Recommended Posts

به نظرم یکی از اهداف همین طی کردن پلکانی تکنولوژی در این نوع خاص از علم هست،به هر حال برای مثال در علوم هسته ای وقتی پله اول را طی نکرده باشی به پله ششم نمیتونی گام بزاری ناگهان،مبحث گداخت هسته ای،هم جوشی و یا موارد دیگه که الان در کشورهای دارای تکنولوژی قدیمیتر شکافت هسته ای مطرح هست مطمئن بدون پشتوانه تئوریک و عملی دانشهای قبلی میسر نیست،آینده قابل پیش بینی نیست،شاید سرانجام این حیطه از علم به دستیابی فرضا به سوختی کاملا ارزان،ایمن،بسیار بسیار قدرتمند،سهل الاستفاده!،و بسیار ارزشمند و ... منتج خواهد شد(به مزایایی به مراتب بیشتر از از استفاده های فعلی از سوخت هسته ای) و در اونصورت شروع کار از صفر و یا درخواست التماس گونه از کشورهای گرگ صفت در عرصه بین المللی برای انتقال تکنولوژی فکر کنم بی فایده خواهد بود..

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اقا تبريك ميگم بتركه چشم هركسي كه نميتواند راه اندازي نيروگاهو ببينه :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]به نظرم یکی از اهداف همین طی کردن پلکانی تکنولوژی در این نوع خاص از علم هست،به هر حال برای مثال در علوم هسته ای وقتی پله اول را طی نکرده باشی به پله ششم نمیتونی گام بزاری ناگهان،مبحث گداخت هسته ای،هم جوشی و یا موارد دیگه که الان در کشورهای دارای تکنولوژی قدیمیتر شکافت هسته ای مطرح هست مطمئن بدون پشتوانه تئوریک و عملی دانشهای قبلی میسر نیست،آینده قابل پیش بینی نیست،شاید سرانجام این حیطه از علم به دستیابی فرضا به سوختی کاملا ارزان،ایمن،بسیار بسیار قدرتمند،سهل الاستفاده!،و بسیار ارزشمند و ... منتج خواهد شد(به مزایایی به مراتب بیشتر از از استفاده های فعلی از سوخت هسته ای) و در اونصورت شروع کار از صفر و یا درخواست التماس گونه از کشورهای گرگ صفت در عرصه بین المللی برای انتقال تکنولوژی فکر کنم بی فایده خواهد بود..[/quote]

با سلام
احسنت بر برادر عزيز منظور بنده دقيقا همينه كه شما فرموديد طي كردن پلكاني تكنولوژي و رسيدن به جايي كه غربيها و شرقيها حتي فكرشم نتونن بكنن كه فاصله چنداني تا اونجا نيست فقط غربيها دارن در رسيدن به اين هدف اختلال وارد ميكنن و كمي روند رو كند ميكنن ولي به هر حال ميرسيم انشا،الله

دير و زود داره سوخت و سوز نداره

برادر بيشتر فشار غرب به ما نه اينكه بمب هسته اي ميسازيم و يا نبايد انرژي هسته اي داشته باشيم بلكه وحشت بسيار بزرگ از رسيدن ما به عرصه هاي دست نيافتني علم و تكنولوژي هست كه در كتاب پيشگويي اونا اومده و منجر به نابودي قدرت هاي منطقه اي و جهاني و موجبات ظهور حضرت حجت (عج) هست و اين قطار تكنوژي به تعبير رئيس جمهور محترم بدون ترمز به راه خودش ادامه ميده و هر كس اعم از داخلي و خارجي بخواد سنگي بندازه تركش اون سنگ اول به خودش برخورد ميكنه بعد به دوستان ترقيب كنندش انشا،الله

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بازم میگم طبق برخی تحقیقات ایران دارای ذخایر بالایی از اورانیوم هست.

در مورد فناوری گداخت هم باید بگم این روش رو جوش هسته ای هم میگن و روش کار به این شکل هست که مثل خورشید عمل میکنه دو اتم هیدروژن با هم در فشار و دمای بسیار زیاد ترکیب و یک مولکول هلیوم می سازند که نسبت به شکاف هسته ای تشعشات کمتری داره و هم سوخت پایه که هیدروژن هست به وفور یافت میشه و انرژی بالایی هم تولید میکنه.
اما مشکل این فناوری این هست که باید فشار چند ده اتمسفری و دمای چند هزار درجه ای رو مثل خورشید که به صورت طبیعی دارای اون هست رو توی ازمایشگاه یا راکتور تولید کرد و این کار بسیار سختی هست و هنوز این فناوری در مرحله تحقیقات قرار داره.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]در ديدار سفير جديد ايران با وزير خارجه امارات عنوان شد؛
امارات سوخت‌گذاري نيروگاه بوشهر را به دولت و ملت ايران تبريك گفت[/b]

به گزارش خبرگزاري فارس محمدرضا فياض سفير جديد جمهوري اسلامي ايران در ابوظبي امروز دوشنبه با شيخ عبدالله بن‌زايد آل نهيان وزير امور خارجه دولت امارات متحده عربي ديدار و رونوشت استوارنامه خود را تسليم وي كرد.
در اين ديدار كه فارغ الهيدان معاون سياسي وزير خارجه امارات نيز حضور داشت شيخ عبدالله بن زايد و سفير جمهوري اسلامي ايران پيرامون روابط دو جانبه و راههاي گسترش و توسعه روابط بحث و تبادل‌نظر كردند.
وزير خارجه امارات در اين ديدار ضمن تبريك سوخت‌‌گذاري نيروگاه بوشهر به دولت و ملت ايران اظهار داشت: معتقديم اين امر تأثيراتي براي استفاده از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي در منطقه خواهد داشت ضمن آنكه باعث مي‌شود آلودگي محيط‌ زيستي در منطقه نيز كاهش يابد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر روابط ممتازي بين تهران و ابوظبي وجود دارد يادآور شد: ولي همواره افرادي وجود دارند كه به اين روابط حسادت مي‌ورزند كه نبايد به آنها اجازه داد بر روابط تأثير بگذارند.
وزير خارجه امارات با ذكر اين نكته كه كليه عوامل تشويق‌كننده براي توسعه روابط وجود دارد، خاطرنشان كرد: اراده رهبران نيز بر اين امر واقع شده و لذا اين وظيفه ماست كه براي تحقق هرچه سريعتر اين موضوع تلاش كنيم.
محمدرضا فياض سفير ايران نيز در اين ديدار با تأكيد بر اراده سياسي جمهوري اسلامي ايران براي داشتن بهترين روابط با امارات آمادگي كشورمان را براي همكاري با اين كشور در كليه زمينه‌هاي سياسي و اقتصادي اعلام كرد.
سفير ايران ضمن قدرداني از موضع‌گيري طرف اماراتي در خصوص سوخت‌گذاري نيروگاه بوشهر اين پروژه را نمونه‌اي از توانمندي جمهوري اسلامي ايران در عرصه فناوري‌هاي جديد دانست و افزود: با الطاف الهي و همت دانشمندان ايراني، جمهوري اسلامي ايران اولين كشور در خاورميانه است كه علي‌رغم ايجاد موانع فراوان و تلاش براي به تأخير انداختن دستيابي به اين فناوري، موفق به راه‌اندازي نيروگاه بوشهر شد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8906011621

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تبریک عرض می کنم

بالاخره طلسم شکست و نیروگاه بوشهر هسته ای شد

انشاالله در آینده افتتاح نیروگاه های هسته ای بومی را جشن بگیریم

ایران عزیز در حال عبور از یک گردنه ی تاریخی است

این مشکلاتی که دوستان مشاهده می کنند شبیه به درد زایمان است .... زایش یک ایران قدرتمند .... دیر نیست روزی که به این مشکلات گرد فراموشی بسپاریم و قدرت واقعی خود (( قدرتی که شایسته ی ایران و ایرانی است )) را از اعماق وجود احساس کنیم .... این حس قدرت برای بدبین ترین ایرانیها هم قابل احساس خواهد بود ....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام

به به عجب خبر خوبي

هر روز سورپرايز ميشويم خبر خوب نه از جهت راهاندازي نيروگاه اونو ميدونستيم از بابت روابط حسنه ميان ما و امارات البته اگر دوباره اين اعراب رو اسرائيليها و امريكائيها قلقلك ندن و اونا رو كيشت نكنن تا اونا رم كنن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]کل کل خنده دار و جالب عصر ایران با نماینده ی ضد ایرانی کویت[/b]

من خودم اصلا عصر ایران رو قبول ندارم، اما در مورد کل کلی که با این عرب ها داره، خیلی موافقش هستم.

-----------------------------------------------------------------------------------

[b]ترس نماینده کویتی از راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر: خدا رحم کند / عصرایران: از کی تا حالا اتم شناس شده ای؟[/b]

[img]http://www.asriran.com/files/fa/news/1389/6/1/147170_249.jpg[/img]

ک نماینده معروف پارلمان کویت در مطلبی در یکی از روزنامه های این کشور از راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر انتقاد کرد.

به گزارش عصر ایران، ولید طباطبایی در مقاله ای با عنوان "بوشهر... چرنوبیل خلیج ع رب ی" که در روزنامه الوطن به چاپ رسید در امنیت نیروگاه اتمی بوشهر نیز ابراز تردید کرد.

طباطبایی که بارها با انتقاد از کاربرد عبارت خلیج فارس ، مقامات کویتی را به باد انتقاد گرفته است در مطلب خود می نویسد: از این به بعد می بایست دستهایمان را روی قلبمان قرار دهیم و منتظر راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر باشیم. نیروگاهی که تنها 240 کیلومتر با سواحل کویت فاصله دارد. نیروگاهی که در ساحل خلیج (فارس) قرار دارد . دریایی که در همه زمینه های آب، غذا و کالاهای مختلف، منبع روزی ماست. این دریا همچنین تنها راه صادرات نفت ماست.

در ادامه این مطلب می خوانیم: اگر نیروگاه اتمی بوشهر، نشت کند. فقط خدا می داند که حیات و زندگی در کویت بلکه در همه کشورهای حاشیه خلیج (فارس) چگونه ادامه خواهد یافت. نیروگاه اتمی بوشهر در فضایی راه اندازی می شود که بسیار نگران کننده است. ایرانی ها طرح های هسته ای خود را بیشتر از اینکه بر پایه نیاز اقتصادی یا پیشرفت فناوری به پیش ببرند ، بر پایه جنجال های سیاسی جلو می برند.

طباطبایی اضافه می کند: ایرانی ها تلاش می کنند تا زنجیره ای از تاسیسات متنوع هسته ای را ایجاد کنند. برنامه هسته ای ایران در سایه تحریم فناوری غربی اجرایی می شود به همین دلیل ایرانی ها مجبور شدند تا از منابع مختلف تجهیزاتی را تهیه کنند. همچنین سران ایران برای راه اندازی طرح های هسته ای در سریع ترین زمان ممکن اعمال فشار می کنند. تخصص محدود ایرانی ها، تجهیزات غیرقابل اطمینان در اختیار آنها و تحریم فناوری غربی علیه ایران، محیط بسیار خطرناکی را ایجاد می کند و باعث می شود احتمالات خطرناکی درباره نشت هایی از تاسیسات هسته ای ایران مطرح شود که هزینه آن را در درجه نخست کویت باید بپردازد.

