Azarakhsh

چه كسي حاج رضوان را فروخت؟

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

سال 1986 در اوج فعاليت گروه هاي انقلابي اسلامي لبنان و در حالي كه نام لبنان گروگانگيري امريكايي ها و اروپايي ها را در خاورميانه تداعي و جنگ ايران و عراق سال هاي آخر خود را سپري مي كرد يك مامور عاليرتبه اداره كل امنيت خارجي فرانسه (DGSE) مقابل در اتاق يكي از هتل هاي مناطق شلوغ پاريس ايستاد و با احتياط و تاني در زد.
مرد لبناني ساكن اتاق كه چند روزي را در اين هتل به سر برده بود در را باز كرد و به كسي كه در زده بود گفت اتاق را اشتباه گرفته ايد. مامور فرانسوي پاسخ داد اشتباه نشده است ما مي دانيم پاسپورت شما جعلي است و شما عماد مغنيه هستيد بايد در مورد موضوع مهمي با شما صحبت كنيم. ظاهراً اين تنها موردي بود كه عماد مغنيه در تله نيروهاي امنيتي غربي گير افتاد. ماجرا از آنجا آغاز شده بود كه از يكي دو سال پيش CIA طي توافقي با دواير امنيتي ارتش لبنان يك دستگاه بسيار پيچيده و مدرن شنود و رصد مكالمات تلفني خاورميانه را در ارتفاعات لبنان كار گذاشت. گردانندگان اين ايستگاه اطلاعاتي با زبان هاي فارسي، فرانسه و عبري آشنايي داشتند. سازمان اطلاعات و امنيت لبنان نيز در عوض متعهد شد اطلاعاتي را كه از شنود مكالمات گروگانگيران به دست مي آورد با امريكايي ها مبادله كند. در همين اثنا يكي از صداهايي كه از سوي لبناني ها شناسايي شد و مدتي بود از پاريس با بيروت تماس داشت با نمونه صداي مغنيه همخواني داشت.
همكاري CIA و سازمان اطلاعات و امنيت ارتش لبنان به صورت تصادفي منجر به لو رفتن محل اقامت مغنيه يا حاج رضوان در پاريس براي DGSE شد. اما فرانسوي ها به رغم مخالفت امريكايي ها ترجيح دادند به جاي دستگيري، از مغنيه بخواهند هرچه زودتر خاك فرانسه را ترك كند. مغنيه در آن زمان متهم به قتل صدها امريكايي بود و محل اقامتش طبعاً براي اسرائيل هم لو رفته بود. فرانسوي ها نگران آن بودند كه نيروهاي عملياتي ويژه امريكا يا اسرائيل بدون هماهنگي با فرانسوي ها او را بربايند و پاريس متهم به تباني با آنان شود.
سال 1996 نيز ردي از مغنيه در يك كشتي پاكستاني در دوحه قطر يافته شد. عملياتي به نام Return ox براي دستگيري او طراحي شد. كاركشته ترين واحدهاي دريايي ناوگان پنجم امريكا مستقر در خليج فارس متشكل از كشتي ها و تكاوران اسكادراني از سه واحد ويژه آبي خاكي مستقل از يكديگر (Amphibious Squadron Three) به علاوه كماندوهاي واحد شناسايي با همكاري واحد هاي حرفه يي غواصان ماموريت يافتند با حمله يي برق آسا عماد مغنيه را كه در كشتي پاكستاني راهي دوحه قطر بود دستگير كنند. عمليات در آخرين دقايق كنسل شد چون واحدهاي اطلاعاتي نتوانستند حضور حتمي مغنيه را در كشتي تاييد كنند. با اين حال 12 سال بعد عماد در جلسه يي حضور يافت كه يك يا چند سازمان اطلاعاتي از قبل جزئيات زمان و مكان ورود و خروج او را شناسايي كرده بودند. از آنجا كه مغنيه اين بار "قطعاً " و به طور استثنايي در تور تيم شكار قرار گرفته بود گفته مي شود چند بمب در يكي از خيابان هاي كفرسوسه كار گذاشته شد تا اگر بمب اول منجر به كشتن او نشد از انفجارهاي بعدي خلاصي نيابد. انيس نقاش دوست نزديك مغنيه كه در مراسم تغسيل و تدفين او حضور داشته و جنازه وي را ديده است مي گويد برخلاف آنچه مي گويند بمب در پشتي بالاي سر صندلي او كار گذاشته نشده بود. بمبي قوي و بسيار دقيق كه از مواد خاصي ساخته شده بود مقابل پاجروي مغنيه كار گذاشته شد. اين بمب همانند ترور حريري يك محله را ويران نكرد ولي از مدلي بود و طوري ساخته شده بود كه موج انفجار خود را با هزاران گلوله پلاستيكي فقط به سمت اتومبيل مغنيه شليك كرده است. انيس نقاش مي گويد تكنيك كار گذاشتن بمب و گلوله هاي به كار رفته در مواد آن اسرائيلي است.
از سال 1983و پس از كشته شدن بيش از350 نفر در انفجار مقر تفنگداران امريكايي، سفارت امريكا و محل اقامت سربازان حافظ صلح فرانسوي نام مغنيه در كنار شبحي به نام جهاد اسلامي همواره مطرح بود. در حالي كه همه دستگاه هاي اطلاعاتي امنيتي خاورميانه به علاوه موساد و CIA هيچ ردي از او نداشتند اين شبح، مديريت بحران گروگانگيري لبنان را بين سال هاي 1982تا 1992 به عهده داشت كه طي آن 96 نفر از21 كشور به گروگان گرفته شدند كه 25 نفر آنها امريكايي بودند. از قضا ويليام باكلي رئيس CIA در خاورميانه يكي از اين گروگان ها بود كه جان سالم به در نبرد. مغنيه هفته دوم ماه ژوئن 1985 حوالي ظهر با دوستانش از عبور مي كردند كه به او اطلاع داده شد بليت او براي پرواز به مالزي آماده شده است. او پس از چند توقف از آتن سردرآورد. همان روز پرواز 847 TWA به مقصد رم ربوده شد و براي سه روز بين بيروت و الجزيره سرگردان بود.
يك مسافر امريكايي پرواز كشته شد و پس از چند روز 39 نفر از مسافران به عنوان گروگان ناگهان در محله هاي جنوب بيروت ناپديد شدند.
طي يك معامله گروگان ها به ارتش لبنان تحويل و دو هفته بعد در دمشق آزاد شدند، اما در ازاي آزادي آنان اسرائيل 735 زنداني شيعه لبناني را آزاد كرد. براي حدود ده سال گروگان هاي اروپايي و امريكايي در لبنان با زندانيان فلسطيني و لبناني مبادله شدند. ولي باز هم عكس يا ردپايي از عماد مغنيه پيدا نشد كه با سايه انگشت هاي خود گروگان مي گرفت و آنها را معامله مي كرد. اساساً نام و رد مغنيه از همه دفاتر و دواير اداري لبنان پاك شده است و عملاً كسي با چنين مشخصاتي در اسناد رسمي وجود ندارد.
عماد مغنيه هرگاه از يك در وارد مي شد از در ديگر خارج مي شد، هيچ گاه قرارهاي خود را با تلفن هماهنگ نكرد، در هيچ مصاحبه يي حضور نداشت، ماشين خود را هر روز عوض مي كرد و به جز چند نفر از نزديكان كه به آنان اعتماد داشت كسي در جريان رفت و آمد او قرار نمي گرفت. تقريباً روزهاي زندگي خود را بين بيروت تقسيم كرده بود و هيچ گاه دو بار در يك خانه ساكن نمي شد.براي تشكيلات امنيتي حزب الله عماد مغنيه به عنوان فرمانده عمليات برون مرزي تشكيلات فقط تداعي كننده سكوت بود و عملاً سال ها بود كه هيچ منبع و مقام حزب الله اشاره يي به نام او نداشته است.با اوصافي كه گفته شد به تدريج اين حقيقت وحشتناك شكل مي گيرد كه چه كسي يا كساني پشت پرده ترور مغنيه قرار دارند؛ حقيقتي كه از خود ترور هولناك تر است.

