LAST-WAR

مقایسه سه سلاح: ( beretta 12 s – mp 5 – uzi )

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

مسلسل یوزی



[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/h9jt9ala65fe7uzxmb1r.jpg[/img]



تاریخچه:
اوزی و یا یوزی (در عبری: עוזי در انگلیسی: Uzi) نام مسلسل ساخت کشور اسرائیل است. مخترع مسلسل یوزی یک یهودی اسرائیلی آلمانی‌الاصل به نام یوزی گال* (1924-2002)بود که مسلسل یوزی را در سال ۱۹۴۸ میلادی برای اولین بار طراحی کرد. یوزی گال بر طبق وصیتش، امتیاز اسلحه یوزی را در اختیار وزارت دفاع اسرائیل قرار داد. اما مسلسل یوزی تنها نامش را از مخترعش نگرفته است و نام «یوزی» در زبان عبری مخفف جمله‌ای است، به معنای «خداوند قدرت من است».
مسلسل یوزی اسلحه سازمانی نیروهای دفاعی اسرائیل و برخی کشورهای دیگر است. یوزی تنها ۳٫۵ کیلوگرم وزن دارد و قادر به شلیک ۶۰۰ تیر در عرض تنها یک دقیقه است.
شکل کلی این سلاح از مسلسل دستی اس آ-23 (23-sa ) ساخت اسلوواکی اقتباس شده بود. در سال 1957 نمونه ی اولیه ی این سلاح با کمک صنایع اسلحه سازی فرانسه و بلژیک ساخته و به ارتش اسرائیل تحویل داده شد.




[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/peev127hloxre9lvh9x9.jpg[/img]



ویژگیها:
شکل کلی این سلاح به گونه ای است که می توان آن را با یک دست گرفته و شلیک نمود و عضو یکی از خوش دست ترین اسلحه های دنیا به شمار می رود
به دلیل شکل کلی T شکل آن و قرار گرفتن خشاب در قبضه مرکز ثقل سلاح به وسط آن منتقل شده است و این خود موجب می شود سلاح حتی در هنگام شلیک خودکار کمتر لرزیده و باعث افزایش دقت تیر انداز می شود. نمونه های اولیه آن دارای قنداق ثابت چوبی و نمونه های جدید آن دارای قنداق فلزی تاشو می باشند.
بدنه از جنس ورق فولادی پرسکاری شده که بوسیله چهار خم موازی تقویت شده اند ساخته شده است. دستگیره گلنگدن آن در بالای سلاح قرار دارد و هنگام شلیک در محل خود ثابت می ماند.مقاومت آن در مقابل عوامل خارجی مانند گل و لای و خاک بسیار بالا می باشد(در حد ژ۳).
برگه ناظم در سمت چپ سلاح و بالای قبضه قرار دارد و دارای 3 حالت ضامن ، تک تیر و رگبار می باشد.
نواخت تیر آن در حدود 600 تیر در دقیقه و برد موثر آن ۲۰۰ متر می باشد. به دلیل سبکی و نواخت تیر مناسب ، این اسلحه بسیار مناسب جنگهای چریکی و فعالیت های امنیتی شناخته شد ، چنانکه در بسیاری کشورهای همانند اسرائیل تا آرژانتین ، شیلی و نیکاراگوئه توسط عوامل دولتی و امنیتی برای سرکوب شورشها و حرکت های آزادی خواهانه به کار برده شده است.