این نماینده سلفی در پارلمان کویت ادامه داد: این موضوع را نیز باید اضافه کنیم که یکی از سناریوهای مطرح شده برای نیروگاه اتمی بوشهر این است که اسرائیل از طریق مزدوران خود حادثه یا آتش سوزی در این نیروگاه ایجاد کند تا منجر به نشت رادیواکتیوی شود و در نتیجه سران ایران را در تنگنا قرار دهد و باعث شود آنها، برنامه هسته ای خود را متوقف کنند. البته اسراییل که 2000 کیلومتر از نیروگاه اتمی بوشهر فاصله دارد از نشت های نیروگاه بوشهر در امان خواهد بود لذا کشورهای عربی حوزه خلیج (فارس) به طور کلی و کویت به طور خاص می بایست اقدامات احتیاط آمیز خود را به کار گیرد.

طباطبایی اضافه می کند: تصور کنید نشت رادیواکتیوی در آب های خلیج (فارس) صورت بگیرد. این یعنی اینکه نمی توان آب خلیج (فارس) را برای خوردن، شیرین کنیم و از ماهیان آن استفاده کنیم . نفتکس ها و دیگر کشتی های به دریانوردی در خلیج (فارس) نخواهند پرداخت که در این صورت با محاصره اقتصادی کاملی روبه رو خواهیم شد. اثرات محیط زیستی این حادثه، سال های زیادی طول خواهد کشید زیرا خلیج (فارس) دریایی بسته ای است و آب آن تنها در مدت زمان طولانی تعویض می شود.

وی سپس خطاب به مقامات کویت می نویسد: به سرعت می بایست به دنبال جایگزین باشیم و اقدامات احتیاط آمیز را در نظر بگیریم. مثلا نیاز داریم خط لوله ای را برای صادرات نفت از کویت به دریای سرخ بکشیم. همچنین می بایست خط آهن را تا شهر "ینبع" عربستان در ساحل دریای سرخ یا منطقه خورفکان در دریای عمان بکشیم تا از این طریق به صادرات و واردات کالا بپردازیم.
اجرای این طرح ها نیاز به سالها زمان دارد اما متاسفانه مجبور به اجرای آنها خواهیم شد. ممکن است در نهایت هزینه هروله سران تهران به سمت سلاح هسته ای را کویت بپردازد... خدا خودش رحم کند!

[b]عصرایران: اول دو صفحه تاریخ و جغرافی بخوان ، اتم شناسی پیشکش ات![/b]

1 - جالب است کسی که هنوز نام واقعی خلیج فارس را بلد نیست ، کارشناس اتمی شده و در این باره اظهار فضل می کند .آقای طباطبایی بهتر است ابتدا دو کلمه تاریخ و جغرافیا بخواند تا بداند خلیج ع ر ب ی وجود خارجی ندارد ، اتم شناسی اش پیشکش!

2 - معمولاً وقتی همسایه ای به موفقیتی دست می یابد ، به او تبریک می گویند ، اما این قاعده در خصوص کسانی که قلب شان آکنده از حسادت و خود کم بینی است ، استثنا می خورد و لذا طبیعی است برخی کویتی ها این گونه نسبت به راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر واکنش نشان دهند ؛ عربی اش می شود: الحسود لایسود!

3 - نیروگاه اتمی بوشهر ، زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی راه اندازی و بر اساس استانداردهای آن فعالیت می کند و اساساً اگر این استانداردها و مقررات فنی در نیروگاهی رعایت نشود ، نمی تواند در مدار قرار بگیرد و لذا نگرانی تصنعی بعضی ها بی مورد است.

4 - این نماینده کویتی که شخصیت خود را در ضدیت با ایران تعریف کرده (چون اساساً هیچ کار دیگری در این دنیا بلد نیست) می نویسد: نیروگاه بوشهر تنها 240 کیلومتر با کویت فاصله دارد و لذا برای کویتی ها خطرناک است. مزید اطلاع ایشان عرض می کنیم که بوشهر اگر با کویت 240 کیلومتر فاصله دارد ، خودش بخشی از ایران است و اگر قرار باشد مشکلی پیش بیاید ، اول برای خود ایران مشکل زا خواهد بود. طباطبایی طوری سخن می گوید که گویی ایران ، نیروگاهش را خارج از مرزهایش و بیخ گوش کویتی ها ساخته است.

5 - اینکه شاید اسرائیل به بوشهر حمله کند و باعث نشت و آلودگی شود ، حرف درستی است . اگر تا پیش از این ، حمله به تاسیسات اتمی ایران ، فقط خود ایران را متضرر می کرد ، اینک که نیروگاه اتمی بوشهر در ساحل خلیج فارس راه اندازی شده ، هرگونه حمله خارجی به آن می تواند همه کشورهای منطقه را آسیب پذیر کند.
بنابراین ، برخی دولت های خلیج فارس که با اسرائیل همدل و همنوا هستند و سپر موشکی در منطقه مستقر می کنند تا بلکه جلوی حملات بازدارنده ایران به اسرائیل را بگیرند ، بهتر است در عملکرد خود تجدید نظر کنند تا اسرائیل نتواند به پشتگرمی آنها به ایران حمله کند ... و عاقلان را اشارتی کافی است.

[url=http://www.asriran.com/fa/news/132818/%D8%AA%D8%B1%D8%B3-%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%DA%A9%D9%88%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%AA%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D9%88%D8%B4%D9%87%D8%B1-%D8%AE%D8%AF%D8%A7-%D8%B1%D8%AD%D9%85-%DA%A9%D9%86%D8%AF-%D8%B9%D8%B5%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%DB%8C-%D8%AA%D8%A7-%D8%AD%D8%A7%D9%84%D8%A7-%D8%A7%D8%AA%D9%85-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%9F]عصرایران[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b] از نگاه یک کارشناس روس؛
اهميت نيروگاه هسته اي بوشهر براي روسيه[/b]

سرویس بین الملل ـ رئیس مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه و مدیرعامل خبرگزاری روسی «RussianNews» بر این باور است که راه اندازی نیروگاه بوشهر برای هر دو کشور ایران و روسیه از درجه اهمیت کم نظیری برخوردار است. این کارشناس روس برای این منظور ده دلیل را به طور متقابل برای دو کشور ایران و روسیه بر شمرده است.

آقای «رجب صفرف»، رئیس مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه با ارسال یادداشتی برای «تابناک»، به طور تفصیلی به تبیین دلایل ده گانه اهمیت راه اندازی نیروگاه بوشهر برای روسیه و به طور متقابل برای ایران پرداخته است.

بر پایه این گزارش، به باور «صفرف»، دلایل دهگانه اهمیت راه اندازی نیروگاه بوشهر برای روس ها عبارتند از اینکه:

نخست؛ راه اندازي نيروگاه هسته اي بوشهر درخشان ترين حادثه اي است كه در طول روابط شوروي و ايران و روسيه و ايران اتفاق مي افتد. براي مسكو نيروگاه هسته اي بوشهر بزرگترين پروژه در زمينه انرژي مي باشد كه اين كشور در طول تاريخ روابط خود با جهان اسلام با يك كشور اسلامي داشته است. به پايان رساندن موفقت آميز پروژه مذكور نمايانگر بازگشت روسيه به بازار بين المللي انرژي و انرژي اتمي است كه كارآمدي آن كمتر از تجارت سلاح نیست. روسيه با به پايان رساندن نيروگاه هسته اي بوشهر مواضع از دست رفته خود را اعاده و به تمامي جهان اثبات نموده است كه اين كشور از منابع و ظرفيت هاي فناوري مقتضي بعنوان بازيگر اصلي در بازار جهاني انرژي برخوردار است.

موضوع دوم اینکه؛ راه اندازي نيروگاه هسته اي بوشهر در مشكل ترين شرايط ژئو پليتيكي كه پیرامون ايران وجود داشت، انجام يافت. با وجود فشار هولناكي كه آمريكا و كشورهاي اتحاديه اروپا بمنظور متوقف ساختن اين پروژه به روسيه وارد می آوردند ، به پايان رساندن پروژه مذكور بطور روشن اثبات مي نمايد كه روسيه امروزه از تمامي منابع جهت پیروی از سياست مستقل در تمامي زمينه ها تنها با اتكا به منافع ملي خود برخوردار است.

مدیرعامل خبرگزاری روسی «RussianNews» سومین عامل را اینگونه توصیف می کند؛ راه اندازي نيروگاه هسته اي بوشهر گواه آن است كه روسيه قادر است تا وظايفي را كه از نظر پیچدگی فناوري منحصر به فرد مي باشند، حل و فصل نمايد. زيرا كه در تاريخ جهان نمونه آنكه يك كشور در چنين عرصه حساسی احداث نيروگاه را آغاز و كشور ديگر به ساختن آن ادامه داده باشد، وجود ندارد. امروز مي توان بطور قطعي اعلام كرد كه هيچ كس در جهان با ساختمان يك واحد در چنين شرايط موافقت نکرده است. روسيه مجبور بود تا بطور مستقل و بدون هيچ گونه كمك، فناوري هاي رقيب خود را مطالعه، بر مطابقت فناوري ها و تجهيزات نصب شده نظارت و به توليد تجهيزات خود كه با سطح موجود فني مطابقت داشته باشد، بپردازد.

این کارشناس مسائل بین الملل در ادامه چهارمین عامل را اینگونه بر می شمارد؛ راه اندازی نیروگاه اتمی به آن معناست که روسیه به قول خود وفادار و شریکی مطمئن است و علیرغم فضای ژئوپلیتیکی موقعیت بازار و وسوسه های سیاسی به همه تعهدات خود تا انتها عمل می کند.

از نظر صفرف پنجمین دلیل اهمیت راه اندازی نیروگاه هسته ای بوشهر برای روسیه این است که، راه اندازی نیروگاه اتمی شرایط مساعدی را برای ورود روسیه به بازار انرژی هسته ای کشورهای خاورمیانه و همه جهان اسلام در مجموع فراهم می سازد. کاملا محتمل است که پس از نیروگاه اتمی بوشهر سبد سفارش های روس اتم به نحو قابل ملاحظه ای و در در جه اول از سوی کشورهای جهان اسلام پر شود.

وی در ادامه این موضوع را که، راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهرموقعیت برتر روسیه در برابر دیگر رقبایی را که از فناوری ساخت نیروگاه اتمی برخوردار هستند فراهم کرده و این کشور می تواند حضور انحصاری در بازار هسته ای ایران را برای سالیان متمادی بدست آورد. روابط تولیدی و کاری برقرار شده میان شرکت های روسی و ایرانی طی سالیان طولانی ، تجربه چندین ساله حل هزاران مساله تولیدی، فنی و مالی و سرانجام اعتماد عمیق دو جانبه شرایط منحصر بفردی برای بدست آوردن پروژه های ساخت نیروگاههای اتمی جدید در ایران فراهم می سازد. را به عنوان ششمین دلیل مطرح می نماید.

رئیس مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه، هفتمین دلیل را اینگونه بیان می دارد؛ روسیه با راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر سرانجام از فشار حیثیتی وحشتناک با عنوان ناخوشایند « طولانی ساز» آزاد شد. طولانی بودنی که علت آن در واقع نه گناه روسیه و بلکه منحصر بفرد بودن خود پروژه، شرایط ژئوپلیتیک پیرامون این نیروگاه اتمی و فقدان تجربه کافی حل مسائل مالی و فنی بود.

