death-white

تحلیل و پیگیری تحولات سوریه (1)

Recommended Posts

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، همزمان با انتشار خبر انتخاب "عبدالباسط سیدا" به عنوان رئیس جدید تشکیلات مخالفان دولت سوریه -موسوم به شورای ملی سوریه- "نفیسه کوهنورد" خبرنگار تلویزیون فارسی بی بی سی (BBCPersian) یکشنبه 21خرداد (June.10) از استانبول گزارش داد: «آقای سیدا در حقیقت تنها کردی است که در مجموعه شورای ملی سوریه نقش برجسته ای دارد و به نظر می رسد با نفوذ شدید إخوان المسلمین به این مقام رسیده است. این شورا تا دیروز دو نامزد داشت: یکی آقای "سیدا" ، یکی هم "جرج صبرا" از مسیحیان مخالف دولت سوریه؛ إخوان المسلمین اعلام کرده بود که از صبرا هیچ حمایتی نمی کند و ترجیح می دهد آقای سیدا به این مقام برسد.»
خبرنگار بی بی سی فارسی اضافه کرد: «آقای سیدا در میان کردها هم محبوبیت چندانی ندارد. حتی در نشستی که سال گذشته بین مخالفان برگزار شد، وقتی گروه های کرد در اعتراض به بعضی از مسائلی که قبول نداشتند، قهر کردند و از جلسه بیرون رفتند، آقای سیدا داخل جلسه ماند. کردها با صدای بلند خطاب به او می گفتند: "تو کردها را فروختی؛ تو خائن هستی". علاوه بر آن، گروه "اعلامیه دمشق" یکی از قدیمی ترین گروه های مخالف دولت بشار اسد، هم خیلی موافق انتخاب سیدا نبود، اما مهم ترین و پرنفوذترین گروه در داخل شورا، گروه إخوان المسلمین است که در نهایت حرفش را به کرسی نشاند.»
خبرنگار بی بی سی فارسی در این باره که چرا شورای ملی سوریه تا این اندازه برای انتخاب رئیس جدید عجله داشت؟ چنین گفت: «بعد از استعفای آقای "غلیون" -رئیس پیشین شورای ملی- آمریکا، ترکیه و بعضی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، به خصوص قطر، فشار می آورند که این گروه منسجم بشود و رئیسش را انتخاب بکند. هفته دیگر هم قرار است در اینجا نشستی با هدف متحد کردن گروه های مخالف دولت اسد تشکیل شود، نماینده ای از طرف آمریکا و متحدان هم به این جمع اضافه خواهد شد تا با آن ها به عنوان نماینده اصلی مخالفان دولت سوریه مذاکره کند و چارچوبی را برای رفتن به سمت براندازی آقای اسد تشکیل بدهند.»
گفتنی است همزمان با پخش این گزارش، رئیس جدید شورای ملی مخالفان دولت سوریه در حال برگزاری کنفرانس خبری بود.
بر پایه گزارش تکمیلی سرویس سیاسی جام نیوز به نقل از بخش فارسی وب سایت شبکه "العربیه" (Alarabiya) ، رئیس جدید شورای ملی سوریه در کنفرانس خبری خود از مقامات ایران خواست به اراده مردم سوریه احترام بگذارند و خود را برای مرحله جدید در این کشور آماده کنند!
این وب سایت از قول سیدا افزود: «انقلاب مردم تا سرنگونی رژیم اسد ادامه پیدا خواهد کرد. پس از سرنگونی رژیم، هیچ نوع تبعیض دینی، مذهبی و نژادی در سوریه وجود نخواهد داشت. همه مردم کشور از جمله کردها، آشوری ها، سریانی ها، علوی ها، شیعیان و سنی ها از حقوق برابر برخوردار خواهند شد.»
به نوشته وب سایت العربیه، سیدا در این کنفرانس از همکاری کشورهای عربی و همچنین سازمان ملل برای حل بحران جاری قدردانی کرد و در پاسخ به سؤالی در مورد کمک هایی که شورا از کشورهای عربی دریافت می کند، تأکید کرد: «این کمک ها هم سیاسی و هم مادی است.»
وی ضمن تأکید بر خطرناک بودن اوضاع جاری سوریه برای امنیت و صلح منطقه و جهان، از سازمان ملل خواست این کشور را تحت بند هفتم منشور سازمان ملل قرار دهد. این بند به شورای امنیت اختیار می دهد که برای برقراری امنیت، به عملیات نظامی متوسل گردد.
307/321

منبع : http://www.shahrekhabar.com/news/political/1339352160761691/%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%A3%D8%B3-%D9%87%D8%B1%D9%85-%D9%85%D8%AE%D8%A7%D9%84%D9%81%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D8%B4%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%AF-%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%B1%D8%A6%DB%8C%D8%B3-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D9%88-%D8%B3%D9%86%D8%AF

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify]دولتمردان سوريه، به درخواست مسئولان جنبش حماس براي بازگشت به اين كشور و از سرگيري فعاليت دفاترشان پاسخ مثبت دادند.

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: سال گذشته با اوج گيري ضديت سران ارتجاع عرب عليه دولت سوريه و حمايت آنها از شورشيان، رهبران جنبش حماس خاك سوريه را ترك و دفاتر خود در اين كشور را تعطيل نمودند و حتي بعضي از آنها از مخالفان بشار اسد حمايت كردند.

در آن زمان، خالد مشعل مقيم دوحه شد، ابومرزوق ساكن قاهره گرديد و اسماعيل هنيه دفاتر خود را از سوريه منتقل كرد. به نظر مي‌رسد اكنون رهبران حماس با پي بردن به اشتباه خود درصدد بازگشت به سوريه هستند و مقامات سوري نيز اعلام كرده‌اند پذيراي آنها خواهند بود.

لينك خبر : http://www.tabnak.ir/fa/news/250473/پاسخ-مثبت-دولتمردان-سوريه-به-حماس[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ویلیام هگ گفته است، احتمالا حمله به سوریه به شکل حمله به لیبی نخواهد بود و از الگویی دیگر استفاده خواهد شد؛ الگویی که ناگزیر به استفاده از یک مقدمه ویژه و یک نتیجه‌گیری خاص منجر خواهد شد.

به گزارش «تابناک»، وی در پاسخ به پرسشی درباره سوریه گفته است: هیچ گزینه‌ای را نمی‌تواند از ذهن دور نگه داشت و چون سوریه در آستانه جنگ داخلی است برای حمایت از زندگی مردم، می‌توانیم به این کشور به سبک بوسنی حمله هوایی بکنیم.

بنا بر این گزارش، در حمله به بوسنی که در سال ۱۹۹۵ صورت گرفت، نزدیک چهارصد فروند هواپیما از ناتو به رهبری آمریکا، مواضع صرب‌ها را بمباران کرده و در درون هم نیروهای کروات و بوسنایی علیه صرب‌ها عملیات انجام دادند.





این گزارش در ادامه آورده است، سرانجام پس از ۲۲ روز عملیات، بنا بر موافقت‌نامه صلح دیتون، طرفین به صلح رضایت دادند. اگر چنین سناریویی در سوریه هم تکرار شود، ناگزیر یک مقدمه و یک نتیجه از آن مستفاد خواهد شد، مقدمه نخست، این که غرب، کاملا مخالفان و افرادی را از کشورهای دیگر که علیه بشار اسد می‌جنگند، مسلح کند؛ آن هم در حد یک ارتش کامل که از داخل علیه دولت سوریه بجنگند؛ مسأله‌ای که با بمباران هوایی توسط ناتو تکمیل خواهد شد.

اگر هم نتیجه‌ای همچون نتیجه جنگ بوسنی قائل شویم، هدف از اقدام نظامی احتمالی ناتو، نه برکناری بشار اسد، که حمایت از مخالفان برای به قدرت رسیدن در بخش‌هایی از سوریه خواهد بود.

