RedArmy

تحلیل و پیگیری تحولات جمهوری خلق چین

Recommended Posts

ایران فرمانده اسبق سپاه و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام سرلشکر محسن رضائی: چین و نوشتن سند راهبردی ۲۵ ساله با ما

 

 

 

 

 

 

China and Iran flesh out strategic partnership

Staggered 25-year deal could mark seismic shift in the global hydrocarbons sector

 

https://www.petroleum-economist.com/articles/politics-economics/middle-east/2019/china-and-iran-flesh-out-strategic-partnership

  • Like 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 24 شهریور 1398 در 20:18 , remo گفت:

«بریج‌فای» وارد میشود

ارسال پیام با بلوتوث

 

یاد سریال last ship افتادم تو اونم یه چیزی تو این مایه ها بود 

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نقل قول

«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه ایالات متحده بامداد یکشنبه از لغو تمام محدودیت‌های روابط با تایوان خبر داد.

پامپئو طی بیانیه‌ای با اشاره به محدودیت‌هایی که دولت آمریکا از چند دهه قبل بر روابط با تایوان اعمال کرده بود، گفت: «ایالات متحده این اقدامات یک‌جانبه را برای خوشآمد رژیم کمونیست پکن انجام داده بود. دیگر بیشتر از این نباید ادامه پیدا کند».

به نوشته وبگاه وزارت خارجه آمریکا، وی در این باره توضیح داد: «امروز من اعلام می‌کنم که تمام این محدودیت‌های خود-اعمال‌شده را برمی‌دارم. سازمان‌های شاخه اجرایی [نظام آمریکا] باید تمام دستورالعمل‌های تماس مربوط به روابط با تایوان را که وزارت خارجه دولت‌های پیشین صادر کرده بود، باطل و بی‌اثر بدانند».

در ادامه این بیانیه آمده است: «بعلاوه، تمامی بخش‌های دستورالعمل امور خارجی که تعاملات شاخه اجرایی با تایوان را از طریق نهاد دیگری غیر از مؤسسه آمریکایی در تایوان (AIT) تنظیم کند یا اختیارات را به غیر از آن مؤسسه دهد، بی‌اعتبار است. روابط شاخه اجرایی (نظام آمریکا) با تایوان، توسط مؤسسه غیر انتفاعی آمریکایی اداره می‌شود».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «ایالات متحده روابط خود با شرکای غیررسمی در سراسر جهان را حفظ می‌کند و تایوان نیز مستثنی نیست».

بامداد جمعه دفتر نمایندگی آمریکا در سازمان ملل اعلام کرده بود «کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل قصد دارد هفته آینده به تایوان سفر کرده و با مقامات ارشد این کشور دیدار کند.

نمایندگی چین در سازمان ملل نیز با هشدار درباره سفر نماینده آمریکا به تایوان، گفت این اقدام واشنگتن بازی با آتش است.

 

چین در تمام این سالها در یکسری قوانین نانوشته و یا نوشته یکسری مرزها و بی طرفی ها را همیشه حفظ میکرد. مرزهایی که حالا پمپئو شخصا و دولت ترامپ با تمام قوا در حال تجاوز بهشون هستند. از مناسبات اقتصادی و اختلافات مرزی و حالا خط قرمز تایوان. هرچند هنوز احتمال هست چین برای اینکه به اون نقطه اقتصادی مطلوب برسه تحمل کنه برای چندین سال دیگه ولی موقعیت خوبی است برای ما تا یک مقدار بیشتر نزدیک بشیم به چین تا اطلاع پیدا کنیم آیا حاضر هست به خاطر منافع خودش هم شده لااقل ایران را در کنار خودش داشته باشه به عنوان یکی از نقاط تمرکز ایالات متحده؟

 

