• جدیدترین مقالات انجمن

  • موضوعات در حال مرور

  • جدیدترین پاسخ های کاربران

    • بسم ا...     سامانه پانسیر روی شاسی MZKT   ظاهراً این سامانه فاقد تیربار هست ..
    • بسم ا...           مدتها بود آبرامز منهدم شده اوکراینی ندیده بودیم !!!!! ام-1 آ1 آبرامز اوکراینی مجهز به  سامانه حفاظتی brush / منهدم شده در محور زاپوروژیا مارس 2026    
    • بسم ا..               تکنیکال ارتش کوبا ... رزمایش مارس 2026 !!!!!!!! https://aparat.com/v/cjz8w10          
    • بسم ا...    یاک-۵۲ نیروی هوایی ارتش اوکراین، مجهز به تیربار، در حال رهگیری پهپادهای شناسایی و ضربتی شاهد در منطقه اودسا  مارس 2026     https://aparat.com/v/ysbuaf4      
    • بسم ا...   افزایش حملات با کروز فلامینگو به عمق خاک روسیه  ژانویه - مارس 2026    
    • بسم ا..                    شرکت اوکراینی تولیدکننده خودروهای زرهی UkrArmoTech، آزمایش نمونه اولیه یک نفربر زرهی به نام "Skif" را آغاز کرده است که شباهت قابل توجهی به ام-113 دارد.طبق گزارش‌ها، نسخه اوکراینی ام-113 از نظر حفاظت از همتای غربی خود برتر خواهد بود و از نظر تحرک نیز چیزی از آن کم نخواهد داشت. "اسکیف " بر اساس قطعات و مونتاژهای سریالی تولیدکنندگان خارجی طراحی شده است و قرار است ماژول‌های رزمی اوکراینی با مسلسل‌های 12.7 میلی‌متری و 14.5 میلی‌متری روی آن نصب شود. این خودرو دارای 3 خدمه و یک محفظه سرباز برای 8 سرباز بوده و  بدنه آن  از آلومینیوم ساخته شده است، اما برنامه مدل‌های تولیدی استفاده از فولاد زرهی است. پیشرانه این نفربر آن360 اسب بخار قدرت دارد و وزن فعلی آن 15 تن است و این طراحی ، امکان نصب موتورها از تولیدکنندگان مختلف را فراهم می‌کند.انتظار می‌رود که این نفربر زرهی بتواند در برابر انفجار ۶ کیلوگرم مواد منفجره در زیر چرخ‌ها و زیر بدنه مقاومت کند. علاوه براین UkrArmoTech قصد دارد قطعات اصلی، از جمله موتور، جعبه دنده ، اجزای سیستم تعلیق، جعبه دنده کمکی و چرخ‌ها را از طریق واردات تأمین کند. محاسبات اولیه نشان می‌دهد که تا ۶۰٪ از قطعات این وسیله نقلیه شنی دار در ابتدا وارداتی خواهند بود.   1- استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری )  بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند.      
    • بسم ا..       نیروی هوایی بریتانیا رسماً اعطای عنوان «تک خال» به خلبانانی را که پنج پهپاد کامیکازه شاهد-۱۳۶ ایرانی را منهدم می کنند ، آغاز کرده است. از نظر تاریخی، این عنوان منحصراً برای سرنگونی پنج یا بیشتر هواپیمای سرنشین دار دشمن داده می‌شد، و نه «شاهد»های بی سرنشین که قادر به دفاع از خود حین پرواز نیستند..!!!                 شاهد ضدرادار یا سامانه بازگشت به مبداء ؟!!!!!   در اوکراین، قطعاتی از یک دستگاه ناشناخته نصب شده بر روی یک پهپاد «شاهد» کشف شد که بعداً به عنوان یک سیستم هدایت راداری غیرفعال شناسایی گردید. این سامانه ناشناخته ظاهراً به پهپاد اجازه می‌دهد تا منابع انتشار رادیویی را هدف قرار داده و «شاهد» را به یک پهپاد ضد رادار تبدیل کند.اما  تجزیه و تحلیل اجزا نشان می‌دهد که این سامانه بیشتر یک سامانه شناسایی «دوست از دشمن»و به طور خاص، یک ماژول آنتن از سیستم «لیرا-وی‌ام» است . برخی از کارشناسان نظامی معتقدند که  این سامانه یک بخش جدید برای  «بازگشت به مبدا» است .  
    • بسم ا...       شهپاد Magura  وی-7 مجهز به ۶ محفظه پرتاب برای پهپادهای FPV  تهاجمی معمولی و هم پهپادهای رهگیر را در خود جای دهند. براساس داده های موجود،  قرار بود شرکت آمریکایی Red Cat با همکاری اوکراین تولید پهپادهای نوع MAGURA را آغاز کند. با این حال، با گذشت زمان، آنها شروع به معرفی این شهپادها به عنوان محصول خود کرده و ظاهراً طرف اوکراینی شراکتی در این زمینه ندارد ...    