[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/tx76soi49sudaewoui.jpg[/img]



مشخصات فنی:
کالیبر : 9
وزن خالی: 7/3 کیلوگرم
طول با قنداق باز : 650 میلیمتر
طول با قنداق بسته:470 میلیمتر
طول لوله: 26 سانتیمتر
نواخت: 600 تیر در دقیقه
ظرفیت خشاب: 25 و 32 تیر
برد موثر: 200 متر

=======================================================================

مسلسل mp5




[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/1poeulregqrie7wlvhgn.jpg[/img]




اسلحه MP5 ساخت شركت هكلركخ آلمان است كه یكی از مشهورترین مسلسلهای دستی است كه در سراسر دنیا پخش شده و از جنگ جهنی دوم در حال تكمیل و توسعه است ، اولین تولید آن به نام MP54 نامگذاری شد كه در سال 1964 وارد خدمت شد در سال 1966 پس از بهینه سازی به نام MP5 معروف گردید و در ارتش و نیروهای امنیتی آلمان به كار گیری شد . دو نوع آن به طور معمول در دسترس : قنداق ثابت و قنداق كشویی . شركت هكلر كخ اقدام به بهینه سازی مجدد آن نمود كه از جمله آن می توان به تغییر مكانیزم نشانه روی و قابلیت نصب صدا خفه كن اشاره نمود. همچنین فرم خشابها عوض شده و از حالت صاف به حالت خمیده تبدیل شد و ماشه آن از حالت فلزی به پلیمری تبدیل شد كه باعث خوشدستی و سبكی سلاح می شود .
پس از گذشت هر سال به كاربران MP5 افزوده می شود به عنوان مثال مرزبانان آلمان ، سرویس ویژه هوابرد انگلیس (SAS) ، نیروهای فدارال آمریكا (FBI) ، پلیس انگلستان ، نیروی دریایی و تفنگداران دریایی آمریكا نیروهای دلتا و... از این سلاح استفاده می كنند. و همینطور در كشورهای یونان ، پاكستان ، مكزیك و ایران تحت لیسانس تولید می شود كه هر كدام از آنها با بقیه متفاوت است .



[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/kd2ytzfg6jsn5yto8yd.jpg[/img]



تنها رقیب MP5 در عرصه جهانی مسلسل UZI ساخت رژیم اشغالگر قدس است ارتش آلمان كه پیش از این از یوزی استفاده می كرد به دلایل اقتصادی به جای یوزی از كه تحت لیسانس در بلژیك تولید می شد MP5 را برگزید . موفقیت MP5 غیر قابل اغماض است این موفقیت پایه در به كار گیری بهترین مواد در ساخت ، قابل اطمینان تر ، دقت بسیار بالا ( به علت مكانیزم گلنگدن بسته) و ارگونومی آن دارد . كه موجب فروش بیش از حد این سلاح گردید تا جایی كه هیچ یك از مسلسل های مدرن فعلی به پای آن نمی رسد ( مسلسل یوزی در حال حاضر تولید نمی شود) .
برخلاف مدلهای قبلی MP5 مدل كوچك شده ژ3 نمی باشد تنها مكانیزمها شباهتهایی با ژ3 دارد در حالی كه ارگونومی و دقا آن بسیار بالاتر از ژ3 است .
در مدلهای گذشته MP5 دارای برگه ناظم آتش دو زمانه ( ضامن و تك تیر) كه با ساخت MP5A2 ارتقا یافته و به سه وضعیتی تبدیل شد (ضامن ، تك تیر ، رگبار) ولی در مدل MP5A3 باز هم ارتقا یافته و به برگه ناظم 4 وضعیتی ( ضامن ، تك تیر ، سه تیر ، رگبار ) تبدیل شد.
مداومت آتش این سلاح بسته به نوع لوله و مهمات استفاده شده دارد . لوله آن امكان اتصال صدا خفه كن به آن را می دهد و همچنین می توان بر روی آن دوربین معمولی و دید در شب نصب كرد . خشاب استاندارد آن 30 تیری خمیده است و لی خشاب 15 تیری آن نیز در دسترس می باشد.