در مورد کره شمالی تا جایی که ظواهر بهم نخوره حتما چنین خواهد کرد. اصولا همیشه کره شمالی چنین نقشی برای روسها و چینی ها داشته و اون ظاهر را اصلا نباید توجه کرد که مخالفتهایی میکنند ولی از طریق مرزهای مشترک همچنان در تسلیح نظامی و اقتصادی کره شمالی فعال هستند (والا کره حتی با نظام کمونیستی و انقطاع مردمش از جهان باز هم سخت بود سر پا بمونه و این همه هم دستاورد نظامی داشته باشه) حساب کنید احمق مگر باشند گزینه یک کشور سرکش که بیم چندانی هم از یک جنگ نداره و مجهز به سلاح اتمی هست به عنوان یک تهدید دائمی ضد منافع غرب و آمریکا (دقیقا خود خاک آمریکا با قاره پیماهاش) را رها کنند. کره شمالی برای چین و روسیه یعنی حمله اتمی به ایالات متحده بدون اینکه تهدید اتمی متوجه سرزمین روسیه و چین باشه. موردی که غرب اصلا و ابدا در اختیار نداره (کشوری که اتمی باشه و تبعات یک جنگ اتمی را بپذیره به خاطر شرایط خاصش) - کره شمالی در حقیقت یک سلاح اتمی غیرمستقیم برای چین و روسیه است بدون نقش مستقیم خودشون. شاید اگر نبود بیشتر از این به ایران به عنوان یک وزنه متامیل میشدند ولی حالا هم میشه رفت سر مذاکره با چین ( در بحث تحریم ها و البته خرید نظامی خصوصا با موضوع تسلیح تایوان توسط امریکا - هرچند احتمالا بایدن باز به سمت توازن میره و این فرصت را از ما میگیره)

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نقل قول

به نوشته العربیه، رئیس‌جمهور چین در این تماس تلفنی گفت که عربستان سعودی نقش محوری در منطقه دارد. او در ادامه با تمجید از نقش عربستان سعودی در یمن، مدعی شد که ریاض برای صلح در یمن تلاش می‌کند.

 

 دور شدن لااقل تلویحی سعودی از امریکای بایدن یعنی طمع چین به روابط بهتر و طبیعتا در این میان کشووری مثل سعودی همیشه برای قدرتها جذاب وبده و هست، هم به خاطر نفت و هم حاکمیتی که کاملا شخصی اداره میشه و میشه بیشترین بهره برداری را با توجه به رشوه! (سیاسی/نظامی/مالی) ازش داشت.

 

حالا این زنگ خطر برای ما خصوصا در حوزه نظامی و موشکهای بالستیک هست خصوصا اولا و یکی هم نفت. البته که چینی ها هم میدونند باید از فرصت پیش امده و مشکلات سعودی با بایدن باید استفاده کنند فعلا و در بلندمدت سعودی روابط با غرب را فدا نمیکنه. و البته که در مورد یمن هم روسها و چینی ها نشون دادند از نفوذ و گسترش قدرت ایران به هیچ وجه خوششون نمیاد خصوصا در مسیر گذرگاه های اصلی جهانی.

 

 

  • Like 1
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
21 hours قبل , alala گفت:

در مورد یمن هم روسها و چینی ها نشون دادند از نفوذ و گسترش قدرت ایران به هیچ وجه خوششون نمیاد خصوصا در مسیر گذرگاه های اصلی جهانی.

سلام - در یمن جنوبی سابق ( جمهوری دمکراتیک یمن ) رقابت شوروی سابق و چین در دوران جنگ سرد موجب چند کودتای خونبار و دست به دست شدن قدرت بین طرفداران شوروی و چین شد و نهایتا هم هیچکدام به مقصود نرسیدند و امروزه در تاسیساتی که به خرج شوروی سابق در جزیره سوقطری ( سوکوترا) یمن در اقیانوس هند ساخته شدند اماراتی ها و به قولی رژیم عبری در پوشش امارات مستقر هستند مشخص است که هدف شرق و غرب  دستیابی به یمن و غلبه بر گذرگاه استراتژیک آن است و به هیچوجه سهمی برای ایران و محور مقاومت قائل نیستند منتهی خیلی منافقانه و موذیانه با تقویت عربستان و تحریم ملت یمن سعی میکنند به هدف پلیدشان برسند این وسط چین خیلی کاسبکارانه هم عربستان را تقویت میکند که نتیجه معکوس آن تضعیف ایران و محور مقاومت است و هم از خوان نعمت و ثروت سعودی برخوردار می شود ! محور مقاومت در جهان هیچ متحدی ندارد بلکه همه پیدا و پنهان دشمن آن هستند و فقط باید روی توان اعتقادی و ایثارگرانه خودش حساب کند 

