Recommended Posts

ساندی تایمز فاش کرد : یک هفته نامه انگلیسی امروز فاش کرد که برخی از افراد این کشور همراه با نیروهای حزب کارگران کردستان ( پ.ک.ک ) با دولت ترکیه در حال جنگ هستند. به گزارش خبرگزاری مهر، هفته نامه "ساندی تایمز" در شماره این هفته خود با اعلام این مطلب نوشت : بنا به گفته شبه ‌نظامیان کارگران کردستان که در یکی از پایگاه های طبیعی در رشته کوه‌های "قندیل" مستقر هستند، چندین کشور اروپایی نیروهایی را در اختیار پ.‌‌ک.‌ک گذاشته ‌اند. این هفته‌ نامه نوشت : در میان سه هزار جنگجوی پ.ک.ک دست‌ کم سه انگلیسی حضور دارند و دیگر کشورهای اروپایی که در پ.‌ک.‌ک نیرو دارند شامل روسیه، آلمان و‌ یونان هستند. بنابر این گزارش، نیروهای پژاک و کشورهای عربی نیز در میان نیروهای حزب کارگران کردستان ترکیه که آمریکا و اروپا آن را یک گروه تروریستی اعلام کرده ‌اند، قرار دارند. ساندی تایمز افزود: با کم‌ رنگ ‌شدن تلاش‌های دیپلماتیک برای ممانعت از جنگ، شبه ‌نظامیان حزب کارگران کردستان خود را برای نبرد آماده کرده و آماده مقابله با لشکرهای مکانیزه ارتش ترکیه که در امتداد مرزهای این کشور با عراق سنگر گرفته ‌‌اند، هستند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بهتر بود خبرهای کوتاه را در تاپیکهای خبری ارسال کنید تا فضای اسکرول اشغال نشود. :lol:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=red]تغییر تاکتیکی یا تصمیم استراتژیک؟
چرخش فرمان ترکیه از اسرائیل به سمت ایران و سوریه[/color]

همزمان با اقدام ترکیه در حذف رژیم صهیونیستی از مانور هوایی مشترک در نزدیک مرزهای ایران، و در حالی که ترکیه پس از سال ها به تازگی قرار داد عادی سازی روابط با ارمنستان را امضا کرده است، اسرائیل در یک اقدام متقابل به دنبال ساخت یک بنای یادبود به مناسبت نود و پنجمین سالگرد قتل عام ارامنه آنهم در اسرائیل برآمده است.

به گزارش رجانیوز، روزنامه حریت چاپ ترکیه در گزارشی نوشت نمایندگان شهر پتاج تیکوا در مجلس اسرائیل ساخت یک بنای یادبود به مناسبت "95 مین سالگرد قتل عام ارامنه" را به تصویب رساندند.

این روزنامه یک ارمنی – اسرائیلی به نام آشوت مارتیروسیان که رئیس "اتحادیه آرارات" است را پشت پرده این تصمیم معرفی کرده است.

این در حالی است که در روزهای گذشته ترکیه و ارمنستان با امضای توافقنامه عادی سازی روابط به مناقشه چندین ساله میان این دو کشور که موضوع اصلی آن قتل عام ارامنه بوده است پایان دادند.

رسانه های ترکیه اینانتقام جویی اسرائیل را به دلیل حذف نیروی هوایی آن کشور از مانور هوایی "شاهین آناتولی" که هرساله از سوی ناتو و به میزبانی ترکیه برگزار می گردد، دانسته اند.

دولت اسلامگرای اردوغان حضور نیروی هوایی اسرائیل در بمباران غزه را علت حذف آن از مانور شاهین آناتولی عنوان کرده بود.

به دنبال این تصمیم روابط ترکیه با اسرائیل بحرانی شده است به نحوی که حتی لیونی وزیر خارجه سابق اسرائیل که رهبری اپوزیسیون در مجلس اسرائیل را بر عهده دارد نیز در مصاحبه با شبکه اول ترکیه، گفته است :" در این موضوع هیچ اپوزیسیون و ائتلافی وجود ندارد، از تلاش‌های دولت برای خاتمه دادن به این بحران حمایت می‌کنیم."

