FLANKER

بررسی کامل موشکهای قابل پرتاب از زیردریایی کیلو

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

زیردریایی کلاس کیلو یکی از مهم ترین زیردریاییهای تهاجمی – تدافعی روسیه محسوب می شود ( که خوشبختانه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز به آن مجهز است ) و از ای رو قابلیت حمل موشکها و اژدرهای قدرتمندی را دارا می باشد .
یکی از مهمترین این کلاس موشکها خانواده ی SS-N-27 Sizzler / P-900, 3M54 Klub family می باشد این خانواده شامل 5نوع موشک می باشد که در تاپیک فوق به بررسی انها می پردازیم .
این خانواده برای انهدام و نابودی شناورها و زیردریاییها و اهداف زمینی ساخته شده و دارای سیستمهایی است که می تواند از پس سیستمهای ضد موشک و حفاظتی اهداف تا حد بسیار زیادی بر بیاید . این خانواده خود به دو بخش تقسیم می شود که بدین صورت است :
بخش s یا club-s برای نابودی زیردریاییها که شامل مدلهای 91RE1 و 91RE2 می شود .
بخش N یا club-n که هدف انها انهدام اهداف سطحی است که البته بدین صورت هستند :
3M-54E و 3M-54E1 برای هدف گیری ناوها و شناورهای دشمن و 3M-14E که زیردریایی به ساحل می باشد .
این موشکها همگی دارای 533 میلیمتر قطر بر اساس قطر اژدرهای استاندارد کشورهای شرقی هستند زیرا مقر پرتاب همگی از مقر اژدر 533 میلیمتری می باشد و زیردریایی کیلو فاقد مقر عمودی برای پرتاب موشک می باشد که البته در این روش پرتاب هیچ گونه مشکلی برای هدف گیری وجود ندارد ، هم اکنون به بررسی یک به یک این 5 موشک می پردازیم .

موشکهای ضد کشتی 3M-54E و 3M-54E1
این موشک دارای حدود 300 کیلومتر برد است و دارای 3 فاز شلیک بدین صورت می باشد ، فاز اول که مرحله شلیک و رسیدن موشک به ارتفاع مناسب در منحنی پرواز خود است ، این فاز دارای سرعت SUBSONIC ( زیر صوت ) و معادل 0.6 تا 0.8 ماخ می باشد در این فاز موشک ابتدا توسط یک بوستر تا ارتفاع 150 متر پرتاب می شود و بعد با یک موتور دیگر به ارتفاع مناسب می رسد . پس از رسیدن موشک به ارتفاع مناسب در منحنی محاسبه شده برای رسیدن به هدف ،فاز دوم با روشن شدن یک موتور یدکی اغاز به کار می کند و همزمان بالچه های موشک باز می شوند ، در این فاز که مهم ترین مرحله است ، موشک ارتفاع خود را تا 10 الی 15 متری سطح اب به تدریج کاهش می دهد و موشک مسیر خود را به سمت هدف تعیین شده تنظیم میکند و اگر هدف در حال حرکت باشد ، سرعت و مسیر خود را بر اساس ان تنظیم کرده تا از آن نگذرد و خط سیر هدف و موشک در لحظه مشخص به هم برخورد کنند که این مرحله نیز مانند مرحله اول سرعتی زیر صوت دارد . پس از اینکه موشک به حدود 50 تا 60 کیلوتری هدف رسید ، مرحله سوم اغاز می شود ، در این مرحله سوخت جامد مشخص شده با پس سوز شروع به کار می کند و سرعت خود را در مدت کوتاهی از SUBSONIC به SUPERSONIC و معادل 2.9 ماخ می رساند ، و با ارتفاعی معادل 10 متر به سمت هدف پیش می رود در 10 تا 15 کیلومتر انتهایی مسیر موشک تا هدف ، ارتفاع موشک از سطح دریا به 3 تا 5 متر میرسد و به مسیر خود ادامه می دهد تا برخورد کند . یادآوری میکنم تمام مراحل فوق کاملا خودکار بوده وموشک از سیستم Active Radar Homing Inertial استفاده می کند .
وزن موشک به هنگام شلیک 1750 کیلوگرم است که دارای کلاهکی به وزن 450 کیلوگرم می باشد و کلاهکی به این وزن می تواند ضربات مهلکی را به ناوها و کشتیها وارد سازد . طبق اخرین اخبار کشور هند سفارش این موشک را برای زیردریاییهای کیلوی خود طی قراردادی با روسیه منعقد کرده است .
به جز زیردریایی کیلو روسیه ، هواپیماهای TU-142 نیز قادر به حمل 6 تا 8 فروند از این موشک می باشند .
در حقیقت مدل 3M-54E1 مدل صادراتی این موشک می باشد و فرق عمده ای با مدل 3M-54E ، وزن آن وطول و برد ان می باشد که در مشخصات خواهید دید .
[align=center]
تصویر