  • Like 1
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

چین ادعا میکند(به درستی) که تایوان جزو خاک چین است. قطعا کسی تایوان را روی سینی طلا نمی گذارد که به چین تحویل دهد. راه ان حمله نظامی و الحاق چین به خاک اصلی است. کاری که متاسفانه ما در دوران پهلوی در رابطه با بحرین انجام ندادیم. اگر چین چنین قصدی ندارد که هیچ ولی اگر واقعا قصد دارد زمانی این کار را بکند شاید الان مناسب ترین زمان باشد. جنگ روسیه با اوکراین و بحران هسته ای ایران به اندازه کافی سر غرب را مشغول کرده است. به علت بزرگی اقتصاد چین، تحریم ان هم همزمان با روسیه و ایران بحران یزرگی ایجاد میکند و عملی نیست. پس چین به نظر من یا باید الان اقدام کند یا احتمالا هیچ وقت چنین اقدامی نخواهد کرد چون الان بهترین زمان و فرصت است. 

  • Like 1
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بر اساس گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهند که چین در حال تمرین حملات موشکی به اهدافی در تایوان و گوام است.

IMG_20220513_075359_118.jpg

IMG_20220513_075401_545.jpg

  • Like 2
  • Upvote 8

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

وزارت دفاع ملی تایوان ادعا کرده که ۲۹ هواپیمای چینی وارد منطقه دفاع هوایی تایوان شده اند 

 

هواپیما های چینی شامل وارد شده به فضای دفاع هوایی تایوان (ادعایی) :

 

شش بمب افکن H-6

دو پرنده پیش اخطار KJ500

یک سوخت رسان Y20

پنج فروند J-11

هشت فروند J-16

یک فروند پیش اخطار Y-9

یک فروند پرنده تجسسی Y-8

یک فروند ضد زیر دریایی Y-8

چهار فروند سوخو ۳۰

 

نیروی هوایی تایوان ضمن فرستادن جنگنده ، اقدام به اخطار رادیویی و بکار گیری سامانه های دفاع ضدهوایی برای نظارت بر فعالیت های چینی ها نموده است

 

پیوند

 

  • Like 1
  • Upvote 9

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمان الرحیم

 

 

بحران سفر نانسی پلوسی امریکایی به جزیره ی جمهوری چین

 

با افزایش تنشها بین چین و ایالات متحده, اعلام شد که نانسی پلوسی به عنوان یک مقام بلند پایه سفری به جمهوری چین تایپه خواهد داشت. مفهوم این سفر نیز در دید دستگاه سیاسی چین به معنی پا گذاشتن بر روی چین واحد که ایالات متحده ان را محترم میشمارد تلقی شد. تهدید سیاسی و نظامی از طرف دستگاه دیپلماسی جمهوری خلق چین به عنوان راهکار  و جواب اولیه بروز نمود. اما این تهدیدها مانع از انجام سفر نشد. اما اینکه بلند پایه ترین مقام ایالات متحده بعد از 25 سال پا بر روی جمهوری چین تایوان میگذارد, به قدر کافی برای انجام سفر نانسی پلوسی کافی بود. به این صورت ایالات متحده حمایت خود از متحدین خود را نشان میدهد. این یک پیام واضح برای اوکراین نیز هست که ایالات متحده در این نبرد کنونی اوکراین را تنها نخواهد گذاشت. با این حال سفر انجام انجام شد و نانسی پلوسی در تایپه فرودامد. اولین جواب جمهوری خلق چین, حرف از تبعات شدید سیاسی بود. اما لحظاتی بعد جمهوری خلق چین نیز در جواب این سفر اعلام نمود یک رزمایش با مهمات جنگی انجام خواهد داد. جمهوری خلق چین بعد از 26 سال رزمایش با مهمات جنگی در تنگه و اطراف جزایر متعلق به جمهوری چین تایوان انجام میدهد.

 البته این رزمایشه به خوبی نشان از تنگتر شدن حلقه ی محاصره ی جمهوری چین تایوان دارد.

بنا بر اعلامیه ها, این رزمایش شامل شش منطقه ی ابی میشود. که در سه منطقه به منطقه ی ابی مورد ادعای تایوان تجاوز نموده. البته اگر سیاست یک چین را قبول داشته باشیم, این رزمایش در خاک جمهوری خلق چین میباشد.