لیونی با اشاره به این که حمله به غزه منجر به موج تظاهرات‌های افراطی در استانبول برضد اسرائیل شد، در توجیه حمله به غزه، خطاب به مردم ترکیه گفته است: "حمله به غزه برای هدف قرار دادن مردم این منطقه نبود. ما از غزه خارج شدیم و به فلسطینی‌ها این فرصت را دادیم تا زندگی خود را در این منطقه بسازند. ما به آنها امید دادیم و در مقابل هزاران موشک به سمت ما پرتاب شد. این حمله برای مقابله با راکت‌‌ها موشک‌ها و آنهایی که آنها را پرتاب می‌کردند بود."

در همین حال "دانی آیالون" معاون وزیر امور خارجه کنونی اسرائیل نیز در این رابطه اعلام کرده است:" لغو مانور ترکیه به هیچ عنوان بر روابط دیپلماسی ما با این کشور تاثیر نداشته و روابط ما هنوز هم خوب است. شراکت استراتژیکی میان اسراییل و ترکیه به نفع هر دو کشور است."

با این وجود اما، روزنامه "جروزالم پست" به نقل از وزارت دفاع اسراییل اطلاع می دهد که در حاشیه وخامت جدی بوجود آمده میان دو کشور و نزدیکی اخیری که در روابط میان تهران و آنکارا دیده می شود، دولت یهود قصد دارند که بار دیگر مسئله صدور تسلیحات جدید به ترکیه را بررسی کند. رسانه های گروهی اسراییلی تاکید می کنند که دلیل تنش ها در روابط با اسراییل در قصد "رجب طیب اردوغان" نخست وزیر ترکیه و تلاش وی جهت تبدیل ترکیه از کشوری غیر مذهبی به مذهبی، ریشه دارد.

این در حالی است که رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در سفری که در روزهای اخیر به سوریه، متحد استراتژیک ایران در منطقه خاورمیانه داشت، به توافقات مهمی با بشار اسد رئیس جمهور این کشور رسید به نحوی که در اولین قدم، مسافرت بین این دو کشور بدون صدور روادید امکان پذیر شده است.بسیاری ایناتفاق را بازگشایی درهای اروپا بر روی سوریه و خروج این کشور از بن بست تعبیر کرده اند.


در همین حال آذربایجان که یکی از کشورهای اصلی حامی اسرائیل در آسیای میانه به شمار می رود به عادی سازی روابط ارمنستان و ترکیه اعتراض کرده است. و این درحالی است که ارمنستان و ایران مشغول احداث یک خط آهن استراتژیک و دو طرفه اند که به گفته ناظران ژئوپلتیک منطقه را دست خوش تحولات جدی خواهد کرد.

اما با وجود اقدامات ضد اسرائیلی دولت اردوغان در یک سال اخیر، برخی احزاب اسلامگرای ترکیه، از جمله حزب فضیلت به رهبری نجم الدین اربکان،که حزب اعتدال و توسعه به رهبری اردوغان را به عنوان شاخه میانه رو و منشعب شده آن می شناسند، این حزب را به دلیل داشتن روابط حسنه و استراتژیک با اسرائیل، همواره مورد انتقاد شدید قرار داده اند.

[url=http://www.rajanews.com/detail.asp?id=37978]رجاء[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=brown]ادامه نگرانی صهیونیستها ؛
لیونی رابطه با ترکیه را برای رژیم اشغالگر حیاتی خواند
رهبر حزب کادیما رژیم صهیونیستی روابط این رژیم با ترکیه را حیاتی خوانده و خواستار پایان بحران به وجود آمده در آن شد.[/color]

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارونوت، "زیپی لیونی گفت: ما باید به بحران به وجود آمده در روابطمان با آنکارا که بسیار حیاتی است پایان دهیم.

رهبر حزب کادیما در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی ترکیه، روابط تل آویو با آنکارا را مهم و راهبردی خوانده و افزود این روابط باید بدون توجه به دولتی که در سرزمینهای اشغالی بر سر کار است ادامه یابد.

لیونی که از مخالفان جدی سیاستهای "بنیامین نتانیاهو" است اقدام ترکیه در دفاع از مردم غزه و تلاشش جهت پایان دادن به درگیریها در منطقه ستوده و از دولتمردان این کشور خواست بین جریانهای افراطی اسرائیل و دولتی که بر واقعیتهای موجود واقف است، تفاوت قائل شود.

