amirhosin

Members
  • تعداد محتوا

    79
  • عضوشده

  • آخرین بازدید

پست ها ارسال شده توسط amirhosin


  1. آفتاب: سفیر ایالات متحده در اتریش در اظهاراتی غیر متعارف مسئولان کمپانی OMV غول صنایع نفتی این کشور را به سبب اصرار بر سرمایه گذاری در میادین گازی ایران به شدت مورد انتقاد قرار داد.

    به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس «جیمز مک‌کاو» روز شنبه در مصاحبه با کانال یک تلویزیون اتریش گفت که تلاش مسئولان OMV برای عقد قرارداد با ایران عملا ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل بوده و یا این که قصد «دور زدن» آن‌ها را دارد.

    مک کاو با انتقاد از سخنان مدیرعامل OMV که سرمایه‌گذاری در میادین گازی ایران را صرفا یک «قرارداد تجاری» عنوان کرده است گفت: «انجام چنین معامله پرارزش با کشوری که به سبب برنامه هسته‌ای‌اش تحت فشار جامعه جهانی است را تنها نمی‌توان با دلایل اقتصادی توجیه کرد، بلکه به شرایط سیاسی موضوع نیز باید مورد توجه قرار گیرد».

    سفیر آمریکا در اتریش از تهدید مستقیم OMV به اتخاذ تدابیر تنبیهی اجتناب کرد، با این‌حال گفت که دولت ایالات متحده در تصمیم‌گیری‌های آتی خود به طور طبیعی چنین مواردی را مدنظر خواهد داشت.

    پیشتر تنی‌چند از مقامات وزارت خارجه آمریکا و نمایدگان کنگره و سنا از هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه دولت اتریش را به سبب عدم اعمال فشار بر مسئولین کمپانی OMV مورد انتقاد قرار داده‌بودند.

    گفتنی است کمپانی اتریشی OMV ماه گذشته بر سر عقد یک قرارداد بلندمدت برای سرمایه‌گذاری جهت توسعه میدان گازی پارس جنوبی با مقامات کشورمان به توافق رسید. مقامات این شرکت می‌گویند با توجه به محتوای قطعنامه‌های شورای امنیت عقد قرارداد سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز ایران غیرقانونی نبوده و آنان هیچ‌یک از قوانین تجاری اتریش و یا اتحادیه اروپا را نیز نقض نکرده‌اند.


    تصویر

  2. !


    آفتاب: تعامل، تحریم، حمله و مذاکره همگی گزینه‌های متفاوتی است که کاندیداهای ریاست‌جمهوری ایالات متحده برای مقابله با ایران پیش‌رو دارند. در شرایطی که سناتور «اوباما» به راحتی ایران را تهدیدی جدی می‌خواند دیگر کاندیدای دموکرات حاضر در این انتخابات نیز گزینه نظامی را راهکاری می‌داند که از روی میز کار رئیس جمهور آتی ایالات متحده کنار نخواهد رفت.

    به گزارش آسوشیتدپرس، «کریستوفر داد» نیز مانند سایر مقامهای آمریکایی ادعا کرد که برای مقابله با برنامه‌های هسته‌ای ایران باید همواره گزینه نظامی را مد نظر داشت. کریستوفر داد در این‌باره می‌گوید: من هرگز گزینه نظامی را از روی میز کارم حذف نخواهم کرد. این گزینه نیز مانند سایر احتمالات از برنامه‌هایی است که به آن فکر خواهم کرد.

    کریسوفر داد در عین حال بوش را در قبال ایران به شتاب‌زدگی و تعجیل در استفاده از زبان تهدید نظامی متهم کرد. وی که تلاش گسترده‌ای را برای راهیابی به کاخ سفید آغاز کرده است در ادامه سخنان خود در خصوص ایران در پاسخ به سوالی که احتمال مذاکره با ایران را مد نظر قرار داده بود گفت: رهبران مسئول می‌دانند که مذاکره نیز راهکاری برای معامله با افراد است.

    این سناتور دموکرات آمریکایی نیز البته مانند سایر دموکراتهای ایالات متحده تاکید کرده است که با سیاست خارجی جورج بوش مخالف است.

    این سناتور امریکایی از طرفداران خروج هر چه سریع‌تر سربازان امریکایی از عراق است.





    کد مطلب : 61148


    تصویر

  3. سلاح حقیقت خطرناک تر از سلاح اتمی است آفتاب: "رابريت ديويد استيل ويواز" در مصاحبه‌اي كه در پايگاه اينترنتيOSS.NET آمريكا چاپ شد، وزارت دفاع آمريكا را به مقابله با تهديداتي فراخواند كه اين چهار كشور بخصوص در زمينه فعاليت‌هاي اطلاعاتي مي‌توانند براي آمريكا داشته باشند. وي افزود:«چالش اصلي وقتي است كه دشمنان شما با سلاح ” چالش اصلي وقتي است كه دشمنان شما با سلاح حقيقت به مصاف شما بيايد... “ حقيقت به مصاف شما بيايد.» وي نوشت:«چين در حال حاضر برنامه مهمي را براي بررسي سابقه حقوق بشر در آمريكا آغاز كرده است كه مي‌تواند وجهه آمريكا را در جهان تخريب كند.» وي افزود: «ايران نيز در مورد عراق استراتژي خاصي را برگزيده است كه آمريكا بايد آن را مد نظر قرار دهد.» استيل ويواز درخصوص تهديدات كوبا و ونزوئلا نوشت اين دو كشور سرگرم اجراي طرح‌هايي در منطقه هستند كه امكان حضور نظاميان آمريكايي در منطقه بيش از پيش دشوار خواهد شد. از ويواز تاكنون آثاري منتشر شده است كه از مهمترين آنها مي‌توان به "فعاليت‌هاي اطلاعاتي:همه اطلاعات، همه زبان‌ها، و همه زمان‌ها" اشاره كرد. کد مطلب : 44214

