najaf47

تولید ابَر رایانه ملی/ ابَر رایانه ایرانی در بین 500 ابَر رایانه برتر دنیا

Recommended Posts

بسمه تعالی

با سلام


[b][size=24][color=blue]تولیدابر رایانه ملی/ ابر رایانه ایرانی در بین 500 ابر رایانه برتر دنیا[/color][/size][/b]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/373369_orig.jpg[/img]


[b][i][color=green]خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین: ایران بر اساس اظهارات معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای طرح کلان تولید ابر رایانه ملی توسط محققان به جمع کشورهای دارای برترین ابر رایانه های دنیا می پیوندد و در لیست 500 ابر رایانه دنیا برتر دنیا قرار می گیرد. [/color][/i][/b]

به گزارش خبرنگار مهر، نسرین سلطانخواه در مراسم اختتامیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی الکترونیک کامپیوتر و تجارت الکترونیکی که پنجشنبه شب برگزار شد با بیان این خبر افزود: طرح کلان ابر رایانه ملی که ایران را جزء کشورهای دارای این فناوری در دنیا قرار می دهد قرار است با مرکزیت دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا شود.

وی با تاکید بر اینکه فناوری اطلاعات به عنوان یکی از فناوریهای مهم تخصصی در دنیا بر لبه دانش در حرکت است ادامه داد: فناوری اطلاعات پیشتاز دیگر فناوریها بوده و توانسته حوزه نفوذ خود را در میان تمامی اقشار جامعه گسترش دهد.

سلطانخواه افزود: فناوری اطلاعات به حدی در زندگی و جامعه ایرانی نفوذ پیدا کرده که روز به روز شاهد سرمایه گذاری بخش های مختلف خصوصی و دولتی در این عرصه هستیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه سرمایه گذاری در بخش فناوری اطلاعات برگشت پذیر است گفت: فناوری اطلاعات آن قدر متنوع است که همه روزه شاهد تحولات اساسی در این بخش هستیم که این امر علاوه بر جنبه های مثبتی که دارد، عمر فناوریها را کوتاه می کند و باعث می شود برای باقی ماندن در این عرصه سریع تر حرکت کرد.

وی با اشاره به نفوذ فناوری اطلاعات در زیرساختهای دیگر کشور مانند زیرساختهای آب، برق، بانک، پلیس و امنیت افزود: کوچکترین اختلال در فناوری اطلاعات تمامی این زیرساختها را با مشکلات اساسی مواجه خواهد کرد.

سلطانخواه با اشاره به طرح تحول اقتصادی و لزوم استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در این طرح تاکید کرد که رایانه باید به خدمت یارانه ها بیاید.

وی همچنین به اجرای طرح دولت الکترونیک در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: دولت باید دولت الکترونیک را جدی بگیرد و در این زمینه باید از بخش خصوصی حمایت کند تا شاهد فراهم آمدن اقتصاد سودآور در کشور باشیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در مورد اقدامات انجام شده در این معاونت نیز از تصویب لایحه حمایت از شرکتهای دانش بنیان نام برد و گفت: برای تبدیل شرکتهای دانش بنیان به بنگاههای اقتصادی این طرح به تصویب رسید و با تاسیس صندوق حمایت از شرکتهای دانش بنیان تلاش برای اجرای این مهم ادامه دارد.

وی با اشاره به طرح کارت هوشمند ملی در کشور نیز اضافه کرد: در این طرح باید تمام توان و برنامه ریزی بخش خصوصی در حوزه نرم افزار، سخت افزار، امنیت و شبکه بکار گرفته شود و پیشنهاد می شود که دولت با تشکیل کنسرسیومی متشکل از بخش دولتی و خصوصی این طرح را اجرایی کند.

وی گفت: معاونت فناوری ریاست جمهوری این آمادگی را دارد که این طرح را عملیاتی کند.

[i][b][color=indigo]معرفی پرسرعت ترین ابررایانه‌های جهان؛ 12 کشور در لیست برترینها[/color][/b][/i]

لیست 500 ابررایانه برتر جهان که هر 6 ماه یک بار منتشر می شود در کنفرانس بین المللی ابررایانه ای 2010 در هامبورگ آلمان ارائه شد که بر این اساس نام ابررایانه های 12 کشور دنیا در این لیست دیده می شود.

به گزارش مهر، در این لیست جدید که با بررسی قدرتمندترین ابررایانه های جهان گردآوری می شود ابررایانه جاگوار در لابراتوار ملی Oak Ridgr وزارت انرژی آمریکا با سرعتی برابر 1.76 پتافلاب (یک پتافلاب = هزار تریلیون محاسبه رایانه ای در یک ثانیه) به عنوان برترین ابررایانه جهان انتخاب شد.