 

 

عکس اول:

https://pbs.twimg.com/media/FZKqfvjaMAApgFc?format=jpg&name=large

مناطق رزمایش به خوبی مشخص است.

 

 

عکس دوم:

https://pbs.twimg.com/media/FZKy2VQWYAEWaSu?format=jpg&name=large

تفاوت بین رزمایش 26 سال قبل هنگام سومین بحران تنگه ی تایوان با رزمایش فعلی کاملا مشخص میباشد.

 

عکس سوم:

https://pbs.twimg.com/media/FZNseWBUUAIwqal?format=jpg&name=large

این رزمایش به نوعی جواب در خور توجه به اعضای محور غربی یعنی ژاپن نیز هست. در این عکس به خوبی نشان داده شده که رزمایش جمهوری خلق چین در محدوده ابهای ژاپن نیز انجام میشود.

 

  • Like 3
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

آغاز رزمایش نظامی چین اطراف تایوان

graphic~0.jpg

Screenshot_20220804_155634_com_android_c

تلویزیون چین از آغاز رزمایش ۴ روزه ارتش این کشور در کنار تایوان خبر داد.

China-to-test-hypersonic-missiles-in-Tai

0e54a336ae10418f89bc9fa589c92d5c16595907

روز گذشته نیز وزارت دفاع تایوان از ورود ۲۷ هواپیمای نظامی چینی به منطقه دفاع هوایی این منطقه خبر داده بود.

china-afp-1-1132926-1659592628~0.jpg
165952079102536_840_560~0.jpg

رسانه‌های تایوان گزارش دادند که چین واردات برخی محصولات غذایی این کشور را به حالت تعلیق درآورده است.

03dc-taiwan-explainer1-facebookJumbo-780

20220804123243contentPhoto1~0.jpg

np_file_174389~0.jpeg

Screenshot_20220804_155602_com_android_c

Screenshot_20220804_155613_com_android_c

Screenshot_20220804_155545_com_android_c

 

  • Like 4
  • Upvote 10

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام به همه

از این کودتای که تو چین اتفاق افتاد کسی خبر داره .

شایعه بود حقیقت بود چی بود.

به نظرم این تایوان شده پله اخر ابر قدرتی چین .با توجه به شرکت های رایانه ای بزرگی داخلش هست.

یعنی ممکنه این بار هم برای تغییر قدرت اول دنیا نیاز به یه جنگ محتوم بین قدرت فعلی با قدرت جدید باشیم .یا سیاست مدارهای این قرن عاقل تر شدند و با هم کنار میان.>؟

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

چین به دنبال نابود کردن ماهواره‌های استارلینک است

 

محققان نظامی‌ چینی نسبت به تهدیدهای احتمالی ماهواره‌های استارلینک ابراز نگرانی کرده و از دولت این کشور درخواست کردند تا راهی برای نابود کردن یا از کار انداختن آن‌ها پیدا کند.

 

این خبر در حالی مطرح شد که اخیراً ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس، به دلیل ارسال تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به اوکراین، از سوی رئیس آژانس فضایی روسیه (راسکوسموس) تهدید شد.

 بر اساس گزارش مجله «فناوری دفاع مدرن» چین، استارلینک خطرات و چالش‌های پنهانی برای کشور چین به دنبال دارد. ترکیبی از روش‌های از بین بردن سخت و نرم می‌بایست برای مقابله با این پدیده اتخاذ شود تا برخی از ماهواره‌های استارلینک، عملکرد خود را از دست داده و یا از بین بروند.

 

بر اساس یافته‌های محققان، یکی از کاربردهای نظامی بالقوه ماهواره‌های استارلینک، اجازه دادن به هواپیماهای بدون سرنشین یا همان پهپادها و جت‌های جنگنده برای افزایش سرعت انتقال داده‌هایشان تا بیش از ۱۰۰ برابر است. همچنین این ماهواره‌ها می‌توانند ارتباط آنلاین میان سربازان در میدان‌های نبرد را فراهم کنند.

