Ahmad6644

ارتباطات و قراردادهای دفاعی ایران و روسیه ( خبرها ، حواشی ، تحلیل ها ، احتمالات ! و .... )

Recommended Posts

شما گویا اصلا به  مطالعه اعتقادی ندارید!؟

 

یک مقام ارشد پاکستانی....

یک افسر اطلاعات سابق....

 

از اینها یه زمانی در نوع آمریکاییش زیاد بود ولی هیچوقت حرفها درست در نمیومد!!!!

 

نه والا،  نه علاقه ای به خوندن احتمالات رسانه ای بدون منبع دارم و نه اعتقادی. شما اعتقاد داری میتونی بر اساسش مشاوره هم بدی که کی به بمب اتمی مجهز بشیم.....

 

جریان کارشکنی های رسانه ای اسرائیل و عربستان به حدیدی شورش رو در آورده بودن که آمریکا هم  در کارش مونده بود اونقدر لوث شده بود!!!!

 

با احترام، بنده دیگه حرفی ندارم.
 

  • Upvote 2
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سوختگیری اسکاد!!!!!!

 

جناب نپتون

وقتی طالبان بتونه چند تا اسکاد شلیک کنه در جنگ داخلی افغانستان

مطمئن باشید که داعش یا النصره یا ارتش آزاد یا هر گروهی در این ابعاد هم میتونه

 

اما در مورد رهگیری df-3 توسط آنتی2500 به صورتی که بتوان روی آن حساب کرد یعنی با احتمال مثلا بالای 50 درصد

یا اطلاعات من کم است

یا حاج رضوان اشتباه می کند

 

 

به هر حال من هنوز هم معتقدم نباید لایه های دفاعی مان را بر پایه های غیرقابل اعتماد بنا کنیم.

اگر میخواهیم چیزی بگیریم

تکنولوژی پدافندهای دریاپایه را بگیریم

مثلا لیسانس تولید 30 سیستم پانتسیر دریاپایه، از کاشتان هم بهتره

ویرایش شده در توسط Lord-Soldier
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یک بازخوانی داشته باشیم به خبری که شش سال پیش (اوایل سال 88) منتشر شد، خبرگزاری روسیه مدعی می شود که ایران درصورت ناامیدی از خرید تجهیزات دفاعی موشکی اس- 300 روسیه، برای برخورداری از این تجهیزات به چین ، متحد دیگر خود، متوسل می شود.

بر اساس این گزارش، تهران در پی خرید موشک زمین به هوای (HQ-9 FD-2000) است که نمونه چینی سیستم دفاع موشکی اس- 300 ساخت روسیه به شمار می آید.

سیستم دفاع موشکی " " HQ-9 FD-2000 آمیزه ای از مجموعه "S-300 PMU1" روسیه و "MIM-104 Patriot " آمریکایی است.

موشکهای چینی که با الهام از نمونه روسی آن دارای سیستم رهگیری و فن آوری پرتاب موشک هستند، قادرند هدف را در آسمان در فاصله 7 تا 125 کیلومتری نابود کنند. این در حالی است که نسخه روسی آن می تواند هر گونه موشکی را تا فاصله 150 کیلومتری هدف قرار دهد.

سیستم دفاع موشکی HQ-9 FD-2000 می تواند موشکهای هوا به زمین را از فاصله 7 تا 50 کیلومتری در ارتفاع 1 تا 18 کیلومتری منهدم کند. این موشکها توانایی انهدام موشکهای کروز و قاره پیما را نیز دارا هستند.
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در مورد DF-3 و آنتی ۲۵۰۰ روی کاغذ بخوایم حساب کنیم نتایج جالبی به دست میاد

 

دی اف ۳ که موشک بالستیک میان برد هست دقیقا همان طیف تهدید بالستیک که سامانه انتی ۲۵۰۰ توانایی مقابله با اون رو داره

 

این مشخصات رسمی از سازنده که صنایع آلماز انتی روسیه باشه :

 

http://www.almaz-antey.ru/en/catalogue/millitary_catalogue/1218/1221/1223/1227

 

چند عامل  در توانایی رهگیری انتی ۲۵۰۰ در برابر دی اف ۳ مطرحه که سرعت هدف ، برد شلیک ، ارتفاع درگیری و ......... رو شامل میشه

 

مثلا حداکثر سرعت هدف قابل رهگیری 4500 متر بر ثانیه حدود 16000 کیلومتر بر ساعت (چیزی حدود 15 الی 16 ماخ) عنوان شده که حالا باید دید درفاز ترمینال DF-3 چقدر سرعت خواهد داشت (به نظر نمیرسه از این میزان بیشتر باشه)

 

در مورد برد شلیک هم این موشک برای شلیک از عربستان به ایران در حداکثر بردی حدود 2000 الی 2500 کیلومتر باید شلیک بشه (در یک شلیک دور برد از یک نقطه عمقی عربستان به سمت نقطه عمقی ایران) پس در محدوده مقابله هست

 

ارتفاع مقابله هم حدود 24 کیلومتر هست که باید دید برای یک موشک اتمی کافی هست یا نه

 

البته DF-3 هم موشک به روزی نیست در نهایت تکنولوژی دهه هفتاد و هشتاد چین هست و قابلیت خاصی هم در مورد عبور از سیستم های پدافندی ندارد

 

این منابع هم برای مطالعه خوبه :

 

http://www.ausairpower.net/APA-BMD-Survey.html#mozTocId611007

 

http://www.ausairpower.net/APA-Giant-Gladiator.html

 

اصولا قابلیتی که اس 300 وی یا انتی 2500 رو از امثال پی ام یو متمایز میکنه تاکید بر ضد بالستیک بودن سامانه هست و اینکه ازش به عنوان Ballistic Missile Defence System یاد میشه

 

یک مقایسه :

 

S-300VM-Envelope-1~0.jpg

  • Upvote 14

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

یعنی شما می فرمایید روسها که پدر پدافند دنیا هستند هنوز از شکار DF-3 ناتوانند!؟

 

در کمال احترام به نظر شما ، خدمت برادر رضوان عزیز باید عرض کنم که ، حقیقتا به کار بردن اصطلاح پدر یا مادر برای یک فناوری ، به هیچ وجه زیبنده و شایسته نیست. فناوری ها و دستاوردها در هر عرصه و حوزه ای با تلاش و کوشش یک نفر یا یک کشور به دست نمیاد ، بلکه مجموعه بزرگی از افراد در زمان ها و مکان های متفاوت در پیشرفت و به ثمر نشستن یک پدیده ، موثر هستند.

