jackturbo

کشورهاي تامين کننده مواد شيميايي صدام، جانبازان ما را فراموش کردند

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

چهاردهمين نشست سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي در حالي امروز دهم آذرماه در لاهه برگزار مي شود كه احقاق حقوق جانبازان و قربانيان سلاح هاي شيميايي در دوران دفاع مقدس، از سوي كشورهاي تامين كننده مواد شيمايي صدام، ديكتاتور سابق عراق فراموش شده است .
كنوانسيون سلاح هاي شيميايي در 29 آوريل 1997 ميلادي لازم الاجرا شد و هم اينك 12 سال از زمان آن مي‌گذرد. در اين مدت، اعضا تلاش كرده اند تا از اين سند و مكانيسم براي رفع هرگونه امكان توسعه، توليد، استفاده، ذخيره‌سازي و يا انتقال سلاح هاي شيميايي به ديگران استفاده كرده و به سوي انهدام نهايي سلاح هاي مزبور گام بردارند.
وظيفه سازمان منع سلاح هاي شيميايي، آنچنانكه مديركل سازمان بيان مي دارد اجراي مفاد كنوانسيون براي تحقق جهان عاري از سلاح هاي شيميايي و نيز تحقق همكاري هاي بين المللي براي توسعه مواد شيميايي صلح‌آميز است.
با وجود اينكه حدود 12 سال از لازم الاجرا شدن مفاد اين كنوانسيون مي گذرد اما تا كنون حق و حقوق جانبازان شيميايي ما از سوي سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي و كشورهاي توليد كننده اين مواد احقاق نشده و به نوعي به دست فراموشي سپرده شده است.
اين درحالي است كه سازمان منع گسترش سلاح هاي شميايي با ناديده گرفتن هزاران جانباز شيمايي ايران بجاي مانده از تجاوز وحشيانه بعثيان عراق ، مي گويد: مساله حملات شيميايي رژيم بعثي عراق به ايران پيش از وجود اين سازمان بوده و اين سازمان صلاحيت رسيدگي در اين زمينه را ندارد و تنها مي تواند به مسايلي رسيدگي كند كه به پس از تشكيل اين سازمان برگردد.
غلامحسين دهقاني دبير مرجع ملي كنوانسيون منع سلاح‌هاي شيميايي در رابطه با پيگري حقوق مصدومان شيميايي ايران در مجامع بين المللي به ويژه در سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي كه برخي از كشور هاي عضو اين سازمان، تامين كننده مواد شيميايي صدام بودند، به گفت: به دنبال جمع‌آوري اسنادي براي احقاق حقوق مصدومان شيميايي هستيم و در حال حاضر روي تهيه فيلم، عكس و مصاحبه از افرادي كه اظهاراتشان براي ارايه در مجامع بين‌ المللي مفيد است، تمركز كرده‌ايم.
دهقاني با بيان اينكه هيچ دادگاه بين‌المللي براي رسيدگي به اين موضوع وجود ندارد، اضافه كرد: كنوانسيون منع گسترش سلاح‌هاي شيميايي نيز بعد از جنگ عراق عليه ايران لازم‌الاجرا شده و به مواردي ترتيب اثر مي‌دهد كه بعد از تاسيس اين سازمان به وقوع پيوسته است.
وي با بيان اينكه حل مشكلات مصدومان سلاح‌هاي شيميايي در دراز مدت جواب مي‌دهد و نبايد تصور كنيم كه طي دو يا سه سال مي توانيم نتيجه بگيريم، تصريح كرد: پس از جمع‌آوري اسناد مورد نياز بايد منتظر زماني بود تا شرايط مطرح كردن حقوق مصدومان شيميايي و پيگيري آن در مجامع بين‌المللي فراهم شود، مانند حكم اخير دادگاه لاهه كه صدام را شروع كننده جنگ عليه ايران و استفاده كننده از سلاح‌هاي شيميايي دانست كه اين براي ما بسيار اهميت دارد و يك سند محسوب مي‌‌شود.