[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/4qk461ak82djhj14cmg.jpg[/img]




كالیبر 19×9 میلیمتر PARA
وزن 2.54 كیلو گرم
طول اسلحه 490 میلیمتر قنداق جمع / 660 میلیمتر قنداق باز
طول لوله 225 میلیمتر
سرعت نواخت تیر 800 تیر در دقیقه
ظرفیت خشاب 30 – 15 – 45 تیری

=======================================================================

مسلسل دستی برتا




[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/e86p7aon4qzmg2um0h4e.jpg[/img]



مسلسل دستی برتا مدل 12 اس – 2 به وسیله فشنگ های 19x9 تغذیه می شوند و به وسیله فشار مستقیم گاز باروت مسلح می شود.مکانیزم کارکرد سلاح از نوع گلنگدن باز می باشد.دارای یک قنداق تاشو فلزی و چکاننده سه وضعیتی ( ضامن،تک تیر،رگبار ) است.
گلنگدن تلسکوپی این سلاح بگونه ای طراحی ده است تا بخشی از حرکت خود را بر روی لوله 200 میلی متری خود انجام دهد.این شیوه موجب می شود تا بتوان سلاح را کوتاه تر تولید نمود.این مسلسل دستی بسیار جمع و جور می باشد و دارای کمترین لرزش در هنگام شلیک است.
قبضه جلویی،محل خشاب،حافظ ماشه برگه ناظم آتش و ضامن قبضه ای خودکار تماما بصورت یک مجموعه بر روی بدنه اصلی قرار دارد.این ترکیب خوب و جالب سال هاست که در ساخت مسلسل های برتا سری 12 رعایت می شود تمامی این مجموعه بصورت هوشمندانه بر روی سلاح قرار گرفته است. سادگی قطعات ساخته شده و تعداد اندک آن یکی از امتیازات این مسلسل دستی می باشد.
مسلسل برتای 12- اس- 2 مدل بهینه سازی شده نمونه اس می باشد.این مدل که با فشنگ های استاندارد ناتو قادر به شلیک می باشد توسط نیروهای ناتو آزمایش شده است و تاییدیه کیفیت را دریافت نموده.





[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/nlh6t7tac8idxtk0k4z.jpg[/img]




برگه ناظم آتش و دستگیره مسلح کننده جدید
انتخاب وضعیت شلیک در این سلاح در حالت های ضامن،تک تیر و رگبار براحتی توسط برگه ناظم آتش که در سمت چپ و بالای قبضه قرار دارد انجام می شود.حرف "اس" به معنی ضامن،عدد (1) به معنی تک تیر و حرف (R) به معنای رگبار است.برای قرار دادن برگه ناظم آتش در هر یک از سه وضعیت گفته شده نیازی به برداشتن دست از روی قبضه نیست.در این حالت ضامن ماشه و گلنگدن هم زمان با هم قفل می شوند.یکی از نقاط ضعف مسلسل های سری 12 حرکت دستگیره گلنگدن به هنگام شلیک بود.این امر مشکلات زیادی را برای تیر انداز بوجود می آورد.امکان برخورد با دست و یا با لباس مهمترین این خطرات بود.در مدل جدید اس – 2 این نقیصه رفع شده و دستگیره گلنگدن بگونه ای طراحی شده است که بعد از عمل مسلح کردن سلاح دستگیره گلنگدن در محل خود ثابت می ماند و به هنگام تیر اندازی مانند نمونه های قبلی این سلاح حرکت نمی کند.این دستگیره گلنگدن ضریب ایمنی سلاح را افزایش داده است.
قابل تنظیم ، قابلیت انطباق و ایمنی
مگسک سلاح دارای تیغه ای قابل تنظیم می باشد.محل تنظیم در سمت بوسیله مگسک و تنظیم در برد بوسیله روزنه دید در دو وضعیت 100 متر و 200 متر انجام پذیر است.
قنداق سلاح به راحتی و با دو حرکت در حالت باز قرار می گیرد با استفاده از مکانیزمی جالب قنداق در حالت باز از ایستایی مطمئنی برخوردار است.هنگامی که قنداق در حالت بسته قرار دارد در سمت راست سلاح قرار می گیرد.در این حالت کفی قنداق در امتداد میله قنداق و در بالای قبضه جلویی قرار می گیرد.در این حالت قنداق هیچ گونه مزاحمتی برای تیر انداز و سلاح ایجاد نمی کند.پوکه پران سلاح در داخل بدنه اصلی و بصورت ثابت قرار دارد.این پوکه پران به همراه ناخن فشنگ کش از نظر کاربرد بسیار مطمئن می باشند.بدنه سلاح از ورق فولادی که به وسیله پرس لول و فرم دهی ساخته شده است.پوشش بدنه فولادی آن بوسیله رنگ پخته و گلنگدن و ناخن فشنگ کش بوسیله آب کرم پوشش داده شده اند.

