Recommended Posts

4 hours قبل , sasasasa گفت:

https://fa.alalamtv.net/news/4868806/امیر-حیدری-تانک-های-t-90-بومی-مهرماه-تحویل-نیروی-زمینی-می-شود-دریادار-سیاری-تا-ریشه-کن-شدن-کرونا-به-فعالیت-مان-ادامه-می-دهیم

 

این که گفته شده تانک t90 بومی معلوم نیست همان تانک کرار است یا اینکه از روسیه لیسانس تانک تی 90 را گرفته اند.

 

از مهمترین اهداف نیروی زمینی ارتش ما در این 20 سال اخیر ، هدر دادن عمر جوانان مردم  در سربازخانه ها هست تا مثلا افراد 2-4 سال دیرتر وارد بازار کار بشوند و آمار بیکاری کم باشه ، از افسرانی که در این سیستم ارتقاء درجه می گیرند ، چه چیزی بیش از این انتظار دارید !؟

 

تی 90 تانک ساخت روسهاست و ما قاعدتا بدون اجازه ی روسها نمی تونیم بسازیمیش . اگر هم تانک بومی هست ، باز با این نوع حرف زدن به روس ها بهانه می دیم که ادعای مالکیت معنوی نسبت به تانک کنند و علیه ما در مجامع بین اللملی شکایت کنند و خودمون رو مضحکه ی عالم می کنیم.

 

جناب حیدری به عنوان فرمانده ی چند ده هزار نفر ، عملا بدیهیات حرف زدن رو نمی دونه ، جدیدا هم ثابت کردند که اصلا دسته بندی سلاح های انفرادی و برد موثرشون رو هم نمی دونه که گفتن می خواهند سلاح mp5 رو جایگزین G3 کنند .

 

سیستمی که مبنای ارتقاء درجه اش مواردی همچون «وفاداری » ، « عدم داشتن جاه طلبی » و ... می باشد ، نتیجه ش همین می شه . افتخار  نیروی زمینی  فعلی ما شده رنگ کردن M-48 و رونمایی از اقارب و استفاده از سرباز « 18 ساله » است .

 

پی نوشت من جای خانواده ی شهید اقارب بودم ، ازشون شکایت می کردم.

 

نقل قول

به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم امیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در دهمین همایش جوان سرباز ارتش جمهوری اسلامی طی سخنانی اظهار داشت: ما بر اساس فرامین فرمانده کل قوا موظف هستیم تا محیط سربازی را برای سربازان خوشایند کنیم تا آنها  از قرارگرفتن در این محیط لذت ببرند و در آینده مدیرانی لایق برای به دوش کشیدن بار جامعه تربیت شوند.

وی با تاکید براینکه نگاه نظام و رهبر انقلاب به سربازی نگاه بلند و روشنی است، ادامه داد: اگر شما سربازان کوتاهی و کاستی در پادگان‌ها می‌بینید به پای نظام نگذارید و آن را به پای فرمانده و یا مدیر پادگان بگذارید. اگر نکته مثبتی در پادگان‌ها می‌بینید آن را انتشار دهید و اگر کاستی می‌بینید بر ما ببخشید و ما را حلال کنید.

امیر حیدری خاطر نشان کرد: در ذهن من سربازی زیباترین و با قداست‌ترین واژه است. سربازی یعنی واژه‌ای پاک و بی آلایش برای فردی که آمده تا سرش را در راه ارزش‌های والای اسلامی و الهی بدهد.

فرمانده نیروی زمینی ارتش خاطر نشان کرد: سرباز یعنی شخصی بی‌توقع و بی‌ادعا که تمام توان خود را بسیج کرده تا هر خطری را برای آرامش و آسایش ملت و کشورش به جان بخرد.

انتهای پیام/

https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/11/25/1656559/تعریف-سرباز-از-زبان-امیر-حیدری

 

این نوع مصاحبه کردن ها ، دلیل جایگاه فعلی ایشان هست . سربازها و نیروهای رزمی در دنیا جوری نشون داده می شوند که همه از رویارویی باهاشون هراس داشته باشند . ولی با این تعریفی که جناب حیدری از سرباز ایرانی مد نظرش هست ، منم دلم می خواد با این بچه *** ناناز روبه رو بشوم و یک اردنگی بهشون بزنم چون نهایت کاری که از دستشون بر میاد ، به کشتن دادن خودشون در عین بی توقعی و بی ادعایی هست . 

ویرایش شده در توسط Ghalam
  • Upvote 11
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

در نهایت مثل جریان همان ذوالفقار ، احتمالا 31 شهریور چهارتا تانک رنگ شده نشون می دهند ، بعد مثل تمامی رونمایی های گذشته ی نیروی زمینی ، به پارگینگ می روند تا با نامی دیگر در مناسبتی دیگر با رنگی دیگر ، دوباره ، رونمایی بشوند .

  • Like 2
  • Upvote 6
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
5 hours قبل , sasasasa گفت:

https://fa.alalamtv.net/news/4868806/امیر-حیدری-تانک-های-t-90-بومی-مهرماه-تحویل-نیروی-زمینی-می-شود-دریادار-سیاری-تا-ریشه-کن-شدن-کرونا-به-فعالیت-مان-ادامه-می-دهیم

 

این که گفته شده تانک t90 بومی معلوم نیست همان تانک کرار است یا اینکه از روسیه لیسانس تانک تی 90 را گرفته اند.

ایشان گفتن که اولین سری را مهر ماه تحویل میگریم. مهر ماه فکر کنم زمان اتمام تحریم تسلیحاتی است. یعنی اینکه ایران و روسیه از الان اقدامات اولیه را برای خریدهای نظامی ایران در ان زمان انجان داده اند. ایشالله در زمینه هواپیما نیز چنین اقداماتی صورت گرفته باشد

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

کوچک ترین عقلی اگر در سیستم نظامی ما باشه همون لحظه که برجام تصویب شده باید سفارشات رو به کشورای چین و روسیه و آفریقای جنوبی میداد و ازشون میخاست تسلیحات رو بسازن تا موقع لغو تحریم ها همه رو تحویل بدن .