زیپی لیونی که نامش به عنوان یکی از متهمان اصلی پرونده جنایات صهیونیستها در جنگ 22 روزه غزه در گزارش گلدستون آمده است، مدعی شد این جنگ برای دفاع از مناطق اشغالی بوده و برای دادن فرصت زندگی و امید به مردم غزه انجام شده است.

وزیر امور خارجه پیشین رژیم صهیونیستی در ادامه سخنان خود ترکیه را کشوری تاثیر گذار در منطقه دانسته و گفت همکاریهای آنکارا با تل آویو نه تنها برای این رژیم که برای دیگر کشورهای منطقه مهم است. وی در عین حال خواستار بازگشت مناسبات این کشور با رژیم اسرائیل به حالت عادی شد.

گفتنی است پس از جنایات ضد بشری صهیونیستها در غزه دولت ترکیه به دفاع از مردم فلسطین برخاسته و در این راستا اقداماتی اعتراضی علیه این رژیم از جمله لغو رزمایش مشترک با ارتش اسرائیل پرداخت که این اقدامات نگرانیهایی را در بین مقامهای صهیونیست به وجود آورده است.


[url=http://www.mehrnews.com/fa/NewsDetail.aspx?NewsID=964341]Mehrnews[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به نظرم ترکیه در چند روز اخیر تحرکات عجیب و غریبی کرده که جا داره یه بحثی در این مورد بشه

[color=blue]به بخش اخبار تحلیلی منتقل گردید[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دولت اسلامگرای ترکیه خیلی با حوصله و آرامش برنامه های خودش را پیش می برد اینکه مانور نظامی خودشان را با اسراییل لغو کنند تصمیم کوچکی نیست ضمن اینکه قبلا هم مواضع سختی علیه اسراییل گرفته بود.
باید منتظر اتفاقات آینده بود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اسرائیل روزی به فکر ایجاد یک اتحاد با کشور های غیر عربی منطقه بود مانند ایران و ترکیه ولی پس از انقلاب اسلامی و امروز هم تغییر موضع ترکیه به نظر می رسه ترکها بیشتر باید بر روی متحدین عرب خود حساب باز کنند .

کار دنیا رو نگاه کن

دولت ترکیه نمی خواد اشتباهات نجم الدین اربکان رو تکرار کنه و سرنوشت ایشان تجربه خوبی برای حزب عدالت و توسعه است

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ترکیه هر چقدر هم که سخت بگیره اسرائیل کوتاه می یاد . چراکه اگر اسرائیل ترکیه رو از دست بده دیگه عملا هیچ برتری در منطقه نداره . مگر اینکه اون کلاهک هاش بدادش برسند . وجود ترکیه برای اسرائیل بسیار حیاتی است . و می شه گفت شاهرگ اسرائیل هست .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ولی من به این ترکیه اعتماد ندارم !(البته منظورم دولت و سیاسیون ترکیه است نه مردمش)

یعنی این ترک ها تا امروز نمی دونستند که اسرائیل در حال نسل کشی فلسطینی هاست بعد [color=red][b]ییهو[/b][/color] به این نتیجه رسیدند که ای بابا برادران دینی مون رو کشتند بشتابید ... !

جدآ یه سوالی برام پیش اومده که خیلی دوست دارم جوابشو بدونم ! اگه همین فردا که از خواب پا میشن امریکا اعلام کنه که روابطش رو با ترکیه قطع میکنه و این کشور رو تحریم میکنه و ... ، نه اصلآ لازم نیست راه دوری بریم ، همین که امریکا سفیرش رو برای مدت نامعلومی از انکارا فرابخونه بازهم این ترکیه حاظره رو حرفش بمونه و از این قهرمان بازی ها دربیاره یا نه ؟!

تحلیل من از اوضاع به این صورته که اسرائیل در یک سرازیری با شیب تند قرار داره که انتهای اون نابودی است ، یا حداقل به سمت ضعف و ناتوانی پیش میره و تا سالهای اینده چیزی از ابهت نداشته اش باقی نمیمونه (که البته تا امروز هم چیزی باقی نمونده)! و این امر محقق نیست مگر با لطف و عنایت الهی و بعد حمایت های پنهانی امام برحق و پوشیده و در درجه سوم با مقاومت مظلومانه مردم فلسطین و در نهایت حمایت همه جانبه و کوشش های بی دریغ [b]ملت ایران [/b] در حق ارمان فلسطین!

