IRGCAF

راکت انداز بی ام -30 اسمرش ( BM-30 /Smerch /9K58 )

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

تصویر


در بین انواع منحصر بفرد سلاح و تجهیزات نظامی که توسط صنایع دفاعی روسیه تولید می شوند، سیستم های رآکتیو رگباری از جایگاه ویژه ای برخوردارند. در بین آنها، قویترین ماشین نظامی 300 میلیمتری "اسمرچ" (گردباد) است که گاهی وقت ها نیز نبیره "کاتیوشا" نامیده می شود.

این یک واقعیت تاریخی است که روسیه در ساخت سلاح های آتشبار برتری جهانی دارد. اولین امتیاز اختراع در تاریخ 9 آپریل 1939 بخاطر "مکانیزه نمودن دستگاه شلیک مهمات موشکی با کالیبرهای مختلف" به مخترعین روسی "آندره کاستیکوف"، "ایوان گوای" و "واسیلی آبورینکوف" اعطا شده بود که سازندگان همان "خمپاره انداز رآکتیو" تحت عنوان "کاتیوشا" بودند که 14 جولای 1941 با یک شلیک، چندین ردیف از فاشیست ها به همراه سوخت، مهمات و تجهیزات آنان را در ایستگاه "اورش" نابود نموده و آن ها را با خاک یکسان کرد.

نبیره کاتیوشا، یعنی "اسمرچ" در سال 1986 پدیدار شد و در سال 1989 در نیروی مسلح پذیرفته شد. در زمان میان این دو، سیستم هایی همچون "بی ام 13"، "بی ام 14"، "گراد" (تگرگ)، "اوراگان" (طوفان) و مدل های تغییر یافته آنها وجود داشتند. به گفته "نیکلای ماکاروفتز" دکترای علوم فنی و مدیر کل موسسه علمی-تولیدی "اسپلاو" در شهر تول و همچنین طراح و تولید کننده سیستم رآکتیو آتشبار، این سیستم ها در جهان از لحاظ محبوبیت جایگاه دوم را و آنهم تنها پس از اسلحه خودکار "کالاشنیکوف" به خود اختصاص داده اند. این مطلب نیاز به اثبات ندارد و حوادث اخیر در خاور نزدیک نیز گواه این هستند.

اما حقیقتاً نمی بایست روسیه را مورد سرزنش قرار داد. مسئله در این است که سیستم آتشبار "گراد" را در تمام جهان تولید می کنند و می فروشند و در بیشتر آنها حتی بدون مجوز روسیه، و در حدود 15 کشور نیز بعنوان محصولی تقلبی وجود دارد. حتی به ارتش شوروی نیز که تقریباً 10 سال در افغانستان بود، با سیستم "گراد" شلیک می کردند، در صورتی که در خود اتحاد جماهیر شوروی تولید آنها مدت بسیاری بود که متوقف شده بود. کارخانه "اشتامپ" در شهر تول نیز نیز که 5% از تولیدات آن را سماورهای مشهور و 95% آن را زمانی سیستم های آتشبار تشکیل می دادند، در سال های 80 قرن گذشته، تولید و صادرات "گراد" به کشورهای خارجی را متوقف کرده بود.

بدین ترتیب باید گفت که جهان جنگجو، مدت بسیاری است که بدون حضور ما هم از عهده کار بر می آید. هرچند محض حقیقت باید یادآور شد که "مدل پارتیزانی" این سلاح که مردم افغانستان و مجاهدین در این کشور توسط آن ارتش ما را مورد هدف قرار می دادند نیز در شهر تول "بنا به تصمیم کمیته مرکزی حزب کمونیست اتحاد شوروی برای کمک به کشور ویتنام که با متجاوز آمریکایی نبرد می کرد" ساخته شده بود و به دست آنان افتاده بود.

اما داستان ما درباره این زمان های دور دست نیست.

حال باید دید که تفاوت سیستم های آتشبار "اسمرچ" با مدل های قدیمی خود، یعنی سیستم های "گراد" و "اوراگان" و سیستم معروف آمریکایی MLRS چیست؟ در وهله اول، باید از برد و موثر بودن آن و نیز مساحت اصابت آن به نیروهای زنده و تجهیزات اشاره کرد. عملاً "اسمرچ" سلاحی با سطح کیفی جدیدی است که بطور چشمگیری از پیشنیان و همتاهای خارجی خود برتری دارد.

اگر "گراد" 20 کیلومتر را نشانه می رود و مساحتی 4 هکتاری را پوشش می دهد، "اوراگان" به ترتیب 35 و 29 و سیستم آمریکایی MLRS 30 و 33 را، باید گفت که برد شلیک "اسمرچ" 12 موشکی، برابر با 20-70 کیلومتر است و در برخی از مدل های تغییر یافته آن تا 100 کیلومتر و مساحتی برابر با 67 هکتار و یا 672 هزار متر مربع را مورد هدف قرار می دهد.

در موشک "اسمرچ" که وزن آن 800 کیلوگرم می باشد، 280 کیلوگرم را مهمات تشکیل می دهد (کارشناسان تایید می کنند که این نیز تناسبی منحصر بفرد است). در شاسی موشک 72 ذخیره مهماتی وجود دارد که وزن هر یک 2 کیلوگرم است.

دقت و شلیک رگباری "اسمرچ" در مقایسه با "گراد" و "اوراگان" دو- سه برابر افزایش داده شده است. برای آماده سازی آن به جنگ و هدفگیری تنها به سه دقیقه زمان نیاز است و برای شلیک کامل 38 ثانیه. این نیز زمانی منحصر بفرد است. تا دشمن کشف کند که از کدام طرف به مقر و تجهیزات نظامی او شلیک شده، چه کسی گردباد فلزی بر فراز سرش فرود آورده، دستگاه سرد خواهد شد.

