marshal1987

اورانیوم ضعیف شده چیست؟

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

اورانیوم ضعیف شده 3 ویژگی دارد که آن را برای استفاده های نظامی مورد توجه قرار داده است. اول، اورانیوم دارای چگالی زیادی است (07/19گرم بر سانتی متر مکعب) که دو برابر چگالی سرب است. یعنی این که مرمی های تولید شده با اورانیوم دارای همان وزن مرمی های سربی هستند اما اندازه شان نصف آن است که موجب تمرکز انرژی جنبشی اصابت گلوله در مساحت کمتری می شود و به اورانیوم اجازه می دهد که در زره پوش های دشمن بهتر نفوذ کند. دومین ویژگی قابلیت اشتعال آن است. اورانیوم می تواند به راحتی مشتعل شود و با دمایی بالاتر از شش هزار درجه سانتی گراد بسوزد. سومین ویژگی اورانیوم ضعیف شده هم که خیلی خوشایند است این که زباله ارزان قیمتی است. این ماده ضایعاتی است که در فرآیند غنی سازی اورانیوم به دست می آید و استفاده غیر نظامی کمی دارد.
اورانیوم طبیعی عمدتا ترکیبی از 3 ایزوتوپ است: اورانیوم 238 (2/99 درصد)، اورانیوم 235 (7/0 درصد) و اورانیوم 234 (05/0 درصد). برای استفاده در بمب ها و راکتورها اورانیوم باید غنی شود به این معنی که درصد اورانیوم 235 در آن بالا رود. راکتورهای هسته ای به حداقل غلظت 3 درصد از اورانیوم 235 نیاز دارند، درحالی که برای استفاده در بمب ها تاجایی که می شود باید غنی شود(حداقل 70درصد). در طی فرآیند غنی سازی اورانیوم، اورانیوم به دو قسمت دارای غلظت کم و زیاد اورانیوم 235 تقسیم می شود. نتیجه این می شود که در یک طرف اورانیوم غنی شده ودر طرف دیگر اورانیوم ضعیف شده داریم. اورانیوم ضعیف شده شامل 8/99 درصد اورانیوم 238 و 2/0 درصد اورانیوم 235 و 01/0 اورانیوم 234 است. همه این ایزوتوپها خاصیت رادیو اکتیو دارند اما اورانیوم 234 بر خلاف میزان کمش در این زباله ها، بیشترین نگرانی را ایجاد کرده است چرا که نیمه عمر کوتاهی دارد. یعنی تشعشعات بیشتری ساطع می کند.
استفاده از اورانیوم ضعیف شده به علت پتانسیل بالای خطر آن برای سلامتی، به شدت بحث بر انگیز است. وقتی یک پرتابه با زره برخورد می کند، مشتعل می شود و تبخیر می شود. نتیجه غبار اکسید اورانیوم است، که می تواند کیلومترها جابجا شود و به وسیله باد پخش شود. در این صورت نه تنها توسط سربازان حاضر در میدان جنگ، که توسط غیر نظامیان هم استنشاق خواهد شد. در داخل بدن، تشعشعات آلفا میتواند مستقیما سلامت جسمی را به مخاطره اندازد. این خطر وقتی مهمات حاوی اورانیوم ضعیف شده را انبار کرده اند وجود ندارد، چرا که تشعشعات آلفا از روکش گلوله ها به بیرون نمی تواند سرایت کند.
مخالفان، اورانیوم ضعیف شده را ماده ای غیر مجاز می دانند و استفاده از آن را جنایت جنگی می دانند. گزارش هایی مبنی بر افزایش میزان سرطان و تولد های ناقص در عراق وجود دارد. تشعشعات ناشی از غبار اورانیوم به عنوان فاکتور مؤ ثر در باره این مشکلات در عراق، همچنین سندرم بالکان و جنگ خلیج فارس شناخته شده است( نیروهای آمریکایی از اورانیوم ضعیف شده در کوزوو هم استفاده کرده اند.). بعضی موارد تحقیق شده با اثار تشعشعات رادیو اکتیو به طور کامل همخوانی دارد. تا کنون ایالات متحده از این که اورانیوم ضعیف شده را به عنوان عاملی برای این مشکلات قبول کند، خود داری کرده است. و گزارشاتی ارائه کرده است که اورانیوم ضعیف شده بی ضرر است مدعی شده که در این مورد مدارک محکم علمی وجود ندارد. به همان دلایل هم از رفع آلودگی از مناطق آلوده هم سرباز زده است.

