sajedeh

معرفي كتاب دفاع مقدس

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

سلام با توجه به اين كه در حوزه ي دفاع مقدس كتب خوبي چاپ و منتشر شده است لذا لازم ديدم تاپيكي با عنوان معرفي كتب مربوط به دفاع مقدس داشته باشيم ***** پي نوشت : مديريت گرامي در صورتي كه تاپيك مربوط به انجمن ديگري به نظر مي آيد الطفاتا به انجمن مربوطه منتقل نماپيد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر



دیدارزخم ها

نویسنده: لیلا محمدی .

تعداد صفحات: 136 قيمت: 700 تومان

شابک: 4-755-471-964 قطع: رقعي

نوبت چاپ: چاپ دوم: 1385 شمارگان: 2200

معرفی کتاب: كتاب حاضر، خاطرات يكى از زنان امدادگر(معصومه میرزاعلی) از ايام حضور دربيمارستان‏هاى 502 ارتش و خانواده در تهران و بيمارستان شهيدچمران سوسنگرد، در زمان جنگ ايران و عراق است.
راوى با شروع جنگ، از طريق عضويت در بسيج محله و شركت دردوره‏هاى امدادگرى، به‏عنوان نيروى عقيدتى - سياسى و امدادگرداوطلبانه و بدون چشم‏داشت مادى در چند بيمارستان تهران‏خدمت مى‏كند ... .
مدتى بعد از سوى سپاه، به‏عنوان نيروى امدادگر به بيمارستان شهيدچمران سوسنگرد اعزام شده و 42 روز در آنجا خدمت مى‏كند و پس‏از آن به تحصيل خود در حوزه علميه ادامه مى‏دهد.
راوى در اين كتاب، اغلب به ذكر خاطرات تلخ و شيرين از مجروحان‏جنگى و نحوه مداوا يا شهادت آنها، به‏خصوص شهيد حبيب‏اللّه‏بشارت پرداخته است.
خاطراتى از دوران كودكى و همچنين ازدواج/ شركت در جريانات‏انقلاب و كمك به مبارزان انقلابى/ نظارت بر پرداخت حقوق‏مجروحان و كمك به آنها براى شركت در فعاليتهاى اجتماعى‏همچون رأى دادن در دوره سوم رياست جمهورى/ ديدار با امام‏خمينى (ره)/ خيانت بعضى از پرستاران جذب شده به گروه‏مجاهدين خلق (منافقين) در حق مجروحان جنگى/ شهادت‏رزمندگان در حالتهاى معنوى و عرفانى همچون احساس حضور امام‏حسين (ع)، نماز خواندن، ذكر و دعا/ نحوه پرستارى از مجروحان وخاطراتى از آنها ... عمده موارد مطرح شده در اين خاطرات است.
این کتاب توسط دفتر ادبيات و هنر مقاومت واحد زنان تدوین و با جلد شمیز منتشر شده است

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر




نامه های اسارت

نویسنده: محمود امجدیان .