 

در حال حاضر ما به چندین نوع سلاح نیاز داریم :

 

اولویت اول نیروی هوایی ؛ بشدت نیازمند جنگنده هایی مثل سوخو ۳۰ اس ام ، میگ ۳۵ ، سوخو ۳۵ و حتی اگر تیغمون برید سرمایه گذاری برای پکفا 

 

ما نیازمند چندین هلی کوپتر تهاجمی از سری کاموف هستیم چون بنظرم کبری های ما یا باید یک ارتقای فووق سنگین روشون بدیم ، فراتر از طوفان یا باید کنار گذاشته بشوند .

 

به لیستمون هواپیما های هشدار زودهنگام رو هم اضافه کنید که خالی از لطف نیست .

 

 

در بحث پدافند هوایی و دریایی :

 

 بنظرم اس ۳۰۰ وضعیت اسفناک ما رو به یک سطح بهتر بالا اورد و همچنین باور ۳۷۳ هم بنظرم آسمان ما رو به یک پدافند متوسط و معمولی ارتقا داد ، اما باید قبول داشته باشیم نیازمند یک سری سامانه دفاعی هستیم که از معمولی به آسمان امن ارتقا پیدا کنیم .

اول سامانه اس ۴۰۰ و از همین الان استارت زدن برای یک پدافند فوق العاده بر پایه باور ، به عبارتی ارتقای باور تا همترازی با اس ۵۰۰ ، درسته شبیه رویا پردازیه اما منم نوشتم از همین الان تلاش بشه که به اون سطح برسیم و لزوما نتیجه سریعی نمیگیریم از این تلاش ها.

 

دوستان ما باید با توجه به تهدیدات خرید بکنیم ، تهدیدات ما چی هستن؟ 

 

موشک کروز که عموما از ناو پرتاب می شوند ، جنگنده های دشمن که با ناو هواپیمابر جابجا میشوند و یا فرودگاه ها ، خب فرودگاه ها و جنگنده ها به وسیله موشک های بالستیک و پدافند منهدم میشوند ، که الان قادر به پاسخ هستیم .

 

تهدید دریایی ما در حال حاضر با پاسخ قاطعی مواجه نیست شاید ما موشک های بالستیک دریایی زیادی داریم اما سامانه دفاع ساحلی باستیون و موشک های یاخونت میتونه پاسخ مناسبی به تهدیدات دریایی باشه

 

در بحث نیروی زمینی :

 

ما چه چیز هایی در نیروی زمینی خود کم داریم؟ به عقیده من نیروی زمینی ستون فقرات اصلی یک ارتش هست و لزوما صحبت از تجهیزات کافی نیست و بحث آموزش از اصلی ترین بحث هاست ، به اعتقاد بنده با توجه به شناختی که از نیرو های زمینی خودمون دارم در درجه اول دگرگونی نوع آموزش ها بسیار اهمیت دارد ، یک سرباز باید فوق العاده در بحث تیر اندازی قوی باشد و در بحث رزمی هم باید یک رزمی کار حرفه ای باشد یک سرباز باید توان جنگیدن با چند فرد معمولی را داشته باشد وگرنه خب به دست مردم اسلحه می دهیم نه افرادی که نظامی خطاب میشوند .

 

پس اول دگرگونی آموزش ها که بحثی خارج از تحریم هست و دوم تجهیزات انفرادی ، به ظاهر یک امر کم اهمیت است اما بسیار تاثیر گذار در میدان نبرد ، تاریخ مصرف کلاه های فلزی خیلی وقت است گذشته و یا لباس رزم حال حاضر ما واقعا ما رو یاد یک ارتش دوران ۱۹۴۰ می اندازه.

 

 

 

 

 خب مقصود چیه ؟ لباس رزم یک چیزی نیست که گلوگاه باشه اما با توجه به سلیقه افتضاح فرماندهان و مقامات ما بنظرم بهتره یک لباس رزمی طراحی بشه که هم در عین زیبایی و شیک بودن ، بهترین نوع برای جاسازی مهمات باشه ، ما نیازمند به کلاه های جدید ضد گلوله ، سیستم های ارتباطی و از همممه مهمتر شخصی سازی سلاح ها هستیم ، اینجوری بازده سرباز بالاتر هست .

 

 بحث دیگه در نیروی زمینی اینه که باید نیرو های خودمون رو به سمت استفاده از تکنولوژی سوق بدیم ، پهپاد های دست پرتاب یکی از این تکنولوژی ها هستند .

 

ما در بحث نفربر ها هم به اعتقاد من در قواره ی یک قدرت نظامی نیستیم ، خودرو های گشت زنی جالبی هم نداریم هرچند چند نمونه مانند طوفان و رعد و رویین تن رونمایی شده ، طوفان و رویین تن میتونند خودرو گشتی خوبی باشند به شرط تولید انبوه.

 

و اما نیروی زرهی ، ما در بحث زرهی در بهترین حالت در حد ۳۵ تا ۴۰ سال پیش هم نیستیم ، چرا؟ چون ام ۶۰ ها و تی ۷۲ ها و  چیفتن های ما در ۴۰ سال پیش پیشرفته ترین تانک های عصر خود بودند اما الان ما هزاران مایل با سطح یک دنیا فاصله داریم ، ما چطور باید با مرکاوا ۴ یا لئوپارد ۲ یا حتی آبرامز و  آرماتا مقابله کنیم ؟ میپرسید چرا آرماتا ؟ چون در سیاست هیچ کشوری دوست مطلق و هیچ کشوری دشمن مطلق نیست و میدان سوریه به ما اینو ثابت کرده .

 

به اعتقاد من نیروی زرهی ما اولا هیچ حرفی برای گفتن ندارند و دلیلش هم وجود فرماندهانی هست که حتی نمیدونند لئوپارد چیه ، یاد آوری میکنم اون مصاحبه ی فرمانده زرهی خودمون رو که گفته بود  تی ۷۲ ها و تی ۵۵ های ما پیشرفته تر از تانک های عربستان هست و ما تانک جدید نمی خواهیم .