به گفته كارشناسان حقوق بين المللي ، علاوه بر فعاليت هاي بين المللي براي احقاق حقوق مصدومان شيميايي بحاي مانده از جنگ ناجوانمردانه رژيم بعثي سابق عراق عليه كشورمان، بايد فعاليت هايي نيز در داخل كشور براي احقاق حقوق اين قربانيان انجام شود كه در اين راستا نياز است دستگاه ديپلماسي كشور پيش قدم شود.
بر اساس اين گزارش، چندي پيش نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در همين رابطه طرحي را تنظيم كردند كه به استناد آن دولت مكلف به پيگيري حقوق مصدومان و شهداي ناشي از استفاده سلاح‌هاي شيميايي جنگ تحميلي عراق عليه ايران، در محاكم داخلي و خارجي شد.
اين طرح كه با 198 راي موافق و 3 راي مخالف به تصويب نمايندگان رسيد، دولت را مكلف كرد كه از زمان ابلاغ اين قانون تا 2 ماه، ضمن تجميع دستگاه‌هاي فعال در پيگيري حقوق جانبازان و بازماندگان شيميايي جنگ، يك دستگاه مشخص پاسخگو به مجلس را به‌عنوان مسوول پيگيري و اجراي اين قانون تعيين كرده و با جمع‌آوري اسناد جنايات شيميايي عليه ملت ايران، يك بانك اطلاعاتي تشكيل داده و اسناد مربوطه را بروز رساني كند.
همچنين بر اساس اين قانون ،‌دولت و قوه قضاييه موظف شدند با رعايت قوانين و مقررات ملي و بين‌المللي، حمايت‌هاي فني، حقوقي و ديپلماتيك را از تمام اتباع و اشخاص ايراني صدمه ديده از حملات و كاربرد مواد شيميايي ناشي از هشت سال جنگ تحميلي عراق عليه ايران به عمل آورند.
گفتني است، بر اساس اين مصوبه مجلس شوراي اسلامي، دولت مكلف است هر شش ماه يك‌ بار گزارش اقدامات مربوط به اجراي قانون را به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس ارايه دهد.
هادي مقدسي عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي در باره طرح اخير مجلس در باره پيگيري حقوق مصدومان شيميايي توسط دولت گفت: بررسي اين طرح از كميسيون امنيت به كميسيون اجتماعي مجلس منتقل شده و كميسيون اجتماعي نيز بررسي در اين زمينه را به يك كميته تخصصي محول كرده است.
وي خاطر نشان كرد: در حال حاضر كار بررسي كميته تخصصي بر روي طرح به اتمام رسيده و طي روزهاي آتي در كميسيون اجتماعي مورد بررسي قرار مي گيرد.
موضوعي ديگري كه در رابطه با سازمان منع گسترش سلاح هاي شيمايي مطرح است، عضويت كشورهايي است كه خود از عاملان اصلي و تامين كننده سلاح هاي پيشرفته شيميايي و فروش به صدام براي استفاده عليه نظاميان و مردم ايران در ايام جنگ تحميلي است.
دهقاني دبير مرجع ملي كنوانسيون منع گسترش سلاح هاي شيميايي يكي از مشكلات پيش‌روي گروه‌هاي پيگيري حقوق مصدومان شيميايي ايران در مجامع بين‌المللي بويژه سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي را همين مساله مي داند و مي گويد: مساله مصدومان شيميايي براي كشور ما يك مساله حياتي است اما با توجه به روابط سياسي و بين‌‌المللي كه ميان كشور ما و كشورهايي كه اتباع آنها در دادن سلاح‌هاي شيميايي به عراق نقش داشته‌اند، وجود دارد، اين كشورها در اين زمينه همكاري لازم را نمي‌كنند.
