hosseingmn

جنگنده اف-26 ( F-26/stalma)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

جنگنده ي F.26 (يا stalma) اين پروژه در اصل براي بازار هاي تجاري و فروش به ناتو توسعه يافت اين جنگنده در واقع به عنوان جايگزيني براي جنگنده هاي F.16 در نظر گرفته شده بود جنگنده اي كه در عين داشتن مضامين پنهانكاري داراي قدرت مانور بالا براي نبرد هاي داگ فايت باشد(چون همانطور كه ميدانيد جنگنده هاي فالكن معمولا براي نبرد هاي داگ فايت در ارتفاع پايين در نظر گرفته مي شوند) اين طرح از سوي Stavatti Tactical Air Warfare Systems ارائه گرديد (شايان ذكر است تايوان بطور خواصي به اين پروژه تمايل داشت) اين شركت برنامه اين براي تكميل اين جنگنده ارائه داد كه بر اساس آن تا سال 2004 تعداد 100 فروند از آن را وارد خدمت نمايد(شايان ذكر است اين طرح يكي از رقباي جانبي طرح جنگنده ي ضربتي مشترك بود) هدف اوليه تكميل اين پروژه طراحي جنگنده اي براي دفاع هوايي كوتاه برد براي فرودگاه ها و ناوهاي هواپيما بر بود اين جنگنده قرار بود از يك موتور F119-PW-100 استفاده كند كه سرعت در حدود 2.3 ماخ را به آن مي بخشيد و برد آن در حدود 1200 كيلومتر و بيشينه وزن Take off برابر 22680 كيلوگرم بود شكل بدنه ي F.26 را شايد بتوان يكي از پيچيده ترين اشكال آيروديناميكي نيم قرن اخير دانست سكان ها و دم عمودي بشكلي خاص و جالب توجه ساخته شده بودند شكلي نيم دايره و هلالي شكل بالها نيز بجاي استفاده از بالهاي متحرك از از بالهاي با پسگرايي زياد(حالت نيمه بسته) و بالچه هاي جلوي پيشگرا و بزرگ اين امكان را به اين جنگنده ميداد كه بتواند مانور پذيري زياد و جلو گيري از واماندگي در سرعت هاي پايين را داشته باشد با تمام خواص پنهانكاري كه در بدنه بكار رفته براي افزايش توان حمل صلاح از جايگاه هاي خارجي براي حمل صلاح در نظر گرفته شده بود و جايگاه هاي داخلي نداشت بعدها با پيشرفت پروژه و تغيير برنامه ها نياز به جنگنده هاي چند منظوره ي ضربتي باعث گرديد تا سيستم جنگ افزاري و راداري آن هم تغيير كند براي نبرد هاي از تمام جنگ افزار هاي استاندارد نبرد هوايي بهره مند بود از سايدوايندر و پوپ والكان تا موشك هاي ميانبرد امرام براي حملات ضربتي نيز مي توانست از سير گسترده اي از جنگ افزار هاي هوابه زمين از هارپون تا انواع بمب ها استفاده نمايد گفته مي شد براي هر فروند از اين جنگنده هزينه اي در حدود 25 ميليون دلار نياز بود تا توليد گردد در نهايت اين پروژه در رقابت با پروژه هايي همچون X.35 و X.32 شانس چنداني نداشت و در نهايت ميدان را واگذار كرد ولي تايوان همچنان به پروژه علاقه مند بود با اين وجود گفته هايي از فروش طرح به تايوان وجود دارد البته رسما چيزي اعلام نگرديده چون چين شديدا مخالف است طرح جنگنده در واقع با تفكراتي قديمي و تكنولوژي مدرن ساخته شده بود جنگنده اي كه اصولا بتواند در تمامي نبرد هاي داگ فايت پيروز بيرون آيد و بيشترين قدرت مانور را دارا باشد مشخصات: مساحت بال: 41.81 متر طول: 15.18 متر ارتفاع:4.173 شعاع عملياتي:1200 كيلومتر سرعت: 2.3 ماخ موتور:F119-PW-100 نويسنده:محمد حسين جهان پناه www.aerospacetalk.com