بنا بر چنین سناریویی، طرح تجزیه سوریه در دستور کار قرار خواهد گرفت؛ یعنی بخشی از قدرت و سرزمین سوریه به مخالفان واگذار خواهد شد، به ویژه که رویکرد انگلیس در مسأله سوریه،‌‌ همان رویکرد قدیم ایجاد اختلاف مذهبی است؛ بنابراین، انگلیس به دنبال آن است بخشی از سوریه در دست بشار و علویان باشد و بخش‌های دیگر در اختیار دیگران و این یعنی تلاش برای تجزیه سوریه.
http://www.tabnak.ir/fa/news/250529/%D8%A8%D8%B1-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D9%82%D8%AF%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%AD%D9%85%D9%84%D9%87-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام

امروز در کیهان مطلبی از سعد الله زارعی کارشناس مسائل خاو رمیانه چاپ شده بود که خوب به مساله پرداخته شده بود

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
پرس تي‌ وي: يک نويسنده آمريکايي مي‌گويد، عوامل سيا و MI6 گروه‌هاي مسلح را براي انجام قتل عام در سوريه رهبري مي‌کنند.

وي اين اظهارات را همزمان با روزي بيان کرد که شوراي ملي سوريه مخالفان عبدالباسط سيدا، فعال کرد را به عنوان رهبر جديد خود در نشستي در استانبول انتخاب کردند. سيدا جانشين برهان غليون، رهبر شوراي ملي سوريه شد که در ماه مه استعفا کرد.

استفن لندمن، گفت: نيروهاي ويژه سازمان سيا و MI6 اکنون در سوريه قتل‌عام‌ها را هدايت مي‌کنند.

لندمن اظهار داشت، شکي نيست که اين يک جنگ به رهبري واشنگتن است.اين يک جنگ سطح پايين است که ناتو در آن مستقيما وارد نشده است. اما دقيقا همان چيزي است که سال گذشته در ليبي رخ داد. يک شورش آغاز شد. واشنگتن آن را هدايت کرد. شورشيان به خدمت گرفته شدند. تامين مالي شدند. تسليح شدند.

اين نويسنده امريکايي همچنين گفت که سوريه سال‌ها بود که هدف تغيير رژيم قرار داشت. حداقل ۱۰ سال.

لندمن با اشاره به طرح صلح شش ماده‌اي کوفي عنان، نماينده سازمان ملل و اتحاديه عرب گفت: "طرح به اصطلاح صلح وي تعهد را کنار گذاشت. او به ندرت به اين شورشيان اشاره کرد، اين جوخه‌هاي مرگ، اين آدم‌کش‌ها.

وي ادامه داد: من درباره کوفي عنان نوشته‌ام. چندين بار درباره وي نوشته‌ام. طي دوران کاري‌اش به عنوان دبيرکلي سازمان ملل، يک دهه، يک دهه کامل، هرگز کاري براي متوقف کردن جنگ‌هاي امپرياليستي نکرد.

http://www.fardanews.com/fa/news/205045/%D8%B3%DB%8C%D8%A7-%D9%88-mi6-%D9%87%D8%AF%D8%A7%DB%8C%D8%AA%DA%AF%D8%B1-%D9%82%D8%AA%D9%84-%D8%B9%D8%A7%D9%85-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با کمی تامل به سوابق قصابیهای وهابیان در تاریخ بهتر و بیشتر میتوان از عملکرد آنها در سوریه و درشرایط فعلی اگاه شد با این فرق که تادیروز شیعیان بصورت خاص و اکنون حتی هرگونه انتسابی به اهل البیت حتی به شکل علوی (چند امامی) هدف این گروه است تا مطامع اسرائیل و آمریکا تامین شود



وهابي‌ها حرم مطهر حسين بن علي عليه السلام فرزند حضرت زهرا دختر پيامبر را ويران نموده و ضريح مبارك آن حضرت را از جاي خود كندند و مرقد حبيب بن مظاهر را سوزاندند و تمام ذخائر و نفائس حرم حسيني را چپاول كرده و اسبانشان را در صحن حرم مطهر بستند و در حرم شريف قهوه دم كردند و آن چنان در حرم مطهر،فساد و ويراني بار آوردند كه فاجعه كربلا و حادثه روز حره و كردارهاي بني اميه و متوكل عباسي تكرار شد.
سرویس فرهنگی «فردا»:درباره عقاید باطل فرقه وهابی تاکنون مطالب بسیاری گفته و نوشته است اما شاید کمتر کسی به صورت مصداقی از جنایات تکان دهنده این فرقه در حق شیعیان آل علی (ع) مطلع باشید. مطلبی که می خوانیدحقایقی تکان دهنده از جنایات این فرقه است که از منابع مختلف تاریخی که بسياري از مورخان شرق و غرب و حتي مورخان سعودي نوشته اند مانند« المملكه العربيه السعوديه»،«عنوان المجد في تاريخ نجد»،تاريخ «العربيه السعوديه »نوشته «ناسي ليف»و «مفتاح الكرامه» سيد جواد عاملي و كتب ديگر جمع آوری شده است و در آن به صورت مستدل جنایات این فرقه ضاله را در دوره های مختلف تاریخی بیان می کند.

روایت هایی از ویران کردن حرم امام حسین(ع) در 1216 هجري/روزی که 150 هزار شیعه شهید شدند
************************

در سالروز عيد غدير در هيجدهم ذيحجه سال 1216 هجري قمري امير سعود بن عبد العزيز وهابي با سپاهي متشكل از بيست هزار مرد جنگي به شهر كربلا حمله ور شد. كربلا در اين ايام در نهايت شهرت و عظمت بود و زائرين ايراني و ترك و عرب بدان روي مي‌آوردند.
«سعود» پس از محاصره شهر سرانجام وارد آن گرديد و كشتار سختي از مدافعين و ساكنين و زنان و كودكان آن نمود و برخي عدد كشته شدگان را يكصد و پنجاه هزار تن نوشته اند و مي‌گويند جوي خون در كوچه‌هاي كربلا به راه افتاد و جالي اين كه اسم اين كار را «جهاد في سبيل الله» و مبارزه بار نشر توحيد مي‌گذارند!
وهابي‌ها حرم مطهر حسين بن علي عليه السلام فرزند حضرت زهرا دختر پيامبر را ويران نموده و ضريح مبارك آن حضرت را از جاي خود كندند و مرقد حبيب بن مظاهر را سوزاندند و تمام ذخائر و نفائس حرم حسيني را چپاول كرده و اسبانشان را در صحن حرم مطهر بستند و در حرم شريف قهوه دم كردند و آن چنان در حرم مطهر،فساد و ويراني بار آوردند كه فاجعه كربلا و حادثه روز حره و كردارهاي بني اميه و متوكل عباسي تكرار شد.
كربلا پس از اين حادثه به وضعي درآمد كه شعرا براي آن مرثيه مي‌گفتند.وهابيها در مدت متجاوز از دوازده سال،گاه و ناگاه به شهر كربلا و اطراف و همين طور به شهر نجف حمله مي‌كردند و غارت و كشتار مي‌نمودند.



در نهم ماه صفر در سال 1221 شبانگاه قبل از صبح،وهابيان به نجف حمله كردند و اهالي نجف را غافلگير نمودند حتي برخي از وهابيان از ديوار سور نجف بالا آمدند و نزديك بود شهر نجف را متصرف شوند و حرم شريف اميرالمؤمنين علي عليه السلام را تخريب نمايند كه از اميرالمؤمنين علي عليه السلام كرامات آشكار شد و معجزات روشن ظاهر گشت و از سپاهيان وهابي بسياري كشته شدند و نااميد برگشتد.

در جمادي الثاني سال 1222 وهابيان به بيست هزار جنگجو ـ بلكه بيشتر ـ شبانه به نجف حمله كردند ولي با مقاومت مردم روبرو شدند و به شهر حله حمله كردند و سپس به كربلا حمله نمودند و اين شهر را در روز روشن محاصره كردند.اهالي كربلا پشت دروازه شهر مقاومت كردند كشته‌ها دادند و از دشمن نيز بكشتند و سرانجام وهابيان بازگشتند و در عراق فساد و تباهي راه انداختند.

• در شعبان و رمضان 1225 وهابيان كه توانايي حمله به شهرهاي نجف و كربلا را نداشتند،اطراف نجف اشرف و كربلا را احاطه كرده و راه‌ها را بستند و در امتداد دو فرسنگ يا بيشتر از كوفه تا كربلا زائرين را محاصره كرده بودند و زائرين امام حسين و اميرالمومنين علي عليه السلام را كه از زيارت نیمه شعبان به وطن‌هاي خود باز مي‌گشتند اموالشان را غارت نموده و به قتل مي‌رساندند.