وسایل جانبی

1- خشاب 32 تیری
2- بند حمل
3- کیت نظافت
4- آچار تنظیم در سمت مگسک
5- پایه دوربین قابل اتصال روی بدنه اصلی
6- صدا خفه کن
7- دوربین دات پوینت



[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/mpif5qouyhqqzc7afweh.jpg[/img]



مشخصات فنی برتا مدل PM-12 S2:

کالیبر 19 x9 ناتو
مکانیزم مسلح شدن گلنگدن باز
ضامن ضامن ، تک تیر ، رگبار
ظرفیت خشاب 32 گلوله
مکانیزم ایمنی ضامن دستگیره گلنگدن،ضامن قبضه ای،ضامن لنگدن، ضامن چکاننده
طول کلی 660 میلی متر
طول با قنداق بسته 418 میلی متر
طول لوله 200 میلی متر
فاصله شکاف درجه و مگسک 285 میلی متر
ارتفاع(بدون خشاب) 180 میلی متر
ارتفاع (با خشاب) 244 میلی متر
وزن با خشاب خالی 480/3 کیلو گرم
وزن با خشاب پر 820/3 کیلو گرم
گام خان و جهت گردش 250 میلی متر – شش خان راست
تنظیم مسافت هدف شکاف درجه ای پله ای مسافت های 100و200 متر
تنظیم سمت بوسیله مگسک
سرعت علمی تیر اندازی 550 تیر در دقیقه

=======================================================================

مقایسه عملیاتی سه مسلسل ( beretta 12 s – mp 5 – uzi )

در یک نبرد تعریف شده برای مسلسل های دستی که عموما به فواصل درگیری کمتر از 200 متر و در محیطهای بسته شهری و یا مناطق جنگلی اتفاق می افتد ، طول سلاح با توجه به شرایط خاص ، اهمیت بسیاری پیدا می کند.زیرا طول مناسب قدرت تحرک بیشتری را به کاربر می دهد.

هر سه سلاح (یوزی ، ام پی 5 و برتا 12 ) از نظر طول در اندازه قابل قبولی قرار دارند . موضوع دیگر ، میزان نواخت تیر در حالت خودکار در این گروه از مسلسلها میباشد . بدلیل آنکه معمولا درگیریهای شهری و نزدیک تنها در یک مرحله عملیاتی 60 دقیقه ای انجام میشود و سپس زمان درگیری در وضعیت زرد یا سبز قرار میگیرد ، میزان حجم مهمات قابل حمل مسئله نگران کننده ای نمیتواند باشد .

یکی دیگر از خصوصیات این نوع درگیری مدت زمان اندک روئیت هدف و یا اهداف میباشد . در یک درگیری شهری بطور متوسط زمان روئیت و هدف قرار دادن آن به 3 الی 6 ثانیه محدود میشود . با توجه به موارد ذکر شده میتوان مسلسلی را از این نظر مطلوبتر دانست که نواخت تیر بیشتری داشته باشد . مسلسل mp – 5 با نواخت تیر 800 تا 850 تیر در دقیقه نسبت به مسلسل uzi و beretta 12 s با نواخت 550 الی 600 تیر دارای برتری نسبی بیشتری میباشد .

