HODHOD

دقیق‎ترین راکت ایرانی برای انهدام پایگاهها و ناوهای آمریکایی + عکس

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][color=#000000][background=rgb(248, 248, 248)]راکت های زلزال به لطف بهره مندی از پرتابگرهای تمام متحرک و نیمه متحرک امکان شلیک از هر نقطه ای را دارند و دقتی که اخیرا در شلیک این راکت ها به دست آمده فرصتی مناسب برای برخورد با تهدیدات احتمالی مانند ناوهای هواپیمابر رده نیمیتز است که معمولاً یک فروند از آنها در خلیج فارس پرسه می زند.[/background][/color]
[color=#000000]به گزارش[color=#FF4500][b] گروه دفاع و امنیت مشرق[/b][/color]، دستیابی به راکت های سوخت جامد کوتاه برد، یکی از اهداف اولیه برنامه موشکی کشورمان از اواسط جنگ تحمیلی بوده است. گفته می شود در این راستا اولین راکت از این نوع با برد 170 کیلومتر آزمایش شده و بعدها از لحاظ برد و محموله جنگی توسعه یافته است.

به طور کلی راکت ها پرتابه هایی با پیشران راکتی (غیرهواتنفسی) و بدون هدایت هستند یعنی پس از تنظیم اولیه به سمت مختصات هدف، شلیک شده و بعد از آن دیگر قابل هدایت و کنترل نبوده و در نتیجه دقت آنها عمدتاً بستگی به مراحل قبل از شلیک دارد. اما موشک ها با برخورداری از سامانه های هدایت و کنترل به طور معمول تا آخرین مراحل قبل از اصابت به هدف قابلیت تصحیح مسیر برای افزایش دقت دارند.

البته برای کاهش خطای ناشی از ورودی های اغتشاشی در طی پرواز نظیر شرایط جوی و برای پایدارسازی راکت از روش های فعال و غیرفعالی استفاده می شود که تعبیه بالک در انتها ویا ایجاد دوران حول محور طولی از جمله این دو روش هستند.

در نتیجه حذف سامانه های پردازشگر، حسگرها و سامانه های هدایت و کنترل و عملگرها جدا از بحث کاهش وزن برای یک طراحی مشخص، مزیت بزرگی به نام ارزان قیمت بودن راکت و سرعت و سادگی تولید ایجاد می شود که برای انهدام و آسیب زدن به اهداف غیر نقطه ای آن را به سلاح مناسب و شاید ایده آلی تبدیل می نماید که از هزینه های کلی درگیری با دشمن می کاهد ضمن اینکه طول مدت انبارداری راکت را افزایش و هزینه های این دوره را نیز کاهش می دهد زیرا نیاز به بررسی سامانه های فوق از بین می رود.

در بین راکت های طراحی و تولید شده در کشورمان، خانواده راکت های «زلزال» از اهمیت بالایی برخوردارند زیرا دوربردترین و مخرب ترین سلاح راکتی ایران، همین نمونه های مختلف زلزال هستند.[/color][/size][/font]


[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10206/278153_469.jpg[/IMG][/center]

[center][font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][b]راکت زلزال-1 و پرتابگر تک فروندی آن[/b][/size][/font][/center]

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4]هر چند در مصاحبه های مختلفی از زلزال به عنوان موشک نیز یاد می شود اما تاکنون به طور رسمی صحبتی از وجود سامانه های هدایت روی نسل های مختلف زلزال به میان نیامده است از اینرو ما نیز بر مبنای اطلاعات منتشر شده بررسی آن را با فرض راکت بودن آغاز می کنیم.

[b]آشنایی با خانواده زلزال[/b]

به نظر می رسد راکت های زلزال دارای سه نسل اصلی هستند که تفاوت هایی در شکل ظاهری و شاخصه های عملکرد خصوصاً برد دارند. تمامی این نمونه ها از پرتابگرهای تکی که برای راکت های نازعات نیز استفاده می شود شلیک می شوند که در گزارشی به آنها پرداخته بودیم.

پیکربندی تمامی نسل ها شامل بدنه استوانه ای، چهار بالک ذورنقه ای در انتهای بدنه و موتورهای راکتی دوران دهنده پیش از بخش دماغه است. این دماغه در نسل سوم زلزال مخروط ساده است که جایگزین طرح قبلی یعنی شکل منحنی نزدیک به شکل اوجایو که به یک فیوز مخروطی در نوک دماغه می رسید شده است.