شابک: 1-765-471-964

نوبت چاپ: چاپ دوم: 1381

معرفی کتاب: «محمود امجديان» در سال 1342 در باختران به دنيا آمد وبزرگ شد. سال 1361 داوطلبانه به جبهه‏هاى «جنگ ايران وعراق» رفت. در عمليات والفجر مقدماتى (61/11/21) به اسارت‏نيروهاى عراقى درآمد. بيشتر سالهاى اسارت وى در اردوگاههاى‏موصل 3 و 4 گذشت و در سال 67 همراه با تعدادى از اسرا به اردوگاه‏تكريت - كمپ 17 - منتقل شد. وى يك ماه قبل از مبادله اسرا درتاريخ 69/4/26 به دست مجاهدين خلق (منافقين) به شهادت‏رسيد.
كتاب حاضر، دربردارنده 51 قطعه نامه از اين شهيد است كه دردوران اسارت از اردوگاههاى عراق براى خانواده خود فرستاده و درپايان كتاب نيز متن وصيتنامه وى آمده است.
اين نامه‏ها، به كوشش برادر شهيد، ابتدا به مناسبتهاى مختلف درروزنامه جمهورى اسلامى، كيهان و مجله پيام انقلاب به چاپ‏رسيده و اكنون در اين كتاب جمع‏آورى شده است.
كتاب با زندگينامه مختصرى از شهيد، يادداشت برادر وى و متن‏سخنرانى حجت‏الاسلام ابوترابى در اولين سالگرد شهادت وى آغازشده و با بخشى تحت عنوان «عكسها و اسناد» به پايان مى‏رسد.
اغلب نامه‏ها بيانگر روحيه خوب و اعتقاد معنوى شهيد و صبر واستقامت وى در مقابل سختى‏ها و تلاش او براى گذران زندگى دراسارت به بهترين شكل است.
توصيه به خانواده براى خويشتن‏دارى و صبورى/ استفاده از آيات‏قرآنى، شعر و حكايات مذهبى در نامه‏ها/ شرح فعاليتهايى كه وى وديگر اسرا در اردوگاه انجام مى‏دادند: همچون آموزش نهج‏البلاغه،قرآن، زبان انگليسى، فرانسه و عربى/ پرس و جو از حال امام خمينى(ره) در نامه‏ها و دعا در حق ايشان/ توصيه به انجام فرايض دينى ونيز رعايت مستحبات، به برادر و خواهران خود و درخواست نامه وعكس از خانواده، از ديگر مواردى است كه محتواى نامه‏ها رادربرمى‏گيرد.
این کتاب توسط دفتر ادبيات و هنر مقاومت تدوین وبا جلد شمیز منتشر شده است.(چاپ اول: 1371)

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر

شبیه صدام

نویسنده: میخائیل رمضان . مترجم: محمدنبی ابراهیمی .


شابک: 7-678-471-964

نوبت چاپ: چاپ اول: 1381

معرفی کتاب: كتاب حاضر، مجموعه دو جلدى از خاطرات يك عراقى است‏كه به خاطر شباهت شگفت‏آورش به صدام، در سال 1979 توسطيكى از نزديكانش به حزب بعث معرفى شده و پس از انجام عمل‏جراحى، تا سال 1997 نقش وى را در عرصه‏هاى اجتماعى،سياسى و نظامى بازى مى‏كند. سرانجام در همين سال با كمك‏كردها و سازمان سيا به تركيه فرار كرده و از آن‏جا به ايالات متحده‏مى‏رود. وى در اين كتاب اسرار زيادى را فاش نموده است. او باحسنى مبارك رئيس جمهور مصر و ياسر عرفات ملاقات مى‏كند،بدون آنكه آنها متوجه شوند وى بدل صدام است. شبيه صدام ازجبهه‏هاى جنگ عراق با ايران و روزهاى اشغال كويت نيزديدارهاى متعددى داشته است.
ديدارهاى راوى با صدام/ زندگينامه صدام/ انجام تمريناتى براى‏تقليد رفتار، حركات، و سخن گفتن صدام/ جنگ با ايران و ديدارراوى از جبهه‏هاى جنگ به جاى صدام و شرح مجروح شدن وى/حكايتهاى رعب‏آورى از جنايتهاى صدام/ وجود بدل‏هاى ديگرى ازصدام/ دستگاههاى اطلاعاتى رژيم/ كينه‏توزيها و دشمنى‏هاى‏صدام با شيعيان/ ترور يكى از شبيه‏هاى صدام/ وحشيگرى‏هاى‏صدام/ تحليل انديشه صدام و شخصيت او/ محاصره تسليحاتى‏ايران از جانب آمريكا/ ربوده‏شدن همسر و فرزندان راوى/ آزمايش‏سلاح‏ميكروبى بر روى اسيران زن ايرانى توسط صدام/ اشغال‏كويت/ دستور صدام مبنى بر حمله شيميايى به حلبچه و شرح فرارراوى عمده موارد مطرح شده در اين كتاب است.
این کتاب توسط دفتر ادبيات و هنر مقاومت تدوین وبا جلذ شمیز منتشر شده است.(2 جلد در يك مجلد)

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر


من و عکس او

نویسنده: داوود بختیاری دانشور .