فاکتور مهم دیگر در این مقایسه بحث میزان کنترل پذیری سلاح در هنگام شلیک خودکار است . به هر مقدار ، کنترل پذیری سلاح بیشتر باشد امکان اصابت بههدف توسط تیرانداز بیشتر خواهد بود . در این گروه ، مسلسل برتا 12 اس با وجود یک قبضه در زیر لوله حتی با وجود استفاده از مکانیزم گلنگدن باز و جابجایی آلات متحرک تقریبا سنگین آن که در هنگام شلیک موجب برهم خوردن تعادل سلاح میشود ، کنترل پذیری بهتری نسبت به دو مسلسل دیگر دارد .

در این دو مسلسل uzi و mp – 5 مسلسل ام پی 5 مقام دوم را در کنترل پذیری در هنگام شلیک دارد .این امر مدیون طراحی خوب قبضه ، وزن سبکتر گلنگدن و استفاده از مکانیزم گلنگدن بسته آن میباشد . در این گروه ، مسلسل یوزی با گلنگدن سنگین خود و شکل نا مناسب زاویه قرار گیری قبضه به بدنه ، کمترین میزان کنترل پذیری و پایداری را در هنگام شلیک خودکار را دارا میباشد .

=======================================================================

مقایسه ساختمان سه مسلسل (beretta 12 s – mp 5 – uzi )

در یک عملیات هجومی یا تدافعی جنگ شهری با توجه به زمان اندک درگیری در وضعیت آتش و با توجه به آموزش نیروهای استفاده کننده از این سلاحها بطور عام شیوه و زمان باز و بست و نظافت سلاح چندان اهمیت ندارد ، اما بمنظور مقایسه کامل هر سه سلاح ، این مبحث نیز باید مورد بررسی قرار بگیرد .

در این مرحله مسلسل یوزی بالاترین رتبه را بدست می آورد . در زمان باز و بست مسلسل یوزی می توان تنها با چهار عمل سلاح را باز و با چهار عمل آنرا بست . در مسلسل یوزی تقدم و تأخری در باز و یا بستن آنها وجود ندارد مگر درب جعبه خزانه سلاح . ضمن آنکه قابلیت جدا کردن لوله ، کار نظافت لوله و خزانه را بسیار آسان کرده است .

در مرحله بعدی مسلسل برتا قرار میگیرد که عملیات باز و بست آن مانندمسلسل یوزی بسیار آسان و سریع انجام می شود . اما نکته ای را که نباید فراموش کرد بد قلق بودن قرار دادن آلات متحرک و فنر ارتجاع آن است بخصوص آنکه معمولا در هنگام جازدن فنر ارتجاع قطعه پوکه پران به آن گیر می کند .

و در آخر مسلسل MP-5 قرار دارد . برای آشنایی بیشتر ، زمان تقریبی باز کردن هر سه مسلسل بر حسب زمان ذکر می شود :

مسلسل یوزی : 5 الی 7 ثانیه

مسلسل برتا : 9 الی 12 ثانیه

مسلسل MP-5 : 10 الی 13 ثانیه

=======================================================================

مبحث ارگونومی سه مسلسل (beretta 12 s – mp 5 – uzi )

ارگونومي يعني چه؟
ارگونومي‌در يك تعريف بسيار روان و ساده يعني راحتي و در تعريف كامل تر يعني مطالعه علمي‌كار، انسان و محيط و استفاده از اطلاعات حاصل از اين مطالعه در طراحي بهتر كار و محصولات به منظور راحتي بيشتر انسان.

شکی وجود ندارد که در طراحی یک سلاح مبحث ارگونومی اهمیت بسیار زیاد و مستقیم در کاربری سلاح دارد . در این بخش بصورت خلاصه سه مسلسل را مورد بررسی قرار می دهیم .