رقبای روسیه هنگام بحث در باره پروژه های ساخت نیروگاه اتمی تبلیغات گسترده ایی را برای مخدوش ساختن چهره روسیه براه می انداختند.آنان بعنوان نمونه بارز طولانی بودن پروژه های روسیه انگشت را بسوی نیروگاه اتمی بوشهر دراز کرده و با « نگرانی» به سفارش دهندگان بالقوه هشدار میداند که در صورت کار با روسیه چه چیزی در امنتظار آنان است. آنا در هر نقطه فریاد می زدند کار کردن با روسیه یعنی تاخیر در ساخت، رقص سیاسی، عقب ماندگی فنی ، عدم تطابق با استانداردهای ایمنی بین المللی( یاد آوری چرنوبیل) و در نتیجه سرنوشت نامعلوم پروژه .

اما هشتمین دلیل به زعم "صفرف" عبارت است از اینکه؛ راه اندازی نیروگاه اتمی ممکن است مبنایی باشد تا روسیه موضع خویشتندارانه خود را در رابطه با ارسال سامانه های موشکی اس- 300 به ایران مورد تجدید نظر قراردهد.

برای روسیه یک دلیل وزین و انگیزه ای جدی برای ارسال اس- 300 به ایران جهت دفاع از تاسیاسات راهبردی که با مشارکت روسیه ساخته شده است پیدا می شود . و این جزئی مهم از وجهه روسیه بشمار می آید زیرا بسیاری از کشورهای جهان قصد ساخت نیروگاه اتمی را دارند اما به دلایل مختلف و بویژه به علت فقدان حفاظت کافی از چنین تاسیساتی دست به اجرای چنین طرحهایی نمی زنند. اگر روسیه دقیقا همینطور رفتار کند و از تاسیسات« خود» چنین محافظت نماید در آنصورت این به یک نمونه جذاب برای کشورهایی که چنین طرحهایی در سر دارند تبدیل می شود.

نهمین دلیل اهمیت نیروگاه هسته ای بوشهر برای روس ها از نگاه وی عبارت است از اینکه؛ این نیروگاه در وقت خود عملا صنعت هسته ای روسیه را نجات داد. در نیمه دوم دهه 90 صنعت هسته ای روسیه با بحرانی عمیق روبرو شد و عملا هیچ نیروگاهی ساخته نمی شد و کارشناسان منحصر بفرد هسته ایی که ماهها متمادی دستمزد دریافت نمی کردند کشور را ترک و یا وارد رشته های دیگر صنعت می شدند. در آن سالها غرب نه تنها کمک نمی کرد بلکه وضعیت را بغرنج تر ساخته و وامهای خود را با شرایط خفت بار و ازجمله کنترل کامل بر وضعیت صنعت غیر نظامی اتمی به روسیه تحمیل می کرد.چند ماه دیگر کافی بود تا شاهد مرگ کلینیکی صنعت اتمی روسیه باشیم.

با پول نیروگاه اتمی بوشهر بود که ده ها شرکت مجموعه اتمی کار خود را از سر گرفتند. بنابر این ما باید بخاطر این قرارداد و نجات عملی صنعت اتمی روسیه از ایران بسیار متشکر باشیم.

و در نهایت صفرف دهمین دلیل بر اهمیت راه اندازی نیروگاه بوشهر برای روسیه را اینگونه بیان می دارد که؛ راه اندازی نیروگاه اتمی تا حد زیاد رژیم منع گسترش را تحکیم کرد اگر روسیه تسلیم فشار و ترد از سوی آمریکا و غرب می شد و این پروژه را متوقف و یا آن را بر می چید در آن صورت اعتماد به پیمان عدم گسترش سلاح های هسته ای از بین رفته و پایان فرآیند های عدم گسترش در جهان فرا می رسید. بنابر این ایران و روسیه با ساخت نیروگاه اتمی بوشهر در واقع رژیم عدم گسترش را از مرگ قطعی نجات دادند.

بر پایه این گزارش، صفرف در یادداشت ارسالی برای «تابناک» در برابر بیان ده اهمیت راه اندازی نیروگاه بوشهر برای روسیه، از ده دلیل مهم بودن این رویداد برای ایران سخن گفته است. این دلایل دهگانه از نگاه وی عبارتند از؛

1 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر براي ايران قبل از هر چيز از اهميت سياسي فوق العاده برخوردار است. اين امر درخشانترين پيروزي ايران بر آمريکا و همه کشورهاي غربي در مجموع تلقي مي شود. در واقع ايران طي 30 سال با همه کشورهاي جامعه جهاني براي حق قانوني خود جهت دستيابي به دستاوردهاي نوين جامعه بشري يعني فناوري هسته اي و استفاده صلح آميز از آن شديدا مبارزه کرد.

2 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر نمايانگر اراده آهنين ايران براي تکيه بر حمايت اقشار گسترده جامع ايراني، برخورداي از بسيج منحصر بفرد نيروها، منابع بالقوه مالي ـ فني و توانايي پافشاري بر خط مشي خود براي دستيابي به مرزهاي جديد در بهره برداري از انرژي صلح آميز هسته اي است.

3 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر مويد واقعيت پديدار شدن يک ابرقدرت جديد منطقه اي در افق جهاني و بدون شک يک رهبر برای کشور هاي اسلامي با همه الزامات آن است.

4 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر ثابت مي کند که جايگاه و اهميت ايران در جهان چنان است که همه امتيازهاي آمريکا، کشورهاي غربي و برخي کشورهاي عربي به روسيه نتوانستند بر تصميم اين کشور مبني بر حفظ روابط راهبردي و حسن همجواري با ايران تاثير بگذارند.

5 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر بيانگر آن است که ايران بسيار علاقه مند است تا بصورت بسيار باز و کامل در چارچوب تعهدات خود مطابق معيارهاي عدم گسترش سلاح هاي هسته اي ، مفاد سازمان بين المللي انرژي اتمي و مقررات بين المللي عمل کند. در اين رابطه جا دارد بر اين نکته تاکيد شود که کشوري که داراي اهدافي است که از چارچوب قرارداد عدم گسترش و سازمان بين المللي انرژي اتمي خارج مي شوند نمي تواند چنين فعالانه براي اين امر که خاورميانه منطقه اي عاري از سلاح هسته اي باشد مبارزه کند.

6 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر گوياي آن است که خط مشي سياسي و اقتصادي جمهوري اسلامي ايران درست بوده است زيرا بدون مشارکت گسترده مردم ايران و حمايت همه جانبه آن امکان اعمال اين سياست، عملا در شرايط رويارويي شديد با همه جامعه جهاني ميسر نبود.

7 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر تحرکي نو و جدي به اقتصاد کشور بخشيده و امکان تقويت اجراي برنامه انرژي دولت را که طي 20 سال آينده قصد ساخت نيروگاه هاي اتمي جديد با توان کل حداقل 20 هزار مگاوات را دارد فراهم مي آورد.

8 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر صنعت هسته اي ايران را از نظر کيفي به سطحي جديد ارتقاء داده و به پايه اي جدي براي دستيابي به سطحي تکنولوژيک و مشخصا برخورداري از چرخه کامل هسته اي با همه زيرساختارهاي تکنولوژيک آن تبديل شد.

9 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر به سنگ بناي در حفظ رابطه راهبردي ايران و روسيه تبديل شد و به پايه اي براي روابط بنيادين نه تنها در انرژي هسته اي، بلکه در ديگر بخش هاي مهم اقتصاد تبديل شد.

10 ـ راه اندازي نيروگاه اتمي بوشهر به نمونه اي براي پيروي ديگر کشورهاي اسلامي در امر ساخت نيروگاههاي اتمي اين کشورها مي باشد. از اين نظر ايران، با توجه به امکانات و توان بالقوه آن، سياست باز و صداقت خود مي تواند به کشورهاي ديگر کمک کرده و دستاوردهاي هسته اي خود را در زمينه فناوري هسته اي در اختيار آنان بگذارد و از آن گذشته پس از مدتي مي تواند در ابتدا بعنوان پيمانکار فرعي در ساخت نيروگاه اتمي شرکت کند و سپس به صورت کاملا مستقل دست به ساخت آن بزند.

[url=http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=116177]تابناک[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در مورد اکتشاف اورانیوم که دوستان فرمودند

-----------------------------------------------
[b]صالحی به مهر خبر داد:
کشف اورانیوم در اکتشاف های جدید / گفتگو با گروه وین در سپتامبر
[/b]
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی از اولویت جدید این سازمان جهت اکتشاف و استخراج اورانیوم در کشور خبر داد و اعلام کرد رگه‌های امیدوار کننده‌ای از اورانیوم در کشور کشف شده است.

به گزارش خبرنگار مهر ، علی اکبر صالحی پس از پایان جلسه امروز چهارشنبه هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره اکتشافات جدید این سازمان در زمینه اورانیوم گفت: تا کنون حدود یک سوم از کشور برای اکتشاف اورانیوم مورد بررسی قرار گرفته بود ، اما با بودجه بسیار خوبی که دولت برای این منظور به سازمان انرژی اتمی اختصاص داده است ، سرتاسر کشور را مطالعه کرده و رگه های امیدوار کننده ای از اکتشاف اورانیوم به دست آورده ایم تا در یک فاصله 8 ساله بتوانیم بخش اعظمی از مایحتاج خود را در زمینه این مواد اولیه تامین کنیم.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه چه زمانی برق نیروگاه اتمی بوشهر وارد شبکه سراسری می شود گفت: احتمالا آذرماه جشن وصل شدن برق نیروگاه اتمی بوشهر را برگزار خواهیم کرد.

صالحی در پاسخ به سئوال دیگری درباره دریافت نامه ای برای مذاکره با گروه وین جهت انتقال سوخت برای راکتور تهران گفت: ما از گروه وین نامه ای رسمی دریافت نکرده ایم ولی خود مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی به دنبال برگزاری نشستی است که احتمالا در ماه سپتامیر اجرایی خواهد شد.

[url=http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1140324]مهر نیوز[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]نصرالله خواستار ساخت نیروگاه هسته ای در لبنان شد[/b]

دبیرکل حزب الله خواستار برنامه ریزی جدی دولت لبنان برای ساخت نیروگاه هسته ای برای حل بحران برق در این کشور شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه الحیات، "سید حسن نصرالله" در انتهای سخنرانی شب گذشته خود ساخت نیروگاه هسته ای برای تولید برق را تنها راه حل بحران قطعی برق در لبنان دانست.

نصرالله که پس از مراسم افطار در ضاحیه جنوبی بیروت سخنرانی می کرد، تاکید کرد: از دولت می خواهم به صورت جدی ساخت نیروگاههای هسته ای صلح آمیز برای تولید برق در لبنان را در مورد بررسی قرار دهند.

وی افزود: ساخت نیروگاه هسته ای هزینه ای به مراتب کمتر از طرحی در بر خواهد داشت که دولت چهار سال پیش آن را تصویب و در دست اجرا قرار داد.

دبیرکل حزب الله در ادامه با اشاره به راه اندازی نیروگاه اتمی بوشهر اظهار داشت: نیروگاه بوشهر می تواند بخش بزرگی از احتیاجات انرژی ایران را تامین کند، در صورتی که ایران این نیروگاه را با هزینه ای بسیار کمتر از چند میلیارد دلاری که ما در این سالها صرف حل بحران برق در لبنان کرده ایم، ساخته است.

