Recommended Posts

خست وزیر ترکیه: 
تحت شرایطی به سوریه نیرو می فرستیم/قانون اساسی ترکیه تغییر می کند 
احمد داوود اوغلو می گوید اگر اقدام علیه داعش هدفمند باشد و دولت بشار اسد را هم در بر گیرد، ترکیه حاضر است به سوریه نیرو بفرستد. وی همچنین از انجام اصلاحات در قانون اساسی پس از انتخابات عمومی ترکیه در سال 2015 خبر می دهد.
 

به گزارش کردپرس احمد داوود اوغلو، نخست وزیر فعلی ترکیه و وزیر سابق خارجه این کشور در کابینه قبلی به ریاست رجب طیب اردوغان، رییس جمهور تازه این کشور در مصاحبه با کریستین امانپور، خبرنگار شبکه سی ان ان آمریکا مواضع ترکیه را درباره نحوه مقابله با داعش در سوریه و نیز تغییرات در قانون اساسی کشورش تشریح کرده است. مشروح مصاحبه در ذیل آمده است.

* امانپور: پارلمان ترکیه به این کشور اجازه داد تا در عملیات نظامی در سوریه شرکت کند و به ناتو یا نیروهای آمریکا اجازه دهد از پایگاههای اینجا استفاده کنند. برنامه شما چیست؟ چون بسیاری می گویند ترکیه عضو ناتو است اما هیچ اقدامی علیه داعش انجام نمی دهد.

- داوود اوغلو: خوب. در واقع ما خیلی چیزها پیرامون بحران در سوریه انجام داده ایم. ما نباید قبل از داعش و پس از داعش را از هم جدا کنیم. سوریه یک بحران بزرگ است. هیچ کشوری از روزهای اول این بحران تاکنون بیشتر از ترکیه اقدامی انجام نداده است؛ اقداماتی که علیه حملات بی رحمانه رژیم و همچنین داعش انجام داد. در واقع کابینه (ترکیه) در 10 اکتبر سال گذشته تصمیم گرفت داعش را یک گروه تروریستی اعلام کند.

* امانپور: آیا شما با کمپین حملات هوایی ایالات متحد، موافق هستید که فقط علیه داعش و نه رژیم اسد است؟

- داوود اوغلو: این ضروری اما ناکافی است. و این البته برای بازداشتن داعش ضروری است اما اگر ما این اقدام را به یک استراتژی جامع توسعه ندهیم بعداً چه خواهد شد؟ ما می توانیم داعش را برداریم اما دیگر سازمانهای تروریستی ممکن است پیدا شوند.

* امانپور: خوب، پس ایالات متحده می گوید که رژیم اسد را دنبال نمی کند پاسخ شما به ایالات متحده چیست؟ من درباره تمایل شما برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع برای ایجاد منطقه امن شنیده ام.

- داوود اوغلو: وقتی سلاح های شیمیایی در سوریه مورد استفاده قرار گرفت ما رسماً از همه همپیمانانمان درخواست کردیم تا یک سیاست ثابت علیه رژیم سوریه در پیش بگیرند؛ چرا که به دنبال این سیاست های فرقه گرایانه یک خلاء ایجاد شد که داعش از آن استفاده کرد. بنابراین اگر امروز داعش را در کوبانی تنبیه کنیم اما قدم بعدی را نادیده بگیریم ممکن است در آینده معضل بزرگتری ایجاد کنند. ما باید درباره آنچه انتظار داریم بسیار دقت کنیم. چرا ما می خواهیم منطقه پرواز ممنوع داشته باشیم؟ برای اینکه دیگر کافی است. ترکیه یک میلیون و ششصد هزار پناهنده را پذیرفته است و هر روز هم آنها می آیند. شما مطلع هستید که همین امروز 200 هزار نفر از کوبانی آمدند. اکنون شما وقتی به آمارها نگاهی می کنید شمار آوارگان مسیحی افزایش یافته است این امر به دلیل بمباران های رژیم است. به خاطر موشکهای اسکاد و بمبهای بشکه ای است. این مسئله شمار آوارگان را افزایش می دهد. اگر شما می خواهید بحران انسانی را متوقف کنید، توقف حملات هوایی و بمباران های سنگین نیز لازم است، این امر برای ترکیه بسیار مهم است زیرا در قدم بعدی ما می گوییم آنچه ما در آینده به عنوان یک سناریوی حیاتی می بینیم این است که ما داعش را حذف می کنیم، این امر مشکل است اما ما این کار را انجام می دهیم.

روز بعد رژیم هشت بمباران علیه حلب و دیگر شهرها انجام خواهد داد که بحران انسانی بسیار بزرگتری ایجاد خواهد کرد.

ایجاد منطقه پرواز ممنوع درخواست جدی ماست. ما می خواهیم منطقه پرواز ممنوع داشته باشیم ما می خواهیم یک منطقه امن در حدود مرزی خود داشته باشیم، در غیر این صورت بار مسئولیت آن بر دوش ترکیه و دیگر کشورهای همسایه خواهد بود.

* امانپور: اگر نتوانید آنرا (منطقه پرواز ممنوع) داشته باشید؟

- داوود اوغلو: نه ما در حال انجام آن هستیم.

* امانپور: اگر نتوانید چه اتفاقی خواهد افتاد؟

- داوود اوغلو: آنهایی که از ما چیزی درخواست کرده اند باید نیازهای ما را هم درک کنند این یک رابطه یک طرفه نیست. برای مثال مردم از ما می خواهند آوارگان را بپذیریم و اقدام ما را ارج می نهند خوب اما در عین حال می گویند لطفاً مرزهای خود را کنترل کنید چطور می توانید مرزهای خود را کنترل کنیم در حالی که ظرف 3 روز 180000 آواره وارد ترکیه شده اند.

* امانپور: رئیس جمهور اردوغان بسیار آشفته بوده است و مشاجره بزرگی با جو بایدن، معاون رئیس جمهور (آمریکا) درباره ایده مرز و اتفاقات پیرامون آن داشته است. چرا شما از این تفکر که جنگجویان از طریق ترکیه به سوریه رفته اند برآشفته اید؟

- داوود اوغلو: این یک اتهام بسیار غیرمنصفانه است.

* امانپور: آیا شما می گویید که هیچ جنگجویی یا هیچ حمایتی از میانه روها نداشته اید؟ هیچ چیز؟

- داوود اوغلو: آنچه ما انتظار داریم. کریستیان دو چیز است انصاف و همدلی و همفکری. اول همدلی. آمریکائیان یعنی ایالات متحده با مکزیک هم مرز است و دو کشور در دو طرف مرز وجود دارد.