عوامل مورد بحث عبارتند از :

1 – شکل و فرم قبضه

2 – شکل و محل قرارگیری برگه ناظم آتش

3 – شکل و محل قرارگیری دستگیره مسلح کننده

4 – نحوه باز و بست قنداق

5 – تعویض خشاب

1 ) شکل و فرم قبضه

در این بخش مسلسل MP – 5 و برتا در یک رتبه قرار میگیرند . زاویه مناسب قبضه در هنگام کاربری و شلیک به گونه ای انتخاب شده است تا بدنه سلاح در امتداد ساعد قرار بگیرد اما در مسلسل یوزی زاویه عمود قبضه به بدنه موجب میشود تا بدنه سلاح و لوله آن قدری به سمت بالا متمایل شود. ضمن آنکه به دلیل استفاده از مکانیزم گلنگدن باز و وزن سنگین آن و تغییر مرکز ثقل در هنگام شلیک امکان هدفگیری دقیق را به صورت محسوس کم می نماید .

2 ) شکل و محل قرارگیری برگه ناظم آتش

در این بخش مسلسل MP – 5 و برتا در یک رتبه قرار میگیرند . انتخاب برگه ناظم آتش که حول محور خود می چرخد امکان راحت تری را برای کاربر برای تغییر وضعیت شلیک از ضامن به تک تیر و رگبار و بالعکس فراهم می کند . اما در مسلسل یوزی به دلیل حرکت بصورت خطی برگه ناظم آتش ، تیرانداز در عمل مقداری با مشکل روبرو خواهد شد هر چند که محل آن نیز مناسب باشد .

3 ) شکل و محل قرارگیری دستگیره مسلح کننده

در این بخش دو سلاح یوزی و MP-5 در یک رتبه قرار میگیرند. هر دو سلاح دارایدستگیره مسلح کننده ای می باشندکه در هنگام شلیک ، ثابت قرار میگیرد و هیچگاه حرکتی به عقب و جلو ندارد. در مسلسل برتا دستگیره مسلح کننده مستقیما به آلات متحرک متصل می باشد. و در هنگام شلیک به جلو و عقب حرکت می کند.هر چند در هنگام شلیک مشکل حادی برای تیرانداز بوجود نمی آورد،اما با توجه به نوع مأموریت این سلاحها که در بعضی مواقع باید از پهلو و دستان نزدیک به بدن تیرانداز عمل شلیک انجام شود ، امکان برخورد بسیار آن با لباس و یا سایر تجهیزات تیرانداز وجود دارد .

4 ) نحوه باز و بست قنداق

در این مرحله مسلسل MP-5 رتبه بیشتری را بدست می آورد.عمل باز کردن قنداق این سلاح در هنگام شلیک تنها به یک ثانیه نیاز دارد.ضمن آنکه قنداق کاملا در راستای لوله و آلات متحرک قرار دارد و این امر در هنگام شلیک کنترل پذیری بیشتری را به سلاح می دهد.

در مرحله بعدی مسلسل یوزی قرار دارد. عمل باز کردن قنداق این سلاح به 2 یا 3 ثانیه وقت نیاز دارد.ضمن انکه عمل بستن آن به 4 الی 6 ثانیه زمان نیاز دارد.قنداق این سلاح بر خلاف مسلسل MP-5 در راستای لوله و آلات متحرک قرار نمیگیرد و قدری پائین تر از خط طولی بدنه سلاح قرار دارد.

در مرحله آخر مسلسل برتا قرار دارد.قنداق این سلاح در دو مرحله باز و آماده شلیک می شود.در یک مرحله کفی قنداق باید باز شود و در مرحله بعدی میله قنداق.زمان باز شدن یا بستن قنداق آن به 4 ثانیه زمان نیاز دارد.

5 ) تعویض خشاب

در بحث تعویض خشاب هر سه سلاح از امتیاز مساوی برخوردارند.

امتیازهای ارگونومی سه مسلسل(نام سلاح و نمره ها به ترتیب است)
امتیازها :

1 – بد

2 – مناسب

3 - خوب

نام مسلسل
MP - 5
UZI
BERETTA -12 s

وزن
3
1
2

طول
3
3
3

کنترل نیروی نواخت تیر خودکار
3
2
3

آماده سازی قنداق
3
2
2

برگه ناظم آتش
2
1
2

دستگیره مسلح کننده
2
3
1

فرم قبضه
2
1
3

باز و بست قنداق
3
2
1

باز و بست صحرایی
2
3
1

مجموع امتیاز
23
18
18



منابع زیاد بودن از دستم در رفت نمینویسم
با تشکر از علی آقا
دوستان اگه فیلمی عکس جالبی دارن دریغ نکنن و لطفا یه بحثی بکنن چون هر سه سلاح در ایران موجودن....
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]عرفان جان دستت درد نکنه ، تاپیک بسیار زیبایی شد .

