arash_slayer

سخنرانیهای دکتر حسن عباسی (صوتی و متنی)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

سلام علیکم 

باز هم می گم هیچ کس تاکید می کنم هیچ کس تاکید می کنم هیچ کس توی این سایت نیست که بتونه یک نظر یا حرف از این آدم بیاره بگه این اشتباه هست و درستش می شود این

البته چنین چیزی که می فرمایید نیست ، یک مورد صحبتهای ایشان را در مورد عملکرد تاریخچه رزمی نیروی دریایی ایالات متحده در مستند رودرو با شیطان مرور بفرمایید . در برخی مواقع ، تحلیل ایشان با واقعیت امر تطابق ندارد . بدین معنی که فرموده   ایشان کل نظریات برتری دریایی را از زمان آلفرد ماهان  ( در حوزه ژئودکترین ، بخش استراتژی دریایی )  تا حال حاضر نقض می کند و این  مساله به شکل جالب توجهی حتی بر خلاف نظر ایشان در حوزه تحلیل غرب شناسی استراتژیک بطور عام و حوزه سیاست جغرافیایی بطور خاص هست . 

البته در حوزه سیاسی هم نقدهایی مهمی برایشان وارد هست که بررسی آن شرایط خاص خودش را می طلبد . هر چند برخی مواضع ایشان در پاسخ به مواضع افراط گونه جناح مقابل در سالهای نه چندان دور هم هست . 

به هر ترتیب ، هر زمان با عینک حزبی به حوزه علمی نگاه کنیم ، آسیبهایی دیده می شود که گاهاً ناخوشایند هست . 

پی نوشت :

یکی از دوستان فرمودند که ایشان قصد دارند حرف خودشون را به کرسی بنشانند ، که خوب ، بنده چنین برداشتی ندارم ، دنیای سیاست و استراتژی به شکل ذاتی ، بصورتی هست که دو نفر  حتی با یک بک گراند ذهنی ، ممکن هست در مورد یک موضوع ، اختلاف نظر داشته باشند . در نتیجه ما براساس مطالعات دقیق ، یا نظرات را قبول خواهیم کرد یا آن را با ذکر دلیل و مستند ، رد می کنیم . نکته مهم اینجاست که این نقد و نظر بدون تخریب شخصیت حقیقی افراد صورت بگیرد والا در غیر این صورت ، هر تحلیلی فاقد ارزش علمی است . 

" در سیاست جغرافیایی مشهور هست که به تعداد مردمان دنیا ، نظریه ژئوپلیتیکی وجود دارد " که نشان می دهد با اینکه همه ما روی کره زمین زندگی می کنیم ، در مورد پدیده های اطرافمان ، نظریه واحدی نداریم . 

• Upvote 9

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در مکتب لیبرال و چیزهایی از این دست هم نیامده که مثلا قوانین فضای اینترنت چیست... مکتب راه را نشان می دهد وجزئیات و مصداق هایش نظیر قوانین فضای اینترنتی و غیره با پایین دست هاست... (البته مطمعن هستم شما تعاریف مکتب ، ایدولوژی و جهان بینی را می دانید)

ضمن انکه سوال مطرح می شود وآن  اینکه شما چقدر اسلام را می شناسید!؟ 

ما از مکتب اسلام در واجهه با حوادث زمان می توانیم بهره ببریم... اسلام راه را نشان داده...پیمودن مسیرش با ماست...در این مسیر باید از منطق خود بهره ببریم...اما چون انسان بیش از انکه از عقل خود استفاده کند از نفس خود بهره می برد پس باید در این مسیر از دست به دامن چراغ ها شویم...چراغ ها همان توکل و ایمان هستند که با حضور عالمان دین و ولایت و ولی زمان پر نور تر می شوند... 

لیبرال می گوید انسان هر ازادی که بخواهد و با عقلش سازگار باشد را می تواند به دست بیاورد... جالب اینجاست همین مکتب چون نمی تواند جامعه را با این تفکر جمع کند یک تبصره به ان اضافه می کند و می گوید البته این ازادی باید مشروط به اجازه دولت باشد...! انها می گویند که متخبین مردم درک بهتری دارن و بهتر می توانند راه را به مردم نشان دهند ... در واقع انها هم فهمیده اند که باید راه و هدفی باشد منتها در شناخت مصداقش به اشتباه بر خورد کرده اند و به جای مسیر حق مسیر شیطان و نفس را انتخاب کرده اند.

...بت پرستان هم به نوعی خدا را می پرستیدند...انها هم دریافته بودند که این دنیا و مادیاتش برای انسان زود پوچ می شئد و لذا باید انسان به دامن یک قدرت برتر چنگ بزند...ایراد انها اشتباه در شناخت مصداق بود... اشتباهی که تاوان سنگین دوزخ تمام می شود...