  4. آفتاب: معاون رئیس‌جمهور عراق در اظهاراتی غیر متعارف با انتقاد شدید از تصمیم ایالات متحده برای گفتگو با جمهوری اسلامی ایران بر سر اوضاع امنیتی کشورش ابراز عقیده کرد که «این مذاکرات نافی استقلال و حاکمیت ملی عراق بوده و زمینه را برای دخالت تهران در امور داخلی آن کشور فراهم می‌آورد». به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دکتر طارق‌الهاشمی که یک مسلمان سنی است روز یکشنبه با بیان این نظرات در حاشیه اجلاس مجمع جهانی اقتصاد در اردن گفت: «این‌که دو کشور خارجی بخواهند با شرکت در مذاکراتی که درباره عراق انجام می‌شود از طرف مردم عراق صحبت کرده و برای مسائل داخلی و بین‌المللی آنان تصمیم‌گیری کنند به هیچ‌وجه نمی‌تواند یک ایده خوب و موثر تلقی شود». معاون رئیس‌جمهور عراق در ادامه با اشاره به این که عراق به میدان رقابت دیگر کشورها تبدیل شده گفت: «برای ما بسیار ارجح‌ خواهد بود اگر خود مردم عراق در شرایطی درست و عادلانه درباره بازگرداندن ثبات و امنیت به کشورشان صحبت کنند». معاون جلال طالبانی با ابراز این عقیده که مذاکرات ایران و آمریکا نافی استقلال و حاکمیت ملی عراق است گفت: «مطمئنا مردم عراق باید از محتوا و برنامه مذاکرات آگاه شده و هر تصمیم و توافقی که در نتیجه مذاکرات گرفته می‌شود باید به اطلاع بغداد برسد». اظهار نظر غیرمتعارف معاون رئیس‌جمهور عراق درباره مذاکرات ایران و آمریکا در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر دیگر مقامات عراقی از جمله رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، رئیس مجلس، وزیر امورخارجه، مشاور امنیت ملی و ... حمایت خود را از این گفتگوها به‌طور قاطعانه ابراز داشته‌اند.

  5. آفتاب: منوچهر متكی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی خبر برخی خبرگزاریها را به نقل از وی در همایش اقتصاد جهانی تكذیب و تصریح کرد که وی از ملت فلسطین به عنوان ملتی که از نقشه جغرافیا حذف شدنی نیست، نام برده است. متکی در گفت‌وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی می‌گوید آن‌چه وی در این نشست مطرح كرده، این بوده است كه هر دانش آموز دبستانی می‌داند كه ملتی مثل ملت فلسطین از نقشه جغرافیا حذف شدنی نیست و آنچه درباره آن بحث می‌شود رژیمی است كه اساس و بنیادش غیرقانونی است. پیش از این برخی خبرگزاری‌ها به نقل از وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در نشست همایش اقتصاد جهانی نوشته بودند هر دانش آموز دبستانی می‌فهمد كه نمی‌شود كشوری را از روی نقشه محو كرد. این سخنان کنایه‌ای به اظهارات رییس جمهوری ایران در مورد محو اسراییل از نقشه جهان تلقی شده بود و بازتاب‌های بین‌المللی گسترده‌ای داشت. در همین زمینه بخوانید: توضیح متکی درباره محو اسرائیل

  6. آفتاب: «تونی بلر» نخست وزیر در حال کناره‌گیری انگلیس با لحنی بی سابقه تهران را هدف اتهامات خود قرار داده و مدعی شد که «نیروهای ائتلاف در عراق با القاعده و نیروهای تحت فرمان ایران در جنگ هستند». بلر که در عراق به سر می‌برد، پس از دیدار با مقام‌های عراقی در بغداد افزود: نیروهایی که ما در عراق با آنها می جنگیم، از یک سو القاعده‌ای‌ها هستند و از یک سو نیروهایی که جمهوری اسلامی ایران از آنها حمایت می کند. ما در مناطق دیگر هم با این نیروها در جنگ هستیم. بلر که برای آخرین بار به عراق سفر کرده بود با تاکید بر پشتیبانی دولت آینده انگلیس از عراقی‌ها تاکید کرد: عراق از دیکتاتوری وحشتناک صدام حسین رها شده است اما متاسفانه برخی قصد دارند با ارتکاب به تروریسم و خشونت آرامش را از مردم این کشور بگیرند. نخست وزیر بریتانیا همچنین از رهبران عراق خواست آشتی ملی بین گروه‌ها و احزاب مختلف عراقی را با برگزاری انتخابات استانی و افزایش تلاش برای گرد آوردن رهبران مختلف عراقی برای پیشرفت‌های سیاسی و حل اختلافات شتاب بخشند. وی اظهار امیدواری کرد انتخابات استانی عراق در سال جاری برگزار شود و گروه‌های سنی عراقی که انتخابات مشابه گذشته را تحریم کرده بودند، در آن شرکت کنند. تونی بلر قرار است روز ۲۷ ژوئن ، شش هفته دیگر، پس از ۱۰ سال از مقام نخست وزیری استعفا دهد. به گفته سخنگوی دفتر نخست وزیری، تونی بلر علاقه مند بود که تحرکات اخیر دولت شیعی عراق برای بهبود روابط با اعراب سنی در این کشور را ببیند.

  7. آفتاب: تعامل، تحریم، حمله و مذاکره همگی گزینه‌های متفاوتی است که کاندیداهای ریاست‌جمهوری ایالات متحده برای مقابله با ایران پیش‌رو دارند. در شرایطی که سناتور «اوباما» به راحتی ایران را تهدیدی جدی می‌خواند دیگر کاندیدای دموکرات حاضر در این انتخابات نیز گزینه نظامی را راهکاری می‌داند که از روی میز کار رئیس جمهور آتی ایالات متحده کنار نخواهد رفت.

    به گزارش آسوشیتدپرس، «کریستوفر داد» نیز مانند سایر مقامهای آمریکایی ادعا کرد که برای مقابله با برنامه‌های هسته‌ای ایران باید همواره گزینه نظامی را مد نظر داشت. کریستوفر داد در این‌باره می‌گوید: من هرگز گزینه نظامی را از روی میز کارم حذف نخواهم کرد. این گزینه نیز مانند سایر احتمالات از برنامه‌هایی است که به آن فکر خواهم کرد.

    کریسوفر داد در عین حال بوش را در قبال ایران به شتاب‌زدگی و تعجیل در استفاده از زبان تهدید نظامی متهم کرد. وی که تلاش گسترده‌ای را برای راهیابی به کاخ سفید آغاز کرده است در ادامه سخنان خود در خصوص ایران در پاسخ به سوالی که احتمال مذاکره با ایران را مد نظر قرار داده بود گفت: رهبران مسئول می‌دانند که مذاکره نیز راهکاری برای معامله با افراد است.