 

در ضمن با وجود تمام تبلیغاتی که بر روی سیستم آنتی-2500 انجام شده ، ماهیت و ماموریت ذاتی تعریف شده برای آن ، تفاوتی با نمونه های اولیه S-300V که در اوایل دهه 80 میلادی وارد خدمت شدند ، ندارد. البته بهینه سازی هایی بر روی اون انجام گرفته.

 

با تشکر از توضیحات بسیار مفید برادر گوبلز و احترام به منابع و اطلاعات شما ، عارضم که  بنده هنوزسَنَد و مدرکی که به صورت رسمی به موفقیت سامانه آنتی-2500 یا S-300V در رهگیری و نابودی یک موشک بالستیک با بُرد و مختصات مشابه DF-3 و DF-21، اشاره کرده باشد ، ندیده ام و سراغ ندارم. ( مانند همه آزمایشات نظامی و موشکی از این دست که در کشورهای غربی انجام میشه و با توضیحات مفصل و ارائه هزار و یک مدل فایل و عکس و ویدیو و PDF و غیره ، در مورد موفقیت و یا شکست آزمایش اطلاع رسانی میکنند )

 

همچنین در مورد سیستم S-400 هم بنده هنوز هیچ گونه منبع رسمیِ دولتی در تایید انجام مورد بالا ندیده ام . سامانه S-500 هم که فعلا در حال توسعه هست. تنها سامانه ای که به صورت رسمی تایید شده که از عهده رهگیری موشک ها در رده مورد نظر بر آمده ، موشک های 53T6 هست در سامانه  A-135 روسیه.

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با تشکر از توضیحات بسیار مفید برادر گوبلز و احترام به منابع و اطلاعات شما ، عارضم که  بنده هنوزسَنَد و مدرکی که به صورت رسمی به موفقیت سامانه آنتی-2500 یا S-300V در رهگیری و نابودی یک موشک بالستیک با بُرد و مختصات مشابه DF-3 و DF-21، اشاره کرده باشد ، ندیده ام و سراغ ندارم. ( مانند همه آزمایشات نظامی و موشکی از این دست که در کشورهای غربی انجام میشه و با توضیحات مفصل و ارائه هزار و یک مدل فایل و عکس و ویدیو و PDF و غیره ، در مورد موفقیت و یا شکست آزمایش اطلاع رسانی میکنند )

 

 

 

این فرمایش شما رو میپذیرم منتهی بنده هم عرض کردم :

 

روی کاغذ بخوایم حساب کنیم

 

 

یعنی براساس ویژگی های دو طرف ماجرا یک نتیجه گیری صورت بگیره که دقیق نیست نه براساس آزمایشات میدانی

 

البته روسیه به نسبت ایالات متحده در ارائه نتایج حاصل از آزمایش تسلیحات محافظه کار تر هست و تقریبا ما در این زمینه (عمومی سازی نتایج آزمایش بعضا با ارائه برخی جزئیات ، ارائه عکس ، سند و .....) در جهان شاید معادلی برای امریکا نداشته باشیم

 

--------

 

یک مورد رو هم فراموش کردم عرض بکنم که دوستی  در استدلال توانایی شلیک موشکی از سوی داعش مثال طالبان رو زدند کاملا درسته

 

طالبان در سال 1998 در حدود 110 فروند موشک اسکاد در مدل های A و B رو به همراه چهار  پرتابگر در منطقه مزار شریف به غنیمت گرفت که بعضا با کمک های کارشناسان پاکستانی موفق شد تعدادی از این ها رو شلیک بکنه منبع یک بخش صحبت هم کتاب Inside ISI: The Story and Involvement of the ISI, Afghan Jihad, Taliban هست صفحه 106

 

طالبان در مقایسه با داعش گروهی است با ارتباطات فنی به مراتب محدودتر (عمدتا پاکستان) و از جنبه جذب نیروی انسانی متخصص هم در سطوحی به مراتب پایین تر قرار داره و  قابل قیاس نیست. داعش در عضو گیری موفق شده که افرادی از نقاط مختلف دنیا رو در تخصص های مختلف جذب بکنه (الان در بالاترین سطوح رشته هایی مثل شیمی اینها نیروی متخصص دارن و یکی از ترس ها در مورد این گروه تولید سطح بالای سلاح شیمیایی هست که صرفا نیاز دارن به تاسیسات) در کنار این میتونه از مافیای فنی و تخصصی دنیا (مثل بسیاری از زمینه ها علم و فنون هم مافیای خودش رو داره) هم بهره مند باشه یک نمونه اش متخصصینی مثل جرالد بول که با خیلی از دیکتاتورها و حکومت های بعضا مورد مخاصمه غرب همکاری مستقیم یا غیر مستقیم داشتن برای پول و پروژهای فنی و نظامی این ها رو پیش بردن حالا پیدا کردن متخصص برای شلیک موشک های منسوخی مثل اسکاد برای داعش کار سختی نیست مهم به دست اوردن یک ذخیره موشکی مناسب با قابلیت عملیاتی سازی هست (مثل طالبان)

 

پس تهدید موشکی داعش هم دور از ذهن نیست

 

--------

 

در مورد عربستان و بمب اتمی هم توصیه میکنم این مطلب رو بخوانید :

http://www.bbc.com/news/world-middle-east-24823846
  • Upvote 7

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
شواهد نشان می‌دهد که دور جدیدی از روابط میان ایران و روسیه خصوصا در حوزه نظامی و تسلیحاتی در حال شکل‌گیری است؛ روابطی که وزیر دفاع کشورمان هم از شتاب‌گیری در توسعه آن ابراز امیدواری کرد.