آیا کنترل این مرزها آسان است. یک ممیز شش میلیون مردم می آیند که از مردم واشنگتن، بوستنون و آتلانتا هستند. شما می دانید که ما با چه خطرها و چالش هایی روبرو می شویم؛ یا اینکه ما مرز را ببندیم که به این معنی است که کسی نمی تواند وارد شود و این برخلاف فرهنگ ماست، اگر ما مرز را می بستیم انتقاد شدیدی متوجه ما می شد. چگونه ترکیه می تواند این کار را انجام دهد. اما اگر ما مرزها را باز کنیم البته اگر در سه روز 185000 فرد وارد شود کنترل فرد فرد آنها مشکل است.

* امانپور: من گیج شده ام. ترکیه سالهاست پیرامون تلاش برای کمک به اپوزیسیون معتدل داخل سوریه صحبت می کند اما نخست وزیر اردوغان به من گفت این سیاست شماست که تلاش کردید به آنها کمک کنید.

- داوود اوغلو: درست است.

* امانپور: ما می دانیم که آمریکا و دیگران تلاش کرده اند سلاح (به سوریه) ارسال کنند خوب آنهااز کجا می آیند؟ آنها از اینجا می آیند، آنها اینجا آموزش می بینند.

- داوود اوغلو: متأسفانه این گروهها از سوی دوستان سوریه مورد حمایت جدی قرار نگرفتند، بسیاری از این گروهها سلاح های خود را دریافت کردند، بسیاری از آنها علیه ارتش سوریه می جنگند ما نجنگیدیم، ما از اپوزیسیون معتدل (سوریه) از ائتلاف ملی سوریه از هر نظر حمایت می کنیم. اگر دیگران به نصیحت ما گوش کرده بودند یعنی همپیمانان و اعضای P-5 اگر آنها از اپوزیسیون معتدل حمایت و حفاظت می کردند ما امروز با بحران بزرگ داعش روبه رو نمی شدیم.

* امانپور: اکنون گفتگوهای زیادی در واشنگتن انجام می شود من مطمئن هستم که شما هم شنیده اید. به نطر می رسد که رئیس جمهور اوباما هم این مسئله را اذعان کرد که نیروهای اطلاعاتی آمریکا، سیاستمداران کشور و کاخ سفید هم به رشد داعش و وضعیت افتضاح ارتش عراق پی نبردند. آیا ترکیه به آمریکا درباره خطر داعش و نیز در مورد ارتش عراق هشدار داد؟

- داوود اوغلو: بله چندین بار ما با همکاران خود در اروپا و آمریکا در مورد اینکه اگر راه حلی برای مقابله با جنایات علیه انسانیت توسط رژیم اسد یافت نشود، رادیکالیسم سر بر خواهد آورد، گفتگو کردیم در آن زمان اسمی از داعش نبود اما ما درباره آن هشدار دادیم.

ببین کریستیان، به عنوان انسان اینها برای ما آزاردهنده است سیصد هزار نفر قتل عام شده اند از هر طریقی از جمله توسط سلاح های شیمیایی، ما گفتیم سلاح شیمیایی خط قرمز است. وی از سلاح شیمیایی استفاده کرد. چه اتفاقی برای وی افتاد؟

* امانپور: منظور شما بشار اسد است؟

- داوود اوغلو: اسد، وی از بمب های بشکه ای و موشک های اسکاد در حومه شهرها استفاده کرد ما هیچ کاری نکردیم. وی با گرسنگی دادن و تنبیه مردم را کشت. وی شهرها را محاصره کرد و آنها را گرسنه نگاه داشت و ما در برنامه ایی دیده ایم 50 هزار عکاسی که با روش های وی یعنی رژیم سوریه کشته شدند و همه سکوت کردند و اکنون به دلیل عدم واکنش به این جنایت ها، گروه های افراطی منظورم داعش است از این فضا سوء استفاده کرد و به مردم می گوید که جامعه بین المللی از شما دفاع نمی کند. هیچ کسی از شما دفاع نمی کند؛ فقط من با روش های خودم از شما دفاع می کنم. این بود زمینه پیدایش داعش. ما در هر مرحله هشدار دادیم؛ ما نه تنها به آمریکا بلکه به جامعه بین المللی گفتیم طوفان در راه است کاری بکنید. اما هیچ اقدامی علیه بشار اسد انجام نشده است. همکاری با یک سلطان علیه یکی دیگر راهکار نیست. و نباید جامعه بین الملل از این طریق اقدام کند.

* امانپور: آیا مناقشه با جو بایدن را حل کرده اید. اردوغان گفت من اقدام وی را فراموش نمی کنم اگر از من عذرخواهی نکند من فهمیده ام که گفتگوهایی بین بایدن و اردوغان صورت گرفته است آیا ماجرا پایان یافته است.

- داوود اوغلو: این مسئله خیلی برای ما آزاردهنده بود و ما همه چیز را برای دوستان آمریکایی خود توضیح دادیم. به طور ناگهانی و به دنبال این هم نشست های خوب، وقتی رهبرانی از یک متحدی مانند آمریکا ما را متهم می کنند باور نکردنی و غیرقابل قبول بود. من فوراً در پاسخ گفتم که این غیرقابل قبول است و هیچ کسی نباید ترکیه را به خاطر اشتباهات P5 در سازمان ملل مواخذه کند. یعنی عدم پاسخ آنها به چنان بحران انسانی که ما درگیر آن هستیم؛ ما میلیون ها آواره را پذیرفتیم.

* امانپور: اکنون (رابطه) خوب است؟

- داوود اوغلو: دیروز وقتی وی به رئیس جمهور ما تلفن زد من به همراه رئیس جمهور اردوغان در منزل وی بودم ما عید (قربان) را جشن می گرفتیم، وی عذرخواهی کرد و اکنون تمام است. اما من امیدوارم که در آینده دیگر هیچ رهبری کشوری را که برای پاسخ به بحران انسانی چنان سخت کوشیده است متهم نکند.

* امانپور: تعداد کمی معتقدند که بمبارانهای هوایی برای شکست داعش کافی است، آشکار است که تقویت ارتش آزاد سوریه به طور کامل زمان زیادی لازم دارد و همچنین در مورد ارتش عراق، ایالات متحده هم نمی خواهد نیروی زمینی پیاده کند آیا ترکیه تنها نیروی زمینی مناسب برای رفتن به (سوریه) و اقدام در آنجا نیست؟

- داوود اوغلو: اگر ما بدانیم که یک استراتژی روشنی وجود دارد و بعد از پایان داعش مطمئن شویم که مرزهای ما محافظت شوند، ما آماده انجام هر کاری هستیم، ما نمی خواهیم رژیم بیش از این مردم را به طرف مرزهای ما براند. ما نمی خواهیم دیگر گروههای تروریستی هم در اینجا فعال باشند بنابراین ما یک استراتژی ملی داریم. پایه های اساسی آن مولفه های انسانی است که براساس آن ما سوریها و عراقیها را می پذیریم. ما خواهان اجرای همین سیاست انسانی در آن طرف مرزهای خود نیز هستیم. دوماًٌ استراتژی نظامی، امنیتی اگر هر چیزی امنیت ملی ما را تهدید کند از همه امکانات برای مقابله با آن استفاده خواهیم کرد.

