nasirirani

فضانوردان شنجو-10 به زمین بازگشتند / تیانگونگ 1؛ اولين ايستگاه فضايي چین

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[b]آشنا شدن با پیچیدگی های اتصال یک فضاپیما به یک ايستگاه فضايي در فضا برای برنامه های طولانی مدت چین بسیار حیاتی خواهد بود زیرا به این شکل چینی ها می توانند شیوه ای برای تبدیل کردن کاوشگران ماه به مدارگردها و یا فضاپیماهایی با قابلیت فرود بیابند. این فضاپیمای کوچک همچنین می تواند به عنوان یک سکو برای انجام آزمایشهای خلاء و طب فضایی به کار گرفته شود.[/b]


چین خود را برای پرتاب آزمایشگاه فضایی کوچکی به مدار زمین آماده می کند و به گفته متخصصان سیاستگذاری های فضایی به نظر می آید این عملیات به همین زودی انجام شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، لابراتوار فضایی "تیانگونگ 1" پله بعدی در برنامه عملیات فضایی-انسانی چین است که در پی پرتاب موفقیت آمیز سه فضانورد چینی به مدار زمین در دهه گذشته انجام می گیرد.

این اتاقک کوچک که از ماهواره SkyLab ناسا با وزنی برابر 8.5 تن که در سال 1973 به مدار پرتاب شد نیز کوچکتر بوده و بدون سرنشین به فضا پرتاب خواهد شد. این آزمایشگاه بیشتر به عنوان بستری آزمایشی برای اتصال فضاپیماهای سرنشین دار در طول دوران کاری دو ساله اش مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

آشنا شدن با پیچیدگی های اتصال یک فضاپیما به یک نقلیه فضایی در فضا برای برنامه های طولانی مدت چین بسیار حیاتی خواهد بود زیرا به این شکل چینی ها می توانند شیوه ای برای تبدیل کردن کاوشگران ماه به مدارگردها و یا فضاپیماهایی با قابلیت فرود بیابند. این فضاپیمای کوچک همچنین می تواند به عنوان یک سکو برای انجام آزمایشهای خلاء و طب فضایی به کار گرفته شود.

به گفته تحلیل گران انتظار می رود "تیانگونگ" پیش از پایان ماه آگوست به فضا پرتاب شود، در حالی که مقامات چینی پیش از این اعلام کرده بودند این فضاپیما تا پایان سال 2011 به مدار پرتاب خواهد شد.

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/680676_orig.jpg[/img]

همچنین انتظار می رود این پرتاب که در پی به پایان رسیدن برنامه شاتلهای ناسا انجام می شود، توجه بسیاری را به خود معطوف سازد. این لابراتوار فضایی توسط راکت 2F "لانگ مارچ" به فضا پرتاب خواهد شد و در پی آن دو لابراتوار به نامهای "تیانگونگ" 2 و 3 نیز طی سالهای بعدی و پس از سقوط تیانگونگ 1 به فضا خواهند رفت.

[color=blue]کپسول "شنزو" چینی ها فضانوردانی را به همراه خود به سوی این کپسولها حمل کرده و به این کپسولها متصل خواهد شد. چینی ها این عملیات را با عملیات "جمینی" پنج دهه پیش آمریکا که طی آن مهارتهای اتصال در فضا مورد آزمایش قرار گرفت مقایسه می کنند.[/color]

[color=blue]تمامی عملیاتهای تیانگونگ دست گرمی برای ساخت ایستگاه فضایی 60 تنی است که چین در نظر دارد ساخت آن را در حدود سال 2020 آغاز کند. به گفته محققان دانشگاه جرج واشنگتن، این ایستگاه فضایی به احتمال زیاد زمانی در مدار قرار خواهد گرفت که ایستگاه فضایی در حال غیر فعال شدن است.[/color]