 

دوما  اینکه ما باید بدونیم نباید صرفا مصرف کننده باشیم و چقدر خوب هست در کنار واردات تی ۹۰ یا همون کرار ، به دنبال ساخت و تولید یک تانک بومی باشیم و هدف اصلی خودمون رو ساخت داخل بذاریم ، اون هم نه با ۱۰۰ تانک ، کشور ما به اعتقاد من حداقل به ۵۰۰۰ تانک نیاز داره با توجه به وسعتش ، پس با ۱۶۰۰ تا تانک منسوخ نمیشه نیروی زرهی تشکیل داد .

 

 

 

خب بریم سراغ نیروی دریایی :

 

به اعتقاد من استراتژی حمله زنبوری با توجه به وجود چندین جزیره در خلیج فارس که حکم ناو برای ما دارند و با توجه به وسعت خلیج فارس  میتونه موفق باشه اما یک سری قوانین باید رعایت بشه ، اول اینکه ارتش ما یک ارتش حرفه ای هست نه آماتور پس بهتر هست ظاهر قایق ها ظاهزی نظامی باشه نه شبیه قایق های تفریحیی که یک دوشکا و یک راکت انداز روش نصب شده  دوم اینکه در تمام جزایر ما باید بشدت سامانه های دفاعی قرار گرفته باشه و همچنین وجود چند ناو کلاس موج میتونه خط امنی به ما بده .

 

اما ما با توجه به وضعیت جغرافیایی که داریم نیازی به استقرار  چندین فروند ناو در حریم آبی خودمون نداریم چون جزایر مثل ناو عمل میکنند ، اما ما برای اینکه یک نیروی دریایی کار آمد داشته باشیم نیاز داریم چندین ناو موشک انداز داشته باشیم ، اون هم نه ناو های حال که بهتره ناوچه صداشون کنم ، منظور من دقیقا یک رزمناو مثل تایپ ۰۵۵ چین هست یا همین ناوی جدید ما که ماکتش رونمایی شده به نام سفینه ، لازمه بگم جای این نوع ناو ها سواحل بوشهر نیست ، جای این ناو ها در مدیترانه در  تنگه باب المندب در سواحل ونزوئلا و تعدادی هم در دریای کاسپین هست ، ما نمیتونیم به قدرت دریایی آمریکا برسیم اما میتونیم تمرکز اون ها رو از یک جا برداریم .

 

ما اگر ناو هایی در ونزوئلا در تنگه باب المندب در اطراف چین  و در اصلی ترین مکان یعنی مدیترانه مستقر کنیم میتونیم فشار رو از سواحل برداریم ، اگر ناو های ما در مدیترانه باشند یک تهدید بزرگ هم برای اسرائیل هم برای کشور های ناتو هست از طرفی به کشوری مثل مصر هم اجازه حمایت از ناتوی عربی نمیده .

 

پس ما نیازمند ناو های جدید هستیم که من کمک گرفتن از روس ها و چینی ها رو پیشنهاد میکنم ، هرچند ایتالیایی ها واقعا بهتر هستند اما بدون شک دولت های غربی چنین اجازه ای نمی دهند .

 

در بحث زیر سطحی هم به اعتقاد من باید تنها با توان داخلی جلو رفت و این توان رو بشدت حمایت کرد چون اگر به نتایج خوبی در زیرسطحی برسیم بازدارندگی بسیااااار زیاد تری نسبت به جنگنده و تانک و ... خواهد داشت ، منظور من زیر سطحی هایی با سوخت هسته ای هست .

 

 

در پایان به اعتقاد من لیست ایده آل ما لیست زیر میتونه باشه :

 

۱_ سوخو ۳۰ اس ام 

۲_ میگ ۳۵

۳_سوخو۳۵

۴_تانک تی ۹۰ ام اس 

۵_موشک یاخونت و سامانه باستیون 

۶_ اس ۴۰۰

۷_ بالگرد تهاجمی کاموف ۵۲ یا رویاک

 

خرید ناوچه و زیر دریایی هم میتونه اگر از لحاظ مالی تونستیم گزینه خوبی باشه

 

 

 

  • Like 1
  • Upvote 4
  • Downvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ببینید هم از لحاظ مالی و هم سیاسی ایران نمی تواند خرید گسترده ی نظامی داشته باشه علاوه بر اگر قرار هست میلیاردها دلار به کشورهای خارجی بدهیم این پول را در طرح های داخلی سرمایه گذاری بکنیم هم امنیت بهتری را برای کشور ایجاد می کنیم هم اقتصاد کشور را به جلو می بریم. 

 

خرید یا انتقال تکنولوژی خارجی باید هوشمندانه باشه و قسمت هایی باشه که نیاز شدید داریم و فعلا توانایی ساخت یا سرمایه گذاری داخلی وجود نداشته باشه

  • Like 1
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
2 hours قبل , mehdipersian گفت:

ببینید هم از لحاظ مالی و هم سیاسی ایران نمی تواند خرید گسترده ی نظامی داشته باشه علاوه بر اگر قرار هست میلیاردها دلار به کشورهای خارجی بدهیم این پول را در طرح های داخلی سرمایه گذاری بکنیم هم امنیت بهتری را برای کشور ایجاد می کنیم هم اقتصاد کشور را به جلو می بریم. 

 

خرید یا انتقال تکنولوژی خارجی باید هوشمندانه باشه و قسمت هایی باشه که نیاز شدید داریم و فعلا توانایی ساخت یا سرمایه گذاری داخلی وجود نداشته باشه

 بله عقیده ما هم همین بود که اگر قراره میلیاردی خرج بشه صرف صنایع خودمون بشه ، اما این کار بلند مدت هست درثانی واقعیت اینه ما سالها با یک جنگنده در حد سوخو ۳۵ فاصله داریم ، یا همین اس ۴۰۰ ، حرفای منو اگه خونده باشید به وضوح نوشتم باید در عین خرید اس ۴۰۰ بر روی باور کار شه تا در حد اس ۵۰۰ بشه ، شاید زمانبر باشه اما خیییلی در بازدارندگی تاثیر داره .

