امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

اگه دستمون باز بود که میرفتیم مثل هند یه مسابقه میذاشتیم واسه انتخاب جنگنده نسل 4.5 که دیگه جای هیچ شکی نباشه. یه رقابت بین اف18، تایفون، رافال، میگ35، سوخو30، گریپن و... برگزار میشد و هواپیمایی که بهترین عملکرد رو در شرایط اقلیمی ایران داشت و در نبرد هوایی و حمله به اهداف زمینی هم برتر بود.
ولی به نظر شما کدوم هواپیما رو به ما حاضر میشن بفروشن، اون هم با وجود این که تا 5 سال ما محدودیت در این زمینه داریم؟ تازه اگه کنگره مسخربازی در بیاره و توافق لغو بشه ممکنه که کل این قضایا دوباره منتفی بشه.
تایفون و رافال بعضی قطعاتشون آمریکاییه و ما دچار مشکل بیشتری در بحث نگهداری و پشتیبانی میشیم. البته نمیگم که روسیه خیلی در این مباحث قوی عمل میکنه. اگه روابط نظامی ما با روسیه و اروپا در یک حد بود، میشد مانور داد. ولی در حال حاضر روابط با اروپا از نظر سیاسی هم هنوز غبار آلوده، چه برسه به نظامی.
  • Upvote 2
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

فکر خرید هر گونه سلاح از  غرب و اروپا رو از سرتون خارج کنید . چون انقدر دور از انتظار که اگه یک زمان این عمل اتفاق بیوفته اون زمانی که ایران مستعمره  ی استعمار گران شده باشه . تنها امید ما در خرید سلاح  چین و روسیه  و البته کشور های بلوک شرق . غربی ها از این حرف ها بی شرف تر ند . فقط اینطوری که بوش میاد ایران روسیه در اینده قصد ایجاد یک ائتلافی رو دارند . هیچ بعید نیست این اتفاقات بیوفته . چون ایران و چین  و روسیه درد مشترک دارند  و ان درد هم زیاده خواهی امریکا و استعمار گران هم پیمانشه .بقول روسا  . غربی ها هیچوقت شرکای خوبی نبودند .اغاز این ائتلاف هم شاید سر سوریه باشه که همین الان هم روس ها ارسال سلاح و مشاور نظامی رو شروع کردند  به گفته ی اخبار . بنابراین دور از انتظار نیست  که روس  ها به ما  بی قید و شرط حتی سوخو تی 50  به ما بدن  . روسیه مدت هاست به  این نتیجه رسیده که نباید اشتباه شوروی رو کنه و اطرافش کشور های فقیر جمع نکنه . حداقل پوتین این موضوع رو درک کرده . روسیه دنبال کشور های  دارای اقتصاد قوی و البته دارای  میلیتاری درون گرا هستش تا اتحادی قدرتمند تشکیل بده . همون کاری که امریکا کرد . اطرافش هر چی غول صنعتی و نظامی  جهان رو جمع کرد . اگه روس ها به این عقیده نرسیده باشند . باید  خودشون رو برای طرح های تجزیه گرانه ی غرب اماده کنند .

  • Upvote 3
  • Downvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یک مقام عالی رتبه در دولت روسیه مدعی شد که مسکو منتظر پش گرفته شدن شکایت ایران از روسیه به خاطر عدم تحویل اس-300 می باشد. این مقام عالی رتبه در جمع خبرنگاران گفت: "برای این که موضوع تحویل اس-300 نهایی شود، لازم است که شکایت ایران از روسیه پس گرفته شود. این خواست کلیدی ما از ایران است. ما نمی توانیم از یک سو تحت تعقیب قانونی در مورد یک قرارداد باشیم و به طور همزمان تحویل این سامانه ها را بنا به قرارداد دیگری انجام دهیم".