تصویر
[/align]

سیستم راداری این موشکها
رادار این موشک ساخته ی radar-mms در سنت پطرزبورگ روسیه است و مدل آنARGS-54 است . این رادار تجسسی برد عملیاتی حدود 60 کیلومتر دارد و در زاویه 45 ± درجه افقی و 10± درجه ی عمودی تجسس و هدف یابی می کند . طول آن 70 سانتیمتر و قطر آن 42 سانتی متر است و 40 کیلوگرم بدون پوشش پلاستیکی خود وزن دارد . این رادار طوری ساخته شده تا در شرایط بد جوی نیز به خوبی به کار خود ادامه دهد . در حقیقت همانطور که گفته شد در فاز پایانی حرکت موشک ، ان با سرعت حدود 2.9 ماخ و با هدایت رادار خود به سمت هدف می رود ، اما در فاصله ی 20 کیلومتری هدف به ارتفاع 3 تا 5 متری سطح آب می رسد . در این حالت موشک طبق برنامه ریزی انجام شده در سیستم هدایتش شروع به حرکت زیگزاگ می کند تا لحظه برخورد فرا برسد .
مشخصات کلی مدلهای 3M-54E و 3M-54E1
طول : 6.2 و 8.22 متر به ترتیب مدل E1و E
قطر : 533 میلیمتر در هر دو مدل
وزن در هنگام پرتاب : حدود 1780 کیلوگرم در E1 و 2300 در E
برد : 300 کیلومتر در E1 و 220 در مدل E
تعداد فاز : 3
نوع هدایت : Active Radar Homing Inertial
وزن کلاهک : حدود 200کیلو گرم در مدل E و 400 در E1
ساخت : روسیه
نوع اهداف : شناورهای سطحی
سرعت : بین 0.6 تا 0.8 ماخ در فاز یک و دو و 2.8 تا 2.9 ماخ در فاز پایانی
نوع رادار : ARGS-54
قابلیت شلیک از عمق 30 تا 40 متری

[align=center]تصویر[/align][]

