hosseingmn

تاپیک جامع خانواده هویتزر رعد ( رعد-1 ،رعد2 ام )

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

10 تا پست بحث شد. 10 خط درباره خصوصیات فنی این رعد صحبت نشد. :oops:
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
از نظر عددی که خصوصیات قابل قبول و در حد ام109 دارد. اما بررسی دقیقتر بصورت زیر است.

نقاط قوت:
نواخت تیر زیاد که قادر است 6 گلوله در دقیقه اول و حداقل همین تعداد در دو دقیقه بعد شلیک کند که با این حساب 12 گلوله در عرض سه دقیقه خواهیم داشت. به عنوان یک توپ خودکششی متحرک این نواخت گلوله بسیار مناسب است و تا دشمن متوجه توپ با تغییر مکان از آتش متقابل توپخانه یا حمله بالگرد یا هواپیماهای ضد تانک دشمن در امان خواهد بود.
از موتوری قدرتمند با خنک کنندگی مناسب برخوردار است که به آن امکان تحرک بیشتر را میدهد.
از نظر وزن و نسبت نیروی موتور به وزن توپ در شرایط مناسبی قرار دارد که این هم باعث افزایش تحرک و بازدهی خواهد شد.
از نظر دقت آتش از تجهیزات مناسب و دقیقی برخوردار است که احتمال انهدام هدف را بیشتر میکند و با داشتن دستگاههای ارتباطی پیشرفته و موقعیت یاب جی پی اس و دستگاه شناسایی وضعیت آب و هوایی توان رزم زیادی در مناطق کوهستانی و ناهموار خواهد داشت.
در جنگهای هسته ای و شیمیایی و میکروبی به علت داشتن محافظ ش.م.ر این توپها تنها گزینه های قابل استفاده در خطوط مقدم میباشد.
اما مهمترین نقطه قوت این توپ را میتوان در هزینه تولید بسیار کمتر از توپهای خارجی برشمرد که به ارتش و سپاه اجازه به خدمت گرفتن تعداد بیشتری توپ با قیمت یک توپ خارجی را میدهد.

نقاط ضعف:
اولین نقطه ضعف به نظر من داشتن جی پی اس است! این دستگاه میتواند مختصات توپ را لو دهد مگر اینکه خاموش باشد. همچنین در زمان جنگ معلوم نیست جی پی اس قابل دسترس باشد.
دیگر نقطه ضعف این توپ را میتوان در بارگذاری دستی نام برد که در صورت ضعف خدمه کارایی آنرا کاهش خواهد داد.
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خوب البته بستگی داره که چه نوع جی پی اسی در اختیار دارند . جی پی اس های مدل گارمین که فکر نکنم استفاده بشه . ولی جی پی اس های خطی یا نموداری فکر کنم باشند که ارتعاشات الکتروکستالیکی رو با امواج k,l 2964 بده که این مسئله خیلی زیاد هم باعث پیدا کردن مختصاتش نمی شه چراکه خیلی ارتعاشات خیلی ضعیفه . ولی اگر از جی پی اس های گارمین استفاده بشه به جای ارتعاشات الکتروکستالیکی از خودش جی ک 1 انتی لابرن با امواج 8.2 خارج می کنه ( اساسا برای ردیابی به چنین ارتعاشات و امواجی نیاز داره ) .

ولی خوب با وجود مختصات و با وجود اینکه اکثر ارتش های دنیا به جی پی اس مجهز هستند می شه در مناطق کوهستانی این توپ خودکششی رو دچار مشکل کرد .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]خوب البته بستگی داره که چه نوع جی پی اسی در اختیار دارند . جی پی اس های مدل گارمین که فکر نکنم استفاده بشه . ولی جی پی اس های خطی یا نموداری فکر کنم باشند که ارتعاشات الکتروکستالیکی رو با امواج k,l 2964 بده که این مسئله خیلی زیاد هم باعث پیدا کردن مختصاتش نمی شه چراکه خیلی ارتعاشات خیلی ضعیفه . ولی اگر از جی پی اس های گارمین استفاده بشه به جای ارتعاشات الکتروکستالیکی از خودش جی ک 1 انتی لابرن با امواج 8.2 خارج می کنه ( اساسا برای ردیابی به چنین ارتعاشات و امواجی نیاز داره ) .

ولی خوب با وجود مختصات و با وجود اینکه اکثر ارتش های دنیا به جی پی اس مجهز هستند می شه در مناطق کوهستانی این توپ خودکششی رو دچار مشکل کرد .[/quote]
این بستگی داره که کی میخواد از طریق این سیستم موقعیت دشمن رو کشف کنه .
اگر آمریکا باشه که من توی یه فیلم دیدم برای شناسایی دستگاهی که اطلاعات کد و سیستم کار اون نداشتن به یک شبکه متعلق به پنتاگون متصل شدند و اون تمامی جی پی اس های روشن توی اون منطقه رونشون میداد این کار رو هم با گرفتن تمامی اطلاعات ماهواره های موجود در منطقه هدف میکردند یعنی مثل یک رادار تمامی اهداف و موقعیت تجهیزات استفاده کننده از جی پی اس توی منطقه دیده شد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با پیدا کردن مختصات می تونن به صورت مقابل اون ها هم از توپ های خودشون در زاویه مذکور استفاده کنند . یعنی توپ جواب توپ .

