدایی طلبها، شبه نظامیان، چریک ها و ارتش های دارای ابعاد هیبریدی که قادرند از طریق اجرای عملیات روانی، پروپگاندای سیاسی و پشتیبانی مالی در کنار ارتش های منظم خود اجرای طرح عملیاتی ترکیبی کنند، ابتدا با نفوذ، سپس ایجاد پل های ارتباطی و پس از آن شروع در نا امن کردن محیط های روستایی، اقدام به ایجاد معضلات  روانی کرده، و در ادامه از ساکنان عدم همکاری با دولت مرکزی را طلب خواهند، ابتدا با تحریک و سپس با تهدید. در فضای ناامنی مردم روستایی از همکاری اطلاعاتی و امنیتی با دولت های مرکزی پرهیز میکنند و حتی ممکن است جذب این گروه ها شوند، مگر در شرایطی که احساس کنند فضای ایمن و قدرت غالبی توسط دولت مرکزی قادر به حمایت از آنان یا نابود سازی تحرکات ضد دولتی ست.
      -          از طرفی دیگر در صورت بروز خشونت، و نفوذ بیگانه در مناطق مرزی ای که امروز نسبتا امن هستند، نیروی آموزش ندیده یا نیرویی که منطقه عملیاتی خود را تجربه نکرده باشد، بسختی میتواند با مردم ارتباط برقرار کرده و قادر نخواهد بود اقدامی که در شرایط عادی تمرین نشده است را در شرایط حاد بحران به اجرا بگذارد.
      -       آن بخش از  جریانهای فکری که در مناطق روستایی مرزی و در معرض تهدیدات مختلف امنیتی هستند، در صورتی که با هسته های خفته عملیاتی چریک های دشمن سمپاتی و هماهنگی برای روز شورش داشته باشند(آنچه در شهرهای عراق مانند رمادی، موصل و تکریت اتفاق افتاد) بسرعت دچار خطا، واکنش و یا تغییر نقشه خواهند شد، و در نتیجه اجرای این مانور این اقدامات قابل ردیابی خواهند بود.
      -          بنیاد عملیات هیبریدی مرزی ضد کشور، از طریق کشتار و تروربه نام حکومت (مانند اقدام چریک های فدایی خلق در کردستان علیه پادگان های ارتش) و سپس ایجاد هسته های مقاومت علیه دولتها انجام میگیرد، جذب نیرو تنها در صورت خلاء قدرت و واکنش نابهنگام دولت مرکزی ممکن است، و از طرفی در صورت اقدام تند، سلطه آمیز و نابخردانه نیروهای نظامی دولتی، اوضاع از کنترل خارج و یا تشدید میشود.(مانند اقدامات دیر هنگام بشار اسد در شمال و غرب سوریه)
      -           ولیکن این اقدام تند و سلطه آمیز برای هسته های نفوذی تا حدودی لازم و رعب آور است و محاسبات شانس، بخصوص بهره برداری از نفوذ های پیشین یا پل ارتباطی برقرار شده قبلی آنها را پایین می آورد، بنابراین حضور پیشدستانه و ایمن سازی جهت ایجاد قوت قلب برای ساکنان و دادن اطمینان برای اجرای مجدد وسریع چنین پاسداری مرزی، سبقه ای برای تحکیم قدرت حاکمیت کشور در مناطق مرزی ایجاد خواهد و فرصت بهره برداری از متجاوزان به اقتدار کشور را خواهد گرفت.
       
