Ahmad6644

ارتباطات و قراردادهای دفاعی ایران و روسیه ( خبرها ، حواشی ، تحلیل ها ، احتمالات ! و .... )

Recommended Posts

يك سوال مهم:
كلا داون گريد كردن تسليحات صادراتي يك كشور بر چه اساسي انجام ميشه و كشور دريافت كننده چجوري ميتونه كميت و كيفيت داون گريد رو متوجه بشه و اندازه گيري كنه؟؟
مثلا..شما يك ژنرال ونزوپلايي هستي و روسيه به شما اس 300 داده... چجوري اصلا ميفهمي كه مشخصات اصل سيستمي كه در روسيه هست چي بوده..ايني كه الان تحويل گرفتي چي بوده؟ بجز فهميدن روي كاغذ..چجوري به صورت عملي راستي آزمايي ميكني؟ اصلا اين راستي آزمايي ها جزء مفاد قراردادهاي نظامي هست؟ اگر طرف روسي مثلا خالي بسته باشه برات يا اظهار غير واقعي كرده باشه..چجوري متوجه ميشي؟
چون بحث يك قران و دو زار نيست..كلي پوله و از اون مهمتر شما با سيستمي كه خريدي امنيت خودتو گذاشتي به پاي اون سيستم..بعدا اگر تهاجمي بشه و بعدش به چشمت ديدي كه مثلا 4 تا موشك اس 300 شليك شد و يك اف 18 آمريكايي رو نتونست بزنه يا تونستن منحرفش كنن..اونوقت ديگه فايده اي نداره برات...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]يك سوال مهم:
كلا داون گريد كردن تسليحات صادراتي يك كشور بر چه اساسي انجام ميشه و كشور دريافت كننده چجوري ميتونه كميت و كيفيت داون گريد رو متوجه بشه و اندازه گيري كنه؟؟
مثلا..شما يك ژنرال ونزوپلايي هستي و روسيه به شما اس 300 داده... چجوري اصلا ميفهمي كه مشخصات اصل سيستمي كه در روسيه هست چي بوده..ايني كه الان تحويل گرفتي چي بوده؟ بجز فهميدن روي كاغذ..چجوري به صورت عملي راستي آزمايي ميكني؟ اصلا اين راستي آزمايي ها جزء مفاد قراردادهاي نظامي هست؟ اگر طرف روسي مثلا خالي بسته باشه برات يا اظهار غير واقعي كرده باشه..چجوري متوجه ميشي؟
چون بحث يك قران و دو زار نيست..كلي پوله و از اون مهمتر شما با سيستمي كه خريدي امنيت خودتو گذاشتي به پاي اون سيستم..بعدا اگر تهاجمي بشه و بعدش به چشمت ديدي كه مثلا 4 تا موشك اس 300 شليك شد و يك اف 18 آمريكايي رو نتونست بزنه يا تونستن منحرفش كنن..اونوقت ديگه فايده اي نداره برات...[/quote]

از مشخصات مدل اصلی که خریدار خبر نداره جز موارد مندرج در کاتالوگ تبلیغاتی ولی با آزمایش جنگی رو سیستم میشه پی به کارایی یا عدم کارایی اون برد.
معمولا قبل از عقد قرارداد چند سیستم را به خریدار میدهند تا بررسی و آزمایش کند اگر راضی بود قرارداد بسته میشود یا در صورت لزوم بخشهایی مورد بازبینی و اصلاح قرار میگیرد.

اینکه به عنوان مثال ایران بیاد و اس300 رو بخره بدون آزمایش توانائیهاش مطمئن باشید اینطور نیست. یک دهه قبل بود که چند سیستم اس300 در ایران مورد آزمایش عملی قرار گرفت و تقریبا یک دهه است که مسئولان نظامی کشور روی این سیستم مطالعه دارند و اگر الان آنرا سفارش دادیم به معنی کارامد بودن و نیاز ایران به این سیستم هست و اینکه ایران به سطحی از توان فنی رسیده که بتواند تسلیحات پیچیده و پیشرفته را مورد آزمایشات گسترده در شرایط جنگی قرار دهد. اگر نتیجه آزمایشهای اعمال شده منفی بود مسلما این سیستم را سفارش نمیدادیم به آن قیمت گزاف.