ولی به نظر من جی پی اس استفاده اصلیش در تانک ها و نفربر ها است . در توپ های خودکششی خیلی کم شنیدم . :oops:

ولی همون سیستم های تصویری RTRR3 که برای پیدا کردن هدف از طریق دستگاه های ماهواره ای .

این سیستم تقریبا تصویری شبیه به گوگل ارت داره که دقیقا همون استفاده رو داره و می شه با تصاویر ماهواره ای مختصات و زاویه محلی که قراره مورد هدف قرار بگیره رو مشخص کرد . البته بستگی به برد توپ داره .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
شناسایی موقعیت گیرنده خیلی ساده هست و کافیه به حافظه چند دقیقه قبل ماهواره رجوع کنن تا معلوم بشه از کدوم نقطه [b]درخواست داده شده[/b] بعد ماهواره بهش جواب داده؟

برای آشنایی بیشتر با گیرنده های جی پی اس به مقاله ای که در صفحه اول سایت هست رجوع کنید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فکر نمی کنم در هنگام درگیری و شلیک های توپ رعد 2 ، نیازی به جی پی اس باشه . ولی متاسفانه ما نمی دونیم کدوم جی پی اس است . ولی بهتره در هنگام درگیری جی پی اس خاموش باشه . چراکه نیازی بهش نیست . ولی در هنگام مستقر شدن در منطقه نیاز هست ولی البته بستگی داره به راننده . که به نظر من راننده یا فرمانده باید منطقه رو مثل کف دستش بشناسه .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان زیاد در مورد جی پی اس خودتون رو خسته نکنید. اولاً این جی پی اس های گارمین که شما در موردش حرف میزنید نوع تجاری و بسیار ابتدایی گیرنده جی پی اس هستند که تو منوش بازی هم داره! و نوع نظامی ش هم من ندیدم که به ایران اومده باشه و اصلاً نباید روی اون حساب کرد. یه متخصصی داشتیم که تو ... بود میگفت همین الآنشم این گیرنده ها با سیگنالهای s/a(خطای عمدی مدار) ارسال میشن و دقتشون مساله داره.

در مورد رهگیری این توپخونه های سنگین و توپ های مشابه هم، خوب سالهاست که در ارتش های بروز دنیا( و خوشبختانه ارتش خودمون) یگانهای ضدآتش مستقر و فعال هستند که با استفاده از عوامل رهگیر مختلفی چون آماج یاب های لیزری و راداری و نوع فرود گلوه توپ و ترکش های اون میتونن به خوبی محل توپ شلیک کننده رو در بیارن و لزوم جابجایی سریع بعد از شلیک رو هم فرماندهان خودمون بهتر میدونن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
راستی یه چیز جالبی از یکی از فرماندهان ارتش شنیده بودم...میگفت زمانی که ما با توپ 203 م م شلیک میکردیم و پشت جبهه عراق رو میزدیم اونها فقط از طریق شیمیایی جوابمون رو میدادن چون چیزی با اون قدرت آتش نداشتند! مرمی 93 کیلویی شوخی نیست. تا 500 متری محل اصابت گلوله توپ، زمین زیر پای آدم میلرزه!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
موضوع جالبیه
تخصص در این زمینه ندارم اما سوالی دارم:
امکان استفاده از گلوناس بجای جی پی اس برای ایران (در اینجا برای رعد2) هست؟
اگر هست چرا از جی پی اس استفاده شده؟
تشکر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان این جی پی اس ها رو میشه با قرار دادن چندین عدد ماهواره مختلف در مدار پایین که همگام و به سمت ماهواره های جی پی اس هستند براحتی بلوک کرد فکر کنید سیستم رمزگزاری و طول موجهای این سیستمها در یک محدوده خاصی که بیشتر نیست میشه با تولید کد رندوم با سرعت زیاد و بطور دائمی هم به سمت زمین و هم به سمت ماهواره های موجود در مدار بالایی همه رو در شعاع بسیار زیادی بلوک یا گیج کرد !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خوب من یه محاسبات شبه واقعی (تئوریک به توان دو! icon_cheesygrin ) انجام دادم نتیجه این شد که یک توپ 155 میلیمتری پیشرفته با نواخت تیر 18 گلوله در سه دقیقه و سرعت تحرک 40 کیلومتر بر ساعت روی زمینهای نیم هموار تقریبا 2 دقیقه از زمان اصابت اولین گلوله تا آخرین آن زمان برای فرار دارد یعنی 5 دقیقه اول بدون خطر به آتش و حرکت پرداخته و دشمن بعد از پایان آتش در صورت وجود دستگاههای پیشرفته که بتواند سریع محل تقریبی توپ را شناسایی کرده و به واحدهای آتش اطلاع دهد حداقل 1 دقیقه وقت لازم است و اگر توپهای دشمن از توانی مشابه توپ خودی برخوردار باشند دو دقیقه زمان تا رسیدن آتش به مکان توپ خودی لازم است و این یعنی 4 دقیقه زمان فرار!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بسیاری از مولفه های قدرت و سرعت شلیک و سرعت گلوله و . . . رعد 2 شبیه ام-109 می باشد . احتمالا نمونه رعد 2 دارای زره قوی تر و مقاوم تر . سیستم های موقیت یاب جهانی . رادیوهای کد گذاری جدید برای مختصات . سیستم تعلیق و تهویه به روز و جدیدتر . سیستم های ارتباطی جدید و قابلیت عملیات در شب می باشند .