• در سالهاي 1345 و 1346 نيز بارها وهابيان به نواحي مختلف عراق حمله برده و قتل و غارت مي‌كردندو گوسفندان و احشامشان را مي‌گرفت و خودشان را هم كشتار مي‌كردند.سرانجام كار به جايي كشيد كه عراقي‌ها به دولت انگليس شكايت كرده و گفتند يا شما جلوي وهابيها را بگيريد و يا ما خود شخصا از خويشتن دفاع كنيم كه در پايان هواپيماي لشكر عراق وهابيان را عقب راند.

• در روز عاشوراي 1425 هجري قمري وهابيان با نام گروه القاعده با انفجارهاي متعدد در كربلاي معلي ما بين صفوف عزاداران حسيني فاجعه كربلا را تكرار نمودند كه باعث به شهادت رسيدن تعداد زيادي از عزاداران اعم از مرد و زن و بچه شد.

• در روز 25 رجب 1426 هجري قمري مصادف با شهادت امام موسي كاظم عليه السلام وهابيان با نام گروه القاعده با پخش غداهاي مسموم و ايجاد ترس و رعب و انفجارات متعدد در كاظمين ما بين صفوف عزاداران امام موسي كاظم جنايت ديگري را مرتكب شدند كه باعث به شهادت رسيدن حدود 1500 نفر اعم ا ز مرد و زن و بچه شدند.


• پس از اشغال عراق توسط امريكا و متحدانش،وهابيان از اين فرصت ايجاد شده توسط اربابانشان استفاده كردند و براي اقامه اعتقادات شومشان و ضربه زدن به اسلام و ايجاد تفرقه بين مسليمن بارها و بارها مردم مظلوم عراق اعم از شيعه و سني ما عرب و كرد،زن و مرد،بزرگ و كوچك،پير و جوان را هدف اقدامات تروريستي خود قرار داده اند و آنها را به خاك و خون كشيده اند به حدي كه قلم از ذكر آنها ناتوان و شرمسار است.


تخريب آثار تاريخي و باستاني اسلام

برخي از آثار و اماكن تاريخي اسلام كه بيانگر فرهنگ و تمدن اسلامي بود و به واسطه تحجر و كوته فكري فرقه ضاله وهابيت ويران شده به این شرح است:

• بارگاه آمنه بنت وهب مادر پيامبر گرامي اسلام
• بارگاه ام المؤمنين حضرت خديجه كبري بنت خوليد عليها السلام.
• بارگاه و مسجد حضرت حمزه سيدالشهداء در احد
• بارگاه حضرت ابوطالب پدر گرامي اميرالمؤمنين
• بارگاه حضرت عبدالمطلب جد پيامبر گرامي اسلام و اميرالمؤمنين
• بارگاه حضرت حوا در جده
• بارگاه حضرت عبد الله پدر پيامبر در مدينه
• بيت الاحزان،خانه اي كه حضرت زهرا عليها السلام در آنجا در سوگ پدرش مي‌گريست.
• مسجد سلمان در مدينه منوره
• خانه حضرت زهرا عليها السلام در كوچه حجر در مكه مكرمه
• جايگاه نفس الزكيه در مدينه منوره
• خانه رسول الله در مدينه،خانه اي كه حضرت هنگام هجرت به مدينه در آنجا مستقر شد.
• خندقي كه مسلمانان در جنگ خندق حفر نمودند
• بارگاه پيامبر خدا،يسع عليه السلام،در روستاي اوجام در قطيف
• مسجد جوانان در احساء،دومين مسجدي كه پس از مسجد رسول الله در آن نماز جمعه برگزار شد.
• مسجد عباس بن علي در روستاي مطيرفي در احساء
• زادگاه پيامبر اسلام،خانه اي كه در آن پيامبر گرامي اسلام در شعب هواشم در مكه مكرمه متولد شد
• خانه ام المؤمنين حضرت خديجه بنت خويلد در مكه مكرمه
• مسجد الشمس در مدينه منوره محل يكي از معجزات بزرگ رسول خدا
• خانه حمزه بن عبد المطلب عموي گرامي پيامبر
• خانه ارقم، كه پيامبر و يارانش در آغاز بعثت در آن گرد مي‌آمدند
• بارگاه شهداي بدر و جايگاهي كه براي پيامبر در غروه بدر نصب نمودند
• خانه حضرت علي عليه السلام كه امام حسن و امام حسين عليهم السلام در آن متولد شدند
• ديوار اطراف شهر مدينه منوره
• خانه حضرت امام جعفر صادق در مدينه منوره
• محله بني هاشم در مدينه منوره
• مسجد تنبه الوداع
• مسجد البغله و بسياري ديگر از بقاع متبركه و اماكن مقدسه
• قبرستان المعلي در مكه مكرمه كه بارگاه و مقبره برخي از اهل بيت علهيم السلام و ياران پيامبر در آن قرار دارد.
• نشانه ورود و خروج فاطمه بنت اسد مادر اميرالمؤمنين پس از تولد آن حضرت از كعبه
• بارگاه‌هاي متعدد در قبرستان بقيع
• بارگاه ملكوتي ائمه بقيع عليهم السلام
http://www.fardanews.com/fa/news/204875/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%88%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86-%D8%AD%D8%B1%D9%85-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%85-%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86%D8%B9-%D8%AF%D8%B1-1216-%D9%87%D8%AC%D8%B1%D9%8A%D8%B1%D9%88%D8%B2%DB%8C-%DA%A9%D9%87-150-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%B4%DB%8C%D8%B9%D9%87-%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF-%D8%B4%D8%AF%D9%86%D8%AF

با این دست جنایات به نظر شما انتساب جنایات اخیر درسوریه به این گروه و فتواهای جواز کشتار کودکان و تجاوز به زنان علوی جای تعجب دارد و اصولا غیر منطقی مینماید؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
"سلیمان فرنجیه" شخصیت برجسته سیاسی در لبنان (رهبر جریان المرده) در گفتگو با روزنامه السفیر در تشریح علت مواضع متناقض قطر در قبال مسائل منطقه اظهار داشت: من همواره از خودم این سوال را می پرسیدم که چرا قطری که پایگاههای آمریکایی در کشورش دارد و با اسرائیل روابط برقرار کرده، خود را همراه با لبنان نشان می دهد؟ امروز پاسخ به این سوال و تفسیر این مسئله واضح شده است.

وی تاکید کرد: قطر به همراه ترکیه در نظر داشتند سوریه را از راههای مختلف از همپیمانی با ایران خارج کنند و زمانی که در نیل به این هدف شکست خوردند به جای خود بازگشتند.

فرنجیه در ادامه تاکید کرد: البته مشکل اصلی در عراق رخ داده بود، زمانی که "نوری المالکی" علیه سوریه موضع گرفت (اواخر سال 2010) ، اختلافاتی میان دمشق و بغداد ایجاد شد و سوریها به حمایت از "ایاد علاوی" روی آوردند. در آن زمان ایران وارد عمل شد و اختلافات بغداد و دمشق را برطرف کرد تا جایی که "بشار اسد" مجددا به حمایت از نوری المالکی روی آورد.

وی افزود: البته آنها (قطر و ترکیه) این تغییر موضع را به معنای پیروی اسد از ایران در عراق ارزیابی کردند و دنیا را علیه دمشق تهییج کردند وموضع گیریها علیه نظام اسد را تشدید نمودند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/127428/%D8%AF%D9%84%DB%8C%D9%84-%DA%A9%DB%8C%D9%86%D9%87-%D9%82%D8%B7%D8%B1-%D9%88-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%E2%80%8C%D8%A8%D8%B4%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AF

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
گفت‎وگو با سفیر جمهوری عربی سوریه در تهران؛
جرم شهدای الحوله رأی دادن بود

در بین کشته‎‎های الحوله حتی نام عبدالمعطی مشعب هم به چشم می‎خورد که در همین انتخابات توانسته بود رأی مردم را کسب کرده و وارد پارلمان شود. او از شخصیت‎‎های معروف سوری بود و متأسفانه خانواده و بستگان ایشان هم در این کشتار، قربانی شدند. همچنین در کشتار الحوله تعداد زیادی از شیعیان قرباني شدند.
به گزارش جهان، تالار نیمه روشن ساختمانی واقع در خیابان آفریقای تهران، محل دیدار ما با سفیر کشوری بود که این‎ روز‎ها فراز و نشیب‎‎های فراوانی را پشت سر مي گذارند. برخورد خوب کارکنان سفارت جمهوری عربی سوریه نشان از حس دوستانه‎ای است که سوریه این ‎روز‎ها بیش از گذشته نسبت به ما دارد. گفت‎وگوی پنجره با دکتر حامد حسن بیش از یک ساعت طول کشید و در آن به مسائل مختلف پیرامون سوریه پرداخته شد. البته این نشست با ریتم جالبی از سوی سفیر دنبال می‎شد و تنها خنده‎‎های دسته‎جمعی می‎توانست کمی از شور و هیجانی که در طول مصاحبه داشت بکاهد.