بگذارید به مصداق های لیبرال نزدیک تر شویم... مثلا در همین فضای مجازی لیبرال ازادی مطلق انسان را ارائه می دهد... اما می دانیم که این ازادی نمی تواند کامل باشد...شما نمی توانید فحشا را ازدی منطبق با عقل بدانید... اگر می بینیم که این فحشا چقدر زیاد است دلیلش همان جملات ماقبل بنده است که انسان بیش از انکه با عقلش زندگی کند با نفسش زندگی می کند... این یک اصل اثبات شده است.

حالادر همین فضای مجازی ما با مکتب اسلامبا ان برخورد می کنیم... در اسلام حرام و حلال مشخص است... پس فحشا با منطق اسلام رد می شود... خداوند چون اگاه به امور است و می دانست انسان جایز به خطاست و در مقابل نفس ضعیف است پس اسلام را به ما نشان داد تا حجت بر ما تمام شود...

پس هنگام مواجهه با حوادث جدید باید از مفاهیم مکاتب استفاده کرد که در اینجا اسلام کامل ترین انهاست... 

مشخص است که مفهوم را خوب انتقال نداده ام 

بگذارید به گونه ی دیگر بیان کنم

در اسلام اصول و فروعی داریم که در اصول تقلید جایز نیست حتی از عالم دینی چه برسد به لیبرال یا کمونیست یا ....

ولی در فروع بحث اجتهاد باز می شود 

در بحثی فروع در ابتدا تقریبا با چیزی شبیه اصول روبرو می شویم که نظر متفاوت در موردش نداریم حتی با اهل سنت 

ولی وقتی یک سطح پایین تر می رویم و جزئیات بیشتری وارد داستان می شود اختلاف نظر اوج می گیرد و خیلی از مشکلات از همین جا شروع می شود 

و این تفاوت در قیاس با نظرات علمای وهابی به شدت اوج می گیرد ، اینجا محل بحث من است 

منابع اجتهاد در فقه شیعه عبارت اند

قرآن، سنت، عقل و اجماع

در زمان استفاده از عقل باید راه درست را با روش منطقی پیدا کرد 

اینجاست که تجارب دیگران چه آنهایی که موفق شدند و چه آنهایی که شکست خوردند به شدت کمک می کند 

چه از این بابت که راه ها و روش های دیگران را می تواند به راه ها و روش های خود اضافه کند 

و چه از این نظر که انتهای هر مسیر را تقریبا ببیند و آن را بر تصمیم گیری لحاظ کند 

به هر حال اسلام با اینکه دین کامل است ولی اگر از آن نتوانیم برای حل مشکلات امروز دنیای خود استفاده کنیم و از آن نتیجه مثبت بگیریم عملا مردم از آن فاصله می گیرند 

و این دقیقا نکته ای است که باید در دانشگاه ها و حوزه بحث شود که بتوانیم با بسط نکات و مفاهیم اسلام آنها را در زندگی روزمره خود بکار ببریم 

مثالی که الان روبرویم هست همین بحث کتاب های نحوه زندگی، دوستی، مقابله با مشکلات و ... است که نویسنده های مشهوری چون آنتوان رابینز و برایان تریسی و ... معرف آنها هستند ، همین مفاهیم را ما خیلی بهتر در اسلام داریم ولی اصلا در ارائه آنها به جامعه که محتاج آنها هست کاری نمی کنیم و با گفتن چند روایت رفع تکلیف می کنیم برای مثال روایتی داریم که گروهی کنار کوچه ای نشسته بودند و بیکار بودند پیامبر (ص) سلام کرد ولی از کنارشان با ناراحتی رد شد آنها خیلی تعجب کردند چرا پیامبر (ص) اینگونه رفتار کرد چند ساعت بعد آنها در همان کوچه با چوب روی خاک در حال نقاشی بودند پیامبر (ص) اینبار سلام و بسیار خوش رو با آنها رفتار کرد یکی از آنها به دنبال پیامبر (ص) رفت و پرسید علت را، که پیامبر (ص) فرمود در آن موقع شما کاری نمی کردید و عمر گرانبهایتان را به هدر می دادید ولی در دفعه بعد در حال کاری بودید هرچند کوچک ولی بسیار بهتر از بیکاری 

• Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام
ظاهرا از قرآن هم نمیشه برای دوستان نقل کرد چون در حد ابن ملجم میشیم که حافظ قرآن بود .  :(

aalipoor گرامی یک نگاهی به این پست بیندازید.
http://www.military.ir/forums/topic/2386-سخنرانیهای-دکتر-حسن-عباسی-صوتی-و-متنی/page-18#entry494393

در هر صورت ممنون از هر دو دوستان .
:applause:

سلام دوست عزیز. هدف توهین به شما یا نادیده گرفتن ایه قران نبود فکر میکنم متوجه شده باشین. مقصود این بود اینجا ما نباید از دانسته هامون برای کنایه زدن یا تکیه پرانی به بقیه ی دوستان استفاده کنیم. توی دنیای بیرون ما هرکی هستیم اینجا فقط یه نام کاربری معرف ماست پس اگه میخایم حرفی رو بزنیم باید با دلیل و ظابطه گفته بشه نه اینکه به یکی بگیم سلام به یکی دیگه بگیم....