رتبه دوم این لیست به ابررایانه چینی تعلق دارد که در مرکزملی ابررایانه ای چین در شنژن قرار گرفته است. ابررایانه Nebulae با به کار گرفتن پردازشگرهای گرافیکی Nvidia و سی پی یوهای Intel Xeon به سرعت عملیاتی برابر 1.27 پتا فلاب دست پیدا کرده و در رتبه دوم برترینهای جهان قرار گرفته است.

ارتقای این ابررایانه به رتبه دوم این لیست مهم به بهای سقوط ابررایانه رادرانر شرکت IBM از جایگاه پیشینش به رتبه سوم بوده است. رادرانر که در لابراتوار ملی "لس آلموس" قرار دارد از سی پی یو های دو هسته ای AMD Opteron و پردازشگرهای سلولی IBM بهره برده است و سرعتی برابر یک پتافلاب دارد.

از میان 500 ابررایانه برتر جهان در حال حاضر نام 24 ابررایانه از کشور چین به چشم می خورد که از نظر تعداد ابررایانه های برتر نام این کشور را در کنار کشور صنعتی آلمان قرار می دهد. آلمان از نظر تعداد دستگاههای ابررایانه حاضر در لیست منتشر شده در رتبه چهارم قرار دارد.

آمریکا با داشتن 282 ابررایانه به عنوان برترین کشور از نظر بیشترین تعداد ابررایانه ها انتخاب شده و در پی آن نام کشورهای انگلستان و فرانسه در جایگاه های دوم و سوم به ثبت رسیده است. این اولین باری است که یک ابررایانه چینی در میان 10 ابررایانه برتر جهان قرار گرفته است. با این همه آمریکا با در اختیار داشتن ابررایانه جاگوار همچنان جایگاه برتر خود را حفظ کرده است.

مقایسه بی بی سی از سرعت محاسباتی ابررایانه ها با رایانه های معمولی نشان می دهد یک رایانه معمولی قادر است محاسبه یک ثانیه ای یک ابررایانه را در عرض 10 ساعت، محاسبه ای یک دقیقه ای را در عرض 25 روز، محاسبه ای یک ساعته را در عرض چهار سال و محاسبه ای یک روزه را در عرض صد سال به پایان برساند.

[i][b][color=indigo]کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، عربستان، سوئیس، سوئد، لهستان، کره جنوبی، نیوزیلند، کانادا و ایتالیا کشورهایی هستند که ابررایانه های آنها در این لیست 500 تایی به عنوان پرسرعت ترینهای جهان انتخاب شده است. [/color][/b][/i]

منبع: [url=http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1190059]مهر نیوز[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بايد درست و حسابي كار كنند تا بدرد بخور شود وگرنه بخواهد فقط بسازند كه بگن ساختيم (مثل ايرانخودرو و سايپاو...) فايده ندارد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ببخشید ولی مگه تعداد کل ابررایانه های دنیا چقدرن که 500ام.........

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ایران براساس اظهارات معاون علمی ریاست جمهوری با اجرای طرح کلان تولید ابر رایانه ملی به جمع کشورهای دارای برترین ابر رایانه‌های دنیا می‌پیوندد که جزئیات این ابررایانه به گفته معاون علمی رئیس جمهور در دهه فجر اعلام خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابر رایانه، رایانه‌ای است که از نظر ظرفیت پردازش و سرعت محاسبه از دیگر کامپیوترها قوی تر عمل می‌کند. اولین ابر رایانه‌ها در دهه 1960 طراحی شد.

ابر رایانه‌ها برای کارهایی که به محاسبات زیاد و دقیق نیازمند است مانند پیش بینی وضع هوا، نمونه سازی مولکولی برای محاسبه ساختارها و خصوصیات ترکیب‌های شیمیایی، مولکول‌های زیستی، شبیه سازی‌های فیزیکی مانند شبیه سازی هواپیما در تونل باد، تحقیقات در مورد جوش هسته‌ای و رمزگشایی به کار می‌رود.

اولین ابر رایانه در ایران در سال 1380 از سوی توسط محققان مرکز تحقیقات پردازش‌های فوق سریع دانشگاه صنعتی امیر کبیر به بهره داری رسید. محققان این مرکز این ابر رایانه را با بهره گیری از فناوری کلاستر با حافظه‌ای برابر 56 گیگا بایت و ظرفیت ذخیره سازی 5 هزار و 800 گیگا بایت به مرحله بهره برداری رساندند.
این ابر رایانه دارای حداکثر توان پردازشی 860 میلیارد عمل در ثانیه است این در حالی است که در قوانین تجارت جهانی، ابر رایانه‌های قوی تر از 190 میلیارد عمل در ثانیه به عنوان کالاهایی راهبردی محسوب می‌شوند.