به عبارتی اگر اسرائیل در حال نابودی یا تضعیف شدنه افکار عمومی دنیا ایستادگی مردم فلسطین و لبنان رو دلیل این امر میدونه و به طور غیرمستقیم قدرت ایران رو به رخ جهانیان میکشونه که بدون شلیک یک گلوله به سمت اسرائیل این رژیم رو به خاک سیاه نشونده و ... !کاری که غرب با شوروی کرد !

حالا که بازی در حال تموم شدنه یکی پیدا شده و میخواد با چند نمایش عامه پسند برای خودش اعتبار و حیثیت جمع اوری کنه !

فردا که گزارش گلدستون به تصویب رسید و پرونده این کشور به شورای امنیت رفت و این رژیم مجبور به عقب نشینی تاکتیکی شد و اوضاع فلسطینی ها به مرور کمی بهتر شد و ... ترک ها به راحتی میتونند ادعا کنند که همه این اتفاقات نتیجه دیپلماسی و حضور قدرتمند ترکیه بوده ، البته لازم نیست که خیلی توضیح بدم فکر کنم تا همینجا کافیه و منظورم رو به درستی منتقل کرده باشم !

به هر حال من فکر می کنم که ترکیه خودشم خوب میدونه که کشوری نیست که بتونه مثل ایران یک تنه مقابل استکبار بایسته و توانایی ادامه طولانی مدت چنین سیاست هایی رو نداره ولی از اون طرف هم نمیتونه یه گوشه بشینه و ببینه که ایران روز به روز در حال قدرتمند شدنه و اونها در سایه قرار گرفتند و به عنوان یک کشور درجه دو (در دیپلماسی) تلقی میشن !

بالاخره یه تکونی به خودشون دادن و میخوان که برای خودشون اسم و رسمی پیدا کنند ، گرچه ما از این حرکت استقبال می کنیم ولی نمیتونم رو ترکیه حساب ویژه ای باز کنم و مطمعنم که دیر یا زود (که فکر می کنم زمان زیادی طول نخواهد کشی) این کشور از سیاست های فعلی اش برمیگرده.

ترکیه یک کشور در حال توسعه است و اسرائیل در پنهان و اشکار قدرت زیادی برای ضربه زدن به منافع اقتصادی و سیاسی ترکیه داره !

فقط زمان هدف واقعی ترکیه رو نشون میده که امیدوارم به نفع منطقه و خودشون باشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام

دوست عزیزpckho0r

من هم مثل شما به سیاست مدارها اطمینان ندارم ولی این نسل از سیاستمداران که امروز در ترکیه به قدرت رسیدن با قبلی ها یک مقدار تفاوت دارند .

بی تردید علائق سیاسی یک کشور از علائق و سلیقه های ملت اون کشور سرچشمه می گیرد که در ترکیه این علاقه ها وجود دارد تا امروز دولت ترکیه بر بی میلی خودش نسبت به اسرائیل را نشان دهد در کشوری که مردمش با تمام وجود از اسرائیل متنفر هستند تا کی می شود از اسرائیل حمایت کرد.

[quote]جدآ یه سوالی برام پیش اومده که خیلی دوست دارم جوابشو بدونم ! اگه همین فردا که از خواب پا میشن امریکا اعلام کنه که روابطش رو با ترکیه قطع میکنه و این کشور رو تحریم میکنه و ... ، نه اصلآ لازم نیست راه دوری بریم ، همین که امریکا سفیرش رو برای مدت نامعلومی از انکارا فرابخونه بازهم این ترکیه حاظره رو حرفش بمونه و از این قهرمان بازی ها دربیاره یا نه ؟! [/quote]

دولت ها در ترکیه و جهان می آیند که بروند اما ملت ها باقی می مانند. می دانید پر فروش ترین کتاب های ترکیه کتاب "نبرد من" هیتلر و کتابی در مورد جنگ ترکیه با آمریکا است

روی سیاست مدارها نباید حساب کرد اون چیزی که می شود به آن اطمینان داشت ملت ها هستند .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دولت ها در ترکیه و جهان می آیند که بروند اما ملت ها باقی می مانند. می دانید پر فروش ترین کتاب های ترکیه کتاب "نبرد من" هیتلر و کتابی در مورد جنگ ترکیه با آمریکا است[/quote]

بله دولت ها می ایند که بروند ولی این ملت ها هستند که دولت ها را می اورند و می برند ! icon_cheesygrin

اصولآ وقتی پای عرق ملی وسط میاد ، همه ملت های دنیا خودشون رو با امریکا مقایسه می کنند و خیلی ارزومندند که کشور مطبوعشون پوز امریکا رو بزنه !