تصاویر به گالری سایت منتقل شد

ولی نمی دونم چرا برتا به نظر سنجی اضافه نشد ، دوستان از گزینه نظر سنجی استفاده نکنند و نظرشان را در همین جا اعلام کنند .

دوستان حتی المقدور دلیل شان را هم ذکر کنند .[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یوز ی قابلیت اطمینان بالایی داره
ام پی 5 هم نواخت تیر بالا و ارگونومی بهتر بنظرم خوش دست هم هست و خوب می شه کنترلش کرد البته برتا با داشتن دو دسته بهتره تو این مورد
بنظر من تو جنگ شهری ام پی 5 بهتر دلایلش هم اومده بود و یوزی تو جایی که گل و لای و لجن و همین جور چیزا باشه با توجه به اینکه این نوع جنگ افزار ها بیشتر در جنگ شهری کاربرد دارن بنظرم ام پی 5 بهتره
حالا نظر اساتید چی باشه در ضمن این مسلسل ها در کدوم نیروهای کشورمون کاربرد دارن و استفاده می شن ؟
دستتون هم درد نکنه عرفان جان

یا علی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]هم اکنون UZI در نیروهای ارتش ، MP5 هم در نیروی انتظامی کاربرد دارد ، برتا هم در نیروهای اطلاعات و سایر سازمانها استفاده می شود .[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون.

دوستان تاپیک زیر را هم مطالعه بفرمایند برای اطلاع بد نیست:

http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12163

به تصمیم گیریشون کمک می کنه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستی دارم که در .... مشغول خدمت هستند و به فراخور ماموریت اکثر سلاح های موجود رو می شناسند

اتفاقا راجع به همین سلاح ها که بحث میکردیم من گفتم به محصولات هکلر کخ علاقمندم ایشون گفتن باید دید که ماموریت چیه ، ولی یوزی رو بهترین وسیله برای [b]ترور[/b] میدونستن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
mp5 به خاطر اینکه هم سرعت نواخت تیر بالایی داره و هم از یوزی سبک تره

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بنظر من mp5
اولا خودمون تو داخل کشور میسازیم و قیمت مناسبتری نسب به رقبایش داره ثانیا بسیاری از کشور های مدرن ازش استفاده میکنن ثالثا ساخت آلمانهدیگه از هر چی میشه گذشت ولی از کیفیت آلمان نمیشه گذشت :mrgreen: رابعا هم سبكه و هم لگد كمي داره خامسا ازش خوشم میاد icon_cheesygrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بسمه تعالی

با سلام

دوستانگرامی و داش علی آقا و LAST-WAR عزیز ، به نظر این حقیر این مقایسه مقایسه ای کامل و درست نیست .

چون میدان و دایره کارایی برتا و یوزی از ام پی فایو بیشتره که یکی از مهمترین دلایلش رو خدمتتون عرض خواهم کرد.

اگه خوب دقت کرده باششید نیروهای کماندویی ما چه در سپاه و چه در ارتش که برای مماموریتهای ویژه آبی خاکی در نظر گرفته شده اند و نیز غواصان سپاه و ارتش و تفنگ داران واکنش سریع ارتش همه مجهز به یوزی و یا مسلسل برتا هستند و اون بدین دلیل هست که این دو سلاح علاوه بر گزینه قابل استفاده بودن در نیروهای انتظامی و جنگ شهری در " زیر آب " هم توانایی شلیک دارند چون سیستم آلات متحرکه اونها بقولی بالشتکی هست و سوزن اونها با ضرب پرتابش آلات متحرکه به جلو به چاشنی فشنگ برخورد میکنه و باعث ایجاد مکانیزم شلیک این دو سلاح چه در خشکی و چه در زیر آب میشه و این بدین معنی هست که این دو سلاح دارای فنر ارتجاعی بسیار قوی ایی هستند که علاوه بر کنترل لگد سلاح در زیر آب هم قدرتشون چندان کم نمیشه. ولی ام پی فایو. سیستم شلیکش چخماقی هست که در زیر آب بشدت حرکتش کند میشه در حدی که اصلاً عمل نمیکنه و این خاصیت تمام سلاح حای چخماقی هست.