این هم نمونه ی صدا خفه کن برای 155 م م :


[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_haubitzenschalldaempferme3.jpg[/img]
[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/normal_raad1.jpg[/img]
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
هویتزر 155میلیمتری



** رعد 2**



(ساخت صنایع دفاع ، وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح)



هویتزر خودكششی رعد 2 یك توپ زرهی متحرك با آتش سنگین توپخانه ایست .

این جنگ افزار شبیه به تانك زنجیر دار بوده و برای پشتیبانی سنگین توپخانه ای از سطوح مختلف مناطق تحت جریان جنگ استفاده می شود.

اساسا هویتزر به توپخانه هایی گفته می شود که می توانند لوله خود را بیش از 45 درجه از سطح افقی بلند کنند و از طول موانعی مرتفع نیز همانند خمپاره انداز شلیک کنند ، در حقیقت تفاوت هویتزر ها با تانک در همین امر است.

رعد۲ طوری طراحی شده است كه به راحتی 5 خدمه شامل ،فرمانده , توپچی , راننده , و دو بارگذار مهمات در آن جای می گیرند. موتور رعد در قسمت جلوی آن تعبیه شده است .

همچنین بدنه و برجك این توپ متحرك از نوعی آلیاژفولادی به هم پیوسته اما چند لایه ای تشكیل شده است ، كه امكان نفوذ انواع راكت را در بدنه خود كاهش داده است .

از امكانات هویتزر رعد می توان به تلسکوپ آتش مستقیم ، سیستم دید در شب ، سیستم محافظت nbc اتوماتیك ، تجهیزات رادیویی ارتباط رقمی ، جی پی اس ( موقعیت یاب جغرافیایی )، سیستم دیجیتالی نشانگر وضعیت هوا و... اشاره كرد خصوصیات بارز توپ رعد شلیك ۵ گلوله در طی یك دقیقه می باشد ، همچنین قدرت بالای موتور و به تبع آن سرعت مناسب باتوجه به وزن آن وضعیت خوبی رادر رعد۲ به وجود آورده است .تمامی مراحل ساخت هویتزر خودكششی رعد در مجتمع صنا یع دفاع وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح انجام شده است .

این جنگ افزار سلاحی سنگین اما متحرك بوده و پس از اجرای آتش می تواند نقطه شلیك را ترك كرده و بر خلاف توپخانه های ثابت از انهدام و رهگیری توسط دشمن جلوگیری نماید. موشكی و نظامی معتقد است كه رعد نوعی دیگر از تسلیحات استفاده شونده در جنگهای نامتقارن با توجه به دكترین دفاعی نیروهای مسلح می باشد .

این نوع توپ متحرك به صورت انبوه در اختیار یگانهای توپخانه ای نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.و در رزمایش های اخیر ارتش از جمله ضربت ذولفقار كارایی خود را اثبات نموده است .

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/1242652221.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_1242652221.jpg[/img][/url]

هویتزر خودكششی رعد 2 ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح



مشخصات فنی :

نام : رعد۲ / Raad 2

نوع : توپخانه زرهی متحرك با آتش سنگین

نوع موتور : هوا خنک ۸ سیلندر

وزن : ۱۳۰ تن

عرض :۹۰/۲ م

طول : ۷ متر

ضخامت زره : ۱۹ سانتی متر

تعداد گلوله قابل حمل : ۴۰ گلوله

قدرت نواخت تیر : ۶ گلوله در دقیقه

برد تیر : 30 كیلومتر موثر

سازنده : صنایع دفاعی وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران

ارگان به كار گیرنده : یگان زرهی- توپخانه ای ارتش جمهوری اسلامی ایران

http://www.iranproud.mihanblog.com/post/archive/1388/1
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.