امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[align=justify]حكومت اسرائيل از مازاد بودجه سال قبل براي تأمين مالي جنگ در شمال استفاده خواهد كرد و درصورتي كه جنگ فقط به مدت يك ماه ادامه پيدا كند، دولت در بودجه 2007 مجبور نخواهد بود رديف بودجه براي جنگ اختصاص دهد. در ماه ژوئيه ميزان كسر بودجه به 300 ميليون شيكل رسيد...!!!


در كنفرانس مطبوعاتي برگزارشده در قدس به تاريخ اول آگوست سال 2006 ميلادي(نوزدهمين روز جنگ) پيامدها و ضررهاي سنگين اقتصادي كه اسرائيل پس از جنگ با لبنان متحمل مي شود،مورد بررسي قرار گرفت.
رئيس بانك مركزي اسرائيل "ستانلي فيشر" بيان كرد كه ضررهاي مستقيمي كه به فعاليت هاي اقتصادي وارد شده به ازاي هر هفته جنگ بين 750 ميليون و يك ميليارد و هشتاد ميليون شيكل*(1) مي باشد. وي در همين حال به اين نكته اشاره مي كند كه در صورت ادامه يافتن جنگ به مدت يك ماه توليد ناخالص ملي دچار زياني خواهد شد كه ميزان آن بين هفت تا نه دهم ميزان توليد خواهد بود كه اين مقدار معادل 4/2تا 5/4 ميليارد شيكل خواهد بود. در را بطه با گزارش بانك مركزي اسرائيل در خصوص ميزان تورم در نيمه اول سال 2006 كه به تاريخ 2 آگوست 2006 منتشر شد رئيس بانك مركزي اسرائيل گفت : جنگ در شمال تأثير منفي بر فعاليت اقتصادي از بعد عرضه و تقاضا خواهد داشت. همچنين نرخ تورم در آينده نزديك افزايش خواهد يافت.(هاآرتس:3 آگوست 2006"موطي باسوك" و "تسفي زرحيا").
اسرائيل در طول جنگ دوم لبنان(33روزه) زيان هاي اقتصادي سنگيني را متحمل شد كه اين خسارت ها در زمينه هاي مختلف اقتصادي از جمله بورس، سرمايه گذاري ها، گردشگري، صنايع، بازرگاني، صادرات و واردات متجلي گرديد. علاوه بر اين از پيامدهاي اين جنگ در بودجه 2007 نيز مشاهده مي شود. در اينجا زيان هاي اسرائيل در عرصه هاي مختلف اقتصادي بر اساس مطبوعات بزرگ اسرائيل يعني "هاآرتس"، "معاريف"، "يديعوت آحرونوت" و "هاتسوفيه"، را مورد بررسي قرار مي دهيم:

1*.رشد اقتصادي:
پس از آنكه اقتصاد اسرائيل دوران رشد و خروج از ركود سال 2004 را پشت سر مي گذاشت، جنگ با لبنان اين تحول در اقتصاد اسرائيل را متوقف كرد. به گزارش روزنامه "هاتسوفيه" در تاريخ 14/7/2006 و بر اساس بيانيه هاي منتشر شده از سوي دفتر مركزي آمار ، در دوره پيش از جنگ (آوريل-ژوئن) بخش هاي مختلف اقتصاد اسرائيل شاهد رشد بودند. به طوريكه در اين دوره حجم صادرات صنعتي 19.5% ، توليدات صنعتي 7.9% و بازرگاني و خدمات 9.45% رشد داشتند. همچنين اسكان در هتل هاي گردشگري به ميزان 19.5% افزايش داشت. در همين رابطه روزنامه هاتسوفيه در تاريخ 17/8/2006 به نقل از دفتر مركزي آمار مي نويسد كه رشد توليد ناخالص ملي پيش از شروع جنگ در 12ژوئيه 2006 5.1% بوده و اين رشد تا نيمه اول سال 2006 ادامه مي يابد. اما در دوره مشابه سال 2006 اين رشد 6.1% بوده است. اين رشد در سه ماهه دوم اين سال بسيار بيشتر بود به طوريكه اين ميزان به 6.2% رسيد در حاليكه در سه ماهه اول سال 2005 اين رشد5.9% به ثبت رسيده است. در سه ماهه آخر سال 2005 نيز اين ميزان 5.6% ثبت شده است. همچنانكه بخش كار شاهد رشد خوبي بود. به طوريكه توليد بخش كار در نيمه اول سال 2006 به ميزان 7.4% افزايش يافت و در نيمه دوم اين سال به ميزان 6.6% باقي ماند. همين امر در نيمه دوم سال 2005 به ميزان 7.6% ثبت گرديده است. همچنين دفتر مركزي آمار اطلاعات مهمي در رابطه با بالارفتن سطح معيشتي كه بيانگر هزينه هاي فردي مي باشد، ارائه نمود. به طوريكه بر اساس اين اظهارات هزينه هاي يك فرد در نيمه اول سال 2006 3.6% افزايش يافت درحاليكه در نيمه دوم سال2005 1.5% و در نيمه اول همين سال 2% افزايش داشته است. از سوي ديگر يك هفته پس از برقراري آتش بس ايكونوميست پيش بيني هاي خود از رشد اقتصادي اسرائيل را منتشر ساخت(معاريف20/8/2006 يوسي جرينشتاين و ديويد ليفكين)، اين پيش بيني ها خوش بينانه نبود به طوريكه كارشناسان اقتصادي اين مجله پيش بيني كردند كه رشد اقتصادي اسرائيل تا ميزان 4.5% در سال 2006 كاهش يابد و در سال 2007 اين ميزان به دليل زيان هاي ناشي از جنگ كه بر فعاليت هاي بازرگاني تحميل گرديده، به 3.6% برسد. اين پيش بيني ها نسبت به پيش بيني هاي رسمي كه در آستانه جنگ اعلام شد بسيار كمتر بود. چود در اين موضع گيري هاي رسمي، پيش بيني رشد 5.3% در سال 2006 و 4.1% در سال 2007 شده بود و به احتمال قوي وزارت دارايي نيز پيش بيني خود را تنها نزديك به 4% اعلام كرده بود؛

