
سامانه دفاع هوایی پانزده خرداد سامانه دفاع هوایی پانزده خرداد
توسط
00Amin, در در پدافند هوایی
امتیاز دادن به این موضوع:
-
مطالب مشابه
-
توسط aminor
بسم الله الرحمن الرحیم
منفک شده از تاپیک تحولات یمن
1399/11/09
تاپیکهای مرتبط با محوریت حمله به آرامکو
UAV kent 2.0 concept: عملیات تن ماهی
سپر صحرا : بررسی شبکه دفاع هوایی ارتش عربستان سعودی
منابع یمنی : شلیک موشک قاهر1 به شرکت نفت آرامکو در جیزان عربستان
-
توسط Azarakhsh
سيستم RBS-70 متشكل از يك موشك درون محفظهي پرتاب، يك سه پايه ي پرتاب كه بطور عمودي قرارگرفته و يك دوربين نوري است. پرتاب اين موشك توسط يك نفر انجام ميشود و ميتوان آن را بوسيله سه خدمه حمل و جابجا كرد.
موشك RBS-70 داراي يك آشكار ساز با شعاع ليزري است كه در قسمت عقب موشك نصب ميگردد. اين موشك مجهز به يك موتور Booster و موتور Sustainer و خرج پرتاب جامد ميباشد. زماني كه اپراتور موشك را شليك ميكند، موتور بوستر درون لوله ي پرتاب مشتعل ميشده و موشك با سرعت هرچه بيشتر به خارج از لوله پرتاب ميشود سطوح كنترل و 4 گيره ي نگهدارنده ي موشك به طرف موقعيتي كه موشك لوله را ترك ميكند، باز ميشوند. موتور Sustainer پس از آنكه موشك به فاصله ي ايمن از نقطه ي پرتاب رسيد، آتش ميگيرد و پس از آن موتور Booster از كار ميافتد.
دوربين ديد شبانه در RBS-75
يك دوربين مادون قرمز به نام Cond كه در باند 8 تا 12 ميكرون عمل ميكند، قابليت ديد درشب و روز را به موشك داده است . اين دوربين داراي حوزه ي ديد 8×12 ميباشدو براساس تكنولوژي تصويربرداري حرارتي ساخته و طراحي شده است.
كارد
RBS-70 داراي سيستم هدايت ليزري و يك سيگنال ليزري است كه از ايستگاه پرتاب موشك ساطع ميشود و پس از برخورد باهدف تعيين شده، انعكاس آن به موشك باز ميگردد.
هدف دشمن را ميتوان بطور چشمي توسط اپراتور پرتاب موشك تعيين كرد و يا ميتوان اين كار را توسط يك جستجوگر انجام داد. وقتي هدف مشخص شد، اپراتور ميتواند آن را رديابي كند و توسط سيستم تشخيص IFF8000 ، يا سيستم تشخيص هدفهاي دوست از دشمن، آن را شناسايي نمايد. زماني كه هدف مورد نظر متلعق به نيروهاي خودي باشد، يك چراغ اعلام خطر در دوربين روشن ميشود و سيستم توالي شليك از كار ميافتد. اپراتور، موشك را بطرف هدف نشانهروي مي كند و به كمك سيستم هدايت نيروي موشك، هدف را تا زماني كه موشك به نقطه اصابت به هدف برسد، رديابي نمايد.
موشك RBS-70 داراي يك آشكارساز ليزري است كه در قسمت عقب موشك نصب شده است. انوار خارج شده از اين آشكارساز كه از دم موشك نمايان است توسط يك پروسسور نصب شده روي موشك مورد استفاده قرار ميگيرند تا سيگنالهاي اصلاح مسير و گيرههاي كنترل موشك را هدايت نمايد. طول مسير پرواز موشك به لحاظ ژيروسكوپي نمايان ميگردد.
اين موشك داراي جستجوگر در قسمت جلو نمي باشد و سيستم هدايت ليزري در قسمت عقب جايگزين سيلكر Seeker شده است.
چنانچه موشك از شعاع ليزري منحرف شود و هيچ سيگنال هدايت كنندهاي دريافت نكند، طبق برنامهاي از پيش تعيين شده و در زمان پرواز خود به خود منهدم ميشود.
اين موشك مجهز به كلاهك 1/1 كيلوگرمي با قدرت انفجاري بالا، يك ماسوره ي مجاورتي ليزري و يك ماسوره ي ضربتي ميباشد.
RBSTO MK1+Missile
اين سيستم براي ارتش سوئد طراحي شده و مجهز به جستجوگر ليزري پيشرفته با حوزه ي ديد گسترده است. بطوري كه حوزه ي ديد آن نسبت به مدل MK1 كه 40درجه ميباشد، افزايش چشمگيري يافته و به 57 مي رسد. وقتي كه چند هدف مدنظر باشد؛ حوزه ي ديد وسيع تر و زوايه وسيع تري را بين مسير پرواز موشك و شعاع هدايت ليزري فراهم ميسازد.
