GOLDEN-CROWN

طرح شکست خورده بازگشت اف-14 های ایران به امریکا

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

پيشنهاد ايجاد صنايع استراتژيك نظامى در شرايط غفلت از دشمن خارجى :

پس از پيروزى انقلاب به خطرات خارجى توجه زيادى نمى شد و اغتشاشات گروهها ى‏ ‏سياسى در كشور توجه همگان را به داخل معطوف كرده بود و درست در زمانى كه دولت‏ ‏مهندس بازرگان مشغول بازپس دهى و فروش سلاحهاى استراتژيك مانند هواپيماهاى‏ ‏جنگى بود و اين تلقى وجود داشت كه رژيم شاه ژاندارم منطقه بود و ما نه قصد‏ ‏داريم ژاندارم باشيم و نه قصد داريم به ديگران تجاوز كنيم يا بجنگيم و لذا‏ ‏نيازى به سلاحهاى استراتژيك نمى باشد، غافل از اين كه وقتى هر كشورى ضعيف‏ ‏شود، بيگانگان را به طمع مى‎افكند، بخصوص كه آن كشور سرزمين سوق الجيشى و‏ ‏حساس ايران باشد و لذا در شرايطى كه قبل از جنگ هيچكس در فكر نبود، آیات عظام خطیب موقت وقت نماز جمعه تهران ايده صنايع استراتژيك نظامى مانند هواپيما سازى را بيان كرده و مورد‏ ‏تشويق قرار مى‎داد.
‏ ‏غلامرضا ذوالفقارى ، عضو هيات رئيسه موسسه بررسيهاى هواپيما سازى " طيرا‏ ‏ابابيل " در مصاحبه اى با مجله سروش مى‎گويد: " انگيزه تشكيل موسسه هواپيما‏ ‏سازى طيرا ابابيل برمى گردد به جو خاصى كه در مملكت ما بعد از انقلاب‏ ‏بوجود آمد و نيازهايى كه ما داشتيم ، از جمله نياز به هواپيما كه قبل از‏ ‏جنگ با عراق به آن صورت احساس نمى شد; و ما راه حل اين مشكل بزرگ را از طريق‏ ‏رهنمودهاى اسلامى انقلابى انتخاب كرديم ، بخصوص یکی از خطبای موقت نماز جمعه تهران‏ ‏در اين مورد به ما راهنماييهاى گرانبهايى فرمودند "

مخالفت شدید آیت الله بهشتی و قم با تصمیم دولت بازرگان به فروش جنگنده‌ها بنابر اظهار روحانی علیرغم مخالفت شدید آیت الله بهشتی با فروش جنگنده های اف چهارده به آمریکا دولت موقت مهندس بازرگان تصمیم به آین کار داشت مامور سفارت آمریکا می گفت مخالف اصلی قم است.

فروش جنگنده های اف ـ ۱۴

سياست خارجی دولت موقت و دست اندركاران آن، يكی از مسائلی بود كه حساسيتهای زيادی را در سطح جامعه برانگيخت. اقدام دولت موقت برای فروش هواپيماهای استراتژيك اف ـ ۱۴ و تضعيف بنيه نظامی ايران، عنوان توطئه ای بود كه برای جامعه، اين سؤال را كماكان باقی گذارد كه چرا و چگونه مجريان سياست خارجی دولت موقت با علم به بحرانی بودن شرايط و نياز انقلاب اسلامی به تقويت خود در مقابل دشمنان، قصد چنان كاری را داشتند؟

«وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ايران با ابراز تعارفات خود به سفارت ايالات متحده و پيرو مذكرات تير ماه گذشته دكتر يزدی وزير امور خارجه و كاردار سفارت، احتراماً مايل است مطالب زير را يادآور شود:

دولت موقت جمهوری اسلامی ايران مسأله نگهداری هواپيماهای اف ـ ۱۴ كه ۸۰ فروند آن توسط رژيم گذشته خريداری شده بود را مورد مطالعه قرار داد و تصميم به فروش اين هواپيماها گرفته است. از سويی چون اين هواپيماها دارای دستگاههای محرمانه جاسوسی می باشند،‌ دولت موقت ترجيح می دهد كه دولت ايالات متحده آمريكا در مورد بازخريد ۷۸ فروند موجود آن اقدام كند. وزارت امور خارجه پيشنهاد می كند كه ايالات متحده در اين منظور با دولت ايران وارد مذاكره شود. جزئيات،‌ تاريخ و محل مذاكرات، مورد بحث و توافق قرار خواهد گرفت».