    این سناتور دموکرات آمریکایی نیز البته مانند سایر دموکراتهای ایالات متحده تاکید کرده است که با سیاست خارجی جورج بوش مخالف است.

    این سناتور امریکایی از طرفداران خروج هر چه سریع‌تر سربازان امریکایی از عراق است.



    تصویر

  8. آفتاب: یک روزنامه عراقی با چاپ گزارشی مدعی شده ‌است که تعیین وضعیت بقایای سازمان منافقین در عراق از جمله اصلی‌ترین مباحثی خواهد بود که قرار است نمایندگان ایالات متحده و ایران روز هفتم خردادماه در بغداد درباره آن گفتگو نمایند. بنا به گزارشی که روز شنبه در «الصباح» به چاپ رسیده مطابق برنامه توافق‌شده گفتگوهای ایران و آمریکا که قرار است طی روزهای هفتم و هشتم خردادماه در بغداد انجام شود شامل چهار موضوع اصلی است. به نوشته این روزنامه چهار سرفصل مورد اشاره شامل «ارسال تسلیحات ایرانی برای شورشیان عراقی»، وضعیت سازمان منافقین، افزایش حضور نظامی امریکا در آب‌های خلیج فارس و زمان خروج سربازان آمریکایی از عراق خواهد بود. به نوشته صباح جمهوری اسلامی ایران تاکنون بارها خواستارآن شده که دولت عراق اعضای گروهک منافقین که هم‌اینک در آن کشور حضور دارند را به کشورمان مسترد داشته و یا به کشور دیگری تبعید نماید. از زمان سقوط حکومت صدام در آوریل سال 2003 تاکنون این افراد در یک پادگان نظامی در نزدیکی بغداد موسوم به اشرف تحت محاصره و کنترل شدید قرار دارند و به هیچ‌روی حق خروج از این پادگان به آن‌ها داده نمی‌شود. اعضای سازمان منافقین طی سالهای دهه 1980 همکاری نزدیکی با حکومت صدام حسین داشته و در سرکوب شورش‌های ضد بعثی کردها و شیعیان در سال 1991 نیز نقشی کلیدی ایفا کردند. همین امر باعث شده تا ادامه حضور آنان در عراق، ولو بصورت کاملا قرنطینه شده همراه با خشم و انزجار مردم عراق باشد. گفتنی است الصباح از جمله روزنامه‌های طرفدار نخست‌وزیر نوری‌المالکی است که از سوی شیعیان تامین مالی می شود.

  9. سال زندان برای دلال قطعات F-14 به ایران آفتاب: یک شعبه دادگاه فدرال ایالات متحده یک آمریکایی ایرانی‌تبار را به جرم تلاش برای انتقال غیرقانونی قطعات هواپیماهای جنگی به ایران به دوسال زندان محکوم کرد. متهم یک خلبان سابق نیروی هوایی ایران است. به نوشته روزنامه «اورنج‌کانتی رجیستر»، این فرد که «رضا طبیب» نام دارد ژانویه سال 2006 کوشیده‌ بود تا از طریق یک پرواز تجاری به مقصد آلمان، امارات متحده عربی و سپس تهران اقدام به قاچاق یک محموله از قطعات هواپیماهای جنگی TomCat F-14 به ایران نماید، اما مقامات پلیس ایالت موفق به خنثی‌سازی نقشه وی شده ‌بودند. روز سه‌شنبه یک شعبه دادگاه فدرال آمریکا در «سانتا آنا» واقع در جنوب کالیفرنیا وی را که پیش‌تر جرم خود را پذیرفته بود به دوسال زندان و شش ماه حبس خانگی محکوم ساخت. طبیب که 52 سال سن دارد یک خلبان سابق نیروی هوایی ایران است که از سال‌ها پیش در ایالات متحده زندگی می‌کرده و به عنوان مربی پرواز در فرودگاه بین‌المللی جان‌وین کالیفرنیا مشغول به‌کار بوده ‌است. وی اعتراف کرده که قصد داشته تعداد 1300 قطعه و کیت مورد استفاده هواپیماهای تامکت را به ارزش 540 هزار دلار به ایران بفرستد. همسر طبیب نیز که یک آمریکایی ایرانی‌تبار است به عنوان همدست وی در این پرونده دستگیر شده‌ بود. وی نیز به دلیل ارائه اطلاعات نادرست به پلیس به دو سال حبس تعلیقی متهم شده ‌است. دادستان پرونده در جلسه روز سه‌شنبه دادگاه گفت که طبیب قصد داشته تا با کمک همسرش این محموله را از طریق چهار عدد چمدان به ایران حمل کند. آنگونه که خبرنگاران اورنج‌کانتی رجیستر گزارش داده‌اند تمام همکاران طبیب از وی به عنوان یک انسان مسئولیت‌شناس و مهربان یاد می‌کنند. نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا در سال 2006 پس از 34 سال هواپیماهای F-14 را از رده عملیاتی خارج کرد. این هواپیما که از آن به عنوان یکی از مهمترین محصولات صنایع هوایی آمریکا در دوران جنگ سرد یاد می‌شود به دلیل داشتن برتری‌های قابل ملاحظه نسبت به هواپیماهای روسی مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان بود، ولی ایالات متحده به جز ایران و اسرائیل تا سالهای پایانی دهه هشتاد این هواپیما را به هیچ کشور دیگری در جهان صادر نکرد. مطابق برخی گزارش‌ها ایران هم‌اینک تنها کشور جهان است که از این نوع جنگنده در ماموریت‌های رزمی استفاده می‌کند