* امانپور: آیا ترکیه حاضر است تحت شرایطی نیروی زمینی به سوریه بفرستد؟

- داوود اوغلو: اگر دیگران وظیفه مربوط به خود را انجام دهند.

* امانپور: اگر برنامه شامل تضعیف رژیم اسد باشد، آیا آن پیش شرط شما است؟

- داوود اوغلو: البته، البته چرا که ما معتقدیم اگر سوریه در دمشق با این سیاست های بی رحمانه بماند حتی اگر داعش برود ممکن است دیگر گروههای رادیکال سر برآورند و اگر اسد به این سیاست های فرقه گرایانه خود ادامه دهد مردم را قتل عام کند و جامعه بین الملل کاری نکند، این نمونه بدی برای دیگر کشورها خواهد بود که ممکن است انجام دهند. بنابراین رویکرد ما باید جامع، استراتژیک و قابل فهم باشد. استراتژی جامع نه اینکه فقط تنبیه کند یا مایه رضایت عام شود و یا یک سازمان تروریسم را تنبیه کنند. بلکه باید تمام تهدیدهای تروریستی را در آینده و نیز جنایات بی رحمانه علیه انسانیت را که توسط رژیم انجام شود، پایان دهد.

 * امانپور: می خواهم به کوبانی برگردم. صداهایی بلند و جدی بلند شده که می گوید ترکیه باید کوبانی را نجات دهد چون آنها کُرد هستند شاید شما آنها را دشمن فرض کنید اما اگر شما کاری نکنید ممکن است مشکلات بی شماری میان کُردهای کشور خودتان بوجود بیاید و از نظر انسانی هم بهتر است که کوبانی را نجات دهید. آیا شما برای نجات کوبانی خودتان را آماده کرده اید؟

- داوود اوغلو: ما هر کاری ممکنی را برای نجات مردم کوبانی انجام خواهیم داد زیرا آنها برادران و خواهران ما هستند ما به آنها به عنوان کُرد، ترک و عرب نگاه نمی کنیم. اما اگر به دخالت در کوبانی نیاز باشد ما می گوییم که نیاز به دخالت در همه جای سوریه است در طول تمام مرزهایمان.

 به مسائل داخلی ترکیه بازگردیم.

* امانپور: شما در ماه گذشته به عنوان نخست وزیر انتخاب شدید. شما وزیر خارجه (ترکیه) بودید نخست وزیر اردوغان اکنون، رئیس جمهور است بسیاری می گویند که کابینه همان است و رئیس جمهور اردوغان هنوز در یک موقعیت قدرت عالی است و همه چیز را کنترل می کند. چه تفاوتی میان این کابینه و کابینه پیشین که اردوغان نخست وزیر بود وجود دارد؟

- داوود اوغلو: البته من در این کابینه تغییرات مهمی انجام دادم اما نه از نظر آماری بلکه از نظر موقعیت ها، این انتخاب خودم بود. من نمی خواهم تغییرات زیادی انجام دهم زیرا انتخابات دیگری در 2015 در راه است. بنابراین این کابینه با باثباتی است همه آنها را می شناسم آنها همکاران من در کابینه قبلی بودند. فقط 8 ماه تا انتخابات باقی مانده است بنابراین تداوم این کلبینه برای من بسیار مهم است اما در عین حال اعضای جدیدی در کابینه حضور دارند که در سیاست گذاری ترکیه فعال بوده اند و اکنون کابینه از نظر رابطه نخست وزیر و رئیس جمهور هم پویا و هم باتجربه است.

در آخر رئیس جمهور اردوغان جزئی از سیاست حزبی نیست وی دیگر عضو حزب ما نیست چون براساس قانون اساسی وی باید (از حزب) کناره گیری کند وی نمی تواند درگیر سیاست هایی شود که جنبه طرفدارانه داشته باشد. وی از (ورود) به حوزه های سیاسی خودداری می کند وی در این باره از بحث های سیاسی خارج است.

* امانپور: هیچ کسی در این باره باور نمی کند.

- داوود اوغلو: نه، نه ....

* امانپور: ضمن احترام به نخست وزیر، بسیاری از مردم معتقدند شما می گویید که قانون اساسی این را می گوید اما به نظر می رسد تلاش برای تغییر قانون اساسی پس از انتخابات 2015 وجود دارد، آقای اردوغان درباره آن صحبت کرده است.

داوداوغلو: بله می­خواهیم آن را تغییر دهیم.

امانپور: برای اعطای قدرت اجرایی بیشتر به رییس جمهور است؟

داوداوغلو: بله من همچنین گفتم تنها این نیست من به مردم کشورم قول دادم که یک قانون اساسی جدید نیاز داریم زیرا این قانون اساسی محصول یک کودتای نظامی است. اما مهمترین تغییر قانون اساسی در راستای حقوق انسانی و نه قوانین دولت-محور. در واقع این خیلی جالب است. ارتش رئیس جمهور را برای کاهش اختیارات نخست وزیر منتخب در دهه 1980خیلی قدرتمند ساخت چون فرض آنها براین بود که در آینده همیشه ترکیه دارای یک رئیس جمهور نظامی خواهد بود. البته نیاز به توازون سیستم وجود دارد اما در نهایت قدرت اجرائی، قانون گذاری و قضایی جدا از هم هستند و رییس جمهور بخشی از این تقسیم قدرت نیست. اما هماهنگی میان من و رییس جمهور اردوغان مانند دو دوست است مانند دو رهبر است که تمام مسئولیت ها را در حزب انجام می­دهند و همین طور ادامه خواهد یافت هیچ کس نمی­تواند این را رد کند.

امانپور: خوب برخی مردم امیدوراند که شما یک فضای متفاوت سیاسی در ترکیه بوجود بیاورید همانطور که شما خوب می­دانید خصوصا به عنوان مدیر خارجه به اطراف جهان سفر کرده­اید شما باید این انتقادها را شنیده باشید یا درباره آقای اردوغان در مورد تمامیت خواهی خوانده باشید این دقیقا چیزی است که مصطفی آکیول اخیرا در نیویورک تایمز نوشته است وشما می­دانید که وی یک ستون نوین و نویسنده است وی نوشته است: « اگرچه اردوغان وی را برگزید » «چون آنها به نطر می­رسد که در اکثر مسائل باهم توافق دارند.او می­تواند با ادب و شخصیت خندان خود به صحنه سیاسی نفرت آلود و تلخ در ترکیه کمک کند. آیا شما می­توانید یک شخصیت صلح ساز باشید؟

داوداوغلو: قبل از هرچیز این فرض درست نیست فرض چیست؟

امانپور: اینکه شما مودب، خندان و جنتلمن نیستید.

داوداوغلو: نه،نه، نه این فرضیه نیست فرضیه آکیول درست نیست اما در این مورد که ترکیه به سمت خودکامگی گرایش یافته در سالهای اخیر، در بسیاری جهات اصلاحاتی در سه یا چهار سال اخیر بوجود آمده است.بنابراین متهم کردن آقای اردوغان به مطلق گرایی نادرست است.