نصرالله تاکید کرد: ایران هم از نعمت نفت، گاز و منابع متعدد انرژی برخوردار است اما با توجه به تمام این مسائل مقامات ایران تصمیم گرفتند که برای تامین این انرژی مورد نیاز ملت خود به سوی انرژی صلح آمیز هسته ای حرکت کنند. چه آنکه می دانیم سوخت های فسیلی در دهه های آتی پایان می پذیرند.

وی افزود: ما که هیچ چیزی (نعمت های طبیعی) نداریم و بحران برق داریم آیا نباید به صورت جدی به سالهای آتی نگاه کنیم؟ چرا آرمانگرا نباشیم؟ و چرا نباید به خود اجازه دهیم که به انرژی هسته ای فکر کنیم؟

نصرالله در ادامه اظهار داشت: با استفاده از نیروگاه ههای هسته ای می توانیم علاوه بر تامین انرژی کل لبنان به کشورهای دیگر همچون سوریه، قبرس، ترکیه و اردن هم انرژی صادر کنیم.

خاطر نشان می شود دولت لبنان اخیرا طرح جامعی را برای حل بحران بی برق در این کشور به تصویب رساند که بر 6 میلیارد دلار هزینه در بردارد.


[url=http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1140266]مهر نیوز[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[img]http://media.farsnews.com/Media/8804/Images/jpg/A0704/A0704143.jpg[/img]

به گزارش فارس، "يوكيو آمانو " مدير كل ژاپني آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گزارش جديد خود درباره برنامه هسته‌اي ايران را دوشنبه شب منتشر كرد كه متن كامل آن به شرح زير است:

***

اجراي توافقنامه پادمان‌هاي ان‌پي‌تي و مفاد مرتبط با قطعنامه‌هاي شوراي امنيت در جمهوري اسلامي ايران

گزارش مديركل

1. اين گزارش مديركل به شوراي حكام و ،بطور موازي، به شوراي امنيت درباره اجراي توافقنامه پادمان‌هاي ان‌پي‌تي و مفاد مرتبط با قطعنامه‌هاي شوراي امنيت در جمهوري اسلامي ايران است. اين گزارش به تحولات پس از گزارش قبلي در مي 2010 مي‌پردازد.

2. شوراي امنيت در 9 ژوئن 2010 قطعنامه 1929 (2010) را تصويب كرد كه بر اساس آن:

* شوراي امنيت تاييد كرد كه ايران به درخواست‌هاي شوراي حكام نپرداخته و از قطعنامه‌هاي 1696 (2006), 1737 (2006), 1747 (2007)، 1803 (2008) شوراي امنيت پيروي نكرده است.

* شوراي امنيت تاييد كرد كه ايران، بدون تاخير بيشتر، بايد اقدامات درخواست شده توسط شوراي حكام در قطعنامه‌هاي GOV/2006/14 و GOV/2009/82 را انجام دهد.

* شوراي امنيت بر اين نكته صحه گذاشت كه ايران، بدون تاخير بيشتر، بايد اقدامات تصريح شده در بند 2 قطعنامه 1737 (2006) (تعليق تمام فعاليتهاي بازفرآوري و مرتبط غني‌سازي بعلاوه كار بر روي فعاليتهاي مرتبط رآكتور آب سنگين) را انجام دهد.

* شوراي امنيت مجدد تصريح كرد كه ايران بايد بطور كامل با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در زمينه تمام مسائل باقيمانده به ويژه آنهايي كه نگراني‌ها درباره ابعاد احتمالي نظامي برنامه هسته‌اي ايران را افزايش مي‌دهند، همكاري كند كه اين همكاري شامل تامين دسترسي به تمام سايتها، تجهيزات، اشخاص و مدارك مورد درخواست آژانس مي‌شود؛

* شوراي امنيت تصميم گرفت كه ايران بايد، بدون تاخير، به توافق پادمان‌هاي خود بطور كامل و بدون هيچگونه شرطي پايبند باشد كه اين شامل بكارگيري كد تعديل شده 3.1 ترتيبات اجرايي مي‌شود؛ اين شورا از ايران خواست تا موكدا مطابق با مفاد پروتكل الحاقي اقدام كرده و سريعا آن را بپذيرد؛ شوراي امنيت تاكيد كرد كه مطابق ماده 24 و 39 توافق پادمان‌هاي ايران، توافق پادمان‌هاي ايران و ترتيبات اجرايي آن شامل كد تعديل شده 3.1 بطور يكجانبه توسط ايران قابل اصلاح يا تغيير نيستند. شورا خاطر نشان كرد كه مكانيزمي در توافق براي تعليق هر يك از مفاد ترتيبات اجرايي وجود ندارد؛

* شوراي امنيت مجدد تاكيد كرد كه ايران مطابق با الزامات خود تحت قطعنامه‌هاي قبلي مبني بر تعليق تمام فعاليتهاي مرتبط غني‌سازي، رآكتور آب سنگين و بازفرآوري، نبايد كار ساخت و ساز در هر يك از تاسيسات جديد غني‌سازي اورانيوم، بازفرآوري يا مرتبط با آب سنگين را آغاز كند و بايد هر گونه ساخت و ساز در حال جريان چنين تاسيساتي را متوقف كند.

* شوراي امنيت از مديركل خواست تا تمام گزارشهاي مديركل درباره بكارگيري پادمان‌ها در ايران را به شوراي امنيت انتقال دهد؛

* شوراي امنيت از مديركل خواست تا طي 90 روز گزارشي را درباره اينكه آيا ايران تعليق تمام فعاليتهاي ذكر شده در قطعنامه1737 (2006) را اجرايي كرده و به تعليق آنها ادامه داده است يا نه، تهيه كند. شوراي همچنين از مديركل خواست تا گزارشي را درباره روند پايبندي ايران به تمام گامهاي مورد نياز شوراي حكام و به ساير مفاد قطعنامه‌هاي 1737 (2006), 1747 (2007), 1803 (2008) و 1929 (2010) تهيه كند.

A. فعاليتهاي مرتبط غني‌سازي فعلي

A.1. نطنز: تاسيسات غني‌سازي سوخت و تاسيسات غني‌سازي آزمايشي سوخت

3. تاسيسات غني‌سازي سوخت: دو سالن آبشاري در تاسيسات غني‌سازي سوخت وجود دارند: سالن آبشاري A و سالن آبشاري B. با توجه به اطلاعات طراحي ارائه شده توسط ايران، 8 واحد (واحدهاي A21 تا A28) براي توليد سالن A، با 18 آبشار در هر واحد برنامه‌ريزي مي‌شوند. اطلاعات طراحي مفصلي درباره سالت توليد B ارائه نشده است.

4. ايران در 28 آگوست 2010 گاز هگزا فلورايد اورانيوم طبيعي (يواف6) را به 17 آبشار واحد A24، 6 آبشار واحد A26 در تاسيسات غني‌سازي سوخت تزريق مي‌كرد. تمام 18 آبشار واحد A28 و آبشار باقيمانده واحد A24 و باقي 12 آبشار واحد A26 ( شش آبشاري كه تحت خلأ بودند) همچنين نصب شدند، اما هگزا فلورايد اورانيوم در آنها تزريق نمي‌شد. تا‌ آن تاريخ، تمام سانتريفيوژهاي نصب شده شامل ماشين‌هاي IR-1، كه از آن 164 عدد در هر آبشار وجود دارد، هستند. كار نصب در واحدهاي A21، A22، A23، A25 و A27 ادامه داشت اما هيچ سانتريفيوژي نصب نشده بود. تا تاريخ 28 آگوست 2010، هيچ كار نصبي در سالن توليد B نشده بود.

5. آژانس در 22 نوامبر 2009 يك راستي‌آزمايي فهرست اقلام فيزيكي در تاسيسات غني‌سازي سوخت انجام داد. آژانس با مدنظر قرار دادن اطلاعات جديد ارائه شده توسط ايران، به ارزيابي خود از تعادل مواد براي دوره 18 نوامبر 2008 تا 22 نوامبر 2009 ادامه مي‌دهد. ايران در نامه‌هايي به تاريخ 9 آگوست 2010 و 17 آگوست 2010 به آژانس اطلاع داد كه مقدار مواد هسته‌اي در تاسيسات را كم تخمين زده بود و يك برآورد بازبيني شده را ارائه كرد. ايران همچنين درباره اينكه چگونه قصد داشت سيستم حسابداري مواد هسته‌اي تاسيسات را بهبود بخشد، به آژانس اطلاع داد. آژانس تا زماني كه ارزيابي آن كامل شود، نمي‌توان تعادل مواد هسته‌اي را تاييد كند.

6. ايران تخمين زده است كه بين 23 نوامبر 2009 و 6 آگوست 2010، 995 كيلوگرم ديگر يواف6 با درصد غناي پايين توليد كرده است، كه بنابراين مجموع توليد يواف6 با درصد غناي پايين از فوريه 2007 تا كنون به دو هزار و 803 كيلوگرم مي‌رسد. مواد هسته‌اي در تاسيسات غني‌سازي سوخت (شامل تزريق، محصول و دور‌ريز) بعلاوه تمام آبشارهاي نصب شده و ايستگاههاي تزريق و تخليه تحت نظارت و كنترل آژانس باقي هستند. آژانس در نامه‌اي به تاريخ 19 جولاي 2010، شماري از اتفاقات شامل شكستن مهر و موم توسط اپراتور در تاسيسات غني‌سازي سوخت را به ايران يادآوري كرد. ايران در نامه‌اي به تاريخ 9 آگوست 2010 اطلاعات بيشتري را درباره اين اتفاقات ارائه كرده و اعلام كرد كه شكستن مهر و موم‌ها اتفاقي بوده و "تمام توصيه‌ها و آموزش‌هاي لازم به اپراتور به منظور مراقبت و كنترل بيشتر در اين زمينه ارائه شده است. " نتايج پادمان‌هاي شكستن مهر و موم‌ها توسط آژانس و بر اساس تكميل راستي‌آزمايي فهرست اقلام فيزيكي بعدي كه در حال حاضر براي اكتبر 2010 برنامه‌ريزي شده است، ارزيابي خواهد شد.

7. آژانس از فوريه 2007 شمار زيادي نمونه‌هاي محيطي در تاسيسات غني‌سازي سوخت گرفته است كه نتايج آنها نشان از سطح غني‌سازي اورانيوم كمتر از 5 درصد اورانيوم 235 دارد. در يك نتيجه جديد، تعداد كمي از موادي از نمونه‌هاي گرفته شده در ناحيه آبشاري با سطح غني‌سازي بين 5 درصد و 7.1 درصد اورانيوم 235 تشخيص داده شدند كه اين ميزان بيشتر از سطح اعلام شده در پرسشنامه اطلاعات طراحي بود. آژانس در نامه‌اي به تاريخ 13 آگوست 2010 به ايران درباره اين موضوع اطلاع داد و توضيحاتي را در اين زمينه خواستار شد. ايران در نامه‌هايي به تاريخ 17 آگوست 2010 و يكم سپتامبر 2010 توضيحات احتمالي را به همراه نكات تاييد كننده، براي حضور اين مواد ارائه كرد. توضيحات ايران با يافته‌هاي آژانس مغاير نيست.