       
      در بخش راهبردی؛
      اگر مناقشه امروز آذربایجان – ارمنستان را به ابعاد نظامی و روانی تقسیم کنیم، باید گفت این رابطه 20-80 خواهد بود. اقدامات نظامی که به شکست منجر شوند عواقب وخیم سیاسی بسیاری خواهند داشت با این وجود آنچه روی زمین رخ میدهد سهم 20 درصدی از واقعیت های آینده خواهد شد، و داشتن یک فیلم 5 دقیقه از حضور در مناطق تحت سیطره رقیب در افکار عمومی اثری به مراتب بیشتر از خود نشان خواهد داد.
      دولت پاشینیان با استفاده از اعتراضات گسترده و اجرای شورش خیابانی به قدرت رسیده است و شکست در صحنه نظامی برای وی شکست در صحنه سیاست و افکار عمومی نیز خواهد بود، آنچه وی روی زمین و در مانور نظامی در برابر باکو انجام میدهد در عمل در حکم اجرای مانور سیاسی برای بقای وی  نیز هست، از طرفی باکو نیز تفاوت چندانی ندارد، اگر دولت تک حزب و شبه پادشاهی علی اف نتواند در جبهه ها پیشروی مناسبی داشته باشد، در صحنه افکار عمومی نیز شکست و بی تفاوتی مردم نسبت به دولت مرکزی را تجربه خواهد کرد. اگر بخواهیم ملاک های اقتصادی و راهبردی فتح سرزمینی در قره باغ را در نظر بگیریم، آنچه پس از این جنگ به هر نحوی باقی بماند برتری خاصی از این دو منظر ایجاد نخواهد کرد. بنابراین جنگ در قره باق امری کاملا سیاسی و برای کسب افتخارات سیاسی انجام میشود تا مبنایی نظامی و یا اقتصادی داشته باشد.
       
      در حین و پس از این جنگ:
       
      ارمنستان:
      -          پاشینیان به شکل فزاینده ای خود را پلیس ضد تروریسم، و ضد شورش و بنیاد گرایی اسلامی در منطقه قفقاز معرفی خواهد کرد.
      -          وی خواهد توانست از کشورهای ثروتمند مسیحی و از طریق کلیساهای بسیار، سرمایه لازم در حد لازم برای ادامه جنگ را فراهم کند. و شاید این جنگ راهی برای ورود تفکرات اوانجلیستی به ارمنستان باز کند.
      -          دولت ایروان در محاصره ترکیه و آذربایجان است و بشدت احساس ناامنی خواهد کرد، بنابراین به دنبال ایران و روسیه خواهد دوید، نیروی هوایی، موشکی و پدافندی خود را بشدت تقویت خواهد کرد.
      -          هر دو کشور تسلیحات بسیار زیادی در بخش زمینی از دست داده اند و خواهند داد، تمایل برای جبران تجهیزات زرهی و تقاضا برای تجهیزات دورایستا و موشکی به شکل فزاینده ای بازار تسلیحاتی بزرگی در منطقه قفقاز ایجاد خواهد شد. هر دو کشور به سمت بومی سازی تسلیحات و تبدیل شدن به قدرت های موشکی پیش خواهند رفت، و این امر مزیت موشکی ایران را تحت تاثیر شدید قرار خواهد داد.
      -          ایروان مزیت های ذاتی بزرگی از نظر اقتصادی ندارد، و اگر امنیت خود را از دست رفته ببیند بشدت با آسیب های اجتماعی فراوان روبرو خواهد شد بنابراین دولت پاشینیان هرکاری برای جلوگیری از این وضعیت خواهد کرد، منجمله اجاره دادن پایگاه های نظامی به آمریکا و ناتو، و قرارگیری بجای ترکیه امروز. چنین اقدامی سبب خواهد شد تا هم امنیت لازم را بدست آورد و هم به مکانی امن برای سرمایه گذاری خارجی بدل شود. چه بسا امروز آمریکا به دنبال تنبیه ترکیه و خروج از اینجرلیک و پیمان اجاره تسلیحات اتمی ست، و ممکن است به سمت ایروان روی بیاورد. ایروانی که دولت پاشینیان با تکیه بر شعارهای ضد روسی در آن به قدرت رسیده است.
      -          این امر برای روسیه بسیار آسیب زا خواهد بود بخصوص با توجه به مشکلات با گرجستان، بنابراین روسیه اجازه نخواهد داد و این اجازه ندادن به معنای گسترش وسیع ارتباطات با ارمنستان و حضور پیوسته در آن است. از طرفی برای ایران هم معضلات فراوانی ایجاد خواهد کرد بخصوص اینکه اسراییل در آذربایجان نفوذ گسترده ای پیدا کرده و اگر ارمنستان نیز به سمت آمریکا متمایل شود، محوز ضد ایرانی اسراییل و آمریکا میدان صلح، جنگ و کلیه تحولات منطقه قفقاز تا سالهای بسیار خواهند بود.
       
