Arash

لغو قراردادهای نظامی ، قبل از انقلاب یا بعد از انقلاب ؟

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

بر 14 تیر 1394 در 12:12 , alala گفت:

عملکرد سولیوان در سفارت آمریکا در ایران را مثبت ارزیابی می‌کنید؟ ‌به نظر شما اشتباهات او چه بود؟
همان‌طور که اشاره کردم او مدت کوتاهی بعد از انقلاب از ایران رفت. اما اگر منظور شما ارزیابی عملکرد او در تمام مدت ماموریتش در ایران، از زمان انتصاب تا زمان انقلاب و ترک ایران است، باید بگویم او هماهنگ با سیاست‌های راهبردی دولت آمریکا و پشتیبانی از شاه فعالیت می‌کرد که نمی‌توان آن را به‌نفع ایران، مثبت ارزیابی کرد. در ماه‌های آخر قبل از انقلاب در زمان نخست‌وزیری بختیار به درخواست او «اریک فون ماربد»، نماینده وزارت دفاع آمریکا به ایران آمد و با کمک سولیوان بسیاری از قراردادهای خرید اسلحه با ایران لغو شد. سولیوان در خاطرات خود می‌نویسد لغو این قرارداد ‌میلیون‌هادلار به سود آمریکا بود. از جمله اینکه چون ایران این قراردادها را لغو کرده، جریمه لغو آن را پرداخته است. در زمان او بود که نرم‌افزارهای تعبیه‌شده در هواپیماهای اف-14 را جدا کردند و به آمریکا فرستادند. مهم‌ترین بخش هواپیماهای اف-14 همین نرم‌افزارهای آن بود. در زمان او بود که وسایل بسیار حساس در پایگاه‌های شنود در بهشهر و کبکان را یا از ایران بردند یا تخریب کردند. در زمان او بود که آمریکایی‌هایی که ایران را ترک می‌کردند، 75 صندوق وسایل بسیار مهم و محرمانه را می‌خواستند به‌عنوان وسايل شخصی از فرودگاه مهرآباد خارج کنند، تیمی که از طرف من به‌عنوان معاون نخست‌وزیر در امور انقلاب در فرودگاه مستقر شده بود، از این کار جلوگیری کردند. اما باید همین‌جا اضافه کنم که او در گزارش‌های خود به وزارت امورخارجه آمریکا با صراحت و تحت هر شرایطی با سفر شاه به آمریکا مخالفت کرده بود و آن را به زیان روابط آمریکا با جمهوری اسلامی می‌دانست.
*

* ابراهیم یزدی

این بخش رو اگر ابراهیم یزدی گفته باشه که انگشت اتهام به سمت خودش میچرخه!

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

• مرور توسط کاربر    0 کاربر

هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.