با توجه به اين مساله ،ريشه و بنيان تشكيل اين سازمان و برخي كشور هاي عضو و گرداننده آن همانند، آلمان، آمريكا، فرانسه، ايتاليا و ... زير سووال مي رود به طوري كه هادي مقدسي نماينده مردم بروجرد در مجلس شوراي اسلامي و عضو كميسيون اجتماعي مجلس، با اشاره به چهاردهمين نشست سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي، ريشه و ماهيت اين نشست را نادرست خواند گفت: ريشه اين نشست تقريبا زير سووال است زيرا در حال حاضر دست اندركاران تامين مواد شيميايي رژيم بعثي در جنگ تحميلي عليه ايران، از اعضاي اين سازمان هستند كه بايد ابتدا خود اين كشور ها پاسخگو باشند.
وي افزود: اين كشورها اگر مي خواهند راجع به اين موضوع يعني منع توليد و گسترش سلاح هاي شيميايي و ضد بشر صحبت كنند، ابتدا بايد به جنايت هاي خود عليه ايران اعتراف كرده و پاسخ گويند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد: نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران، هر گونه استفاده از سلاح هاي كشتار جمعي را كه در هر نقطه از جهان باشد خلاف قوانين بشري مي داند و براي مقابله با آن تنها شعار نمي دهد بلكه به صورت عملي و كاربردي برخورد خواهد كرد.
وي ادامه داد: كساني كه صدام را تا دندان عليه ايران مسلح كردند امروز داعيه حمايت از حقوق بشر را دارند در حاليكه فعاليت ذرات خانه هاي توليد سلاح هاي شيميايي آنها بر هيچ كس پوشيده نيست.
مقدسي ،‌رژيم غاصب صهيونيستي را از سردمداران توليد سلاح هاي شيميايي عنوان كرد و خواهان محكوميت اين رژيم در چهاردهمين نشست سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي شد.
چهاردهمين اجلاس سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي از امروز نهم آذر ماه جاري به مدت پنج روز و با حضور 186 كشور عضو در لاهه آغاز مي شود كه در اين نشست پنج روزه جانبازان شيميايي كشور ما نيز حضور خواهند داشت.
مساله اي كه اذهان عمومي و بيش از آن ذهن جانبازان شيميايي را به خود مشغول كرده، نتيجه حاصل از اين نشست است و اين سووال در ذهن بسياري مطرح است كه آيا چهاردهمين نشست نيز همانند سيزده اجلاس گذشته در رابطه با پيگيري حقوق مصدومان شيميايي ايران اسلامي، بي نتيجه خواهد بود؟!!
هر چند به نوعي جواب اين سووال مشخص است اما براي پاسخگويي قاطع به آن بايد منتظر بود تا چهاردهمين اجلاس نيز پايان يابد.
در حال حاضر، بيش از 98 درصد جمعيت جهان در كشورهايي زندگي مي‌كنند كه در آنها كنوانسيون منع سلاح هاي شيميايي تصويب شده است.
كشور ما نيز كه يكي از بزرگترين كشور هاي متضرر در نتيجه كاربرد اين سلاح ها توسط رژيم بعثي عراق در دوران دفاع مقدس است ، از جمله كشورهاي عضو سازمان منع گسترش سلاح هاي شيميايي است .

[url=http://www.chemical-victims.com/DesktopModules/News/NewsView.aspx?TabID=0&Site=chemical&Lang=fa-IR&ItemID=39196&mid=12546&wVersion=Staging]منبع: قربانیان سلاح های شیمیایی[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
از ميان ۴۴۵ شركت تجهيزكننده ارتش صدام در زمينه هاى مختلف به خصوص سلاح هاى شيميايى، شركت هايى از ژاپن، هلند، سوئد، بلژيك، اسپانيا، فرانسه و آلمان سهم بيشترى داشتند.
فهرست مهمترين شركتهايي كه عوامل شيميايي را به عراق فروختند:
-1 شركت شيميايي Nace فرانسوي كه در آمريكا نمايندگي داشت و با مراجعه به شركت Fadler در نيويورك، زمينه لازم را براي اعزام دو مهندس شيمي به نامهاي «جوزف.ام.كالوتا» و «موريس گرو ور» جهت مشاوره به تأسيسات سامره را فراهم ساخت.
