Reza6662

موشك كروزاستورم شدو/ اسکالپ (Storm Shadow/SCALP EG)

Recommended Posts

[align=center]Storm Shadow / SCALP EG[/align]

[align=center]تصویر[/align]

استورم شدو، موشك كروزي است هواپرتاب، ساخت مشترك كشورهاي انگليس و فرانسه كه به وسيلهء كنسرسيوم MBDA ساخته شده است و در اختيار كشورهاي بريتانيا، فرانسه، ايتاليا و اخيرن امارات قرار گرفته است. استورم شدو، نامي است كه انگليسي‎ها بر روي اين موشك نهاده‏اند و در فرانسه، اين موشك، SCALP EG ناميده مي‎شود. اين موشك، بر اساس موشك قديمي ضدباند Apache ساخته شده است و تفاوت آنها در نصب كلاهك جنگي به جاي استفاده از مواد منجره مي‏باشد.

ويژگيها
اين موشك رادارگريز، داراي بردي فراتر از 150 مايل (250 كيلومتر) مي‏باشد كه به وسيلهء پيشرانه‏اي توربوجت و با سرعت 0.8 ماخ، به حركت درمي‏آيد. اين موشك به وسيلهء جنگنده‏هاي تورنادوي GR4 (بريتانيا)، تورنادو IDS (ايتاليا)، يوروفايتر تايفون، ميراژ2000 و رافال (فرانسه) قابل حمل است. همچنين مقرر شده است كه اين موشك به محض ورود به خدمت جنگندهء F-35، توسط آن نيز قابل حمل و پرتاب باشد.

سرجنگي نفوذگر (BROACH warhead)، در ابتدا كمي در سطح هدف نفوذ مي‏كند و يا وارد هدف مستحكم شده مي‏گردد، سپس يك فيوز تاخيري كه زمان آن قابل تغيير است، زمان انفجار كلاهك اصلي را در اختيار مي‏گيرد. اين موشك، داراي حداكثر وزني در حدود 1300 كيلوگرم، قطري حداكثر 1متر و گستردگي 3 متر مي‏باشد.

اهدافي كه مقرر شده است توسط اين موشك هدف قرار گيرند عبارتند از: مراكز فرماندهي و كنترل، مراكز مخابراتي، تاسيسات فرودگاهي، تاسيسات بندرگاهي، انبارهاي مهمات، كشتي‏ها و زيردريايي‏هايي پهلو گرفته در بنادر و پل‏ها.

اين موشك، در طبقه‏بندي تسليحات «شليك‏‎كن و فراموش‏كن» قرار مي‏گيرد (fire and forget)؛ با پرتاب موشك، ديگر كنترلي نمي‏‎توان بر آن اعمال كرد، اطلاعات هدف مورد نظر را تغيير داد و يا موشك را وادار به عمل «خودانهدامي» نمود.

كارشناسان برنامه‏ريزي، مسير پرواز موشك را با لحاظ مكان پدافندهاي هوايي و ساير اهداف دشمن در نظر مي‏گيرند. موشك، مسير خود تا هدف را به صورت نيمه‏خودكار طي مي‏كند، بدين ترتيب كه به هنگام پرواز در ارتفاع پست، از سامانهء مكان‏ياب جهاني (GPS) جهت انطباق مسير پرواز خود با عوارض طبيعي زمين تا رسيدن به ناحيهء هدف مورد نظر، بهره مي‏برد. هنگامي كه موشك به نزديكي هدف مورد نظر خود مي‏رسد، به يكباره و با فشار زياد، ارتفاع خود را زياد مي‏كند تا مختصات دقيق هدف را با دقت بيشتري بدست آورد. در طي وارد آمدن اين فشار، قسمت مخروطي شكل دماغهء موشك از آن جدا مي‎شود تا دوربين كيفيت بالاي حساس (High Resolution Infrared Camera) به حرارت، بتواند منطقهء هدف را مشاهده نمايد؛ (اين عمل ارتفاع گيري با شدت و رهاسازي نوك دماغه، ميدان ديد وسيع‏تري را فراهم مي‏آورد). سپس موشك سعي مي‏كند تا مكان دقيق هدف را بر اساس اطلاعات ذخيره شدهء قبلي، بدست آورد. اگر موشك از انجام اين مرحله ناتوان بماند، اين مخاطره وجود دارد كه به همسايگي هدف خسارت بزند، بدين جهت، موشك به نقطهء ديگري كه قبلن براي انهدام در نظر گرفته شده است هدايت مي‏‎شود تا از خسارت احتمالي هدفگيري نادرست، جلوگيري شود.