مشکل داونگرید شدن رو هم اگر از نظر فناوری در سطحی باشیم که به فناوریهای بکار رفته در اس300 اشراف یابیم میتوان آنرا طبق نیازهای بومی ارتقا داد همانند کاری که چین انجام داد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یک نکته در مورد داون گرید جنبه تبلیغاتی اون هست، کشورهایی که فروشنده سلاح هستن، بخصوص زمانی که سلاح فروخته شده مورد کاربرد خودشون هم هست و براشون حیاتیه (مثل انواع سیستمهای ضد هوایی) روی این مساله خیلی تبلیغ میکنن که سلاح فروخته شدن داون گرید هست، که اگر زمانی کشور خریدار اون رو در یک عملیات نظامی استفاده کرد و اون سلاح و یا سیستم عملکرد خوبی نداشت، و یا مثلا شکست خورد، این ضعفی برای پدافند خودشون به حساب نیاد، و مثلا بگن که این سیستم داون گرید شده بود و اون چیزی که خود ما داریم تواناییهای بیشتری داره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون از جواب هاتون.
نكته اي كه گفتيد داونگريد جنبه ي تبليغاتي داره..هم بنظر منطقي و درست مياد.
ولي كلا اين موضوع اون گريد كردن تجهيزاتي كه آدم وارد ميكنه يك نتيجه مهم داره و اونم اينكه خودكفايي و به سمت توليد سلاح هاي بومي چقدر مهمه در كل.
فقط كافي است به اسراييل نگاه بيندازيد.با اينكه بچه ي لوسه بابا و ننه اش هست و هرچي كه گريه كنه و بگه من اينو ميخوام بهش ميدن..خوبشم ميدن..اما به سمت خودكفايي و بومي سازي حركت كرد. نتيجشم اين شد كه روسيه بعد از جنگ قفقاز نتونست غرورشو حفظ كنه و گفت كه هواپيماهاي بي سرنشين از اسراييل ميخواد بخره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=center]كارشناس روس: [/align]

[align=center][size=18]همكاريهاي نظامي با ايران پاسخگوي منافع روسيه است[/size][/align]

خبرگزاري فارس: مدير مركز تحليل راهبردي و فنآوريهاي روسيه اعلام كرد، اين كشور نبايد سياست محتاطانه‌اي را در قبال ايران اجرا كند،چرا كه همكاريهاي نظامي-فني با تهران كاملا پاسخگوي منافع تجاري، نظامي و سياسي مسكو است.

