امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

9 hours قبل , sasasasa گفت:

 

خود شما این موارد رو که ذکر کردید کافی و قانع کننده میدانید؟؟؟؟

 

آن چیزی که ما می بینیم ، روند هست . حالا شما اگر چیزی جدیدتر از فرماندهی تاکتیکی نیروی هوایی اطلاع دارید ، بفرمایید استفاده می کنیم ( عجالتا با قاطعیتی که استدلال می فرمایید ، احتمالا یا در این فرماندهی حضور دارید یا ارتباطاتی هست که ما اطلاع نداریم)  :lol:

 

دی ماه سال icon_arrowd1394

 

نقل قول

بحران داخلی سوریه ، بطور کامل پایه های امنیتی جنوب غربی آسیا رابه  لرزه در آورده است  و ساقط شدن بمب افکن روسی توسط رهگیری های ترک  موجب شده است تا انجام هماهنگی های اطلاعاتی  میان گروه های رزمی کشورهای ائتلاف  مورد توجه بیشتر قرار گیرد.به همین منظور ، 3 نیروی هوایی غربی شامل نیروی هوایی ارتش ایالات متحده  ، نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا و نیروی هوایی فرانسه ، جنگنده های خط مقدم خود را با هدف افزایش سطح هماهنگی های رزمی  میان جتهای نسل چهارم و پنجم  به پایگاه لانگلی  اعزام نموده اند .

در جریان مانورهایی رزمی که از 16 دسامبر 2015 آغاز شده است ، جنگنده های برتری هوایی  F-22 ، در کنار تایفون های نیروی هوایی سلطنتی  و رافال های نیروی هوایی فرانسه ، به مدت دو هفته  عملیات رزمی با مهمات واقعی را در کنار جنگنده / بمب افکن های F-15E تجربه خواهند نمود .

بل از آغاز این تمرینات ، رییس ستاد نیروی هوایی ارتش ایالات متحده ، ژنرال مارک ولش در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی  چنین توضیح داد :

 " هدف اصلی این رزمایش ، کاهش ناهماهنگی ها و افزایش  درصد آمادگی این سه نیرو برای اجرای عملیات رزمی در آسیای جنوب غربی است .  نیروی هوایی در تلاش است تا ماموریتی که بدان محول شده را به بهترین شکل انجام دهد در نتیجه  می بایست  سوء تفاهم ها و سردرگمی ها که منجر به اتخاذ تصمیمات نادرست می شود را به حداقل رساند .

تمرینات رزمی در شرایط واقعی  با هدف آزمایش خلبانان در برابر طیف وسیعی از سناریوهای مقابله با تهدیدات هوایی و زمینی پیشرفته  و باز آموزی  فرآیند جستجو و نجات رزمی  و در کنار آن ، افزایش هماهنگی با پرنده های پیش اخطار هوابرد و بدون سرنشین ها صورت می گیرد ."

برتری نسبی هوایی در نبردهای اخیری که نیروهای ائتلاف در آن مشارکت داشتند ، ( عراق ، افغانستان)  ، موجب  شده است تا احتمال  وقوع یک  رزم هوایی  تقریباً نامحتمل باشد ، اما سرنگونی  بمب افکن روسی سوخو-24  توسط یک تیر موشک AIM-9X فالکون های ترک ، احتمالات جدیدی را بوجود آورده است .

ژنرال ولش براین اعتقاد است که این ماموریت ها ، از ریسک بالایی برخوردار هستند و  احتمال هر حادثه ای ، بخصوص  در زمان اجرای عملیات در  خطوط مرزی وجود خواهد داشت . هرزمان تعداد واحدهای فعال در یک منطقه کوچک  بیش از حد استاندارد حضور داشته باشند ، پتانسیل بروز اشتباه و خطا و حتی پدید آمدن حوادث غیر قابل پیش بینی ، وجود خواهد داشت ، در نتیجه سعی بر افزایش هماهنگی های اطلاعاتی  ضرورت پیدا می کند .