همانطور که پیشتر اشاره شد کاربرد موتورهای راکتی کوچک دوران دهنده که لحظاتی پس از شلیک روشن می شوند، ایجاد حرکت چرخشی موشک حول محور طولی(مانور رول) است تا تأثیر عوامل ایجاد خطا در حین پرواز به کمترین میزان ممکن برسد.[/size][/font]


[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10206/278149_105.jpg[/IMG][/center]

[center][font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][b]موتورهای راکتی دوران دهنده نزدیک به دماغه زلزال[/b][/size][/font][/center]

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4]در جدول زیر مشخصات اعلام شده از نمونه های مختلف راکت های زالزال ارائه شده است.[/size][/font]


[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10206/278159_796.jpg[/IMG][/center]

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4]بنابر داده های فوق، نسل دوم زلزال در حالی که اختلاف ابعادی با نسل اول ندارد اما با افزایش 29 درصدی جرم سوخت، بدون کاهش میزان سرجنگی به 68 درصد برد بیشتر می رسد. البته در برخی نمایشگاه ها مشخصات متفاوتی برای طول و جرم نسل دوم عنوان شده که آن را در پرانتز آورده ایم.

به گزارش مشرق، در نسل سوم ضمن افزایش طول و قطر راکت، جرم آن نیز افزایش یافته است. دو نمونه معرفی شده در این نسل دارای دو رویکرد متفاوت هستند: یکی با افزایش 50 درصدی جرم سرجنگی برای رسیدن به قدرت تخریب بیشتر(با کمی کاهش برد) و دیگری با رویکرد افزایش برد ساخته شده است.[/size][/font]


[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10206/278154_728.jpg[/IMG][/center]
[center][font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][b]زلزال-[/b][/size][/font][font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][b]3[/b][/size][/font][/center]

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4]در واقع زلزال-3 نسبت به نسل قبل، 470 کیلوگرم سنگین تر است که 300 کیلوگرم آن سهم افزایش سرجنگی و 140 کیلوگرم آن سهم افزایش میزان سوخت بوده و مابقی نیز احتمالاً مربوط به افزایش حجم بدنه است.

نمونه آخر زلزال که آن را با نام «زلزال جدید» در فوق آورده ایم برد بیشتری نسبت به آخرین نمونه نسل 3 دارد که به نظر می رسد بخش اعظم آن مدیون کاهش میزان محموله جنگی از 600 به 450 کیلوگرم باشد. این درحالی است که طول این نمونه نیم متر کمتر و قطر آن 4 میلیمتر بیشتر از نمونه قبلی عنوان شده است.

نمونه فوق روی پرتابگرهای سه فروندی دیده شده و شاید میزان کمترین زاویه شلیک این پرتابگر جدید باعث شده که این نمونه زلزال بتواند بردهای کمتر از نسل قبل را نیز مورد اصابت قرار دهد. در راکت های سوخت جامد با توجه به اینکه کنترلی روی میزان گازهای های خروجی و زوایای حرکتی راکت در حین پرتاب وجود ندارد، زاویه اولیه پرتاب مشخص کننده میزان بیشینه و کمینه برد قابل دستیابی راکت است.[/size][/font]


[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10206/278155_244.jpg[/IMG][/center]
[center]
[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][b]پرتابگر سه فروندی زلزال با برد 270 کیلومتر[/b][/size][/font][/center]

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4]در طیف وسیع پرتابه های راکتی و موشکی تولید شده در ایران به طور کلی پس از سری راکت های فجر و راکت های نازعات که دارای روند صعودی در برد و قدرت تخریب هستند(از برد 8.5 تا 130 کیلومتر)، راکت های زلزال و پس از آن موشک های فاتح-110 و شهاب 1 و 2(با برد 300 تا 500 کیلومتر) قرار می گیرند.

لازم به ذکر است راکت های زلزال به دلیل برخورداری از شرایط دینامیکی و میزان محموله قابل حمل، پایه طراحی و ساخت برخی از راکت های کاوشگر فضایی ایران نیز بوده اند.