به گزارش مشرق، با نزدیک شدن به ساعات حساس پایانی سرنوشت مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5، بیشترین تمرکزها و چالش‌ها بر سر موضوعات نظامی و تحریم‌های اعمال شده بر ایران در این حوزه است که گویا کار توافق را با چالش جدی روبرو کرده است.

در این میان روس‌ها بیشترین همراهی را با ایران داشته و بارها خواستار لغو تحریم‌های نظامی و فروش تجهیزات به جمهوری اسلامی شده‌اند.

در اینکه روس‌ها قطعا همچون دیگر کشورها منافع خود را در نظر می‌گیرند تا با فروش تجهیزات نظامی به همسایه جنوبی نفع خود را برند شکی نیست اما به نظر می رسد جمهوری اسلامی ایران نیز به برقراری این رابطه و پیشرفت آن نه تنها بی میل نیست بلکه با جدیت می خواهد از این موضوع به عنوان یک فرصت برای تقویت بنیه دفاعی خود بهره گیرد.

 «مارینا بالتاچوا» کارشناس روس در مسائل بین‌الملل در گفتگوی با روزنامه «وزگلاد» به منفعت روسها در این زمینه اشاره کرده و می‌گوید: «اما چرا روسیه از لغو تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران حمایت می‌کند؟ زیرا آمریکا و غرب با نفوذ در اوکراین و آسیای مرکزی روسیه را محاصره کردند، بنابراین هرکس دشمن آمریکا است، دوست روسیه است و مسکو در تمام زمینه‌ها از او حمایت می‌کند».‎

او معتقد است: «لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران، متحدان عربی آمریکا را می‌ترساند ولی مسکو از رفع محدودیت تسلیحاتی، نفع می‌برد.»
این موضوع درحالیست که روابط نظامی ایران و روسیه در طول چند دهه -خصوصا در سالهای گذشته- درگیر فراز و نشیبهای فراوانی بوده است اما با نزدیک شدن به پایان گفتگوهای هسته‌ای و احتمال لغو تحریم‌های اعمال شده علیه ایران، بار دیگر روس‌ها عزم خود را برای جلب نظر ایران جهت همکاری‌های آینده در حوزه نظامی و فروش تجهیزات و سامانه های بیشتر به ایران جزم کرده‌اند.

در همین رابطه خبرگزاری روسی اسپوتنیک به ارائه گزارشی با موضوع تاریخچه روابط نظامی ایران و روسیه پرداخت و در بخشی از آن نوشت: «در آغاز سالهای 60 قرن گذشته، مسکو و تهران توسعه ارتباطات خود را در زمینه نظامی آغاز و طی 15 سال پیش از انقلاب اسلامی، صدها متخصص نظامی شوروی به ایران کمک کرده و بیش از 500 افسر ایرانی در اتحاد جماهیر شوروی مشغول به تحصیل شدند.»

این خبرگزاری روس می نویسد: «مسکو فن آوری برای نیروی زمینی، نیروی مهندسی و توپخانه ها را به ایران فرستاد. از جمله آنها خودروهای زرهی، سیستم های ضد هوایی، سیستم های موشکی کوتاه برد چند گانه، توپها، کامیون‌های ماز، تانکهای مخصوص پل گذر، تور مین جمع کن و چیزهای دیگر بود.

در اصفهان و شیراز با کمک اتحاد جماهیر شوروی، کارخانه هایی برای تعمیر فن آوری نظامی شوروی و تسلیحات، احداث و افتتاح شد، جایی که متخصصین شوروی از کارخانجات تولیدی آمده و کار می کردند.

برای تعمیر اساسی سلاح توپخانه، فن آوری زرهی و اتومبیلی در اطراف تهران با همکاری طرف شوروی مجتمع کارخانجات عظیم «babak» ساخته شد. در آن آزمایشگاه ها و کارگاه های امروزی، میدان های آموزش تکنیک زنجیردار و چرخدار و میدان تیر توپخانه قرار گرفت. ایران به یکی از شرکای اصلی اقتصادی، تجاری روسیه در خاور میانه و خاور نزدیک تبدیل شد.»

پس از پیروزی انقلاب و با پشت سر گذاشتن 8 سال جنگ تحمیلی، زمانی که ایران در صدد ترمیم بنیه دفاعی خود برآمد، نگاهی هم به سمت شرق و شوروی سابق انداخت.

برای نمونه به موارد زیر توجه کند:

* کیلوکلاس‌های 3هزار تُنی در آبهای ایران

یکی از حوزه های مد نظر مسئولان نظامی ایران، پس از جنگ، سرمایه گذاری در حوزه زیردریایی‌ها بود.

ایران برای تامین این نیاز، همسایه شمالی خود را انتخاب کرد که البته یکی از قدرتهای حاضر در عرصه دریایی و زیرسطحی نیز بود.

اولین زیردریایی کیلوکلاس با نام طارق (به شماره بدنه 901) در سال 1371 خریداری شد و به زنجیره دفاعی نیروی دریایی راهبردی ارتش پیوست و پس از آن 2فروند زیردریایی دیگر نیز از همین کلاس (با نام یونس و نوح) در سالهای 72 و 74 وارد کشور شدند.