2*.گردشگري
روزنامه هاتسوفيه در تاريخ 14/7/2006 اعلام كرد كه به دليل شرايط امنيتي، در منطقه شمال بيشترين موارد لغو رزرو هتل ها به ثبت رسيده است. تورهاي مكان هاي مختلف گردشگري در شمال نيز به ميزان 100% كاهش يافته است. درحاليكه پيش از جنگ به دليل تعطيلات دانشجويان و مرخصي كارمندان گردشگري داخلي بيشترين ميزان را به خود اختصاص داده بود. يديعوت آحارونوت(تاني گولدشتاين26/7/2006) از توقف فعاليت در هتل هاي "نهاريا " خبر داد. البته فقط روزنامه نگاران و گزارشگران براي پوشش رويدادها در اين هتلها فعاليت مي كردند. اين وضعيت به گونه اي بود كه به گفته باشگاه گردشگري الجليل ، زيان هاي حوزه گردشگري در شمال(هتل ها، مراكز تفريحي و توريستي) تا تاريخ 26/7/2006 به ميزان 65 ميليون شيكل بود. احرنوت در تاريخ 16/8/2006 بر اساس اعلام دفتر مركزي آمار و بخش آمار و اطلاعات وزارت گردشگري به اين حقيقت اشاره مي كند كه گردشگري در دوره بين ژانويه تا ژوئيه 2006 بيشترين ميانگين را به خود اختصاص داده بود. به طوريكه 1212500 گردشگر وارد اسرائيل شدند و نسبت به دوره مشابه سال گذشته 13درصد افزايش داشته است. بر اساس اين بررسي ها گردشگري در هفته اول جنگ 33 روزه به دليل لغو رزرو هتل ها 36 ميليون شيكل و در هفته دوم 27زيان ديد. علت اين امر اين بود كه هتل ها و مراكز گردشگري در هفته اول براي پذيرش گردشگران و تورهاي گردشگري آمادگي كامل داشتند. اما لغو رزرو ها از قبل پيش بيني شده بود. به همين ترتيب زيان هاي ماهيانه بخش گردشگري نزديك به 123ميليون شيكل برآورد مي شود. شركت اطلاعات تجاري "دان آندبردستريت" پيش بيني مي كند كه ميانگين زيان ناشي از جنگ در مناطق تفريحي 40% از درآمد سالانه باشد. پيش بيني مي شد در صورت ادامه جنگ در ماه آگوست، اين مراكز تفريحي به تنهايي 116 ميليون شيكل زيان ببينند. همچنين از اطلاعات تهيه شده دراين شركت آشكار مي شود كه منطقه شمال به تنهايي به واسطه گردشگري روستايي نزديك به 290 ميليون شيكل يعني نزديك 80% از درآمد حاصل از اين بخش را تأمين مي كند. جمع درآمد حاصل از اين صنعت به 360 ميليون شيكل مي رسد.

*3.كشاورزي:
روزنامه "هاتسوفيه" 14/7/2006 مي نويسد كه فعاليت كشاورزي در اراضي واقع ميان شمال نهاريا در الجليل غربي تا "روش بينا" در قسمت بالاي الجليل به طور كامل متوقف گشته است. بر اساس برآوردهاي سازمان هاي كشاورزي پيش بيني مي شود كشاورزان در منطقه يادشده نزديك به دهها ميليون شيكل زيان ببينند. مدير كل اتحاديه كشاورزان، جيورا سيلع، مي گويد: "ميوه هاي تابستاني در اوج دوره برداشت قرار دارند اما در همين حال فعاليت هاي كشاورزي به طور كامل متوقف گشته است. در صورتيكه اين وضعيت امنيتي بي ثبات ادامه يابد و امكان كاشت نشا هاي جديد وجود نداشته باشد، اين ضرر ها به محصولات فصل آتي برداشت نيز وارد خواهد آمد." همچنين رئيس بخش اقتصاد جنبش موشافوت، ايتسيك كوهن، نسبت به وخامت اوضاع حاكم بر بخش مرغداري ها هشدار مي دهد :"مرغداران در شمال به دليل ضررهاي وارده به علوفه طيور، از وارد آمدن خسارت هاي جبران ناپذير به اين بخش بيمناك مي باشند. " . در همين راستا سايت نيوز ويرست كلاس 9/8/2006 اعلام مي كند كه آتش جنگ نزديك به 750 هزار درخت از درخت هاي بلوط، صنوبر، سرو، بنه و ديگر درختچه ها را در شمال از بين برده است. صندوق تأسيسي اسرائيل اعلام كرده كه ضرر مستقيم ناشي از سوختن درخت ها نزديك به 36 ميليون شيكل، و هزينه جبران اين ضرر و اصلاح زيرساخت جنگل نزديك به 60ميليون شيكل برآورد مي گردد. بدين ترتيب اسرائيل سرمايه اي بزرگ از چوب را از دست داد و با تخريب اين منطقه جنگلي زيان هاي سنگيني را متحمل گرديد. اين در حاليست كه روزنامه هاتسوفيه در تاريخ 16/8/2006 از اعلام آمار زيان هاي ناشي از آتش سوزي در جنگل ها از زمان شروع جنگ در لبنان از سوي صندوق تأسيسي اسرائيل خبر داده بود و در آن به سوختن نزديك به دوازده هكتار از جنگل هاي طبيعي و 40 هكتار از چراگاه ها به دليل اصابت موشك هاي كاتيوشا اشاره شده و هزينه لازم براي بازسازي اين مناطق و جبران خسارت ها نزديك به 200 ميليون شيكل نه 60 ميليون(به ادعاي سايت نيوز وايرست كلاس) برآورد شده است. همچنين اين جنگ به بخش كشاورزي ضررهاي غير مستقيم نيز وارد آورد. معاريف(عوفرا بارون21/8/2006) يادآوري مي كند كه مسئولان وزارت خارجه حجم زيان هاي غير مستقيم ناشي از جنگ به بخش كشاورزي را در هفته اول جنگ در شمال نزديك به 300 ميليون شيكل اعلام كرده اند. اين علاوه بر خسارت هاي مستقيمي است كه ميزان آن بين ده تا 15 ميليون شيكل برآورد شده است. زيان هاي غير مستقيم زيان هايي هستند كه از ممنوع بودن ورود به مزارع و مراقبت از محصولات ، همچنين توقف فعاليت كشاورزان و توقف برداشت ميوه و محصولات زراعي ناشي مي شوند. نيز از ديگر ضررهاي غير مستقيم جنگ عدم سم پاشي محصولاتي بود كه در آينده دچار آسيب خواهند شد.