لازم به یادآوری است قرارداد تحویل سیستم های "اس-300" در اواخر سال 2007 میلادی امضا شد و قرار بود روسیه 5 آتشبار از این سیستم های موشکی پدافند هوایی به ارزش حدود 800 میلیون دلار را به ایران تحویل دهد اما در ماه سپتامبر سال 2010 " دمیتری مدودف" رییس جمهور وقت روسیه با صدور فرمانی تحت عنوان "تدابیر مربوط به اجرای قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد"، تحویل سیستم های اس ـ 300، تسلیحات زرهی و هواپیما، بالگرد و ناوهای جنگی به ایران را ممنوع کرد. بر اساس این فرمان قرارداد تحویل سامانه های "اس-300"به حال تعلیق در آمد. 
دیرتر ایران به خاطر عدم تحویل "اس-300 " از شرکت روسی "روس آبارون اکسپورت " به دادگاه بین المللی حکمیت ژنو شکایت کرده و تقاضای 4 میلیارد دلار غرامت نمود.

http://ir.sputniknews.com/world/20150831/634287.html#ixzz3kTYRU1yY 
 

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خب نمیشه تو قرارداد جدید بندی اضافه بشه که توش بگه اگر روسیه به مفاد قرارداد جدید عمل کنه ایران ملزم به پس گرفتن شکایت هست؟هم اونا راست میگن هم ما.چون ما اعتماد نداریم که شکایت پس بگیریم چون ممکنه باز فیلم دربیارن اونام میگن اگر تحویل دادیم و ایران سرشکایتش برا قرارداد قبلی موند چی میشه؟
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

خب نمیشه تو قرارداد جدید بندی اضافه بشه که توش بگه اگر روسیه به مفاد قرارداد جدید عمل کنه ایران ملزم به پس گرفتن شکایت هست؟هم اونا راست میگن هم ما.چون ما اعتماد نداریم که شکایت پس بگیریم چون ممکنه باز فیلم دربیارن اونام میگن اگر تحویل دادیم و ایران سرشکایتش برا قرارداد قبلی موند چی میشه؟

مگر ما همین یک قرارداد رو با روسیه داریم؟ مگر نمیخواهیم جنگنده بخریم؟ مگر حداقل نمیخوایم فالکروم و فنسرها رو بروز رسانی کنیم و ...، ما حالا حالاها در زمینه تسلیحات با روسها کار داریم، هیچوقت همچون کاری نمیکنیم وگر نه بقیه قراردادها روی هواست.

حال اینکه وضع روسیه کاملا فرق میکنه، میدونن که ما بجز اونها منبع دیگری برای خرید سلاح نداریم پس هر جور میخوان سر ما بازی در میارن.

خلاصه اینکه اونها نه دلیلی دارن و نه حق دارن که به ما بی اعتماد باشن.
  • Upvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

میگم دوستان عزیز سایت گاهی با یه کشمش گرمیشون میشه و با یک ...... دوستان این قضیه اتحاد بین ایران و روسیه هیچ وقت اتفاق نمیافتد به یک دلیل محکم . روسیه بزرگترین دشمن ایران بوده هست و خواهد بود این قضیه خرید جنگنده و ... فقط یک بازی جدید برای گرفتن امتیاز از غرب  و ..... است ولی سوء تفاهم نشه روسیه با کمال میل میگ 29 به ما میده چون از یک طرف سود زیادی میبره و از طرف دیگه با این کارش به ما ضربه خیلی محکمی میزنه و همگی میدونیم که این جنگنده حتی در ورژن کا و میگ 35 تحت هیچ شرایطی حریف امثال یوروفایتر و حتی اف پانزده نمیشه . و کوچکترین تغییری در معادلات منطقه ایجاد نمیکنه . در مورد این موشکی هم که در زیر اب رفت و اومد بیرون دو تااحتمال هست یکیش اینکه این زمانی که در زیر آب هست متغیر باشه و مثلا قابلیت دو یا سه کیلومتر زیرآبی رفتن رو داشته باشه و احتمال دوم که به نظر من محتمل تر هست با توجه به حالت شلیک و قطر و طول موشک با محاسباتی که کردم انگار برای تیوپهای اژدر  خودمون طراحی شده و به زیردریاییهامون قدرت اینو میده که در دریای عمان و اقیانوس هند هم با ناوهای هواپیما بر درگیر بشن و من از این اتفاق خیلی خوشحالم .