  10. ‏5 شرط ایران برای مذاکره با آمریکا آفتاب: روزنامه فرامنطقه‌ای الحیات می‌گوید ایران شرط‌های خود برای مذاکره با ‏امریکا را اعلام کرده است. به باور تهران این ارضای شروط می‌تواندبه معنای ‏اثبات حسن نیت آمریکا برای مذاکره باشد.‏ الحیات که خبر خود را به گفته‌های «یک منبع آگاه ایرانی» مستند می‌خواند، ‏شروط 5گانه ایران را چنین ذکر کرده است:‏ ‏1- پنج دیپلمات ایرانی كه پیش از این توسط نظامیان آمریكایی از دفتر‏‎ ‎كنسولگری ایران در شهر اربیل كردستان عراق ربوده و به گروگان گرفته ‏شده‌بودند، آزاد شوند؛ ‏2- از منابع مالی بلوكه شده دولت ایران در بانك های‎ ‎آمریكایی رفع انسداد ‏شود؛ ‏3- حصول توافقی در مورد دیدار وزرای خارجه دو کشور با تاکید بر لزوم ‏بررسی تمامی موارد مورد اختلاف طرفین، با تاکید بر پرونده هسته‌ای، و عدم ‏اکتفا به موضوع عراق؛ 4- تضمین اجرایی شدن موارد مورد توافق از سوی آمریکا؛ ‏5- ایجاد زمینه برای رسیدن طرفین به توافق در مورد موضوعات منطقه ای از ‏جمله مسائل‎ ‎عراق،‌افغانستان، ‌لبنان و‌ فلسطین.‏ الحیات در ادامه گزارش خود به نقل از این مقام آگاه می‌نویسد: اگر آمریکایی‌ها ‏پاسخی مثبت به شروط ایران نداده و تنها خواهان مذاکره بر سر عراق باشند، ‏طبیعی است که دولت ایران تمایلی به مذاکره مستقیم نداشته و ترجیح بدهد برای ‏کمک به آرامش عراق دیدارهای دو جانبه صرفا در حد کارشناسان وزارت ‏خارجه دو طرف برگزار شده و تماسی در سطح بالاتر برقرار نگردد

  11. مسکو به ایران موشک بالستیک نمی‌دهد آفتاب: رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه گفته‌ است که مسکو هیچگاه اقدام به انتقال تکنولوژی ساخت موشک‌های بالستسک قاره‌پیما به ایران نکرده و نخواهد کرد. وی همچنین ابراز عقیده کرده که تهران تا سالهای دور نخواهد توانست به فن‌آوری تولید چنین موشک‌هایی دست پیدا کند. به گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس ژنرال یوری بالویفسکی روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران در مسکو گفت: «از نظر ما هیچ چشم‌انداز میان‌مدت و حتی بلند‌مدتی برای دست‌یابی ایران به موشک‌های بالستیک قاره‌پیما وجود ندارد». بالویفسکی ایالات‌متحده را متهم ساخت که برای پیشبرد برنامه‌های نظامی خود اقدام به بزرگ‌نمایی تهدید موشکی ایران می‌کند و افزود: «ادعاهایی نظیر این‌که ایران تا سال 2010 یا 2015 به موشک‌های دوربرد استراتژیک دست پیدا می‌کند حرف‌هایی است که صرفا برای ترساندن کشورهای جهان استفاده شده و هیچ سند و مدرکی برای اثبات‌شان ارائه نمی‌شود». وی خاطرنشان کرد: «برخی‌ها دائما در حال ساختن و نمایش این فیلم ترسناک هستند که بارانی ‌ازموشک‌های بالستیک (از سوی ایران) به سوی شهرهای اروپا و آمریکا شلیک شده‌اند». رئیس‌ ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در ادامه گفت: «ایران دارای فن‌آوری تولید موشک‌های بالستیک قاره‌پیما نیست و این تصور که روسیه حاضر است چنین تکنولوژی حساسی را به ایران انتقال دهد اشتباه ‌است». گفتنی است ژنرال بالویفسکی از مخالفین سرسخت استقرار سیستم دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا است. وی همواره با واهی خواندن این ادعای مقامات آمریکایی که استقرار این سیستم به منظور مقابلهه با تهدید موشکی ایران و کره‌شمالی است می‌گوید که ایالات متحده در تلاش برای تغییر موازنه استراتژیک تسلیحاتی در قاره اروپا به نفع خود است.

  12. آفتاب: همسر یک مامور سابق اف‌بی‌آی که ادعا می‌شود از اسفندماه گذشته تاکنون در ایران ناپدید‌ شده‌ است با ارسال نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور کشورمان خواستار اطلاع از وضعیت شوهرش و آزادی او شد. «کریستین لوینسون» همسر رابرت لوینسون مامور سابق پلیس فدرال آمریکا است که بهمن‌ماه گذشته برای انجام امور تجاری شخصی‌خود به ایران سفر کرده بود. به گزارش سی‌ان‌‌ان، خانم لوینسون روز چهارشنبه به وزارت امور خارجه ایالات متحده در واشنگتن رفت تا نامه‌ای را که برای محمود احمدی‌نژاد نوشته است به دیپلمات‌های آمریکایی تحویل دهد. قرار است این نامه از طریق سفارت سوئیس در تهران در اختیار مقامات ایرانی قرار گیرد. مامور سابق اف‌بی‌آی در ایران چه شد؟ [اینجا] ایران به دنبال مامور گمشده «اف‌بی‌آی» [اینجا] خانم لوینسون در یک گفتگوی اختصاصی با سی‌ان‌ان، انگیزه‌اش از نوشتن نامه برای رئیس‌جمهور کشورمان را اطلاع از وضعیت شوهرش عنوان کرد و گفت: «من متقاعد شده‌ام که همسرم همچنان در ایران است، آقای احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور آن کشور است و توان این را دارد که از وضعیت «باب» آگاه شده و او را به خانه برگرداند». خانم لوینسون در ادامه گفت که نامعلوم بودن وضعیت «باب» زندگی را برای وی و هفت فرزندشان تبدیل به یک «کابوس» کرده ‌است. وی گفت که مطمئن است سفر همسرش به ایران هیچ ربطی به شغل قبلی وی یعنی عضویت در واحد تجسس پلیس فدرال آمریکا نداشته ‌است: «من هیچ اطلاعی درباره انگیزه سفر باب به ایران ندارم ولی مطمئنم که این سفر صرفا به «دلایل کاری» انجام گرفته ‌است». آقای لوینسون مدیریت یک شرکت کوچک مشاوره تجاری را در آمریکا بر عهده داشته‌است. مقامات وزارت خارجه آمریکا ادعا می‌کنند رابرت لوینسون اسفندماه گذشته برای آخرین‌بار در جزیره کیش دیده شده است. به گفته آنها وی در کیش با یک آمریکایی مقیم ایران در یک هتل ملاقات کرده و به او گفته بود که قرار است روز بعد رهسپار دبی شود . از آن پس هیچ‌کس اطلاعی از وضعیت لوینسون در ایران ندارد