 

 

واقعیت امر اینه باتوجه به صنایع ما ، با توجه به وضع اقتصادی ما ، با توجه به شدت تهدیدات حال و وضعیت ارتش ما ، واردات فعلا ، فعلا ، فعلا  بهترین گزینه هست .

 

چون ساخت و طراحی یک جنگنده در حد سوخو ۳۰ راحت پنج تا ده سال زمان لازمه، خب توی این ۵ سال یا ۱۰ سال با چی آسمان رو بگیریم ؟ درثاتی کشور هایی مثل چین هم سازنده جنگنده هستند اما در عین حال وارد کننده هم هستند ، خود اروپا با اینکه  سازنده هست وارد کنند هم هست ، پس خرید نظامی معقوله

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

با سلام

نکته ی خوب کلیپ پخش شده در خبرگزاری فارس به نظر بنده نمایش پرتاب موشک سدید از پهباد ابابیل بود«امیدوارم اشتباه نکرده باشم » که حقیر تا به این لحظه ندیده بودم هر چند دوستان اهل فن از خیلی وقت پیش، بودن این نوع موشک از خانواده ی بمبهای هدایت شده سدید رو تایید و تبیین کرده بودند.و در صورت عملیاتی شدن و تولید انبوه شدن و در اختیار قرار دادن ناوگان پهبادی سپاه و ارتش،  جهش بسیار قابل تاملی در برد عملیاتی تسلیحات نقطه زن هواپرتاب کشور در بحث پهبادی خواهد شد و خلاء داشتن یک موشک دورزن نقطه زن که دست بلند پهبادهای نظامی ، حتی در جهت صادرات حداقل به متحدین ،مرتفع خواهد شد.قطع به یقین نمایش این موفقیت برای سالهای گذشته خواهد بود و قطعا پیشرفت چشمگیری تا به امروز در این جهت صورت گرفته که قابل تقدیر و ستایش است 

  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
2 hours قبل , alinaderi گفت:

با سلام

نکته ی خوب کلیپ پخش شده در خبرگزاری فارس به نظر بنده نمایش پرتاب موشک سدید از پهباد ابابیل بود«امیدوارم اشتباه نکرده باشم » که حقیر تا به این لحظه ندیده بودم هر چند دوستان اهل فن از خیلی وقت پیش، بودن این نوع موشک از خانواده ی بمبهای هدایت شده سدید رو تایید و تبیین کرده بودند.و در صورت عملیاتی شدن و تولید انبوه شدن و در اختیار قرار دادن ناوگان پهبادی سپاه و ارتش،  جهش بسیار قابل تاملی در برد عملیاتی تسلیحات نقطه زن هواپرتاب کشور در بحث پهبادی خواهد شد و خلاء داشتن یک موشک دورزن نقطه زن که دست بلند پهبادهای نظامی ، حتی در جهت صادرات حداقل به متحدین ،مرتفع خواهد شد.قطع به یقین نمایش این موفقیت برای سالهای گذشته خواهد بود و قطعا پیشرفت چشمگیری تا به امروز در این جهت صورت گرفته که قابل تقدیر و ستایش است 

گمان کنم که بمب نمایش داده شده از خانواده قائم بود نه سدید

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

نکته جالب دیگه هم این بود که از هدف کششی استفاده شد برای تمرین پدافند و خود پهپاد منهدم نشد.

این هم از لحاظ اقتصادی بهتره و امکان تمرین بیشتر رو فراهم می کنه

هم از لحاظ تجربه و دانش فنی برای ساخت هدفهای کششی و دیکوی هایی که میتونند رو هواپیماهای جنگی هم نصب بشوند و فریب بدهند موشکهای دشمن رو.

 

سوخت موشک سدید چرا دود سیاه داشت؟

ویرایش شده در توسط Lord-Soldier
  • Like 1
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

گویا ایران شمار زیادی پهپاد MQM-107 از دوران پیش از سال ۱۳۵۷ داشته که کاربرد مفیدی نداشته اند و وزارت دفاع با بهینه سازی برخی تجهیزات ناوبری و الکترونیکی آنها را بروزآوری نموده است. 

  • Like 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
14 minutes قبل , Brave_Heart گفت:

گویا ایران شمار زیادی پهپاد MQM-107 از دوران پیش از سال ۱۳۵۷ داشته که کاربرد مفیدی نداشته اند و وزارت دفاع با بهینه سازی برخی تجهیزات ناوبری و الکترونیکی آنها را بروزآوری نموده است. 

تا جایی که اطلاعات وجود دارد ، پرنده بدون  سرنشین چوکار-2 ، نقش اصلی را در آموزش پرسنل پدافند بازی  کردند و می کنند ، این که کاربرد مفیدی نداشتند ، یک مقداری باعث تعجب هست .!!!!!

 

1_MFWEMgIzNLL-qCV4qsczZQ.jpeg1_ZkR17SGxBJqrARaUnd77rw.jpeg

  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
10 minutes قبل , MR9 گفت:

تا جایی که اطلاعات وجود دارد ، پرنده بدون  سرنشین چوکار-2 ، نقش اصلی را در آموزش پرسنل پدافند بازی  کردند و می کنند ، این که کاربرد مفیدی نداشتند ، یک مقداری باعث تعجب هست .!!!!!

 

1_ZkR17SGxBJqrARaUnd77rw.jpeg

ممنون می شوم ارتباط بین پست بنده با پست خود را توضیح دهید؟ مدل پهپاد به وضوح روی بدنه پهپادها درج شده بود و جای کهنگی، پرچ کاری، و تعمیرات را به وضوح روی بدنه آنها می توان مشاهده کرد. حالا چوکار از کجا این وسط پیداش شد الله اعلم!

این پهپادهای MQM-107، همانند سایر پرنده های نظامی و غیر نظامی، پس از دهه ها زمینگیری نیاز به بازسازی و بهینه سازی داشته اند. به همین سادگی! در ضمن مدل ۱۰۷ کاربردهای وسیعتری نسبت به مدل ۷۴ دارد.