چین خود را خارج از رقابت فضایی می بیند که در میان بسیاری از کشورها، به ویژه روسیه و آمریکا در جریان است. این کشور تنها عامل پیشرفت برنامه های فضایی خود را توسعه توانایی ارسال انسان به فضا و فرود بر روی ماه می داند. به گفته تحلیل گران، بزرگترین نکته آمریکا درباره برنامه های فضایی غیر نظامی چین این نیست که چینی ها به فضا می روند، اما این نکته است که چینی ها زمانی به فضا بروند که آمریکا در آن زمان در فضا حضور نداشته باشد زیرا به اعتقاد تحلیلگران قوانین روابط بین المللی در حوزه های جدید توسط آنهایی نوشته می شوند که در آن زمینه فعالیت دارند.


http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1384092


[b][color=orange]------------------------
به دليل ماهيت خبري به بخش اخبار منتقل شد
mahdavi3d[/color][/b]

[color=orange] [b]عنوان اصلاح شد
mahdavi3d[/b][/color]
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگه خودمون بتونیم سرعت پیشرفت فضاییمون رو بیشتر کنیم شاید بشه با چین تو ساخت یه ایستگاه فضایی همکاری کرد.
به امید اون روز!!!
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
طبق برنامه ای که سازمان فضایی داره قراره تا سال 2020 انسان به فضا بفرستیم ولی مشخص نکردند که این پرواز زیر مداری خواهد بود یا مداری !!!!!

بسیار فرق است بین یه پرواز مداری با یه پرواز زیرمداری!:mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اتفاقا مشخص كرده اند، يادم هست كه جايي (فكر كنم مصاحبه تلويزيوني يكي از مسئولان فضايي بود) شنيدم كه اولين پرواز ايراني انسان به فضا، يك پرواز زير مداري خواهد بود.
البته چيز عجيبي نيست، پله پله...
انتظار نداريد كه همين اول، ايستگاه مداري پرتاب كنند :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=darkblue]منتقل شد به علوم فضایی و فضانوردی
LAST-WAR[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دست درد نکنه برادر! همین خبر نشون می ده که همین الان چین با این قدرت اقتصادی و ادعا حدود 38 سال از آمریکا عقبتره و ما چقدر عقبتر! پیشرفته شدن تجهیزات و کاهش وزنشون باعث شده نیاز نباشه چندین تن اضافه بفرستند اون بالا! چند روز پیش داشتم این خبر رو می خوندم آمریکایی ها حسابی شاکی بودن!

البته ظاهرا با این وضع چینی ها زودتر می رن مارس! icon_arrowd

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
Lich گرامي، تحليل شما تا حدي اشتباه است.
آن زمان،آنها از صِفر شروع كردند ولي قرار نيست ما و ديگران هم از صِفر شروع كنيم.
به فرض مثال آن زمان هيچ ابزار ديجيتالي با قابليت پردازش قوي وجود نداشت اما امروز تقريبا هيچ ابزار آنالوگ تكي وجود ندارد icon_eek حالا شما تصورش را بكنيد كه همين آنالوگ بودن و پايين بودن قدرت پردازش، چقدر كار را زمانبَر و پيچيده مي كرد.
بنابراين ميانبُر مي زنيم icon_arrowd

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دست درد نکنه برادر! همین خبر نشون می ده که همین الان چین با این قدرت اقتصادی و ادعا حدود 38 سال از آمریکا عقبتره و ما چقدر عقبتر! پیشرفته شدن تجهیزات و کاهش وزنشون باعث شده نیاز نباشه چندین تن اضافه بفرستند اون بالا! چند روز پیش داشتم این خبر رو می خوندم آمریکایی ها حسابی شاکی بودن!