سیستم عامل مورد استفاده در این سامانه، لینوکس است و یک نرم افزار نیز برای مدیریت، نظارت و کنترل سیستم توسط محققان مرکز تهیه شده است.

گام بعدی از سوی پژوهشگران پژوهشگاه دانشهای بنیادی برداشته شد. محققان این پژوهشگاه اولین ابر رایانه برای پردازش در حوزه نانو محاسباتی در پژوهشگاه دانشهای بنیادی را راه‌اندازی کردند. این ابر رایانه ظرفیت پردازش 500 گیگا فلاپ را دارد ولی محققان این پژوهشگاه امیدوارند بتوانند ظرفیت پردازش را تا یک ترا فلاپ ارتقا دهند.

این ابر رایانه، محققان و متخصصان حوزه نانومحاسباتی و فیزیک نظری را در مطالعات سیستم‌های مولکولی و اتمی، ساخت حسگرهای فوق حساس برای تشخیص و درمان بیماری‌ها، ساخت روبات‌های بسیار کوچک، ساخت داروهای هوشمند، فیزیک زیستی و ساخت اتمهای مصنوعی یاری می‌دهد.

شبیه سازی روندهای دینامیکی، شبیه سازی انباشت هیدروژن از جمله قابلیتهای این ابر رایانه است. ضمن آنکه این سیستم امکان محاسبات 500 گیگا فلاپ محاسبه را دارد که با توافق‌های صورت گرفته با ستاد ویژه توسعه فناوری نانو قرار است با افزایش دو برابری ظرفیت، قدرت پردازش اطلاعات این مرکز به یک ترا فلاپ (10 به توان 12 عملیات در ثانیه) برسد.

ابررایانه ایران در میان 500 ابر رایانه برتر دنیا

دکتر نسرین سلطانخواه معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری چندی پیش از اجرای طرح کلان تولید ابر رایانه ملی توسط محققان کشور خبر داد و اظهار داشت: طرح کلان ابر رایانه ملی با مرکزیت دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا می‌شود.

به گفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اجرای طرح کلان تولید ابر رایانه ملی، ایران به جمع کشورهای دارای برترین ابر رایانه‌های دنیا می‌پیوندد و در لیست 500 ابر رایانه دنیا برتر دنیا قرار می‌گیرد.

دکتر سالار آملی معاون معاون علمی رئیس جمهور در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جزئیات این طرح با بیان اینکه طرح ابر رایانه از جمله طرحهای کلان ملی است گفت: جزئیات تولید ابر رایانه ملی در دهه فجر اعلام خواهد شد.


http://www.tabnak.ir/fa/news/136196/اعلام-جزئیات-ابررایانه-ملی-در-دهه-فجر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام دوستان .این خبر یک مقدار قدیمیه ولی درباره جزییات ابررایانه ملی است.

معاون فناوری معاونت علمی رئیس جمهور:
ابررایانش ملی تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد
لمون پرس-معاون فناوری معاونت علمی رئیس جمهور گفت: شبکه ابررایانش ملی با توان گرافیکی 32 هزار میلیارد عملیات در ثانیه تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

حسین سالار آملی معاون فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور صبح امروز در یک نشست خبری با اعلام این خبر افزود: طرح کلان ملی فناوری شبکه ملی ابررایانش ملی هم اکنون در حال اجراست و پیشرفت 85 درصدی داشته است که این طرح تا پایان سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: ابر رایانش ملی دارای سرعتی معادل 40 گیگا بایت در ثانیه، توان گرافیکی 32 هزار میلیارد عملیات در ثانیه است و cpu این سیستم قدرتی معادل 34 هزار میلیارد عملیات=(34 ترا فلاپ) پردازش در ثانیه دارد و یکی از 500 کامپیوتر بزرگ در دنیا است.

سالار آملی افزود: پردازش‌های هواشناسی ما به علت عدم نداشتن ابررایانه در سایر کشورها انجام می‌شد، اما با راه‌اندازی این ابررایانه این مشکل برطرف می‌شود.

http://www.lemonpress.ir/NSite/FullStory/News/?Id=43871

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مهمان
این موضوع نسبت به پاسخ بیشتر بسته شده است.

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.