* حوت؛ جنجالی‌ترین موشک دریایی ایران شد

در اولین رزمایش پیامبر اعظم(ص) سپاه بود که موشک زیرآبی «حوت» (با نام روسی اشکوال) به نمایش درآمد. این موشک که یک سلاح انحصاری ساخت روس‌هاست، می تواند در زیر آب با سرعت 100 متر در ثانیه حرکت کند.

به گفته دریادار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه، «در تاریخ رزمایش‌های دنیا معرفی هیچ سلاحی در هیچ رزمایشی به میزان معرفی این سلاح توسط نیروی دریایی سپاه انعکاس نداشته است. به طوریکه بیش از 2 هزار رسانه آن را در دنیا اعلام و مسئولین سیاسی و نظامی آمریکا در خصوص آن موضع‌گیری کرده‌اند.»

جالب است که بدانیم آمریکایی‌ها همزمان با روس‌ها طی 15 سال، 20 میلیارد دلار هزینه کردند تا به این فناوری دست پیدا کنند اما نتوانستند. لذا بعد از فروپاشی شوروی، یکی از بهترین جاسوس‌های CIA را به روسیه فرستادند تا از راه جاسوسی به این موشک دست پیدا کند، که البته این جاسوس توسط روس‌ها شناسایی و دستگیر شد.

* پرنده های جدید از شمال می‌آیند

نیاز به بازسازی ناوگان جنگنده‌های نیروی هوایی در 2 مأموریت تخصصی «رهگیری» و «بمب افکن ضربتی» پس از پایان جنگ تحمیلی باعث شد تا جنگنده «میگ 29» برای مأموریت اول و «سوخو 24» برای ماموریت دوم از روس‌ها خریداری شود.

در سال 1368، قرارداد منعقد و یک سال بعد، اولین سری از هواپیماهای مدل میگ 29 به ایران تحویل داده شد.

در حوزه دوم یعنی خرید جنگنده‌هایی با ماموریت تخصصی ضربتی و بمباران هوایی نیز با درایت و همت سرلشکر شهید منصور ستاری فرمانده وقت نهاجا، هواپیمای بمب افکن تاکتیکی سوخو24 (ملقب به فنسر یا شمشیرباز) از روسها خریداری و به ناوگان هوایی ارتش افزوده شد.

* S200؛ دوربُردترین سامانه دفاع هوایی موشکی در ایران

دوربردترین سامانه دفاع هوایی موشکی حال حاضر کشور که در دهه 90 میلادی خریداری شده بود، در چند نوبت و به صورت کامل بهسازی شده است. این سامانه SA-5 گامون یا همان S200 است که رادار و موشکهای آن بُردی در رده چند صد کیلومتر دارند.

نسل اول این سامانه در سال 1967 وارد سازمان رزم نیروهای دفاع هوایی شوروی سابق و در دهه های بعد نیز نمونه های دیگر آن برای صادرات به کشورهای مختلف عرضه شد.

هر چند تا مدتها تنها نسخه صادراتی از سامانه S200 در اختیار مشتریان خارجی قرار می گرفت اما با ورود سامانه های پیشرفته تر S300 و برای کمک به وضع بحرانی اقتصاد روسیه، نمونه های بهتر S200 نیز به همراه سامانه های کمکی برای فروش عرضه شدند به طوریکه بین سالهای 1998 تا 2002، S200 سهم بزرگی از میزان فروش های نظامی خارجی روسیه را به خود اختصاص داد.

* تانک T72 ستون فقرات ارتش را تقویت می‌کند

خریداری و استفاده از تانک T72 در واقع بر مبنای مصلحت های دفاعی در سالهای پس از جنگ تحمیلی بود و نیروهای مسلح کشورمان با نوسازی و بهسازی تانک ها و سایر ادوات زرهی پیشین خود، توانستند در آن برهه از زمان، به توان دفاعی کشور اعتلای دوچندان بخشند.

* دست ایران در پوست گردو می‌ماند

موضوعات ذکر شده، مواردی بود که جمهوری اسلامی ایران پس از پشت سر گذاشتن 8 سال نبرد همه جانبه با قدرتمندترین ارتش وقت منطقه که بخش‌های متعددی از یگانهای رزمی کشور را دچار فرسایش و محدودیت ادواتی کرده بود، سعی کرد تا با برقراری ارتباط نظامی با همسایه شمالی، نیازهای خود در حوزه تجهیزاتی را تا حد چشمگیری تامین کند.

در همان ماههای ابتدایی انقلاب بود که تمامی ارتباطات جمهوری اسلامی با ایالات متحده آمریکا به عنوان یکی دیگر از دو قطب برتر آن زمان قطع شد. خرید تسلیحاتی از رقیب سنتی آمریکایی‌ها، اقدامی هوشمندانه و موثر توسط مسئولین سیاسی و نظامی وقت بود؛ هرچند این رابطه با روس‌ها چندان هم بی‌دردسر نبوده و آنها در پروژه‌های بسیاری که حتی پول آن را نیز دریافتت کرده بودند، کارشکنی‌هایی صورت دادند.

به عنوان مثال، در مقطع خرید جنگنده‌های میگ 29، پس از ورود فالکروم‌های خریداری شده به ایران، روند عملیاتی شدن این جنگنده‌ها «به دلیل مشکلات ایجاد شده توسط روسها» مورد رضایت ایران قرار نگرفت و در واقع باید اینگونه گفت که اگر جسارت و توان بالای متخصصان ایرانی نبود، به دلیل «پشتیبانی ناقص و نامطلوب روسها» فالکروم‌های ایرانی نیز مانند برخی کشورها از رده خارج می‌شدند.