و در مورد خرید جنگنده من اگه بودم یک مناقصه برگزار میکردم  شاید کشورهای خارجی به ما ندن ولی در صورت برنده شدن روسیه از راه قانونیش رفتیم و شرکتهای خارجی وقتی ببینن سرشون بی کلاه مونده مطمین باشید در مراحل بعدی با لابی هایی که میکنن مخصوصا اگه عربا به اف 35 مجهز بشن  به ما جواب مثبت میدن 

پاینده باد ایران و مرگ بر روسیه 

  • Upvote 6
  • Downvote 6

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

نه ایران نبایستی کوتاه بیاد اول گرفتن محموله اس 300 بعد رفع شکایت.امیدوارم کوتاه نیان چون اون موقع برامون آنتی 2500 مستعمل میفرستند

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

نه ایران نبایستی کوتاه بیاد اول گرفتن محموله اس 300 بعد رفع شکایت.امیدوارم کوتاه نیان چون اون موقع برامون آنتی 2500 مستعمل میفرستند

 کلا اس 300 هم مستعمل . فقط الان یک خرید سبملیک از جانب ایران که بگن اره ما به ایران هر سلاحی بخوایم می دیم . و در واقع می خوان بگن دیگه اون دوران گذشت که هر چی  امریکا بگه ما انجام بدیم . در واقع روسیه به سمت سازمانی شبیه  سازمان ورشو میره. این کاملا روشن و شکی هم توش نیست. تغییر موضع روسیه در سوریه و البته در مذاکرات هسته ای  این موضوع رو کاملا روشن می کنه . روسیه در فکر تشکیل بلوک شرق خودش در مقابل بلوک غرب زیاده خواه امریکاست . جهان دوباره دو قطبی شده و جنگ سرد هم  چند سالی هست شروع شده .فقط نمی خواند کسی قبول کنه که جنگ سرد . حالا من نمی دونم از سر شراکت این دشمنی ساختگی در پیش گرفتن چون اونا در طول تاریخ همیشه شریک بودن . یا اینکه واقعا این دشمنی از سر عدم صداقت در شراکت از جانب امریکا بود.که داد روس ها رو  در اوارد و جنگ اوکراین و سوریه رو به این سمت کشوند .


اين موشك با توجه به شيوه پرتاب احتمال ٩٩ ٪ براي پرتاب از جايگاه اژدر زيردريايي استفاده ميشه اون مقدار كم هم كه توي آب طي ميكنه بخاطر زمان خروج از جايگاه اژدر

 

 

 

7hvkzgvhf1m80nptjo1z.jpg

شلیک موشک بالستیک اتمی از کشتی غیر نظامی.

مدتی گفته میشد کره شمالی بدنبال این طرح هستش البته خود کره تکذیب کرد. مجدد این تصویر رو در یک پیج روسی دیده شده و نوشته بود روسیه به تلافی سپر دفاع موشکی امریکا در اروپای شرقی این طرح رو عملیاتی میکنه

 

از کلوب تجهیزات نظامی 

ویرایش شده در توسط Navard
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

بسم الله الرحمن الرحيم
تایید حضور سیستم دفاع موشکیs 300
در بدنه نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران
در تاریخ ۲۵ و ۲۶ ارديبهشت ماه ۸۷ شبكه المنار لبنان در ساعاتي از بعد از ظهر تاريخ ذكر شده به نمايش و تحليل قدرت نظامي ايران پرداخت . جديدترين تسليحات توليد شده توسط وزارت دفاع پخش شد . اما جالب ترين قسمت اين برنامه ها پخش فيلمي از سيستم دفاع پيشرفته موشكي يعني اس ۳۰۰ با آرم سپاه پاسداران انقلاب اسلامي بود . تحليلگر شبكه با اذعان اينكه ايران تعداد ۴ واحد اس ۳۰۰ را از بلاروس خريداري نموده است گفت : با توجه به شناختي كه در مهندسين هوشمند ايراني داريم شك نداريم صنايع دفاع ايران ظرف مدت كوتاهي اين سلاح را مونتاژ خواهد كرد . این در حالیست که خبر حضور اس ۳۰۰ در ایران سال گذشته منتشر گشت اما تکذیب شد .اما اکنون تمام شک ها به یقین مبدل گشته است .
http://upload.iranblog.com/1/1211232837.jpg
تصویر پخش شده مربوط به یکی از لانچرهای پرتاب اس ۳۰۰ منتصب به سپاه توسط شبکه المنار

بنابر گزارشات منتشر شده در نشریات بین الملی ایران 4 واحد موشکی S-300PT در اختیار دارد که 2 واحد از بلاروس خریداری شده و 2 واحد هم از کشور نامشخص تهیه شده است .