8. تاسيسات غني‌سازي آزمايشي سوخت: تاسيسات غني‌سازي آزمايشي سوخت يك مركز تحقيق و توسعه و يك مركز آزمايشي توليد اورانيوم با درصد غناي پايين است كه براي اولين بار در اكتبر 2003 عملياتي شد. اين تاسيسات يك سالن دارد كه مي‌تواند 6 آبشار را در خود جاي دهد. آبشارهاي 1 و 6 كه هر كدام مي‌توانند 164 ماشين داشته باشند، به منظور توليد اورانيوم با درصد غناي پايين كه تا 20 درصد اورانيوم-235 غني‌سازي مي‌شوند، طراحي مي‌شوند. بخش ديگر سالن آبشار به عنوان ناحيه تحقيق و توسعه طراحي مي‌شوند.

9. در ناحيه تحقيق و توسعه تاسيسات غني‌سازي آزمايشي سوخت، بين تاريخ 22 مي 2010 و 20 آگوست 2010، مجموع 84 كيلوگرم يواف6 طبيعي به يك آبشار IR-4 با 20 دستگاه، آبشار IR-2m با 20 دستگاه و سانتريفيوژهاي تكي IR-1، IR-2m و IR-4 تزريق شد. در اين ناحيه هيچ اورانيوم با درصد غناي پايين تخليه نمي‌شود چونكه محصول و دورريز اين فعاليت تحقيق و توسعه در پايان فرآيند باز تركيب مي‌شوند.

10. ايران در 9 فوريه 2010 تزريق يواف6 با درصد غناي پايين را به آبشار يك با هدف اعلام شده مبني بر توليد يواف6 غني‌شده تا 20 درصد اورانيوم 235 به عنوان سوخت رآكتور تحقيقاتي تهران، آغاز كرد. ايران متعاقبا به آژانس اطلاع داد كه قصد دارد يك آبشار دوم IR-1 با 164 دستگاه (6 آبشاري) را در تاسيسات غني‌سازي آزمايشي سوخت نصب كرده و آن را به آبشار يك و با هدف كاهش دورريز غني‌سازي از 2 درصد به 0.7 درصد اورانيوم235 متصل كند. افزايش سطح غني‌سازي و همچنين ارتباط دو آبشار مستلزم رويكرد جديد پادمان‌ها بود كه از 15 مه 2010 اجرا شده است.

11. ايران طي نامه‌اي كه در تاريخ 30 ژوئن 2010 نوشته شده بود، به آژانس اتمي اطلاع داد كه قصد دارد تزريق اورانيوم با درصد غناي پايين به آبشارهاي 1 و 6 متصل شده را آغاز كند و بر همين اساس نيز از آژانس درخواست كرد تا ترتيباتي را مجددا اتخاذ كند كه به ايران اجازه دهد تا اين دو آبشار را طبق برنامه راه‌اندازي كند. آژانس نيز در تاريخ 3 ژوئيه 2010 به اين درخواست جامه عمل پوشاند. ايران در تاريخ 17 ژوئيه 2010 به آژانس اطلاع داد كه تزريق دورريزها به آبشار 6 از آبشار 1 را در تاريخ 13 ژوئيه 2010 آغاز كرده است.

12. ايران تخمين زده است كه در تاريخ 9 فوريه تا 20 آگوست 2010، مجموعاً حدود 310 كيلوگرم هگزا فلوريد اورانيوم غني‌شده در تأسيسات غني‌سازي سوخت به آبشار1 تزريق شد و 22 كيلوگرم هگزا فلوريد اورانيوم غني‌شده تا "اورانيوم-235 " 20 درصد نيز توليد شد. هگزا فلوريد اورانيوم توليد شده به طور مرتب توسط ايران از آبشار1 تخليه و به درون سيلندري با گنجايش حدود 25 كيلوگرم هگزا فلوريد اورانيوم بارگذاري مي‌شود. اين مواد تحت نظارت و بازرسي آژانس است. ايران اعلام كرده است كه وقتي ظرفيت اين سيلندر تكميل مي‌شود، پس از آنكه آژانس اتمي از اين مواد براي انجام تحليل تخريبي نمونه‌برداري كرد، هگزا فلورايد اورانيوم موجود در آن را همگن خواهد كرد.

13. از تاريخ 7 آوريل 2010 به بعد، نتايج نمونه‌هاي محيطي گرفته‌شده از تأسيسات غني‌سازي آزمايشي سوخت نشان مي‌دهد كه در اين تأسيسات، مراحل غني‌سازي از حداكثر سطح غني‌سازي مطرح شده در پرسشنامه اطلاعات طراحي (كه كمتر از 20 درصد غني‌سازي اورانيوم-235 است) فراتر نرفته است.

A.2. قم: تأسيسات غني‌سازي سوختي فردو

14. ايران در سپتامبر 2009، به آژانس اتمي اطلاع داد كه در حال ساخت تأسيسات غني‌سازي سوختي فردو است كه در نزديكي شهر قم واقع شده است. آژانس تأييد كرد كه تأسيسات غني‌سازي سوختي فردو با هدف در بر گرفتن 16 آبشار با مجموع حدود 3 هزار سانتريفيوژ ساخته شده است.

15. آژانس اتمي چندين‌ بار از ايران خواسته است تا اطلاعات بيشتري را در رابطه با زمانبندي مراحل طراحي و ساخت تأسيسات غني‌سازي سوختي فردو به همراه هدف اوليه اين سايت ارائه دهد. ايران نيز در پاسخ به اين درخواست اعلام كرده است كه "مكان اين سايت [در نزديكي قم] از ابتدا به عنوان منطقه كلي پناهگاه‌هاي احتمالي پدافند غيرعامل با موارد كاربرد گوناگون در نظرگرفته شده است. سپس اين مكان در نيمه دوم سال 2007، براي ساخت اين تأسيسات غني‌سازي در نظر گرفته شده است ". آژانس اتمي نيز بر ضرورت دسترسي به شركت‌هاي دخيل در طراحي و ساخت‌وساز تأسيسات غني‌سازي فردو تأكيد كرده است. آژانس به ايران اطلاع داده است كه اطلاعات بسيار زيادي از تعدادي از منابع دريافت كرده است كه نشان مي‌دهد كار طراحي اين تأسيسات در سال 2006 آغاز شده بود. ايران در تاريخ 4 ژوئن 2010، در نامه‌اي به مديركل آژانس اعلام كرد كه "هيچ مبناي قانوني " كه طبق آن آژانس بتواند اطلاعات مربوط به زمانبندي و هدف ايجاد تأسيسات غني‌سازي فردو را درخواست كند، وجود ندارد و آژانس نيز "ملزم به مطرح كردن هيچ سؤالي فراتر از توافق پادمان‌ها نيست ". آژانس اتمي معتقد است كه سؤالاتي كه مطرح كرده است در چارچوب توافق پادمان‌ها است و اطلاعات درخواست شده نيز براي تأييد زمانبندي و هدف اصلي تأسيسات غني‌سازي سوختي فردو توسط آژانس اتمي به منظور ايجاد اطمينان از اين امر كه اظهارات ايران كامل و صحيح است، ضروري است.

16. ايران در پاسخ به درخواست آژانس مبني بر ارائه پرسشنامه كامل اطلاعات طراحي تأسيسات غني‌سازي سوختي فردو، ضمن تسليم نامه‌اي به مديركل آژانس در تاريخ 4 ژوئن 2010، اعلام كرد كه "به تعهدات خود در ارتباط با پرسشنامه اطلاعات طراحي تأسيسات غني‌سازي سوختي فردو تحت توافقنامه پادماني خود عمل كرده است ". آژانس اتمي چندين بار به ايران اطلاع داده است كه معتقد است بر اساس وضعيت كنوني ساخت‌وساز اين تأسيسات، اطلاعات بيشتري بايد در اختيار ايران قرار گيرد و اين اطلاعات بايد در پرسشنامه اطلاعات طراحي گنجانده شود.

17. آژانس اتمي از ماه اكتبر سال 2009 به طور متوسط هر ماه يك راستي‌آزمايي اطلاعات طراحي در تأسيسات غني‌سازي سوختي فردو به انجام رسانده است. آژانس تأييد كرده است كه ساخت‌وساز اين تأسيسات در حال جريان است. از 28 آگوست 2010 به بعد هيچ سانتريفوژي وارد اين تأسيسات نشده است. در نتايج نمونه‌هاي محيطي گرفته شده در تأسيسات غني‌سازي سوختي فردو تا تاريخ 16 فوريه 2010 به هيچ عنوان هيچ نشانه‌اي از وجود اورانيوم غني‌شده نبود.

A.3. ديگر فعاليت‌هاي مرتبط غني‌سازي

18. با توجه به اظهارات ايران در تاريخ 7 فوريه 2010 مبني بر اينكه فناوري غني‌سازي اورانيوم ليزري در اختيار دارد و همچنين اظهارات اين كشور در تاريخ 9 آوريل 2010 در ارتباط با توسعه نسل سوم سانتريفيوژها، آژانس اتمي طي نامه‌اي به ايران در تاريخ 18 آگوست 2010 بر درخواست پيشين خود مجددا تأكيد كرد مبني بر اينكه ايران امكان دسترسي به مكان‌هاي بيشتر مرتبط با توليد سانتريفيوژها، تحقيق و توسعه در خصوص غني‌سازي اورانيوم (شامل غني‌سازي ليزري) و فعاليت‌هاي مرتبط با اكتشاف و آسياب اورانيوم را [براي آژانس] فراهم آورد. ايران در پاسخ به اين درخواست در تاريخ 21 آگوست 2010، هيچ يك از اطلاعات درخواستي را در اختيار آژانس قرار نداد و در عوض تأكيد كرد كه به "همكاري خود با آژانس تحت توافقنامه پادمان‌هاي خود ادامه مي‌دهد ".

A.فعاليت‌هاي بازفرآوري

19. آژانس اتمي به نظارت بر استفاده از سلول‌هاي داغ در راكتور تحقيقاتي تهران و تأسيسات توليد راديوايزوتوپ موليبدنيوم، يد و زنون (MIX) ادامه داده است. آژانس يك بازرسي و يك راستي‌آزمايي اطلاعات طراحي را در راكتور تحقيقاتي تهران در تاريخ اول آگوست 2010 و همچنين يك راستي‌آزمايي اطلاعات طراحي در تأسيسات توليد راديو ايزوتوپ موليبدنيوم، يد و زنون نيز در تاريخ 31 ژوئيه 2010 انجام داده است. هيچ نشانه‌اي از فعاليت‌هاي مرتبط با بازفرآوري در اين تأسيسات وجود نداشت. در حاليكه ايران اعلام كرده است هيچ گونه فعاليت‌ مرتبط با بازفرآوري در اين كشور ندارد، آژانس اين امر را فقط در ارتباط با اين دو تأسيسات مي‌تواند تأييد كند، همانگونه كه پروتكل الحاقي ايران اجرا نشده است.

B.پروژه‌هاي مرتبط با راكتور آب سنگين

20. همانگونه كه در گزارش‌هاي پيشين مديركل آژانس اشاره شد، آژانس، آنچنان كه شوراي امنيت ملزم دانسته بود، درخواست كرده است كه ايران ترتيبات لازم را اتخاذ كند تا دسترسي هر چه سريعتر آژانس به موارد زير را مهيا كند: مركز توليد آب سنگين؛ آب سنگين ذخيره شده در تأسيسات تبديل اورانيوم به منظور نمونه‌برداري؛ و هر مكان ديگري در ايران كه پروژه‌هاي مرتبط آب سنگين در حال انجام هستند. ايران در پاسخ خود به تاريخ 10 فوريه 2010 اعلام كرد كه درخواست‌هاي آژانس "از آنجايي كه فراتر از توافق پادمان‌هاي ما است، هيچ مبناي قانوني ندارد " و همچنين اين درخواست‌ها فراتر از قطعنامه‌هاي مرتبط شوراي امنيت است كه "تنها خواستار راستي‌آزمايي تعليق است ". ايران همچنين اعلام كرد كه فعاليت در پروژه‌هاي مرتبط با آب سنگين را به حالت تعليق در نياورده است. ايران تا آن تاريخ دسترسي درخواست‌شده را مهيا نكرده است.