البته ظاهرا با این وضع چینی ها زودتر می رن مارس! icon_arrowd[/quote]



[b]و برادر عزیز جناب Lich این رو هم نباید فراموش کرد که خیلی از نخبه های آمریکا آمریکایی نیستن !!![/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]Lich گرامي، تحليل شما تا حدي اشتباه است.
آن زمان،آنها از صِفر شروع كردند ولي قرار نيست ما و ديگران هم از صِفر شروع كنيم.
به فرض مثال آن زمان هيچ ابزار ديجيتالي وجود نداشت اما امروز تقريبا هيچ ابزار آنالوگي وجود ندارد icon_eek حالا شما تصورش را بكنيد كه همين آنالوگ بودن، چقدر كار را زمانبَر و پيچيده مي كرد.
بنابراين ميانبُر مي زنيم icon_arrowd[/quote]

سلام برادر!

خوب همین دیگه اونها از صفر شروع کردن 38 سال قبل! ببین الان کجا هستند؟ شما توجه کن چه پشتیبانی عظیم علمی و اقتصادی می خواد که چین بعد از 38 سال تازه داره دست به چنین کاری می زنه! یعنی به قول فرمایش شما از صفر هم شروع نکرده ولی هنوز ایستگاهی به فضا پرتاب نکرده! درضمن اگر واقعا چینی ها می خواستند فعالیت کنند می تونستند توی ایستگاه فضایی بین المللی اینکارو انجام بدهند! اینکار بیشتر بخاطر اینه که حضور خودشون رو توی فضا تقویت کنند! فردا می دن میگند مارس مال ماست! همونطور که روسیه رفت یک پرچم تیتانیومی کف قطب کاشت گفت مال ماست!

چین خیلی خوب داره جلو می ره و پیشرفتش قابل تحصینه ولی اگر بخواهیم واقعگرایانه نگاه کنیم اگر آمریکا به همین روال به پسرفت خودش ادامه بده و چین به پیشرفت همه جانبه خودش بازهم تا 40 سال آینده چین به آمریکا نخواهد رسید! درضمن شما فکر می کنید الان چین خودش داره می ره جلو؟ اینها همه بخاطر حماقت های شرکت های آمریکایی است که دارند از لنگه کفش گرفته تا بوئینگ رو به چین می دن بسازه! تنها بخاطر اینکه کارگر آمریکایی دستمز زیادتری می طلبه! درسته که این روند باعث افزایش سودهی شرکت ها می شه چون دیگه مجبور نیستند هزینه بیمه، حقوق کارگر و غیره رو مستقیما پرداخت کنند! می رن توی ار اند دی سرمایه گزاری می کنند بعد برونسپاری می کنند و یا توی سود محصول شریک می شوند یا یک هزینه توافقی پرداخت می کنند! درعوض شما دارید برای کشور مورد نظر کار ایجاد می کنید و هزینه های تولید خودتون رو کاهش میدید چون در صورت تولید در وطن (!) مجبورید برید همون مواد اولیه رو از چین وارد کنید با قیمت زیادتر و بعد تبدیل کنید به کالا که این مواد اولیه در صورت صادرات گرونتر از آب در میان و محصول نهایی نمی تونه با کالاهای مشابه کشورهای دیگه رقابت کنه، که خودش یکی دیگر از سیاست های چینی هاست! شما رو وادار به برونسپاری می کنند! ولی از طرف دیگری دارید به بخش تولید کشور خودت ضرر می زنی! یعنی شرکت سود می کنه مردم ضرر! حالا هدف من از گفتن این ها چی بود؟ خواستم بگم که یکی از فاکتورهای مهم رشد اقتصادی چین جمعیت زیاد و دستمزدهای کم است! همین باعث شده که این کشور به برنامه های جاه طلبانه نظیر ایستگاه های فضایی فکر کنه!

درمورد صادرات مواد اولیه چین هم یک شفاف سازی کنم چین بزرگترین صادر کننده مواد معدنی مورد استفاده در کالاهای تکنولوژیکی است!