هر واحد متشکل است از : 12 سکوی پرتاب ، یک رادار 5N63 ، و یک رادار ارتفاع پایین 5N66 .موشک هایی هم از نوع 5V55K (نوع معمولی) و 5V55R (هدایت نیمه فعال راداری یا تلویزیونی) بوده و احتمال خریداری نوع 5V55RUD (برد بلند 90 کیلومتر) وجود دارد.
رادار پیشرفته این سیستم قادر است همزمان 6 هدف را شناسایی نمايد و 2 شلیک همزمان به یک هدف انجام دهد .
در زمینه نحوه استقرار هم گزارشاتی درباره ساخت سیلوهای مخصوص این سیستم ,همانند شکل , گزارش شده است.

http://irapic.com/uploads/1211387218.jpg
اس ۳۰۰ های ایران در عمق خاک در حالت عملیاتی

موشكي و نظامي : يقينا با توجه به شواهد موجود و اطلاعات واصله نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران اين سيستم را در اختيار دارد . لازم به ذكر است در اختيار داشتن سلاح هاي استراتژيكي همچون اس ۳۰۰ كه به روز ترين و كار آمدترين نوع سيستم هاي دفاع موشكي دنياست به راحتي توازن ژئوپلتيكي ايران در مقياس منطقه و فرامنطقه خاور ميانه را در سطح فاحشي تغيير خواهد داد . اين سيستم به همراه سيستم دفاع موشكي تور ام ۱ و سامانه هاي موشكي در اختيار ، قدرت دفاعي بالايي به بخش پدافند نيروي هوايي خواهد داد كه به جرات مي توان گفت با توجه به اطلاعات موشكي و نظامي هيچ پرنده اي از ديد اين نوع از سامانه ها در امان نخواهد بود .

در باره اس ۳۰۰ :

S-300 یک سیستم دفاع هوایی با توان کار بالا و در هر نوع شرایط آب وهوایی قابل عملیاتی می باشد . و توانایی حمله به هواپیما با مانور بالا و همانطور که گفته شد به موشکهای کروز و موشکهای بالستیک و هر هدفی که دارای سرعت بالا باشد می باشد.

http://irapic.com/uploads/1211300864.jpg
منبع:http://jovshan.blogfa.com/

 

تصاویر که کلا از بین رفته !

 

کسی عکس ها یا فیلم المنار رو داره که اینجا بزاره ؟!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

باورو گفتن اخر امسال تستاش شروع میشه مثل اینکه تست گرم با رادارای باور
مسلما نیاز ما با چهار یا پنج سامانه مرتفع نخواهد شد

 

با سلام - از نظرات شما بهره مند می شویم ، ولی دقت بفرمایید ، سامانه باور برای خودش تاپیک مجزا باید داشته باشد . این تاپیک صرفاً برای تحلیل دوستان در خصوص سامانه اس-300 هست . متشکرم  / MR9

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جناب mr9 سیاست های انقباضی بیش از حد رکود را ایجاد کرده.دخالت بیش از حد لازم نیست.مدیریت با دخالت متفاوت است.حال میدانم پیام رو حذف میکنید.
موفق باشید.

 

با سلام 

 

استغفرا... ربی و اتوب الیه ،

 

سیاست انقباضی ، آنارشیست ، مدیر مدرسه و..... این القاب مثل نقل و نبات نثار بنده می شود و حتی از خودم دفاع  نمی توانم بکنم ، چون بعد متهم به استفاده از " قدرت"  :mrgreen:  می شوم . 

 

والا ، بنده رکودی نمی بینم ، دوستان در تاپیکهای تحولات ، هرچه  دل تنگشان هست ، می فرمایند و در زمانی که منع می شوند ، مجموعه مدیریت را متهم می کنند . الی ماشا... هم تا حال حاضر القاب رنگارنگ را به ما دادند 

 

اما یک مساله ، استادی داریم که اعتقاد دارد ، هر زمان دیدید دو طرف ماجرا ، شما را مورد هجمه قرار دادند ، مطمئن باشید ، کار شما درست هست 

  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

سلام

 

 

خب خداروشکر که شاهد ورود این سامانه به سازمان رزم نیروهای مسلح هستیم که جای خالی پدافند برد بلند ما رو به خوبی هرچه تمام تر پوشش میده

 