      آذربایجان:
      -          آذربایجان از توان کشورهای اسلامی نظیر پاکستان، تروریست های اسلامگرا در سراسر دنیا استفاده خواهد کرد، بنابراین به تجربه ترکیه در اداره و مجتمع کردن این چریک ها نیازمند است، تا جایی که ممکن است ادامه جنگ را مستقیما ترکیه اداره کند.
      -          این کشور تا پایان جنگ حجم بالایی تسلیحات مصرف خواهد کرد، و پس از جنگ وارد یک تقابل سرد تسلیحاتی با ارمنستان خواهد شد. اگر ارمنستان قدرت هوایی خود را تقویت کند، آذربایجان در برابر قادر به چنین کاری نخواهد بود.
      -          آذربایجان هم اکنون نیروی هوایی ضعیف و قدیمی دارد که  نمیتواند آنچنان قدرت تهاجمی و عملیاتی کافیاز خود نشان دهد.  بعید است روسها بخواهند آذری ها را در سطح راهبردی مانند نیروی هوایی در برابر ارمنی ها تقویت کنند، آنها قبلا به ارمنستان جنگنده های گرانقیمت و راهبردی سوخوی 30 فروخته اند و ارمنستان را مشتری خود کرده اند، کشورهای غربی نیز بعید به نظر میرسد که بخواهند به آذربایجان در برابر یک دولت مسیحی دیگر اسلحه بفروشند، با این وجود جنگنده های غربی نیز بسیار گرانقیمت تر از گونه های روسی هستند و بعید آذری ها از عهده تهیه آنها بر بیایند.
      -          با توجه به دو مورد فوق به نظر میرسد که آذریها به دنبال تهیه تسلیحات موشکی زمین به زمین کوتاه و میانبرد به شکل وسیع و در قالب راه اندازی خط تولید بروند. آنها از ترکیه موشکهای کروز و بالستیک خریداری خواهند کرد.
      ایران:
      -          سیاست ایران هر چه باشد، در معرض اقدامات پیچیده دو کشور برای ورود به درگیری یا حمایت از یک طرف خواهد بود، هم برای ارمنستان بسیار مفید است که ایران را جلب کند وهم برای آذربایجان، ایران دچار وضعیتی انتخابی میشود، با اینکه این انتخاب حتی در اندیشه بسیار دشوار، ایران باید از آن اجتناب کند.
      -          نخبگان سیاسی آذربایجان و ترکیه به صراحت از چشم داشت خود به خاک ایران سخن میگویند، اما از نظر اقدام در حال حاضر در جایگاهی نیستند که بتوانند کاری از پیش ببرند مگر در صورت ضعف شدید سیاسی و خلاء قدرت در ایران. به همین دلیل ایران هم به جلوگیری از شکل گیری یک اتحاد ضد ایرانی با محوریت "ارتش تورک" که در صورت موفقیت آذربایجان میرود به یک ایدولوژی نظامی سیاسی غالب تبدیل شود، باید بسرعت اقدام کند.
      -          ایران و ارمنستان میتوانند برای شکل گیری یک نیروی نظامی محدود جهت عملیات ضد تروریسم در مناطق مرزی مشارکت کنند.
       
      ویراست نشده است، اگر ایرادی دیدید تذکر بدین تا اصلاح کنم:
      نسخه فارسی تهیه شده برای میلیتاری  http://www.military.ir/
      نسخه انگلیسی :https://msai.ir/
       
       
       
    • توسط karkas
      با سلام


      طی چند هفته اخیر شاهد تصاویر نیروی هوایی المان و فرانسه بودید که تصمیم به ادامه تصاویر گرفتم . در این تاپیک هم تصاویر تمام جنگنده های ترکیه و اساسا نیروی هوایی ترکیه هست . نیروی هوایی ترکیه نیروی بسیار قدرتمندیه و می شه گفت نیروی هوایی کشور های منطقه رو می زاره تو جیب . البته اطلاعاتی از مقاله اقا سعید در مورد استعداد های هوایی ترکیه رو گذاشتم . نيروي هوايي ترکیه شامل 60 هزار سرباز و حدودا 600 جنگنده كه عبارتند از 240 فروند F-16C/D و 175 فروند F-4E و 44 فروند RF-4E و حدود 140 فروند F-5A/B كه همگي مدرنيزه شده و در شرايط كاملا عملياتي قرار دارند.
























      موفق باشید .
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.