در مورد روش من؛ اردوغان شخصیت مختص به خود را دارد و این به معنای این نیست شخصیتهای آلترناتیو در این جا وجود داشته باشد بلکه می توانند مکمل هم باشند. شخصیت من از زمان حضور در دانشگاه تاکنون تغییر نکرده است و تغییر هم نخواهد کرد./B

پایان

http://www.kurdpress.com/Fa/NSite/FullStory/News/?Id=71247#Title=%0A%09%09%09%09%09%09%09%09تحت شرایطی به سوریه نیرو می فرستیم/قانون اساسی ترکیه تغییر می کند%0A%09%09%09%09%09%09%09

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دیشب حزب ح.د.پ که وابسته به ک.ج.ک است در سراسر ترکیه اعلام تظاهرات سراسری کرده بود. مردم در وان ،دیاربکر،اورفا بیتلیس ،تونجلی ،ادی یامان ،یوکسک یووا و استانبول و سایر نقاط ترکیه تظاهرات پرداختند.

این تظاهرات و اعتراضات دیشب رنگ خون به خود گرفت .در دیاربکر 8 نفر و در کل ترکیه 12 نفر کشته شده است.14 پلیس و جمعاً ده ها نفر زخمی شده است. 

در این تظاهرات ها افردای وارد درگیری مسلحانه با پلیس شده بودند. گویا پرچم ترکیه بعضاً به اتش کشیده شده و به مجسمه های اتا ترک ضرر رسانده شده است.

دیشب در برخی از شهرهای ترکیه مقررات منع رفت و امد برگزار شد. بعد از بیست و چهار سال در دیاربکراین مقررات اجرا شد.

ارتش در برخی از شهر از پادگان ها خارج و در برخی از نفاط مستقر شده بود

ویرایش شده در توسط gader
  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دیشب حزب ح.د.پ که وابسته به ک.ج.ک است در سراسر ترکیه اعلام تظاهرات سراسری کرده بود. مردم در وان ،دیاربکر،اورفا بیتلیس ،تونجلی ،ادی یامان ،یوکسک یووا و استانبول و سایر نقاط ترکیه تظاهرات پرداختند.

این تظاهرات و اعتراضات دیشب رنگ خون به خود گرفت .در دیاربکر 8 نفر و در کل ترکیه 12 نفر کشته شده است.14 پلیس و جمعاً ده ها نفر زخمی شده است. 

در این تظاهرات ها افردای وارد درگیری مسلحانه با پلیس شده بودند. گویا پرچم ترکیه بعضاً به اتش کشیده شده و به مجسمه های اتا ترک ضرر رسانده شده است

 

از دولت ترکیه خوشم نمیاد ولی اینها رو باید مثل سگ بکشن. کسی که به خاطر مسائل خارجی پرچم کشورش رو به آتش بکشه و فتنه به پا کنه از سگ هم کمتره. چیزی که سال 88 در ایران هم شاهدش بودیم. به چشم خودم دیدم که در غارت کتابخانه های دولتی قرآن و پرچم آتش زدن.

  • Upvote 2
  • Downvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

از دولت ترکیه خوشم نمیاد ولی اینها رو باید مثل سگ بکشن. کسی که به خاطر مسائل خارجی پرچم کشورش رو به آتش بکشه و فتنه به پا کنه از سگ هم کمتره. چیزی که سال 88 در ایران هم شاهدش بودیم. به چشم خودم دیدم که در غارت کتابخانه های دولتی قرآن و پرچم آتش زدن.

اتفاقاً صلاح الدین دمیرتاش به شدت توصیه کرده از خرابکاری های احتمالی نظیر همین کارا و اتش زدن مدارس و خودرو های عبوری جلوگیری کنید.

رهبر حزب حرکت ملی (ملی گرها) از طرفدارانشان خواسته که صبور باشند و در امور انتظامی دخالت نکنند.

حزب الله ترکیه نیز گویا در برخی از شهر به خصوص دیاربکر شیطنت کرده است.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با سقوط چندین منطقه حساس در شهر دیاربکر ترکیه,کُردها شروع به سنگر سازی و ایجاد ایست بازرسی در شهر کردن.

در شهر وان هم درگیری های مسلحانه مخابره شده.


وضعیت ترکیه به صورت بی سابقه ای وخیم شده.

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

واکنش ترکیه تا حالا چی بوده؟؟؟؟

نیروی نظامی بخصوصی به منطقه اعزام کرده یا میخواد با صحبت کردن مسئله رو در دیاربکر حل بکنه؟؟؟؟

جمعیت کردها و وضعیت این شهر در نقشه‌ی ترکیه و شهرهای همسایه‌اش چطوری؟؟؟ ترکیب کرد‌ها در اطراف این شهر به چه صورته؟؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تلفات کرد ها در ترکیه حداقل 24 نفر شده اما نکته جالب اینه که اگه نصف این اتفاق در ایران افتاده بود خبر اول تمام خبر گزاری های دنبا بودیم عضو ناتو بودن هم کلی مزیت های پنهان داره ها!


میگن  پ گ گ اعلام کرده 3 افسر ترک رو در نزدیکی مرز ایران کشته حقیقت داره ؟ اگه داره که رسما صلح دولت با پ ک ک قسمتی از تاریخ میشه 

  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با سقوط چندین منطقه حساس در شهر دیاربکر ترکیه,کُردها شروع به سنگر سازی و ایجاد ایست بازرسی در شهر کردن.

در شهر وان هم درگیری های مسلحانه مخابره شده.


وضعیت ترکیه به صورت بی سابقه ای وخیم شده.

 

ترکیه سوریه یا عراق نیست. اگر اقدام مسلحانه صورت گرفته باشه بلاهت محضه. خدا هم نمی تونه به دادشون برسه. ترک های ترکیه سر پرچم با کسی شوخی ندارن.

  • Upvote 3
  • Downvote 9

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ا امدی میگه به در خاست مردمم

با سقوط چندین منطقه حساس در شهر دیاربکر ترکیه,کُردها شروع به سنگر سازی و ایجاد ایست بازرسی در شهر کردن.

در شهر وان هم درگیری های مسلحانه مخابره شده.


وضعیت ترکیه به صورت بی سابقه ای وخیم شده.

فکر کنم اردوغان داره به خاستش میرسه....اینم از افکار عمومیش.........وارد سوریه میشه ..ازش بپرسند چرا  حمله کردی میگه اینم دلیلش

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تا این لحظه که این پست رو ارسال می کنم 40 نفر به دست پلیس ترکیه کشته شدن. خیلی جالبه!!!! پس کجاست این سازمان دفاع از حقوق بشر؟؟؟؟؟ سر جریان پارک قزی که ترک ها کشته می شدن صداشون کل دنیا رو کر کرده بود ولی الان که کردها کشته می شن هیچ پوششی، هیچ اعتراضی، کلا هیچ صدایی وجود نداره!!!!!