 

اسپیس ایکس قراردادی را با وزارت دفاع ایالات متحده امضا کرده تا ابزاری را بسازد که بتواند سلاح‌های مافوق صوت را شناسایی و ردیابی کند؛ همین مسئله باعث نگرانی چینی‌ها شده است.

 

چین این روزها در حال کار بر روی فناوری جدید مایکرویو است که می‌تواند ارتباطات ماهواره‌ای را مختل کرده و یا برخی از قطعات آن را بسوزاند. 

 

همچنین این کشور تولید لیزرهایی را در دستور کار دارد که می‌تواند موجب آسیب رساندن و یا کور کردن ارتباط این ماهواره‌ها شود.

 

چین اخیراً پروژه‌ای تحت عنوان Xing Wang را برای رقابت با استارلینک توسعه داده تا بتواند اینترنت را در مکان‌های دور در دسترس کاربران قرار دهد.

 

همچنین چینی‌ها در ماه دسامبر با طرح ادعایی مبنی بر برخورد ماهواره‌های استارلینک با ایستگاه فضایی چین، شکایتی را علیه این شرکت در دفتر امور فضایی سازمان ملل ثبت کرده‌اند که گفته می‌شود این اقدام قضایی، زمینه‌سازی برای انهدام این ماهواره‌هاست.

  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
1 ساعت پیش, mehdipersian گفت:

چین به دنبال نابود کردن ماهواره‌های استارلینک است

 

محققان نظامی‌ چینی نسبت به تهدیدهای احتمالی ماهواره‌های استارلینک ابراز نگرانی کرده و از دولت این کشور درخواست کردند تا راهی برای نابود کردن یا از کار انداختن آن‌ها پیدا کند.

 

این خبر در حالی مطرح شد که اخیراً ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس، به دلیل ارسال تجهیزات دریافت اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به اوکراین، از سوی رئیس آژانس فضایی روسیه (راسکوسموس) تهدید شد.

 بر اساس گزارش مجله «فناوری دفاع مدرن» چین، استارلینک خطرات و چالش‌های پنهانی برای کشور چین به دنبال دارد. ترکیبی از روش‌های از بین بردن سخت و نرم می‌بایست برای مقابله با این پدیده اتخاذ شود تا برخی از ماهواره‌های استارلینک، عملکرد خود را از دست داده و یا از بین بروند.

 

بر اساس یافته‌های محققان، یکی از کاربردهای نظامی بالقوه ماهواره‌های استارلینک، اجازه دادن به هواپیماهای بدون سرنشین یا همان پهپادها و جت‌های جنگنده برای افزایش سرعت انتقال داده‌هایشان تا بیش از ۱۰۰ برابر است. همچنین این ماهواره‌ها می‌توانند ارتباط آنلاین میان سربازان در میدان‌های نبرد را فراهم کنند.

 

اسپیس ایکس قراردادی را با وزارت دفاع ایالات متحده امضا کرده تا ابزاری را بسازد که بتواند سلاح‌های مافوق صوت را شناسایی و ردیابی کند؛ همین مسئله باعث نگرانی چینی‌ها شده است.

 

چین این روزها در حال کار بر روی فناوری جدید مایکرویو است که می‌تواند ارتباطات ماهواره‌ای را مختل کرده و یا برخی از قطعات آن را بسوزاند. 

 

همچنین این کشور تولید لیزرهایی را در دستور کار دارد که می‌تواند موجب آسیب رساندن و یا کور کردن ارتباط این ماهواره‌ها شود.

 

چین اخیراً پروژه‌ای تحت عنوان Xing Wang را برای رقابت با استارلینک توسعه داده تا بتواند اینترنت را در مکان‌های دور در دسترس کاربران قرار دهد.

 

همچنین چینی‌ها در ماه دسامبر با طرح ادعایی مبنی بر برخورد ماهواره‌های استارلینک با ایستگاه فضایی چین، شکایتی را علیه این شرکت در دفتر امور فضایی سازمان ملل ثبت کرده‌اند که گفته می‌شود این اقدام قضایی، زمینه‌سازی برای انهدام این ماهواره‌هاست.

 

بهترین و ارزان ترین روش آلوده کردن مداری هست ولی زمانبر هست و ممکنه چندین هفته تا چند ماه زمان ببره تا بخش اعظمی از ماهواره ها نابود بشن اما اگه اجرا بشه هیچ راه حل مقابله ای براش وجود نداره و تمام ناسا و ارتش ایالات متحده هم جمع بشن نمی تونن جلوش رو بگیرن!