ویرایش شده در توسط Brave_Heart
  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
2 minutes قبل , Brave_Heart گفت:

ممنون می شوم ارتباط بین پست بنده با پست خود را توضیح دهید؟ مدل پهپاد به وضوح روی بدنه پهپادها درج شده بود و جای کهنگی، پرچ کاری، و تعمیرات را به وضوح روی بدنه آنها می توان مشاهده کرد. حالا چوکار از کجا این وسط پیداش شد الله اعلم!

یک لحظه BQM با MQM اشتباه شد :D

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
18 hours قبل , MA5 گفت:

در پایان به اعتقاد من لیست ایده آل ما لیست زیر میتونه باشه :

 

۱_ سوخو ۳۰ اس ام 

۲_ میگ ۳۵

۳_سوخو۳۵

۴_تانک تی ۹۰ ام اس 

۵_موشک یاخونت و سامانه باستیون 

۶_ اس ۴۰۰

۷_ بالگرد تهاجمی کاموف ۵۲ یا رویاک

 

خرید ناوچه و زیر دریایی هم میتونه اگر از لحاظ مالی تونستیم گزینه خوبی باشه

 

 

 

از این همسایه عزیز ما در بهترین حالت و بصورت محدود، چند فروند میگ 29 ام2 و سوخو 30 (اونم با پشتیبانی درجه یک :P) بیشتر دستمونو نمیگیره. اینجور که بنظر میرسه هدف چین هست و جنگنده جی 10 سی.

ویرایش شده در توسط mazrze
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
    • توسط seyedmohammad
      بسمه تعالی
      182
       
      نظام رونمایی ها: امنیت زایی و امنیت زدایی
       
       

       
      به جهت اهمیت یافتن، برخوردار شدن از روش های نظام مند و دارای فلسفه در باب مساله نظام رونمایی های نظامی باید به دوران جنگ سرد رجوع کرد. در این دوره بود که مساله رونمایی از اهمیت ویژه ای برخوردار شد و هر یک از نظامات شرق و غرب برای آن روال های متفاوتی تعریف کردند. این امر در کنار دیگر سیاست های تبلیغی دو طرف از تاثیر بسزایی در شکل دهی به فضای جنگ سرد برخوردار بود.
       
      چیستایی  و چرایی
      فضای جنگ سرد از جهاتی متاثر از جنگ دوم جهانی بود. دنیا به تازگی از شر یک جنگ خانمان سوز جهانی آسودگی یافته بود، جنگی که جان ده ها میلیون نفر را در کام خود فروبرده و شهرها و سرزمین های بسیاری را به نابودی کشانده بود. در عین حال هر یک از دو قطب شرق و غرب حریف خود را قدرتمندتر از آن می دیدند که راه حل نظامی را به عنوان گزینه نخست برای حل اختلافات و حفاظت از منافع خود برگزینند. دراین دوره مفاهیمی چون بازدارندگی، دیپلماسی عمومی، جهت دهی به افکار عمومی و هژمونی در کالبد جدیدی سربراورده و از اهمیت ویژه ای برخوردار شدند.
      از آنجا که یکی از ویژگی های شاخص جنگ سرد رشد سریع صنایع نظامی بود و شاکله توان هر یک از دو قطب غالب را، خصوصا در جبهه شرقی، توان نظامی طرفین شکل داده بود؛  مساله ارائه و نمایش این توان نظامی در راستای دست یابی به مفاهیمی که پیشتر ذکر شد، در دستور کار قرار گرفت.
      با وجود داغ بودن مساله جاسوسی های نظامی و صنعتی، و به رغم آنکه از نظر حفاظت اطلاعات، هرچه بیشتر پنهان نگاه داشتن توان و دست آورد های نظامی در اولویت درجه اول قرار دارد، دست یابی و بهره بردن از مفاهیمی چون بازدارندگی، دیپلماسی عمومی و هژمونی چنان ارزشمند و اثر گذار بود که هر یک از طرفین شرق و غرب با توجه به برنامه ها و راهبردهای کلان خود نظامات رونمایی و تبلیغات نظامی خاص خود را تعریف کرده و توسعه دادند و با این کار ریسک هایی که از جانب مسائل حفاظت اطلاعاتی مطرح می شد را به جان خریدند.
       