اکنون نزدیک به 16 ماه از ناآرامی در سوریه می‎گذرد. در حال حاضر اوضاع در سوریه را چگونه ارزیابی می‎کنید؟

شرایط کنونی در سوریه بهتر از گذشته شده و پیش‎بینی می‎کنیم كه این شرایط روز به روز بهبود پیدا کند؛ زیرا می‎توانم بگویم بدترین فاز توطئه علیه سوریه پشت سر گذاشته شده است. البته من وضعیت موجود را ناآرامی نمی‎دانم بلکه سوریه با یک توطئه روبه‎روست؛ توطئه‎ای که با ابزار‎های خارجی کشور‎های اروپایی و واشنگتن انجام می‎شود. این توطئه دارای اشکال مختلف داخلی جنبه‎‎های سیاسی و دیپلماتیک است. فشار‎هایی در اتحادیه عرب و شورای امنیت علیه سوریه اعمال شده است. همچنین فشار‎هایی بر روابط دیپلماتیک سوریه اعمال شده است از جمله آن‎که تعدادی از سفرای سوریه از اروپا و کشور‎های عربی و همچنين آمريكا و ترکیه اخراج شدند.

چه فشار‎های دیگری به سوریه وارد شده است؟

ما از سوی رسانه‎‎های وابسته به همین کشور‎ها تحت فشاریم. اظهارنظر‎های غیردوستانه بعضی همسایگان همزمان با ارسال تسلیحات برای گروه‎های تروریستی در داخل سوریه صورت می‎گیرد. آن‎ها میلیارد‎ها دلار برای خرابکاری در سوریه اختصاص داده‎اند و رسانه‎‎های آن‎ها در بالعكس جلوه دادن واقعیت‎ها کمک می‎کنند. شبکه‎‎های الجزیره و العربیه به‎همراه تعدادی از شبکه‎‎های تلویزیونی و ماهواره‎ای دیگر علیه دولت سوریه تبلیغ کرده و مردم را تحریک می‎کنند و اتهاماتی را علیه دولت ما اعلام می‎کنند. گروه‎‎های تروریستی، مردم و نیرو‎های امنیتی و ارتش را مورد هدف قرار می‎دهند ولی این شبکه‎‎های گمراه کننده، ارگان‎‎های دولتی را متهم به ارتکاب این جنایات می‎کنند. به‎طور مثال در الحوله جنایتی اتفاق افتاد و بسیاری از زنان و کودکان به شهادت رسیدند.

معارضان می‎خواستند این افراد را مجازات کنند، فقط به جرم این‎که این افراد در انتخابات شرکت کرده بودند و کاندیدا شده بودند. در بین کشته‎‎های الحوله حتی نام عبدالمعطی مشعب هم به چشم می‎خورد که در همین انتخابات توانسته بود رأی مردم را کسب کرده و وارد پارلمان شود. او از شخصیت‎‎های معروف سوری بود و متأسفانه خانواده و بستگان ایشان هم در این کشتار، قربانی شدند. همچنین در کشتار الحوله تعداد زیادی از شیعیان قرباني شدند. این‎که بگویند دولت آن‎ها را کشته است، وارونه کردن حقیقت برای گمراه کردن مردم است. با این دورغ می‎خواهند دعوای مذهبی میان شیعه و سنی راه بیاندازند.

فکر می‎کنید انگیزه کشور‎هایی که در سوریه دخالت می‎کنند و به‎طور مشخص سه کشور ترکیه، عربستان سعودی و قطر چیست؟

آمریکا و صهیونیست‎ها در این توطئه نقش اصلی را دارند. ترکیه در پیمان ناتو عضویت دارد و نقشه‎‎های این پیمان را در منطقه اجرا می‎کند. عربستان بزرگترین هم‎پیمان منطقه‎ای آمریکا بوده و قطر هم بزرگترین پایگاه آمریکا را در منطقه دارد، و البته روابط خیلی آشکاری هم با رژیم صهیونیستی دارند. این کشور‎ها مجري بخشی از طرح آمریکا در منطقه خاورمیانه هستند. در مقابل، ما می‎بینیم سوریه بخشی از محور مقاومت در منطقه است که همواره با سلطه‎گری صهیونیسم و قدرت‎‎های استعماری در منطقه مخالفت کرده است. بعد از اشغال عراق، زمانی که کالین پاول وزیر خارجه وقت آمریکا به سوریه آمد، طرحی 6 ماده‎ای را به ما داد که حاوی درخواست‎‎هایی از سوریه بود. در این طرح درخواست‎هايي در ارتباط با منطقه و مقاومت مطرح شده بود.

اما حکومت سوریه با این درخواست‎ها مخالفت کرد و بر استقلال خود در تصمیم‎گیری و حمایت از مقاومت تأکید ورزید و به حمایت خود از مقاومت در لبنان و فلسطین ادامه داد. درخواست اول آن‎ها این بود که حمایت خود از مقاومت لبنان، عراق و فلسطین را متوقف کنيم. آن‎ها از ما ‎خواستند که به روند صلح پيوسته و با شرایطی که آمریکا و رژیم صهیونیستی مطرح می‎کنند، خود را وفق دهيم. همچنین آن‎ها از سوریه ‎خواستند که از ایران و محور مقاومت دوری کند. اما برخلاف آن‎چه آمریکا از سوریه خواست، موضع‎گیری‎‎های ما در سال 2006 هنگام تجاوز به لبنان و جنگ با حزب‎الله و در سال 2008 هنگام تجاوز به غزه و جنگ با حماس مشخص است.

همچنین سوریه روابط ویژه خود را با جمهوری اسلامی ایران ادامه داد. همه می‎دانند که هر دو کشور پایه‎هاي مقاومت در منطقه را تشکیل می‎دهند و ستون این مقاومت هستند. ما خیلی روشن می‎گوییم که در راستای بازگرداندن حقوق از دست رفته ملت سوریه قدم بر می‎داریم. همچنین ما سرسختانه به‎دنبال آزادسازی بلندی‎‎های جولان هستیم.

چرا گروه‎‎های معارض، انتخابات‎‎هایی که در سوریه را كه در راستاي اصلاحات سياسي برگزار شد، تحریم کردند؟

در ارتباط با مقوله اصلاحات یک حقیقت وجود دارد که من در این‎جا باید آن را آشكار بسازم. از زمانی که بشار اسد به‎عنوان رییس‎جمهوری منتخب شد، اصلاحاتی را در کشور شروع کرد که زمینه‎‎های مختلفی همچون سیاست، اقتصاد، جامعه و دموکراسی را شامل شد. با اين حال معارضين، اصلاحات در سوریه را نمی‎خواهند و علیه آن عمل می‎کنند. دلیل این ادعا این است که بشار اسد رییس‎جمهوری سوریه اصلاحات فراگیری به‎خصوص در ماه‎‎های اخیر انجام داده است که شاخص‎ترین آن لغو حالت فوق العاده در کشور بود.

البته این قانون از ضرورت‎‎هایی بود که جنگ با رژیم صهیونیستی و آماده باش برای وقوع حملات احتمالي اقتضا مي‎كرد. با این حال این قانون لغو شد و تغییراتی در آن ایجاد شد به‎گونه‎ای که دشمنی میان سوریه و رژیم صهیونیستی باقی بماند و کمرنگ نشود.

در اقدامی دیگر قانون انتخابات شورا‎های پارلمانی محلی به تصویب رسید و اولین انتخابات آن هم در پایان سال گذشته میلادی با مشارکت خوب مردمی برگزار شد. قانون جدید رسانه‎ها هم به تصویب رسید و نقش وزارت اطلاع‎رسانی را کمرنگ کرد آزادی بیشتری به رسانه‎ها و مطبوعات داد. بعد از آن نیز قانون جدید فعالیت‎‎های حزبی به تصویب رسید.