 

ماهواره های استارلینک در پنج لایه و 5 مدار مختلف دسته بندی شدند که پرتراکم ترین اونها لایه اول و دوم در ارتفاع 540 کیلومتری و شیب مداری 53 درجه است حالا اگه ما بیایم در همون ارتفاع ولی در یک مدار قطبی (مسیر پرواز ماهواره عمود بر خط استواست و از قطب ها میگذره) پنج کلاهک مخصوص که هر کلاهک حاوی یک میلیون ساچمه تنگستنی 5 گرمی باشه (جمعا 5 تن برای هر کلاهک) در همون مدار قرار بدیم و این کلاهک ها در یک ریتم 24 ساعته به مرور ساچمه هارو آزاد کنند (یکنواخت پخش کنن) عرض 24 ساعت اون مدار به کل آلوده میشه و چون مدارهای قطبی به صورت جاروبی عمل می کنند در عرض کمتر از یک ماه شاید 90 درصد ماهواره ها حداقل یک برخورد رو تجربه کنند و بسیاری از اونها از کار می افتن.

 

این ایده فقط یک اشکال بزرگ داره و اونم اینه که ساچمه ها به مرور زمان ارتفاع پروازشون به مرور کاهش پیدا میکنه تا زمانی که کامل سقوط کنن و در جو بسوزن و از بین برن ولی در طول این مدت (3 تا 5 سال) تقریبا تمام ماهواره های زیر این مدار (540 کیلومتر) مورد اثابت این ساچمه ها قرار میگیره و از بین میره که البته شامل ایستگاه فضایی هم میشه!!! در واقع یه جور حرکت انتحاریه :-|

  • Like 2
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تایوان چه سلاح هایی را از ارباب خود خریده است؟

13595213_0:0:0:0_600x0_80_0_0_20565c3e37

  • Like 1
  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط remo
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
       

       
      از ویکی پدیا :
       
      " اراده ، به شوق شدید تحقق فعل اطلاق می‌شود.خواستن و اراده، آن قدر مهم است که گفته شده، خواستن، توانستن است."
       
      به طور کلی، «اراده» ، ظرفیت کلی داشتن چنان خواسته‌هایی است که عمل قاطعانه بر مبنای آنها شکل میگیرد.
       
       
       
      این موضوع به یک کلیشه تبدیل شده‌است که در قرن بیست و یکم هیچ رابطه ای مهمتر از  رابطه بین ایالات‌متحده و چین نیست .مانند بسیاری از کلیشه‌های دیگر، این جمله درست است اما خیلی مفید نیست ، چون در مورد ماهیت رابطه ، چیز کمی میگوید و یا بهتر است بگوییم اصلا نمیگوید.در این تاپیک قصد داریم اسناد و تحلیل های مهم این جنگ اراده ها رو  خدمت دوستان ترجمه و ارائه بدیم.متن زیر معرفی و بررسی اولبن سند و مهمترین سند در مقابله امریکا با چین هست که به صورت پیش درامد تاپیک اورده شده.ترجمه سند در پست های بعدی خدمت دوستان ارائه میشه.
       
       
      در سال 2015 مرحله تازه ای در محافل سیاست خارجی آمریکا بر سر رسیدن به یک سیاست تهاجمی در قبال چین توسط آخرین گزارش منتشر شده اندیشکده شورای روابط خارجی امریکا آغاز شد.این گزارش با عنوان " بازبینی استراتژی کلان آمریکا نسبت به چین " ( Revising US Grand Strategy Toward China ), چیزی کم‌تر از یک دستور کار برای جنگ نیست.
       