علاوه بر مبحث افزایش برد نمونه های مختلف زلزال، میزان خطای نسبی آنها نیز از نکات مهم است. در نمونه های اول بیشترین خطای دایره ای این راکت در حدود 5 درصد بیشینه برد بوده که برای نسل اول 6.25 کیلومتر، برای نسل دوم 10.5 کیلومتر، برای زلزال-3 کمتر از 10 کیلومتر و برای زلزال-3بی کمتر از 12.5 کیلومتر بوده است.

باید متذکر شویم که خطای دایره ای(CEP) شعاع دایره ای به مرکز هدف مورد نظر است که بیش از نیمی از موشک های شلیک شده به سمت هدف در آن دایره فرود خواهند آمد که این دایره خطا بر مبنای روش های علمی مانند تئوری «مونت کارلو» محاسبه می شود.

[b]رقابت تنگاتنگ زلزال با فاتح-110 در انهدام اهداف[/b]

تا به اینجای کار انتظار بیشتری هم از میزان دقت یک راکت هدایت ناپذیر نمی رفت اما مصاحبه فرمانده کل سپاه که در آن خطای آخرین نسل های راکت زلزال، 50 متر عنوان شد نگاه ها را به این سلاح تغییر داد.

این میزان خطا که احتمالاً مربوط به CEP زلزال های جدید یا بهسازی شده است نقش این راکت را در نبردها دگرگون ساخته و آن را از یک پرتابه که به درد شلیک به اهداف وسیع می خورد به سلاحی شبه نقطه زن تبدیل می کند.

با میزان خطای ذکر شده در واقع اگر دایره ای به قطر 100 متر حول هدف در نظر گرفته شود، بر مبنای تئوری های محاسباتی مربوطه می توان گفت دستکم نیمی از شلیک های این نمونه زلزال در آن اصابت خواهد کرد.

برای مثال توقفگاه بزرگ پایگاه آمریکایی العدید در قطر که در فاصله کمتر از 270 کیلومتری سواحل و جزایر ایران قرار دارد حدود 1300 متر طول و 330 متر عرض دارد.

به طور معمول در هر فاصله 100 متری عرضی و 150 متری طولی در آن دو فروند هواپیمای چند ده میلیون دلاری سوخترسان کی-سی-135 یا بمب افکن چند صد میلیون دلاری بی-1بی قرار گرفته است. هواگردهای دیگری نظیر هواپیماهای جاسوسی ئی-8، گشت دریایی اوریون و ترابری سی-130و وی-22 نیز در این توقفگاه وجود دارد که جمعاً بیش از 4 میلیارد دلار ارزش دارند.[/size][/font]


[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10206/278152_859.jpg[/IMG][/center]

[center][font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][b]بخشی از توقفگاه اصلی پایگاه العدید[/b][/size][/font][/center]

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4]به گزارش مشرق، چندین آشیانه دوتایی موجود در این پایگاه که چهار جنگنده را در خود جای می دهد نیز کاملاً در محوطه دایره ای به شعاع 50 متر قرار می گیرند و از این رو به همراه نقاط تقاطع باند و سایر مکانهای مهم این پایگاه که دارای همین مقدار مساحت هستند در محدوده دقت زلزال جای دارند. این در حالی است که سرجنگی نمونه دقیق زلزال هر یک از انواع 450 تا 900 کیلوگرمی نمونه های قبلی باشد، قابلیت نابود کردن اهداف خود را در شعاع 50 متری دارد.[/size][/font]


[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10206/278151_446.jpg[/IMG][/center]

[center][font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][b]یکی از آشیانه های دوتایی جنگنده ها[/b][/size][/font][/center]

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4]بنابراین اگر در اعلام خطای 50 متر منظور CEP بوده باشد، می توان گفت از هر تعداد زلزال شلیک شده به یک هدف نیمی از آن در محدوده فوق فرود آمده و با هزینه ای به مراتب کمتر از موشک های فاتح-110 که البته خطای کمتری دارند این اهداف غیر محافظت شده مورد اصابت قرار می گیرد. به علاوه به دلیل همین قیمت کمتر می توان با افزایش تعداد شلیک علیه هر هدف، بر موشک های ضد موشک دشمن نیز غلبه کرد.

به عنوان یک مثال دیگر اگر هدفی ساکن با عرض 76 متر و طول بیش از 100متر در نظر گرفته شود در صورت شلیک چهار زلزال به مرکز هدف، دستکم یک فروند راکت به آن اصابت خواهد کرد زیرا محاسبات اولیه نشان می دهد 60 درصد راکت هایی که در دایره خطایی به شعاع 50 متر فرود آیند، به نقطه ای از هدف فوق اصابت می کنند.