*نقش سوريه
بمب گذاري در خياباني كه سازمان اطلاعات و امنيت سوريه در آن قرار دارد سوري ها را پيش از هر كشور ديگري در مظان اتهام قرار مي دهد. دولت سوريه در حال حاضر به شدت در معرض فشار بين المللي قرار دارد و پرونده ترور رفيق حريري در آستانه بازگشايي قرار دارد. مشاركت دمشق در ترور احتمالي مرد شماره دو حزب الله اين رژيم را در معرض خطري جدي قرار مي دهد كه مقابله با آن از توان ملي اين كشور خارج است. دمشق همواره در معرض اين اتهام قرار داشته است كه بازيگر نقش هايي است كه تهران يا حزب الله سناريوي آن را تدوين مي كنند. همين امر بر آسيب پذيري دمشق براي مشاركت يا مداخله در شهادت مغنيه مي افزايد. از سويي مداخله سوريه لزوماً به مفهوم كار گذاشتن بمب بر سر راه عماد مغنيه نيست. افشاي هويت مغنيه يا حتي افشاي مبادي ورودي مغنيه براي موساد و كساني كه روابطي با موساد دارند تفاوت چنداني با انفجار بمب بر سر راه او ندارد. اگر چند نفر از عالي ترين مقام هاي امنيتي سوريه و بشار اسد بر سر شكار مغنيه به توافق نرسيده باشند، بعيد نيست عواملي از تشكيلات امنيتي سوريه كه در جريان هويت و حضور مغنيه قرار داشتند همزمان براي تشكيلات امنيتي ديگري نيز جاسوسي كرده باشند. با اين حال يك نكته احتمال مداخله سوري ها را كمرنگ مي كند و آن اينكه بنابر برخي شواهد مقام هاي سوري تا فرداي انفجار از هويت كسي كه در انفجار اتومبيل ترور شده بود، اطلاعي نداشتند. ظاهراً چند نفر از نظاميان حزب الله نيز كه او را در جلسه با جهاد اسلامي همراهي مي كردند نمي دانستند يكي از همراهان شان فرمانده عمليات برون مرزي تشكيلات حزب الله است. به گفته انيس نقاش همراهان مغنيه در وهله اول فقط در اين حد مي دانسته اند كه فرد مورد نظر از فرماندهان نظامي حزب الله است. با اين حال كساني كه آن بمب ويژه را در مسير عماد مغنيه كار گذاشتند دقيقاً مي دانستند هويت اصلي آن كسي كه با اوراق شناسايي جعلي در دمشق توقف كرده چه بوده است.
واقعيت تكان دهنده تر پشت شهادت مغنيه اين است كه اگر بتوان مرد مخفي تشكيلات امنيتي حزب الله را كه سال هاست هيچ عكسي از او در جايي ديده نشده شكار كرد، قطعاً مي توانند به سيد حسن نصرالله رهبر حزب الله و خالد مشعل رئيس شاخه سياسي حماس نيز كه در دمشق اقامت دارد دست يابند.. چندين ماه پيش بمب افكن هاي اسرائيلي بدون اينكه شناسايي شوند موفق به بمباران يك مركز فعاليت اتمي سوريه شدند. بمباران فوق و ترور مغنيه موجب شرمندگي نظام سياسي بشار اسد شده است.
بنابر اطلاعاتي كه شبكه خبري الجزيره آن را ارائه كرده است سه نفر از اعضاي موساد كه دونفر از آنان پاسپورت جعلي يكي از كشورهاي دوست داشته اند يك روز قبل وارد سوريه شدند و پس از انجام ترور بدون هيچ مانعي خاك سوريه را ترك كردند. در صورتي كه فقط بخشي از اخبار و اطلاعات فوق صحت داشته باشد مي توان به اين نتيجه رسيد كه در حال حاضر سوريه ناامن ترين كشور خاورميانه براي فعالان سياسي و به عبارتي بارانداز دستگاه هاي امنيتي براي شناسايي و خريد و فروش مقام هاي امنيتي است.