چه کشورهایی از اورانیوم ضعیف شده استفاده می کنند؟
حداقل 18 کشور از اورانیوم ضعیف شده استفاده می کنند:
1- انگلیس
2- آمریکا
3- فرانسه
4- روسیه
5- چین
6- یونان
7- ترکیه
8- تایلند
9- تایوان
10- رژیم صهیونیستی
11- مصر
12- بحرین
13- کویت
14- عربستان سعودی
15- هند
16- بلاروس
17- پاکستان
18- عمان
بیشتر این کشورها اورانیوم ضعیف شده خود را از آمریکا خریده اند، اگرچه انگلیس، فرانسه و پاکستان مستقلا آن را تولید کرده اند.
تنها انگلیس و آمریکا از اورانیوم ضعیف شده در میدان جنگ استفاده کرده اند. از اورانیوم ضعیف شده در این جنگها استفاده شده است: جنگ خلیج فارس(1991)، اشغال عراق(2003)، بوسنی هرزگوین(1990)، جنگ ناتو علیه صربها در 1999. اگرچه گفته می شود که از این ماده در جنگهای دیگری(از جمله جنگهایی که اسرائیل در آن درگیر بوده است)استفاده شده است، اما این گزارشات هرگز تأیید نشده است.( در هر صورت در برخی نبردهای اسرائیل در تصاویر تلویزیونی دود ناشی از اورانیوم ضعیف شده به وضوح دیده می شود.)

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
چه آثری میتونه روی بدن داشته باشه این اورانیوم ضعیف شده؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]چه آثری میتونه روی بدن داشته باشه این اورانیوم ضعیف شده؟[/quote]

در مورد اثرات اون بحث زیاده و بیشترین جنجال رو هم خود ایران برای محکومیت امریکا راه انداخته...
ولی به نظر خطرات اونقدر زیاد نیست که مثل اثرات یک حمله بیولوژیکی فاجعه بار باشه...


خود اورانیوم ضعیف شده فلز معمولیه که خاصیت تشعشع کمی داره و اون ایزوتوپ خطرناکشم زود از بین میره در طبیعت ...


--------------------------
هدف من هم از ایجاد این تاپیک بررسی چند موضوعه که :

1- ایران میتونه تولید کنه؟
2- از جایی میتونه تهیه کنه؟
3- در چه سلاحههای بیشترین کاربرد رو داره برای ما در برابر امریکا؟

-------------------------
به عنوان مثال همین کلیپ RPG-29 رو که دیدید اگه در راکت RPG-29 از فلز اورانیوم ضعیف شده استفاده می شد که هم حرارات انفجار رو بالا میبرد و هم انفجار رو روی نقطه ای از زره آبرامز متمرکز میکرد، باز هم تانک جون سالم به در می برد؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]نحوه نفوذ اورانیوم ضعیف شده به ادوات زرهی :[/b]

در هنگام برخورد گلوله اورانیوم ضعیف شده به تانک زرهی چه اتفاقی می افتد ؟
مرحله اول برخورد گلوله ساخته شده از اورانیوم ضعیف شده با سرعت 1067 متر بر ثانیه به هدف است . در مرحله دوم پوشش زرهی از نفوذ پوسته خارجی گلوله ساخته شده از اورانیوم ضعیف شده جلوگیری می کند . در مرحله سوم هسته نفوذ کننده گلوله مجهز به اورانیوم ضعیف شده متراکم تر بوده ودر بدنه زره پوش نفوذ می کند . در مرحله چهارم هنگام نفوذ گلوله ساخته شده از اورانیوم ضعیف شده به بدنه ادوات زرهی بدنه بر اثر حرارت داغ شده شروع به ذوب شدن می کند . پس از نفوذ باقی مانده پوسته خارجی گلوله در بین دیوار ه داخلی زره پوش کاملا منفجر شده و اشعه سفید رنگ اورانیوم داغ به همراه ترکش ها فضای داخلی زره پوش را در بر می گیردبا برخورد گلوله اورانیوم ضعیف شده و ترکش های آن به مخزن سوخت و مهمات تانک انفجار مخربی رخ می دهد .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشكر ..

ببخشيد كه دير منتقلش ميكنم ! چون داشتم اون تاپيك رو مينوشتم فرصت نشد ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]با تشكر ..