*4.صنايع:
هاتسوفيه در تاريخ 14/7/2006 مي نويسد : در طول جنگ فعاليت در نهاريا و كريات شمونه، به طور كامل متوقف گرديد. از تحقيق انجام شده از سوي اتحاديه صنعتگران آشكار مي شود كه 260 كارخانه در شمال به دليل اصابت موشك هاي كاتيوشا به طور كامل به حالت تعطيلي درآمدند كه ضررهاي مالي فراواني بر آنها تحميل گرديد. اين زيان ها در روز اول از بيست تا 50 ميليون شيكل برآورد گرديد. اين برآورد زيان هاي مادي مستقيم كارخانه ها به دليل اصابت موشك ها و نيز ضررهاي غير مستقيم ناشي از عدم انعقاد قراردادهاي آتي را در بر نمي گيرد. در گفتگويي كه روزنامه معاريف با اوريئيل ليفين، رئيس اتحاديه اتاق هاي بازرگاني به تاريخ 13/8/2006 منتشر ساخت، اين مقام مسئول پيش بيني مي كند كه نزديك به ده هزار كارخانه در شمال به طول كامل منحل شوند. اين كارخانه ها به دليل مشكلات نقدينگي از ذخاير لازم نيز بهره مند نيستند. چراكه در طول يك ماه كامل هزينه هاي جاري اين كارخانه ها هيچ گونه درآمدي به دنبال نداشته است. هاتسوفيه در تاريخ 16/8/2006 اظهارات شرجا بروش، ريئس اتحاديه صنعتگران اسرائيل پس از برقراري آتش بس را منتشر ساخت و به نقل از وي نوشت: در طول جنگ 33 روزه لبنان زيان هاي وارده به طرح هاي صنعتي در حيفا و شمال به 4.6 ميليارد شيكل رسيده است. درحاليكه زيان هاي فوري ناشي از توليد در سطح تمامي بخش هاي اقتصادي نزديك به 1.9% يعني معادل 11.5 ميليارد شيكل اعلام شده بود.

*5.بورس و بازار مالي:
روزنامه معاريف در مقاله اي با عنوان "بورس در سايه حملات حزب الله" (13/7/2006) به كاهش شاخص تل آويو 25 به ميزان 4.25% يعني رسيدن بورس به سطح 748.84 سهم اشاره مي كند. همچنين شاخص تل آويو 100 نيز به ميزان 4.13% كاهش داشت و به سطح 763.31 سهم رسيد و شاخص فنآوري "تل تك 15" نيز 2.02% ارزش خود را از دست داد و به سطح 330.10 سهم رسيد. معاريف در تاريخ 14/7/2006 در مقاله اي تحت عنوان "شمال شعله ور است و سرمايه گذاران از تل آويو فرار مي كنند" اظهار داشت شاخص "معوف" نيز در دو روز اول شروع جنگ به ميزان 8.27% كاهش يافت و به سطح 748.84 رسيد و موجب گرديد سرمايه گذاران در فروش سهام خود شتاب كنند. در صدر اين سرمايه گذاران رئيس ستاد كل ارتش اسرائيل بود كه سهام خود را در روز چهارم از آغاز جنگ به فروش گذاشت. همين امر نيز موجب گرديد افكار عمومي را عليه خود بشوراند و در حال حاضر تحقيق در مورد اين مسأله ادامه دارد. درحاليكه پيش از اين در ماه مه يعني دو ماه پيش از شروع جنگ انبوه سرمايه گذاران براي خريد سهام در شاخص معوف به بازار بورس سرازير شدند. به طوريكه سطح اين شاخص در آن زمان به 900 سهم رسيد. بر اساس گزارش روزنامه هاتسوفيه 18/8/2006 قيمت ها در بوس به طور تدريجي به ميانگين طبيعي خود رسيد. به طوريكه همزمان با افزايش قيمت ها در بورس نيويورك آخرين هفته از تاريخ توزيع قيمت ها در بورس تل آويو ، افزايش يافت. اين گزارش در سه ماهه دوم سال 2006 منتشر گرديد. در پرتو آتش بس شاخص تل آويو 25 به ميزان 1.85% افزايش يافت و به سطح 838.55 سهم رسيد. و شاخص تل تك 15 نيز به ميزان 1.33% يعني تا سطح 346.68 % افزايش يافت. پس از موج افزايش قيمت ها شاهد كاهش اندك قيمت ها هستيم. بر اساس گزارش روزنامه يديعوت آحارونوت (22/8/2006) در قيمت ها كاهش رخ داد به طوريكه بورس تل آويو با كاهش قيمت ها بسته شد و شاخص معوف به ميزان .39% كاهش يافت و به سطح 812..55 رسيد. شاخص تل آويو 100نيز به ميزان .47% كاهش داشت و به سطح 350.09 رسيد. اين مسأله تنها به كاهش قيمت ها خلاصه نمي شود. بلكه جنگ در شمال موجب گرديد كل گردش سهام و مبادلات متأثر از اين جنگ گردد. به طوريكه با كاهش تقاضا براي سهام داخلي، سرمايه گذاران كه سهام خود را فروخته بودند و نيز بانك ها به مبادله ارز روي آوردند تا جاييكه سبد ارز به ميزان 1.32% افزايش يافت و به ارزش 5.0803 شيكل رسيد. روزنامه هاتسوفيه (16/7/2006) از افزايش 55 صدم درصدي قيمت دلار در برابر شيكل خبر داد به طوريكه در دو روز اول جنگ به 4.521 شيكل رسيد و ميزان افزايش آن 2.7درصد اعلام گرديد. اين قيمت بار ديگر كاهش يافت تا در سطح 4.366 ثابت ماند. (معاريف18/8/2006).

*6.بازرگاني
روزنامه "هاتسوفيه"(15/8/2006) به نقل از دفتر مركزي آمار اعلام كرد كه كسري بازرگاني در ژوئيه به 0.9 رسيد و ميزان واردات كالا به 3.8 و صادرات به 2.9 ميليارد دلار رسيد. در هفت ماهه اول سال 2006 حجم واردات كالا به 26.8 ميليارد دلار و صادرات به 22.5 ميليارد دلار رسيد. كسري بازرگاني در اين بازه زماني به طور متوسط ماهيانه 616ميليون دلار و به طور ساليانه 7.4 ميليارد دلار رسيد (اين ميزان در سال 2008 7.8 ميليارد دلار بود.). ميزان كسري بازرگاني(بدون هزينه كشتي ها و هواپيماها، الماس و سوخت) در ماههاي ژانويه-ژوئيه 2006 به 0.8 ميليارد دلار رسيد كه در مدت مشابه سال 2005 به ميزان 1.5 ميليارد دلار ثبت گرديده بود.