اگه دلیلی دارین برای حرفاتون مایلم که بشنوم.

اقا سینای محترم. سلام

من از شما یه سوال ساده کردم

کن و تمام دوستانی که اینجا تاریخ ادیان رو مطاله میکنیم میبینیم که به پیامبران و عموما دانشمندانی که حرف جدیدی میزدن همین خطاب بی سوادی رو اطلاق میکردن لذا از اونجایی که مطمعنم این عمل از شان دوستان بزرگوار و امثال شما بدوره انتظار دارم برای حرفاتون دلیل منطقی ارائه بدین تا مثل گذشته از دانش شما عزیزان بهرمند بشیم

من هم پست های شما رو مطالعه کردم و هم پست های جناب احسان عزیز رو شما رو از افراد با اطلاع این فروم میدونم انتظارم اینه که دلیل منطقی برای ادعا هاتون داشته باشین. ما هم اینجا گوش میکنیم میریم کتابای علوم انسانی رو باز میکنیم در مورد همشون مبسوط صحبت میکنیم بهر صورت اگه اشتباه کنیم از اشتباهمون برگردیم اگرم که نه به دانشمون اظافه کنیم.

این مسئله پیچیده ایی نیست.

اینجا هم ما با اقای عباسی عهد اخوت نبستیم مطمعن باشین اگه جایی ایشون اشتباه کرده باشن خودشون باید جوابگو باشن. و ما نیازی نداریم با اشتباه ایشون خودمونو زیر سوال ببریم

از شما میخوام لطف کنید به این حقیر آگاهی بدین. مشتاقانه منتظر جوابتون هستم

واقعا جای mostafa by خالی جای اقای رضا کیانی خالی دوستان با اطلاعی که ابروی سایت بودن یاد دارم چندین سال پیش در مورد دکتر عباسی تو سایت صحبت شده بود دوست عزیزم اقا مصطفی بیشتر از 5 صفحه کامل علمی و فلسفی ایشون رو نقد کرده بودن توی پیام خصوصی چرا؟ چون هدف این دوست فقید آگاهی و اگاهی دادن بود همین.

توی فضای علمی هرکسی حق داره حرفشو بزنه
  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

واقعا جای mostafa by خالی جای اقای رضا کیانی خالی دوستان با اطلاعی که ابروی سایت بودن یاد دارم چندین سال پیش در مورد دکتر عباسی تو سایت صحبت شده بود دوست عزیزم اقا مصطفی بیشتر از 5 صفحه کامل علمی و فلسفی ایشون رو نقد کرده بودن توی پیام خصوصی چرا؟ چون هدف این دوست فقید آگاهی و اگاهی دادن بود همین.

جناب مصطفی نه توان علمی داشتن و نه هیچگونه تاکید میکنم هیچگونه درکی از فلسفه داشتن . فلسفه خودش عالم دیگه ای داره و کار هر کسی نیست . اگر کسی کمترین ادعایی تو این سایت در این مورد داره  به بحث بزاریم ببینیم چند مرده حلاجه

بحث های روزنامه ای اینجا جدای از بحث علمی و فلسفی هست . اشتباه نشه

و اما اگه حرفای استاد عباسی رو در مباحث علوم انسانی و فلسفی هر کسی از بچه های سایت خواسته باشه از نظر علمی (تاکید میکنم از نظر علمی) روشون بحث کنه بسم الله ببینیم چه نقد علمی میتونه وارد کنه

----------------------------

توهین به سایر کاربران ، خط قرمز محسوب می شود ، در این انجمن ، هرکاربری به فراخور محدوده دانش و در چهارچوب اخلاق و قوانین، حق اظهار نظر دارد . اینکه بارها تذکر داده می شود که از تخریب دیگران خودداری کنید ، به همین دلیل است . جنابعالی هم دقت بفرمایید که بدون اینکه قصد سنجش توانایی علمی دیگران داشته باشید ، صرفاً عقاید خودتان را ارسال کنید  /MR9

پی نوشت :

دوستانی هم که این شکل کامنتها را تایید می کنند ، صرفاً موجب تاسف هست و نکته عجیب این است که این دسته به طور مرتب بابت از میان رفتن ارزشها احساس نگرانی می کنند ، در حالی که :

امام صادق(ع) به نقل از رسول خدا فرمودند: "خداوند تبارک و تعالی فرموده است: هر کس دوستی از دوستان مرا خوار کند، در کمین جنگ با من نشسته است".

و در حدیثی دیگر امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: المومن اعظم حرمة من الکعبه

حرمت مومن از حرمت کعبه بالاتر است

حداقل در این مواقع هست که میزان پایبندی افراد مشخص می شود

ویرایش شده در توسط MR9
  • Upvote 5
  • Downvote 23

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

• مرور توسط کاربر    0 کاربر

هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.