در واقع با وجود «در دسترس نبودن برخی دفترچه های فنی» که باید تحویل داده می‌شد، میگ‌های نهاجا نه تنها از پا نیفتادند بلکه روند نگهداری آنها نیز بهتر شد و در چند سال اخیر، چندین فروند از این پرنده‌های زمین‌گیر شده به خط پروازی بازگردانده شدند.

این کارشکنی‌ها و عدم ارائه مطلوب خدمات در موضوع خرید پرنده های سوخو نیز مشهود بود.

این هواپیما که به صورت استاندارد باید به تسلیحات دورایستا مجهز باشد، از ابتدا با توانمندی کامل عمل نمی‌کرد ولی چند سال گذشته را باید سالهای تجدید حیات این پرنده برای نهاجا دانست زیرا قابلیت های متنوعی از این هواپیمای ارزشمند احیا شد که از آن جمله می‌توان به قابلیت سوختگیری هوایی جنگنده از جنگنده اشاره کرد. (پایگاه خبری تحلیلی مشرق)

عملکرد روسها در خصوص تعمیرات و خدمات فنی زیردریایی‌ها هم جالب توجه بود.

به گفته های امیر دریادار عباس زمینی فرمانده فنی نیروی دریایی ارتش در این باره توجه کنید: «زمانی که می خواستیم تعمیرات زیردریایی طارق را آغاز کنیم، کشور سازنده آن، روسیه سعی می‌کرد برخی مکانیزم‌های حساس و حیاتی این زیردریایی را به کشور خودش ببرد و می‌گفت شما استند تست و بستر و تجهیزات لازم برای آزمایشات برخی از این مکانیزمها و سیستم‌ها را ندارید و باید این امکانات را به آنجا منتقل کنید تا آنجا مورد تست و ارزیابی قرار بگیرد، بعد از آنجا به مملکت ما برگردد اما بعد از اینکه تعمیرات زیردریایی در مملکت ما شروع شد و روس‌ها قطع امید کردند که قطعات به آنجا منتقل شود، باز هم آمدند و می‌خواستند بخشی از مکانیزم‌های حیاتی این زیردریایی اعم از تابلوی مربوط باتریها که رانش زیردریایی را تأمین می‌کند، دیزل ژنراتورها که باید روشن شود تا باتریها شارژ شود و تحرک زیردریایی را فراهم کند و موتورهای رزرو الکتریکی تحرک، را با خود ببرند تا در کشور روسیه مورد تست و ارزیابی قرار دهند.»

دریادار زمینی می‌گوید: «اما اگر آن روز ما اشراف کامل به موضوع و اطلاعات کافی نداشتیم و مدارک تعمیراتی و اطلاعات مربوط به دستگاه‌ها را به دقت مطالعه نکرده بودیم به راحتی سیستم‌ها به روسیه می‌رفت و باتوجه به این تحریمها دیگر به کشور باز نمی‌گشت و ما فقط یک پوسته خالی از زیردریایی طارق داشتیم.»

شرح پیمان‌شکنی و عدم همکاری روسها در موضوع تعمیر و نگهداری و استفاده از تانک‌های T72 نیز داستانی طولانی دارد و اگر همان روحیه جهادی و اتکا به توان داخلی در نیروهای مسلح نبود، چه بسا باید از این زره‌پوش‌های قدرتمند در موزه‌ها و یا در کلاس‌های درس و آموزش استفاده می‌شد.

* قرارداد 800 میلیون دلاری زیر پای روس‌ها

اما اوج عدم وفای به عهد و پیمان روسها را باید در قضیه موشک‌های پدافندی S300 جستجو کرد.

قرارداد تحویل این سامانه بُرد بلند پدافند هوایی در اواخر سال 2007 میلادی امضا شد و قرار بود روسیه 5 آتشبار از این سیستم موشکی به ارزش حدود 800 میلیون دلار را به ایران تحویل دهد اما دیمیتری مدودف، رئیس جمهور وقت روسیه در سپتامبر سال 2010 میلادی با صدور فرمانی تحت عنوان «تدابیر مربوط به اجرای قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد»، تحویل سیستم های S300، تسلیحات زرهی و هواپیما، بالگرد و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع و در پی آن، مسکو قرارداد تحویل سیستم های S300 را در سپتامبر همان سال لغو کرد.

ایران نیز در واکنش به این اقدام از روسیه در دادگاه داوری بین‌‌المللی در سوئیس شکایت کرد تا اینکه با گذشت حدود 5 سال از آن تاریخ و در حالیکه روس‌ها پس از ماجرای اوکراین در وضعیت ویژه‌ای قرار گرفتند و از طرف دیگر نشانه‌هایی برای رسیدن به توافق هسته‌ای میان ایران و 1+5 به چشمشان خورد، سعی کردند بار دیگر به سمت همسایه جنوبی خود متمایل شوند که یکی از اولین قدم‌ها، دستور ولادیمیر پوتین مبنی بر لغو ممنوعیت واگذاری سامانه موشکی S300 به ایران بود که در تاریخ 24 فروردین 94 صورت گرفت تا شاید یکی از پرسروصداترین توافقنامه‌های میان دو کشور با نتیجه مطلوب برای طرفین بسته شود.

* تهران و مسکو میزبان وزرای دفاع

3 ماه قبل از این دستور رئیس جمهور روسیه، ارتشبد سرگئی شویگو وزیر دفاع این کشور، درست در شامگاه دوشنبه 29 دی ماه 93 در حالی وارد فرودگاه مهرآباد شد که حدود 15 سال از آخرین سفر وزیر دفاع وقت روس‌ها به ایران می‌گذشت و حالا «گسترش مناسبات دفاعی» به عنوان یکی از مهمترین برنامه‌ها، در دستور کار سفر ارتشبد شویگو قرار داشت.