*7.واردات و صادرات
روزنامه يديعوت آحارونوت(2/8/2006) مي نويسد كه سازمان ماليات اسرائيل اعلام كرده جنگ موجب كاهش واردات كالاهاي با عمر بالا گرديده به طوريكه در ماه ژوئيه با كاهش 21درصدي واردات يخچال ،5درصدي ماشين لباسشويي، 29درصدي ماشين ظرفشويي،و 52درصدي دستگاه ويدئو مواجه مي باشيم. نيز ارزش واردات سيگار در ژوئيه افزايش و به ده ميليون دلار رسيد كه به نسبت مدت مشابه سال قبل 6.7 % افزايش ميزان واردات مشاهده مي شود. شايان توجه است كه ميزان كمي سيگار وارد شده در سال 2006 ، 17درصد بالاتر از سال گذشته مي باشد. اين نشانه واردات سيگارهاي ارزانتر و به تبع آن كاهش درآمد دولت از ماليات و عوارض دريافت شده از واردات سيگار و به طور خاص نشانگر كاهش درآمد دولت از ماليات و عوارض واردات كالا مي باشد. از سوي ديگر افزايش مصرف سيگار در اين دوره بيانگر روحيات و فشارهاي روحي فراوان، تنش و دغدغه زياد ميان عموم اسرائيلي ها مي باشد. از سوي ديگر روزنامه يديعوت احرونوت(2/8/2006) به مسأله كند بودن روند صادرات و مشكل شدن اين امر در بنادر و انبار كارخانه ها اشاره مي كند كه دليل اين امر را شرايط جنگ بر مي شمرد. به طوريكه در آنجا كالاهايي خاص براي صادرات آماده مي شوند و ارزش آنها دهها ميليون دلار مي باشد.

*8.ميزان پرداخت ها:
بر اساس تحقيقي كه از سوي نشريه "يديعوت احرونوت" در تاريخ (1/8/2006) منتشر شده ، به تأثير جنگ بر ميزان پرداختي هاي اسرائيل اشاره شده است. به طوريكه مدير كل گروه سرمايه گذاري BDI تهيلا يناي، مي گويد جنگ در شمال اسرائيل نقش خود را ايفا كرد. وي با اشاره به اجراي لايحه چارچوب اعتبار از آغاز ژوئيه و در دوره سازگاري با وضع جديد كه در مقياس هاي مختلف اثر منفي از خود برجاي گذاشت، اظهار مي كند كه در ماههاي آينده پيامدهاي جنگ در شمال را در مقياس هايي مشاهده خواهيم كرد كه بيانگر پايين بودن سطح مصونيت اقتصاد اسرائيل نيز مي باشد. مسئولان گروه BDI معتقدند كه به دليل توقف فعاليت در شمال ممكن است ميانگين تعداد روزهاي "اعتبار" در اقتصاد ، در ماههاي آينده به شكل قابل توجهي افزايش يابد. اين امر مي تواند بسياري از شركت ها و كارخانه ها را با بحران هاي شديد نقدينگي مواجه نمايد.
همچنين اعضاي اين گروه سرمايه گذاري معتقدند بخش هاي خدمات، گردشگري و توليد زراعي در ماههاي آينده به شدت از اين وضعيت تأثير خواهد پذيرفت اما در مقابل حوزه ساخت و ساز و معاملات رونق گرفته و وضعيت آنان بهتر خواهد شد.

*9.بخش حمل و نقل
روزنامه هاآرتس (حايي بيئور به تاريخ3/8/2006) مي نويسد شركت حمل و نقل همگاني اسرائيل "ايجيد" از شروع جنگ دچار زيان هاي سنگيني در حوزه درآمدها گرديده كه اين ميزان از 15ميليون شيكل فراتر مي رود. علت اين امر كاهش چشمگير شمار مسافران در منطقه شمال مي باشد.

*10.شركت ها و بخش كار:
سايه جنگ بر شركت هاي صادرات و وارداتي نيز افتاد و موجب تحمل زيان هاي هنگفتي در اين ماه گرديد. از جمله شركت "ترديان كيشر"، كه در زمينه تجهيزات و سيستم هاي ارتباطي نظامي و دستگاههاي بيسيم غير نظامي فعاليت مي كند و به گفته يديعوت آحارونوت(آفي شاؤول به تاريخ 1/8/2006) در سه ماهه دوم 2006 سود خالص اين شركت 10.9 ميليون دلار اعلام گرديد، اين شركت با كاهش 11درصدي نسبت به مدت مشابه سال قبل روبرو گرديد. همچنين حجم فروش شركت در همين سه ماهه دوم سال 2006 به ميزان 1.1درصد كاهش داشته و به 63.3 ميليون دلار رسيده است. مسئولان اظهار مي كنند كه علت اين كاهش تأخير در قرارداد بازرگانان و نمايندگان تجاري خارجي به ويژه اروپايي ها مي باشد كه اين امر از پيامدهاي وقوع جنگ مي باشد. اين مسئولان بيان مي كنند كه "نمايندگان تجار، ؟؟تجهيز شدن به توليدات اين شركت را به تأخير مي اندازند و اين امر در دوره پيش رو، بر قراردادها تأثير منفي خواهد گذاشت به طوريكه ارزش معاملات تا پايان ژوئن سال جاري نزديك به 307 ميليون دلار رسيد. از اين ميان 72درصد معاملات از خارج و نزديك به 38% از معاملات انجام شده در نيمه ژوئيه بايد قبل از پايان سال 2006 اجرا شوند." طبق آنچه هاآرتس (به قلم اورا كوهن1/8/2006) نقل مي كند، شركت اسرائيلي "يسكر" كه اخيراً بازرگان مشهور امريكايي" وارين باوت" به 4 ميليارد دلار آنرا خريداري كرده، در روزهاي اخير در انجام تعهدات صادراتي خود بر اساس برنامه زماني مشخص شده،با مشكلاتي مواجه شده است. اين درحاليست كه كار در كارخانه هاي اين شركت در الجليل به مدت سه روز تعطيل شد اما نمايندگان تجار خارجي پيش بيني مي كنند قراردادها در موعد معين انجام شوند. در صورتيكه جنگ ادامه پيدا كند اين شركت در عمل به قراردادهاي منعقد شده با شركت هاي خارجي با مشكل مواجه خواهد شد و در نتيجه آن بايد غرامت و جريمه هاي مالي سنگيني بپردازد. همچنين بسياري از شركت ها بسته شده و به دليل جنگ فعاليت خود را متوقف ساخته اند كه اين امر آنان را در معرض رويارويي با زيان هاي مستقيم و غيرمستقيم هنگفتي قرار خواهد داد. از سوي ديگر روزنامه معاريف(به قلم عوفرا بارون-20/8/2006) يادآوري مي كند كه بيشتر از يك چهارم شركت ها با خطر تعطيلي مواجه مي باشند. بر اساس برآوردي كه شركت D&B پيرامون خطراتي كه پس از پايان جنگ در شمال متوجه اقتصاد اسرائيل مي گردد، انجام داده ميزان كارهايي كه در تمامي فعاليت هاي اقتصادي با خطر تعطيلي روبرو مي باشند، به ميزان 3% افزايش داشته است. اين ميزان در عرصه كارها و پروژه ها در ژوئيه 23% بود كه در آگوست به 26% رسيده است. همچنين اين شركت پيش بيني مي كند كه در صورت عدم اقدام سريع مكانيسم كار در سازمان هاي جايگزين، وضعيت وخيم تر خواهد گشت. كارشناسان اقتصادي بيشتر بر اين باورند كه ميزان كارها و پروژه ها در بخش كشاورزي كه با خطر تعطيلي روبروست ، در بخش هاي شمالي اسرائيل در حال حاضر به 36% رسيده است به طوريكه بيش از نيمي از اين پروژه ها و كارها در شمال واقع گرديده اند. همچنين بخش گردشگري و مراكز تفريحي در طول اين جنگ به شدت آسيب ديدند و ميزان كارهايي كه با خطر تعطيلي مواجه مي باشند به 35%مي رسد.