تعداد صفحات: 34

شابک: 5-665-471-964 قطع: جیبی پالتوئی

نوبت چاپ: چاپ اول: 1381

معرفی کتاب: داستان اين كتاب، درباره تجاوز نيروهاى عراقى به‏سوسنگرد در سال اول «جنگ ايران و عراق» و محاصره اين شهر ورشادتهاى مردم تحت فرماندهى دكتر چمران براى شكست دشمن‏مى‏باشد.
شخصيت اصلى داستان، پسركى است كه همراه با خانواده‏اش ودوست صميمى خود سليمان، در سوسنگرد مى‏ماند تا از نفوذعراقى‏ها به شهر جلوگيرى كند. پس از ورود دكتر چمران به‏سوسنگرد، تمام نيروهاى مبارز داوطلب، طرز استفاده از اسلحه ونارنجك را آموزش مى‏بينند. آنها براى جنگ به روستاى«ابوحميظه» در پنج كيلومترى سوسنگرد مى‏روند، اما مجبور به‏عقب‏نشينى به روستاى «دهلاويه» مى‏شوند. در اين درگيرى‏ها دكترچمران مجروح شده و به بيمارستان «جندى شاپور» اهواز منتقل‏مى‏شود.
پسرك پس از به شهادت رسيدن پدرش، مادر و خواهر خود را به‏اهواز مى‏فرستد و خود همراه با دوستش به امدادرسانى مجروحان‏جنگى مى‏پردازد.
با رسيدن نيروهاى كمكى و هلى‏كوپترهاى هوانيروز، رزمندگان‏ايرانى، 25 تانك و خودروى عراقى را با مقادير زيادى مهمات‏غنيمت گرفته و 40 تانك و خودرو آن‏ها را منهدم مى‏كنند. عراقى‏هابا به جا گذاشتن تعدادى كشته و زخمى و دادن 45 اسير عقب‏نشينى‏مى‏كنند و به اين ترتيب سوسنگرد آزاد مى‏شود.
این کتاب توسط دفتر ادبيات و هنر مقاومت تدوین وبا جلد شمیز منتشر شده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر

جاده های سربی

نویسنده: محمدمهدی بهداروند .

تعداد صفحات: 324 قيمت: 1900 تومان

شابک: 9-887-471-964 قطع: رقعی

نوبت چاپ: چاپ سوم :1385 شمارگان: 2200

معرفی کتاب:
كتاب حاضر شامل مجموعه خاطرات سردار سوداگر فرمانده لشكر 25 كربلا مي‌باشد و كتاب شامل 19 فصل كلي به‌همراه تصاوير با زيرنويس در ارتباط با متن خاطره‌ها است. از جمله محتواي خاطرات عبارتست از: تولد، كودكي و سرگذشت‌نامه مختصري از اوضاع خانواده، شروع جنگ و اعزام وي به لشكر 92 زرهي اهواز، درگيري با دشمن در منطقه پاسگاه جفير در هنگام پيشروي نيروهاي عراق، انجام شناساييهاي متعدد از خطوط پشت دشمن، نحوه مجروحيت اول و دوران نقاهت، شناسايي تپه‌هاي رقابيه، خاطراتي با شهيد باقري، شهيد زين‌الدين، عمليات فرماندة كل‌قوا به فرماندهي رحيم صفوي، عمليات ثامن‌‌الائمه و شكست حصر آبادان، نحوه مجروحيت دوم بر اثر انفجار مين و دوران نقاهت و درمان در بيمارستان سرخه‌ حصار (قطع پاي ايشان)، عمليات فتح‌‌المبين و شناساييهاي مربوطه، عمليات بيت‌المقدس و شناسايي از محور ام‌السود، آزادسازي خرمشهر، عملياتهاي محرم و والفجر مقدماتي در منطقه موسيان و فكه، عملياتيهاي متعدد در جنوب و غرب كشور و جابه‌جايي متعدد لشكر 25 كربلا به مناطقي چون: مريوان، جزيره مجنون، خرمشهر، فكه، و... جلسات و شناساييها با فرماندهان و رزمندگان بسيج و سپاه، خاطراتي از شهداي دفاع مقدس چون: عبدالحميد بادروج، سيف‌الله صبور، حميد عنبرسر، ناصر دباغ، مجيد بقايي، و....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر

: عماد جبارزعلان الکنعانی / ترجمه :مهردادازاد

تعداد صفحات: 99 قيمت: 600 تومان

شابک: 7-888-471-964 قطع: رقعی

نوبت چاپ: چاپ اول :1383 شمارگان: 2200

معرفی کتاب:
كتاب حاضر شامل مجموعه خاطرات داستاني گروهبان دوم عماد مي‌باشد كه به‌عنوان ديده‌بان در واحدي از تيپ 111 عراق خدمت مي‌كرد. خاطرات او از زمان كودكي و نوجواني و اوضاع خانواده‌اش شروع مي‌شود وي علاقه فراواني به تماشاي فيلمهاي جنگي داشت كه اين امر موجب شد وارد ارتش عراق شود. پس از شروع جنگ خانواده‌اش به تنومه مهاجرت مي‌كنند ولي او و پدر و برادرانش در شهر فاو به مقاومت بر عليه نيروهاي ايراني مي‌پردازند. در هنگام محاصرة فاو و ورود نيروهاي ايران به شهر، او در مخفيگاههاي متعددي از جمله كمد خانه‌هاي ويران شده پناه مي‌گيرد و به ديده‌باني و گزارش اوضاع شهر به نيروهاي عراق كمك مي‌كند. وي كه با ريشه درختان و ميوه‌هاي باقي‌مانده بر گياهان خود را سير مي‌كرد از خاطرات سقوط هواپيماهاي عراقي به دست ايرانيان، كشتن تعدادي از بسيجيان در شهر فاو و خاطرات اسارتش به دست ايرانيها مطالبي را بيان مي‌كند و پس از اسارت با برخورد خوبي كه با او مي‌شود پي به اشتباهات خود در دوران جنگ برده و از كرده‌هاي خود پشيمان و نادم مي‌شود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر




شب های بی مهتاب

نویسنده: محسن کاظمی .

تعداد صفحات: 264 قيمت: 1600 تومان

شابک: 928-471-964-x قطع: رقعی

نوبت چاپ: چاپ سوم :1385 شمارگان: 2200

معرفی کتاب:
كتاب حاضر شامل خاطرات سرهنگ آزاده شهاب‌الدين شهبازي است. كتاب شامل 10 فصل مي‌باشد محتواي خاطرات عبارتست از: سرگذشت‌نامه (تولد در نهاوند، دوران كودكي و جواني)، ورود به دانشكده نظامي، ديدار با آيت‌الله خامنه‌اي، فعاليتهاي پيش از انقلاب در ارتش كه منجر به تبعيد كرمان شد، پيروزي انقلاب، مأموريت به نوار مرزي هويزه، شروع حركات دشمن براي حمله به ايران، ازدواج، حمله عراق، مجروحيت و نحون اسارت، برخورد دشمن با وي، انتقال به بازداشتگاههاي تنومه و العماره و شكنجه و بازجويي، حضور منافقين در اردوگاهها، عزل بني‌صدر و واكنش منافقين، واكنش اسراء در برابر ستون پنجم و منافقين، برگزاري مراسم جشن و عزاداري اسارت، پخش فيلمهاي توهين‌آميز به اسلام و امام خميني(ره) و واكنش اسراء انتقال به استخبارات و تكريت و اردوگاههاي صلاح‌الدين و افسران، برنامه روزانه اسراء، اختلافات و درگيريهاي دوران اسارت، حضور روحاني‌نماها در بين اسراء، اقدامات تلافي‌جويانه دشمن در مقابل شكست در جبهه، تحريم تماشاي تلويزيون و پوشيدن و استفاده از البسه و لوازم اسرائيلي، فشارهاي روحي و رواني بر اسراء، شنود اخبار مربوط به ايران، قبول قطع‌نامه 598 و بركناري آيت‌الله منتظري، خبر فوت امام(ره)، روزهاي پاياني اسارت و مقدمات بازگشت به ميهن. بازگشت به وطن. در پايان نيز نمونه‌هاي نامه‌هاي اسارت و تصاويري از ايشان در اردوگاهها آمده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نوشته : شهید حبیب غنی پور