      این گزارش به مبحثی اشاره می‌کند که در طول جنگ جهانی دوم مطرح شده‌است ، یعنی ،کلان استراتژی (Grand Strategy) .کلان استراتژی  درواقع با " یکپارچه کردن سیاست‌ ها (سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی و...) و  قدرت نظامی یک ملت ، توسل و نیاز به جنگ را [برای تسهیل اهداف] غیر ضرور می نماید و یا شانس پیروزی را افزایش می دهد. موضوع اصلی گزارش این است که سلطه جهانی آمریکا به واسطه رشد مستمر چین مورد تهدید است و این روند باید توسط ابزارهای اقتصادی , دیپلماتیک و نظامی معکوس شود .به طور قابل‌توجهی , در ابتدای گزارش , نویسندگان آن به راهنمای برنامه‌ریزی دفاعی پنتاگون در سال 1992 اشاره کرده اند که در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد و اصرار داشت استراتژی آمریکا باید بر روی ممانعت از ظهور هر رقیب جهانی احتمالی در آینده تمرکز کند . نویسندگان ادعا می‌کنند چین یک " کلان استراتژی " برای سلطه منطقه‌ای و در نهایت سلطه جهانی دارد و روشن می‌کنند که تهدیدی جدی برای آمریکا است که از رشد اقتصادی چین در نظام بین‌المللی کنونی ناشی می‌شود .
       
      لحن این گزارش یادآور تحلیلی است که در ابتدای سال ۱۹۰۷ توسط مقام ارشد دفتر وزارت امور خارجه بریتانیا ، ایر کرو (Eyre Crowe) در مورد تهدیدات روبه رشد آلمان و تاثیر آن بر بریتانیا نگاشته شد.
       
       
       

      با اینکه چین یک قدرت امپریالیستی مثل آلمان نیست ، اما افزایش قدرت اقتصادی آن موقعیت آمریکا را تضعیف می‌کند .طبق این گزارش : " از آنجا که تلاش آمریکا برای ادغام چین در نظم بین‌المللی لیبرالی ، تهدیدات جدیدی مقابل سلطه آمریکا در آسیا ایجاد کرده‌است و می‌تواند در نهایت منجر به یک چالش مهم در سلطه جهانی آمریکا  شود، واشنگتن به یک استراتژی کلان در برابر چین نیاز دارد تا به برقراری سلطه خود کمک کند .تکرار سیاست جنگ سرد مبتنی بر " سد نفوذ " (Containment)  دیگر ممکن نیست زیرا بر اساس سیاست های اقتدارگرا و توسعه طلبی اتحاد جماهیر شوروی بود، اما رشد اقتصادی چین با جهانی شدن اقتصاد و ادغام چین در بازارهای جهانی مرتبط است.
       

      پوستری از استراتژی سد نفوذ
       
      این ادعا تایید مستقیمی از  تحلیل مارکسیستی است که ریشه جنگ در شیوه عملکرد خود نظام کاپیتالیسم قرار دارد.چین در چارچوب بازار جهانی فعالیت کرده‌است که حداقل توسط آمریکا تاسیس نشده است.اما این ادغام به خودی خود برتری ایالات‌متحده را تضعیف کرده‌است .در این گزارش گفته شده‌است : حمایت ایالات‌متحده از ورود چین به سیستم تجارت جهانی باعث ایجاد وضعیت ناهنجاری شده‌ که در آن واشنگتن به تسریع رشد اقتصادی پکن کمک کرده‌است و به همین ترتیب موجب ظهور یک رقیب ژئوپولتیک شد.بر این اساس , در پیشبرد عوامل اصلی یک " استراتژی کلان " آمریکایی , نویسندگان تمرکز قابل‌توجهی در مسائل اقتصادی دارند . به عنوان بخشی از طرح احیا اقتصادی , آمریکا باید :
       
       مجموعه جدیدی از روابط تجاری در آسیا که چین را نادیده می گیرد ایجاد و ابزارهای موثر برای مقابله با استفاده گسترده چین از ابزارهای ژئواکونومیک در آسیا و در مشارکت با متحدین و شرکای آمریکا و فراتر از آن طراحی کند . ایجاد یک مکانیزم جدید کنترل فن‌آوری در برابر چین .  
       
      پیمان تجاری اقیانوس آرام یا شراکت ترنس-پسیفیک(TPP) ، که در حال حاضر چین را نادیده می گیرد و پیمان تجاری و سرمایه‌گذاری ترنس-آتلانتیک (TTIP )  بین اتحادیهٔ اروپا و ایالات متحده امریکا در دوران  اوباما مطرح شد و طبق گزارش از الزامات محدود کردن چین است . عدم ارائه آن به شدت استراتژی کلان ایالات متحده را تضعیف خواهد کرد.قرارداد TPP باعث نزدیک شدن کشورهای همسایه چین به آمریکا و کاهش وابستگی آن‌ها به تجارت با چین می‌شود و در نتیجه قدرت چین در روابط تجاری کاهش میابد.
       