جنگنده برتری هوایی F-22 ، مشکلات خاصی در برقراری ارتباط با سایر عناصر رزمی در صحنه نبرد ، بویژه جنگنده F-35 دارد ، در نتیجه ، انجام هماهنگی ها به مانند گذشته با استفاده از رادیو صورت خواهد گرفت . این ابر جنگنده ، اطلاعات به اشتراک  گذاشته شده را میتواند دریافت کند ، اما قادر به انتقال آن توسط سامانه  لینک-16 نیست .

سرهنگ دوم اسکات همیلتون  ، سرپرست بخش ارتباط داده ای فرماندهی رزم هوایی در نیروی هوایی وعضو ستاد رفع نیازمندی های رزم شبکه ای این نیرو ، ، براین عقیده است که 5 تا 6 سال برای اصلاح نرم افزار سامانه لینک16 جنگنده اف-22 مورد نیاز است  وسرمایه گذاری بیشتری  برای ایجاد یک زیرساخت مناسب ، به منظور انجام عملیات مشترک ، می طلبد

 

 

9 hours قبل , sasasasa گفت:

نقاشی های قشنگی هستند!!!!

 

قصد نداشتم وسط یک بحث جدی ، شوخی باب بشود ، ولی چون سر شوخی را باز کردید ، بنده هم مجبورم که یک مقداری شوخی کنیم !!! ... قطعا نقاشی های قشنگی هستند !!!!!!!!! البته قبلی نقاشی بود که حداقل بخشی اش در قالب اف-22 محقق شد  ولی این مورد اخیر از سال 88 ملت را بشکل وقیحانه ای سرکار گذاشته  و در نهایت هم با یک مصاحبه ، آب پاکی را روی دست همه ریختند

 

فروردین 1388 - اردیبهشت سال 1400 مصاحبه با امیرخواجه فرد ، ریاست وقت سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح

 

ast21_encef9duyaa7snq.jpg

 

 

9 hours قبل , sasasasa گفت:

 

خود شما این موارد رو که ذکر کردید کافی و قانع کننده میدانید؟؟؟؟

اردیبهشت سال 1393 icon_arrowd

این صحبتی که مد نظر شما هست یا سعی دارید بفرمایید  ، بنده 7 سال پیش عرض کرده بودم ....

 

نقل قول

درکشور ما در ارتباط با قدرت نظامی ایالات متحده اصولا" سه دسته وجود دارند .
دسته اول : از ایالات متحده یک غولی می سازند که غیرقابل شکست دادن بشمار می آد
دسته دوم : ایالات متحده را یک کشور ضعیف و فاقد قدرت نظامی معرفی می کنند
به نظر بنده هرد دوسته فوق در اشتباه مطلق بسر می برند .
دسته سوم که امیدوارم اول بنده و بعد دوستان بسیارعزیزبنده در ردیف ان قرار بگیرند این است که در تحلیل ساختار رزمی ایالات متحده و توانایی های آن بدون دخالت دادن احساسات معمول ، دست به تحلیل بزنند . ایالات متحده به مانند همه کشورهای جهان دارای نقاط قوت و ضعفی است که سیاسیون و نظامیان این کشور به مانند سایرکشورهای جهان سعی می کنند با استفاده از همه امکانات خود نقاط ضعف را پوشش داده و نقاط قوت را تقویت کنند -بعنوان مثال جنکنده رپتور که جنابعالی از آن نام بردید از زمان شروع تست های پروازی دچار نقص های متعدد از سامانه اکسیژن آن گرفته تا برهم خوردن نرم افزارهای کنترل الکتریکی آن شده است است ، حتی با ورود ازمایشی این پرنده ها به پایگاه های امریکایی در خلیج فارس ، سامانه پیشرانه و تنظیمات نرم افزاری مربوط به هدایت مهمات دقیق این پرنده دچار نقص شده است . از طرفی این مساله را هم نمی شود انکارنمود که ایالات متحده بدلیل سابقه طولانی در توسعه فناوری ها ، بویژه فناوری نظامی یک کشور قدرتمند بحساب می آید و دست کم گرفتن آن نوعی حماقت (البته با عذرخواهی از بکاربردن این واژه) خواهد بود . بنابراین حداقل بنده سعی می کنم در تحلیلها رعایت انصاف را مد نظر قرار بدم و به اصطلاح یکطرفه به قاضی نرم . 