    • بسم ا...           اجرای عملیات فریب در عملیات نظامی ، قدمتی به اندازه خود مفهوم جنگ  دارد . درواقع ، انحراف تمرکز دشمن و وادار کردن آن به هزینه کردهای  غیرضروری به اندازه طراحی و اجرای حملات گسترده می تواند تاثیرگذار باشد . برهمین اساس ، در میانه مارس 2026 نخستین تصاویر از نصب موشک‌های ساختگی R-60  بر روی پهپادهای شاهد در رسانه ها منتشر شد که نشان می دهد تا چه اندازه این مساله می تواند دریک جنگ فرسایشی پراهمیت به نظر برسد . به گفته تحلیلگران نظامی ، ارتش روسیه با نصب نمونه های ساختگی موشک آر-60 بر روی بدنه شاهدها ، احتمالا بدنبال فریب رهگیرهای اوکراینی و ترساندن آنها از نزدیک شدن به دسته های پروازهای شاهد ( شامل نمونه های فریب بدهنده و همچنین نمونه های مجهز به سرجنگی ) است.  در واقع ، شکار حداقل یک فروند میل-8 اوکراینی با شلیک آر-60 از روی شاهد روسی ، باعث شده تا میزان احتیاط جنگنده های بال ثابت و بالگردهای اوکراینی که مامور شکار شاهدها هستند افزایش پیدا کند و همین مساله به نوبه خود چنین ایده ای را بوجود آورده تا ضمن افزایش تعداد شاهدهای مجهز به آر-60 ( شامل نمونه های واقعی و دیکوی )  ، دسته های پروازی شاهد را از گزند رهگیرهای اوکراینی دور نگه دارد .     استفاده از مطالب برگردان شده به پارسی درانجمن میلیتاری،براساس قاعده " رعایت اخلاق علمی" منوط به ذکر دقیق منبع است.امیدواریم مدعیان رعایت اخلاق ( بخصوص رسانه های مدعی ارزشمداری )  بدون احساس شرمندگی از رفرنس قرار گرفتن بزرگترین مرجع مباحث نظامی در ایران ، از مطالب استفاده نمایند .      
    • پروژه ی آمریکایی آزادی کشتیرانی در تنگه ی هرمز این پروژه که اول با نام عملیات آزادی آغاز و سپس در ظاهر لغو و به یک عملیات مخفیانه تا روز های آخر آتش بس تبدیل گشت.   در این پروژه نفتکش های کوچک ابتدا فرستند های خود را خاموش میکردند سپس معمولا در شب از مسیر عمانی هرمز عبور کردند.     پس از عبور از منطقه تحت کنترل ایران، این نفت‌کش‌ها در کنار سوپرتانکرهای غول‌پیکر پهلو می‌گیرند تا فرآیند جابه‌جایی نفت را آغاز کنند یا بار خود را در بنادر اقیانوسی عمان به مخازن عمان خارج از تنگه ی هرمز تحویل میدادند.     همزمان آمریکا با ترکیبی از پهپادها، شناورهای بدون سرنشین و بالگرد و پایش ماهواره‌ای این ناوگان را هدایت و اسکورت میکردند و حتی هزینه ی اسکورت را هم محاسبه میکردند و از اعراب میگرفتند.   دو نقطه کلیدی را برای این مبادلات شناسایی شده اند: یکی در سواحل فجیره امارات متحده عربی و دیگری در نزدیکی بندر صحار عمان.   مالکان عرب این کشتی ها به هر ناخدایی که حاضر به رد شدن از آتش تنگه هرمز بشود 90 هزار دلار (معادل 6 ماه حقوق) پاداش می‌دهند.   همچنین به نظر میرسد هزینه ی بیمه (خسارت های برخورد با موشک و پهپاد و مین ) کشتی های عبوری را نیز اعراب بر عهده گرفتند.   پس از اعلام آتش بس تعداد بسیار بیشتری کشتی حتی با فرستنده های روشن با اسکورت آمریکا از این مسیر در حال عبور بودند که حملات ایران شروع شد.   به نظر میرسد هنوز آمریکا در حال انجام این عملیات برای انتقال نفت از تنگه ی هرمز است.  
  • سر خط خبرها

  • دانشنامه میلیتاری

  • گالری سایت

  • نمایش آمار های انجمن

    • مجموع موضوعات
      21,559
    • مجموع ارسال ها
      538,435
  • آمارهای کاربران

    • کل کاربران
      21,094
    • بیشترین آنلاین
      2,169

    جدیدترین کاربر
    berno99
    تاریخ عضویت
  • کمک کنندگان برتر

  • چه کاربرانی آنلاین هستند؟ دیدن لیست کامل