به قولی امریکا سمبل قدرت و جنگاوری در دنیای امروزه (البته بیشتر سطح تکنولوژی). من فکر می کنم حتی خود غربی ها (اروپا) هم خیلی خوشحال خواهند شد که اگر کسی پیدا بشود و بتواند با امریکا شانه به شانه رقابت کند و عقده 70 ساله همه ملت های دنیا رو بشکند!

[quote]کتابی در مورد جنگ ترکیه با آمریکا است[/quote]

کتاب جالبی باید باشه ! حتمآ در اخر داستان هم سربازان ترک پرچم اتاتورک رو بر فراز کاخ سفید به اهتزاز درمیارن ، البته به کمک سلاح های امریکایی !

یک نگاه به فیلم های هالیوودی بندازید ، کافیه چهارتا از این فیلم ها رو مثلآ کشور ترکیه بسازه و در این فیلم ها به جای امریکا فرضآ ترکیه نماد قدرت نشون داده بشه ، از فردا دیگه کسی جلودار اینا نیست !! یا فرضآ هر کشور دیگه ای باشه فرقی نمی کنه.

امریکا مردمش رو طوری تربیت کرده که عاشق برتر بودن هستند ولو به هر قیمتی که شده !

متاسفانه اغلب کشورها در این مسیر گام برمیدارن و همواره به دنبال یک دشمن قدرتمند هستند تا انگیزه و توان لازم رو برای پیشرفت در مردمشون بالا ببرند.

ترکیه هم به چنین دشمنی نیاز داره و چه کسی بهتر از اسرائیل !
هر چیزی بهایی داره که باید پرداخته بشه تا بدستش اورد ، ایا ترکیه هم حاظره تاوان دشمنی با اسرائیل رو بپردازه ! من که چشمم اب نمیخوره !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=brown]
عبدالله گل:
تركيه در برابر اشتباهات اسرائيل سكوت نمي‌كند

خبرگزاري فارس: رئيس‌جمهور تركيه اظهار داشت اسرائيل نبايد تصور كند كه آنكارا در برابر اشتباهات وي سكوت اختيار كرده و عكس‌العملي نشان نخواهد داد.[/color]

به گزارش فارس به نقل از پايگاه خبري آذربايجاني "فرست نيوز "، "عبدالله گل "، رئيس‌جمهور تركيه، در يك مصاحبه تلويزيوني اظهار داشت، اسرائيل نبايد تصور كند كه ما در برابر اشتباهات او سكوت مي‌كنيم.
گل افزود، اينكه تركيه توانسته است روابط خود را هم با كشورهاي عربي و هم با اين رژيم يهودي حفظ كند به معناي آن نيست كه نبايد از اشتباهات اسرائيل انتقاد كند. وقتي آنها اشتباه مي‌كنند نبايد تصور كنند كه تركيه سكوت خواهد كرد.
"رجب طيب اردوغان "، نخست وزير تركيه، چند روز پيش براي چندمين بار اسرائيل را به باد انتقاد گرفت و اظهار داشت، تركيه در طول تاريخ خود هرگز طرفدار ظالمان نبوده و همواره از مظلومين و ستم‌ديدگان حمايت كرده است.
اخيرا روابط تركيه و اسرائيل به شدت رو به تيرگي نهاده و پخش يك سريال تلويزيوني ضد صهيونيستي در تركيه نيز به اين تيرگي‌ها دامن زده است تا حدي كه وزارت امور خارجه رژيم صهيونيستي كفيل سفير تركيه را براي توضيح درباره اتفاقات اخير فرا خوانده است.