موشک زیردریایی به ساحل 3M-14E و 13M-14E
در حقیقت این موشک شباهت زیادی به مدلهای قبلی یاد شده دارد ، اما تغییراتی در آن انجام شده تا برای هدف قرار دادن اهداف و پایگاههای زمینی از آن استفاده شود . این تغییرات شامل اضافه کردن یک ارتفاع سنج حساس از نوع BAROMETR است که نسبت به فشار هوا ارتفاع را می سنجدو به موشک برای عبور از عوارض روی زمین کمک می کند و سیستم هدایت ماهواره ای گلوناس GLONAS برای هدایت موشک به است ، برای پنهان ماندن از چشم رادارها ، موشک با این سیستمهای فوق می تواند ارتفاع خود را بین 20 تا 150 متر تغییر دهد و ضمن عبور از پستی و بلندیها ، از دید رادار نیز پنهان باشد . در فاز انتهایی ، این موشک از سیستم هدایتی موسوم به ‘Korrelatsionaya’ استفاده می کند . این سیستم تا حدی پیچیده است و از محاسبه توابع مختصات نقطه هدف برای جهت یابی استفاده می کند . ( روسها هم کشتن خودشونو با این ریاضیات پیچیدشون !! ) این دلیل استفاده از این روش ، احتمال پنهان بودن هدف مورد نظر از دید رادار است . اختلاف دیگر آن با موشکهای قبلی سرعت زیر صوت آن است . این موشک در تمام 3 فاز خود به صورت subsonic پرواز می کند .
نکته مترجم : یعنی این موشک مانند یک موشک ضد کشتی پرتاب می شود ، و مانند آن با ارتفاع کم پرواز می کند ، اما با یک سیستم قوی و هدایت ماهواره ای و محاسبات پیچیده ، مانند یک موشک بالستیک با دقت فوق العاده زیاد بر سر هدف فرود می آید . و چون با استفاده از مختصات به هدف نزدیک میشود ، جمینگ و اختلالات راداری نمی تواند تاثیری بر روند آن داشته باشد . البته نقطه ضعف آن این است که از آن فقط برای زدن اهداف ایستا و ساکن می توان استفاده کرد و اهداف متحرک را بوسیله این موشک نمی توان هدف قرار داد .
این دو مدل نیز کاملا مانند یکدیگرند و فقط 3M-14E برای شلیک از زیردریایی و 3M-14E برای شلیک از زمین و کشتی طراحی شده اند و به این دلیل اختلافات جزیی با هم دارند .
[align=center]
تصویر[/align]

. مشخصات کامل آنها :

موشکهای ضد سطح 3M-14E/ P900 و 13M-14E / P900
نوع : دریا به ساحل
ساخت : روسیه
هدایت : سیستم ماهواره ای مختصات GLONAS
وزن کلاهک : 400 کیلو گرم از نوع HE
پیشرانه : بوستر سوخت جامد و موتور توبو جت
برد : 275 تا 300 کیلومتر
قابلیت شلیک از عمق 30 تا 40 متری
سرعت : بین 0.6 تا 0.8 ماخ
طول در مدل 3M-14E : 6.2 متر ( شلیک از زیردریایی )
طول در مدل 13M-14E : 8.2 متر ( شلیک از زمین و کشتی )
قطر در مدل 3M-14E : 533 میلیمتر
قطر در مدل 13M-14E : 645 میلیمتر
عرض بالچه ها : 3080 میلیمتر
وزن در هنگام پرتاب در مدل 3M-14E : 1770 کیلو گرم
وزن در هنگام پرتاب در مدل 13M-14E : 1951 کیلو گرم
[align=center]
تصویر

[/align]

موشکهای ضد زیر دریایی 9RE1 و 9RE2
این موشکه جزو موشکهای سوپر سونیک و برای هدف قرار دادن زیردریایی ها مورد استفاده قرار می گیرند و تنها در طول و سرعت نهایی با هم تفاوت دارند . ( مدل 1E طول بیشتر و در نتیجه موتور قوی تری دارد )
مدل 9RE1 به دلیل بوستر پرتاب قویتر می تواند از حداکثر عمق زیردریایی کیلو شلیک شود ولی مدل
9RE2 حداکثر از عمق 150 متری شلیک می شود و از عمق کمتر نمی توان آن را شلیک کرد . رادار این موشک تا رسیدن به نزدیک ترین نقطه در سطح اب بالای زیردریایی به صورت self-homing می باشد و در هنگام ورود به اب با استفاده از سیستم hydro-acoustic هدایت می شود . این موشک ها هر دو قابلیت شلیک در زمانی که زیردریایی در حال حرکت با سرعت 15 گره است را دارند .
این موشکها دارای سه فاز و مانند موشکهای بالستیک مسیری منحنی شکل دارند . فاز اول که به کمک بوستر انجام میگیرد موشک را به ارتفاع لازم می رساند و فاز دوم آن را به سمت هدف هدایت می کند ، فاز سوم نیز در زیر اب شروع به کار میکند .
[align=center]
تصویر

[/align]