سامانهء نيمه‏خودكار پرواز و هدايت، و سرجنگي دومرحله‏اي، از اين سلاح، يك موشك كروز بي‎مانند ساخته است. تنها رقيب اين سلاح، موشك كروز تام‏هاوك (Tomahawk) مي‏باشد كه داراي ويژگي‏هاي مشابه و بردي بيشتر است اما در زمينهء هدفگيري دقيق و قابليت نفوذ در سازه‏هاي مقاوم، استورم شدو داراي نقاط ضعفي مي‏باشد.


سامانهء هدايت كنندهء TERPROM
موشك كروز استورم شدو، داراي سامانهء هدايت پذيري چندگانهء‌ مشتمل بر اينرسيايي، مكان‏ياب جهاني، TERPROM و جستجوگر مادون قرمز مي‏باشد. TERPROM، سامانه‏اي است جهت امور ناوبري نظامي، كه بر روي هواپيماها و موشكها نصب مي‏گردد.

اين روش هدايت پذيري، بر اساس اطلاعات ديجيتال ذخيره شدهء ارتفاع هدف است كه با اطلاعات سامانهء ناوبري و رادار ارتفاع‏سنج تركيب شده و سپس وارد سيستم محاسبه‏گر مي‎شود تا مكان دقيق موشك يا هواپيما بر فراز منطقه‏اي كه در حال پرواز است، معلوم گردد. اين سامانه همچنين به يك واحد اخطارگر مجهز است تا از نزديك شدن بيش از حد هواپيما به زمين، جلوگيري نمايد.

سامانهء TERPROM توسط صنايع هوافضا بريتانيا (British Aerospace) طراحي و ساخته شده است.


[align=center]تصویر[/align]
[align=center]اولين شليك موفقيت‏آميز و كاملن هدايت شوندهء اين موشك، به تاريخ آخر دسامبر سال 2000 در فرانسه انجام پذيرفت. هواپيماي شليك كننده، يك فروند Mirage 2000N بود.[/align]


[align=center]تصویر[/align]


تاريخچه
صنايع هوافضاي بريتانيا به همراه شركت ماترا، با شركتهاي زير وارد رقابت ساخت اين موشك گرديد:
McDonnell Douglas
Texas Instruments/Short Brothers
Hughes/Smiths Industries
Daimler-Benz Aerospace/Bofors
GEC-Marconi
Rafael

موشك استورم شدو ساخت Bae/Matra، به تاريخ 25 ژوئن 1996، برندهء مناقصه شناخته شد. قرارداد ساخت و توليد انبوه به تاريخ 11 فوريه‌ 1997 منعقد شد، و اين در زماني بود كه دو كمپاني Bae و Matra، كارخانهء مشترك ساخت موشك را به نام Matra BAe Dynamics تاسيس كرده بودند. فرانسه 500 فروند موشك SCALP را به تاريخ ژانويهء 1998 سفارش داد.

فيلم ويدئويي پرتاب موشك استورم شدو

اولين شليك موفقيت‏آميز و كاملن هدايت شوندهء اين موشك، به تاريخ آخر دسامبر سال 2000 در فرانسه انجام پذيرفت. هواپيماي شليك كننده، يك فروند Mirage 2000N بود. اولين شليك اين موشك در بريتانيا، به تاريخ 25 مي 2001 از طريق يك فروند جنگندهء تورنادوي متعلق به پايگاه هوايي Warton انجام پذيرفت. (پايگاهي كه مركز اصلي ساخت و آزمايشات صنايع هوافضاي بريتانيا مي‏باشد.)

استورم شدو به سال 2002 وارد خدمت در نيروي هوايي سلطنتي شد. اولين شليك رزمي اين موشك، در جريان جنگ سال 2003 جهت آزادسازي عراق به وسيلهء اسكادران 617 ام انجام پذيرفت. به تاريخ 12 سپتامبر 2006، جنگنده‏‎هاي Tornado IDS متعلق به نيروي هوايي ايتاليا، جهت ايجاد سازگاري حمل و شليك موشك استورم شدو، به آفريقاي جنوبي فرستاده شدند.