      بلوک غرب
      در بلوک غرب و خصوصا آمریکا، به مساله تجهیزات نظامی و رونمایی از آنها در غالب سه دسته بندی پرداخته می شد.
      نخست تجهیزات و فناوری هایی که هیچ گاه هیچ اطلاعاتی از آنها منتشر نمی شد، این دسته از پروژه ها حتی در هنگام تنظیم لوایح بودجه ای ردیف بودجه روشن و مشخصی نداشتند و عموما با اسم های کدگذاری شده به آنها ارجاع داده می شد که بسیاری از آنها حتی تا به امروز طبقه بندی شده باقی مانده اند و یا اطلاعات بسیار اندک و محدودی از آنها منتشر شده است؛ این دست پروژه ها را اصطلاحا پروژه های سیاه[1] می نامیدند. تعداد این پروژه ها محدود بوده و عموما در لبه دانش و فناوری اجرا می شدند و از نظر توانایی به عنوان تجهیزات تغییر دهنده میدان بازی (رزم )[2] روی آنها حساب باز می شد و حتی در مواردی در دسته تجهیزات ویژه سناریوهای ماشین قیامت یا Doomsday قرار می گرفتند.
      دسته دوم تجهیزات و فناوری هایی بودند که اطلاعات محدودی از آنها امکان انتشار داشت، و باقی اطلاعات و اسناد مربوطه تا مدت زمان مشخصی تحت طبقه بندی قرار می گرفت و پس از طی زمان تعیین شده بخش قابل توجهی از اطلاعات و اسناد مربوطه به پروژه در سطح دسترسی عمومی قرار می گرفت که به عنوان نمونه هایی از این میان می توان به پروژه هایی چون U-2 و یا هواپیمای جاسوسی A-12 اشاره کرد.
      دسته سوم پروژه هایی بودند که به طور گسترده اطلاعات و تصاویر در مورد آنها منتشر می شد و در مورد توانایی ها و قابلیت هایی آنها تبلیغات صورت می گرفت و برنامه ریزی های ویژه ای جهت برنامه رونمایی از آنها ترتیب داده می شد، هرچند در مورد این دسته سوم نیز اطلاعات برخی جزئیات فنی و فناوری های خاص نیز به صورت طبقه بندی شده باقی می ماند.
       از علل اساسی این رویکرد غرب را می توان اهداف مرتبط با اعمال قدرت و مفهوم  هژمونی دانست که شامل آزادی، گردش آزاد اطالاعات، مالکیت خصوصی و اصالت بازار بود. مالکیت خصوصی صنایع بزرگ نظامی، فضای به مراتب بازتر رسانه ها نسبت به بلوک شرق و مساله بازاریابی جهت فروش این تجهیزات به کشورهای همسویی که از نظر اقتصادی توان تقبل هزینه این تجهیزات را داشتند را می توان به عنوان دلایل سطح دوم معرفی کرد. به عنوان مثال جنگنده اف-4 فانتوم که در دهه 60 میلادی عملیاتی شد به بیش از 11 کشور صادر و در مجموع حدود 5200 فروند از آن ساخته شد. همچنین جنگنده اف-5 تایگر به عنوان یک گزینه ارزان قیمت و دارای سطح فناوری پایین تر که اختصاصا برای متحدین کم درامدتر و با توان فنی پایین تر ساخته شده بود[3] به بیش از 17 کشور صادر و حدود 2250 فروند از آن ساخته شد. به عنوان آخرین مثال نیز می توان به جنگنده اف-16 فالکون اشاره کرد که به بیش از 25 کشور دنیا صادر شده، تا کنون بیش از 4600 فروند از آن ساخته شده و تولید، بازاریابی و فروش نسخه های به روز شده آن کماکان ادامه دارد.
       
      بلوک شرق
      در بلوک شرق و به طور اخص شوروی سابق اما امور دارای مشابهت ها و تفاوت های خاص خود بود. در دستگاه تبلیغاتی شوروی سابق تقریبا می توان وجود سه دسته قبلی را البته با تفاوت هایی قائل بود اما در عین حال دسته چهارم مهم دیگری نیز وجود داشت. این دسته چهارم شامل تجهیزاتی بودند که عملیاتی نشده بودند و یا حتی  قابلیت عملیاتی شدن نداشتند، و یا تجهیزاتی که در مورد توانایی ها و قابلیت های آنها بسیار اغراق شده بود. به عنوان نمونه می توان به جنگنده میگ-25 فاکسبت[4]  اشاره کرد که تا مدت ها تبدیل به کابوس بلوک غرب شده بود. جنگنده ای که در تبلیغات شوروی با قابلیت هایی چون پرواز در ارتفاع بلند، سرعت نزدیک به 3 ماخ و مجهز به رادار و تسلیحات پیشرفته معرفی شده بود به نحوی که با توجه به معادن بزرگ تیتانیوم شوروی، برای رسیدن به وزن و استحکام و مقاومت حرارتی مناسب، در بلوک غرب گمان می شد بدنه این جنگنده تماما از تیتانیوم ساخته شده است. این جنگنده و توانایی های مخوف آن تبدیل به بدترین کابوس بمب افکن ها و جنگنده های آمریکایی شده بود اما زمانی که در سال 1976 ویکتور بلنکو[5] با یک فروند فاکسبت به ژاپن پناهنده شد مشخص شد که توانایی های واقعی این جنگنده بسیار با آنچه در مورد آن ادعا می شد فاصله داشته و حتی بدنه آن جهت کاهش هزینه تماما از فولاد ساخته شده و از این روی دچار افزایش وزن شده است. یک مثال دیگر طرح بمب افکن استراتژیک با پیشران اتمی است. چنین پروژه ای با تفاوت هایی تقریبا به طور همزمان در آمریکا و شوروی در حال پیگیری بود، در طرف آمریکایی به دلیل محدودیت های ایمنی در نهایت این طرح کنار گذاشته شد اما در همان ایام در کمال ناباوری ناظران غربی، شوروی بمب افکن پیشران اتمی خود را به پرواز دراورد. سال ها بعد مشخص شد که شوروی تعمدا و با آگاهی از مشکلات ایمنی و زیستی خطرناک این پروژه طرفا جهت پیشبرد اهداف تبلیغاتی با لاپوشانی و دروغ گویی به خدمه این بمب افکن را به پرواز درآورده، کاری که البته به قیمت مبتلا شدن تمامی خدمه به سرطان و جان باختن اکثر آنها تمام شد. 
      از سوی دیگر شوروی با پذیرفتن فاصله صنعتی خود در بسیاری از فناوری های نظامی و همچنین توان مالی به نسبت محدودتر خود در تسلیحات گروه سوم به جای تبلیغات گسترده بر کیفیت و قابلیت های فنی چشم گیر عموما بر کمیت، توان تولید و تیراژ انبوه این تجهیزات تکیه می کرد به نحوی که در محتوای تبلیغی نظامی شوروی انبوهی از تصاویر یافت می شود که  شمار زیادی از تانک ها و جنگنده ها قاب تصویر را پر کرده اند. از سوی دیگر بسیاری از کشورهای هم پیمان و همسوی شوروی توان مالی و صنعتی گسترده ای نداشتند و حتی بعضا به لحاظ فنی توانایی بکارگیری تجهیزات پیشرفته و سطح بالا در آنها موجود نبود، چرا که بر اساس فلسفه و منش پرولتاریایی نظام کمونیستی شوروی که به دنبال مبارزه با امپریالیسم و متحد کردن طبقات کارگر در اقصی نقاط دنیا بود، بسیاری از کشورها و جنبش های همسوی بلوک شرق را کشورهای جهان سومی تشکیل داده بودند. به همین جهت مساله بازار یابی و فروش تجهیزات همانند بلوک غرب در شوروی در دستور کار قرار نداشت، با وجود آنکه بسیاری از تجهیرات از نظر کمیت در تیراژهای افسانه ای تولید می شد. در واقع حتی در بسیاری موارد تجهیزات نظامی قرار گرفته در اختیار کشورهای همسوی بلوک شرق با قیمت های بسیار کم و یا حتی کاملا در قالب کمک بلاعوض نظامی به آنها اعطا می شد.
       