  13. آفتاب: معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا مدعی است که اعمال «تحریم‌های هدفمند» علیه ایران به‌خاطر برنامه هسته‌ای و موشکی‌اش باعث شده تا دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی در کشورهای مختلف جهان ریسک عقد قراردادهای تجاری با تهران را بسیار بیش‌تر از گذشته مورد توجه قرار دهند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت امور خارجه آمریکا، رابرت کیمیت که در انستیتوی مطالعات خاور نزدیک در واشنگتن سخن می‌گفت با اشاره به فعالیت‌های وزارت خزانه‌داری آن کشور در افزایش کنترل‌های مربوط به اجرای مصوبات شورای امنیت از سوی شرکت‌های آمریکایی و غیرآمریکایی گفت: «صدور ضمانت‌نامه‌های اعتباری برای شرکت‌های ایرانی از سوی کشورهایی مانند آلمان، فرانسه و ژاپن به شدت کاهش یافته‌است». وی این امر را ناشی از افزایش آگاهی نسبت به «ریسک تجارت با ایران» دانست. کیمیت در ادامه با ذکر اتهاماتی علیه کشورمان در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی شد: «ما می‌خواهیم که این گروه از مردم هزینه سنگین افزایش انزوای ایران را درک کرده و لزوم تغییر رفتار از سوی دولت‌شان را متوجه شوند». معاون وزارت خزانه‌داری آمریکا در ادامه گفت: «کاری که ما انجام دادیم تشکیل یک ائتلاف بین‌المللی به رهبری ایالات متحده جهت اعمال فشارهای اقتصادی به افراد و سازمان‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای و موشکی ایران بود، برای رسیدن به چنین هدفی برگزاری مذاکرات مستمر و دقیق با سازمان‌های مالی بین‌المللی، وزرای اقتصاد و روسای بانک‌های مرکزی کشورها در دستور کار قرار گرفت. علاوه بر این گفتگوهای زیادی با بخش خصوصی کشورها و 40 بانک بزرگ بین‌المللی انجام دادیم». وی به این موضوع اشاره کرد که در اثر پیگیری این سیاست چند بانک بزرگ بین‌المللی نظیر UBS، HSBC، کردیت سوئیس و ... سطح همکاری‌های خود با ایران را به شدت کاهش داده‌اند. کیمیت با اشاره به این‌که تلاش‌های آمریکا باعث کاهش علاقه به سرمایه گذاری در صنایع استراتژیک ایران مانند نفت ‌و ‌گاز شده ‌است گفت: «هدف مشترک ما و متحدانمان تغییر رفتار حکومت ایران است و مطمئنا بهترین گزینه پیدا کردن راه‌حلی است که بیشترین میزان حمایت را در جامعه جهانی به همراه داشته و کمترین هزینه را تحمیل کند». گفتنی است طی ماه‌های اخیر تلاش مقامات ایالات متحده برای اعمال فشارهای اقتصادی بر کشورمان افزایش چشمگیری داشته و سیاستمداران آمریکایی از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در کنگره و سنا اقدام به ارائه طرح‌هایی برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران نموده‌اند.

  14. انگلیس بدون بلر؛ آشتی یا تقابل با ایران؟ آفتاب: یک کارشناس مسایل بین‌المللی با رد احتمال تغییر سیاست لندن در برابر تهران در پی کناره‌گیری تونی بلر از مقام نخست وزیری تأکید کرد «مشکل بلر مسأله عراق بود و در موارد دیگر بریتانیا تغییری در سیاست‌های خود نخواهد داد». دکتر داوود هرمیداس باوند به خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: «آنچه آقای براون نام اشتباه بر آن نهاده درباره مسایل عراق است. ممکن است موضع بریتانیا درباره مسأله عراق تعدیل شده و صحبت‌هایی درباره خروج احتمالی نیروهای انگلیسی از جنوب عراق مطرح شود اما در دیگر موارد احتمال تغییر خط مشی بریتانیا بعید است». وی افزود: «براون درباره مسایل هسته‌ای ایران همان رویه «تصمیم‌گیری به وسیله اتحادیه اروپا و شورای امنیت» را پیگیری می‌کنند و بعید می‌دانم سیاست‌های این کشور در این زمینه تغییر یابد.». باوند بریتانیا را دارای سابقه دیرین در روابط با گروه‌های سیاسی عراق دانست و با اشاره به احتمال تعدیل نسبی در موضع لندن درباره عراق اظهار داشت: «اظهارنظر براون در راستای پیروزی حزب متبوعش در انتخابات آتی پارلمان آن کشور است. مهمترین پیام براون، در واقع پیام انتخاباتی است. از سویی مشکل بزرگ بلر عراق بوده و این تغییرات به آن معنی نیست که در رویه کلی سیاست‌های انگلستان در خاورمیانه تحولی خاص بروز خواهد یافت». این کارشناس مسایل بین‌المللی درباره اظهارات اخیر وزیر خارجه ایران نیز اظهار داشت: «آقای متکی بر این باور است که چون براون به اشتباهات بلر اشاره کرده و سیاست خود را جبران خطا‌ها می‌داند، این امر مجموعه مسایل و مشکلات منطقه‌ای را فراگرفته و موجب تغییر کلی موضع بریتانیا می‌شود. اما من گمان نمی‌کنم این اتفاق بیافتد». دکتر باوند در پایان بار دیگر به موضع انگلستان در خصوص مسأله هسته‌ای ایران و تغییرات احتمالی در این زمینه اشاره کرد و افزود: «تصمیم‌گیری در این زمینه به صورت دسته‌جمعی است. حتی اگر قرار باشد انگلستان تعدیلی را پیشنهاد کند آن را در میان گروه‌های 1+5 مطرح می‌کند و چنانچه این مجموعه آن را بپذیرد از طریق سولانا اقدام می‌شود. بنابراین بریتانیا به صورت منفرد در مقام چاره‌جویی درباره این امر نیست.»

  15. تصویرآفتاب: رئیس‌جمهور مصر و وزیر امور خارجه رژیم ‌صهیونیستی توافق کرده‌اند که برای نخستین بار در طول تاریخ یک هیات نمایندگی از اتحادیه عرب برای به بحث گذاشتن طرح صلح پیشنهادی پادشاه عربستان ماه آینده میلادی رهسپار تل‌آویو شود. این طرح صلح که سال 2002 توسط ملک‌عبدالله ارائه شده بود اسفندماه گذشته در جریان نشست سراسری رهبران کشورهای عضو اتحادیه عرب در ریاض به تصویب آنان رسید.