توجه داریم که ناوهای هواپیمابر رده نیمیتز که معمولاً یک فروند از آنها در خلیج فارس پرسه می زند دارای عرشه فوقانی با بیشترین عرض 76 متر و طول بیش از 300 متر است. این در حالی است که برخی اعداد اعلام شده برای خطای موشک های فاتح-110 به مراتب کمتر از زلزال بوده و البته نمونه خاصی از آن با نام خلیج فارس برای انهدام کشتی ها با جستجوگر تصویری و قابلیت انهدام هدف متحرک ساخته شده است.

در صورت محول شدن بخشی از مأموریت فاتح، به زلزال با کاهش بار کاری موشک های فاتح، امکان استفاده از آنها برای سایر اهداف کوچک (مانند ساختمان های خاص) که تا کنون در مرحله اول «پاسخ کوبنده» در نظر نبوده اند فراهم شده و توان دشمن برای شناسایی و انهدام پرتابگرها که قبلاً بیشتر برای موشک های ایرانی صرف می شد، حال باید برای انبوه پرتابگرهای تکی و سه تایی راکت های زلزال نیز وارد عمل شود که با پخش شدن این توان از خطر نابودی پرتابگر موشک های ایرانی کاسته می شود.

راکت های زلزال به لطف بهره مندی از پرتابگرهای تمام متحرک و نیمه متحرک امکان شلیک از هر نقطه ای را دارند و این برای غافلگیر کردن دشمن، یک مزیت بسیار مهم محسوب می شود. زمان آماده سازی این سلاح برای شلیک نیز بسیار اندک، طول مدت انبار داری آن در حدود 7 سال و قابلیت اطمینان اجزای آن بالا است.

نکته مهم در اینجا چگونگی کاهش خطای راکت زلزال است. هر چند در برخی موارد از برخی نمونه های آن به عنوان موشک یاد می شود اما تا زمان اعلام رسمی چگونگی ارتقاء آن نمی توان حدس قطعی برای روش هدایت و کنترل انتخاب شده در صورت موشک شدن آن در نظر گرفت.[/size][/font]


[center][IMG]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10206/278150_678.jpg[/IMG][/center]
[center][font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][b]برخی مواقع از زلزال با عنوان موشک یاد شده است[/b][/size][/font][/center]

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4]با نگاهی به برنامه های اجرا شده در دنیا در زمینه تبدیل راکت های تولید شده به موشک در می یابیم به طور کلی با قرار دادن یک سامانه هدفگیری و هدایت مانند سامانه مکانیابی جهانی(GPS) یا جستجوگر تصویری یا لیزری در بخش جلویی و تعبیه بالک های کنترلی باز شونده که پس از ورود پرتابه به قوس نزولی عمل می کنند کار هدایت و کنترل راکت و در نتیجه تبدیل آن به موشک انجام می شود؛ چیزی که در هیچ یک از زلزال های به نمایش در آمده دیده نشده است.

همچنین سامانه تغییر بردار رانش که تا زمان روشن بودن موتور می تواند بجای بالک های کنترلی به تصحیح مسیر پرتابه بپردازد نیز در هیچ نمونه ای از زلزال مشاهده نشده. سامانه هایی مانند عملگرهای پلاسمایی نیز هنوز در مراحل توسعه در دنیا قرار داشته و البته محدودیت های حجمی و وزنی خاص خود را دارند.

بنابراین کاهش خطای هدفگیری توسط پرتابگر، بهبود عملکرد موتورهای دوران دهنده، بهبود کیفیت ساخت بدنه و بالک موشک و کاهش بدکارکردن های موتور سوخت جامد می تواند از دلایل کاهش خطای زلزال باشد در صورتی که به موشک تبدیل نشده باشد.

نکته مهم دیگر وجود یا عدم وجود امکان ارتقاء دقت زلزال های تولید شده به میزان 50 متر اعلام شده است که قابل بهسازی بودن زلزال های موجود در انبارها می تواند ارزش بسیار بیشتری به این دستاورد داده و در مدت کوتاهی تعداد انبوه این راکت ها را به سلاحی با دقت بالا علیه اهداف مختلف تبدیل کند. این اهداف می تواند شامل پایگاه های هوایی و دریایی دشمن باشد که در گزارش های پیشین به مشخصات و فواصل آنها از ایران پرداخته بودیم.