یکی از ایراد‎هایی که در خصوص نظام سیاسی شما مطرح مي‎شود، این است که در نظام سیاسی شما تا قبل از ایجاد همین اصلاحات، فقط حزب بعث حضور جدی داشت و حکومت را در دست گرفته بود.

خیر. برخلاف آن‎چه که دشمنان و شبکه‎‎های ماهواره‎ای ضد‎سوریه تبلیغ می‎کنند، ما از قبل هم تعدد حزب در کشور داشته‎ایم و حتی قبل از تغییر قانون احزاب، به غیر از حزب بعث در کشور احزاب دیگری هم بودند که اجازه فعالیت داشتند. ما پیش از این 10 حزب رسمی داشتیم که در کشور فعال بودند. احزابی مانند سوسیالیست، سوسیالیست دموکرات، سوسیالیست‎‎های عرب، اتحادیه سوسیالیستی، اتحادیه سوسیالیستی فراگیر، حزب ناسیونالیستی سوری و همچنین دو حزب با رویکرد کمونیستی، تشکل‎‎هایی بودند که پیش از تغییر قانون احزاب هم فعال بودند و در چهارچوب جبهه [ترقی خواه] ملی در انتخابات حضور داشتند و در پارلمان نیز نماینده داشتند به‎گونه‎ای که جبهه ملی در سراسر کشور شعبه‎ و دفتر داشت.

تعدد احزاب در سوریه چیز جدیدی نیست ولی قانون جدید باعث ایجاد گروه‎‎های سیاسی جدیدی شد که تأسیس 10 حزب جدید از نتایج آن بود. بنابراین در حال جاضر 20 حزب در عرصه سیاسی کشور ما فعال هستند.

از جمله قوانینی که مورد اعتراض منتقدان قرار مي‎گرفت، ماده 8 است. اولا بفرمایید داستان این ماده 8 چه بود؟ ثانیا آیا این ماده نیز در جریان تغییر قانون اساسی دستخوش تغییر شده است؟

ماده 8 که همه درخواست‎هايي در قبال آن داشتند، بر این اساس بود که رهبری کشور و جامعه باید به دست حزب بعث و جبهه ترقی خواه ملی باشد. اما پس از بازنگری در قانون اساسی، این ماده لغو شد. در قانون جدید، انتخابات پارلمان هم به تصویب رسید و شرایط را به‎گونه‎ای رقم زد که در انتخابات پارلمانی، برخی مخالفین دولت نیز شرکت کردند و رأی هم آوردند. مثلا حزب اراده ملی، حزب ناسیونالیستی سوریه نوین و حتی یک حزب دیگر با گرایشات کمونیستی در انتخابات شرکت کردند.

حتی گروه‎‎های مستقل نیز در این دوره از انتخابات به‎صورت فراگیر حضور یافتند. اما از اول برای ما روشن بود که هرچه این اصلاحات بیشتر پیش می‎رود و موفقیت‎‎های بیشتری در کشور مشاهده مي‎شود، عملیات تروریستی نیز افزایش می‎یابد. این یعنی آن‎که مخالفین تروریست خواهان اصلاحات نیستند و سوریه را به‎عنوان میهن و ملت خود مورد هجوم قرار داده‎اند. بنابراین همان‎طور که پیش‎بینی کردیم، برخورد‎های مناسبی از سوی آن‎ها نسبت به اصلاحات صورت نگرفت. ولی در سطح مردم، اصلاحات با استقبال فراگیری مواجه شد به‎گونه‎ای که اکثریت بالای 65 درصدی در همه‎پرسی قانون اساسی شرکت کردند. این در حالی بود که تهدیدات، کشتار‎ها و عملیات‎‎های تروریستی را شدت داده بودند تا مردم ترسیده و در انتخابات شرکت نکنند.

مردم ایران اطلاعات چندانی از ترکیب معارضین حکومت سوریه ندارند. دسته بندی رسمی دولت سوریه از معارضین داخلی و خارجی چگونه است؟

همان‎طور که گفتم ما 20 حزب با رویکرد‎های سیاسی و اجتماعی مختلف لیبرالیستی، سوسیالیستی، کمونیستی و... داریم. اما سؤال این است كه وقتي که این همه گروه سیاسی فراگیر با گرایشات سیاسی مختلف داریم، مخالفین بیرون از چهارچوب این حزب‎ها چه کسانی می‎توانند باشند؟ آیا نمی‎توان این‎طور در نظر گرفت که گروه‎‎های خارج از این چهارچوب، درصدد پیاده کردن اهداف بیگانگان هستند؟ ما بر این باوریم که معارضین سوریه که متکی به خارجی‎ها هستند، دستورات خود را از واشنگتن، ریاض، دوحه و استانبول و در درجه بالاتر از رژیم صیهونیستی دریافت می‎کنند.

جدای از اینها، من سؤالم این است که آیا این گروه‎های معارض برای کشور برنامه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دارند و آيا آن را ارائه کرده‎اند؟

تا به حال که چیزی ندیده ایم! به همین دلیل مخالفین وقتی دیدند که نمی‎توانند مردم سوریه را به‎سوی خود جذب کنند، به قتل و ارعاب روی آوردند تا کشور را ناامن کنند و هزاران شهید از مردم و نیرو‎های امنیتی بر جای گذاشتند. البته ما معارضینی هم در داخل كشور داریم که مخالف بعضی سیاست‎‎های اقتصادی و سیاسی حکومت هستند یا خواستار حضور فراگیرتر در صحنه سیاسی و مجلس بودند؛ اما در عین‎حال مخالف دخالت بیگانگان در کشور نیز هستند. ما هميشه با این گروه‎ها مذاکره کرده و می‎کنیم.

از بحث سیاسی و احزاب بگذریم. آیا در کشور شما تشکل‎‎های غیرسیاسی همچون سندیکا‎ها حضور دارند؟

بله. ما سندیکا‎های مختلفی داریم که مختص گروه‎‎های مختلفی از جمله پزشکان، مهندسان، دانشجویان، کشاورزان، کارگران، وکلا و اساتید است. تمامی این سازمان‎ها در کشور فعالیت می‎کنند و دفاتر مختلفی در شهر‎ها دارند. در مجالس محلی نماینده دارند که از راه انتخابات مردمی وارد آن می‎شوند. مسئولان این سندیکا‎ها را هم دولت تعیین نمی‎کند و انتخاب آن به دست خود اعضاست. بنابراین ما می‎توانیم ادعا کنیم که صحنه سیاسی - اجتماعی کشور بر اساس تکثرگرایی بنا نهاده شده و منعی برای مشارکت فراگیر اقشار مختلف وجود ندارد.

باور عمومی این است که اسد تنها به علویان میدان بازی می‎دهد و سایر گروه‎ها نقش چندانی در صحنه سیاسی کشور ندارند. من سؤالم را دوباره تکرار می‎کنم و بر بخشی که نتوانستم جوابش را بگیرم تأکید می‎کنم. آیا قومیت‎‎های مختلف و مذاهب مختلفی که در کشور سوریه حضور دارند مثل کردها، شیعیان، مسیحیان و حتی دروزی‎ها می‎توانند در صحنه سیاسی فعالیت کنند؟

گروه‎‎های قومیتی می‎توانند از طریق همین سازمان‎ها و احزابی که درباره آن صحبت کردیم، فعالیت سیاسی داشته باشند. قشر‎های متعددی در سوریه داریم ولي فعالیت سیاسی در چهارچوب همین حزب‎ها انجام می‎گیرد. مثلا در بعضی از مراحل که حزب بعث حکومت می‎کرد، نخست‎وزیر کشور از برادران کرد ما بود؛ یا تعداد زیادی از مسئولین هم از ترک‎ها و ترکمن‎ها هستند. این‎ها در همین احزاب و سازمان‎‎هایی که اسم بردم فعالیت کرده‎اند. در ارتباط با وضعیت ویژه نژاد‎ها بايد بگويم كه یک حقوقی دارند که از آن استفاده می‎کنند.