بنا به اظهارات آقای روحانی، شهيد بهشتی در جلسه مورخ ۲۱ مرداد ماه ۱۳۵۸ شورای انقلاب،‌ به شدت با فروش هواپيماهای اف ـ ۱۴ به آمريكا مخالفت كرده و تأكيد می كند كه دولت موقت بدون اجازه شورای انقلاب حق چنين كاری را ندارد. همچنين بر اساس مطالب مطروحه در همين سخنرانی، بازرگان در جلسه ۲۵ مرداد شورای انقلاب از تصميم و اقدام دولت موقت دفاع می كند و ضمن تأييد آن در توجيه علت آن، هزينه نگهداری بالای اين هواپيماها را عنوان می كند!

دولت موقت آشكارا بر خلاف سياستهای ضد آمريكايی رهبری انقلاب گام برمی داشت. مأمور سياسی سفارت آمريكا طی گزارشی اين تفاوت محسوس را اينگونه بيان می كند: «دولت موقت ايران و (امام) خمينی درباره ارزش مناسبات با آمريكا اختلاف نظر دارند. ماهيت ضد آمريكايی نظريات (امام) خمينی باعث شده است كه فعاليتهای ضد آمريكايی افزايش يابد... درحاليكه دولت موقت ايران اهميت مناسبات حسنه را با ما (آمريكائيها) به رسميت شناخته است، آيت الله خمينی و اطرافيان او چنين اهميتی را به رسميت نمی شناسند». و نيز در گزارشی كه سفارت آمريكا در تهران به وزارت امور خارجه كشور متبوع خود ارسال نموده اين نكته چنين بازگو شده است: «تضاد و دوگانگی بين (الف) مواضع بطور كلی عاقلانه خيلی از مقامات ارشد دولت موقت كه متوجه لزوم برقراری روابط عادی تر ديپلماتيك و تبادلات تجاری با آمريكا شده اند و (ب) مواضع ضد آمريكايی انقلابی مطبوعات، روحانيون اطراف (امام) خمينی و خيلی از ايرانيانی كه ضد خارجی هستند و در سطوح دوم و پايينتر دولت موقت می باشند، همچنان تلاشهايمان را برای عادی كردن روابط خنثی می سازند». همچنين در يك يادداشت توجيهی برای وزير امور خارجه آمريكا پيرامون سياست ايالات متحده در مورد ايران، در ارزيابی برخورد امام و دولت موقت نسبت به گروههای ضد انقلاب و قدرتهای خارجی آمده است: «عكس العمل آشتی ناپذير (امام) خمينی اين است كه بصورت خشنی ضربه وارد كند. ميانه روهايی چون بازرگان در اين روش تند، كمی سهيم هستند. ولی بدنبال مصالحه و روابط بهتر با خارج نيز هستند». در اين مرحله از اوضاع تلاش های آمريكا مانند قبل از پيروزی انقلاب بر اين محور قرار گرفته بود كه حتی الامكان از قدرت و نفوذ امام توسط دولت موقت كاسته شود و بتدريج به حذف عملی رهبری بينجامد تا بدينوسيله مانع اصلی در برابر آمريكا كنار زده شود.

در مورد اين تلاش های نافرجام گفتگوی ميناچی عضو كابينه بازرگان با مأمور سياسی سفارت آمريكا جالب توجه است: «مأمور سياسی گفت: تمام مشكل كلی ارتباط دولت موقت ايران، قم است كه آمريكا را نگران كرده خصوصاً‌ با توجه به اينكه نظر (امام) خمينی پيوسته در مورد روابط ايران و آمريكا منفی بوده است. ميناچی با ناراحتی قبول كرد كه اين حرف درست است اما اميدش را روی كوششهای نخست وزير (بازرگان) برای بيرون راندن (امام) خمينی از عرصه بين المللی گذاشت».





منبع:
http://www.aerospacetalk.com/forum/f14-vt7430.html#62023

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
متاسفانه كشور ما از اين بي مديرتي ها رنج مي برد وبا فقر شديد مدير خوب رو به رو است و گر نه الان بايد جلوتر از اروپا بوديم icon_frown

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
واقعا چه خياناتي ميشه به ملت ما ..... فعلا كه دستمون بستست .................. به اميد روز انتقام..........