برادر شرمنده شما پست داده بودی من پست زدم پست شما رو ندیدم! درسته که خیلی از دانشمندان فعال در آمریکا خارجی هستند ولی همین که آمریکا تونسته خودش رو به یک مقصد برای نخبگان تبدیل کنه برد رو تا الان نصیب خودش کرده! اگر چین و یا کشورهای دیگر برای معیشت و پیشرفت خوب بودند همه سعی می کردند برن اون کشورها!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یک واقعیت دیگر هم این است که چین ارزش پولش را پایین نگه داشته است و به همین خاطر صادرات ارزان تر است و وارداتش گران تز از کشورهای دیگر است!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام عليكم
Lich گرامي، در مورد موضوع اقتصادي، تحليل شما را قبول دارم ولي منظور بنده، بيشتر موضوع تكنولوژي و هزينه صرف شده براي آن بود.
باز هم مثال مي زنم كه كشورهايي كه پيشگام صنعت فضايي بودند، چه بسا خيلي از موارد را با سعي و خطاي عملي و دوباره سازي به دست آورده باشند، وليكن امروزه ما مي توانيم خيلي از مسائل را با شبيه سازي هاي رايانه اي حل كنيم و فقط وقتي كه از صحت كار اطمينان پيدا كرديم وارد مراحل ساخت و صرف هزينه براي آن بشويم.
يا خيلي از مواد پيشرفته و تكنولوژي هايي كه آن زمان وجود نداشت و....
بنابراين ايستگاه فضايي كه براي كشورهاي پيشگام، هزينه زيادي داشته است، براي كشورهايي كه امروزه كار را شروع مي كنند هزينه به مراتب كمتري خواهد داشت.
بنابراين براي اين كه يك ايستگاه فضايي يا كپسول سرنشين دار ساخت، ديگر لازم نيست كه ابرقدرت اقتصادي باشيد، يك اقتصاد قوي و همت زياد لازم است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظرم بین مسئولان ما اراده ای برای پروازهای سرنشین دار نیست و در صورت تحقق این امر تنها به صورت محدود و جنبه تبلیغاتی خواهد داشت!
به وضوح مشخصه که پروازهای سرنشین دار بالاترین هزینه های جاری رو می طلبند در صورتی که بازدهی چندانی ندارند و به لحاظ مسائل اقتصادی اصلآ به صرفه نیست که کشوری بخواد وارد این مقولات بشه مگر که رقابت های سیاسی و تکنولوژیکی بهانه اصلی برای انجام این پروژه ها باشه!

خیالتون راحت زمین را بندگان صالح به ارث خواهند برد پس تا قبل قیامت هیچ زمانی این کره خاکی غیرقابل سکونت نخواهد شد که بخوایم با کشتی های فضاییمون زمین رو ترک کنیم!!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]سلام عليكم
Lich گرامي، در مورد موضوع اقتصادي، تحليل شما را قبول دارم ولي منظور بنده، بيشتر موضوع تكنولوژي و هزينه صرف شده براي آن بود.
باز هم مثال مي زنم كه كشورهايي كه پيشگام صنعت فضايي بودند، چه بسا خيلي از موارد را با سعي و خطاي عملي و دوباره سازي به دست آورده باشند، وليكن امروزه ما مي توانيم خيلي از مسائل را با شبيه سازي هاي رايانه اي حل كنيم و فقط وقتي كه از صحت كار اطمينان پيدا كرديم وارد مراحل ساخت و صرف هزينه براي آن بشويم.
يا خيلي از مواد پيشرفته و تكنولوژي هايي كه آن زمان وجود نداشت و....
بنابراين ايستگاه فضايي كه براي كشورهاي پيشگام، هزينه زيادي داشته است، براي كشورهايي كه امروزه كار را شروع مي كنند هزينه به مراتب كمتري خواهد داشت.
بنابراين براي اين كه يك ايستگاه فضايي يا كپسول سرنشين دار ساخت، ديگر لازم نيست كه ابرقدرت اقتصادي باشيد، يك اقتصاد قوي و همت زياد لازم است.[/quote]

سلام برادر!