RBS70 MK2
موشك MK2 در مقايسه با مدل MK1، تا صددرصد افزايش، در منطقه ي تحت پوشش داشته است. موشك MK2 داراي دستگاه كنترل ديجيتالي كوچكتر، موتور Sustainer بزرگتر و كلاهك سنگينتري است كه سرعت آن به 590 متر برثانيه افزايش يافته و برد آن به 7 كيلومتر مي رسد.
كلاهك اين موشك 50 درصد سنگينتر از مدل MK1 و قدرت نفوذي آن در برابر هدفيابي مثل هليكوپتر و غيره به مراقبت بيشتر ميباشد.
BOLIDE
موشك BOLIDE، مدل پيشرفتهي RBS70 MK2 ميباشد.حداكثر سرعت آن بيش از 2 ماخ ميباشد و نسبت به MK2 كه 6/1 ماخ سرعت دارد، سريع تر است. اين مدل از موشك ضدهوايي RBS70، مجهز به كلاهك انفجاري با وزن 1/1 كيلوگرم است.
موشك Bolide متشكل از تعدادي سيستم جديد از جمله ژيروسكوپ فيبرنوري، ماسوره ي مجاورتي (كه قابليت انهدام هدفهاي كوچك و تاريك را به موشك داده است) موتور sustainer جديد و سيستمهاي جديد الكترونيكي است. موتور sustainer جديد موجب كوتاهتر شدن زمان پرواز موشك و قدرت مانور بيشتر آن شده است.
يك سوئيت تجهيزات الكترونيكي كوچك و از پيش قابل برنامهريزي، به موشك امكان داده است تا به نرم افزارهاي جديد مجهز شود. اين موشك براي پدافند هوايي مورد استفاده قرار ميگيرد و حداكثر ارتفاع رهگيري آن بيش از 5000 متر است، اما ميتوان آن را براي مقابله با هدفهاي سطحي نيز به كار گرفت . برد اين موشك از 250 تا 8000 متر ميباشد.
این هم عکس موشک در اختیار ارتش پاکستان!!
شنیدم تو جنگ خودمونم یه نمونه ایش بوده!!
یه فیلم ازش دارم ولی حیف که خیلیه نمی تونم آپلود کنم!!
منبع:
naser.ofogh.net
-
توسط MR9
بسم الله الرحمن الرحیم
سرکوب پدافند هوایی دشمن
(Suppression of Enemy Air Defenses /SEAD)
بدون شرح !!!
یکی از ماموریتهای اصلی واحدهای پروازی نیروی هوایی پس از ظهورسه عنصرجدید در نبردهای معاصر (رادار/ توپخانه ضدهوایی هدایت راداری و نهایتا" موشکهای هدایت شونده زمین به هوا)، کنترل و ازکارانداختن و نابودی این سامانه ها می باشد .
بررسی دقیق نبردهای به وقوع پیوسته پس از جنگ دوم جهانی نشــــــان می دهد که هرکدام از این نبردها ، جنبه های نوینی از فناوری را با بکارگیری تجهیزات ، تسلیحات و تاکتیک ها به نمایش گذاشته و نشان داده اند که گاهی استفاده از وجود برتری کمی تسلیحات غیر پیشرفته در مقابل برتری کیفی تسلیحات پیشرفته و یا برعکس ، پیروزی های نظامی خیره کننده ای را به ارمغان آورده است. در کنار این مساله و به موازات افزایش توانایی های رزمی یک سامانه تسلیحاتی ، توسعه تاکتیکهای مورد نیاز نیز یک اصل غیر قابل اجتناب بشمار می رود . در چنین شرایطی ، سامانه های پدافند هوایی نیز از این قاعده مستثنی نبوده ، چــنانکه این نوع از سیستم های جــــنگ افــــزاری می بایست دارای قابلیت های پدافندی مناسبی باشند تا در مرحله آغازین تهاجم دشمن ، بتوانند ایمنی مناطق مسکونی ، مراکز ثقل سیاسی ، نظامی و اقتصادی را از گزند بمباران و آسیب حفظ نمایند و با ایجاد لطمات عمده به پیکره و استخوان بندی قدرت هوایی دشمن ، باعث لغو ماموریت های تهاجمی وبه احتمال زیاد تغییر نتیجه جنگ شوند . بنابراین، به صورت طبیعی ، نیروی هوایی مهاجم سعی خواهد نمود تا تهاجم خود را با انجام ماموریت های سرکوب پدافند هوایی آغاز نماید . برهمین اساس و بنا به تعریف وزارت دفاع ایالات متحده ، سرکوبی پدافند هوایی دشمن عبارتند از :
" انجام هرگونه فعالیتی به منظور خنثی سازی ، نابود سازی و ایجاد اختلال موقت یا دائم در سامانه های پدافند هوایی زمین و دریاپایه دشمن بوسیله تجهیزات مخرب یا اخلالگرها "
جنگنده / بمب افکن F-105G ، یکی از مهمترین جنگ افزارهای ارتش ایالات متحده برای مقابله با آتشبارهای سام ارتش ویتنام شمالی بشمارمی آمد .