تعداد صفحات: 303 قيمت: 2000 تومان

شابک: 6-849-471-964 قطع: رقعی

نوبت چاپ: چاپ اول :1383 شمارگان: 4400

معرفی کتاب:
كتاب حاضر شامل يادداشتهاي روزانه شهيد حبيب غني‌پور از نويسندگان و داستان‌نويس نوجوانان مي‌باشد كه بر اساس تاريخ روز تنظيم شده است. محتواي خاطرات و يادداشتها عبارتست از: نحوه اعزام به جبهه و ورود به لشكر ثارالله، بازديد از شهر خرمشهر و توصيف مناطق جنگي جنوب چون: شوشتر، دزفول و پادگان دوكوهه، حال و هواي عمليات بيت‌المقدس بين رزمندگان، ترسيم روزها و شبهاي جبهه در خط مقدم، پشت جبهه، مرخصي و ديدار از خانواده، برگزاري مراسم شهداي گردان كميل و مالك‌اشتر، حال و هواي ماه رمضان در جبهه، زيارت مقبرة دانيال‌نبي در شوش، نحوه شهادت دكتر سياوش صادقي، حال و هواي منطقه جنگي مهران، ذكر خاطراتي دربارة هم‌رزمان و شهدا: محمد ملاوي، رضايي مقدم، عليرضا متولي، حميد كيهاني، حسين اميني و نيز خاطراتي از مسجد جوادالائمه و دانشكدة ادبيات و علوم انساني دانشگاه تهران. در پايان نيز تصاويري به‌همراه زيرنويس در ارتباط با متن يادداشتها و تصويري از تشييع پيكر شهيد غني‌پور آمده است.


تصویر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر
نوشته : اسعد حاتم العتابی / ترجمه :محمد حسین زوار کعبه

تعداد صفحات: 86 قيمت: 550 تومان

شابک: 4-853-471-964 قطع: رقعی

نوبت چاپ: چاپ اول :1383 شمارگان: 2200

معرفی کتاب:

كتاب حاضر شامل خاطرات داستاني سروان عراقي اسعد حاتم‌العتابي است. وي خاطراتش را از دوران كودكي آغاز مي‌كند كه در يكي از روستاهاي العماره به‌دنيا آمده او سپس در دوران جواني براي فرونشاندن آرزويش به دانشكده نظامي وارد شد. در آنجا با افكار ضد ايراني آشنا شد پس از فارغ‌التحصيلي وي را به منطقه رانيه اعزام كردند كه در آن منطقه به سركوب كردهايي كه به ايرانيان ياري مي‌رساندند پرداخت وي همچنين به قتل‌عام اسراي ايراني و فساد فرماندهان ارتش عراق اشاره مي‌كند سپس در ادامه خاطراتش از جنايات و فجايع صدام و رژيم بعث در بمباران شيميايي و قتل‌عام مردم روستاي بيت‌واته سخن به ميان مي‌آورد. پس از مواجه با حقايق و به‌دليل انزجار از اعمال كثيف رژيم صدام به بهانه مرخصي راهي منزل مي‌شود كه به اين بهانه به همراه همسر و فرزندش عراق را ترك گفته و به سوريه پناهنده مي‌شود و سپس به نوشتن خاطرات خود مي‌پردازد.


*****
توضيح اين كه اين كتاب جزء كتاب هاب محبوب به شمار مياد با اين كه تعداد صفحاتش زياد نيست

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر

نویسنده: حسین نیری

تعداد صفحات: 172 قيمت: 1700 تومان

قطع: رقعي

نوبت چاپ: چاپ سوم : 1386 شمارگان: 2200

معرفی کتاب: كتاب حاضر شامل خاطرات داستاني قنبر‌علي بهارستاني از اهالي آبادان است كه در اولين روزهاي جنگ به همراه پدرش به دست دشمن اسير شد. محتواي كتاب عبارتست از: مطالبي دربارة خانواده و محل سكونتش در آبادان، شروع جنگ و تجاوز دشمن به شهرهاي مرزي، نحوه اسارتش به همراه پدر در راه بازگشت از فريدن، انتقال اسرا و نحوه برخورد عراقيها با مردم و نظاميان به پشت خط، وضعيت بد غذا و زندان، ايرانيهاي خائن و جاسوسي كه به عراقيها ياري مي‌رساندند، اسارت در اردوگاه موصل، نحوه برخورد مردم عراق در مواجهه با اسراي ايراني، با خبر شدن از اسارت ديگر برادرش و زنداني شدن او در «الرماديه»، ملاقات با نيروهاي صليب سرخ، تشكيل گروههاي آموزشي زبان، قرآن، ملاقات مرحوم حاج ابوترابي و تأثير ايشان در حضورشان و تغييراتي كه به‌وجود آوردند، ماجراي شفاي بيمار ايراني به‌دست امام زمان (عج)، نحوه عزاداري بر امام حسين(ع) در اسارت، آزادي و بازگشت به وطن، اطلاع يافتن از شهادت برادرانش حسن و كرم در جبهه، آزادي پدر از اسارت، ثبت‌نام در مدرسه، اعزام به جبهه و مجروح شدنش، ادامه تحصيل، ورود به دانشگاه، خاتمه جنگ، در پايان نيز تصاويري به همراه اسناد دوران اسارت با زيرنويس ارائه شده است.