به طور قطع برای پوشش خود این سامانه به مکمل هایی هم نیاز هست به مانند تورام1 و سامانه های برد متوسط در کلاس باک2 و باک3 (نمونه داخلی برخیشون رو هم داریم)

 

حالا سئوالم از عزیزان این هست که کمینه ارتفاع مورد پوشش  سامانه اس 300 چه ارتفاعی هست؟  چون یکی از تهدید هایی که عراق رو هم با همین روش مورد هدف قرار دادند استفاده از بالگرد های آپاچی در هدف قرار دادن رادار ها و پدافند های برد بلندشون بود با پرواز اونها در ارتفاع پائین

 

سئوال دیگرم اینکه آیا اصولا رادار این نوع سامانه ها در درجه اول با سامانه های راداری مجزای برد بلند نصب شده در دیگر نقاط کشور و همچنین در نمایی بلند تر با شبکه راداری کشور قابلیت لینک شدن رو دارند؟ در درجه دوم آیا این سامانه ها با دیگر سامانه های اس 300 در سطح کشور ارتباط میتونن داشته باشن؟

 

 

از نکات جالب این سامانه جدا از قدرت بسیار زیادش در نرخ اتش و قابلیت تفکیک رادار هاش و قص علی هذه ....  قدرت انتقالش هست که دیگر باید با جاسوس بازی در لو دادن مکان این سامانه ها و ... خداحافظی کنیم . چون در هر صورت می تونیم با هر سرعتی پایگاه های اینها رو جابجا کنیم با توجه به تهدیداتی که داریم

 

 

یا حق

ویرایش شده در توسط Anonymous
  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

 

 

حالا سئوالم از عزیزان این هست که کمینه ارتفاع مورد پوشش  سامانه اس 300 چه ارتفاعی هست؟  چون یکی از تهدید هایی که عراق رو هم با همین روش مورد هدف قرار دادند استفاده از بالگرد های آپاچی در هدف قرار دادن رادار ها و پدافند های برد بلندشون بود با پرواز اونها در ارتفاع پائین

 

 

در اینفوگرافی ، کمینه ارتفاع ، 10 متر ذکر شده که بنده به اشتباه 10 کیلومتر ذکر کردم 

 

 

سئوال دیگرم اینکه آیا اصولا رادار این نوع سامانه ها در درجه اول با سامانه های راداری مجزای برد بلند نصب شده در دیگر نقاط کشور و همچنین در نمایی بلند تر با شبکه راداری کشور قابلیت لینک شدن رو دارند؟ در درجه دوم آیا این سامانه ها با دیگر سامانه های اس 300 در سطح کشور ارتباط میتونن داشته باشن؟

 

بطور مشخص باید این قابلیت را داشته باشند و در صورت عدم وجود چنین قابلیتی ، این مساله باید در اولویت ایجاد قرار بگیرد . این مساله بطور مستقیم با وجود یک سامانه  کامل و غیر متمرکز C5ISR در ارتباط کامل هست . به اصطلاح ، این سامانه ها ( شامل هاوک ، سام-5 ، رپییر ، سام-6 ، تور ام-یک ، نمونه داخلی هاوک ، رعد ، صیاد  و... ) باید قابلیت " گفتگو" با هم را داشته باشند ( تبادل اطلاعات دریافتی و.... ) 

 

 

از نکات جالب این سامانه جدا از قدرت بسیار زیادش در نرخ اتش و قابلیت تفکیک رادار هاش و قص علی هذه ....  قدرت انتقالش هست که دیگر باید با جاسوس بازی در لو دادن مکان این سامانه ها و ... خداحافظی کنیم . چون در هر صورت می تونیم با هر سرعتی پایگاه های اینها رو جابجا کنیم با توجه به تهدیداتی که داریم

 

 

کاملاً - ویژگی اصلی سامانه های متحرک ، همین هست که نمی شود نقطه استقرار آن را (به مانند سامانه کُند ، قدیمی و ... سام-5) پیش بینی کرد 

 

اما این سامانه ، به اصطلاح ، اثر انگشت خاص خودش را دارد و با توجه به تجربه ارتش آمریکا در آزمایش نسخه های اولیه آن ( احتمالا"در میانه های دهه 90 )  ، می بایست فکر جدیدی برای استفاده صحیح از آن کرد 

  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.