آقای سفیر قبول دارند که علویان از قدرت بیشتری برخوردارند؟

نه در سیستم کشور ما این شرايط اصلا وجود ندارد. ما یک نظام سیاسی داریم که همگان می‎توانند در آن شرکت کنند و بر اساس اصول و برنامه‎‎های مشخصی استوار است و هیچ تفکیک نژادی و مذهبی وجود ندارد. البته من دوست ندارم درباره این پرسش صحبت کنم چون دوست ندارم راه آمریکایی‎ها را بروم و به اختلافاتی که متأسفانه به‎وجود آمده است دامن بزنم و مردم را تحریک کنم. ما معتقدیم کشمکشی که به‎وجود آمده مسأله‎ای سیاسی است میان نیرو‎های پایبند به سوریه و مقاومت و نیرو‎های معارض حکومت و حامی آمریکا، صهیونیسم و غرب و نه مسأله‎ای قومیتی و برخاسته از تفاوت‎هاي مذهبی.

یکی از کار‎هایی که دولت سوریه می‎تواند انجام بدهد تا ثبات را به کشور برگرداند، استفاده از ابزار گفت‎وگو با معارضین است. فارغ از دعوت‎‎های مرسوم دیپلماتیک، آیا حکومت سوریه با معارضین خارجی گفت‎وگو‎های جدی انجام داده است؟

همان‎طور كه گفتم مذاکره با معارضین داخلی از قبل بوده و ادامه هم دارد. البته همان‎طور که گفتم معارضین خارجی اصلاحات را قبول ندارند و چون به دشمنان وابسته‎اند، دلیل خاصی برای مذاکره با آن‎ها نمی‎بینیم. آیا با کسی که درخواست تحریم هوایی کشورش را مطرح كرده و از ترکیه می‎خواهد که در سوریه دخالت کند می‎شود مذاکره کرد؟ اصلا درباره چه چیزی باید با آن‎ها مذاکره کنیم؟ آیا با کسانی که مزدور و تروریست اجیر کردند و اسلحه از لیبی، عراق، ترکیه و لبنان وارد کشور کردند، می‎شود مذاکره و گفت‎وگو داشت؟

شنیده شده که بعضی از گروه‎‎های معارض سوری با نیرو‎های میانجی میان معارضین و حکومت وارد مذاکرات شده‎اند. با این حال اخوان‎المسلمون سوریه حاضر به مذاکره برای حل و فصل معارضه با حکومت سوریه نشده است. از آن‎جا که اخوان‎المسلمون به‎دلیل شرایط جدید منطقه، موقعیت ویژه‎اي را کسب کرده است، نظر آقای سفیر را درباره این تشکل ریشه دار می‎خواهیم بدانیم؟

اگر بخواهیم یک ارزیابی از اخوان المسلمون سوریه داشته باشیمِ، باید به سال‎های اولیه تأسیس این سازمان در سوریه برگردیم که مجال بحث آن نیست. اما سؤال من این است که چرا این‎گونه گروه‎‎های اسلامگرای افراطی همگی از لندن سر در مي‎آورند و دفاترشان در آنجاست؟ مثلا باید سؤال کنیم چرا این کشور‎های غربی از القاعده که دیگر گروه افراطی است، این‎قدر حمایت کردند و بن لادن را کمک کردند؟ ما هیچ‎گاه یادمان نمی‎رود که چگونه ریگان رییس‎جمهوری اسبق آمريكا از این گروه‎ها به‎عنوان قدیس یاد مي‎کرد. با توجه به اتفاقاتی که این گروه‎ها هر روز رقم می‎زنند، به ‎نظر من نه تنها خطری برای سوریه، بلکه خطری برای منطقه و جهان اسلام محسوب می‎شوند. رویکرد سیاسی این گروه‎ها برخلاف ظاهری که اتخاذ کرده‎اند، در پازل آمریکایی هاست و درصدد هستند تا روابط مسلمانان با هندوستان، روسیه و چین را بر هم بزنند. شما كافيست به خون‎هایی که در پاکستان و افغانستان در این چند سال ریخته شد نگاه کنید.

اما این اتفاقات را اخوان المسلمون رقم نزده است. به ‎نظر من اخوان توانسته است از افراطی‎گری‎ها جدا شده و وارد فاز سیاسی شود که نمونه آن را در مصر شاهدیم.

ما که تغییری در عملکرد اخوان‎المسلمون سوریه نمی‎بینیم. متأسفانه اخوان در سوریه سازمان‎‎های مسلحی به راه انداخته است که بیش از 30 سال هم قدمت دارند و الان در معارضه علیه حکومت نقش دارند. اخوان المسلمون سوریه اکنون طرحی آمریکایی را دارد اجرا می‎کند و درصدد است تا به محور مقاومت شامل ایران، سوریه، حزب‎الله و حماس ضربه بزند؛ آن‎ها از همان یک سال پیش، پرچم این چهار گروه را آتش زدند. آیا این اقدام غیر از کمک کردن به رژیم صهیونیستی است؟
آيا این نگاه در همه اخوان‎المسلمون نفوذ کرده است؟

خیر. تنها گروه‎‎های افراطی اخوانی که در سوریه حضور دارند، این اقدامات را انجام داده‎اند.
طرح شش ماده‎ای کوفی عنان که با حمایت سازمان ملل در حال اجراست، در چه مرحله‎ای است؟
سوریه از ابتدا با دید مثبت با ناظرین سازمان ملل همکاری کرده است. ما حتی از طرح اتحادیه عرب هم که به ریاست مصطفی الدابی ژنرال سودانی در حال اجرا بود و افرادی از قطر و عربستان هم در آن هیأت حضور داشتند، استقبال کردیم. آن‎ها به مناطق درگیري هم رفتند و گزارشی واقعی از اوضاع را نوشتند، اما عده‎ای مانع ارائه آن به سازمان ملل شدند. آن‎ها از انتشار این گزارش جلوگیری کردند چون می‎دانستند با این گزارش معلوم می‎شود چه کسانی پشت پرده ایجاد ناامنی هستند و چه کسانی با پول و اسلحه از تروریسم و قتل عام مردم سوریه حمایت می‎کنند. ما با کوفی عنان همکاری می‎کنیم و از او انتظارمان این است که فضایی واقعی از سوریه برای جهان ترسیم کند و از جنایت‎هایی که معارضان با پشتیبانی بیگانگان در سوریه انجام می‎دهند برای دنیا بگوید.

آیا شما به این فکر کرده اید که ممکن است روسیه حمایت خود از سوریه را بردارد؟

روابط سوریه و روسیه کماکان بسيار خوب است و آن‎ها در موضع‎گیری‎های خود خوب عمل کرده‎اند. روسیه تاکنون دو بار در دفاع از حاکمیت، دولت و مردم سوریه، قطعنامه‎ها را وتو کرده است. محافل غربی درصدد هستند تا در این رابطه‎ها تشکیک ایجاد کنند ولی ما هرگونه تردیدی در روابط دوجانبه روسیه - سوریه را رد می‎کنیم؛ همان‎طور که معتقدیم روابط ایران - سوریه و چین - سوریه استوار و پابرجا خواهد ماند. سوریه از حمایت دوستان خود [روسیه، ایران و چین] اطمینان خاطر دارد و عادت هم نداریم که هر روز بخواهیم موضع‎گیری دوستان خود را آزمایش کنیم.

به‎عنوان سؤال آخر، پیش‎بینی خود را از آینده تحولات سوریه بفرمایید؟

سوریه بعد از 16 ماه رویارویی با این توطئه، اعتماد به نفس خوبی نسبت به خود و رهبر و حکومت خود پیدا کرده است. مردم ما به روند اصلاحاتی که بشار اسد به جریان انداخته است، اعتماد دارند و در برابر تروریسم موضع شفافی پیدا کرده‎اند. سوریه هم چون به دوستان خود در سطح بین‎الملل اعتماد دارد و امیدوار است با پیروزی از این بحران خارج شود

http://www.jahannews.com/vdcfmed01w6d0ta.igiw.html

دوستان توجه کنند که نظرات سفیر سوریه درتهران را صرفا بعنوان یک نظر از طرف دولت سوریه بررسی کنید و نسبت به برخی سوالات که بویژه مورد سوال مخالفان دولت سوریه هم هست با درنظر گرفتن اظهارات یکی از طرفین درگیر توجه کنید

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خبرگزاری فارس: پس از آنکه اخبار زیادی از حضور گسترده نیروهای القاعده در سوریه منتشر شد، این بار روزنامه انگلیسی "سان" به تلاش القاعده برای محکم کردن جایگاهش در سوریه اشاره کرد.
خبرگزاری فارس: سان انگلیس: دلایل قطعی از فعالیت القاعده در سوریه داریم

به گزارش فارس به نقل از روزنامه "سان" انگلیس در گزارشی عنوان کرده است که به فیلم‌ها و شواهدی دست یافته که بر اساس آن القاعده و گروه‌های تندرو در تلاشند تا با حضور در سوریه و بهره بردن از جنگ داخلی، به جایگاهی در این کشور دست یابند.