مشخصات موشکهای ضد زیر دریایی 9RE1 و 9RE2
طول 9RE1 : 8 متر
طول 9RE2 : 6.5 متر
قطر در هر دومدل : 533 میلیمتر
برد : 40 تا 50 کیلومتر
وزن مدل 9RE1 : 2050 کیلو گرم
وزن مدل 9RE2 : 1300 کیلو گرم
وزن کلاهک : 76 کیلو گرم
سرعت در مدل 9RE1 : 2.5 ماخ
سرعت در مدل 9RE2 : 2 ماخ .
[align=center]
تصویر

تصویر[/align]

تاریخچه ساخت این خانواده مربوط به اواخر دهه ی 80 می شود که هدف از ان ساخت موشکهایی استاندار با ابعاد تقریبا یکسان برای پرتاب از مقر 533 میلیمتری زیردریاییهای ساخت روسیه بود .
مترجم : FLANKER
هر گونه کپی و استفاده ی غیر قانونی از این متن بدون اجازه مترجم ممنوع است .
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تشکر میکنم از بابت زحمتی که برای تهیه این مطلب مفید و بسیار جالب متقبل شدید. یک ارتقای درجه به شما بدهکاریم و نگه داشتیم برای زمانی که چند مدیر دیگر نیز به سطح ارتقای درجه برسند. :mrgreen: راستی منبع اصلی را ذکر کنید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فلانکر عزیز دستت درد نکنه. عالی بود. توی یکی از رزمایش ها یه موشک ضدکشتی از زیردریایی های کلاس کیلو شلیک شد. میدونی چی بود؟ و زیردریایی های کیلوی ایران از این موشک هایی که گفتی استفاده می کنند؟ و اگه استفاده می کنند از کدوم هاشون؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

تشکر میکنم از بابت زحمتی که برای تهیه این مطلب مفید و بسیار جالب متقبل شدید.

یک ارتقای درجه به شما بدهکاریم و نگه داشتیم برای زمانی که چند مدیر دیگر نیز به سطح ارتقای درجه برسند. :mrgreen:

راستی منبع اصلی را ذکر کنید.

من معمولا برای تهیه مطالب از چندین منبع استفاده می کنم
این منابع در این تاپیک موثر بودند :
fas
و یک سایت نظامی هند
و سایتی از چین