*11.بودجه:
روزنامه يديعوت احرونوت (تاني گلدشتاين به تاريخ2/8/2006) بر اساس برآوردهاي كارشناسان اداره حسابرسي عمومي وزارت دارايي اسرائيل، مي نويسد دولت اسرائيل پيش از جنگ و در بازه زماني بين ماههاي ژانويه تا ژوئيه 2006 مازاد بودجه به ميزان 4.4 ميليارد شيكل را به ثبت رسانده است. اما در دوره مشابه سال گذشته 1.5 ميليارد شيكل بوده است. به گفته اين روزنامه رئيس بانك مركزي اسرائيل پيش بيني مي كند كه حكومت اسرائيل از مازاد بودجه سال قبل براي تأمين مالي جنگ در شمال استفاده خواهد كرد و درصورتي كه جنگ فقط به مدت يك ماه ادامه پيدا كند، دولت در بودجه 2007 مجبور نخواهد بود رديف بودجه براي جنگ اختصاص دهد. در ماه ژوئيه ميزان كسر بودجه به 300 ميليون شيكل رسيد...!!! همچنانكه هزينه هاي دولت از آغاز سال جاري 118 ميليارد شيكل بوده است هزينه هاي بخش هاي حكومت نسبت به سال گذشته به ميزان 2.5% بالاتر بوده است كه اين ميزان هزينه كمتر از پيش بيني مسئولان وزارت دارايي مي باشد. در ماه ژوئيه هزينه ها نسبت به دوره ماههاي آوريل تا ژوئن، به شدت افزايش يافت و به ميزان 2.2 ميليارد شيكل رسيد. درآمدهاي دولت از ماليات از آغاز سال تاكنون به 105.2 ميليارد شيكل مي رسد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 10.9% افزايش داشته است. اما اين درحاليست كه درآمد دولت از ماليات تنها در ماه ژوئيه به 15.1 ميليارد شيكل رسيده است. اين علاوه بر 1.5 ميليارد شيكل كمك امنيتي امريكا به اسرائيل مي باشد. اين جنگ ويژگيهاي بودجه را به هم ريخته است. پس از اينكه فضاي غالب از كاهش بودجه وزارت دفاع در برابر افزايش بودجه ديگر وزارت خانه ها سخن مي گفت، روزنامه يديعوت احرونوت(به قلم عيدو افراتي به تاريخ1/8/2006) منتشر ساخت كه وزارت دارايي در اول آگوست از تحويل 400 ميليون شيكل به وزارت دفاع براي تأمين هزينه هاي جنگ در شمال پرداخت كرده است. هزينه هاي جنگ تا اين تاريخ روزانه 100 ميليون شيكل برآورد شده است. اين ميزان علاوه بر ميلياردها شيكلي است كه به متضررين از جنگ به عنوان غرامت پرداخت شده است. شايان ذكر است اين هزينه ها از بودجه دولت آتي پرداخت خواهد شد و به اين ترتيب لغو و يا توقف عمل به تعهدات داده شده به احزاب ائتلافي در پيش از شروع جنگ صورت مي گيرد. همچنين پيش بيني مي شود بودجه وزارت دفاع نيز كه در سال 2006 به 46.1ميليارد شيكل رسيده بود، باز در معادله اي جديد افزايش يابد. هاآرتس (13/8/2006) مي گويد :بر اساس برآوردهاي منابع رسمي در اسرائيل، زيان هاي فراگير جنگ تا به امروز به 23ميليارد شيكل رسيده است. تأثر مستقيم جنگ بر بودجه 12 ميليارد شيكل بود(هفت ميليارد هزينه هاي دستگاههاي امنيتي و 5 ميليارد شيكل براي پوشش دادن خسارت هاي مستقيم و غير مستقيم ناشي از جنگ). وزارت دارايي معتقد است كه اين جنگ دست كم موجب فقدان 1.5درصدي حجم توليدات يعني معادل نزديك به 9 ميليارد شيكل شده است. (از اين جمله فقدان دو ميليارد شيكل از درآمدهاي مالياتي مي باشد). همچنين دولت دو ميليارد شيكل را به عنوان كمك هاي اضطراري به مقامات محلي در شمال و خدمات اورژانس تحويل خواهد داد.
پس از پرداختن به پيامدهاي جنگ بر اقتصاد اسرائيل و زيان هاي سنگيني كه بر اسرائيل وارد گرديده است، اين سؤال بار ديگر مطرح مي شود: دستاورد اسرائيل از جنگ چه بود؟ آيا آنگونه كه دولت اولمرت -بيرتس مدعي بودند، اهداف اسرائيل در جنگ محقق گرديد؟ يا اينكه دستاوردهاي دولت هاي قبلي را نيز به باد داد؟ آيا اسرائيل بار ديگر بدون محاسبه زيان هاي احتمالي ناشي از يك جنگ، وارد ماجراجويي هاي نظامي خواهد شد؟

*(1):"شيكل" واحد پول رژيم صهيونيستي مي باشد.