 

 

9 hours قبل , sasasasa گفت:

خیلی از کشورها یک جنگنده خاص برای یک هدف خاص ساختند

 

 

بعید می دونم اصولا توان این کشورها در حال حاضر این باشد که بتونند یک جنگنده را فقط برای یک منظور تولید کنند ... تایفون ( جنگنده چند ماموریته با قابلیت ایجاد برتری هوایی )  جی-20 ( چند ماموریته با قابلیت ایجاد برتری هوایی  ، سوخو-35  ( جنگنده چند ماموریته با قابلیت ایجاد برتری هوایی ) و نظایر این .. در گذشته هم که روسها تا حدودی این قابلیت را داشتند ، چنین ریسکی را متحمل نمی شدند  (  میگ-25 ( اکتشافی ، رهگیر و بعدها حتی بمب افکن ارتفاع بالا  ) ، میگ-31 ( رهگیر و بعد حامل موشکهای کروز فراصوت برای اجرای حملات هوابه زمین ) ، هاریر ( جنگنده تهاجم زمینی عمود پرواز با قابلیت نشست و  برخاست عمودی ) و ....

 

9 hours قبل , sasasasa گفت:

ولی وقتی موفق درامد از ان برای کاربردهای دیگر هم استفاده کرده اند. اف 15 و سوخو 27 و فانتوم مثال های معروف هستند. عقل هم همین را میگوید. امریکا برای حفظ برتری هوایی خود به سراغ اف 15 رفته. شما بودید به سراغ اف 22 مثلا یک ورژن ساده شده ان و ارزان شده ان نمی رفتید؟؟؟ وقتی یک پلتفرم انقدر موفق است خوب بیشتر از ان استفاده شود

 

به نظرم قبل از اینکه وارد این بحث بشید ، حداقل تاریخ های ورود بخدمت این جنگنده هایی که نام بردید را بررسی کنید ، ایگل و سوخو-27 سالها قبل از اف-22 وارد خدمت شدند و مفهوم برتری هوایی هم از دهه هفتاد تا سال ورود بخدمت  رپتور ( 2005 ) تفاوت های زیادی کرده (برد رادار ، برد موشکها ، سامانه های کشف ، سامانه های اخلال ، فناوری پنهانکاری و ... )  ضمن اینکه به پست قبلی بنده هم مراجعه بفرمایید که فلسفه تولید اف-22 اصلا چی بود . متاسفانه دقت ندارید در مطالعه پستها و علاقه ای هم ندارم دائم یک مساله را تکرار کنم ، چوم مصداق اسپم هست

 

9 hours قبل , sasasasa گفت:

چرا پس این نماد را که در دهه 70  و 80 اف 14 و اف 15 بود در اختیار همه قرار داد؟؟

 

خوب ، شما هنوز چیزی در مورد سیاست صدور سلاح نمیدونید . هرکشوری بنا بر مقتضیات و منافع ملی خودش ، مبادرت به صدور سلاح میکند ( در تحویل اف-15 به ژاپن و اسراییل وسعودی  منافع ایالات متحده بعنوان کشور صاحب فناوری اقتضاء می کرد که این جنگنده ها برای ایجاد برتری هوایی در مقابل رقبا و دشمنان این کشور / به ترتیب کره شمالی و چین ، اعراب و ایران  و دوباره ایران ، تحویل داده شوند و داده هم شدند ) ، در تحویل اف-14 به ایران ، منافع این کشور اقتضاء می کرد که این کشور در برابر روسها و اعراب دست برتر را داشته باشد )   همون طوری که روسها هرگز سوخو-15 و تا الان سوخو-34 را صادر نکردند ، آمریکایی ها هم اف-22 را نه به کشورهای اروپایی و ژاپن و نه حتی به اسراییل تحویل ندادند ، چون نه تنها  فناوری هایی که در این هواگرد استفاده شده ، طبقه بندی هست  ، بلکه منافع این کشور (آمریکا ) هم اقتضاء می کند تا به جای تحویل اف-22 ، یا به این کشورها فناورهای مورد نیاز برای تولید بومی یک هواگرد رزمی را بدهد یا اینکه جتهای موجود آنها را تا حد امکان بروزرسانی کند  ( برای ژاپن این مساله در خصوص ایگل ها تا حدودی و نه بطور کامل صادق هست  )