در ضمن باید به این نکته اشاره کنم که هند سرمایه گذاری زیادی برای خرید این موشکها کرده و حتی چند ناو چه خودش رو آماده و مجهز به این نوع موشکها کرده ، به جز کیلوهایی که در اختیار داره که اونها رو هم به این نوع موشک مجهز کرده
در مورد موشک شلیک شده از کیلوی ایران هم به نظرم به احتمال 90 درصد 3M-54E1 یا 3M14E بوده مگر اینکه متخصصان ما موشکی داخلی منطبق بر تیوبهای پرتاب زیردریایی کیلو ساخته باشند چون حتی چینیها هم فعلا از خریداران این موشکها هستند و من در سایت نظامی مربوط به چین این خبر رو خوندم . در هر صورت این خانواده موشکها با کاربردهای متنع با توجه به بردشون و وسعت خلیج فارس و دریای عمان می تونند به خوبی در صورت وقوع جنگهای احتمالی از پس کشتیها بربیان .
از دوستانی که در مورد فالانکس اطلاعات دارند خواهش می کنم به بحث بپردازند که ایا فالانکس با توجه به سرعت و نوع حرکت این موشک قادر به رهگیری و نابودی اون هست یا نه ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مطالب مفیدی بود!!! اگه ما بخواهیم از این موشک ها استفاده کنیم پول زیادی از کشور خارج می شه! راستی شنیده بودم میشه نور هم از اونا شلیک کرد!راستی اگه زیر دریایی با چینی ها بسازیم(چون چینی ها خیلی زیر دریایی های بی صدایی می سازن) و بتونیم کلاسی تولید کنیم که موشک های بالستیک مثل قدر رو حمل کنه؟؟؟ این جوری اگه به نزدیک های کانادا از طریق روسیه برسیم امریکا رو زدیم!!! :mrgreen: :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برای شلیک موشک از زیردریایی کیلو این موشک باید دقیقا منطبق بر اندازه و قطر مقرهای پرتاب اژدر اون باشند یعنی قطر 533 میلیمتر و طول 6.2 متر . پس موشک باید دقیقا این ابعاد رو داشته باشه . در مورد موشک نور هم باید بگم که نمونه اصلی اون یعنی c-802 قادر به پرتاب از زیر آب نیست مگر اینکه در ایران تغییراتی روش داده باشند . یادتون باشه این خانواده موشکها از زیر آب شلیک می شوند و C-802 این قابلیت رو اقلا تا اونجایی که من می دونم نداره .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سامان جان این زیردریایی که می گی اتمیه؟ بدون سوختگیری قراره تا کانادا بره؟ بابا ای ول محض اطلاعاتون بگم آمریکا یه شبکه شنود خیلی قوی توی سرتاسر اقیانوس آرام کارگذاشته که حرکت زیردریایی های روسیه رو رهگیری کنند. داستان مال امروز و دیروز هم نیست خیلی قدیمیه. اگه قراربود هرکشوری که زیردریایی داره باهاش بره حمله کنه به امریکا که تا حالا چیزی ازش نمونده بود. بعدش هم با این موشکهایی که گفتی میشه لطف کنی بگی دقیقا کجای آمریکا رو می خواهی بزنی؟ لطفا بیشتر توضیح بده.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگر کیلوهای ما هم از موشک های ضدکشتی 3M54E استفاده کنند عالی میشه. موشک ضدکشتی سوپرسونیک برای شرایط فعلی ما و حضور ناوگان پنجم نیروی دریایی امریکا در منطقه لازمه. اگه مهندسین کشورمون بتونن یک موشک ضدکشتی با برد حداقل 180 کیلومتر و سرعت 2 ماخ با سر جنگی 250 کیلوگرم طراحی کنند عالی میشه. حداقل در خلیج فارس و تنگه هرمز کسی نمیتونه جلومون وایسه! راحت از ساحل میتونیم همه جا رو کنترل کنیم. :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در مورد موشکهای ضد کشتی به زودی باز هم اطلاعاتی خواهید دید . البته در مورد کلاهک هسته ای باید بگم نه تنها موشکها بلکه روسیه اژدرهایی با کلاهک اتمی هم دارد . در مورد یکی از موشکهای ضد کشتی که باید بگم که در موردش نوشته تا شعاع 1 کیلومتری هر شناوری رو غرق می کنه !!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
flanker گرامي دستت درد نكنه هر موقع كه مطلبي از شما در خصوص نيروي دريايي مي خونم علاقه به اين مبحث بيشتر ميشه . :mrgreen: :mrgreen: :evil: ميشه :!: لطف كني دقيقا بفرماييد كه موشكهاي كيلوي ايراني از چه نوع هستند اگه امكان داره . :|

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

فلنکر جان اطلاعاتی از نسل بعدی موشکهای ضدکشتی روسی داری؟

شنیدم سرعتی در حدود 4 ماخ و برد تا 600 کیلومتر و مجهز به کلاهک هسته ای خواهند بود!


اين براي يه موشك ضد كشتي خيلي عاليه.مخصوصا در برابر ناوهاي هواپيما بر. :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
احتمال زیاد ایران از موشکهای مدل 3M-54E1 با 300 کیلومتر برد . 2.5 ماخ سرعت استفاده میکنه در مورد موشکهایی با 4 ماخ سرعت هم من هنوز خبری مبنی بر وارد خدمت شدن اونها نشنیدم ! البته روسها 20 سال یا بیشتره که روی موشکهای ضد کشتیشون کلاهک اتمی نصب می کنند . در کل فکر میکنم همون موشک ذکر شده فعلا برای ایران مفید باشند چون هم برد زیادی دارند و هم کلاهک قدرتمن 400 کیلویی که می تونه هر رزمناو ی رو از کار بندازه و ناو هواپیمابر رو تا مدتها از سرویس خارج کنه .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.