21. در 2 آگوست 2010، آژانس يك راستي‌آزمايي اطلاعات طراحي در راكتور IR-40 در اراك انجام داد. آژانس تأييد كرد كه ساخت‌وساز اين تأسيسات در حال انجام است و ساخت‌وساز ساختمان‌هاي غيرنظامي تقريبا كامل و برخي تجهيزات مهم در اين تأسيسات نصب شده است. تجهيزات نصب شده شامل جرثقيل اصلي در ساختمان راكتور و فشارسنجي براي سيستم خنك‌كننده راكتور مي‌شود. بنا به اعلام ايران، راه‌اندازي راكتور IR-40 هم‌اكنون براي شروع در سال 2013 طراحي شده است. در ساختمان پرتوشيمي، سازه بتوني براي سلول‌هاي داغ آماده بود، اما هيچ پنجره سلول داغ يا بازوي مكانيكي حاضر نبود.

22. بر اساس تصاوير ماهواره‌اي، به نظر مي‌رسد تأسيسات توليد آب سنگين (HWPP) مجددا در حال فعاليت است. با اين وجود، بدون دسترسي به تأسيسات توليد آب سنگين، آژانس قادر به تأييد اظهارات ايران مبني بر به تعليق در نياوردن فعاليت روي پروژه‌هاي مرتبط با آب سنگين نخواهد بود و در نتيجه نمي‌تواند گزارش كاملي را در اين زمينه ارائه دهد.


D. تبديل اورانيوم و توليد سوخت

23. آژانس ارزيابي خود از نتايج راستي‌آزمايي فهرست اقلام فيزيكي در تاسيسات تبديل اورانيوم اصفهان در تاريخ 30 مارس 2010 را نهايي كرد و اين نتيجه حاصل شد كه فهرست اقلام مواد هسته‌اي در تاسيسات تبديل اورانيوم اصفهان از سوي ايران و در راستاي آن نتايج اظهار گرديده است، در چارچوب ابهامات اندازه گيري كه معمولا به همراه تاسيسات تبديل با خصوصيات مشابه وجود دارد.

24. آژانس در تاريخ 4 آگوست 2010 يك راستي‌آزمايي اطلاعات طراحي در تاسيسات تبديل اورانيوم اصفهان انجام داد. در آن زمان، اين تاسيسات هنوز در مرحله تعمير و نگهداري قرار داشت. ايران در نامه‌اي به تاريخ 4 جولاي 2010 آژانس را مطلع ساخت كه تاسيسات تبديل اورانيوم اصفهان عمليات كامل خود را در تاريخ 23 سپتامبر 2010 از سر خواهد گرفت. به دليل آنكه هيچ هگزا فلورايد اورانيومي (يواف‌6) از 10 آگوست 2009 در تاسيسات تبديل اورانيوم اصفهان توليد نشده است، مقدار كلي اورانيوم به شكل هگزا فلورايد اورانيوم در اين تاسيسات از مارس 2004، 371 تن باقي مانده است (مقداري از آن به تاسيسات غني سازي سوختي و تاسيسات غني‌سازي آزمايشي سوخت منتقل شده است) كه تحت نظارت و مهار آژانس است.

25. در طي راستي‌آزمايي اطلاعات طراحي در تاريخ 4 آگوست 2010، ايران آژانس را از نصب تجهيزات در تاسيسات تبديل اورانيوم اصفهان براي تبديل هگزافلورايد اورانيوم غني شده تا اورانيوم-235 بيست درصد به اكسيد اورانيوم (U3O8) مطلع ساخت كه براي توليد سوخت براي راكتور تحقيقاتي تهران مورد نياز است و در نوامبر 2010 شروع به كار مي‌كند. ايران در نامه‌اي به تاريخ 17 آگوست 2010، آژانس را مطلع ساخت كه آزمايشاتي در خصوص تبديل هگزافلورايد اروانيوم به اكسيد اورانيوم (U3O8) با استفاده از هگزافلورايد مصرف شده در تاسيسات تبديل اورانيوم اصفهان در سپتامبر 2011 آغاز خواهد كرد.

26. ايران در نامه‌اي به تاريخ 28 ژوئن 2010، يك پرسشنامه‌ اطلاعات طراحي به روز شده براي مركز توليد سوخت به آژانس ارائه داد كه در آن اعلام كرده بود توليد سوخت براي راكتور تحقيقاتي تهران در بخشي از يك ساختمان در تاسيسات تبديل اورانيوم اصفهان انجام خواهد شد. ايران در نامه‌اي به تاريخ 17 آگوست 2010 به آژانس اعلام كرد كه در نظر دارد تجهيزات براي توليد سوخت راكتور تحقيقاتي تهران را در نوامبر 2010 نصب كند. آژانس در سوم آگوست 2010 يك راستي‌آزمايي فهرست اقلام فيزيكي و يك راستي‌آزمايي اطلاعات طراحي در مركز توليد سوخت انجام داد و تاييد كرد كه هيچ مجموعه، ميله، صفحه‌هاي سوختي جديد براي راكتور IR-40 توليد نشده است.

E. ديگر فعاليت‌ها

27. ايران در نامه‌اي به تاريخ 9 آگوست 2010 به آژانس اطلاع داد كه انتقال سوخت جديد به ساختمان اصلي راكتور در نيروگاه برق هسته‌اي بوشهر را آغاز مي‌كند. همانگونه كه در گزارش قبلي مدير كل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي آمده است، ايران آژانس را مطلع ساخت كه يك آزمايش فني از مجوعه سوختي را پيش از بارگذاري آنها در قلب راكتور انجام خواهد داد. آژانس در تاريخ 21 آگوست تاييد كرد كه انتقال سوخت جديد به ساختمان راكتور آغاز شده و فعاليت‌هاي راستي آزمايي مجدد خود را از شروع كرده است.

28. لابراتوار تحقيقاتي چندمنظوره جابر ابن حيان در مركز تحقيقات هسته‌اي تهران واقع است و يك لابراتوار تحقيقاتي شيمي غيرهسته‌اي است. آژانس در تاريخ 31 جولاي 2010 يك راستي‌آزمايي اطلاعات طراحي و يك راستي‌آزمايي فهرست اقلام فيزيكي در لابراتوار جابر ابن حيان انجام داد، كه در طي آن ايران مجددا آنچه را در راستي‌آزمايي اطلاعات طراحي 14 آوريل 2010 اعلام كرده بود، تكرار كرد به ويژه فعاليت‌هاي لابراتوار جابر ابن حيان كه مرتبط با "يك پروژه تحقيقاتي با هدف صرفا مطالعه رفتار الكتروشيميايي يون يورانيل در محلول يونيك " بود، كه در آن از يك محلول نيترات يورانيل استفاده مي‌شود. ايران همچنين اعلام كرده است كه اين فعاليت‌هاي آزمايشگاهي هنوز آغاز نشده است. آژانس اتمي به نظارت بر فعاليت‌هاي تحقيق و توسعه ايران در اين تاسيسات ادامه مي‌دهد.

29. بر اساس تصاوير ماهواره‌اي، آژانس ارزيابي مي‌كند كه فعاليت‌هاي مربوط به اكتشاف و تغليظ اورانيوم در منطقه مجتمع توليد اورانيوم بندر عباس ادامه دارد و اينكه فعاليت‌هاي ساخت و ساز در مجتمع توليد كيك زرد اردكان و در معدن اورانيوم ساغند ادامه دارد.

F. اطلاعات طراحي

همانگونه كه در گزارش‌هاي پيشين مدير كل آژانس شرح داده شده، متن تعديل شده بخش عمومي ترتيبات تكميلي موسوم به كد 3.1 براي توافق پادماني ايران كه در سال 2003 به موافقت ايران رسيده‌، هنوز پابرجاست، با اين همه ايران در سال 2007 تصميم به تعليق اجراي آن گرفت. با وجود آنكه آژانس در موارد زيادي، به ايران يادآوري كرده است كه ملزم به ارائه اطلاعات طراحي بر اساس كد تعديل شده 3.1 است، ايران اجراي كد تعديل شده 3.1 را از سر نگرفته است كه مطابق با تعهد آن بر اساس ترتيبات تكميلي نيست. ايران تنها كشور با فعاليت‌هاي هسته‌اي چشمگير است كه داراي يك توافقنامه پادماني جامع پابرجاست كه مفاد كد تعديل شده 3.1 را اجرا نمي‌كند.

31. در مورد هر دو تاسيسات دارخوين و تاسيسات غني سازي سوخت فردو،‌ ايران در موعد مقرر تصميم ساخت يا اجازه ساخت اين تاسيسات را همانگونه كه در كد تعديل شده 3.1 آمده اطلاع رساني نكرده است و فقط به ارائه اطلاعات طراحي محدود آن تاسيسات اكتفا كرده است. ايران همچنين اطلاعات طراحي به روز شده راكتور IR-40 را فراهم نكرده است.

32. آژانس در نامه‌اي به تاريخ 18 ژوئن 2010 از ايران درخواست كرده است تا اظهارات علي اكبر صالحي معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان انرژي اتمي ايران به يك خبرگزاري ايراني را تاييد كند كه گفته بود ايران در حال طراحي راكتوري شبيه راكتور تحقيقاتي تهران براي توليد راديوايزوتوپ‌هاست. در همان نامه آژانس همچنين درخواست كرد در صورتيكه تصميم ساخت تاسيسات هسته‌اي جديد توسط ايران اتخاذ شده است، ايران اطلاعات بيشتري در خصوص طراحي و برنامه ساخت آن تاسيسات ارائه كند. ايران در پاسخ آن نامه به تاريخ 23 ژوئن 2010، مجددا تاكيد كرد كه به همكاري خود با آژانس بر اساس موافقتنامه پادماني آن ادامه مي‌دهد.

33. علي اكبر صالحي در تاريخ 16 آگوست 2010 اعلام كرد كه "مطالعه بر روي مكان 10 مركز غني سازي اورانيوم " پايان يافته است و اينكه "ساخت و ساز يكي از اين تاسيسات تا پايان سال جاري ايراني يعني مارس 2011 آغاز خواهد شد يا ابتداي سال آينده ". در نامه‌اي به تاريخ 19 آگوست 2010 آژانس از ايران درخواست كرد تا اطلاعات طراحي اوليه آن تاسيسات را ارائه كند. ايران در پاسخ خود به تاريخ 21 آگوست 2010 اطلاعات درخواست شده را ارائه نداد و تنها اعلام كرد كه اطلاعات لازم را در "زمان مقرر " در اختيار آژانس قرار خواهد داد. اين تماس‌هاي اخير بين ايران و آژانس به دنبال موارد مشابه مرتبط با بيانات عمومي مقامات ايران در رابطه با ساخت و ساز احتمالي تاسيسات هسته‌اي جديد است. ايران همچنين اعلام كرد اظهارات در خصوص اطلاعات طراحي كه در پاراگراف‌هاي 30 تا 33 گزارش‌ قبلي مدير كل (GOV/2010/28) آمده است، "هيچگونه اساس قانوني " ندارد.