-2 شركت بزرگ «پتروبراس» به مديريت فروش جهاني آقاي«كارلوس سانتا»،كه از بزرگترين صادركنندگان تسليحات شيميايي به عراق بود.
-3 شركت هاي فرانسوي «تامسون C.S.F »،«آلكاتل»،«ماترا».
-4 شركت «K.B.S » هلند كه با دلالي آقاي «دكتر العاني»، 500 تن تيودي گليكول (ماده اوليه تهيه عامل تاول زاي خردل گوگردي) را به دولت عراق فروخت كه اين مواد در ژوييه 1983 به عراق برده شد.
-5 لازم به ذكر است كه كمك فني براي راه اندازي تأسيسات از جانب آلمان فدرال صورت گرفته بود. (شركت آلماني KARL KOLBE تجهيزات و نحوه ساخت را در اختيار عراقي ها قرار داده بود.)
-6 شركت هاي انگليسي «بابكاك»و«ويلكاكس» كه درخواست داير نموده كارخانه هاي توليد عوامل شيميايي با ماهيت حشره كشي نظير آميتون، دمنون، پارااكسان، و پارايتون از طرف عراقي ها با آنها بسته شد ولي اطلاعات چگونگي توافقات و انجام تعهدات به دليل محرمانه بودن پرونده بايگاني شده است.
-7 شركتهاي بزرگ شيميايي«مونته ديسون» و «تكني پترول» (TP & MD) كه عراقيها جهت تهيه عوامل فلج كننده اعصاب به آنها مراجعه كردند و نام اين شركتها ورد زبان روزنامه نگاران شد. همچنين كميته روابط سياست خارجي آمريكا در زمره فروشندگان سلاح هاي شيميايي به عراق به ثبت رسيده است.
-8 شركتهاي آلماني«هي برگ»،«كارل كولب»،«پروساگ» و ... عمده ترين قسمتهاي فني و تجهيزاتي تاسيسات سامره را ساخته و كارخانه با نظارت مهندسان و كارشناسان خبه آنان راه اندازي گرديد. لازم به ذكر است كه 22 نفر از مهندسان شوروي و تعدادي از متخصصان فرانسوي نيز در اين زمينه همكاري داشتند تا اينكه خردل ساخته شده در اين تاسيسات در سال 1983 و در عمليات خيبر در حالي كه وزير امور خارجه آميكا در بغداد بود عليه رزمندگان ايراني به كار رفت. جالب اينجاست كه در سال 1985 بيش از 150 شركت آلماني در بغداد در اين سوداگري دفاتر بازرگاني داشتند.
بدينسان مدعيان حقوق بشر و احترام به مباني انساني، امكانات ساخت و به كارگيري انواع عوامل سمي را در اختيار ارتش عراق قرار دادند به ويژه اينكه آلماني ها با توجه به عدم توانايي به كارگيري عومل شيميايي جنگي طي جنگ جهاني دوم كه آن هم نه به سبب رعايت قوانين و كنوانسيون هاي جهاني بلكه به دليل وحشت از مقابله به مثل نيروهاي متفقين عليه خود بودند، توانستند قدرت شيميايي خود را در آزمايشگاه انساني به آزمون گذاشته و با مطالعات و درمانهايي كه بر روي مجروحان جنگ شيميايي به ويژه مجروحان شيميايي ايراني به انجام رساندند، پرونده هاي مطالعاتي خود و نيز راهكارهاي نظامي كاربرد اين گونه تسليحات را براي قدرتهاي نظامي تكميل تر نمايند.


منبع: [url=http://www.chemical-victims.com/DesktopModules/News/NewsView.aspx?TabID=0&Site=chemical&Lang=fa-IR&ItemID=39508&mid=12546&wVersion=Staging]قربانیان سلاح های شیمیایی[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.