    بنا به گزارش روزنامه صهیونیستی هاآرتص، حسنی مبارک و تزیپی لیونی روز پنجشنبه پس از دو ساعت مذاکره با یکدیگر به توافق رسیدند که علیرغم ادامه بحران سیاسی در سرزمین‌های اشغالی این دیدار به تعویق نیافتد. قرار است سرپرستی این هیات را احمد ‌ابوالغیط و عبدالله‌الخطیب وزرای خارجه مصر و اردن به طور مشترک بر عهده ‌داشته باشند.

    مبارک و لیونی در جریان مذاکرات خود در قاهره به بحث درخصوص روابط دوجانبه، اوضاع کنونی نوار غزه، ادامه شلیک راکت‌های قسام از سوی مبارزان فلسطینی به قلمرو رژیم صهیونیستی و نیز بحران ایجادشده بر سر پرونده هسته‌ای ایران پرداختند.

    خانم لیونی پس از دیدار با پرزیدنت مبارک اوضاع کنونی نوار غزه را از نظر تل‌آویو «غیرقابل پذیرش» خواند و افزود: «آنچه ما از اتحادیه عرب انتظار داریم حمایت از جناح میانه‌روی خودگردانی فلسطینی است، زیرا میانه‌روها از انعطاف‌پذیری بیشتری برای آغاز گفتگوهای صلح برخوردارند». وی دیدار هیات نمایندگی اتحادیه عرب از تل‌آویو را یک «رویداد تاریخی» عنوان کرد و افزود: «من معتقدم که جهان عرب می‌تواند فرصت یک پیشرفت واقعی را برای مردم فلسطین مهیا کرده و علاوه بر آن یک افق سیاسی روشن در اختیار اسرائیل قرار دهد».

    گفتنی است مبارک و لیونی پس از این دیدار نشستی مشترک با وزرای امور خارجه مصر و اردن برگزار نمودند. اردن و مصر تنها کشورهای عربی هستند که با رژیم صهیونیستی روابط کامل دیپلماتیک برقرار کرده‌اند

  16. [align=center]تصویر[/align]

    آفتاب-سرگه بارسقیان: واشنگتن محورهای استراتژی سه گانه خود درقبال تهران را اعلام کرد :انزوا، تضمین فشار بین المللی به ایران و گردهم آوردن ائتلاف جهانی علیه فعالیت های هسته ای ایران .

    کاخ سفید ایران را به بررسی این گزینه ها دعوت می کند و تهران را به اقدام اخیر کره شمالی مبنی بر آنجه "دست کشیدن این کشور از ساخت تسلیحات اتمی " می خواند ارجاع می دهد .علیرغم آنکه تقویت هریک از سه ضلع مثلث استراتژی فوق با تقویت اضلاع دیگر امکان پذیر است و همپوشانی دیپلماتیک در پیگیری هر یک از این سیاست ها با راهبردهای دیگر دیده می شود اما در اهتمام واشنگتن بر جامه عمل پوشاندن به این استراتژی ها دو هدف عمده نهفته است :

    اولین هدف امریکا از انزوای ایران و ترغیب کشورهای اروپایی ،توسعه یافته و در حال توسعه به همراهی با قطعنامه شورای حکام و متعاقب آن قرار گرفتن در جبهه مقابل ایران ،مقابله با دغدغه "آپارتاید هسته ای " بود که ایران بارها جهان غرب را به پیگیری آن متهم کرده و احمدی نژاد نیز در نطق خود در مجمع عمومی سازمان ملل به کشورهای در حال توسعه هشدار داده بودکه اعمال تبعیض یا آپارتاید هسته ای مختص ایران نیست و این دغدغه تمامی کشورهای محروم از فناوری اتمی باید باشد که قدرتهای بزرگ برسر دست یابی کشورهای دیگر به این تکنولوژی مانع تراشی خواهند کرد .

    امریکا در شورای حکام تلاش کرد تا آرایش آرا را به گونه ای سامان دهد که طرح آپارتاید هسته ای از جانب کشورهای مخاطب ایران به شکست انجامد .نیکلاس برنز ،معاون وزیر امور خارجه آمریکا و از مسوولان امور کنترل تسلیحاتی این کشور در بیانیه ای که پس از رای گیری قطعنامه شورای حکام منتشر شد اعلام کرد :برای امریکا خیلی مهم است که هند همراه با اکثریت رای داده است ،این قطعنامه ضربه ای به اقدام ایران بود که می کوشید این موضوع را به بحث کشورهای توسعه یافته در برابر جهان در حال توسعه تبدیل کند .

    دومین هدف آمریکا ترغیب ایران به بازگشت به میز مذاکره با اروپا است تا این بار تهران با درک شکل گیری ائتلافی بین المللی علیه خود،آلترناتیوی جز ادامه گفتگوها با اروپا وپذیرش خواسته های آن نیابد . اینکه دورنمای استراتژی ایالات متحده تا بدینجا امتداد یافته و سیاست " گام دوم " را اعلام نمی کند گویای این است که مقامات کاخ سفید اطمینان دارند ایران در همین شرایط نیز راهی جز تمکین نخواهد داشت و مع الوصف همان راهی را می پیماید که کره شمالی پیمود با این تفاوت که اگر کره شمالی پس از سال ها تحریم و تهدید به این نقطه رسید ایران حتی نمی گذارد طعم تحریم را بچشد و اگر هم جام تحریم را سر کشید دیری نخواهد پایید که مذاکرات راهگشا را از سرمی گیرد .

    کاندولیزا رایس در گفتگو با نیوزویک بر این گمانه زنی صحه می گذارد :"قطعاً براي ايرانيان مهم است که پرونده آنها به شوراي امنيت نرود. چرا در نظر آنها عدم ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت مهم است؟ به اين خاطر که در نظر مردم ايران بحث مشروعيت نظام مطرح است. آنها نمي خواهند که يک کشور مطرود داشته باشند. مردم ايران، مردم کره شمالي نيستند. ايران توانايي تحمل انزواي بيش از حد جامعه بين المللي را ندارد... مي دانيم که اقتصاد ايران بر پايه نفت استوار است اما در عين حال اين اقتصاد عمل نمي کند و نمي تواند به جمعيت عظيم قشر فقير و نيمه بيکار جامعه که احمدي نژاد را به قدرت رساندند، منافعي برساند. بنابراين اينطور فکر نکنيم که ايرانيان در جريان مسئله هسته اي مسئوليت و تعهدي نخواهند داشت و آسيب پذير نخواهند بود. اگر ايران کاملاً از جامعه بين المللي منزوي شود، آنوقت بسيار آسيب پذير خواهد شد. به اين خاطر است که آنها سخت مبارزه مي کنند تا به انزوا کشيده نشوند. اما اين قضيه چه نفعي به ما مي رساند؟ در واقع قدرت همکاري با ديگران را به ما مي دهد و اينکه تلاش کنيم ايرانيان را مجاب کنيم به تعهدات خود پاي بندي باشند و از فناوري که به سلاح اتمي منتهي مي شود، صرف نظر کنند."