در فیلمی که این روزنامه به آن اشاره می‌کند، یکی از اعضای القاعده با پوشاندن صورت خود و در حالی که یک اسلحه سنگین در دست دارد، در برابر دوربین قرار گرفته است. این فرد که به گفته روزنامه سان از سوی شبکه ترور مرتبط با القاعده آموزش دیده، علاوه بر تجهیزات نظامی، به یک کمربند انفجاری نیز مجهز است.
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/13910322000497_PhotoL.jpg[/img]
دیگر تصاویری که سان منتشر کرده، گروهی از افراد مسلح را نشان می‌دهد که در مدارس تروری که در سوریه برپا شده، در حال آموزش دیدن هستند.

کمپ آموزشی القاعده در سوریه
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/13910322000496_PhotoL.jpg[/img]
این تصاویر ویدئویی از سوی گروهی موسوم به "النصره" و در پایگاه اینترنتی القاعده منتشر شده است.

"کریس دابسون" کارشناس امور ترور روزنامه سان معتقد است که القاعده پس از آنکه در افغانستان و پاکستان جایگاه خود را تثبیت کرده، می‌خواهد به سوریه حرکت کند.

او در این‌باره می‌گوید: شواهد محکمی وجود دارد که نظامیان القاعده در حال فرار از پناهگاه‌های آسیب‌پذیر خود و ایجاد پایگاه در میان شورشیان در سوریه هستند.

دولت سوریه بارها اعلام کرده است که مخالفان مسلح جزو مردم عادی نبوده و گروه‌های تروریستی که به دنبال منافع خود هستند، در پس ناآرامی‌های سوریه قرار دارند.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13910322001148

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
طرح مسکو برای برگزاری اجلاسی با حضور آمریکا و ایران درباره سوریه، شامل حضور وزرای خارجه کشورهای شرکت‌کننده در مسکو یا ژنو است.

به گزارش فارس، روسیه اخیرا پیشنهاد کرد که اجلاسی بین‌المللی برای حل موضوع سوریه با حضور بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی تشکیل شود.

امروز برخی جزئیات این طرح منتشر شده است که بر اساس آن مسکو خواستار برگزاری این اجلاس با حضور ایران و آمریکاست.

پیش از این آمریکا با دعوت از ایران مخالفت کرده بود که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه این اقدام را غیرمنطقی خواند و افزود: چگونه است که آمریکا برای حفظ جان نیروهای خود در منطقه تن به مذاکره با ایران می‌دهد اما برای حفظ جان مردم سوریه حاضر نیست ایران در این اجلاس شرکت کند.

روزنامه الاخبار اعلام کرد که این اجلاس در صورت برگزاری شامل کشورهای موثر بر سوریه مانند روسیه، چین، آمریکا، ایران، عربستان و قطر به عنوان رئیس کمیته عربی ویژه بحران سوریه و برخی نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای خواهد بود.

در صورت پیشرفت مذاکرات در مراحل بعد مذاکرات حتی با حضور نماینده دولت دمشق و نماینده مخالفان آن ادامه خواهد یافت.

بر اساس طرح روسیه، این اجلاس در مسکو یا ژنو برگزار خواهد شد و دستور کار آن اجرای طرح کوفی عنان و اجرای دو قطعنامه 2042 و 2043 است که در خصوص ناظران بین‌المللی در سوریه صادر شد.

هدف از برگزاری این نشست، دستیابی به حل سیاسی [بحران] سوریه و بررسی همه جوانب مربوط به نظام سوریه است.

قرار است علاوه بر ایران، چین، روسیه، آمریکا، عربستان و قطر، کشورهای هم‌مرز با سوریه نیز در این اجلاس حاضر باشند.

اهداف اعلام شده مسکو از این نشست که در سطح وزرای خارجه برگزار خواهد شد موارد ذیل است:

1- مذاکره درباره گام‌های عملی با هدف ایجاد حل سیاسی برای بحران سوریه و تحریک طرف‌های مؤثر بر سوریه و مخالفان برای استفاده از نفوذ خود جهت حل موضوع.

2- کشورهای شرکت کننده پیشنهادی: چین، روسیه، ایران، عراق، لبنان، ترکیه، آمریکا، فرانسه، قطر، عربستان، اردن و اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه اروپا و سازمان ملل است.

3- سطح نمایندگان این کشورها وزیر خارجه و رئیس سازمان‌هاست که ممکن است بعد از نشست کارشناسان باشد.

4- همه شرکت‌کنندگان متعهد می‌شوند که نفوذ خود را برای تاثیر بر طرف‌های سوری جهت توقف فوری نزاع مسلحانه و التزام به طرح کوفی عنان به کار بگیرند.

همچنین متعهد می‌شوند که سخنانی در تناقض با طرح عنان و روح این طرح بیان نکنند بخصوص درباره پایان یافتن خشونت از جانب همه طرف‌ها.

5- در مرحله اولیه، اجلاس باید توانایی بازیگران خارجی (عرصه سوریه) را برای حل بحران تقویت کند.

در صورت موفقیت کنفرانس نشست‌های بعدی درباره ابعاد حل بحران از راه‌های عملی‌تر برگزار می‌شود و حتی طرف‌های سوری یعنی دولت و مخالفان آن نیز می‌توانند به آن بپیوندند.

6- مکان اجلاس مسکو یا ژنو باشد.

الاخبار افزود که آمریکا هنوز پاسخ مثبت به این پیشنهاد روسیه نداده است. حتی در خصوص ایده کوفی عنان برای تشکیل گروه تماس نیز آمریکا هنوز استقبال نکرده است.

قرار است سرگئی لاوروف چهارشنبه 24 خرداد (13 ژوئن) به تهران سفر کند تا در خصوص مسائل هسته‌ای و مسائل سوریه رایزنی کند.
http://www.tabnak.ir/fa/news/250594/%D8%AC%D8%B2%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D8%AA-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D8%A7%D8%AC%D9%84%D8%A7%D8%B3-%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]بازداشت عامل انتحاری پیش از انفجار 700 کیلو گرم مواد منفجره [/color]


[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120611-233100.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120611-233100.jpg[/img][/url]


[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120611-224234_h424806.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120611-224234_h424806.jpg[/img][/url]


[color=blue]
حمله اشرار به یک خبرنگار سوری در لاذقیه[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120611-232414_h424810.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120611-232414_h424810.jpg[/img][/url]

[color=green]
چند خبر کوتاه از درگیری ها در سوریه
[/color]

[color=blue]**نیروهای دولتی دوشنبه شب بسیاری از مناطق دو شهرك ناآرام الخالدیه و باب سبع در استان حمص را از وجود عناصر مسلح پاكسازی كردند.


**'سوسن غوشه' سخنگوی ناظران بین المللی در سوریه روز سه شنبه با ارسال بیانیه ای از طریق اینترنت به دفتر ایرنا در دمشق اعلام كرد كه دو منطقه القصیر و الرستن از توابع استان حمص دوشنبه شب شاهد درگیری شدیدی بین عناصر مسلح و نیروهای دولتی بود .

**انفجار یك خودرو بمب گذاری شده در شهرك الجوره در شهر دیر الزور(شرق سوریه) 9 كشته برجای گذاشت كه 4 نفر از آنها غیر نظامی و پنج نفر از عناصر مسلح بودند.


** یك منبع موثق اعلام كرد كه نیروهای امنیتی سوریه به یك خانه تیمی در منطقه دوما واقع در شرق دمشق حمله كردند و شش نفر از عناصر مسلح این خانه را كشتند و مقادیری اسلحه و مواد منفجره كشف و ضبط كردند.