به گزارش فارس، "روسلان پوخوف "، مدير مركز تحليل راهبردي و فنآوريهاي روسيه گفت، مسكو از همكاريهاي نظامي- فني خود با ايران، از جمله از مسئله عرضه مجموعه موشكهاي ضد هوايي«S-300» به ايران، بعنوان موردي براي معامله با غرب استفاده مي‌كند.
پوخوف ديروز در مصاحبه با خبرگزاري «ريا نووستي» در پاسخ به اين خبر كه روسيه قرارداد عرضه موشكهاي ضد هوايي «S-300» به ايران را امضاء كرده، ولي فعلا از تحويل اين موشكها خودداري مي‌كند، اين مطلب را بيان داشت.
به گفته وي، «قرارداد فروش موشكهاي «S-300» و در مجموع همكاريهاي نظامي-فني با ايران، در مسكو تنها بعنوان ابزاري در معامله سياسي با غرب تلقي مي‌شود و نه روشي براي تحقق منافع اصولي تدافعي و تجاري روسيه پايه.»
به عقيده پوخوف، اشاره به ضرورت احتياط در روابط با ايران به خاطر تحقق برنامه هسته‌اي اين كشور، بايد مورد انتقاد قرار گيرد نخست آنكه قابل درك نيست كه چرا ارائه تسليحات نظامي متعارف روسي به ايران را به برنامه صلح آميز هسته‌اي ايران مرتبط مي‌كنند كه هيچ دليلي براي استفاده نظامي از آن وجود ندارد. علاوه بر اين، حتي اگر ايران قصد دست يابي به سلاح هسته‌اي را داشته باشد، اين امر به هيچ وجه به منظور نابودسازي اسرائيل نيست، بلكه براي تامين امنيت اين كشور است.»
پوخوف افزود: «آمريكا با عملكرد خود طي دهها سال اخير به جهانيان نشان داده است كه هيچكس نمي‌تواند خود را در امنيت حس كند، مگر اينكه از توان بالقوه هسته‌اي بازدارنده برخوردار باشد.
اين كارشناس در عين حال گفت كه فروش تسليحات نظامي به ايران كاملا پاسخگوي منافع تجاري، نظامي و سياسي روسيه است.
به گفته وي، مواضع روسيه در دو بازار چين و هند كه بزرگترين بازارهاي تسليحات روسيه بودند، طي پانزده سال گذشته دائما در حال ضعيف‌تر شدن است.
پوخوف گفت: «در چنين شرايطي چشم پوشي از بازار تسليحاتي ايران و تقاضاي بالقوه اي معادل 500-300 ميليون دلار در سال را مي‌توان بسيار غير معقولانه ناميد.»
به عقيده وي، اگر روسيه به اجراي سياست محتاطانه و دوگانه خود در رابطه با ايران ادامه دهد، در نهايت تهران به سمت چين گرايش پيدا خواهد كرد.


http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8712290006

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اينكه واضحه!
بلوك شرقه ديگه!
اين اس-300 هم واسه اين كش مياد كه واسه روسا يه اهرم فشاره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
معلومه! وقتي تو معاملات قيمت خون پدرشون رو حساب مي كنند همينه ديگه! معامله با ما پاسخگوي نيازهاي اقتصادي و سياسيشونه! كه هم از ما ....بگيرند و هم آمريكا رو با اين چيزها اذيت كنند. از روس ها بد تر و بي غيرت تر خودشونند. اين همه ناز براي اينكه مي خوان S-300 و ميگ 31 ابوغار غارشون رو بدن با خودشونم نمي گن كه بايد به اندازه قيمت اين آتاشغال هاي روسيشون خرجشون كنيم تا به استانداردهاي نظامي كشور خودمون برسونيمشون! به نظرم ديگه وقتشه كه از اين خون آشام هاي خون ملتمون كه به نظرم در تاريخمون از انگلستان هم به ما بيشتر بد كردند جدا بشيم . و اين پول رو اگر حروم اين جوانان كشورمون هم بكنيم(يعني كاري هم ازشون نخواييم!) بازم شرف داره تا به اين كافرهاي بي همه چيز بديم. اينها فكر مي كنند كه حالا كه يك شهرك بهشون داديم كنار خليج فارس براي اسكان خانواده شركت ... خيال مي كنند به آبهاي گرم خليج فارس رسيده اند. زهي خيال باطل روسيه آرزوي كثيفت رو به گور خواهي برد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]...
به نظرم ديگه وقتشه كه از اين خون آشام هاي خون ملتمون كه به نظرم در تاريخمون از انگلستان هم به ما بيشتر بد كردند جدا بشيم .
... [/quote]