این پرنده در تصویر فوق در حال تیک آف از روی باند پایگاه هوایی "کورات"(تایلند) است ، در حالی که برای اجرای ماموریتهای موسوم به وایلدویزل به مهمات ماوریک و شرایک مسلح می باشد .
پچ سینه اسکادارن های وایلدویزل
جنگنده / بمب افکن F-4G در حال تیک آف از فرودگاهی در عربستان
در حالی که برای اجرای ماموریت SEAD ، به مهمات متنوعی شامل مشکهای هوا به زمین ماوریک و مهمات ضد تشعشع شرایک و غلاف جنگ الکترونیک مجهز شده است .
ارتش ایالات متحده برای ایجاد برتری هوایی بر فراز منطقه نبرد ، تاکید زیادی بر استفاده از اسکادارن های وایلد ویزل دارد .
تصویر فوق یکفروند جنگنده / بمب افکن A-7E را بر روی عرشه فوقانی ناو هواپیمابر USS AMERICA نشان میدهد که برای اجرای عملیات بر علیه آتشبارهای دفاع هوایی لیبی (عملیات دره الدورادو ) آماده می شود . به نظر می رسد پرنده فوق برای اجرای این ماموریت به مهمات ضد رادار شرایک و مهمات هوابه زمین راک آی مارک II مجهز شده است .
ارتش های اروپایی نیز پس از مشاهده تاثیر تسلیحات ضد رادار ، بسرعت خود را به قابلیت های ضد رادار مجهز نمودند .
تصویر فوق یک فروند تورنادو ECR نیروی هوایی آلمان را که به مهمات ضدرادار هارم مجهز شده است را نشان میدهد
مهمات ضد تشعشع AGM-88 HARM، جنگنده / بمب افکنF/A-18 C
نیروی هوایی بریتانیا ، به شکل وسیعی از مهمات ضد رادار درسازمان رزم نیروی هوایی خود بهره می برد .
تصویر فوق ، یک تیر موشک ضد تشعشع آلارم را بروی یکفروند جنگنده/ بمب افکن تورنادو GR4 نشان می دهد .
در حال حاضر پرنده ویژه نیروی هوایی ارتش ایالات متحده برای اجرای ماموریتهای سرکوب پدافند هوایی ، جنگنده/بمب افکن F-16 CJ بشمار می آید .
پرنده فوق ، یکفروند F-16 CJ بلاک 50 سری D است که برای اجرای ماموریت SEAD ، به طیف متنوعی از مهمات شامل ، AIM-120 آمرام ، AIM-9 M سایدویندر در جایگاه های دو وهشت ، مهمات ضد رادار AGM-88 هارم در جایگاه های سه و هفت ، و برای هدفیابی به یک غلاف AN/ASQ-213 ، مسلح شده است .
با این حال و براساس نظرات خلبانان شرکت کننده در جنگ ویتنام ، قابلیتهای تاندرچیف و فانتوم به مراتب افزون تر از این نمونه فالکون بشمار می آمد .
نویسنده و مترجم : کارشناس ارشد جغرافیای سیاسی - MR9
Military.ir Copyright
تمامی حقوق برای انجمن میلیتاری محفوظ است
منابع :
1- Davis, Larry and Menard, David, Republic F-105 Thunderchief
2- Bill Siuru, Bill Holder-General Dynamics F-16 Fighting Falcon
3-F-4 PHANTOM II IN ACTION
4- "MODERN MILITARY AIRCRAFT "THUD"
5- A-7 IN ACTION
6- ویکی
7- مطالعات شخصی اینجانب از منابع گوناگون
-
توسط alala
سردار باقری در بازدید از همین نمایشگاه دستاوردهای دفاعی (محل حضور باور) اشاره کردند: در این نمایشگاه شاهد سامانه هایی برای پوشش ارتفاع بلند، متوسط و پست هستیم. ما تنها ارتفاع بلند را مشاهده کردیم و به نظر قسمتی از این نمایشگاه در معرض دید عموم نیست. شاید اون سامانه پست و یا حتی عقاب احتمالی هنوز برای رونمایی اماده نیست ولی ساخته شده نمونه مهندسیش.
-
توسط Sami1993
روی موشک لانچر طبس نوشته طائر 2 - آ
http://gallery.military.ir/albums/userpics/10104/36171_742~0.JPG
و روی موشک لانچر سوم خرداد نوشته طائر 2 - ب
http://www.leader.ir/media/album/original/36168_736.JPG
-
-
مرور توسط کاربر 0 کاربر
هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.