mahdishata

پرتاب و فرود مجدّد موفق بوستر راکتی نیوشپارد کمپانی بلو اوریجین مجهز به موتور BE-3

Recommended Posts

آزمایش موشک جدید Blue Origin با سوخت هیدروژن/اکسیژن

 

ناسا پنج شنبه اعلام کرد که Blue Origin اولین آزمایش موتور موشک BE-3 را که بر مبنای سوخت هیدروژن – اکسیژن کار می‌کند با موفقیت انجام داده است. این آزمایش در 3 آذر ماه انجام شده است و جزو سری آزمایش‌هایی است که برای ساخت سفینه‌ی سرنشین دار Blue Origin صورت گرفته است. در این آزمایش مرحله‌ی شروع، پرتاب، بلند شدن از زمین و نشستن مورد بررسی قرار گرفتند. سفینه‌ی Blue Origin قرار است برای حمل مسافران فضایی به مدارات پایینی زمین مورد استفاده قرار بگیرد.


blue-origin-engine.jpg


در طول آزمایش موتور BE-3 برای 145 ثانیه روشن بود تا عملیات پرتاب با رسیدن به قدرت 110000پوندی شبیه سازی شود برای 4 دقیقه در حالت ایستا بود تا در نهایت در طی یک دقیقه با قدرت موتور 25000 پوندی مانور فرود عمودی شبیه سازی شود. این آزمون ادامه تست‌های دیگری است که ناسا سال گذشته در مرکز فضایی Stennis در می‌سی‌سی‌پی انجام داده بود. همانطور که می‌دانید توسعه موتورهای موشک‌ها عملیات بسیار پیچیده‌ای است، چراکه این موتورها می‌بایست تحت شرایط دمایی سختی از -253 درجه سلسیوس –که دمای هیدروژن مایع است- تا 3315 درجه سلسیوس (که دو برابر نقطه ذوب آهن است) را تحمل کند، تمام این اتفاقات نیز می‌بایست در طول بازه‌ی کوتاه پرتاب بیافتد.

موتور BE-3 از هیدروژن مایع به عنوان سوخت استفاده می‌کند و در حقیقت قرار است بخشی از سیستم بوسترهای بازیافت پذیر باشند که سفینه را قادر می‌سازند برای چند بار از آن‌ها استفاده کند (مشکلی که سایوزهای روسیه با آن روبرو هستند).

Blue Origin یکی از چندین شرکت خصوصی است که در پی رساندن انسان به مدارات پایین جو برای ناسا هستند و در حقیقت بخشی از پروژه تجاری سازی ناسا است که در طی آن ناسا در پی ورود بخش خصوصی به صنعت توسعه‌ی موتورها و سفینه‌های گردشگری فضایی است.

به گفته‌ی راب میرسون مدیر شرکت Blue Origin:

کار کردن با ناسا توسعه BE-3 را برای رسیدن به تست پرواز بسیار سرعت داده است. سیستمی که قرار است طی آن انسان به مدارهای پایینی زمین منتقل شود. BE-3 موتوری است ارزان و کاربردی که می‌توان از آن در ماموریت‌های تجاری به خوبی بهره برد.


منبع:http://www.zoomit.ir/it-news/astrology/8093-blue-origin-engine-test-firing
منبع انگلیسی:http://www.gizmag.com/blue-origin-engine-test-firing/30003/

ویرایش شده در توسط mahdavi3d
  • Upvote 9

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ممنون.
بلو اوریجین در کنار سه شرکت اسپیس ایکس، بوئینگ و سیئرا نوادا در برنامه تجاری ناسا فعال هستند تا بخش فضاپیمایی خصوصی آمریکا را توسعه دهند.
موسس و مالک شرکت بلو اوریجین، همان جف بزوس مدیرعامل و موسس آمازون هست.

یک اینفوگرافیک:
thumb_blue-origin-biconic-120424d-02.jpg.
http://www.space.com/15406-blue-origin-private-spacecraft-infographic.html

تصاویر بیشتری در لینک زیر:
http://www.space.com/12752-photos-blue-origin-private-spaceships-commercial-space.html



1024px-Blue_Origin_Incremental_Developme

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Blue_Origin_Incremental_Development_%28Spacecraft%29.jpg

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

پرتاب و فرود مجدّد راکت نیوشپارد برای دومین بار

 

 

کمپانی بلو اُریجین چند روز پیش اعلام کرد که پرتابگر این شرکت به نام بلوشِپارد که 2 ماه پیش موفق شده بود برای نخستین بار پس از رسیدن به مرز فضا ، با نیروی پیشران موتور خود و به صورت عمودی بر روی سطح زمین فرود بیاید ، بار دیگر توانسته این کار را تکرار کند.

 

اطلاعات به دست آمده از پرواز قبلی به متخصصان این شرکت کمک کرد تا در تخمین ها و محاسبات پروازی دقت بیشتری اعمال شود . در این پرواز بخش هایی چون چتر فرود کپسول سرنشینان و آتشزنه موتور تعویض شد و بخش های کنترل پرواز و نرم افزارها به میزان زیادی بهینه سازی شد.

 

یکی از به روز رسانی های انجام گرفته این بود که به سامانه هدایت و کنترل راکت این اجازه داده شد که بر خلاف پرواز قبلی که الزاما برای فرود در نقطه مرکزی بستر فرود برنامه ریزی شده بود ، در این پرواز میتوانست منطقه بهینه فرود رو به صورت خودکار و آزادانه انتخاب کند و برای فرود در هر نقطه از محدود ممکن اقدام نماید. این ویژگی تازه باعث میشود تا راکت از بادها و تلاطمات هوایی نزدیک به سطح زمین دوری کرده و در نقطه ایمن فرود آید.

 

به گفته سرپرست برنامه نیوشِپارد ، این راکت از شیوه تغییر جهت موتور به صورت گیمبال برای تثبیت موقعیت ، پایداری و حفظ تعادل خود استفاده میکند و در ادامه ، مثالِ مورد استفاده ایلان ماسک ( رئیس کمپانی اسپیس اکس ) یعنی ثابت نگه داشتن چوب جارو بر روی نوک انگشت دست را برای تشریح این عمل به کار برد.

 

او همچنین هدف نهایی این شرکت را ، زندگی و کار کردن میلیون ها نفر انسان در فضا عنوان شده. در ادامه از آغاز آزمایشات موتور BE-4 در سال جاری خبر داده .

 

blue_o.jpg

 

blue_ori.jpg

 

[aparat]v/Fbqja[/aparat]

 

https://www.blueorigin.com/news/blog/launch-land-repeat

  • Upvote 11

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.