 

سوپرسامورایی سرزمین آفتاب تابان برنامه ریزی نیروی هوایی ارتش ژاپن برای ارتقاء جتهای رزمی F-15J

 

 

  • Like 2
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هم اکنون, majid363 گفت:

تولید جنگنده اف 22 همزمان بوده با جنگ عراق و افغانستان تو جنگ عراق و افغانستان اف 22 هیچ کاربردی نداشته و بودجش صرف ساخت انواع خودروهای نظامی شده که تاثیر زیادی در کاش تلفات داشته و از طرف دیگه آمریکا طرحی مثل اف 35 همون زمان داشته که هم کشورهای زیادی در طرحش شزیک بوذند و هم بازار خوبی داشته 

البته برخی هم تو امریکا توقف تولید اف 22 را اشتباه می دانند مطئنا با تولید زیاد اون هزینیش هم ارزانتر میشد 

البته یکی دیگر از دلایل توقف تولید اف 22 مواد رادار گریزی بودند که در تولیدش استفاده میشه که در برابر خش یا اب و هوا خشک آسیب پذیر بودند

download.jpg

 

(( شاید  تکنولوژی موجود در حال حاضر قادر به تولید یک جنگنده نسل 5 که واقعا منطبق بر تعاریفش و در عین حال دارای هزینه عملیاتی منطقی باشه  نیست برای همین اروپایی ها به سمت جنگنده نسل 5 نرفتند گذاشتند امریکا روسیه و چین که هزینه نظامی زیادی دارند به این سمت برن مشکلات نسل 5 مشخص بشه بعد اروپایی ها از این تجربیات در نسل 6 استفاده کنند و شاید واقعا روسیه هم الان که با کمبود بودجه بیشتری مواجه شده با دونستن مشکلات نسل 5 اینقدر نرح تحویل پکفاهاش کم هست آلمان هم نسل 5 نخریده رفته اف 18 خریده  ))

 

ببینید من هم همین رو میگم. واقعیت اینه این نسل جنگنده موفق نبوده. این نسل جنگنده در این بیست سال که از حضورش میگذره کم رنگ بوده است. تمام نیرو هوایی های دنیا هنوز اسکلت اصلی اشان پس از بیست سال هنوز بر مبنای نسل 4 و 4+ است. بقیه حرف ها توجیه این ناکامی است.  برای طراحی این نسل توانایی های عملیاتی بعضا قربانی میشن و توانایی به وجود میاد و مشکلاتی ایجاد میشه که نهایت توجیه لازم رو نداره. اگر توجیه داشت ما شاهد توقف تولید f22 نبودیم بلکه  شاهد ورژن های دیگری از ان بودیم. همینطور شاهد استمرار تولید اف 15 نبودیم. خود رادار گریزی هم هر روز با توسعه دانش رادار داره کم رنگ میشه.  

  • Like 1
  • Upvote 3
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

به نام خدا

لاکهید مارتین برنده ی قرارداد 10.86 میلیارد دلاری مدرن سازی F-22

 

210401-F-GO302-0043Y.jpg

F-22 های رپتور در حین پرواز در کنار  یک KC-135 Stratotanker نیروی هوایی

نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد 10.86 میلیارد دلاری را برای مدرن سازی ناوگان F-22 رپتور خود به لاکهید مارتین اعطا کرد. 

اعلامیه امروز پنتاگون بیان می کند که "شرکت لاکهید مارتین، شهر Fort Worth تگزاس، قراردادی 10،863،000،000 دلاری تحویل/مقدار نامحدود برای ارتقا و پایداری پیشرفته رپتور (ARES) برای دفتر برنامه ی F-22 را دریافت کرده است."