سردار دهقان در دور اول این دیدارها، بر لزوم همکاری، هم فکری و تعامل طرفین تاکید کرد و اظهار داشت: «ایران و روسیه به عنوان 2 همسایه دارای دیدگاه های مشترک در قبال مسایل سیاسی، منطقه ای و جهانی، می توانند با استفاده از ظرفیت های خود، الگویی از همکاری های مکمل دو کشور را به نمایش بگذارند.»

وزیر دفاع کشورمان مشخصا به «تقویت و گسترش  مناسبات دفاعی- نظامی» میان ایران و روسیه اشاره کرد و از آمادگی جمهوری اسلامی برای بسط و توسعه هر چه بیشتر این روابط خبر داد.

ارتشبد سرگئی شویگو  وزیر دفاع روسیه نیز با ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران، بر گسترش روابط همه جانبه و «بلند مدت» میان دو کشور تاکید کرد و «گسترش و تعمیق روابط دفاعی و فنی» با ایران را فاکتور بسیار مهمی در تامین امنیت و ثبات منطقه‌ای و جهانی دانست.

وزیر دفاع روسیه با اشاره به اهمیت موافقت نامه ای  که در این سفر به امضا رسید، اظهار امیدواری کرد که با امضای این توافق نامه، همکاری های دفاعی- نظامی دو کشور بیش از پیش ارتقا و گسترش یابد.

* ایران و روس توافقنامه نظامی امضا می‌کنند

در این موافقتنامه، با اشاره به منافع مشترک طرفین، بر بسط و توسعه و ارتقای سطح همکاری نظامی – دفاعی تاکید شد.

توسعه روابط در زمینه انواع آموزش‌های نظامی، برگزاری رزمایش‌های مشترک، بازدید و حضور شناورهای نظامی از بنادر یکدیگر، مبارزه با دزدان دریایی در دریای خزر و آبهای بین المللی از دیگر مفاد این موافقت نامه  به شمار می‌رود.

* توسعه روابط دفاعی ایران و روسیه شتاب می گیرد

وزرای دفاع دو کشور پس از امضای توافقنامه همکاری، بار دیگر در یک نشست خبری مشترک شرکت کرده و این بار سردار دهقان از «شتاب‌ توسعه روابط دفاعی میان ایران و روسیه» سخن گفت و توافقنامه امضا شده را به عنوان مبنا و نقطه آغازین برای توسعه همکاری‌های نظامی و دفاعی در سطوح مختلف دانست.

دهقان از اراده قاطع رهبران دو کشور برای توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف خبر داد و تصریح کرد: «روسیه مقتدر و ایران مقتدر و مستقل، در سایه همکاری‌های مشترک می‌توانند  اثرات پایداری بر ثبات، صلح و امنیت منطقه‌ای و جهانی بگذارند.»

اولین خبر از احتمال دستور لغو عدم واگذاری S300 توسط روسها نیز در همین سفر اعلام شد و ارتشبد شویگو از سردار دهقان دعوت کرد تا برای حضور در چهارمین کنفرانس امنیت بین‌الملل مسکو در سال 2015، به این کشور سفر کند.

* دهقان به روسیه می‌رود

دعوت رسمی وزیر دفاع روسیه از سوی همتای ایرانی خود مورد پذیرش واقع شد و سردار دهقان در تاریخ 26 فروردین 94 تهران را به مقصد مسکو ترک کرد.

ناظران خارجی این سفر را نشانه‌ای دیگر از تلاش دو کشور برای گشودن فصلی نو در همکاری‌های دفاعی و نظامی ارزیابی کردند.

تنها 2 روز قبل از سفر دهقان به مسکو بود که پوتین دستور لغو عدم واگذاری موشک‌های S300 به ایران را صادر کرد و همین موضوع بر اهمیت سفر وزیر دفاع ایران به روسیه ‌می‌افزود.

* پیشنهادهای نظامی به ایران در سفر دریادار سیاری به روسیه

نهم تیرماه، یک هیئت نظامی به سرپرستی فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش عازم روسیه می‌شود تا دریادار سیاری در کنفرانسی با موضوع تبیین توافقنامه امنیتی دریای خزر -که اولین بار جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد برگزاری آن را داده بود- شرکت کند.

در کنار این همایش، فرمانده نداجا به بازدید از نمایشگاه دریایی روس‌ها رفت؛ نمایشگاهی که هر 2 سال یکبار با حضور ده‌ها کشور در شهر سن ‌پترزبورگ برگزار می‌شود.

امیر دریادار عباس زمینی فرمانده فنی نیروی دریایی ارتش که در این هیات حضور داشت، شرکت در نمایشگاه دریایی روسیه را «فرصتی خوب» برای آشنایی با فنآوری‌های جدید نظامی در عرصه دریایی در این کشور عنوان کرد و ویکتور چیرکف فرمانده نیروی دریایی روسیه هم همان نشست امنیتی دریای خزر، از گسترش و استحکام روز به روز روابط با ایران در زمینه همکاریهای امنیتی دریایی سخن گفت.

سفر فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران به روسیه مورد توجه رسانه‌های این کشور قرار گرفت. برای مثال خبرگزاری «تاس» طی گزارشی نوشت: «مسکو آماده است طیف گسترده‌ای از تجهیزات دریایی و سلاح را در اختیار تهران قرار دهد.»
شرکت در مراسم به آب اندازی زیردریایی دیزلی-برقی «استاری آسکل» از دیگر برنامه‌های دریادار سیاری در سفر به روسیه بود.
* اظهارات مقامات روس درباره تحریم‌های ایران

مذاکرات هسته‌ای ایران با 1+5 به راند پایانی خود رسیده و اکنون بحث بر سر برخی موضوعات معدود ولی مهم باقیمانده است. این موضوعات از چنان اهمیتی برخوردارند که طرفین می‌گویند حاضرند در صورت محقق نشدن آنها، میز مذاکرات را ترک کنند. یکی از این چالش‌ها، لغو تحریم های ایران در حوزه‌های نظامی به ویژه موشکی است و روس‌ها در جبهه مقابل ایران، بیشترین اظهارنظرها را در خصوص لزوم لغو این تحریم ها دارند تا به گفته سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه،  «با برداشته شدن تحریم تسلیحاتی، همکاری‌ ها با ایران رشد و توسعه یابد.»