    با این حساب امریکا در تلاش است تا با در آوردن " چماق ها " از پستو، تهران را تشویق به پذیرش " هویج "کند و از این رو استراتژی انزوا، فشار و ائتلاف چماقی است که ایران برای اجتناب از آنها هویج "مذاکره و امتیاز " را به ناچار برخواهد گزید .

  17. آفتاب: دیپلمات‌های بلندپایه پنج‌عضو دائم شورای امنیت و آلمان روز پنجشنبه در برلین گردهم خواهند آمد تا راه‌های «مقابله با خودداری ایران از پذیرش خواسته های شورای امنیت سازمان ملل در زمینه تعلیق غنی‌سازی اورانیوم» را به بحث بگذارند. به گزارش روزنامه آمریکایی «وال استریت جورنال» نیکولاس برنز معاون وزیر امور خارجه سرپرستی هیات نمایندگی آمریکا را در این نشست بر عهده خواهد داشت و قرار است سایر اعضای گروه 1+5 نیز در همین سطح در اجلاس شرکت نمایند. قرار است بررسی راههای آغاز دوباره گفتگوها با ایران و یا تشدید فشارها علیهه این کشور بصورت توامان در اجلاس برلین مورد بحث و بررسی قرار گیرد. بنا به گزارش این روزنامه آمریکایی بررسی راه‌حل پیشنهادی محمدالبرادعی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی موسوم به «تایم‌اوت دوجانبه» یکی از محورهای اصلی گفتگوهای برلین خواهد بود. بر اساس این طرح ایران خواهد پذیرفت که از توسعه فعالیت‌های غنی‌سازی‌اش در طول زمان مذاکرات خودداری کرده و در مقابل کشورهای غربی نیز فرآیند تشدید تحریم‌ها و فشارهای سیاسی بر تهران را در شورای امنیت متوقف خواهند ساخت. ایران اکنون چند سانتریفیوژ دارد؟ [کلیک کنید] آمادگی مشروط غرب برای مصالحه با ایران [کلیک کنید] یک دیپلمات غربی نزدیک به IAEA دیروز به خبرگزاری آسوشینتدپرس گفته ‌بود که ایران موفق به افزایش تعداد دستگاههای سانتریفیوژ فعال خود به 1600 عدد شده ‌است، خبری که به ادعای وی در صورت تائید توسط بازرسان آژانس می‌تواند باعث تقویت موضع ایالات متحده و تروئیکای اروپایی در شورای امنیت شود. برگزاری نشست برلین تنها یک هفته پس از آن صورت می گیرد که نمایندگان این شش کشور با حضور در لندن به بررسی نتایج گفتگوهای خاویر سولانا رئیس کمیسیون سیاست خارجی اتحادیه اروپا و علی لاریجانی مذاکره کننده ارشد اتمی کشورمان پرداخته بودند. دو روز قبل، رئیس کمیسیون سیاست‌ خارجی اتحادیه اروپا فرآیند گفتگوهای پیش‌رو با طرف ایرانی بر سر برنامه اتمی کشورمان را «بسیار سخت» توصیف کرد. خاویر سولانا روز دوشنبه خطاب به نمایندگان پارلمان اروپا در بروکسل گفت: «همانطور که شما نیز می‌دانید موضوع (بحران اتمی ایران) بسیار دشوار شده ‌است زیرا آنچه ما از تهران می‌خواهیم توقف فعالیتهای غنی‌سازی (اورانیوم) در طول مدت برگزاری مذاکرات است، امری که حصول توافق بر سر آن هم‌اینک بسیار دشوار می‌نماید»

  18. تصویرآفتاب: منابع خبری اسرائیلی مدعی شدند که یک سرباز ارتش رژیم صهیونیستی به مدت یک شب مجبور به اقامت در فرودگاه تهران شد و در این مدت مامورین ایرانی رفتار خوب و مناسبی با وی داشتند. به گزارش آفتاب، این سرباز اسرائیلی که «بنی» نام داشت، مسافر هواپيمای شرکت هواپیمایی «ترکيش ايرلاين» بود که ساعاتی پس از بلند شدن از استانبول، به دليل نقص فنی مجبور شد در تهران فرود بیاید.

    گفته می‌شود که این سرباز اسرائیلی به علت آنچه ترس از دستگیری توسط ماموران ایرانی اعلام کرده از معرفی خود خودداری کرده و ملیت خود را به پرسنل فرودگاهی ایران «انگلیسی» عنوان نموده، با این حال روزنامه‌های اسرائیلی از قول وی نوشته‌اند که «مامورین ایرانی از ملیت اسرائیلی وی باخبر بودند».

    این سرباز اسرائیلی سپس به رفتار مهربانانه و بسیار خوب مامورین ایرانی با خود اشاره کرده و افزوده است: «مامورین گارد فرودگاه تهران نه تنها یک جعبه چوبی به من کادو دادند بلکه از من دعوت کردند باز هم از ایران دیدن کنم».

    گفتنی ‌است که این سرباز اسرائیلی پس از یک شب اقامت به همراه دیگر مسافران این هواپیما در فرودگاه تهران، با پرواز جایگزین شرکت «ترکیش ایرلاین» به مقصد بمبئی پرواز کرد.

  19. تصویرآفتاب: الشرق الاوسط: ماه گذشته احمدی نژاد، رئیس جمهوری جدید ایران استراتژی بلند مدت خود را به مجلس ایران تسلیم کرد. در این برنامه از جمهوری اسلامی به عنوان« قدرت اصلی» در بلوک جدید مسلمانان نام برده شده بود که مهم ترین وظیفه آن جلوگیری از تحمیل تصورات امریکا بر خاورمیانه است. این طرح به برخورد میان ایران و امریکا اشاره کرده و پیش بینی می کرد که ایران در نهایت پیروز خواهد شد.