این قرارداد شامل پشتیبانی تدارکات و خدمات ضروری برای تقویت و مدرن سازی F-22 رپتور، شامل مدرن سازی تهیه و خدمات کیت های سخت افزاری مانند ارتقا ها، پیشرفت ها و رفع عیب ها و همچنین خدمات لجستیکی مربوط به کارایی می شود.

انتظار می رود کار ها تا 31 اکتبر 2031 پایان یابند.

نتیجه ی برنامه ی جنگنده ی تاکتیکی پیشرفته (ATF) نیروی هوایی ایالات متحده، F-22، به عنوان یک جنگنده برتری هوایی، و در عین حال دارای  قابلیت حمله زمینی، جنگ الکترونیک و جاسوسی سیگنالی طراحی شده بود. ابتدا قرار بود در مجموع هفتصد و پنجاه ATF خریداری شود. در سال 2009، به دلیل هزینه های بالا، نبود ماموریت هوا به هوای مشخص در هنگام تولید، ممنوعیت صادرات، و برای تمرکز بر روی توسعه جت F-35، برنامه به 187 هواپیمای عملیاتی تقلیل یافت. آخرین F-22 در سال 2012 تحویل داده شد. انتظار می رود جنگنده برتری هوایی نسل بعدی (NGAD) جانشین F-22 شود.

 

 

منبع

  • Like 2
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بر 15 آبان 1400 در 21:33 , alrkhs گفت:

به نام خدا

لاکهید مارتین برنده ی قرارداد 10.86 میلیارد دلاری مدرن سازی F-22

با سلام

نمیدونم این تیتر خبر همین بوده یا بد ترجمه شده

مگه بجز لاکهید مارتین بعنوان سازنده و دارنده تجهیزات ، خط تولید و دانش فنی این جنگنده ، شرکت دیگری هم وجود داره که بخواد در این طرح شرکت کنه که در ادامه لاکهید مارتین بخواد برنده  بشه ؟!

یه کاری بوده و به خود شرکت سازنده واگذار کردن .

  • Like 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
6 hours قبل , 951 گفت:

نمیدونم این تیتر خبر همین بوده یا بد ترجمه شده

سلام. توی منبع از کلمه Win استفاده شده اما درواقع شاید بسته شدن این قرارداد با لاکهید و یا اعطای اون درست تر باشه.

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط hosseingmn
      میگ-31 نوع ارتقا یافته و جایگزین میگ-25 میباشد که در زمان خود بی رقیب بود و اکنون جای خود را به پسرش داده است. بی شک میگ-31 پرقدرتمندترین رهگیر روسیه و در کل جهان میباشد که توانایی رهگیری همزمان چندین جنگنده مهاجم را دارا میباشد و نیز اولین جنگنده عملیاتی شوروی با توانایی نگاه به پایین و شلیک به پایین میباشد. این جنگنده از راداری بسیار قوی با نام Zaslon بهره میبرد که به فاکس هوند این امکان را میدهد تا همزمان به 4 (در مدلهای اولیه) هدف حمله کند و نیز دیگر جنگنده های دشمن را تحت کنترل داشته باشد! طبق نظر بعضی کارشناسان این رادار قویترین و بهترین رادار جهان میباشد که حتی میتواند استیلت را هم شناسایی کند! از نظر سیستم رانش نیز میگ-31 از دو موتور توربوجت با پس سوز D-30F6 بهره میبرد که هر کدام تراستی برابر 93KN تولید مینمایند و با آنها فاکس هوند سرعتی برابر با 3 برابر صوت پیدا میکند! طراحی و شکل ظاهری میگ-31 بسیار شبیه به میگ-25 میباشد و دقیقا مانند آن دارای 2 جایگاه تسلیحات در زیر هر بال و یکی در انتهای بال به اضافه 4 جایگاه در زیر بدنه هواپیما میباشد. در دهه 1990 با توجه به قدرتمندتر شدن جنگنده های غربی روسیه فاکس هوند های خود را ارتقا داد که تواناییهای میگ-31 بسیار بهتر و بیشتر از قبل شد که امروزه این مدل با نام MiG-31BM شناخته میشود. MiG-31BM دارای آیونیکی بسیار قویتر از نسلهای قبلی خود میباشد و میتواند به راحتی با اهداف هوایی یا زمینی درگیر شود. و نیز به واسطه رادار پرقدرت خود میتواند همزمان 24 جنگنده دشمن را شناسایی کرده و با 6 تا از آنها درگیر شود! این رادار جدید همچنین میتواند به نحو احسن اهداف زمینی را نیز شناسایی کند. در ادامه با مشخصات MiG-31A آشنا میشوید :