او معتقد است «برطرف شدن تحریم تسلیحاتی ایران، منظره خوبی از همکاری‌ های نظامی میان تهران و مسکو فراهم خواهد آورد.»

این اظهارنظر روس‌ها، در رسانه‌هایشان گسترش یافت به طوریکه ایتارتاس می‌نویسد: «روسیه می خواهد تا پس از امضاء توافق هسته‌ای گروه 1+5 با ایران، تحریم‌های تسلیحاتی علیه این کشور لغو گردد» و بر اساس اظهارات سرگئی ریابکوف نتیجه می‌گیرد که «مسکو در اولین گام پس از توافق هسته‌ای با ایران خواستار لغو تحریم‌های نظامی علیه تهران خواهد شد.»

ابراز این سخنان تنها به معاون وزیر خارجه روس‌ها محدود نشد. سرگئی لاورف وزیر خارجه روسیه نیز بر لغو این تحریم‌ها تاکید می‌کند و اندکی بعد، پس از پایان سفر حسن روحانی به اوفای روسیه، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور نیز به اظهار نظر در این باره پرداخت و خواستار «لغو کامل تحریم های ایران در کوتاهترین زمان ممکن» شد.

* روس‌ها جنگنده جدید به ایران می‌دهند؟

اظهارات و پالسهای مثبت این چنینی در ارتقاء روابط 2 کشور، گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای را بیشتر کرد. برای نمونه، پایگاه آمریکایی «بیزینس اینسایدر» (business insider) نوشت: «روسیه و آمریکا ساخت نسل پنجم جنگنده‌هایشان را در دستور کار دارند. درحالی که آمریکا جنگنده‌های اف-35 را با شرکای منتخبی از سراسر جهان می‌سازد، روسیه نیز ساخت نسل پنجم جنگنده‌های این کشور - سوخو 50 - را آغاز کرده است.»

به گفته این سایت، «همانند پروژه اف-35 آمریکا، سوخو 50 روس‌ها نیز شرکای خارجی دارد و مدل نهایی آن نیز تا سال 2016 بطور کامل عملیاتی خواهد شد.»

این سایت در ادامه مدعی می‌شود که مدل‌های دیگری از این جنگنده‌ برای کره جنوبی و «ایران» در حال ساخت است و این هواپیماها تا سال 2022 تحویل جمهوری اسلامی خواهد شد. (سایت خبری تحلیلی مشرق 93/11/11)

قابل ذکر است که این موضوع مسکوت ماند و هیچیک از مقامات ایران و روسیه آن را تایید یا تکذیب نکردند.

* توجه به چند نکته

شواهد نشان می‌دهد که دور جدیدی از روابط میان ایران و روسیه خصوصا در حوزه نظامی و تسلیحاتی در حال شکل‌گیری است؛ روابطی که وزیر دفاع کشورمان هم از شتاب‌گیری در توسعه آن ابراز امیدواری کرد.

اما در این میان، توجه به چند نکته ضروری است:

- روسیه اکنون در شمار یکی از دوستان جمهوری اسلامی ایران قرار می‌گیرد که در عرصه‌ مسایل دفاعی و امنیتی، از دیدگاههای مشترکی با ایران برخوردار است.

- حضور قدرتی مانند آمریکا در خاورمیانه، آسیای مرکزی، قفقاز و لشکرکشی ایالات متحده به کشورهایی چون عراق و افغانستان، تحولات سوریه و یمن ازجمله مهمترین مسایل منطقه است که جزو دغدغه‌های مشترک ایران و روس بشمار می‌رود.

- جمهوری اسلامی ایران اگرچه در طول 36 سال اخیر به موجب تحریم‌های صددرصدی و کامل خصوصا در عرصه نظامی نشان داده که نه تنها از پا نخواهد نشست بلکه به پیشرفتهای وسیعی نیز در عرصه طراحی، تولید و ساخت سامانه های پیشرفته نظامی دست یافته اما در کنار این خودکفایی، از فرصت‌های پیش روی خود نیز برای تقویت هرچه بیشتر این بنیه و استفاده از تجربیات دیگران غافل نخواهد بود.

در واقع باید اذعان کرد رویکرد تهران در همکاری‌های دفاعی با مسکو متفاوت از برخی کشورهای همسایه به‌عنوان خریداران صرف جنگ افزار است و نیازهای دفاعی ایران بیش‌تر از راه همکاری‌های فنی و انتقال فناوری‌های نوین نظامی برآورده می‌شود که در این ارتباط، بسترهای مناسبی برای همکاری در عرصه‌های نظامی-امنیتی زمینی، هوایی، دریایی، سایبری و فضایی می‌تواند شکل بگیرد.

- این موضوع نیز قابل توجه است که روسها به ایران به چشم دریچه‌ای برای حضور فعالانه‌تر در محیط امنیتی خاورمیانه و خلیج فارس نگاه می‌کنند؛ حضوری که برای آنها از یک اهمیت ویژه بین المللی برخوردار است.

- یکی دیگر از نکات ضروری، توجه به این اصل است که «هیچ دوست و دشمنی در فضای بین المللی، دائمی نیست و این اهداف و منافع مشترک است که به نوع روابط 2 یا چندجانبه واحدهای ملی شکل می‌دهد.»