       
       

      تراز تجاری منفی امریکا در مقابل چین و اتحادیه اروپا
       
       
      تمرکز این گزارش در مورد مسائل اقتصادی به هیچ وجه نمایانگر کاهش معیارهای نظامی نیست. برعکس، نویسندگان اقدامات نظامی مفصلی را تعریف می کنند.
       
      پیشنهادات این گزارش عبارتند از گسترش روابط امنیتی ایالات متحده و ژاپن برای پوشش همه آسیا، ارتقا ارتش ژاپن, همسو کردن ژاپن با مفاهیمی مانند نبرد هوا - دریایی (Air - Sea battle)، حمله گسترده به امکانات نظامی در سرزمین اصلی چین و افزایش همکاری با ژاپن در مورد دفاع موشکی (BMD) است. سیستم‌های ضد موشکی برای یک استراتژی تهاجم اولیه حیاتی محسوب می‌شوند چون هدف آن این است که هر گونه اقدام تلافی جویانه را خنثی کند.در کره جنوبی، افزایش ظرفیت BMD و همچنین یک استراتژی جامع به همراه ژاپن برای "تغییر رژیم" در کره شمالی، مورد نیاز است.
       
      استرالیا به عنوان «لنگر جنوبی» روابط ایالات متحده در اقیانوس آرام توصیف شده است. این گزارش خواستار استفاده از پایگاه نیروی دریایی استرلینگ در غرب استرالیا برای حمایت از "ساختار نیروی دریایی ایالات متحده در منطقه است." ایالات متحده و استرالیا باید در امر شناسایی ، ناوگان بدون سرنشین را در جزایر کوکوس استرالیا در اقیانوس هند مستقرکنند و "دو کشور باید با هم کار کنند تا سریع تر بتوانند مزیت های  بالقوه استرالیا در دفاع موشکی را شناسایی کنند. " تسلیحات هسته ای هند باید به عنوان یک "دارایی" در موازنه قدرت دیده شود، و همکاری نظامی ایالات متحده و هند باید افزایش یابد. نقش اندونزی در تمرینات نظامی مشترک باید گسترش یابد، تمرینات دریایی با ویتنام تقویت شده و فیلیپین باید طیف وسیعی از توانایی های دفاعی را توسعه دهد.
       
       
      در جبهه سیاسی این گزارش  ، ایالات متحده باید "دیپلماسی سطح بالا" (high - level diplomacy) را با چین برای کاهش "تنش های شدید ذاتی" شروع کند تا به متحدان و دوستان خود در آسیا و دیگر نقاط اطمینان دهد هدف آن اجتناب از مقابله با چین است. منشا این تناقض آشکار، در بخش مهمی از محرک جنگ آمریکا و تهاجم در جبهه ایدئولوژیک قرار دارد. هدف "دیپلماسی سطح بالا" و حتی سرمایه‌گذاری‌های مشترک احتمالی با چین در برخی موارد، تولید تبلیغات دروغین است که علت جنگ، تقصیر دشمن آمریکا است - در این مورد قاطعیت و پرخاشگری چین. راه اندازی تبلیغات دروغین عنصر اصلی آغاز فعالیت نظامی آمریکا بوده‌است، یعنی از اواخر قرن ۱۹  زمانی که تبدیل به یک قدرت امپریالیستی شد تاکنون .
       
      در واقع, این گزارش به طور خاص هر گونه سازش با چین را رد می‌کند. در نتیجه نویسندگان آمده :
       
      در اینجا چشم‌انداز واقعی مطلقا ایجاد اعتماد بنیادین, هم‌زیستی مسالمت‌آمیز, " درک متقابل ", " یک شراکت استراتژیک " یا " نوع جدیدی از روابط  " بین ایالات‌متحده و چین نیست. "
       
       
       
       
       
       
       

      دانلود سند
       
      سایت معرفی و شرح سند :
      https://www.wsws.org/en/articles/2015/05/02/chin-m02.html
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.