کاهش خطای یک راکت در نمونه های تولیدی جدید یا تولید شده قبلی یا تبدیل آن به موشک دستاورد بسیار بزرگی هم از لحاظ علمی و هم عملیاتی برای نیروهای مسلح کشور محسوب می شود که تنوع و کمیت تسلیحات با دقت بالا را برای اجرای آتش علیه اهداف مختلف دشمن در صورت بروز یک درگیری به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.[/size][/font]

[font=tahoma,geneva,sans-serif][size=4][url="http://www.mashreghnews.ir/fa/news/195032/%D8%AF%D9%82%DB%8C%D9%82%E2%80%8E%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D9%87%D8%AF%D8%A7%D9%85-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%87%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D9%86%D8%A7%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%B9%DA%A9%D8%B3"]http://www.mashreghn...ای-آمریکایی-عکس[/url][/size][/font]
  • Upvote 10

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
لینک منبع رو گذاشتم .از ارسال دوباره مطلب عذر خواه میکنم.لطفا یکیش رو حذف کنید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مگه ناوهای هواپیمابر اهداف ساکن هستند که بشه با راکت زدشون؟! تا راکت بخواد به محدوده هدف برسه ناو چندصد متر شایدم چندین کیلومتر جابجا شده.
  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='pckho0r' timestamp='1361256139' post='300926']
مگه ناوهای هواپیمابر اهداف ساکن هستند که بشه با راکت زدشون؟! تا راکت بخواد به محدوده هدف برسه ناو چندصد متر شایدم چندین کیلومتر جابجا شده.
[/quote]
چند صد متر!! چند کیلومتر.....!!!!!
عزیز من! داری میگی ناو! نه شکاری...!
فرض: راکت از سواحل خلیج فارس شلیک میشه و هدف که ناو باشه در آب‌های بین المللی با فاصله ۱۰۰ کیلومتری قرار داره...! با فرض اینکه راکت کمی بیش از ۳ ماخ سرعت داشته باشه میشه تقریبا ۱ کلیومتر بر ثانیه... یعنی راکت تا هدف ۱۰۰ ثانیه حرکت میکنه! خب حالا اگه ناوهواپیمابر ۶۰ کیلومتر بر ساعت سرعت بره (که نمیره) طی مدت ۱۰۰ ثانیه فقط میتونه ۱۶ متر حرکت کنه که با توجه به طول و عرضش ( ۳۰۰ متر در ۷۰ متر) باز هم اصابت راکت (در صورت خطای کمتر از ۵۰ متر) صددرصد هست....!
--------
ویراش: ببخشید من یه خطای محاسباتی داشتم! مقدار حرکت ناو میشه ۱۶۰ متر! که باز هم خیلی نیست! ویرایش شده در توسط mearaji
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام
به عنوان یک مثال دیگر اگر [color=#ff0000][size=6]هدفی ساکن[/size][/color] با عرض 76 متر و طول بیش از 100متر در نظر گرفته شود در صورت شلیک چهار زلزال به مرکز هدف، دستکم یک فروند راکت به آن اصابت خواهد کرد زیرا محاسبات اولیه نشان می دهد 60 درصد راکت هایی که در دایره خطایی به شعاع 50 متر فرود آیند، به نقطه ای از هدف فوق اصابت می کنند
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
واسه اهداف دریایی از موشک خلیج فارس یا موشک های دیگه مثل c-802 استفاده میشه که اگه به ناو ( هواپیمابر یا غیره) بخوره ناو تا مدتی کارایی خودشو از دست میده و تبدیل به یک هدف ساکن بی دفاع یا کم دفاع واسه بقیه نیروها میشه. از موشک های فتح و زلزال برای بمباران اهداف زمینی مثل فرودگاه استفاده میشه. جاشون رو عوض نکنید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آقا حالا خودمونيم مشرق هم زيادي زلزال رو بزرگش كرده. اصلا به تواناييهاي اين راكت شكي نيست ولي اين كه بياي با يه حساب سر انگشتي ساده و كشيدن چند تا خط و دايره همه چيزو ناديده گرفت ، درست نيست به خدا. سري راكتهاي زلزال همون طور كه مقاله هم گفت مهمترين ويژگيش ارزون بودنش هست و يه ابزار خيلي دم دست و خوبه.