جمهوری اسلامی ایران از یاد نخواهد برد در شرایطی که ایران‌هراسی و تهدیدانگاریِ ایران هسته‌ای از کانون‌های سیاسی- تبلیغاتی صهیونیستی و غربی به فضای جهانی تزریق و از سازوکارهای بین‌المللی برای به تسلیم واداشتن تهران بهره‌جویی شد، دوستی روس‌ها از تعدیل قطعنامه‌های ضدایرانی فراتر نرفت و مسکو بارها با اقداماتی چون رای مثبت به این قطعنامه‌ها و توقف برخی همکاری‌ها، نارضایتی مقام‌های ایرانی را برانگیخت.

- نکته بعدی -همانطور که در ابتدای این گزارش آمد- توجه به سوء سابقه روسها در برخی همکاری های گذشته است و اینکه متاسفانه تولیدکنندگان روس، بارها محصولاتی ناهمگون و دچار مشکل را حتی به مشتریان نزدیک خود تحویل داده­‌اند که خشم گسترده آنان را در پی داشته است. درگیری­ های هند با روسیه بر سر سوخو 30 و الجزایر و پرو بر سر میگ 29، نمونه­ های غیر ایرانی این سابقه نه چندان مطلوب است و قطعا تصمیم‌گیرندگان ایرانی در این رابطه دست به انتخاب­ هایی دقیق و حساب شده خواهند زد تا جلوی تکرار مشکلات گذشته را بگیرند.

- در کنار این موضوعات نباید از فشارهای خارجی که به روسیه وارد خواهدشد غافل ماند؛ فشارهای آمریکا، اروپا، کشورهای عربی و اسرائیل بود که روسیه را از تعمیق روابط نظامی با ایران باز داشت و روسها را از فروش و واگذاری اقلام پیشرفته تسلیحاتی منصرف کرد که نمونه بارز آن را در موضوع موشک‌های S300 مشاهده شد و هیچ بعید نیست به عنوان مثال در آینده نیز روسیه به سبب فروش سلاح به ایران تحت فشار بیشتری قرار گیرد. باید دید روس‌ها چه میزان در برابر این فشارها تاب خواهند آورد؟

  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ولادیمیر کوژین مشاور رئیس‌جمهور روسیه در امور تبادلات تسلیحاتی امروز پنجشنبه در یک مصاحبه گفت که مسکو پیش از تحویل سامانه اس ۳۰۰ به ایران، آن را به روزرسانی کرده و ارتقا می‌دهد.

این مقام روس با بیان اینکه از زمان انعقاد قرارداد فروش سامانه اس ۳۰۰ بین ایران و روسیه زمان زیادی گذشته، بر نوسازی و بروز رسانی این سامانه توسط مسکو تاکید کرد. وی به جزئیات بیشتری درباره زمان تحویل دادن آن اشاره نکرد.


http://farsnews.com/newstext.php?nn=13940508001090
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

‎ورود ناوگروه روسی به بندرگاه انزلی‎
ایرنا-انزلی-ناوگروه روسی متشکل از دو فروند ناو به فرماندهی ناخدا یکم کریل تارننکو ، عصر یکشنبه با استقبال ناوشکن دماوند در بندرگاه انزلی پهلو گرفت.
 
n2903629-4449553.jpg

thumb_n2903629-4449554.jpg thumb_n2903629-4449555.jpg thumb_n2903629-4449556.jpg thumb_n2903629-4449557.jpg thumb_n2903629-4449558.jpg

thumb_n2903629-4449559.jpg thumb_n2903629-4449560.jpg thumb_n2903629-4449561.jpg thumb_n2903629-4449562.jpg thumb_n2903629-4449563.jpg

thumb_n2903629-4449564.jpg thumb_n2903629-4449565.jpg thumb_n2903629-4449566.jpg thumb_n2903629-4449567.jpg thumb_n2903629-4449568.jpg

thumb_n2903629-4449569.jpg thumb_n2903629-4449570.jpg thumb_n2903629-4449571.jpg thumb_n2903629-4449572.jpg thumb_n2903629-4449573.jpg

thumb_n2903629-4449573.jpg thumb_n2903629-4449575.jpg thumb_n2903629-4449576.jpg thumb_n2903629-4449577.jpg thumb_n2903629-4449578.jpg

thumb_n2903629-4449579.jpg thumb_n2903629-4449580.jpg thumb_n2903629-4449581.jpg

  • Upvote 13

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دفاع نزدیکش در این تصویر جالب است 

 

 

 

‎ورود ناوگروه روسی به بندرگاه انزلی‎
ایرنا-انزلی-ناوگروه روسی متشکل از دو فروند ناو به فرماندهی ناخدا یکم کریل تارننکو ، عصر یکشنبه با استقبال ناوشکن دماوند در بندرگاه انزلی پهلو گرفت.
 
   

    
  thumb_n2903629-4449566.jpg  

 thumb_n2903629-4449570.jpg   thumb_n2903629-4449573.jpg

    

 

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دفاع نزدیکش در این تصویر جالب است 

 

انشاالله که مسئولن ببینند و در ناو های خودمون هم استفاده کنند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name="worior" post="463107" timestamp="1439206887"]این چرا اینقده ؛
 
n2903629-4449580.jpg[/quote

اي خدا

حالا از شوخي گذشته اون چيه تو دست چپش و به چه علت؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

[quote name="worior" post="463107" timestamp="1439206887"]این چرا اینقده ؛
 
n2903629-4449580.jpg[/quote

اي خدا

حالا از شوخي گذشته اون چيه تو دست چپش و به چه علت؟؟

کلوچه نادی:D

======

دوستان ایا این ناو حرفی برای گفتن در مقابل ناوهای غربی داره؟

ویرایش شده در توسط milad021

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

این یه ناوچه گشت ساحلی هست و برای چنین آبهایی بسیار مناسب.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.