ویرایش شد.
SAEID

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر

یادبود: شهید غلامرضا صادق زاده .

تعداد صفحات: 92 قيمت: 850 تومان

شابک: 6 ـ 213 ـ 506 ـ 964 قطع: رقعي

نوبت چاپ: دوم: 1385 شمارگان: 2200

معرفی کتاب:

كتاب حاضر، مجموعه‌اي از يادداشتهاي شهيد غلام‌رضا صادق‌زاده است كه بعد از دو كتاب «ياداشتهاي ناتمام» و «دشت شقايق» به چاپ رسيده است.
در اين ياداشتهاي معطر، به لحظاتي بر مي‌خوريم كه ما را مستقيم به جبهه‌هاي مقدس جنگ مي‌برد و ما با تمام شخصيتهاي عظيم او همذات‌پنداري مي‌كنيم. حوادث ذكر شده در كتاب ما را به روزهاي تلخ و شيرين دفاع مقدس در مقابل تجاوز ناگهاني مي‌برد و نشان از رادمرديها، فداكاريها و شهامت مردان خدايي دارد.
كساني كه كتاب پر آوازة نامه‌هاي فهيمه را خوانده‌اند، حتماً نام شهيد غلام‌رضا صادق‌زاده را به خاطر دارند.
نامه‌هاي فهيمه مجموعه دست‌نوشته‌هاي فهيمه باباييان‌پور همسر نستوه نگارندة كتاب حاضر است كه براي دومين بار به چاپ مي‌رسد. نويسندة كتاب در سال 1339 در تهران متولد شده و به زودي به ميدان مبارزه با رژيم شاهنشاهي رفت. پس از انقلاب مدتي در جهادسازندگي روستاهاي گنبد مشغول به كار شد و سپس مسئوليت دبيري «هيئت كشت» به او سپرده شد. صادق‌زاده با تحميل شدن جنگ بر مردم بزرگ ايران جهاد سبز را به مردم سپرد و راهي جهاد سرخ شد و وارد گروه تخريب گرديد.
در سال 1361 در محضر مبارك امام خميني (ره) با همسرش فهيمه بابائيان‌پور، پيوند زندگي معنوي بست. در اولين مرحله عملياتي كه با نام طريق‌القدس و با رمز «يا حسين» در جبهة سوسنگرد بستان انجام گرفت شركت كرد.
وي فرمانده واحد تخريب تيپ 46 فجر و واحد تخريب لشكر 5 نصر سپاه پاسداران شد. نويسنده جهت فتح خرمشهر و ادامه عمليات بيت‌المقدس طي 36 ساعت بدون تلفات ميدان مين را پاكسازي كرد و فتح خرمشهر را ممكن ساخت.
سرانجام وي در تاريخ 6/4/61 هم‌زمان با انفجار 000/120 چاشني مين را با بدن سوخته و خونين به شهادت رسيد.
از متن كتاب مي‌خوانيم:
فهيمه به من مي‌گفت: «تو هم بالاخره گريه ‌خواهي كرد» فكر مي‌كردم فهيمه هنوز مرا نشناخته و فكر مي‌كند مي‌توانم روزي براي خدا گريه كنم!
امروز فهميدم كه فهيمه خوب حدس زده بود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر




نویسنده: اشرف السادات مساوات .