[url=http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8807271643]farsnews[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=red]از داووس تا آناتولي؛
روياهايي كه ترك‌ها در سر مي‌پرورانند

خبرگزاري فارس: تحركات اخير ديپلماتيك كشور تركيه و نقش پررنگ اين كشور در تحولات منطقه‌اي و نيز تنش‌هاي پيش آمده ميان مقامات اين كشور و رژيم صهيونيستي حكايت از تغييراتي در مواضع تاكتيكي و شايد هم راهبردي دولت رجب طيب اردوغان در منطقه دارد.[/color]

به گزارش فارس، تحركات اخير ديپلماتيك كشور تركيه و تنش‌هاي پيش آمده ميان مقامات اين كشور و رژيم صهيونيستي حكايت از تغييراتي در مواضع تاكتيكي و شايد هم استراتژيك دولت اردوغان در منطقه دارد، اينكه اين تغيير مواضع با چه هدفي و براي رسيدن به چه منافعي صورت مي‌گيرد، موضوعي است كه گمانه‌زني‌هاي متفاوتي را به ميان مي‌آورد، اما آنچه در آن شكي نيست، مطامعي است كه دولت همچنان ملي‌گراي تركيه در اين تغيير چهره بين‌المللي به دنبال آن است.
كشور تركيه كه بر ويرانه‌هاي امپراطوري بزرگ عثماني ساخته شده است؛ اگر چه از دوره "ترك‌هاي جوان " و رهبري "مصطفي كمال آتاتورك " سعي كرد تا بيش از آن كه با گذشته مرتبط باشد با دنياي مدرن و متجدد همپا و هم وساق شود، اما همچنان روياي بازگشت به دوره مجد و عظمت دربار امپراطوري به مثابه يك نوستالژي افكار زمامداران ترك را به خود مشغول مي‌ساخت.
در دوره اخير حساسيت ترك‌ها بر پيوستن به اتحاديه اروپا از آن جهت كه بازگشت عزت از دست رفته را در پيوستن و هم‌گرايي با اروپا مي‌بينند از همين رو است كه اين مساله به مهم‌ترين مساله سياست خارجي تبديل شده است. البته در راه رسيدن به اين هدف همه متفق‌القول‌اند، از اسلام‌گرا تا لائيك به همين نتيجه رسيده‌اند و چنين آرزويي به نظر مي‌آيد كه به خواستي ملي تبديل شده است.
ماجرا به اتحاديه اروپا محدود نمي‌شود، حتي درباره ارتباط دوستانه تركيه با رژيم صهيونيستي در دهه‌هاي گذشته نظرات متنوعي وجود دارد؛ عده‌اي اگر چه اين رابطه را مرتبط با نفوذ صهيونيست‌ها و غربي‌ها در ارتش تركيه تعبير مي‌كنند، اما در عين حال اين رابطه را با تلاش اين كشور براي بدست آوردن جايگاهي مناسب‌تر در منطقه مربوط مي‌بينند. اين تحليل تا به آنجا پيش مي‌رود كه حتي از نگاه برخي تحليل‌گران مواضع اخير رهبران تركيه عليه رژيم صهيونيستي را نيز بر همين اساس تفسير كردند.
پس از جنگ 22 روزه در اجلاس داووس مجادله لفظي رجب طيب اردوغان با پرز رئيس رژيم صهيونيستي بازتاب وسيعي در رسانه‌هاي جهان و به ويژه در افكار عمومي تركيه داشت. اين مجادلات البته از هرگز از لفظ پا فراتر نگذاشت، اما همان چيزي كه در سال‌هاي پيش از آن يعني پيش از به قدرت رسيدن حزب "اعتدال و توسعه " محل شماتت تركيه بود- يعني رابطه با رژيم صهيونيستي- اين بار از موضعي ديگر سبب تقويت نقش تركيه در منطقه شد.
با توجه به وضعيت منطقه سه گمانه اصلي را مي‌توان درباره اين تغييرات در چهره سياست‌خارجي تركيه طرح كرد:

انتقام از اتحاديه اروپا:
يكي از گمانه‌هاي مهم در زمينه اتخاذ موضع تند دولت تركيه در قبال رژيم صهيونيستي مساله انتقام گيري و تحت فشار قرار دادن اتحاديه اروپا به خاطر عدم حمايت اين اتحاديه از پيوستن تركيه به باشگاه‌ اروپايي‌ها است.
وارد كردن آمريكا به بازي، و استفاده كردن از اين كشور براي اعمال فشار بر كشورهاي اروپايي راه‌كاري است كه به زعم برخي ناظران از طرف سياست‌مداران ترك به كار گرفته شده است.
بر اساس اين نظريه ترك‌ها به خوبي از نقطه ضعف امنيتي غرب در منطقه مطلع بوده و از اين طريق مي‌كوشد با گروكشي موقعيت خود را بهبود بخشد.