* اسرائيل و احتمال ترور حاج رضوان
در صورتي كه اسرائيل مسوول شهادت مغنيه باشد در آن صورت موساد توانسته است با شكستن سيستم حفاظت اطلاعات حزب الله عملاً در حزب الله نفوذ كند. حزب الله بخش ويژه اي براي تامين محافظان، حفاظت از مسوولان، حفاظت از سيستم اطلاعاتي و جمع آوري اطلاعات براي تشكيلات خود دارد .برخي منابع معتقدند رسوخ به دستگاه اطلاعات و امنيت سوريه سال هاست كه انجام شده و شايد رسوخ احتمالي به تشكيلات امنيتي حزب الله از آن طريق صورت گرفته باشد. هرچند نحوه بمب گذاري و مواد منفجره به كار گرفته شده از ديد برخي شكي باقي نمي گذارد كه موساد تكمه الكتريكي فعال شدن سوييچ بمب را فشار داده است .

* حزب الله
گره ترور رفيق حريري و شمار ديگري از سياستمداران لبنان هنوز گشوده نشده است. شهادت مغنيه به عنوان عالي ترين مقام اطلاعاتي امنيتي جهان عرب گره ديگري بر بحران هاي كور خاورميانه افزود. دامنه اين بحران سوريه، لبنان و حزب الله را رها نخواهد كرد و شايد تاريخ سياسي سياسي سوريه - لبنان و روابط آنها با اسرائيل را از اين به بعد، بايد به قبل و بعد از شهادت مغنيه تقسيم كرد.