      MiG-31A

      کشور سازنده : شوروی سابق
      هواپیماهای مشابه : MiG-25 , F-14 , F15
      تعداد سرنشین : 2 نفر
      ماموریت اصلی : رهگیر تمام آب و هوایی + ایجاد امنیت هوایی
      طول : 21.5 متر
      طول بال : 14 متر
      ارتفاع : 6.6 متر
      حداکثر سرعت : 3 ماخ
      وزن خالی : 22 تن
      وزن استاندارد : 37 تن
      حداکثر وزن : 47 تن
      نوع و قدرت موتور : دو موتور توربوجت با پس سوز D-30F6 هر کدام با تراست 93 کیلو نیوتن
      حداکثر تحمل G : در سرعتهای فراصوت +5 جی
      حداکثر برد : 3300 کیلومتر
      شعاع عملیاتی : 720 کیلومتر
      ارتفاع پرواز : 25 کیلومتر
      ارتفاع پرواز از سطح دریا : ؟
      مدت زمان برای رسیدن به ارتفاع 20 کیلومتری : 8 دقیقه و 54 ثانیه
      قابلیت سوختگیری هوایی : ندارد
      حسگرها : LD/SD TWS radar, possible IRST, RWR (رادار Zaslon S-800 با برد 200 کیلومتر)
      نوع تسلیحات : یک قبضه توپ 23 میلی متری GSh-6-23 + موشکهای هوا به هوای R-33 , R-40 , R-60 , R-73

      MiG-31BM

      این مدل در بسیاری جهات شبیه مدلهای قبلی است و در اینجا فقط نکات مهم را بیان میکنم.
      نوع رادار : Zaslon-M با برد 400 کیلومتر و توانایی شناسایی استیلت ، همزمان 24 هدف را شناسایی و به 6 تا از آنها حمله میکند و بقیه را نیز تحت نظر دارد.
      توانایی جنگ الکترونیک : دارای سیستم مدرن ECM و ضد ECM
      آیونیک این مدل بسیار پیشرفته تر از مدلهای قبلی است.
      نوع تسلیحات :
      یک قبضه توپ 23 میلی متری GSh-6-23
      موشکهای هوا به هوای R-27 , R-33 , R-37 , R-40 , R-60 , R-73 , R-77
      موشکهای هوا به زمین Kh-31P , Kh-58
      قیمت میگ-31 بی ام : 40 میلیون دلار

      توضیحاتی چند در مورد موشکهای هوا به هوای قابل حمل توسط میگ-31 :
      R-27 با برد 70 الی 170 کیلومتر ، حداکثر سرعت هدف : 3600 Km/h
      R-33 با برد 160 کیلومتر ، حداکثر سرعت هدف : 3700 Km/h
      R-37 با برد 300 ، حداکثر سرعت هدف : ؟
      R-40 با برد 50 کیلومتر ، حداکثر سرعت هدف : ؟
      R-60 با برد 10 کیلومتر ، حداکثر سرعت هدف : ؟
      R-73 با برد 40 کیلومتر ، حداکثر سرعت هدف : 2500 Km/h
      R-77 با برد 90 الی 160 کیلومتر ، حداکثر سرعت هدف : 3700 Km/h
      R-172 با برد 400 کیلومتر, حداکثر سرعت هدف؟
      چگونگی ظرفیت حمل موشکهای هوا به هوا در MiG-31BM :

      A) 8 R-33 & 2 R-60 or R-73
      6 R-33 & 2 R-40 & 2 R-60 or R-73
      C) 4 R-33 & 4 R-40 & 2 R-60 or R-73
      D) 4 R-33 & 4 R-73 & 2 R-40 & 2 R-60 or R-73







      منبع : وبلاگ میلیتاری
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.