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
25 ميليون دلار كه براي يه جنگنده نسل 5 خيلي مناسبه. واقعا براي من هم جاي سوال داره كه چرا توليد نشد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشكيل يك كنسرسيوم قدرتمند متشكل از شركت استاواتي و شركت سيستم هاي هوايي ديويژن در ايالت مينه سوتا، نيروي هوايي آمريكا سفارش ساخت يك هواپيماي جنگنده تاكتيكي را به وزارت دفاع داد تا بودجه اي براي ساخت آن در نظر بگيرند. وزارت دفاع با ساخت يك هواپيماي تك نفره و تك موتوره موافقت كرد تا در نبردهاي هوايي با سرعت هاي مافوق صوت نسبت به هواپيماهاي ديگر برتري داشته باشد. نام استالما درواقع مخفف كلمه هواپيماهاي چندمنظوره سبك وزن پيشرفته با باند كوتاه پروازي است كه برايش انتخاب كرده اند.پروژه تحقيقات در سال 1989 شروع شد و هدف اوليه ساخت يك هواپيماي جنگنده سبك وزن مفهومي >Concept< بود تا جايگزيني مناسب به جاي هواپيمايF16 - و18 F - در اواخر دهه1990 باشد. استالما اولين نامزد برگزيده نيروي هوايي آمريكا براي هواپيماهاي چندمنظوره بود كه از زمان رياست جمهوري بوش پدر آغاز شد. نام اختصاري F26 را انتخاب كردند. در هواپيماي F26 زاويه بال ها تغيير مي كند تا بهترين وضعيت را در هنگام فرود و برخاست و يا مانورهاي هوايي داشته باشد. سرعت2/3 برابر سرعت صوت را موتور توربوفن F119 برايش مهيا مي كند و به ارتفاع شصت هزار پايي نيز مي رسد. بالهايش از زاويه پنج تا هفتاد درجه قابل تغيير است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
وقتي كه جايگاه داخلي براي حمل سلاح نداره پس پنهانكار نيست و در نتيجه نسل 5 نيست راستي يه سوال : تو متن به بالهاي هلالي و نيم دايره اشاره شده ولي تو عكس اين مشاهده نميشه. چرا؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
همیشه برای کنسل شدن طرح یک جنگنده نیازی به دلیل فنی نیست. گاهی اوقات باید دلیل را در در مافیای تسلیحات جستجو کرد. تامکت را چگونه بازنشسته کردند؟ واقعا باور می کنید به دلیل هزینه بالای تعمیر و نگه داری بود؟ حالا دقت کنید ببینید که چه جنگنده ای جایگزین تامکت شد. سوپر هورنت که به هیچ وجه با مشخصات تامکت همخوانی ندارد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مقاله ی جالبی بود

در نهايت اين پروژه در رقابت با پروژه هايي همچون X.35 و X.32 شانس چنداني نداشت و در نهايت ميدان را واگذار كرد

خوب وقتی طرح بهتری بوده از طرح بهتر از طرح f26 استفاده می شه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مقاله ی جالبی بود

در نهايت اين پروژه در رقابت با پروژه هايي همچون X.35 و X.32 شانس چنداني نداشت و در نهايت ميدان را واگذار كرد

خوب وقتی طرح بهتری بوده، از طرح بهتر به جای طرح f26 استفاده می شه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18]F26-STALMA[/size]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/11ty74p.jpg[/img]
F26 یک جنگنده چند منظوره است که برای فروش به نیروی هوایی امریکا و کشورهای عضو ناتو توسعه داده شد. این جنگنده در رده جنگنده های نسل پنجم قرار میگیرد که بصورت تک نفره , یک موتوره که با بدنه دارای هندسه دگرگون شده خود به عنوان جنگنده برتری هوایی پیشنهاد شده بود که البته قابلیت مشاهده کم (استیلث) و چالاکی بالا در این ضمینه به جنگنده کمک زیادی میکرد.

STSLMA بوسیله شرکت سیستمهای جنگ هوایی تاکتیکی STAVATI توسعه داده شد, برنامه زمانی برای ورود یه تولید , در مدت تکمیل یک اثبات گر و یک مقیاس کامل برنامه در سال 2004 اماده شد. STAVATI پیش بینی کرد نرخ تولید نامی 50 تا 100 فروند در سال که در نهایت کل تولیدات برای کشورهای خواهان به 700 فروند میرسید.
بهینه سازی برای برتری هوایی , برای F26 پیشنهاد شد تا قابلیت های چند ماموریته برای ان تعریف شود . F26 مناسب برای تسلط هوایی, گشت زنی هوایی , حمل کننده سیستم های دفاع هوایی , رهگیری هوایی, قطع پشتیبانی هوایی , حمله دقیق به اهداف در عمق دشمن, سرکوب دفاع هوایی (عملیات SEAD ) شناسایی تاکتیکی و پرتاب مهمات هسته ای , کاهش بسته تعمیر و نگهداری(منظور کاهش دوره تعمیر و مخارج نگهداری) F26 در انجام عملیات های محوله بی نظیر عمل میکرد.

گسترش:
F26 برای بر طرف کردن نیازهای مشخص USAF با پیروی از روی توانایی های F16 بود. که بویینگ با چند نقشه کردن جنگنده برنامه (MRF ), نقاط ضعف بحرانی که در جنگ خلیج (پارس) درک شده بود باید برطرف می شد که این موارد شامل مدت تعمیر و نگهداری کم ,سبک وزن و در کلاس قیمتی 25 میلیون دلار می بود.
F26 با حمل جنگ افزار داخل بدنه همانند نایت هاوک F117 باعث کاهش اثر بار های خارجی میشود(البته در نمونه های ابتدایی تسلیحات در خارج بدنه خمل میشد). این کار باعث میشود تا STALMA برای عملیات های ضربتی کارآمد شود. قابلیت مانور هوایی و عملیاتی که از توانایی های F16 قدم فرا نهاده در حالی که شعاع عملیاتی راهبردی و تسلیحات STALMA برای نفوذ در شبکه های اطلاعاتی (منظور سیستم های جنگال هست)و ماموریت های هوا به هوا راضی کننده است.