 

هر چند به نظر من سر جریانی که ابتدا و انتهاش به فتنه انگیزی ختم می شه هر کس کشته بشه، سزای کار خودش رو دیده ولی خوب دیگه ..... چه فرقی بین اتفاقات چند ماه پیش ترکیه یا اغتشاشات داخلی فرانسه، آمریکا و ... و... با جریانات اخیر ترکیه وجود داره؟

 

بر خلاف گفته دوستان درگیری مسلحانه هم گذارش نشده. فقط دست عده ای اسلحه شکاری دیده شده که هیچ استفاده ای ازشون نشده.

  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تا این لحظه که این پست رو ارسال می کنم 40 نفر به دست پلیس ترکیه کشته شدن. خیلی جالبه!!!! پس کجاست این سازمان دفاع از حقوق بشر؟؟؟؟؟ سر جریان پارک قزی که ترک ها کشته می شدن صداشون کل دنیا رو کر کرده بود ولی الان که کردها کشته می شن هیچ پوششی، هیچ اعتراضی، کلا هیچ صدایی وجود نداره!!!!!

 

هر چند به نظر من سر جریانی که ابتدا و انتهاش به فتنه انگیزی ختم می شه هر کس کشته بشه، سزای کار خودش رو دیده ولی خوب دیگه ..... چه فرقی بین اتفاقات چند ماه پیش ترکیه یا اغتشاشات داخلی فرانسه، آمریکا و ... و... با جریانات اخیر ترکیه وجود داره؟

 

بر خلاف گفته دوستان درگیری مسلحانه هم گذارش نشده. فقط دست عده ای اسلحه شکاری دیده شده که هیچ استفاده ای ازشون نشده.

بله خیلی جالبه کلاً چهار نفر بدست پلیس کشته شدند.به فرماندهی پلیس بین گول حمله کردند و درگیر شدند ریس پلیس بین گول زخمی و سربازرس و معاون ریس پلیس کشته شده .پلیس هم برسی و تعقیب کرده و بعد از دو ساعت این افراد را پیدا و درگیر شده اند و چهار نفرشان را کشته و دو نفرشان را زخمی کرده است   اتفاقاً عفو بین الملل هم خواسته پلیس ترکیه قاتلین را پیدا کند.

 سر جریان گزی پارک که سی ان ان پخش مستقیم داشت و تجمع طرفداران اردوغان را به نام مخالفین ان پخش می کرد.

 

برخلاف گفته شما درگیری ها مسلحانه هم وجود داشته تنها در یک درگیری پلیس پنج نفر از اعضای پ.ک.ک را دستگیر می کند و دو نفر هم موفق به فرار می شوند.در قاضی انتپ ,بیتلیس و دیاربکر درگیری های مسلحانه بین افراد رخ داده است

ویرایش شده در توسط gader
  • Upvote 1
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ببنید انچه که امروزه در ترکیه رخ می دهد در حقیقت یک جریان واندالیسم است که به دنبال جنگ ایدولوژی است. اشتباه نکنید.اکثر مقتولین کرد هستند و اکثر قاتلین نیز کرد هستند.این حوادث اعلام جنگ ایدولوژی چپ کردی به  اسلام گرای کردی است.هوادران پ.ک.ک در انتخابات شهرداری ها هم نامزد حزب هدا را در یکی اشهر ها کشتند و دو ساختمان حزبی انان را اتش کشیدند.

در حوادث امسال نیز به خیابان ها ریختند و ساختمان های این احزاب را به اتش کشیدند و چهار نفر را در روز اول حوادث یکجا کشتند. خانه های انان را به اتش کشیدند.

عده ای به خیابان ها می ریزند و هر کسی را که ریش دارد را مورد ضرب و شتم قرار می دهند .امبولانس ها را به اتش می کشند.نام این جریان را به جز واندالیسم چه می توان نهاد؟

از ان طرف هم حزب هدا هم در یک اقدام خطرناک اعلام کرده است که برای کشته شدگانش مراسم عزاداری برگزار نمی کند؟

  • Downvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ترجمه روان فارسی گفته های شما این میشه که کرد ها دارن همدیگه رو میکشن اصلا هم به ترک ها در ترکیه ربطی نداره اصلا کرد ها خودشون کوبانی رو محاصره کردن از داعش حمایت میکنن !!! اصلا شعار اصلی تظاهرات مرگ بر کوبانی بوده !!! بی خیال 

  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اگر بخواهیم یک نماینده برای اکراد ترکیه معرفی کنیم بی شک اردوغان است.
اردوغان با کسب ارای 50 درصدی از مناطق کرد نشین این نماینده می باشد.نزدیکترین حزب به اردوغان که طرفدارانک.ج.ک باشند فقط 25 در صد ارا را حذب کرده اند.
اکرادی که به اردوغان رای می دهند یا مولفه کردی برایشان مطرح نیست و یا مولفه اسلام گرایی در جایگاه والاتری قرار دارد.بخشی نیز هستند که دوست ندارند به چپ ها رای دهند.
هدا حزب اسلام گرای کردی است که به تازگی تشکیل شده است. اگر اشتباه نکنم رهبری حزب نیز با ذکریا یازیچی اوغلو می باشد.این حزب هنوز در ابتدای کار هستند .کادر سازی نکرده اند.شبکه های گسترده دفاتر در شهر های مختلف ندارند و در این مرحله شبیه به احزاب ایرانی هستندکه در زمان انتخابات فعال می شوند.بدنه وکادر ا.ک پارتی و احزاب هوادر ک.ج.ک ده ها سال است که کار سیاسی کرده اند و به طبع هدا زمان نیاز دارد تا بتواند در میدان شطرنج سیاست در مقابل این دو حزب قدر در زمان مناسب ،مهره مناسب را حرکت دهد.
حملاتی که ک.ج.ک به میتینگ ها ودفاتر هدا کرد وقتل طرفدار وکاندیدای این حزب همه وهمه نشان دهنده این است که چقدر ک.ج.ک از این حزب می ترسد. هدا توانست در مبعث پیامبر در یک یا دوسال گذشته چیزی در حدود یک میلیون نفر در در دیاربکر جمع کند .
حضور وفعالیت طریقت های مختلف مذهبی در جامعه ، سخنرانی یک فعال اسلامی در مراسم حج وسخن گفتن از لزوم تشکیل حکومت اسلامی به همراه سایر عوامل همه وهمه دست به دست هم دادن تا اهرم فشاری بر روی نخست وزیر نجم الدین اربکان باشند.
این افراد وتشکلات قبل از اربکان نیز بودند وزمان اربکان بودند واکنون در زمان اردوغان نیز هستند چرا که به همراه لاییک ها و سکولار ها بخشی از جامعه ترکیه را تشکیل داده ومیدهند.حال برخی از رسانه های معلوم الحال عکس این افراد با بلال اردوغان را به نام دیدار فرزند اردوغان با داعش منتشر می کنند. بخشی از این افراد بعد از تشکیل و قدرت یافتن داعش با ان سمپاتی پیدا کرده اند.صد ها نفر چه کرد وچه ترک عضو ان شده اند.
زمانی که یک گروه مردم نهاد به نام سازمان کمک های بشر دوستانه کشتی به نام ماوی مرمره را به غزه فرستاد وان حوادث پیش امد.،بسیاری از رسانه های ایرانی در ان زمان ندانستند که این اقدام کار این سازمان بوده است . حتی هنگامی که سال بعد از ان امریکا ، این سازمان غیر مسلح را در گروه تروریستی خود جای داد باز این رسانه ها به ورود وخروج از ان لیست اشاره نکردند.ولی وقتی که حوادث سوریه پیش امد این سازمان کمکهای بشر دوستانه به مردمی که در مناطق تحت سلطه مخالفین بودند کرد، رسانه های معلوما الحال ترکی این سازمان را به کمک به النصره متهم کردند وجالب اینکه رسانه های ایرانی چه شاخ وبرگ هایی که به ان اخبار دادند.
همگی مطالب بالا ناشی از ان میشودکه رسانه های ایرانی شناخت کافی از جامعه ترکیه ندارند .این جا است که رسانه های ایرانی دولت ترکیه را متهم به کمک رسانی سیستماتیک به داعش می کنند