فقط مشرق تو محاسباتش از بيخ و بن دفاع ضد موشكي مستقر تو پايگاه آمريكاييها رو ناديده گرفته و به حساب نياورده انگار نه انگار كه اونا براي همين قدرت راكتي و موشكي ما برنامه ريزياشون رو انجام دادن.

توي همين پايگاه العديد اگر درست يادم مونده باشه 2 تا واحد سيستم پاتريوت از آخرين ورژن PAC-2 GEM-T مستقر كردن كه با احتساب اينكه هر يونيت 8 تا لانچر داره و هر لانچر 4 تا موشك آماده شليك .يعني در مجموع 64 تا موشك آماده شليك و همچنين 1 واحد PAC-3 كه اينم هر يونيت 8 تا لانچر داره و هر لانچر 16 تا موشك كه ميشه به عبارتي 128 تا موشك آماده شليك.

[url="http://fbmonitor.com/monitor/2010/06june/060310/unitnews/060310_unitnews10.html"]http://fbmonitor.com...unitnews10.html[/url]

تازه شما اينو بذاريد كنار اينكه قطر به زودي 11 تا سيستم پك-3 و مخلفاتش به ارزش 10 ميليارد دلار قراره بخره و نزديك به 7 ميليارد دلار سيستم تاد icon_eek icon_eek
[url="http://www.armedforces-int.com/news/10bn-qatari-patriot-weapons-purchase-planned.html"]http://www.armedforc...se-planned.html[/url]

بعد همه اينا مشرق بايد اول حساب كنه چند تا لانچر و راكت زلزال ما قراره از حملات هوايي و كروز و.... اونا جون سالم به در ببره و بعدش بياد با واقع بيني توانايي واحدهاي زلزال ما رو در برابر اين پايگاه و پايگاه هاي مشابه محاسبه كنه.
اگر اين جور فاكتورها هم تو محاسبات اعمال بشه تصوير خيلي بهتر و شفاف تري از يه مقابله واقعي به دست مياد.
  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
میگم دوستان این کشنده ها ساخت داخلن یانه ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اما خدایش اگه یه جنگی اتفاق بیفته میتونیم با راکتامون میتونیم قطر نیم وجبی رو خاکش رو به طوبره بکشیم
اما خداییش تقصیر خودشه دیگه
حافظ میگه:
ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='mearaji' timestamp='1361260917' post='300936']
[quote name='pckho0r' timestamp='1361256139' post='300926']
مگه ناوهای هواپیمابر اهداف ساکن هستند که بشه با راکت زدشون؟! تا راکت بخواد به محدوده هدف برسه ناو چندصد متر شایدم چندین کیلومتر جابجا شده.
[/quote]
چند صد متر!! چند کیلومتر.....!!!!!
عزیز من! داری میگی ناو! نه شکاری...!
فرض: راکت از سواحل خلیج فارس شلیک میشه و هدف که ناو باشه در آب‌های بین المللی با فاصله ۱۰۰ کیلومتری قرار داره...! با فرض اینکه راکت کمی بیش از ۳ ماخ سرعت داشته باشه میشه تقریبا ۱ کلیومتر بر ثانیه... یعنی راکت تا هدف ۱۰۰ ثانیه حرکت میکنه! خب حالا اگه ناوهواپیمابر ۶۰ کیلومتر بر ساعت سرعت بره (که نمیره) طی مدت ۱۰۰ ثانیه فقط میتونه ۱۶ متر حرکت کنه که با توجه به طول و عرضش ( ۳۰۰ متر در ۷۰ متر) باز هم اصابت راکت (در صورت خطای کمتر از ۵۰ متر) صددرصد هست....!
--------
ویراش: ببخشید من یه خطای محاسباتی داشتم! مقدار حرکت ناو میشه ۱۶۰ متر! که باز هم خیلی نیست!
[/quote]

نمیدونم چطور حساب و کتاب می کنی اما 60 کیلومتر در ساعت می شود 1 کیلومتر در دقیقه. 100 ثانیه می شود 1.66 (یک ممیز شصت و شش صدم) دقیقه. پس ناو در زمان 1.66 دقیقه با سرعت 1 کیلومتر در دقیقه معادل 1660 متر جابجا می شود. پس هم 16 متر اشتباه است و هم 160 متر بلکه 1660 متر درست است و عمرا موشک به ناو بخورد!!!