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فعلا كه نه اف-14 پس داده شده و نه هيچ كار ديگه اي انجام شده. پس الكي روضه نخونيد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
متاسفانه تفكرات ضد شاه بقدري زياد شده بود كه هر چيزي مربوط به اونو بد ميدونستند حتي ملي گرايان هم كوركورانه عمل ميكردند.به نظر من تعصب هميشه ما رو عقب نگه داشته هيچ وقت بدون تعصب تصميم نگرفتيم.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ما ايرانيا يك مشكل بزرگ داريم تفكر مخالف بايد نابود و كنار آمدن در كار نيست مثلا جناههاي چپ و راست و قتي هر كدوم به حكومت ميرسد كاملا طرفش رو خلع سلاح مي كنه در حالي كه توي آمريكا دموكرات و جممهوري خواه هر دو يك هدف مشترك دارند و فقط راه حلشون فرق مي كنه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
:mrgreen: بازرگان مي خواست نيروي هوايي ايران را نابود سازد. ***به ياد نيروي هوايي سال 56*** :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهندس بازرگان یکی از وطن دوست ترین مسئولان تاریخ ایران است و هرگز قصد ضربه زدن به کشور خود را نداشته است. درباره عدم تحویل تسلیحات خریداری شده از آمریکا قبلا جناب مصطفی خان توضیحات لازم را داده اند. آمریکا فروش تسلیحات را به ایران تحریم کرده بود و شرکت فروشنده نیز میگفت ما تسلیحات شما را تولید کردیم و آماده است ولی بدلیل قانون تحریم اجازه تحویل آنها را نداریم! توضیحات کاملتر در سایت موجود است با جستجو پیدا میشود.
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اقا یعنی چی؟! اینجا سایت اخبار نظامی یا تخریب افراد سیاسی؟! اگه چشم دیدن افرادی مثل مهندس بازرگان و نداری و عقده و کینه وجودتو پر کرده. اینجا جاش نیست چرت و پرتاتو بنویسی. یه حرفی هم با مدیر سایت دارم. اگه این سایت مر بوط به اخبار نظامی و کسی نمی تونه خبر و بحث سیاسی کنه , پس چرا اینهمه تخریب و خبر سیاسی رو سایت ؟ این مقاله کاملا واضحه که تنها و تنها بر اساس عناد شخصی و تخریب نوشته شده. ادوات جنگی رو به عنوان تیتر مقاله می گذارند و درون مقاله شروع به تخریب و عقده گشایی می کنند. این سایت خط مشی داره که از مدیر محترم سایت در خواست می کنم نظارت بیشتری کنند. اگه مجاز به بحث سیاسی هستیم پس علنا مدیر سایت اعلام کنه تا ما هم وارد این جور بحثا شیم. این سایت جاییکه همه افراد با هر گرایش سیاسی داخلی می توانند بدون وارد شدن به بحثای جنا حیشون در باره ی مسائل نظامی بحث و تبادل نظر کنند. قبلا اگر کسی بحث سیاسی می کرد مدیر سایت یا قرار نمی داد یا قفل می کرد. الان بعضی ها در قالب تیتر نظامی شروع به این کار می کنند. امیدوارم مدیر سایت فکری به حال این جور مقالات منظور بفرمایند. luftwaffe :mrgreen:
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگر پس مي دادن عراق چه پدر از نيروي هوايي ما در مي آورد. :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اگه کمی تند حرف زدم معذرت می خواهم. ولی از ودیر این خواهشها رو دارم. luftwaffe :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در میان وشته ها یک چیز نظر منو جلب کرد.

متاسفانه تفكرات ضد شاه بقدري زياد شده بود كه هر چيزي مربوط به اونو بد ميدونستند حتي ملي گرايان هم كوركورانه عمل ميكردند


چی باعث شد که اینقدر تفکّرات ضد شاه تو کشور وجد داشته باشه؟
ما که شاه رو بیرو انداختیم؟پس چرا اینقدر با هاش مخلف بودیم؟
پس مقصّر خوش شاه بود.ببینید چه بلایی به سر کشور آورد که اینجوری شد.
بعدشم .هوافضا که منطقه حکومتی شما و چند کاربر دیگه است.پس بهتره یک منبع دیگه بدید.
آقایون مهم امام بود.
کسایی که به امام در دل فحش میدید و میگید فقط رضا شاه؟
همین امام نمیخواست اف 14 تحویل بشه.همون جامعه رو حانیت قم که عقلش از بازرگان بیشتر بود.
صبر کنید یکسری تحقیق در مورد بازرگان بکنم میزارم تو سایت.همونطور که میدونید این تحقیقات کاملاً سیاسی است.
راستی دیدی چقدر این آمریکایی ها عوضی بودند؟
آشغال ها وقتی اف 14 رو که گرفتند و خرشون از پل میگذشت عراق رو کمک میکردند به ایران حمله کنه تا با پیروزی به مردم ایران بگن بدون ما هیچ هستید.
احتمالاً بعداً به خونخواهی ایرانیا با عراق یک جنگ ظاهری میکردند و بعد میگفتند ما شما رو از دست عراق نجات دادیم و..... حالا با سرعتی چند برابر سروت کشور ما رو به تاراج میبردند.وضعیت کشور هم طوری میشد که تا 100 یا بیشتر نمیشد انقلاب کرد و باید 2 نسل میگذشت و جمعیت بیشتر میشد
ببخشید اگه نظراتم غیر کارشناسی است.
آقا سعید واسه مین میگم تو پی ام صحبت کنیم.چون نظرات من بسایر عامیانه و بدون تخصص است.از این به بعد فقط پی ام
Mr.Fox

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.