آيندهء موشك
امروزه كنسرسيوم MBDA در حال طراحي نوع بردبلندتر و درياپرتاب اين موشك مي‏باشد كه SCALP Naval ناميده مي‎شود و قرار است به وسيلهء پرتابگر SYLVER نوع A-70، از ساحل يا توسط زيردريايي‏ها، قابل شليك باشد.
به منظور قابل رقابت بودن موشك درياپايهء SCALP با موشك آمريكايي تام هاوك، قرار است اين موشك داراي برد بسيار بيشتري نسبت به استورم شدو باشد.

مقرر شده بود تا موشك استورم شدو، به تعداد زياد و به عنوان قسمتي از «سامانه‏هاي تهاجم هوايي آيندهء نيروي هوايي سلطنتي» (Future Offensive Air System) وارد خدمت شود و احتمالن توسط هواپيماهاي غيرتهاجمي نظير C-130J يا ايرباس A400M به كار گرفته شود، اما اين برنامه به سال 2005 لغو گرديد، اگرچه امكان اين وجود دارد تا استفاده از موشك استورم شدو، در برنامه‏‎هاي آتي ديگر نيروي هوايي سلطنتي بريتانيا، گنجانده شود.

[align=center]تصویر[/align]


موجودي
كشورهاي زير، موشك استورم شدو يا SCLAP را به تعداد زير به خدمت گرفته‏اند:
* فرانسه: تعداد 500 فروند را به تاريخ ژانويهء 1998 جهت نيروي هوايي فرانسه سفارش داد.
* بريتانيا: تعداد 900 فروند جهت نيروي هوايي سلطنتي (Royal Air Force)
* يونان: تعداد 90 فروند را به تاريخ آگوست 2000 جهت نيروي هوايي يونان سفارش داد.
* ايتاليا: تعداد 200 فروند جهت نيروي هوايي ايتاليا (Aeronautica Militare)
* امارات متحده عربي: تعداد اعلام نشده‏اي از اين موشك به نام Black Shaheen (شاهين سياه)

منابع جهت اطلاعات بيشتر:
http://en.wikipedia.org/wiki/Storm_Shadow
http://en.wikipedia.org/wiki/SYLVER_launcher
http://www.fas.org/man/dod-101/sys/missile/row/casom.htm
http://www.defense-update.com/products/s/storm-shadow.htm
http://www.raf.mod.uk/equipment/a_slong.html
http://www.mbda.net/mbda/site/FO/scripts/siteFO_contenu.php?lang=EN&noeu_id=120

  • Like 1
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بررسی موشک کروز هوا به سطح سایه طوفان (storm shadow)

[img]http://martyrobertsblog.com/images/Storm_Shadow.jpg[/img]

در سال 1982 مطالعات امکان سنجی بر روی نیاز احتمالی بریتانیا برای موشک دوربردی که از هواپیما پرتاب شود انجام شد و در سال 1986 هفت کشور عضو ناتو تصمیم به توسعه این نوع موشک گرفتن که در نهایت این قرار داد بی نتیجه ماند و منحل شد
تا سال 1997 که نیروی هوایی فرانسه بر اساس نیازی که احساس می کرد همین طور نیاز بریتانیا تصمیم به توسعه مشترک سایه طوفان بر پایه موشک فرانسوی آپاچی گرفتن که مسئولیت این کار به عهده کمپانی MBDA گذاشته شد
موشک آپاچی خود نوعی موشک کروز هواپایه است که به صورت تخصصی برای نابودی راه ها و باند فرودگاه ها طراحی شده است.

[img]http://www.aerospaceweb.org/aircraft/bomber/tornado_ids/tornado_ids_03.jpg[/img]