تعداد صفحات: 132 قيمت: 1100 تومان

شابک: 3 ـ 750 ـ 471 ـ 964 قطع: رقعي

نوبت چاپ: پنجم:1385 شمارگان: 2200

معرفی کتاب:

كتاب حاضر، ياداشتهاي روزانه خانم اشرف‌ السادات مساوات (سيستاني) است كه در 118 صفحه گرد آمده است. اين يادداشتهاي كوتاه قصه دور دراز مادري است كه به دنبال گمشدة خود مهرداد ـ مثل آب در تن خاك جاري مي‌شود. كنار رود خي‍ّن هم نام اين كتاب است و هم بستر مهرداد شهيد. مرد پيكار جوي بزرگ شانزده ساله‌اي با پيراهن بسيجي و تيرهايي بر پيشاني، كه هشت سال بر اين بستر سرد آرام خفته بود.
خانم سيستاني در اين كتاب، ياد آن روزهاي جاري در تن اين خاك را پيش چشمان ما به نمايش گذاشته است. روزهاي سخت انتظار مادري كه در يك روز لباس بسيجي به تن فرزند شانزده ساله‌اش مي‌كند و او را در سن و سال كه بايد مدرسه مي‌رفت به مدرسه جنگ مي‌فرستد، مدرسه‌اي كه از هر مدرسه و دانشگاهي گيراتر و پرمحتواتر است. مدرسه‌اي كه انسان ساز است و انسانيت در آن به تمام معنا جلوه‌گر مي‌شود. «من يادداشتهايي از خاطراتم را پيشكش دوستداران فرهنگ حماسه و شهادت مي‌كنم؛ بدان اميد كه گوشه‌اي از ناگفته‌هاي روزهاي دفاع مقدس را بيان كرده باشم.»
از متن كتاب مي‌خوانيم: امروز مهرداد از مدرسه مي‌آيد و مي‌گويد: «مادر مي‌خواهم بروم جبهه» مي‌گويم: نه سن تو كم است. الآن موقع امتحانات ثلث دوم است صبر كن! اين جنگ به زودي تمام نمي‌شود و ما حالاحالاها جنگ داريم. دشمن ما كه به اين زودي دست بردار نيست. «مهرداد سال 1344، شب 17 اسفند به دنيا مي‌آيد. وقتي امام (ره) به ايران مي‌آيد، 13 ساله است و موقعي كه مي‌رود، سال سوم رشتة رياضي است» مهرداد سرآسيمه مي‌آيد و مي‌گويد «براي آزادي خونين شهر احتياج به نيرو هست و من ديگر نمي‌مانم» مادر! من مي‌دانم چه كار كنم.
كنار خانة خدا، گوسفند را به خاطر خدا قرباني مي‌كنند؛ مگر من از گوسفند كمترم» مادر شما رضايت‌نامه را بنويس، كافي است. نامه را امضاء مي‌كنم. صبح روز بعد، دو عدد نان مي‌گيرد و مي‌آيد خانه، ولي صبحانه نخورده مي‌رود، و فراق شروع مي‌شود. سه‌شنبه 21 ارديبهشت سال 61‌ ـ اولين اتوبوسي كه از لانه جاسوسي خارج مي‌شود، چشمم كه به او مي‌افتد، قلبم مي‌لرزد، مي‌گويم: «مهرداد رفت! ...» شنبه 15 خرداد 61 ـ مي‌گويم مهرداد شهيد شده آقاي بخشي مي‌گويد: «شما كه ماشاءالله روحيه‌ات خوب است» عفت خانم مي‌گويد: «انا لله و انا اليه راجعون» ولي مهرداد مفقود شده بود. و بالاخره بعد از 8 سال و 4 ماه و 16 روز كه از شهادت مهرداد مي‌گذرد، به جمع عمليات بيت‌المقدس مي‌پيوندد و جسد او را در قطعة 26، رديف 84 ، شمارة 35 به خاك سپرده مي‌شود.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر

نویسنده: سیدسعید موسوی .

تعداد صفحات: 156 قيمت: 1400 تومان

شابک: 3 ـ 098 ـ 506 ـ 964 قطع: پالتويي

نوبت چاپ: اول:1385 شمارگان: 2200

معرفی کتاب:

كتاب حاضر، خاطرات روزهاي سادگي و نيالودگي سيد سعيد موسوي است كه با زبان ساده و انسجام يافته نوشته شده است. كتاب در 155 صفحه و يك اشاره و چندين قطعه عكس، ما را به روزهاي دور مي‌برد كه براي اولين بار فضاي شهر شكسته مي‌شود و صداي شكستن شيشه‌ها و آدم‌هاي شهر بندري زيبا با نخلهاي سركشش، موسوي هفده ساله را شكسته‌تر از شيشه‌هاي شهرش مي‌كند. خرمشهر نخستين بار پاي بمبها و خمپاره‌هاي عراقي را بر سنگ فرش آرامشش احساس مي‌كند. شهر بندري زيبا با سوتهاي كشتيهايش كه آرامش را در شهر اعلام مي‌كرد. موسوي با خانواده‌اش دل در گرو شهرش دارد و دفاع از آن را واجب مي‌داند. مهاجرت مي‌كند، خانواده‌اش را جابه‌جا مي‌كند، شهر به شهر مي‌رود، دوباره به خرمشهر بر مي‌گردد. روزهاي پرالتهاب 58 است و مردم لبريز از شادي و غرور پيروزي كه اهريمن دامن كشان وطن را ترك مي‌كند و اهريمن‌زادگان پردامن به جنوب وطن لشكر مي‌كشد تا نهال نو بر كشيده انقلاب را شاخه بشكند و يا از ريشه در آورد. سعيد موسوي در پشت ديوارهاي شهر، دوربين‌وار لحظه‌هاي اين سالها را ضبط مي‌كند و چشم ديدهايش را از شهر تهران و ساير شهرستانها با ظرافت خاصي تحرير مي‌كند.
پشت ديوارهاي شهر زندگي را نقاشي مي‌كند كه آبهايش مي‌سوزد و آسمانش زخمي است. پنجره و پرده‌هاي هم در شهر نمانده است تا وي از پشت آن به زيبا شهرش بنگرد، به ناچار از پشت ديوارهاي شهر به آن مي‌نگرد. در اين نقاشي، جاده‌هاي غربت و هراس دوري از خرمشهر انتهايي ندارد. امروز موسوي چهل ساله است، اما چشم ديد او از خرمشهر زخمي و خرمشهر امروز ديدني و شنيدني است.
از متن كتاب مي‌خوانيم: امروز برف باريد، اولين بار است كه برف مي‌بينيم. بچه‌ها ديوانه شدند. صبح بلند شدند و ديدند همه جا سفيد است؛ محوطه خوابگاه، درختها، كنار پنجره‌ها و ديوانه شدند. از اتاق‌ها ريختند بيرون، دستها را به آسمان گرفتند و برفها را توي هوا خوردند.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تصویر

عکّاسی: سعید صادقی .

تعداد صفحات: 72

شابک: 752-471-964-x قطع: خشتی

نوبت چاپ: چاپ اول: 1381

معرفی کتاب: مجموعه حاضر، شامل 56 قطعه عكس از سعيد صادقى‏است كه در سالهاى جنگ و دوران هشت سال دفاع مقدس از وقايع‏مختلف جنگ و لحظه‏هاى پنهان و آشكار آن برداشته شده است.
روزهاى آغاز جنگ در خرمشهر، محاصره براى آزادسازى خرمشهر،مسجد جامع خرمشهر پس از آزادى آن، وصيت‏نامه نوشتن‏رزمندگان قبل از شروع عمليات، پايگاه رزمندگان در ميان نيزارها درجزيره مجنون، وداع همرزمان با يكديگر قبل از عملياتها،خانواده‏هاى عزيز از دست‏داده بر اثر بمباران هوايى، اعزام‏مجروحين و شهداى عمليات خيبر در منطقه جفير، اعزام نيرو به‏منطقه مجنون، مراسم تشييع شهيدان در مسجد امام خمينى شهرتهران، مادرانى كه پس از جنگ در جستجوى فرزندان مفقودشان درتهران هستند و... موضوعات تعدادى از اين عكسها را دربرمى‏گيرد.اين عكسها طى عملياتهاى بيت‏المقدس، طريق‏القدس،فتح‏المبين، بدر، كربلاى 5، والفجر مقدماتى، والفجر 1 و 4، رمضان،خيبر و در مناطق مختلف جنگى مجنون، بازى دراز، ماووت،خرمشهر، پل سابله، منطقه مريوان، فكه، سرپل ذهاب و...، و گلزارشهدا در آبادان و شهر تهران گرفته
است.
این کتاب توسط خانه عكاسان ايران تدوین وبا جلد شمیز منتشر شده است.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.