 

جناب قادر متوجه منظور شما نشدم آیا دلیل شما برای رد کمک های ترکیه به داعش یا دیگر گروه ها فقط همین مورد متهم کردن حزب هدا به کمک به  النصره است ؟ فکر نمی کنم کسی در حمایت ترکیه از گروه های تروریستی و فرستادن آنها به سوریه مثل حمله داعش به لاذقیه و کسب شکی داشته باشه !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط parsneet
      بسم الله الرحمن الرحیم
       
      تاپیک حاضر با محوریت پوشش خبر ها و اطلاعات مسابقات نظامی برگزار شده در ایران و همچنین شرکت تیم های ایرانی در سایر مسابقات بین المللی نظامی می باشد .
       
      مقدمه :
      مسابقات نظامی هر ساله در سراسر جهان با شرکت پرسنل نظامی ( به صورت داخلی و یا بین المللی ) برگزار می گردد . این گونه مسابقات علی رقم اینکه از قواعد و استاندارد متحدی برخوردار نیستند ( منظور نبودن کمیته جامع و قوانین واحده بین المللی در رشته های تخصصی می باشد ) اما تا حدودی پیرو قواعد و ضوابط برگزاری رزمایش های نظامی هستند . ( البته تیم های ورزشی و مسابقات ارتش های جهان (CISM) تا حدودی متفاوت از سایر مسابقات تخصصی هستند که در ذیل به آن اشاره خواهد گردید )
      اساساً هدف از برگزاری این گونه مسابقات تخصصی بالا بردن آمادگی پرسنل و ایجاد حس رقابت و افزایش انگیزش پرسنل نظامی جهت فراگیری مهارت های تخصصی است . و همچنین سنجش توانمندی پرسنل در مقایسه با واحد های مشابه در ارگان های نظامی داخلی و یا ارتش های خارجی دیگر است . پس تا حدودی می توان بیان کرد که تیم های شرکت کننده ( در مسابقات بین المللی ) عموماً از بین کشور های دوست و یا هم پیمان ( و یا حداقل غیر متخاصم ) انتخاب می شوند و برای سنجش توانایی های تخصصی شان گرد هم می آیند . و همچنین حتی گاهی می تواند بیان گر همسویی کشور های شرکت کنند و حامل پیام های خاص برای ارتش های رقیب شان نیز باشند .
       
       
       
      تاریخچه :
      می توان به نوعی اولین مسابقات نظامی ( با تاکید و اولویت دادن به پرسنل نظامی ) را به یونان باستان نسب داد . در رویدادی جشن گونه که عموما" ( و نه اختصاصاً ) پرسنل نظامی در آن شرکت می کردند تا آمادگی جسمانی و مهارت های کار با سلاح در رقابت با حریفان را بسنجند . در ادامه و ظهور امپراطوری روم باستان این نوع مسابقات چهره خشن تر و جدی تری به خود گرفت به گونه ای که مکان های اختصاصی مانند کلوزیوم (Colosseum) و همچنین شرکت کنندگان مخصوص بنام گلادیاتور (Gladiator) برای شرکت در آن تربیت می گردیدند .
      این مسابقات شرحی مفصل دارد ولی به اختصار : برگزاری آن در قرون مختلف تکامل یافته و عموماً شرکت کنندگان آن از بین سربازان قوای شکست خورده در جنگ با امپراطوری روم انتخاب می شدند و در بین خیل عظیم از این سربازان که در مسابقات محلی و ایالات های مستعمره روم برگذار می شد برگزیدگان ( که یقیناً تعداد کمی از آنان بودند) می توانستند آزادی خود را به دست آورند . ولی جنگجویانی نیز بودند که به خاطر بدست آوردن پول و یا شهرت نسبت به شرکت در این مسابقات خونین اقدام می کردند . این مسابقات که به خشونت بی پروا و ضد انسانی اش معروف گشته بود بدون فایده هم البته نبود . ( البته فواید آن از دید فرماندهان نظامی ) باید اشاره کرد که تمامی این مسابقات به نبرد های خونین تن به تن اختصاص نداشت بلکه اکثر این رویداد ها به باز سازی نبرد های روم در مقابل دشمنانش مختص می شد ( یقیناً آن نبردهای که در آن پیروز گردیده بودند تا خاطرات ، تکنیک های رزم و قهرمانان آن را مرور و زنده نگاه دارند ) عده ای از سربازان لباس های قوای دشمن را بر تن می کردند و سربازانی دیگر که نقش نیروهای رومی را داشتند با بکارگیری ارابه و اسب و سلاح های آن دوران در چندین پرده که گاهی تا چند روز نیز ادامه می یافت آن نبرد خاص را باز سازی می کردند . از نحوه یورش قوای مهاجم گرفته تا نبرد های تن به تن ، عبور از رودخانه ، یورش سواره نظام ، محاصره قلعه ها و یقیناً نمایش پیروز مندانه و دلاورانه ارتش رومی بر حریف خود !
       
      در عصر جدید ایده مسابقات نظامی بعد از پایان جنگ جهانی اول شکل گرفت . در سال 1919 پس از جنگ جهانی اول ، بازی های بین متفقین توسط شورای ورزشی نیروهای متفقین ژنرال جان پرشینگ سازماندهی شد و 1500 ورزشکار از 18 کشور را گرد هم آورد تا در 24 رشته ورزشی به رقابت بپردازند. این رویداد در Joinville-le-Pont فرانسه برگزار شد . و طی سالهای بعد در ماه مه 1946 ، پس از جنگ جهانی دوم ، شورای ورزشی نیروهای متفقین توسط سرهنگ هانری دبروس و پنج‌گانه المپیک توسط سرگرد رائول مولت احیا شد و در  7 تا 8 سپتامبر همان سال دومین بازی‌های بین متفقین در برلین (در المپیاستادیون , محل برگزاری بازی های المپیک 1936) برگزار شد .
       