خاورميانه به جاي اروپا:
گمانه دوم نيز بر اساس همان چالش قديمي سياست خارجي تركيه براي پيوستن به اتحاديه اروپا استوار است با اين تفاوت كه در اين نظريه ترك‌ها به اين مي‌انديشند كه به جاي اروپا موقعيت خود را در خاورميانه بازسازي كنند و نقش ارتقاء يافته‌تري را در تحولات اين منطقه ايفاء كنند. اين مساله‌اي است كه آمريكايي‌ها و حتي صهيونيست‌ها نيز از آن استقبال مي‌كنند، چرا كه حضور جدي‌تر تركيه نزديك به آمريكا و داراي رابطه با صهيونيست‌ها در برابر ايران ضد آمريكايي و ضد صهيونيستي، ‌مي‌تواند به نقش ايران در منطقه لطمه زده و به زعم غربي‌ها نقش ايران را تعديل كند.
شواهدي چند نيز بر اين ماجرا دلالت مي‌كند، از يك سو همزماني نزديكي سوريه به تركيه با سفر پادشاه عربستان به سوريه و از طرف ديگر در عين درگيري‌هاي لفظي ميان تركيه و صهيونيست‌ها شنيده‌ مي‌شود كه رژيم تل‌آويو نقش جدي را در ميانجيگري براي پايان اختلاف ميان ارمنستان و تركيه بر عهده داشته است.
اظهار نظر برخي مقامات رسمي تركيه و حزب حاكم درباره اينكه اختلاف ميان تركيه و رژيم صهيونيستي زودگذر و مقطعي خواهد بود نيز مويد اين نظريه است.
در صورت صحت اين نظريه از طرفي ترك‌ها در روياي بدست‌گرفتن نقش تعيين كننده‌اي در منطقه مهم خاورميانه بوده و از سوي ديگر آمريكا و اسرائيل علي‌رغم بحراني شدن رابطه ميان تركيه و رژيم صهيونيستي تا حدودي از تركيه به عنوان آلترناتيو استقبال مي‌كنند.

تغيير استراتژي منطقه‌اي و انتخاب جهان اسلام
گمانه سوم از آنجا نشات مي‌گيرد كه تغييرات صورت گرفته را نه تغييراتي صرفا تاكتيكي كه تغييراتي كاملا راهبردي فرض كنيم بر اين اساس احتمالا حزب حاكم تركيه مي‌بايست به اين نتيجه رسيده باشد كه ادامه روش سنتي گذشته نمي‌تواند منافع اين كشور را آن طور كه ترك‌ها به آن مي‌انديشند تامين كند. باز هم مساله قديمي اتحاديه اروپا نقش مهمي در اين تحليل دارا است؛ چرا كه سرخوردگي تركيه ناشي از تحقير‌هايي كه اين اتحاديه نسبت به اين كشور روا داشته‌است مي‌تواند باعث يك تغيير موضع جدي در جهت‌گيري اين كشور شود؛ با اين وصف اولين رابطه‌اي كه قرباني خواهد شد رابطه با صهيونيست‌ها است چرا كه از يك سو باعث افزايش مقبوليت‌ حزب حاكم شده و از سوي ديگر باعث ارتقاء جايگاه اين كشور در منطقه خواهد شد.

حال بايد منتظر واكنش‌هاي آتي دولت اردوغان در عرصه منطقه‌اي و بين‌المللي بود تا معلوم شود كدام يك از گمانه‌ها بيشتر به واقعيت‌هاي در جريان در اين كشور همسايه نزديك‌تر است. با اين حال به نظر مي‌رسد ترك‌ها همچنان روياي امپراطوري را مي‌بينند.

نويسنده: محمد مهدي سجاديان


[url=http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8807271900]farsnews[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]ترکیه می تونه یک سری از هواپیما های مازادشو به کشور دوست و برادر ایران بفروشه[/quote]
چشم، فردا ميفرستم بيان اونجا ، راستی چند تا می خوای ؟ icon_biggrin icon_biggrin
تركيه به خاطر همين سلاح هاشه كه سر پا ايستاده ... :rose:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.