34. اصلاح تاسيسات غني‌سازي آزمايشي سوخت براي توليد اورانيوم غني شده تا 20 درصد به صورت اورانيوم-235 مرتبط با اهداف پادماني، از جانب ايران در زمان لازم به اطلاع آژانس نرسيده است تا آژانس روش‌هاي پادماني آن را تطبيق دهد، همانطور كه ماده 45 توافق پادماني ايران خواسته شده است.

G. تعيين بازرسان

35. ايران در نامه‌اي به تاريخ 3 ژوئن 2010 به مدير كل آژانس اتمي اعلام كرد، از حالا به بعد در صورتيكه اطلاعات محرمانه‌اي كه بر اساس اجراي توافق پادماني آن در اختيار آژانس قرار گرفته است به هر دليلي به بيرون "درز " پيدا كند و يا به دست رسانه‌ها برسد؛ در اولين واكنش انتصاب بازرس يا بازرسان مرتبط كن لم يكن تلقي خواهد شد. ايران در نامه‌اي به تاريخ 10 ژوئن 2010 به مدير كل آژانس، با اشاره به "اظهارات اشتباه و نادرست در پاراگراف 28 " گزارش قبلي مدير كل (GOV/2010/28)، به اطلاع آژانس رساند كه به انتصاب دو بازرسي كه اخير بازرسي‌هايي را در ايران انجام داده‌اند، اعتراض دارد.

36. در حاليكه بر اساس توافق پادماني، ايران اجازه اعتراض به انتصاب بازرسان آژانس را دارد، آژانس اين مورد را بر اين اساس رد كرد كه ايران به دنبال توجيه اعتراض خود در اين مورد بوده است. آژانس اعتماد كامل به حرفه‌اي گرايي و بي طرفي بازرسان مورد نظر دارد همانگونه كه در خصوص تمام بازرسان به همين گونه است، و تاييد مي‌كند كه گزارش قبلي مدير كل در خصوص اجراي پادمان‌ها در ايران (GOV/2010/28) كاملا دقيق و صحيح است.

37. در جلسه‌اي با نماينده دائم ايران در آژانس اتمي در تاريخ 20 جولاي 2010، آژانس به اطلاع وي رساند كه اعتراض مكرر توسط ايران به انتصاب بازرسان مجرب در زمينه چرخه و تاسيسات سوخت هسته‌اي ايران در روند بازرسي مانع ايجاد مي‌كند و بنا بر اين از توانايي آژانس براي اجراي پادمان‌هاي موثر و كارآمد در ايران مي‌كاهد. در اين خصوص، در همان جلسه، آژانس مجدد تقاضا كرد كه ايران تصميم 16 ژانويه 2007 خود در زمينه درخواست از آژانس براي ملغي كردن انتصاب 38 بازرس آژانس را مورد بازبيني مجدد قرار داده و همچنين در زمينه تقاضاهاي خود (مربوط به سال 2006) براي كن لم يكن كردن انتصاب 4 بازرس ديگر كه مجرب در اجراي بازرسي هستند، دوباره تصميم گيري كند. آژانس در عين حال كه از ايران به دليل پذيرفتن پنج بازرس ديگر (در نامه‌هايي از ايران به تاريخ 14 آوريل 2010 و 16 آگوست 2010) تشكر مي‌كند، همچنان از ايران درخواست مي‌كند تا اعتراض خود به انتصاب بازرسان مجرب در زمينه چرخه و تاسيسات سوخت هسته‌اي ايران را ملغي كند.

H. ابعاد نظامي احتمالي

38. گزارش‌هاي پيشين مدير كل آژانس اتمي مسايل باقيمانده مرتبط با ابعاد نظامي احتمالي برنامه هسته‌اي ايران و اقدامات لازم از سوي ايران براي حل آن مسايل را شرح داده است. در گزارش ماه فوريه مدير كل (GOV/2010/10)، آژانس شماري از موضوعات فني كه براي پرداختن به آن به اتفاق ايران مورد نياز است را شرح داد. با اين همه از آگوست 2008، ايران از بحث درباره مسايل باقيمانده با آژانس يا ارائه هر گونه اطلاعات اضافي يا دسترسي به مكان‌ها يا افراد مورد نياز براي پرداختن به نگراني‌هاي آژانس امتناع ورزيده و اعلام كرده است كه ادعاهاي مربوط به ابعاد نظامي احتمالي برنامه هسته‌اي آن بي اساس هستند و اينكه اطلاعات اطلاعاتي كه آژانس به آنها اشاره مي‌كند بر اساس اسناد جعلي است.

39. بر اساس يك تحليل كلي كه توسط آژانس با استفاده از تمام اطلاعاتي كه در دسترس آن بوده انجام داده است، آژانس درباره وجود احتمالي فعاليت‌هاي مرتبط هسته اي گذشته يا جاري فاش نشده مربوط به سازمان‌هاي نظامي مرتبط از جمله فعاليت‌هاي مربوط به توسعه يك محفظه كلاهك براي موشك هنوز نگران است. نشانه‌هايي وجود دارد كه شماري از اين فعاليت‌ها ممكن است بعد از 2004 ادامه يافته باشد.

40. ضروري است كه ايران با آژانس در اين مسايل تعامل كند و اينكه آژانس اجازه يابد از تمام سايت‌هاي مرتبط بازديد كند، به تمام تجهيزات و اسناد مرتبط دسترسي داشته باشد و اجازه داشته باشد تا با تمام افراد مرتبط مصاحبه كند، بدون هيچگونه تاخير بيشتري. گذشت زمان و از بين رفتن احتمالي دسترسي به برخي اطلاعات مرتبط فوريت اين موضوع را افزايش مي‌دهد. تعامل اساسي و پيش فعال ايران براي براي قادر ساختن آژانس به پيشرفت در زمينه راستي آزمايي صحت و كامل بودن اظهارات ايران ضروري است.


I. خلاصه

41. مادامي كه آژانس به راستي‌آزمايي عدم انحراف مواد هسته‌اي اعلامي ايران ادامه مي‌دهد، ايران همكاري‌هاي لازم به منظور اجازه به آژانس براي تاييد اينكه تمام مواد هسته‌اي در ايران در فعاليتهاي صلح‌آميز هستند را فراهم نكرده است.

42. ايران، به طور خاص‌تر، الزامات ذكر شده در قطعنامه‌هاي شوراي حكام و شوراي امنيت شامل اجراي پروتكل الحاقي كه براي اعتمادسازي در زمينه هدف انحصارا صلح‌آميز برنامه هسته‌اي ايران و حل مسائل باقيمانده ضروري هستند را اجرا نمي كند. ايران به طور ويژه نياز به همكاري در زمينه توضيح مسائل باقيمانده كه نگراني‌ها درباره ابعاد نظامي احتمالي برنامه هسته‌اي را افزايش مي‌دهند، دارد و از جمله اين همكاري تامين دسترسي به تمام سايتها، تجهيزات، اشخاص و مدارك مورد درخواست آژانس است. ايران همچنين نياز به اجراي كد تعديل شده 3.1 در زمينه تهيه سريع اطلاعات طراحي دارد.

43. بعلاوه، ايران بر خلاف قطعنامه‌هاي مرتبط شوراي حكام و شوراي امنيت، فعاليتهاي مرتبط غني‌سازي را تعليق نكرده است. ايران به فعاليت تاسيسات غني‌سازي سوخت و تاسيسات غني‌سازي سوخت آزمايشي در نطنز ادامه داده و غني‌سازي اورانيوم تا 20 درصد اورانيوم 235 را در تاسيسات غني‌سازي سوخت آزمايشي و اكنون در دو آبشار به هم مرتبط را آغاز كرده است. ايران به ساخت تاسيسات غني‌سازي سوخت فوردو ادامه داده است. به منظور راستي‌آزمايي زمانبندي و ماهيت واقعي تاسيسات غني‌سازي سوخت آزمايشي، ايران هنوز نيازمند تامين دسترسي آژانس به مدارك طراحي مرتبط و شركتهاي دخيل در طراحي و ساخت تاسيسات است. ايران همچنين نياز به ارائه يك پرسشنامه اطلاعات طراحي كامل براي اين تاسيسات دارد. ايران همچنين اعلام كرده است كه مكان‌هايي را براي تاسيسات غني‌سازي جديد انتخاب كرده است و اينكه ساخت يكي از اين تاسيسات حدود مارس 2011 آغاز خواهد شد، اما اين كشور اطلاعات طراحي مورد نياز و دسترسي مطابق توافق پادمان‌هاي ايران و ترتيبات اجرايي را در اختيار آژانس قرار نداده است.

44. به طور مشابه، ايران بر خلاف قطعنامه‌هاي مرتبط شوراي حكام و شوراي امنيت به ساخت رآكتور IR-40 و فعاليتهاي مرتبط آب سنگين ادامه داده است. به آژانس اجازه نمونه‌برداري از آب سنگين كه در تاسيسات تبديل اورانيوم اصفهان ذخيره شده است، داده نشد. همچنين براي آژانس امكان دسترسي به تاسيسات توليد آب سنگين فراهم نشد. مادامي كه آژانس مي‌تواند گزارش دهد كه ايران بيانيه‌هاي را مبني بر اينكه آن فعاليتها را تعليق نكرده است، آژانس بدون دسترسي كامل به آب سنگين در تاسيسات تبديل اورانيوم، تاسيسات توليد آب سنگين و ساير تاسيسات كه ايران اعلام كرده است قصد دارد آنها را بسازد، قادر به راستي‌آزمايي چنين بيانيه‌هايي و نتيجتا گزارش كامل درباره اين موضوع نيست.

45. ايران به تعيين دو بازرسي كه اخيرا در ايران بازرسي انجام دادند اعتراض كرد. آژانس اساسي را ايران بواسطه آن اعتراض خود را توجيه كرده است رد مي‌كند؛ آژانس همچنين نگران است كه اعتراض مكرر به تعيين بازرسان مجرب، روند بازرسي را مختل كرده و از توانايي آژانس براي اجراي پادمان‌ها در ايران مي‌كاهد.

46. مديركل از ايران مي‌خواهد كه گامهايي را در راستاي اجراي كامل توافق پادمان‌ها و ساير الزامات خود شامل اجراي پروتكل الحاقي بردارد.

47. مديركل به گزارش‌دهي به نحو مقتضي ادامه خواهد داد.

[url=http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8906160001]منبع[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]زمان تپش رسمی قلب رآكتور بوشهر[/b]

رييس سازمان انرژي اتمي در ارتباط با جوسازي رسانه‌هاي غربي مبني بر نفوذ ويروس به سيستم‌هاي كامپيوتري نيروگاه بوشهر گفت: از يك سال پيش اقدامات حفاظتي و مصونيت‌سازي كامپيوترها را آغاز كرديم و از دو ماه پيش نيز با پيش‌بيني‌هاي قبلي اقدامات لازم را جهت جلوگيري از ورود ويروس تشديد كرديم.