در ابتدا معیار طراحی استاواتی اگر چه براساس سبک وزن بودن و تهیه سیستم تسلیحاتی ارزان قیمت بود. مشخصات کارایی جنگنده F26 فرا تر ازحدی که تعریف شده بود به جز چند درصد تفاوت نداشت, اما مهم این بود که کارایی و سطح بدنه هواپیما/اویونیک(سیستم های الکترونیکی هواپیما) /فناوری سیستم ها و رسیدن به تمام خواسته ها با همان قیمت قبلی با یک مقدار تعدیل شده بیشتر از 25 میلیون دلار بود.

پیکره بندی:
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10288.jpg[/img]
F26 دارای سکان های عمودی جفتی, تک موتوره, بالهای متغیر , کانارد های رو به جلو , سیستم ورودی هوای دوگانه, یک توپ M61A2 ولکان ثابت که با یک ارایه خیلی بزرگ تسلیحات خارجی و یک خلبان کامل میشود. اصلی ترین وظیفه استالما نبردهای نزدیک است. مضافا اینکه استالما با آزامایش های انجام شده و اویونیک یکپارچه قابلیت یک جنگنده چند ماموریته را داراست. طراحی جنگنده نسل پنجم F26 پیش از طرح جنگنده ضربتی مشترک JSF که در ان دو جنگنده X35 وx32 توسط شرکتهای لاکهید و بویینگ ارائه شدند انجام شده بود. بهره گیری از نیروگاه, تسلیحات , اویونیک و سیستم های پیشرفته با فناوری پیشرو در YF22/YF23 (که تحت برنامه های DEM از طرف لاکهید مارتین و VAL از طرف نورثروپ پیگیری شد) که بعدا در برنامه F22 انجام شد از خدمات برنامه F26 میباشد بطوریکه یکپارچه سازی تولید قطعات با کیفیت صنعتی برای F22 از جمله این خدمات است.
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/f26-1%7E0.gif][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_f26-1%7E0.gif[/img][/url]
مشخصات:
طول: 9.15 متر
ارتفاع: 4.173 متر
طول دو سر بال: 15.18 متر
مساحت بال ها : 41.81 متر
کمینه زاویه بال ها: 5 درجه
بیشینه زاویه بال ها: 70 درجه
وزن خالی: 7257 کیلوگرم
وزن معمولی برخواست: 12247 کیلو گرم
بیشینه وزن برخواست: 22680 کیلو گرم
موتور: یک عدد موتور توربو جت F119-pw-100 با تراست 15875 کیلوگرم بر متر مربع
بیشینه سرعت: 2.3 ماخ
شعاع عملیاتی: 1200 کیلومتر
بیشینه نرخ اوج گیری:18288 متر بر دقیقه
سقف پروازی: 18300 متر
تسلیحات: یک توپ ولکان 20 میلیمتری
موشک های هوا به هوا : سایدوایندر- اسپارو- آمرام
موشک های هوا به سطح: هارم و ماوریک
بمبهای قابل حمل :GBU32 و B61 و B83 (دو بمب اخری بمب اتمی هستند)

مترجم javadjab

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چیه با این قیافه زشتش .

این هواپیما هیچ وقت در دستور بررسی نیز قرار نگرفت و بسیار با سردی برخورد شد.

معمولا پنتاگون وقتی می خواد چیزی رو بخره باید خودش مناقصه آن رو بگذاره، به این صورت که می یاد یکسری قابلیت هایی که نیاز داره رو به صورت یه نوشتار در اختیار قرار می ده، بعد شرکت هایی که می خواند شرکت بکنند می یاند و این اسناد رو می خرند و در مناقصه شرکت می کنند. بعد از مدت زمانی که بهشون مهلت داده شده می یاند و طرح هایی رو که آماده کردند رو تحویل می دهند .

سپس این طرح ها به بررسی گذاشته شده و بهترین از لحاظ فنی و قیمت خریداری می شه. ( البته رشوه در این میان نقش به سزایی دارد. )


این طرح حتی روی میز برای بررسی هم نرفت .


بازم قيافه F23 به این می ارزه. همین طور قابلیت های فنی اش.

[img]http://www.investireoggi.it/forum/immagini/1235942563f23ec944245431.jpeg[/img]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اقا reza4087 بایت عکس ها دستت درد نکنه منم عسهای زیادی ازش داشتم که متاسفانه به علت کند بودن اینترنتم نتونستن اپلود کنم

[quote]این هواپیما هیچ وقت در دستور بررسی نیز قرار نگرفت و بسیار با سردی برخورد شد. [/quote]
در واقع در رقابت با طرح های x35 وx32 کنار رفت ولی طرح نو اورانه و جالبی داره و البته مانور پذیری بالایی هم داره مطمئن باش اگر این طرح رو یک شرکت بزرگ داد به همین راحتی کنار نمیرفت

یک نکته جالب در مورد این شرکت ساخت جنگنده با طرح های کاملا جدید هست
stavati.com

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.