سایه طوفان(storm shadow) یه موشک کروز هوا پرتاب(و در آینده دریا پرتاب) محصول مشترک فرانسه – بریتانیا و ایتالیا است . که توسط شرکت فناوری های دفاعی MBDA توسعه داده شده است . فناوری این موشک از موشک کروز فرانسوی آپاچی گرفته شده است . که از لحاظ ظاهری هم بسیار به هم شبیه هستن.
این موشک یه موشک پنهانکار است که بردی نزدیک به 250 کیلومتر دارد حدود 155 مایل که از یک موتور توربین گازی بهره می برد که می تواند سرعت موشک را به 0.8 ماخ برساند. از جمله جنگنده هایی که می توانند این موشک حمل کنند . تورنادو - میراژ 2000 – گریپین – داسو رافال و همچنین در سال 2014 با سیستم های یوروفایتر هم یکپارچه خواهد شد . و برنامه هایی برای نصب به روی f35 وجود دارد .
این موشک از یه سر انفجاری چند مرحله ای بهره می بره که در مرحله اول وارد پناهگاه دشمن شده سپس در مرحله بعد فیوز تاخیری انفجاری فعال میشه و کلاهک اصلی منفجر میکنه و به طور کامل فرایند تخریب انجام میشه .
این موشک 1300 کیلوگرم (2866پوند) وزن داره . قطر بنده حداکثر 48 سانیمتر (1.6 فوت) - طول بال هاش 3 متر (9.8 فوت) .
سایه طوفان موشکی برای حمله به مراکز فرماندهی – کنترل و ارتباطات – فرودگاه ها بنادر و ایستگاه های تولید برق – انبار مهمات و پل ها و کلیه اهداف استراتژیک با اهمیت بالا است و یک مخرب به تمام معنا حساب می شود.
این موشک از سیستم اتوماتیک fire and forget بهره می بره و بعد از شلیک دیگر نمی توان آن را کنترل کرد اعم از تغییر اطلاعات هدف و یا خود نابودی موشک. و از 2 سیستم هدایت به وسیله GPS و امضای عوارض زمینی بهره می بره که در کامپیوتر های اون ذخیره شده. در نزدیکی هدف موشک برای تفکیک و شناسایی و تخریب بهتر هدف تغییر ارتفاع میده و بهترین ارتفاع بر میگزیند . در ابتدا دماغه موشک جدا می شود در مدت عمل تفکیک دوربین مادن قرمزی که در داخل موشک نصب هست فعال می شود و اجازه می دهد تا منطقه هدف بهتر شناسایی بشود . سپس شروع به مقایسه اطلاعات بدست آمده با اطلاعاتی که از قبل ذخیره کرده است می کند .
که در این عکس می توانید مراحل عمل این موشک ملاحظه کنید:

[img]http://www6.online-convert.com/download-file/3a3c97c7c838015b6ed63f6a7c2f8675/converted-14e20555ddbab2.jpg[/img]

در سال 1998 فرانسه سفارش 500 تیر از این موشک صادر کرد و برای اولین بار در سال 2000 به وسیله یک میراژ 2000 یک شلیک موفق انجام داد و اولین پرتاب موفق بریتانیا هم سال 2001 انجام گرفت.
سایه طوفان در سال 2000 در ارتش بریتانیا وارد خدمت شد که در سال 2003 در جنگ عراق به وسیله اسکادران 617 به کار گرفته شد . و توسط بریتانیا در سال 2011 برای نابودی سیستم های ضد هوایی لیبی و توسط فرانسه برای نابودی پایگاه های هوایی لیبی به کار گرفته شد .
برای این موشک برنامه های توسعه ای مختلفی در نظر گرفته شده که از جمله سفارش نیروی دریایی فرانسه به MBDA برای توسعه نوع دریا پایه این موشک است . و با توجه به موشک آمریکایی تام هاک که بردی معادل 2000 کیلومتر دارد برای آینده برد بیشتری برای سایه طوفان در نظر گرفته شده است .
این موشک عملکرد استثنایی خوش را در جنگ عراق نشان و به اندازه ای دقیق اهداف تعیین شده رامنهدم کرد که به آن لقب نابودگر را داده اند و مسلما پیشرفته ترین سلاح در نوع خود در جهان است
این موشک همچنین مجهز به کلاهک هسته ای است و توانایی بالایی در نابودی پناه گا های محکم و ضد نفوذ دارد .