      چند ماه بعد، با پایان دادن به شورای ورزش نیروهای متفقین ، سرهنگ دبروس و سرگرد مولت مسابقات ارتش های جهان (CISM) را در 18 فوریه 1948 تأسیس کردند . اعضای موسس آن بلژیک ، دانمارک ، فرانسه ، لوکزامبورگ و هلند بودند . در سال 1950، آرژانتین و مصر به عضویت آن درآمدند. در سال 1951 ایالات متحده به آن پیوست . در سال 1952 عراق ، لبنان ، پاکستان و سوریه و دو سال بعد برزیل به عضویت آن درآمدند . و همچنین کانادا در سال 1985 وارد آن شد . سپس در سال 1991 با پایان جنگ سرد سازمان رقیب پیمان ورشو کمیته ورزش ارتش متفقین (SKDA) با CISM ادغام شد و خبر از پیوستن 31 کشور و عضو جدید و سایر کشورهای مرتبط با بلوک شوروی را داد. این پیشرفت سریع منجر به رسمیت شناختن توسط نهادهای بین المللی از جمله IOC شد. قبل از سال 1995 CISM هر سال 15 تا 20 مسابقات جهانی را برگزار می کرد. از سال 1995  CISM هر چهار سال یک بار بازی های جهانی نظامی را که یک رویداد چند ورزشی است با شرکت نمایندگانی از ارتشهای 127 کشور دنیا سازماندهی می کند .
       
       

       
      رویدادها
      برگزاری مسابقات مرتبط با ارتش های جهان طیف متنوعی را در بر می گیرد و بلوک های سیاسی و جغرافیایی متعدد سعی در برگزاری رویدادهای مشابه زیادی جهت بالا بردن مهارت پرسنل خود دارند . اما به نوعی اهداف برگزاری این چنین مسابقاتی تنها به بالا بردن مهارت ها محدود نمی گردد . بلکه برپایی نمایشگاه های تخصصی تجهیزات تیراندازی و حتی ماشین آلات زرهی و تسلیحات انفرادی و البسه نظامی و ... در حاشیه این مسابقات بیان گر این است که این رویدادها مکانی است تا برنامه ریزان و دست اندرکاران نظامی کشور های مختلف به عرضه و کسب اطلاعات و سنجش آمادگی قوای نظامی پیرامونی خود اقدام نمایند .
       
      به برخی از این رویدادها می توان به اختصار اشاره کرد مانند :
      - مسابقات بین المللی پنج گانه ورزشی ( تیراندازی سرعت و دقت ، میدان موانع ، شنا ۵۰ متر با مانع ، دو صحرانوردی ۸ کیلومتر و پرتاب نارنجک )
      - مسابقات بین المللی نظامی پهپادی ارتش های جهان
      - مسابقات بین‌المللی نظامی غواصی در عمق
      - مسابقات بین‌المللی نظامی جهت یابی
      - مسابقات بین‌المللی نظامی بیاتلون زرهی روسیه
      - مسابقات سراسری امنیت سایبری در آمریکا
      و ...
       

      بازتاب و آثار
      برای بیان تاثیر حضور بین المللی تیم های نظامی و ترتیب دادن این چنین مسابقاتی منعکس کردن دیدگاه بعضی از تحلیل گران غربی شاید مفید باشد به عنوان نمونه :
      «واشنگتن فری بیکن» «جوزف هومیر» تحلیلگر امنیت ملی : روسیه و چین در نمایش قدرت به آمریکا قصد شرکت در یک بازی‌های بین‌المللی در آمریکای لاتین ( ونزوئلا ) تحت عنوان « تک تیرانداز مرز » را دارند . این  بازی‌های نظامی یکی از واضح ترین نشانه‌ها  از شکل گیری یک ائتلاف ضد ایالات متحده در آمریکای لاتین است. روسیه و متحدانش ( ایران و چین ) با حضور در این مسابقات نظامی در ونزوئلا در حال نمایش قدرت هستند . با عادی سازی تحرکات نظامی دشمنان ایالات متحده در دریای کارائیب ، ما در معرض خطر در آمریکای لاتین هستیم .
       
       
      در حال حاضر به نظر می رسد که برگزاری این گونه مسابقات در بین نیرو های نظامی منطقه ای و جهانی در حال افزایش هست . مسابقاتی که هم در رشته های عمومی ( آمادگی جسمانی و ورزشی ) و هم رشته های تخصصی ( تیر اندازی ، زرهی و توپخانه ، پهپادی و ... ) با حضور تیم های چندگانه به جدیت پیگیری می شود . قطعا انتخاب تیم های ورزیده در این گونه رقابت ها باعث افزایش اعتماد به نفس پرسنل و همچنین تبلیغات مثبت برای نیرو های نظامی ما نیز خواهد گردید  . همچنین برگزاری مسابقات کشوری و درون مرزی برای ما موجبات حس رقابت و افزایش انگیزش سازمانی را برای نیروهای مسلح ما در پی خواهد داشت . انشالله 
       

       
       
       
      بن پایه :
      https://www.milsport.one/cism/members-nations
      https://www.ilsf.org/about/recognition/cism/
      https://armedforcessports.defense.gov/CISM/Military-World-Games/
      https://en.wikipedia.org/wiki/Colosseum
      https://freebeacon.com/national-security/iran-russia-china-to-run-war-drills-in-latin-america/
       
      گرد آوری جهت انجمن میلیتاری
       
       
    • توسط EBRAHIM
      IRIS و پدید آمدن برنامه فضایی ایران (قسمت اول )

      مدتیست که از رسانه های جهانی،خبرهایی به گوش میرسد که ایران در حال تولید موشکی است که توانایی حمل ماهواره به فضا دارد.آيا چنين چيزي امكان دارد؟آيا اين ماجرا يك بلوف سياسيست يا حقيقت دارد؟
      دوستان از نظرات مفيد خودشون دريق نكنند امیدوارم مبحث جالبی شود.
      با تشكر



      چند نکته قبال از خواندن مقاله :مطمئنا نظرات نویسنده با نظرات مترجم یکی نیست!!!
      در این مقاله موشک IRIS معادل موشک شهاب 3 دی فرض شده که آن هم به نوبه خود معادل موشک نو دونگ کره شمالی را در اختیار گرفته
      موشک IRIS ویا شهاب 3 دی اولین موشک ماهواره بر سبک ایران فرض شده اند (پراکنده بودن اطلاعات اجازه سخن قطعی را نمیدهد )
      موشک شهاب پنج معادل تائه دو پونگ دو کره شمالی فرض شده (البته از سوی نویسنده آن که آمریکایی هستند ) و عنوان اولین ماهواره بر سنگین ایران را بر دوش میکشد
      =============================================