به گزارش ایسنا علي‌اكبر صالحي صبح روز چهارشنبه در حاشيه‌ اهداي خون اعضاي دولت در پاسخ به سوال ايسنا ادامه داد: همان‌طور كه گفتم در دو ماه اخير اقدامات مصونيت‌سازي شدت بيشتري گرفت و خوشبختانه هدفي كه دشمن دنبال مي‌كرد را با اقدامات لازم ابتر كرديم، بدون اين‌كه در رسانه‌ها چيزي اعلام كنيم.

وي ادامه داد: اكنون با قاطعيت مي‌گويم كه علي‌رغم تمامي اقدامات و خباثت‌هاي دشمنان براي وارد كردن ويروس به سيستم‌هاي هسته‌يي ما، تا امروز موفق به اين امر نشده‌اند و آن مقدار كه لازم بود، پاكسازي لازم را نيز انجام داديم.

وي افزود: متخصصان سازمان انرژي اتمي و وزارت مخابرات دست به دست هم دادند، از يك اشراف و اطلاعات خوبي برخوردار شدند و به خوبي توانستند با اين ويروس مقابله كنند و اين امر باعث شد كه ما به خيلي از اقدامات فني ديگر نيز دست پيدا كنيم و كاملا مصون بمانيم.

رييس سازمان انرژي اتمي در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار ايسنا مبني بر اين‌كه يكي از مسوولان نيروگاه بوشهر اعلام كرده كه فقط لپ‌تاپ‌هاي شخصي برخي از كاركنان اين نيروگاه هدف ويروس قرار گرفته و آلوده شده است، گفت: همان‌طور كه اشاره كردم اين آلودگي به سيستم اصلي ما نرسيده و در برخي از لپ‌تاپ‌هاي شخصي مشاهده شده كه اقدامات لازم نيز در اين ارتباط انجام شده ولي سيستم اصلي ما پاك است.

وي خاطرنشان كرد: متخصصان ما در اين زمينه اشراف كامل پيدا كردند و اقدامات لازم را به خوبي انجام دادند و اين باعث شده كه ما با قابليت و توانمندي كامل به اين جنگ نرم‌افزاري برويم و مشكلي در اين ارتباط وجود ندارد.

به گزارش ايسنا، صالحي در ادامه‌ي گفت‌وگوي خود با خبرنگاران در مورد روند فعاليت‌هاي نيروگاه بوشهر نيز گفت: اميدواريم كه در هفته‌ي آينده و قبل از نيمه‌ي مهرماه انتقال سوخت به قلب رآكتور نيروگاه بوشهر را انجام دهيم و زمينه‌ي لازم در اين ارتباط فراهم شده و انشاءالله تا اواسط آبان‌ماه در قلب كاملا جاي‌گذاري مي‌شود و در قلب بسته مي‌شود و فعل و انفعالات هسته‌يي شروع مي‌شود و انشاءالله قلب رآكتور شروع به تپش مي‌كند و قلب اين رآكتور مثل قلب ملت ايران شروع به تپيدن مي‌كند.

وي هم‌چنين در پاسخ به سوالي در ارتباط با رآكتور تحقيقاتي تهران و نگراني‌هايي كه ممكن است مردم در ارتباط با رآكتور تحقيقاتي تهران و تهيه‌ي دارو در اين زمينه داشته باشند، گفت: همان‌طور كه قبلا گفته بودم مردم عزيز ما نبايد نگران كمبود راديودارو در كشور باشند و ما راديوداروهاي لازم را در كشور غير از راه رآكتور تهران از راه‌هاي ديگر نيز تامين مي‌كنيم و با توجه به راه‌هايي كه براي تامين راديودارو فراهم شده، ما مي‌توانيم رآكتور را حتي بيش از يك هفته خاموش نگهداريم و نياز مردم در ارتباط با راديودارو كاملا تامين مي‌شود و اگر خداي نكرده مشكلي در ارتباط با راه‌هاي ديگري كه براي تامين راديودارو ايجاد شده به وجود آيد رآكتور را مي‌توانيم كاملا روشن نگهداريم.

رييس سازمان انرژي اتمي گفت: اميدواريم تا شهريور سال آينده سوخت 20 درصد مورد نياز رآكتور تهران را تامين و توليد كنيم و در حال حاضر در مراحل اوليه‌ي تهيه‌ي اين سوخت هستيم و انشاءالله از شهريور سال آينده با تامين اين سوخت، رآكتور هر روز روشن خواهد بود.

وي هم‌چنين در پاسخ به سوالي مبني بر اين‌كه آقاي رييس‌جمهور چندي پيش در گفت‌وگويي اعلام كردند كه با روس‌ها در حال رايزني براي ايجاد نيروگاهي براي تامين 4 هزار مگاوات برق هستيم، گفت: ما با روس‌ها روابط بسيار خوبي داريم. به‌خصوص در حوزه‌ي هسته‌يي روابطمان مثبت است و از آنها به خاطر اين‌كه به وعده‌هاي خود در اين ارتباط عمل كردند تشكر مي‌كنم.

صالحي گفت: ما با آنها گفت‌وگو داريم ولي اجازه بدهيد كه اين گفت‌وگوها وقتي به ثمر و نتيجه رسيد آن را اعلام كنيم. ما در عرصه‌هاي مختلف با تعدادي از كشورها مختلف گفت‌وگوهاي خوبي داريم و وقتي كه به نتيجه رسيد اعلام مي‌كنيم. از جمله در مورد كاربرد انرژي هسته‌يي در زمينه‌ي پزشكي با برخي از كشورهاي بزرگ گفت‌وگوهاي خوبي داشته‌ايم و به تفاهم رسيده‌ايم. هم‌چنين كاربرد انرژي هسته‌يي در زمينه‌هاي صنعتي و كشاورزي و شيرين كردن آب؛ چرا كه جنوب كشور ما به آب شيرين احتياج دارد و اين پروژه‌هاي بزرگي است كه انشاءالله وقتي گفت‌وگوها به نتيجه رسيد اعلام خواهيم كرد.

خبرنگاري از صالحي پرسيد كه آيا اين گفت‌وگوها شامل ساخت نيروگاه نيز نمي‌شود؟ وي در پاسخ گفت: انشاءالله.

به گزارش ايسنا وي در حالي كه روي تخت دراز كشيده بود و در حال خون دادن بود، در پاسخ به سوالي در مورد اهداي خون و اين‌كه اهداي خون چه ربطي مي‌تواند به انرژي هسته‌يي داشته باشد؟ گفت: همه چيز از هسته و اتم است و خون نيز از هسته و اتم تشكيل شده است.

صالحي در پاسخ به اين سوال كه خون دادن چه لذتي دارد؟ گفت: در هديه كردن لذتي هست كه در دريافت كردن نيست.

وي در پاسخ به اين سوال كه دوست داريد خوني كه اهدا مي‌كنيد به چه كسي داده شود؟ گفت: به كسي كه واقعا نيازمند است.



http://tabnak.ir/fa/pages/?cid=122645

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b]ادعاي جديد العربيه در رابطه با نيروگاه هسته اي بوشهر[/b]

به گزارش سرویس بین الملل جهان، جاسم العوضی زمین شناس کویتی با بيان اين ادعا به العربیه گفت: نیروگاه هسته ای بوشهر ممکن است بر اثر وقوع یک زمین لرزه در منطقه بوشهر که از لحاظ زمین لرزه یک منطقه فعال بشمار می رود تخریب یا کاملا منهدم شود. حصول این حادثه موجب انتشار فاجعه آمیز تشعشات می شود که کل منطقه را آلوده خواهد ساخت.



اين شبكه عرب زبان كه به "العبريه" نيز مشهور است، در ادامه خاطر نشان کرد که ایران یکی از فعال ترین مناطق زلزله خیز جهان بشمار می رود که به گفته کارشناسان این مساله به لحاظ وجود سلسله کوههای زاگرس که از لحاظ زمین لرزه یک سلسله فعالی بشمار می رود، می باشد.



العربیه با اشاره به زلزله 7/6 ريشتري بم افزود: تاکنون در سلسله جبال زاگرس زمین لرزه های ویرانگری رخ داده است که مهمترین آنها زمین لرزه بم در سال 2003 بود که موجب کشته شدن 31 هزار نفر شد. بوشهر نيز در خلال 150 سال اخیر سه بار بر اثر زمین لرزه تخریب شده است. اين ادعاها در حالي مطرح مي شود كه مقامات سازمان انرژي اتمي ايران، بازرسان آژانس و كارشناسان روسي بارها اعلام كرده اند كه نيروگاه بوشهر يكي از ايمن ترين نيروگاه هاي جهان است.



به گزارش خبرنگار جهان، پيش از سوختگذاري و انجام آخرين تست هاي نيروگاه بوشهر، هياتي از بازرسان نظام ايمني آژانس بين المللي انرژي اتمي به رياست "اولنا ميكلايچوك" كه رييس نظام ايمني هسته اي اوكراين است از نيروگاه بوشهر بازديد و اعلام كرد كه اين نيروگاه كاملا ايمن است.



گفتني است در بالاي محل نگهداري اين نيروگاه يك كره فلزي وجود دارد كه مانع از انتشار تشعشعات مواد هسته اي داخل آن خواهد شد.اين فضا سازي هاي شبكه مغرض العربيه در حالي صورت مي گيرد كه در روزهاي اخير مقامات غربي تلاش كردند تا با وارد كردن بد افزار "استاكس نت" بهره برداري كامل از اين نيروگاه را به تعويق بياندازند.



براساس اعلام مقامات ايراني از اواسط مهرماه مرحله سوختگذاري در نيروگاه بوشهر به اتمام رسيده و فعل و انفعلات درون رآكتور براي توليد انرژي آغاز مي شود. نيروگاه بوشهر در اواخر آبان و يا اوايل آذر با 40 درصد توان ظرفيت برق توليد خواهد كرد كه اين مساله تا پايان سال به 100 درصد خواهد رسيد.

http://www.jahannews.com/vdcau0n6049nee1.k5k4.html

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[b] رييس سازمان انرژي اتمي:
سوخت اصلي نيروگاه اتمي بوشهرنيمه دوم مهر در قلب راكتور قرار مي گيرد [/b]

'علي اكبر صالحي' يكشنبه شب در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا گفت: اكنون قلب راكتور شستشو داده شده و بسيار خوب كار مي كند.
رييس سازمان انرژي اتمي در پاسخ به سئوالي در باره علت تعويق زمان انتقال سوخت اصلي به قلب نيروگاه از نيمه اول مهرماه به نيمه دوم اين ماه، اظهار داشت: قبل از بارگذاري سوخت اصلي، پس از شستشوي قلب راكتور، فرآيند فعل و انفعالات فيزيكي آغاز و تستهايي انجام مي شود.
صالحي تصريح كرد: در فرآيند شستشو، نشت كوچكي در استخر جنب راكتور مشاهده و جلوي آن گرفته شد، همين نشت چند روزي فعاليتها را به عقب انداخت.
رييس سازمان انرژي اتمي تاكيد كرد: اين نشت برطرف شده است و قلب راكتور اكنون بسيار خوب كار مي كند و پانزده ميله سوخت مجازي نيز در قلب راكتور گذاشته و برداشته شده است.
صالحي در پاسخ اين سوال خبرنگار ايرنا كه آيا انتقال سوخت اصلي به قلب راكتور از نيمه اول مهر ماه به نيمه دوم اين ماه ارتباطي با ويروس رايانه اي استاكس نت دارد؟ تاكيد كرد: اين موضوع هيچ ارتباطي به اين ويروس ندارد.

http://www.irna.ir/NewsShow.aspx?NID=30002016

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.