[img]http://defense-update.com/images/storm-shaddow-typhoon.jpg[/img]

کشور های استفاده کننده:

فرانسه: در سال 1998 تعداد 500 موشک برای نیروی هوایی سفارش داده است و در سال 2006 تعداد 100 موشک از نوع دریا پایه برا ی نیروی دریایی سفارش داده است.
یونان : تعداد 90 موشک برای نیروی هوایی.
ایتالیا : تعداد 200 موشک برای نیروی هوایی.
امارات عربی : به تعداد نامعلومی سفارش داده است.
بریتانیا : تعداد 900 موشک برای نیروی هوایی سلطنتی سفارش داده است.
عربستان سعودی : قرار داد 1.8 میلیارد دلاری برای تامین نیروی هوایی سلطنتی امضا کرده است.
مشخصات:
نوع موشک : برد بلند هوا به سطح .
سازنده: فرانسه – بریتانیا- ایتالیا
سال شروع خدمت: 2002
کارخانه سازنده: MBDA
وزن : 1230kg
طول : 5.1 m
قطر : 0.48 m
سرانفجاری : 450 کیلوگرم – از نوع فیوز تاخیری چند مرحله ای
موتور : موتور فرانسوی turbomeca با قدرت تولید 5.4 KN نیرو
طول بال : 2.84 متر
محدوده عملیاتی : بیش از 250 KM
ارتفاع پروازی : 30 – 40 متر
سرعت : 1000 کیلومتر بر ساعت - 0.8 ماخ
سیستم های هدایت : هدایت اینرسی – GPS – (امضای عوارض زمینی)TERPROM . راهنمای ترمینال برای مرحله نهایی استفاده از تصویر برداری مادون قرمز
پلتفرم های پرتاب کننده: داسو رافال – تورنادو – یوروفایتر(2014)- میراژ 2000

[img]http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/cpc-pubs/kiziah/kiziah3.jpg[/img]

منابع :
en.wikipedia.org/wiki/Storm_Shadow
سایت MBDA
http://www.raf.mod.uk


ترجمه و تدوین : waffen_ss
فقط برای میلیتاری

در صورت استفاده از مطلب نام نویسنده و سایت میلیتاری فراموش نشود ممنون
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
من اینو به وفور تو ارتش امریکا دیدم تازه تو شبکه منوتو مستندشو نشون داد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]من اینو به وفور تو ارتش امریکا دیدم تازه تو شبکه منوتو مستندشو نشون داد[/quote]

نه آمریکا از این موشک استفاده نمی کنه
احتمالا شما با تام هاک اشتباه گرفتید

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]من اینو به وفور تو ارتش امریکا دیدم تازه تو شبکه منوتو مستندشو نشون داد[/quote]

نه آمریکا از این موشک استفاده نمی کنه
احتمالا شما با تام هاک اشتباه گرفتید[/quote]
سلام

از نظر ظاهری بیشتر شبیه agm 129 هست ..تا تام هواک

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشكر ..


موتورش رو كه ميسازيم ! سر جنگيش هم كه كار خاصي نيست ! جي پي اس هم كه الحمدالله ! فقط ميمونه تركام و رادارآلتيمتر كه اينها هم خدا رو شكري مشكلي ندارن ! ..

سوال : پس چرا توي كشور موشك كروز اين شكلي نداريم ؟!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام

لابد به صرفه نیست !
اگر گزاره های شما را صحیح بگیریم ... مثلا میتونیم اینجوری بگیم "وقتی میتونیم به صورت فله موشک بالستیک تولید کنیم که بازدارندگی مطلوب را ایجاد بکنه چرا بیخود هزینه کنیم "

البته به این هم اشکال وارد هست پس حتما ما موشک کروز هم خواهیم ساخت یا احتمال قوی ساختیم ..

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]البته به این هم اشکال وارد هست پس حتما ما موشک کروز هم خواهیم ساخت یا احتمال قوی ساختیم ..[/quote]

اين موشك ها يه هواپيماي حامل هم ميخوان . احتمالا مشكل تو اينجاست .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]اين موشك ها يه هواپيماي حامل هم ميخوان . احتمالا مشكل تو اينجاست .[/quote]

یعنی نمیشه مثل تام هاواک از زمین یا کشتی لانچ کرد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]البته به این هم اشکال وارد هست پس حتما ما موشک کروز هم خواهیم ساخت یا احتمال قوی ساختیم ..[/quote]

اين موشك ها يه هواپيماي حامل هم ميخوان . احتمالا مشكل تو اينجاست .[/quote]

icon_cheesygrin icon_cheesygrin میبینید اثرات پیری را ... خوبه یک ساعت قبل متن را خوندم :rose:
-----------------------------------
به خاطر وزن بالاست یا نوع موتور که حتما باید از هواپیما شلیک بشه ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]به خاطر وزن بالاست یا نوع موتور که حتما باید از هواپیما شلیک بشه ؟
[/quote]منظورم موشك كروز هواپرتاب مثل همين استورم شدو هست .
اينها رو ميشه از جنگنده و يا بمب افكن شليك كرد . بايد ديد كه جنگنده مناسب اين كار توي انبار ما چي هست ..