نیروهای امنیتی همچنین به یك خانه تیمی دیگر در منطقه البرزه در شمال دمشق حمله كردند و ضمن درگیری با عناصر مسلح تعدادی از آنها را كشتند.


http://www.irna.ir/News/80179060/%DA%86%D9%86%D8%AF-%D8%AE%D8%A8%D8%B1-%D9%83%D9%88%D8%AA%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D8%AD%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87/%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D9%8A/


[/color]

[color=green]
محمدحسنین هیکل نویسنده و روزنامه‌نگار مصری :هدف ناآرامی ها در سوریه انتقال دعوای عربی – اسرائیلی به دعوای شیعی – سنی است[/color]

نویسنده و متفکر سرشناس مصری در تازه‌ترین اظهارنظر خود در مورد تحولات سوریه تاکید کرده که [color=blue]شرکت امنیتی بلک‌واتر در سوریه فعال است و شش هزار نیرو دارد.[/color]

در کشوری مانند ترکیه که میلیون‌ها نفر علوی دارد حمایت این کشور از افراد مسلح، باعث تعجب ناتو شده است.

این نویسنده سوری هدف از این دخالت‌ها را دادن فرصت تنفس به اسرائیل برشمرده و تاکید می‌کند [color=blue]انتقال دعوای عربی – اسرائیلی به دعوای شیعی – سنی یکی از اهداف مهم ناآرامی‌ها در سوریه است[/color]

http://fa.alalam.ir/news/336574

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18][color=green]آیا کشتارهای دیگری در سوریه در راه است

پیشگویی به سبک آمریکایی[/color][/size]

[color=blue]ويکتوريا نولاند، سخنگوي وزارت امورخارجه امريکا روز دوشنبه گفت که دولت سوريه " احتمالا سرگرم سازمان‌دهي قتل‎عام ديگري" و اين بار در روستاي الحفا واقع در لاذقيه و همچنين شهرهاي دير الزور، درعا، حمص، حما و همچنين حومه‌هاي دمشق است ."[/color]

سخنگوي وزارت خارجه امريکا همچنين دمشق را به استفاده از آن چه که وي از آن به عنوان شيوه‌هاي جديد سرکوب نام برد متهم کرد. اين ديپلمات امريکايي درعين حال به مساله پاي‌بند نبودن شورشيان مسلح به طرح صلح پيشنهادي کوفي عنان فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحاديه عرب هيچ اشاره‌اي نکرد.

http://www.presstv.ir/detail.fa/245748.html



[color=blue]خبر کوتاه: تلاش ارتش سوریه برای پاکسازی مجدد حمص و اعلام منطقه غیر نظامی وامن در این استان/ تاکنون70 % از باب هود و 25 % از بستان الديوان، و 40 % از الحميدية ، و60 % از جورة الشياح، و 75% از الخالدية ، و 85 % از باب السباع،پاکسازی و در اختیار ارتش سوریه قرار گرفته است[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نویسنده و متفکر سرشناس مصری در مورد تحولات سوریه تاکید کرد که شرکت بلک‌واتر در سوریه فعال است و شش هزار نیرو دارد.
به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمد حسنین هیکل نویسنده و روزنامه‌نگار مشهور مصری در گفت‌وگویی که با پایگاه اینترنتی قاسیون انجام داده، تاکید می‌کند که شرکت امنیتی مخوف بلک‌واتر در داخل و خارج مرزهای سوریه حضوری فعال دارد.

هیکل با بیان اینکه حتی برخی از اعضای پیمان ناتو هم از حمایت مسلحانه برخی کشورهای عربی از مخالفان سوری شگفت‌زده شده و نمی‌توانند نگرانی و وحشت خود را ابراز دارند، تاکید می‌کند: در کشوری مانند ترکیه که میلیون‌ها نفر علوی دارد حمایت این کشور از افراد مسلح، باعث تعجب ناتو شده است.

این نویسنده سوری هدف از این دخالت‌ها را دادن فرصت تنفس به رژيم صهيونيستي برشمرده و تاکید می‌کند انتقال دعوای عربی – اسرائیلی به دعوای شیعی – سنی یکی از اهداف مهم ناآرامی‌ها در سوریه است و این مساله تهدید مهمی علیه ثبات و بقای این کشور است که تمامیت ارضی آن را هدف قرار داده است.

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/127708/%D8%A8%D9%84%DA%A9-%D9%88%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%D8%B4%D8%B4-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%8A%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به گزارش گروه بین‌الملل مشرق، منابع آگاه و نزدیک به جماعت اخوان‌المسلمون فاش کردند که این دیدار بنا به دعوتی صورتی گرفت که دایره خاورمیانه وزارت خارجه آمریکا با هماهنگی دوایر امنیتی این کشور از رهبران این جماعت به عمل آوردند.

این منابع می‌‌گویند: هدف از این دیدار رایزنی و تبادل نظر درباره آینده بحران سوریه است و در این نشست حاضران در جلسه سناریوهای متعدد احتمالی را در برای مرحله آتی سوریه مورد بررسی قرار دادند که مهم‌ترین این سناریوها از بین‌بردن و نابودی سوریه و برافروختن بیش از پیش آتش جنگ‌های طایفه‌‌ای است.
گفته می‌شود، در این نشست نمایندگان جماعت اخوان‌المسلمون خواستار اجرای سناریوی یمن در سوریه شدند، چون آنها از ماهیت و واقعیت شکاف و اختلافات موجود میان معارضان آگاه هستند و به همین دلیل آنها از مسؤولان آمریکایی خواستند با اتخاذ تدابیری نظامی در سوریه فشار بر دولت سوریه را افزایش دهند.

این منابع می‌‌گویند: در این نشست جماعت اخوان‌المسلمون خود را به عنوان بهترین جانشین برای آمریکایی‌‌ها معرفی کردند تا پس از دولت کنونی سوریه آنها قدرت را در این کشور به دست گیرند و مرحله آینده را با کمک غرب و حمایت عربستان سعودی و قطر در سوریه بنا کنند و از آمریکایی‌ها درخواست کمک‌‌های تسلیحاتی بیشتری را کرده‌‌اند.

منابع مذکور افشا کردند که اخوان‌المسلمون از مدت‌ها پیش درصدد اجرای طرح و برنامه‌ای هستند که موجبات پیشرفت روند سیاسی معارضان سوری و گشودن باب ورود گروه‌های تروریستی بیشتر به سوریه را فراهم کند، گروه‌‌هایی که توسط قطر تسلیح می‌شوند تا فعالیت‌های تروریستی خود در سوریه را ادامه دهند.

در این بین جماعت اخوان‌المسلمون سوریه به دولت آمریکا اطمینان داده‌اند که آنها در صورت رسیدن به قدرت منافع آمریکا را در نظر خواهند گرفت.

این منابع تأکید کردند که رهبران جماعت اخوان‌المسلمون در این نشست با شماری از سیاستمداران و مسؤولان آمریکایی دیدار کرده و طی آن پیشنهاد دادند که آمریکا و کشورهای غربی و همچنین رژیم‌های عربی حوزه خلیج فارس اقدام به آموزش گروه‌های تروریستی کنند و هدف آنها هدف قرار دادن عناصر و ارکان مهم نظام دمشق از جمله شخص بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه باشند.
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/127678/%D8%A7%D9%81%D8%B4%D8%A7%D9%8A-%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D8%B1%D9%91%DB%8C-%D8%A7%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]حمله ارتش سوریه به مواضع تروریستها در حومه حلب/درگیری ها در مناطق حيان، حريتان، بيانون،قبتان الجبل، تل مصيبين" تا این لحظه منطقه حریتان از وجود اعضای ارتش ( تروریستها )ازاد سوریه پاکسازی شده / استفاده ارتش سوریه از هلی کوپتر وتوپخانه برای سرکوب افراد مسلح[/color]


[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/image_43212_ar.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_image_43212_ar.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/image_43191_ar.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_image_43191_ar.jpg[/img][/url]

[color=blue]
خبر کوتاه : ادامه حملات ارتش سوریه به ریف دمشق و حمص و ادلب/ ریف دمشق درآستانه پاکسازی کامل/ فرار صدها فرد مسلح از حمص و حرکت به سوی مرزهای لبنان /کشته و زخمی شدن صدها فرد مسلح در ادلب
[/color]
[color=green]
عکس: نیروهای ارتش سوریه درحال پاکسازی استان ریف دمشق منطقه دوما[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/deploying-damascus-june-grab_n.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_deploying-damascus-june-grab_n.jpg[/img][/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.