اگر منظورتون رابطه تسلیحاتیه، که اون بیشتر بر میگرده به اوایل دهه نود، که فراخور همون زمان قرار دادهای تسلیحاتی نسبتا قابل توجهی با روسها منعقد شد، منتهی پس از توافقات روسیه و آمریکا در اواسط دهه نود میلادی تقریبا اکثر اون قراردادها که اتفاقا شامل انتقال تکنولوژی هم میشدن عقیم موندن، به عنوان مثال راه اندازی خط تولید میگ-29، انتقال باقی مانده کیتهای تی-72 و بی ام پی ها و غیره که همه یا نیمه کاره رها شد یا اصلا به مرحله اجرا در نیومد، از اون به بعد روسیه حتی از تسلیحاتی که قبلا فروخته بود هم پشتیبانی فنی و قطعه ای لازم رو نکرد، از اون به بعد(قریب به یک دهه) دیگه قرار داد تسلیحاتی قابل توجهی بین دو کشور نبوده تا برسه به خرید سیستمهای تور-ام1، بقیه مطالبی که مطرح میشه بیشتر مطالب بی پایه و اساس و شایعس،

در مورد رابطه اقتصادی هم حجم مبادلات بین دو کشور در مقایسه با رابطه هر کدوم با کشورهای دیگه اصلا مبلغ و میزانی قابل توجه نیست، در مورد روابط سیاسی هم تحریمهای وضع شده بر ضد کشورمون به اندازه کافی گویاست، شاید عمده ترین قرار داد بین ایران و روسیه ساخت نیروگاه بوشهر بوده، که اون هم تمام و کمال یک قرار داد بازرگانی صرف بود که توسط غربیها و با استقبال روسیه رنگ و روی سیاسی به خودش گرفت و روسیه هم از فرصت به دست اومده استفاده کرد.

خب واقعا بنظر نمیرسه که بین ایران و روسیه اتصال خاصی بوده باشه که الان دیگه وقت باشه که ازشون جدا بشیم، ایران در صحنه بین المللی در هر جایگاهی که قرار گرفته، روی پای خودش و با استفاده از ظرفیتهای خودش بوده.

پی نوشت: نکته جالب توجه دیگه اینکه تقریبا منبع اصلی تمام اخبار مربوط به خرید اس-300 خبرگزاری ریا نووستی هست و خبرگزاریهای داخلی هم اغلب بنقل از اون خبرهای مربوط به اس-300(که الان دیگه واقعا چندش آور شده) رو منتشر میکنن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=center][img]http://img.rian.ru/images/5234/84/52348491.jpg[/img][/align]

ژوکوفسکی، 28 مرداد، خبرگزاری «ریا نووستی»/ "الکساندر میخییف" معاون مدیرعامل کمپانی انحصاری صادرات تسلیحات و تجهیزات نظامی روسیه "روس آبارون اکسپورت" روز چهارشنبه در چارچوب نمایشگاه بین المللی هوافضای "ماکس-2009" اعلام کرد که روسیه آماده بررسی پیشنهادات احتمالی ایران برای خرید تجهیزات نظامی هوایی است.

وی گفت: ما با ایران همکاری های درازمدتی از جمله با صنایع هوایی این کشور داریم. اگر آنها به تجهیزات هوایی ترابری و نظامی ما تمایل نشان دهند، ما این پیشنهادات را بررسی می کنیم.


[url=http://pe.rian.ru/defense_safety/sotrudnichestvo/20090819/122760992.html]منبع : ریانووستی[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به به ای ول ولی به شرطی که پشتیبانی از تولیداتشون هم خوب باشه ومثل این میگ ها درم وداغون نشند. icon_cool
راستی باید درداخل تولید شوند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ارتباط و خريد تسليحات از شركت هاي خارجي خوبه و بايد انجام بشه ولي توليد داخل حرف اول رو ميزنه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تا تنور داغه بايد نون رو چسبوند! به بر و بچى كه روسيه اند بگيد يه 100 تايى Su-35BM و 80 فروند Su-34 به همراه مبلغى Su-30 ٬ MiG-31 سفارش بدن و قرارداد ارتقاى MiG-29 ها و فانكرها و Su-24 ها رو منقعد كنند! قرارداد مونتاژ در ايران براى T-50 و S-47 Berkut فراموش نشود!! آواكس و ترابرى هم كه ديگه رو شاخش هست!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.