زدی تو خال اومدم همینو بگم برم چون باید برم امتحان بدم امروز دوتا امتحان دارم شرمنده اگر جواب ندادم! برگشتم میام جواب می دم!

ببین دیروز یک اتفاقی افتاد ای بی ام یک پردازشگر ساخت که فعلا اول راهه ولی توانایی یادگیری و تفکر داره! اگر تنها این ایده به ثمر بشینه به اندازه کل اختراعات و اکتشافاتی که بشر در طول تاریخ انجام داده ارزش داره! فرض کن که با سرعت پردازشی که کامپیوتر های آینده خواهند داشت قادر خواهند بود اطلاعات رو در طول مدت کمتر از 37 ثانیه قدرت ادارکی که ما باید در مدت 1 سال صرف کنیم پردازش کنند! و مهمتر از این فکر هم کنند! به آب و غذا هم نیاز نداشته باشند! خسته نشند و خلاصه محدودیت هایی که ما داریم رو نداشته باشند! شما جهش تکنولوژیکی رو باید از اینجا به بعد ببینید و از همه مهمتر باید ببینید که این تکنولوژی در دستان چه کشوری هست؟

چند روز پیش کتاب Singularity is near ری کرزویل رو داشتم می خوندم فکر کردم داره مزخرف می گه! ولی بعد از شنیدن این خبر دیدم که ظاهرا پیشبینی های ایشون زودتر از زمان مورد پیشبینی داره به حقیقت می پیونده! ایشون سال 2029 رو مدت زمان برای حل آزمایش تورینگ توسط کامپیوتر تعیین کرده بود ولی با این حساب فکر می کنم حداکثر تا سال 2021 باید منتظر چنین چیزی باشیم!

اونوقت شما می خواهی آمریکایی رو که داره به سمت لیزرهای نظامی و مس کانورژن، ساب اتومیک پارتیکل و خدا می دونه چه چیزهای دیگری که ما خبر نداریم در مراحل پیشرفته نظامی حرکت می کنه رو ول کنیم بچسبیم به ایستگاه فضایی چین؟!

اگر نظریه ریچارد فاینمن درست از آب در بیاد چند دیگه اصلا نیازی به ساختن چیزی نیست! با دستکاری اتم ها به اتم می تونید "از هیچ چیز بوجود بیارید" البته چنین گفتاری از نظر علمی کاملا غلطه ! چون از هیچ چیز چیزی بوجود نمیاد ولی خوب نمی خوام وارد بحث بشم ولی همینو بدونید اگر ردیف بشه یک هو بلند شدید دیدید یک ایستگاه فضایی توی مدار پایینی زمین سبز شده!
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
Lich گرامي، بحث تاريخ سازي را هم مد نظر داشته باشيد.
بله ممكن است كه در مدار زمين يا در ماه، چيز تازه اي براي كشف كردن وجود نداشته باشد (كه واقعا اينطور نيست و مثلا خيلي چيزها راجع به ماه، هنوز كشف نشده است.) و درست است كه احتمالا تكنولوژي به كارگرفته شده در ايستگاه فضايي چين و يا ما، "لبه تكنولوژي" نخواهد بود. وليكن چاره اي نيست! ما و ديگر كشورها كه نمي توانيم ساكت بنشينيم و آمريكايي ها تمام افتخارات را به نام خودشان ثبت كنند!
از طرف ديگر ايجاد جذابيت و بالا بردن روحيه ملي را هم مد نظر داشته باشيد، به فرض مثال اگر چيني ها بعد از آمريكا به عنوان دومين كشور، قدم بر ماه بگذارند، چه بسا خيلي از مسائل داخلي خودشان را هم پوشش بدهند (همان كاري كه احتمالا آمريكايي ها هم مي كردند)

اما رسيدن به "لبه تكنولوژي" كاري بس دشوار و نيازمند تلاش صد چندان است. زيرا اينجاست كه ميانبُر زدن سخت مي شود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.