    به گفته احمدی نژاد جهان در حال چند قطبی شدن است و در این جهان اتحادیه اروپا، چین، هند و امریکای لاتین، احتمالا تحت فرمان ونزوئلا، در برابر امریکا و اهداف هژ مونیک آن ایستادگی خواهند کرد. جهان اسلام هم قطبی جدید در اطراف جمهوری اسلامی ایران تشکیل می دهد و ایران بر اساس قدرت نظامی، جمعیتی و ایدئولوژیکی آن طبیعتا رهبر اصلی جهان اسلام خواهد بود.

    احمدی نژاد با توجه به واژه « برخورد تمدن ها» که ساموئل هانتینگتون امریکایی به کار برده، امریکا را قدرتی در حال افول و ایران را در آستانه طلوع دانسته است که در برخورد این دو کشور جمهوری اسلامی پیروز خواهد شد. احمدی نژاد در اوایل این ماه نیز در دو سخنرانی که در سازمان ملل انجام داد، پیام ساده خود را بیان کرد: جمهوری اسلامی خواهان رهبری جهان در قالب تعبیری جدید از اسلام است.

    یان برمن که کتاب او با نام « ظهور تهران؛ چالش ایران برای امریکا» تازه به چاپ رسیده، هنگام نوشتن مطالب خود از برنامه

    ” برمن برای حکومت ایران کاندیداهایی را هم اعلام می کند که یکی از آنها رضا پهلوی و دیگری مجاهدین خلق هستند!! ... “



    احمدی نژاد اطلاعی نداشته ولی گویا از پیش می دانست که در ذهن حاکمان ایران چه می گذرد. امتیاز اصلی کتاب « برمن» این است که حاشیه نمی رود و در زمانی که همه نگران ساخت بمب اتمی هستند، او مسئله واقعی را در تمایل جمهوری اسلامی به سلطه در منطقه یعنی خلیج فارس، دریای خزر، آسیای مرکزی و خاورمیانه می بیند.

    برمن از این نکته غفلت می کند که ممکن است گزینه دیگری مانند معامله بزرگی که در دوره کلینتون به آن اشاره شد وجود داشته باشد و بر اساس آن امریکا ایران را قدرت برتر شناخته و در مقابل این کشور رفتار خود را در مسائلی چون فلسطین و حمایت از گروه های مبارز تغییر دهد. برمن که استاد دانشگاه دفاع ملی واشنگتن است، دوئل ایران ـ امریکا را موقعیتی برد ـ باخت می بیند و ایده های زمان جنگ سرد مثل تنش زدایی و همزیستی صلح آمیز را رد می کند.

    برمن معتقد است توازن فعلی قدرت در منطقه خاورمیانه زمانی طولانی دوام نخواهد آورد و در این شرایط یا ایران موفق به بیرون کردن امریکا خواهد شد و یا اینکه امریکا با یا بدون متحدان خود، سیاست تغییر حکومت تهران را در پیش خواهد گرفت که ایده تغییر حکومت در گفتار بسیار ساده تر از عمل به آن است.

    حتی در عراقی که پیروزی سریع امریکا را به دلیل عدم حمایت مردم آن کشور از صدام به همراه داشت، تغییر حکومت بسیار پیچیده تر از حد تصور بود. از این رو برمن هم تنها کمتر از سه صفحه از کتاب خود را به روش ها و ابزار چنین تغییری در تهران اختصاص داده است.

    برمن به احیای دکترین ریگان اشاره می کند که منجر

    ” در صورت موفقیت ایران در طرح منطقه که از عراق آن را آغاز کرده، تمامی رویاهای بوش برای خاورمیانه دموکراتیک و دوست با امریکا را به کابوس تبدیل خواهد کرد... “



    به ویرانی قدرت شیطانی شوروی گردید. در عمل نوشته های برمن نوعی دیپلماسی عمومی و جریان اخبار رسانه های فارسی زبان مستقر در واشنگتن را دنبال می کند. او هم چنین به استفاده از دو میلیون ایرانی مقیم امریکا و سایر ایرانیانی که در خارج از کشور به سر می برند، اشاره می کند و آنها را کانال انتقال عقاید دموکراتیک به ایران می داند.

    او هم چنین برای حکومت ایران کاندیداهایی را هم اعلام می کند که یکی از آنها رضا پهلوی و دیگری مجاهدین خلق هستند!! او انجام یک سری نظر سنجی در داخل و خارج ایران را موثر می داند تا مشخص کند چه گروه مخالفی شانس بیشتری برای پیروزی و کسب حمایت مردم دارد تا امریکا و متحدان آن به حمایت مالی و سیاسی آنها بپردازند. اما برمن معلوم نکرده که این کار چگونه انجام خواهد گرفت. از طریق انتخابات؟ حمله نظامی؟ یا کودتای داخلی؟

    آنهایی که اطلاعات گسترده تری در مورد ایران دارند، طرح کلی سناریوی برمن را برای تغییر حکومت بدون حمله نظامی، متقاعده کننده نمی دانند ولی ارزش کار برمن در نکته دیگری نهفته است. برمن به صراحت اعلام می کند که در صورت موفقیت ایران در طرحی که برای منطقه دارد و از عراق آن را آغاز کرده، تمامی رویاهای بوش برای خاورمیانه دموکراتیک و دوست با امریکا را به کابوس تبدیل خواهد کرد. با توجه به اوضاع حاکم، این قضیه چندان هم دور از ذهن نیست زیرا ایران در حال حاضر به میزان لازم در عراق نفوذ پیدا کرده است.

    جمهوری اسلامی ایران تاکنون تجربه پنج رییس جمهوری امریکا را داشته ولی تنها یک نفر از آنها یعنی بوش از « معامله بزرگ» با ایران سخنی به میان نیاورده و در حزب جمهوری خواه نیز عده معدودی خیال چنین معامله ای را در سر دارند. کتاب برمن سیاستمردان واشنگتن را از غفلت در مورد ایران باز می دارد ولی هنوز معلوم نیست که دولت فعلی آیا زمان یا شجاعت این را دارد که در استراتژی خود برای رفع بزرگترین چالش کنونی در سیاست خارجی امریکا تجدید نظر کند؟