تهيه و ترجمه:خبرگزاري فارس [/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دستاوردهاي جنگ 33 روزه لبنان پس از سه سال

خبرگزاري فارس: رژيم صهيونيستي و آمريكا قصد داشتند از لبنان به عنوان يك دالان ورودي جهت ايجاد تغييرات در منطقه استفاده كنند، اما اينگونه نشد و استراتژي آمريكا در دنيا تغيير كرد.

به گزارش فارس، جنگ 33 روزه تابستان 2003 بين رژيم صهيونيستي و حزب‌الله لبنان و شكست اين رژيم بازتاب‌هاي گسترده‌اي از قدرت يافتن جبهه مقاومت در منطقه تا تغيير در طرح خاورميانه بزرگ آمريكا در منطقه به همراه داشت،
به طوريكه از ابتداي اشغال جنوب لبنان توسط رژيم صهيونيستي تا خروج اين رژيم از جنوب لبنان در سال 2000 حزب‌الله لبنان يك فرايند تكاملي را طي كرد. اين جنبش در فرايند رشد و تكامل خود توانست مفاهيمي را تثبيت كند كه احياي فضاي منازعه عربي_اسرائيلي يكي از اين مفاهيم بود.
اگر اين دوره تكامل را با تحولات بعدي يعني فروپاشي شوروي و تمايل آمريكا براي تسلط بر دنيا و افزايش گفتمان حمله به ايران ارزيابي كنيم، درمي‌يابيم كه رهبران آمريكايي همواره در اين تفكر بوده‌اند كه در صورت برخورد با ايران، حزب‌الله كه در نزديكترين نقطه به رژيم صهيونيستي قرار دارد، مي‌تواند صدمات جدي به اين رژيم وارد كند. اين موضوع توان بازدارندگي را براي جمهوري اسلامي ايران تامين كرد به شكلي كه قبل از هرگونه حمله به ايران، بايد حزب‌الله نابود شود چراكه اين جنبش همواره مانند خنجري در پهلوي رژيم صهيونيستي قرار داشت. حزب‌الله در اين دوره هم به جهت كمي و هم كيفي توانايي‌هاي خود را ارتقاء داد. به موازات رشد حزب‌الله رژيم صهيونيستي نيز به دنبال افزايش توانايي‌هاي خود بود تا همانطور كه گروه‌هاي فلسطيني در بيروت را در سال 1983 از بين برد اين كار را در مورد حزب‌الله نيز انجام دهد.
اين فرآيند از هر دو سو به يك نقطه بلوغ و نقطه صفر رسيد كه آن نقطه تابستان 2003 بود. اگر چه بهانه رژيم صهيونيستي موضوع اسيرگيري حزب‌الله بود اما اين لطف خدا بود تا برنامه‌هاي رژيم صهيونيستي براي حمله به جنوب لبنان را چند ماه جلو اندازد و اين اتفاق شرايط خاصي را به دشمن تحميل كرد تا علي‌رغم نرسيدن به مرحله آمادگي كامل به حزب‌الله كه در شرايط آمادگي كامل قرار داشت حمله كند. بعدها ثابت شد كه اسارت سربازان صهيونيستي كه نقد و انتقادات زيادي بر حزب‌الله در قبال آن حتي در داخل ايران به وجود آورد كار درستي بود به طوريكه اخيرا موسسه تحقيقات امنيت ملي رژيم صهيونيستي اعلام كرد كه جنگ 33 روزه ارتباطي با اسارت سربازهاي صهيونيستي نداشت.

* استراتژي ناموفق «ضربه مرگبار»

دو استراتژي جنگي از گذشته وجود داشت يكي ضربه كشنده‌اي كه دشمن را مجبور به تسليم كند، كاري كه رژيم صهيونيستي در هنگام اشغال فلسطين انجام داد يعني پس از تصرف هر روستا تمام ساكنان آن را نابود مي‌كرد و اين موضوع خود باعث ايجاد رعب و وحشت در بين فلسطينيان شده و آن‌ها را مجبور به ترك خانه و سرزمين خود مي‌كرد.
استراتژي دوم ضربات نقطه‌اي و پراكنده براي سرگرداني دشمن و گرفتن امتيازات بيشتراست. رژيم صهيونيستي در جنگ 33 روزه از استراتژي اول استفاده كرد و تلاش داشت تا با حملات ويرانگر هوايي حزب‌الله را مجبور به تسليم كند.
اجراي هر استراتژي در جنگ متكي به جمع‌آوري اطلاعات است بر همين اساس دشمن از قبل به دنبال اطلاعات مورد نياز خود جهت ضربه زدن در جنگ بود و اين طور تصور مي‌كرد كه مهمترين بخشي كه در حزب‌الله بايد روي آن تمركز كرد بخش موشكي حزب‌الله بود كه البته موفق نشد.
رژيم صهيونيستي در اجراي استراتژي خود تلاش كرد تا در بخش‌هاي اوليه جنگ زمينه‌هاي آسيب‌پذيري فلسطين اشغالي را از موشك‌هاي حزب‌الله كاهش دهد لذا تلاش كرد تا موشك‌هاي دور برد حزب‌الله را مورد هدف قرار دهد. بمباران‌هاي گسترده هوايي لبنان به همين دليل صورت گرفت. پس از اين حملات هوايي مقامات رژيم صهيونيستي تصور مي‌كردند 70 درصد از توان موشكي حزب‌الله را نابود كرده‌اند ولي بعدها مشخص شد كه آنها در اشتباه بوده‌اند.

*‌ تغيير استراتژي در هفته دوم جنگ و شكست اسطوره مركاوا

استراتژي ضربه مهلك هوايي رژيم صهيونيستي در هفته اول به بن‌بست رسيد و از اين پس رقابت توانايي مديريت جنگ از طريق جنگ رواني آغاز شد كه در اين دوره نيز رژيم صهيونيستي علي رغم استفاده از تمام توان نظامي و تكنولوژيكي و مخابراتي خود و حاميان غربي خود شكست خورد كه اوج اين غافلگيري و پيروزي حزب‌الله در مقابل رژيم صهيونيستي سخنراني سيد حسن نصرالله و نابودي ناو جنگي رژيم صهيونيستي در مقابل ديدگان همه بود.
رژيم صهيونيستي از آن پس به جنگ زميني روي آورد كه مصادف با هفته دوم جنگ بود چرا كه استراتژي جنگي نبرد هوايي به نتيجه‌اي نرسيد.
در حمله زميني تكيه بر نيروي انساني براي جنگيدن است. نيروي زميني رژيم صهيونيستي تجربه محدودي از مبارزه با مقاومت را داشت. نقطه تكيه‌گاه نيروي انساني بخش زرهي است و تكيه گاه استراتژيك نيروي زميني رژيم صهيونيستي تانك‌هاي مركاوا بود كه عاليترين حد آن مركاواي 4 است. هدف آنها رسيدن به رودخانه ليتاني بود و در اين راه بزرگترين عمليات‌ هلي‌برن خود را به همراه پشتيباني تانك‌هاي مركاوا انجام دادند تا به هدف خود برسند. اتفاق مهم در اين زمينه شكستن اسطوره مركاوا بود كه با نابودي اين تانك‌ها توسط رزمندگان مقاومت استراتژي جنگ زميني آنها نيز با شكست روبرو شد. در اين جنگ زمان به نفع دشمن نبود و رژيم صهيونيستي فاقد اطلاعات كافي و مفيد براي عمليات و اجراي استراتژي بود. همچنين غافلگيري كه از توانمندي‌ موشك حزب‌الله بروز كرد از عوامل شكست رژيم صهيونيستي در اين جنگ بود.