مسلم است "اسمرچ" را که تنها در شهر تول نساختند. در ساخت این قویترین دستگاه آتشبار با کالیبر 300 میلیمتری، 20 سازمان همت گماشته اند.

طبق اطلاعاتی که من در دست دارم، "اسمرچ" در خارج از روسیه تنها به هند و کویت عرضه شده است. مجوز ساخت آن را نیز نه به کسی داده ایم و نه فروخته ایم. در مرزهای اسرائیل نیز وجود ندارد. اما اگر کسی ناگهان آن را کشف کند، باید بداند که مسکو هیچ ارتباطی بدین مسئله ندارد. این نیز همچون "گراد" در خاور نزدیک، تقلبی است.

نووستی

  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

مدل جدید "اسمرچ" در نمایشگاه ماکس-2007 به نمایش در می آید

[align=center]تصویر[/align]

مدل جدید سیستم سیار رگباری رآکتیو "اسمرچ" (گردباد) در نمایشگاه بین المللی هوافضای مسکو "ماکس-2007" به نمایش در خواهد آمد. این مطلب را منبعی آگاه در مجموعه صنایع دفاعی روسیه به «نووستی» اطلاع داد.

وی گفت: "مدل جدید از قابلیت تحرک بیشتری برخوردار بوده و می تواند در جاده های اتومبیل رو و پل هایی که ظرفیت 25 تن را دارند، حرکت کند".

به گفته وی، مدل جدید "اسمرچ" شش موشک بجای 12 موشک دارد و بر آن سیستم های ویژه ای نصب شده اند که اجازه می دهند اطلاعات را از ماشین فرماندهی دریافت نموده و بطور رگباری شلیک کند. در مدل جدید "اسمرچ" سیستم های جدید هدایت و هدفگیری شلیک نصب خواهند شد.

وی افزود که برخی از کشورهای خاور نزدیک و جنوب شرق آسیا متمایل به خریداری این سیستم هستند.

pe.rian.ru

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سامانه خوبیه ولی اصلا با رقیب اصلیش یعنی  IMI lynx extra قابل مقایسه نیست .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سامانه خوبیه ولی اصلا با رقیب اصلیش یعنی  IMI lynx extra قابل مقایسه نیست .

 

هم کلاهک اسمرچ بزرگتره و هم بردش بیشتر

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

هم کلاهک اسمرچ بزرگتره و هم بردش بیشتر

اکسترا 150 کیلومتر برد داره و اسمرچ 90 کیلومتر حالا چطور 90 از 150 بیشتره من نمیدونم . کلاهک هم بعید میدونم . ضمنا دقت اکسترا خیلی بیشتره .

ویرایش شده در توسط mojtaba62
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

Untitled~4.png

 

Untitled0.png

 

فقط یک مدل این برد 150 کیلیومتر رو داره که اون هم عملیاتی نیست

تازه کلاهیک 200 م م کجا و 300 م م کجا

تازه همون 150 کیلومتری هم 8 تا تیوپ بیشتر نداره ولی اسمرچ 12 تا

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

هم کلاس های این راکت انداز , راکت انداز های زیر هستند.

http://www.military.ir/forums/topic/11510-%D8%A8%D8%B1%D8%B1%D8%B3%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D9%82%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D9%87-%D8%B3%D9%87-%D8%B1%D8%A7%DA%A9%D8%AA-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%B2%D9%85%DB%8C%D9%86-%D9%81%D8%AC%D8%B1-5%D8%8C-t-3/

به نوعی اسمرچ مادر این راکت انداز ها است و اسمرچ های دارای دو نوع کشنده هستند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

http://www.armyrecognition.com/mspo_2013_show_daily_news_coverage_report/imi_israel_military_industries_presents_lynx_multicaliber_rocket_launcher_system_mspo_2013_0309133.html 

مدل 300 میلیمتری اکسترا با برد 150 کیلومتر رو من شخصا با چشم های خودم تو رژه پارسال ارتش گرجستان دیدم بعد شما میگی عملیاتی نیست . فکر کنم اطلاعات ویکی اشکال داشته باشه سامانه  Lynx اصلا مدل 200 میلمیتری نداره  . 122 میلیمتری گراد لار  160 میلمیتری لار و 300 میلمتری اکسترا داره .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

عکس اول مال میلیتاری تودی هست

و دومی مال ویکی ، در ویکی که فقط به نمونه 4 کیلومتری اشاره شده

حالا اگر اون 200 کیلومتر رو اشتباه تایپی در نظر بگیریم و منظور 300 کیلومتر باشه اونوقت نسبت به اسمرچ برتری داره

این لینک بالایی هم که قرار دادید برای من کار باز نمیشه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

راکت گراد با برد 20 کیلومتر

 

 

راکت اوراگان ا برد 38 کیلومتر

 

راکت LAR-160 با برد 45 کیلومتر

 

راکت های TCS با برد 40 تا 50 کیلومتر( TCS مخفف Trajectory corrected rockets هست و تقریبا این راکت ها مثل زالزال یکسری نازل در خلاف جهت هم در قسمت ابتدایی راکت دارن که باعث حرکت دورانی راکت و برد و تثبیت و دقت بیشتر اون میشه)

 

راکت یا موشک EXTRA با برد 150 کیلومتر

 

و موشک DELILA با برد 180 کیلومتر

 

در سامانه lynx extra  استفاده میشن

 

البته این سامانه با  اصلا قابل مقایسه نیست نه از نظر مهمات نه قدرت اسمرچ میتونه یک جهنم واقعی با راکت هاش در یک منطقه درست کنه و میانگین برد راکت هاش از میانگین برد راکت های لینکس یبیشتره

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.