در مورد اينكه چنين موشكي ساخته شده احتمالا نوع زمينيش ميشه همون [b]كرار[/b] خودمون .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خواهش می کنم وظیفه است

بله ما نیاز به همچین موشکی داریم سطح دقتی که این موشک ها به دست می دن بسیار بهتر از موشک های بالستیک هست و کاملا یه موشک نقطه زن حساب میشن و البته چون از فاصله زیاد شلیک میشن امنیت هواپیمای خودی هم حفظ میشه

از لحاظ قیمت هم فکر نکنم یه موشکی مثل شهاب زیر 800 هزار دلار در بیاد فکر کنم هر کدوم 1 میلیون دلار در میان
فاتح 110 هم قیمتش کم نیست دقت این نوع موشک هم نداره

به نظر من هم جز بعضی قسمت هاش مثل سیستم TERPROM که بازم اگه تحقیقات کنیم میشه ساختش تقریبا تمام چیز ها برای ساختش فراهم هست
متاسفانه ما در بخش موشک های کروز خیلی کم کار کردیم این موشک هایی هم که ساختیم اصلا جالب نبودن در صورتی که توانشو داریم تا خیلی بهتر بسازیم

اگه ما بتونیم همچین موشکی داشته باشیم دیگه تا 500 کیلومتری هیچ دشمنی امنیت نداره دشمن رو با زدن فرودگاه ها و باند فرود رادار ها به صورت دقیق می تونیم فلج کنیم دقتی که اصلا نباید از موشکی مثل شهاب و .... انتظار داشت چون اساسا برای کلاهک های نا متعارف استفاده میشن نه متعارف

ما همچین موشکی رو با هر پلتفرمی می تونیم پرتاب کنیم حتی شاید خنده دار باشه با c130 هم امکان داره چون برد موشک زیاده و با حداکثر فاصله تا هدف می تونه شلیک انجام بده و برگرده فقط باید تغییراتی در هواپیما داد
اگه از سیستم TERPROM استفاده کنیم چون منطقه ما کوهستانی و تنوع زیاد عوارض داریم می تواند دقیقر ترم عمل کنه

اگه ما در دهه 1370 که رابطه با دنیا بهتر بود به جای ارتباط با روسیه یا چین با فرانسه رابطه نظامی بیشتری برقرار می کردیم الان سال ها جلوتر بودیم چون تسلیحاتشون کیفیت داره و جنگدیده است اگه سارکوزی بره ما هم یه خورده سیاست خارجی بهتری داشته باشیم می تونیم یه بخشی از تحقیقات دور بزنیم و سریع تر به این جور تسلیحات پیشرفته دست پیدا کنیم من یکی که هیچ خوشم نمیاد که ما زیادی داریم روی تسلیحات شرقی حساب باز می کنیم در صورتی که برنامه ما از اول این نبود ما قرار بود به هیچ کدوم از 2 طرف وابسته نشیم برا همینه که روس ها پر رو شدن و با امنیت ملی ما بازی می کنن و برای یک s300 این همه ما رو بازی می دن چون احساس می کنن رغیب ندارن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چه ربطی داشت جناب svenskpojke فکر کنم اشتباهی ارسال کردی ....


مرسی waffen_ss عزیز

می گم این سطح مقطع چهار گوشش دلیل خاصی داره ؟ من تا حالا موشکی با این سطح مقطع ندیده بودم ........

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]چه ربطی داشت جناب svenskpojke فکر کنم اشتباهی ارسال کردی ....


مرسی waffen_ss عزیز

می گم این سطح مقطع چهار گوشش دلیل خاصی داره ؟ من تا حالا موشکی با این سطح مقطع ندیده بودم ........[/quote]

اره ببخشید من بعضی شبا حتی گریه میکنم اما نه برای خامنه ای برای مردم که کسی رو ندارن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.