*‌ اعتقادات بر باد رفته صهيونيستي

شرايط داخلي لبنان طوري بود كه مردم چون به پيروزي اعتقاد داشتند براي خسارت سنگين اين جنگ آمادگي داشتند. اتحاد مردم با مقاومت در لبنان درست در زماني كه دولت لبنان فعاليتي نداشت و عملا منفعل بود نتايجي به بار داشت كه همراهي دولت با مقاومت علي‌رغم ميل باطني يكي از نتايج آن است.
رژيم صهيونيستي بر اساس اعتقاد ساكنان فلسطين اشغالي به قدرت ارتش شكل گرفت كه اولين بازتاب داخلي شكست رژيم صهيونيستي از بين رفتن اين اعتقاد بود. نكته ديگر اينكه همانطور كه ما يك جامعه ديني هستيم و از عنصر دين در مواقع بحراني همچون جنگ استفاده مي‌كنيم و معتقد هستيم كه امدادهاي غيبي نيز ياري گر ما هستند رژيم صهيونيستي هم سعي كرد از اين عامل در جنگ استفاده كرده و حتي خاخام‌هاي صهيونيستي تلاش كردند تا مشاركت جريان ديني در خلال جنگ را افزايش داده و پر رنگ كنند. صهيونيست‌ها بر اين اعتقاد هستند كه خدا با آنهاست و همواره پيروز هستند. اين شكست يك پارادوكس را در اعتقادات ساكنان فلسطين اشغالي ايجاد كرد كه چرا وقتي خدا با ماست ما شكست خورديم. عمق اين پارادوكس در اين بود كه پس از جنگ براي جلوگيري از بازتاب‌هاي آن در غرب پاپ در مقابل اسلام موضع‌گيري كرده و عنوان كرد كه اسلام بر پايه خشونت و خونريزي شكل گرفته تا حقانيت يهوديان مورد ترديد قرار نگيرد.
به سربازان صهيونيستي القاء شده بود كه به جبهه مي‌روند و پيروز برمي‌شوند در صورتيكه براي رزمندگان حزب‌الله مسئله خيلي متفاوت بود. اين نيرو مي‌دانست كه در صورت رفتن شايد برگشتي وجود نداشته باشد و به استقبال مرگ رفتن است با اين حال اين عزم جزم براي رسيدن به هدف وجود داشت.

*‌ بازتاب‌هاي پيروزي حزب‌الله

تثبيت لبنان يكي از بازتاب‌هاي اين جنگ بود. رژيم صهيونيستي و آمريكا قصد داشتند از لبنان به عنوان يك دالان ورودي جهت ايجاد تغييرات در منطقه استفاده كنند اما اينگونه نشد و با پيروزي حزب‌الله لبنان نيز تحكيم شد. استحكام جبهه پايداري و مقاومت در منطقه از بازتاب‌هاي ديگر اين جنگ بود. حكومت سوريه كه براي براندازي آن برنامه‌ريزي‌هايي شده بود، تثبيت شد و محور مقاومت يعني سوريه، لبنان، عراق و ايران قدرت گرفت.
وضعيت در عراق تغيير كرد و تصور حمله نظامي به ايران متوقف شد. حتي نوع تعامل روسيه با غرب نيز دچار تغييراتي شد و روسيه به اين فكر افتاد كه مي‌تواند به گذشته باشكوه خود از طريق كمك به گروه‌هاي مقاومت دست يابد.
اين جنگ مدلي از مقاومت را نشان داد كه در آن حزب‌الله آنچه در اختيار داشت در مقابل دشمن استفاده كرد و در كنار دولت ضعيف داخلي مخالف مقاومت نيز موفق عمل كرد. پس از جنگ 33 روزه غرب تمام تلاش خود را كرد تا با وارد كردن حزب‌الله به عرصه سياسي اين جريان را خلع سلاح كند اما حزب‌الله با در پيش گرفتن استراتژي گسترش هم پيماني جبهه مقاومت در لبنان تفكرات آنها را در هم ريخت.جنگ يعني فريب و غافلگيري. اساس غافلگيري بر اساس پنهان‌كاري است و ميزان پنهان‌كاري در توان و كارايي خود مي‌توان غافلگيري را بيشتر كرد.