از همان لحظه ای که این گزارش مشرق را خواندم به نظرم آمد که گزارششون یکی از چرت و پرت ترین تحلیل هایی است که تا حالا دیده ام . . .
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='hossein9' timestamp='1361831814' post='302154']
[quote name='mearaji' timestamp='1361260917' post='300936']
[quote name='pckho0r' timestamp='1361256139' post='300926']
مگه ناوهای هواپیمابر اهداف ساکن هستند که بشه با راکت زدشون؟! تا راکت بخواد به محدوده هدف برسه ناو چندصد متر شایدم چندین کیلومتر جابجا شده.
[/quote]
چند صد متر!! چند کیلومتر.....!!!!!
عزیز من! داری میگی ناو! نه شکاری...!
فرض: راکت از سواحل خلیج فارس شلیک میشه و هدف که ناو باشه در آب‌های بین المللی با فاصله ۱۰۰ کیلومتری قرار داره...! با فرض اینکه راکت کمی بیش از ۳ ماخ سرعت داشته باشه میشه تقریبا ۱ کلیومتر بر ثانیه... یعنی راکت تا هدف ۱۰۰ ثانیه حرکت میکنه! خب حالا اگه ناوهواپیمابر ۶۰ کیلومتر بر ساعت سرعت بره (که نمیره) طی مدت ۱۰۰ ثانیه فقط میتونه ۱۶ متر حرکت کنه که با توجه به طول و عرضش ( ۳۰۰ متر در ۷۰ متر) باز هم اصابت راکت (در صورت خطای کمتر از ۵۰ متر) صددرصد هست....!
--------
ویراش: ببخشید من یه خطای محاسباتی داشتم! مقدار حرکت ناو میشه ۱۶۰ متر! که باز هم خیلی نیست!
[/quote]

نمیدونم چطور حساب و کتاب می کنی اما 60 کیلومتر در ساعت می شود 1 کیلومتر در دقیقه. 100 ثانیه می شود 1.66 (یک ممیز شصت و شش صدم) دقیقه. پس ناو در زمان 1.66 دقیقه با سرعت 1 کیلومتر در دقیقه معادل 1660 متر جابجا می شود. پس هم 16 متر اشتباه است و هم 160 متر بلکه 1660 متر درست است و عمرا موشک به ناو بخورد!!!

از همان لحظه ای که این گزارش مشرق را خواندم به نظرم آمد که گزارششون یکی از چرت و پرت ترین تحلیل هایی است که تا حالا دیده ام . . .
[/quote]
تائید میشه! :applause:
اشتباه از ماشین حساب من بود! icon_cheesygrin :winking:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

نمونه های جدید راکت های توپخانه‌ای  ایران

 

پرتابگر ترکیبی راکت 107 و 122 میلیمتری

14000513172433968233156510.jpg

راکت 122 میلیمتری هدایت شونده برای کاهش خطا به زیر 20 متر

14000513172530312233156710.jpg

راکت هدایت شونده که احتمالاً از یک جستجوگر اپتیکی یا لیزری بهره می برد

14000513172627453233156810.jpg

نمونه برد 40 کیلومتری فجر5 هدایت شونده

14000513172714969233156910.jpg

نمونه برد 150 کیلومتر راکت هدایت شونده کالیبر 333 میلیمتر

14000513172816625233157110.jpg

  • Like 2
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
3 hours قبل , mehdipersian گفت:

 

14000513172530312233156710.jpg

راکت هدایت شونده که احتمالاً از یک جستجوگر اپتیکی یا لیزری بهره می برد

 

 

 

thumb_IMG_20210808_135959.jpg

 

 

دستکم در یک مورد در عراق از موشک های هدایت دقیق ۱۲۲ یا ۱۲۳ میلیمتری علیه یک هدف آمریکایی در نزدیکی مرز سوریه و عراق استفاده شده است. تصاویر ماهواره ای گویای برخورد های دقیق هستند. در مورد موشک های (راکت های هدایت پذیر شده) دیگر،شاید بتوان نزدیک به چهار حمله هدایت دقیق در نبرد اخیر غزه را شناسایی کرد.

  • Like 2
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.