       
       
      هدف مشترک، مسیر متفاوت
      در ایامی که یک جنگ جهانی دیگر بدترین کابوس بشر بود، در لبه تیغ بحران کوبا آنچه عطش ابرقدرت ها به بسط هرچه بیشتر قدرتشان را سیراب می کرد نفوذ و سیطره تبلیغاتی بود تا برنده جنگ هایی شوند که جنگ افزارهای مخوف در دو طرف آن صف آرایی کرده اند اما گلوله ای از سلاحی شلیک نمی شود. تا آنچنان که سانتزو در هنر جنگ خود آورده بدون جنگنیدن برنده جنگ ها بشوند. در این راستا علاوه بر هژمونی فرهنگی، ابرقدرت ها برای نمایش یک چهره موفق از خود به عنوان یک مدل توسعه ای و تمدنی کارآمد که حریف را مقهور خود ساخته روی نمایش ابزارها و توان صنعتی نظامی خود حساب ویژه ای بازکرد بودند. چه کسی بیشترین تعداد تانک را در اختیار دارد، چه کسی پیشرفته ترین بمب افکن را عملیاتی کرده، چه کسی سریع ترین جنگنده را ساخته، چه کسی اولین انسان را به فضا فرستاده، چه کسی اولین بار بر روی سطح ماه فرود آمده ، داستانی که دامنه آن حتی به مسابقه فضایی هم کشید.
      اگرچه دوران جنگ سرد به تاریخ پیوست اما کماکان صنعت نظامی به عنوان نمادی از توسعه فناوری و توان اقتصادی و نیز رکن رکین حفظ تمامیت ارضی و حفاظت از منافع کماکان نقش مهمی در شکل دهی به روابط سیاسی و ساختارهای جئوپلتیک جهانی بازی می کند. سرعت چین در ساخت ناوشکن ها و هواپیمابرهای جدید، مسابقه تسلیحات هایپرسونیک بین روسیه و آمریکا، جنگنده های رادار گریز، بمب افکن های استراتژیک، زیردریایی های اتمی، پهپاد ها و ... را که بازار رقابتی داغی در میان کشورهای قدرتمند نظامی دنیا دارند را می توان جملگی از ارکان نمایش قدرت نظامی، و به تبع آن ارائه الگوی کارآمد و توفق بر رقبا محسوب کرد.
      اما این نظام تبلیغات و رونمایی از آخرین دستاوردها باید از کارایی لازم برخوردار باشد تا علاوه بر آنکه کارکردهای مورد نظر را ارائه دهد، به سادگی به ضد آنچه که فلسفه وجودی آن بوده بدل نشود.
       
      یک نظام رونمایی و تبلیغی نظامی چنانچه از اثر بخشی در جامعه مخاطبینی که پیشتر مورد شناسایی قرار گرفته اند برخوردار نباشد به سرعت به جای امنیت زایی تبدیل به ابزاری خود ساخته برای امنیت زدایی و حتی تهیج دشمنان بدل می شود. چنین نظامی به جای آنکه ارائه دهنده الگویی موفق و مقتدر باشد که بر بلندای دیوار های دژ بازدارندگی بیافزاید صرفا نمایشی مضحک و سخیف خواهد بود که بنیان آن دیوارها را سست می کند. چنان نظامی به جای نمایش یک الگوی کارآمد خود به آیینه ای تمام عیار از بی کفایتی و نابخردی بدل خواهد شد. چنان نظامی به جای آنکه به دشمنان پیام قدرت و هوشیاری بدهد آنان را تهیج کرده و نسبت به ارتکاب اقدامات خصمانه تشویق می کند. چنان نظامی به جای آنکه در میان مخاطبان داخلی، جوانان و نخبگان شور و اشتیاق امید بکارد سر منشا یاس و نامیدی خواهد بود و آنان را نسبت به آینده کشور و نقش خود در آن آینده دلسرد می کند. چنان نظامی به جای تشویق دوستان در سراسر دنیا، طعنه و استهزای دشمنان و سر افندگی دلدادگان را به همراه خواهد داشت. در یک کلام خروجی یک نظام تبلیغی ناکارآمد مشابه آنچه در حال حاضر در کشور با آن رو به رو هستیم، آبی ست که به آسیاب دشمن ریخته می شود.
      بررسی تجربه های موفق و ناموفق جهانی و ارزیابی کارشناسان امر نشان داده است که یک نظام رونمایی و تبلیغی نظامی موثر باید شامل موارد زیر باشد:
       
      ·        باور پذیری
      ·        جذابیت بصری
      ·        تعیین و شناخت گروه مخاطبان
      ·   
       