      نخستین ظهور موشک ماهواره بر IRIS/IRSL-X-1

      با وجود ادعاهای ایران مبنی بر عدم بالابردن برد شهاب 3 دولت ایران در حال حاضر مشغول به ساخت و توسعه نخستین ماهواره بر خود موسوم به IRIS میباشد .
      پرتابگر ماهواره IRIS در ظاهر دارای ترکیب ساختمانی از موشک بالستیکShahab3 است که در مرحله اول از طراحی
      ان بهره میبرد و در مرحله دوم پرتابگر دارای دوقسمت موتور جامد و نیز محل حمل ماهواره (قسمت سوم) توسط پرتابگر است که قطر این مرحله از مرحله اول کمی بیشتر است و میتواند ماهواره های مخابراتی و علمی را در مدار زمین قرار دهد .
      .پرتابگر IRIS با پیکر بندی انجام شده بر روی آن پرتابگریست ایده آل به عنوان کاوشکر یا موشک اکتشافی که میتواند برای حمل کلاهک جنگی و یا توسعه کلاهک های فضایی قابل بازگشت و یا در نهایت برای ارسال محموله های علمی به فضا مورد استفاده قرار گیرد .البته این پرتابگر درحال حاضر نمیتواند ماهواره ها و یا محموله های با جرم بالا را به سمت مدار پرتاب کند . مگر اینکه مرحله سومی نیز به آن اضافه شود تا تبدیل به یک پرتابگر سنگین گردد .
      با توجه به آزمایش موشک چند مرحله ای شهاب 3 نویسنده بر این عقیده است که در صورتی که پرتاب آز مایشی موشک Shahab-3D نخستین پرواز آزمایشی پرتابگر IRIS باشد در آن صورت پرتابهای موشک های
      Shahab - 5 دومین و سومین مرحله از برنامه ساخت یک پرتابگر ماهواره ای است که ایران ادعا دارد در حال توسعه آن است .
      اولین تصویر از موشک IRIS در یکی از نمایشگاههای هوا و فضای ایرانیان در اندازه یک ماکت یک متری به نمایش گذاشته شد . نویسنده ادعا دارد که تستهای ناموفق پرتابی این موشک علت اصلی به تاخیر افتادن توسعه موشک حامل پرتابگر شهاب 5 تا کنون بوده است ولی با تردید بیان میکند که فقط زمان قادر به روشن ساختن این مطلب میباشد .

      نویسنده مقاله ادعا دارد که اختمال توسعه نوع جدیدی از موشک های بالستیک از روی این نسخه پرتابی با نامهای جدیدتر از Shahab - 3d وجود دارد ، ونیز باتوجه به موتور سوخت جامد مورد استفاده در مرحله فوقانی و نیز تمام اطلاعاتی که از موشک شهاب 3 در اختیار است ، طراحی نمایش داده شده از IRIS یقینا طرحی مناسب با استفاده از طراحی موشک بالستیک شهاب 3 است . هرچند که پرتاب این سیستم آزمایشی پیشرفته که پیش از این در غرب و شرق مورد استفاده قرار گرفته و از متدهای غربی و شرقی نیز برای توسعه استفاده کرده برای ملل چیز چندان غیر عادی نخواهد بود ، ولی به سرعت بخشیدن برای توسعه اولین ماهواره بر سنگین ایران قبل از پرتاب کمک شایانی خواهد کرد .
      نویسنده در ادامه با بیان شباهت موجود بین شهاب 3d و نسخه های دوم و سوم موشک تائه دو پونگ کره شمالی این پرسشها
      را مطرح میکند که آیا شهاب 3D میتواند نسخه اصلاح شده از ماهواره بر ایرانی IRIS باشد که تست نخست خود را سپری کرده است ؟ آیا این موشک همان نسخه بالستیک فضایی از موشک تائه دو پونگ 2 کره شمالی وترکیب ماهواره بر شهاب 5 است و یا اینکه موشک بالستیکی ساخت ایران است ؟
      شاید تاحد زیادی بتوان گفت که ایران در حال همکاری با کره شمالی برای ساخت نسخه دوم و سوم ماهواره بر شهاب 5 است و هر دو در انجام این طرح مشارکت جدی دارند. کره شمالی که در سال های پایانی قرن 20 نسخه جدید و بهسازی شده ای از موشک تائه دو پونگ 1 را آزمایش کرده بود در بین 26 Juan و 2 Julay سال 2001 نخستسن نمونه پرتابی از موشک تائه دو پونگ دو را برای پرتاب بر روی سکوی تاسیسات پرتاب خود قرار داده بود .
      این کاملا واضح است که موشک شهاب 3 دی چند ثانیه پس از پرتاب و قبل از پایان مرحله اول در اولین تست خود در آسمان منفجر شد . با وجود طراحی متناسب موتور سوخت جامد آن و نیز پوشش آیرو دینامیک موشک متاسفانه انفجار باعث جلوگیری از آزمایش این قسمت ها گردید . در کل باید به این نتیجه رسید که در صورت تداوم برای ساخت و تکمیل شهاب 5 گلی به یاد ماندنی برای مردم ایران در بخش فضا به ثمر خواهد رسید .


      ========================================
      اما مشخصات موشک IRIS

      حد اکثر بار قابل حمل توسط کلاهک موشک (کیلوگرم ): 760-987-1,158 بار فضایی و یا کلاهک جنگی .
      حداکثر برد ( کیلومتر ) : 1500
      تعداد مراحل : 2
      قطر موشک (متر ) : 1.32 - 1.35 – 1.85
      ارتفاع موشک : 17.1 متر
      وزن در حالت پرتابی سبک : 16000 کیلوگرم
      وظیفه : برای پرتاب محموله های فضایی علمی و تحقیقاتی و نیز ماهواره ها

      اطلاعات مربوط به مرحله اول موشک
      ارتفاع : 14 متر
      قطر : 1.32 – 1.35 – 1.85 متر
      جرم :15092 کیلوگرم
      تراست : موثر 26051 کیلوگرم بر فوت مربع - واقعی 26,760-26,600 کیلوگرم بر فوت مربع
      زمان سوخت : 110 ثانیه
      نوع سوخت : TM-185 (20% Gasoline + 80% Kerosene)
      نوع اکسید کننده : AK-27I (27% N2O4 + 73% HNO3 + Iodium Inhibitor)
      جرم سوخت :12912 کیلو گرم

      اطلاعات مربوط به مرحله دوم موشک
      ارتفاع : 3 الی 4 متر در کل
      قطر : 1.3 ای 2 متر
      وزن : نا معلوم
      تراست موتور : نامعلوم
      مدت زمان سوخت : 100 ثانیه
      نوع سوخت : جامد

      لطفا اگر کسی تصویری از این پرتابگر داره در تاپک قرار بده

      ادامه دارد ..........
      ======================
      منبع خبر:وبلاگ هوانوردی قرن 21
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.