*‌ ناكامي و شكست رژيم صهيونيستي

بازتاب‌هاي اين پيروزي از حد ارزيابي آنهايي كه در ميدان جنگ بوده‌اند فراتر است. تفكر مردم لبنان نسبت به رژيم صهيونيستي كه از آن وحشت داشتند كاملا تغيير يافته و در داخل خود فلسطين اشغالي نيز در ده‌ها كميته، سمينار و مقاله اذعان شده كه آنها كاملا شكست خورده‌اند و اين اولين جنگي بود كه در آن پرچم سفيد ديده نشد، موردي كه در جنگ‌هاي گذشته بين اعراب و رژيم صهيونيستي همواره مشاهده شده بود. در سطح كشورهاي عربي هم ده‌ها مقاله و شعر در خصوص پيروزي حزب‌الله سروده و نوشته شده است. اين احساس هنوز هم ادامه دارد و حتي دولت‌هاي عربي كه هيچ افتخاري در تاريخ جنگ‌هاي خود با رژيم صهيونيستي نداشتند كه قابل تعميم باشد و حتي آنهايي كه با مقاومت همراه نبودند هم‌اينك از موضع قدرت با طرف مقابل خود در حال مذاكره هستند. هرچند در اين پيروزي سهمي ‌نداشته‌اند كه اين موضوع نشانگر بازتاب‌هاي پيروزي مقاومت در كشورهاي عربي و منطقه است.
اين پيروزي تنها براي حزب‌الله نيست بلكه تمامي كشورهاي محور مقاومت در آن نقش داشته‌اند. اين پيروزي يك پيروزي براي مبارزان فلسطيني و همه مقاومان منطقه و جهاني بوده است چراكه پيروزي استراتژي مقاومت در برابر استراتژي سازش و گفتگو بود. مي‌توان آ‌ن‌را يك پيروزي براي جريان مقاومت در سراسر جهان دانست. حتي نيروهاي صهيونيستي كه به آموزش نيروهاي گرجي رفته بودند آنها را بر اساس تاكتيك‌هاي حزب‌الله آموزش مي‌دادند. هم اكنون در دانشگاه‌هاي نظامي 13 كشور اروپايي و 1 كشور عربي روش‌هاي جنگي حزب‌الله تدريس مي‌شود. نتايج اين پيروزي قطعا بر استراتژي آمريكا در منطقه تاثير گذاشت چرا كه طرح‌هاي آمريكا به صورت زنجيره‌اي بود و اين پيروزي همانند ضربه به يك جسم بود كه كل جسم را نابود كرد.
اين ضربه باعث شد كه آمريكا در بقيه نقاط هم دچار خساراتي شود. اين پيروزي در افغانستان و عراق هم تاثيرگذار بود. حتي استراتژي آمريكا در دنيا را تغيير داد. چرا كه آمريكا ديگر نمي‌تواند از روش حضور مستقيم نيرو براي سيطره خود در منطقه استفاده كند. اين پيروزي باعث شد كه آمريكا اگر درصدد حفظ منافع خود در منطقه باشد به روش‌هايي غير از حضور مستقيم نيرو و يا جنگ پيش‌دستانه متوسل شود و عملا روش ديپلماسي و جنگ نرم را در پيش گيرد كه البته اين موضوع براي منطقه خطرناكتر است و نياز به هوشياري بيشتر جريان مقاومت دارد.


* تحركات اخير رژيم صهيونيستي راهي براي جلب افكار عمومي و تقويت موضع سياسي

هر مانور نظامي يك هدفي را دنبال مي‌كند ولي همه مانورها به جنگ ختم نمي‌شوند. مانورهاي اخير رژيم صهيونيستي در نزديكي مرز لبنان را مي‌توان در اين راستا ارزيابي كرد البته در اين مانورها براي اولين بار ساكنان فلسطين اشغالي همراهي با ارتش از خود نشان نمي‌دهند. مانورهاي صورت گرفته بيشتر يك عمليات‌ روتين است شايد بيشتر براي جلب و انحراف افكار عمومي از موارد ديگر و نيز تقويت موضع سياسي رژيم صهيونيستي در برخي از پرونده‌ها همچون فشار به سوريه براي انجام گفتگوهاي سازش باشد. به نظر مي‌رسد اين مانورها در حد طبيعي است و هنوز به مرحله‌اي كه بتوان آن را جدي قلمداد كرد نرسيده است. همانطور كه نتانياهو گفت اين يك جنجال تبليغاتي است و جنگي در كار نيست. رژيم صهيونيستي در طول اين سال‌ها حاضر به قبول شكست خود نبوده و همواره به دنبال جبران اين شكست است. امروز با توجه به مشكلات و مسائل پيش روي رژيم صهيونيستي همچون شهرك‌سازي، طرح دو دولت، سياست‌هاي آمريكا در قبال اين رژيم و كاهش حمايت‌هاي كوركورانه آمريكا از رژيم صهيونيستي جبران شكست 2003 با آغاز جنگي جديد دور از انتظار است چراكه در صورت اقدام بايد پيروزي تضمين شده‌اي براي اين رژيم حاصل شود. شرايط منطقه‌اي، بين‌المللي، داخلي و نظامي نشانگر عدم توان رژيم صهيونيستي براي جنگ است كه اگر عاقل باشند جنگي در كار نخواهد بود.
اظهارات مسئولان صهيونيستي چيزي در حد تقويت موضع خود در برابر مطالباتي است كه از جوانب مختلف همچون آمريكا در برخورد با فلسطيني‌ها و صلح با سوريه از اين رژيم انتظار دارد و از آنجايي كه بهترين دفاع حمله است اين اظهارات را مي‌توان در اين چارچوب تفسير كرد. مي‌توان نتيجه گرفت كه اين نوع اظهارات براي كاهش خسارت و به حداقل رساندن امتيازدهي احتمالي به آمريكا و اعراب است و نه براي حمله به لبنان يا ايران.

منبع : http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8805220476

آقا بابک دیدی در بخش کاربران ارسال کردم :?

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
این است جهاد در راه خدا و نمود بارز و ان الله یحب الذین یقاتلون فی سبیلهی صفا کانهم بنیانا مرصوص.....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
قال الله تعالی : وما رمیت اذ رمیت و لکن الله رمی
و آنگاه که تير می انداختی تو تير نمی انداختی خدا بود که می انداخت. (آیه 17 سوره انفال)

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر

جالب بود

ولی بازهم این اسراییلی ها نگذاشتند حقایق تصویری به طور کامل در زمان جنگ منتشر بشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ایول به حزب ا...

دست مریزاد

این است ارتش تا دندان مسلح اسرائیل :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
باسلام
ممنون از نجف. فقط یه پیشنهادی داشتم خدمتتون.اونم اینکه : میتونیم این تاپیک یا شاید یه تاپیک جدید رو ایجاد کنیم و داخلش عکسها،فیلمها و مقاله هایی که مربوط به شکست و خسارات و تلفات اسراییلیها میشه رو داخلش قرار بدیم. نظرتون چیه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]لوح فشرده رمز عبور4و3و2و1 را که در آینده منتشر میشود راتهیه کنید و عکس های شهید عماد مغنیه را ببینید و کلی مطالب جالب بخوانید.

البته در این لینک هم قرار دادن
http://www.iran-newspaper.com/#[/quote]

آقا رضا سلام. اين كه يه لينك عمومي داداش. هر روز كه بري عكس همون روز رو ميذاره. ميتوني دقيقا بگي كدوم شماره هست يا لينك كاملش رو بذاري؟

در ضمن فكر كنم پيشنهاد قرار دادن عكس هاي مرتبط با اين موضوع در اين تاپيك خيلي پيشنهاد خوبي باشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بسم رب شهدا

به به کیف کردم دستشون درد نکنه .

حزب الله این بلارو سرشون اورده بچه های خودمون چه کولاکی کنن!!! :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.