ببخشيد كه دير منتقلش ميكنم ! چون داشتم اون تاپيك رو مينوشتم فرصت نشد ...[/quote]

خواهش میکنم جناب واریو.
همین که زحمتش رو کشیدید جای قدردانی و تشکر داره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ممنون آقا مارشال . فكر كنم تواناييه توليد محدود اون رو داشته باشيم ٬ البته اگه توليد هم كنيم ديگه آمريكا نميتونه محكوم كنه چون خودش هم داره .

استفاده از اون در آر پي جي 29 باعث سنگين شدن اون و پايين اومدن دقت ميشه .

راستي بحرين فسقلي ديگه ميخواد چيكار ؟ :lol: icon_arrowd :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
1- اورانیوم ضعیف شده هم ماده ای شیمیایی و سمی است و هم ماده ای رادیو اکتیو. در مطالعات آزمایشگاهی، ثابت شده که این ماده به سلول های انسان آسیب می زند، موجب جهش DNA می شود و سرطان زا است.
2- گزارش هایی مبنی بر افزایش میزان سرطان و متولد شدن بچه های ناقص الخلقه بدو.ن شک نشان از استفادهاز این ماده، در چنین مناطقی است.
3- نمایندگان دولتهای عراق و صربستان مشکلات سلامتی به وجود آمده در میان غیر نظامیان را در ارتباط با این ماده دانسته اند.
4- بسیاری از نظامیان کهنه کار که تا الان زنده مانده اند، مشکلاتی را که از زمان جنگ تا کنون برای سلامتی شان پیش آمده را ناشی از این نوع مواد می دانند.
اطلاعاتی که از آزمایش بر روی حیوانات به دست آمده، نشان می دهد این ماده می تواند موجب چندین نوع مختلف سرطان بشود. در موشهای صحرائی، اورانیوم ضعیف شده در استخوانها، ماهیچه ها، جگر، طحال، کلیه ها و مغز انباشته می شود. در آزمایشات دیگری مشخص شده است که این ماده هم به دیواره های رگهای خونی مغز آسیب می رساند، هم به جفت. که آشکارا بر سلامت جنین تأثیر دارد. به طور کلی، اورانیوم ضعیف شده برای سلامتی زنان وبچه ها بیشتر از مردان سالم خطر دارد.
در سال 2008 طی یک تحقیق توسط مؤسسه پزشکی آمریکا گزارشی از وضعیت علم پزشکی را منتشر شد که در آن اولویت اصلی مطالعه بر روی ارتباط تشعشات اورانیوم ضعیف شده با این بیماری ها مشخص شده بود: سرطان کلیه، سرطان بیضه ها، سرطان ریه، بیماری های ریه، اختلال سیستم عصبی ومشکلات جنسی و رشدی.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر از دوست خوبمون جناب مارشال ، بابت تهیه این مطلب بسیار مفید .

در باره گلوله های اورانیوم ضعیف شده DU تاپیک زیر را هم ببینید ،

[url=http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=13208&start=75]http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=13208&start=75[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b][color=blue]توضیحات:
بررسی اثرات کاربردهای نظامی اورانیوم ضعیف شده بر روی انسان و محیط زیست[/color]
[/b]
[b]نویسنده: دکتر پروین نصیری

ناشر: دانشگاه علوم پزشکی تهران

زبان: فارسی

حجم کتاب: ۳۶۵ کیلوبایت

تعداد صفحات: ۵۲

نوع فایل: PDF[/b]


[url=http://dl.dibaketab.com/ketab/pezeshki/oraniom(www.dibaketab.com).zip]دانلود کلیک کنید ![/url][color=blue][/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]استفاده از اون در آر پي جي 29 باعث سنگين شدن اون و پايين اومدن دقت ميشه . [/quote]


خوب باید اصلاحاتی روی راکت صورت بگیره تا مشکل عدم تعادل حلشه..... در این صورت راکت چند برابر قدرتمند میشه ....

در مورد خریدش هم میشه یه جورایی روی کره شمالی حساب کرد... این کشور یه نیروگاه هسته ای داشت که سوختش تموم شد ... از اون سوخت چند تا بمب پلوتیومی ساخت و زباله هاش رو دفن کرد....

در واقع همین زباله ها اورانیوم ضعیف شده هستند که اگه چند صد تنی از اون رو به ایران بده .... اونوقت میشه یه حساب کتابی باز کرد روی تسلیحاتی مثل موشک ضد کشتی با سر جنگی اورانیومی (از نوع ضعیف شده) اونوقت یه موشک نور ساده یه تهدید جدی میشه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.