      باور پذیری : در مباحث رسانه ای عنصر باورپذیری یا اعتبار، هم شامل محتوای پیام و هم شامل منبع پیام می شود و  اجزای عینی و ذهنی قابل باور بودن یک پیام یا منبع را در بر می‌گیرد.
      اصولاً دو راه برای ایجاد اقناع در دیگران وجود دارد:
      ـ راه محوری
      ـ راه حاشیه‌ای
      «راه محوری» در اقناع شامل توجه متفکرانه به استدلال موجود در پیام، ایده‌ها و محتواست و زمانی اتفاق می‌افتد که شنوندة پیام، انگیزه و توانایی فکر کردن در مورد پیام را داشته باشد. در واقع پردازش محوری به معنای تفکر عمیق در ایده‌ها و براهین درون یک پیام است.در موضوعات مرتبط با نیروهای مسلح باید توجه داشت در مواقعی که جامعه ی هدف تحلیلگران نظامی هستند
      اما «راه حاشیه‌ای» در اقناع زمانی است که دریافت‌کننده‌ی پیام، تلاش نکند با دقت در مورد ایده‌های درون پیام فکر کند. به بیان دیگر، شنوندة پیام، توانایی یا انگیزه یا هر دوی آن‌ها را برای درگیر شدن با پیام ندارد. [6]در این مورد یکی از مهم ترین فاکتور ها، منبع بیان کننده است. منبعی که شروط قابل اعتماد بودن و تخصص را داراست و علاوه برآن از دو عنصر، پویایی و کاریزمای نیز بهره می برد در مورد هر پیامی که صادر می کند بسیار باور پذیر خواهد بود. در این مورد اخبار رسمی صدا و سیما می تواند مثال خوبی باشد. با کاهش اعتماد عمومی به اخبار رسمی سیما مشخصا تبلیغات نظامی این منبع نیز دچار آسیب یادکرده می شود. وجود یک خبرنگار دفاعی مسلط به علوم دفاعی نیز می تواند موجب باور پذیری شود. در این مورد مثلا سیمای رسمی ما از چند خبرنگار بدون تخصص که همزمان از پوشک و شیرخشک هم گزارش تهیه می کنند استفاده می کند.
       جذابیت بصری: این موضوع دارای فاکتور های متعدد زیبایی شناسانه است که در موضوع تبلیغات مرتبط با دستاوردهای دفاعی نیز بسیار کاربرد دارد.
      در مورد این موضوع و موضوع شناخت مخاطبان به طور مفصل در اینجا بحث و گفتگو کرده ایم و پیشنهاد می کنم با توجه به این نوشتار یک بار دیگر مرورش کنید. 
       
       
       
      بررسی و مطالعه یک نمونه 
       
      در خرداد ماه سال جاری، چهارمین فروند از ناوهای کلاس جماران به نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران الحاق شد. این ناو 1400 تنی که از نظر وزنی و توان عملیاتی در استاندارد کورت ها دسته بندی می شود پس از 15 سال از شروع ساخت در خرداد 1400 سرانجام  تحویل نیروی دریایی شد. در حالی که در تبلیغات (پروپاگاندای) رسمی عموما این کلاس ناوها ناوشکن خوانده می شوند، اما این ادعایی ست  که تنها دست مایه تمسخر و استهزا را فراهم می آورد. در استاندارد های نظامی ناوچه ها  عموما در محدوده وزنی 5 هزار تن و ناوشکن ها عموما در محدوده وزنی بین 7 تا 10 هزار تن قراردارند که توان رزمی و قابلیت های دریانوردی بسیار بیشتری دارند، در واقع در حال حاضر نیروی دریایی هیچ ناوی از نوع ناوچه و یا ناوشکن در اختیار ندارد  و اصرار فرماندهان این نیرو بر " تفاوت نظام نامگذاری ایران و جهان" مشخصا چیزی بر قابلیت های رزمی این شناورها نمی افزاید. 
       

       
      ناوهای کلاس جماران در واقع حاصل تغییرات پر پلتفرم ناوهای کلاس الوند خریداری شده از انگلیس هستند که عمر طراحی آنها به بیش از نیم قرن پیش می رسد و از حیث طراحی و چینش کمپارتمان ها کاملا منسوخ هستند. مدت زمان بین 12 تا 15 سال هم که عموما برای ساخت هر کدام از این چهار ناو کلاس جماران صرف شده، نکته درخشان قابل افتخاری را برای تبلیغ و پروپاگاندای گسترده باقی نمی گذارد. از سوی دیگر این ناوها در بین ناوهای همکلاس خود از نظر توان تسلیحاتی یکی از ضعیف ترین، اگر نه ضعیف ترین، در سطح دنیا هستند و از نظر قابلیت پدافندی در صفر مطلق قرار دارند و در شرایط جنگی صرفا یک تابوت متحرک برای پرسنل آن خواهند بود.
      در 24 خرداد ماه در میان تبلیغات عمده رسانه های داخلی در حالی که از قابلیت های کم نظیر ادعایی آن و خصوصا رادار عصر بهینه شده مدرن آرایه فازی آن الحاق شد که چندی بعد در عکس های گرفته شده مشخص شد که شناور دشمن شکن مذکور درواقع صرفا از یک ماکت فوق مدرن به جای رادار بهره می برد، واقعه ای که برای مدت ها دست مایه تحقیر و استهزای قوای مسلح جمهوری اسلامی را در سطح منطقه و دنیا فراهم آورد.
      می بینیم که با عدم دقت بخشی از یک نهاد نظامی چگونه یکی از پر هزینه ترین محصولات دفاعی ما به جای امنیت زایی موجب امنیت زدایی شده و در سطحی بالاتر آبرو و عزتی که به قیمت خون شهدا برای این مملکت و نیروهای مسلح آن خریداری شده بود به ثمن بخس فروخته شد تا زیر تمسخر اجنبی لگدمال شود.
       
       
       
       
       
      و اما آن فغان بلند که گوش فلک را بخراشد:
       از آنجا که این اتفاق نه برای بار اول و دوم، که تبدیل به رویه ای عادی در سطح نیروهای مسلح شده است و سال به سال بیشتر به عمق فضاحت آن افزوده می شود و بیشتر راه نفس دلسوزان ایران و انقلاب را می بندد، ما را به دامان این سوال می کشاند که اساسا از نظر نیروهای مسلح جمهوری اسلامی فلسفه، چرایی و چیستایی نظام رونمایی ها چیست؟ امنیت افزایی با نمایش یک چهره قدرتمند و استوار، یا امنیت زدایی و تهیج دشمنان با نمایش یک چهره مفلوک، عقب مانده و خرفت از توان نظامی کشور؟
       
       
       
       
       
        [1] Black Projects
      [2] Game changer
      [3] این جنگنده هیچگاه در نیروی هوایی آمریکا به خدمت گرفته نشد
      [4] MiG-25 Foxbat
      [5] Viktor Belenko
      [6]https://fa.wikipedia.org/wiki/مدل_احتمال_ارزیابی
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.