این رو هم اضافه کنم که این مطلب رو حقیر در زمان دفاع مقدس علی الخصوص در عملیات والفجر هشت در فاو که مدتی هم آموزش غواصی در یگان دریایی لشکر رو میدیدم آموخته و تجربه کرده و بهش رسیدم.

یا علی مدد.
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر از نجف آقا که این مقایسه رو تکمیل کردن البته تو مطلب به شلیک در آب و گل لای هم اشاره شده بود
بخاطر اینکه به MP5 های ساخت ایران اشاره شد عکساشو میزارم:

[URL=http://www.pic.iran-forum.ir/viewer.php?file=63057z4m08ggiabpua9j.jpg][img]http://www.pic.iran-forum.ir/images/63057z4m08ggiabpua9j_thumb.jpg[/img][/URL]

[URL=http://www.pic.iran-forum.ir/viewer.php?file=1giue196q6qlc5n3eqbr.jpg][img]http://www.pic.iran-forum.ir/images/1giue196q6qlc5n3eqbr_thumb.jpg[/img][/URL]

[URL=http://www.pic.iran-forum.ir/viewer.php?file=5wa8f890da92nmt4x7j.jpg][img]http://www.pic.iran-forum.ir/images/5wa8f890da92nmt4x7j_thumb.jpg[/img][/URL]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون تاپیک فنی و خوبی است . دستت طلا دوست خوبم . من شخصا اگر قرار باشه بین اسلحه های MP-5 و UZI یکی رو انتخاب کنم اگر ماموریتم در مناطق شهری و ماموریت کوتاهی بود ام پی - 5 رو انتخاب می کنم ولی اگر ماموریت کماندویی بود و مجبور بودم سلاح رو چند روز با خودم حمل کنم یوزی ! البته یوزی اسلحه ای نامناسب برای حمل در خودرو است و تکان ها و دست انداز ها به ناگهان مخصوصا در خاکی انرا مسلح می می کنند !!!!! :mrgreen: icon_cheesygrin

برتا هم که از رده خارج است در برابر این 2 ! اگر امکانش رو داشت فقط و فقط یا تیربار پی کا یا مسلسل ژ-3 قنداق تاشو !!!!!! والسلام ! icon_arrowd

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظر من عملیات های برون مرزی uzi بهتره اما جنگ های شهری mp5 عالیه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من مسلسل برتا رو دست چند محافظ دیدم..

پلیس ایران هم از mp5 بطور زیادی استفاده می کنه..
تو این عملیات های ضدگروگانگیری و ضدبانک زنی هم دوستان توجه کنن اکثرا توتمام دنیا از MP5 حداقال دست چند نفر از نیروهای ویژه استفاده میشه..ولی تابحال از یوزی چیزی دست پلیس ها نندیدم یا لیاقت نداشتم ببینم :mrgreen:
بهرحال بنظر میرسه بهترین چیز برای داخل شهر mp5باشه بدون رقیب icon_arrowd

ولی دست تکاورهای ارتش یا سپاه به مراتب یوزی دیدیم


درکل mp5 میتونه جای اونهارو هم بازی کنه..برای همین به Mp5 رای میدم

ولی خودمونیم....هیچی جای کلاش نمیگره icon_cheesygrin
خداییش..یه جا مثال بزنین که نشه از کلاش استفاده کرد؟؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.