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8705150284

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=brown]با تشکر از آذرخش خان، به بخش جنگ آوران انتقال یافت.[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بعيد نيست خود بشاراسد و دولت سوريه در اين جنايت دست داشته باشن.هر چي باشه اين

سوريا هم بعثي هستن و اعتقاد ديني درست و حسابي ندارن.در دوران جنگ هم بيشتر به علت

رقابت با صدام بود كه به ما كمكهاي مختصري ميكردن.

اگه يادتون باشه درست بعد از ترور شهيد مغنيه بود كه سوريه و اسراييل در مورد مذاكرات صلح

حرفهايي مطرح كردن.احتمال داره خود سوريها با ترور شهيد مغنيه قصد داشتن چيزي براي

معاوضه با اسراييل داشته باشن.شايد هم فقط همكاري كردن.

خدا تمام خائنين داخلي و دشمنان خارجي رو نابود كنه.انشاالله

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
رایش مارشال عزیز ماجرای حزب بعث سوریه با عراق تفاوت اساسی دارد. درست است که بنیانگذار حزب بعث در عراق البته از نظر ایدئولوژیک میشل عفقل سوری بود منتهی ایدئولوژی این دو حزب با هم میتوان گفت کاملا متفاوت است. حزب بعث در عراق بویژه از به قدرت رسیدن صدام ملعون به شدت منحرف شد و تمام امکانات آن برای منافع این شخص صرف شد و از نظر اقدامات روانی علیه ایران نیز از این دوران به شدت فعالیتها افزوده شد و به نوعی حزب بعث عراق از راه ابتدایی که طی میکرد به حزبی منحصرا ضد ایرانی تبدیل گشت.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در مورد تفاوت اساسي بين حزب بعث سوريه و حزب بعث عراق حق با شماست ولي اگر

نگاهي به رفتار حكومت سوريه بندازيم متوجه ميشيم كه هر دو شاخه‌ي بعث در يك مساله

مشترك هستند و اون جدايي اعتقادات مذهبي از سياسته و از همينجا ميشه گفت كه از

سوريه هر كاري برمياد.مگه پدر همين بشاراسد(حافظ اسد) نبود كه تعدادي از نيروهاي حزب

الله رو هنگام دعا خواندن محاصره و شهيد كرد؟اونم فقط براي قدرتنمايي.البته اون موقع هنوز

حزب الله به نيرومندي امروز نبود.

سوريه از نظر مادي كشور فقيريه و منابع خاصي هم نداره.تنها درآمد سوريه توريسم هست.در

اين چند سال هم فقط به خريد سلاح و جنگهاي پياپي با اسراييل مشغول بوده و در تمام جنگها

هم شكست خورده.چه به تنهايي(مثل سال1983) چه با كمك بقيه‌ي اعراب.مردم در اين سالها

به شدت فقير شدند و حاصل تمام خريدهاي سوريه صرفا شكست بوده. تحريمهاي نظامي و

اقتصادي بعلاوه‌ي جنگهاي بي نتيجه فقط ميتونه باعث فقر بشه.در نتيجه مردم دچار نوعي ياس

و نااميدي هستن ولي بخاطر سيستم امنيتي سوريه (كه از نظر شدت عمل،فرقي با عراق

دوران صدام نداره) جرات اعتراض هم ندارند و تمام اينها باعث بروز مشكلات جدي خواهند شد.

شما فرض كنيد چندين ساله كه فقط شكست خورديد،تحريم هستيد،ديكتاتوري بالا سرتونه

فشار اقتصادي وحشتناك بهتون وارد ميشه و ...

از مردمي كه اعتقادات ديني محكمي ندارن و از نظام سياسي كشورشون متنفرن چه انتظاري

بايد داشته باشيم؟در تمام دوران جنگ تحميلي اگر اعتقاد به اسلام و امام(ره) نبود ما دوام

نمياورديم.حالا شما وضع سوريه رو ده برابر بدتر از وضع سابق ما در نظر بگير بعلاوه‌ي نبود

پشتوانه‌ي اسلامي.

اوايل انتخاب اوباما بود كه بشاراسد در پيام تبريك خودش حسابي از هدف اوباما و راه انساني

اون (سقف داره پايين مياد) تعريف و تمجيد كرد.به نظر مياد خود بشاراسد هم از وضع فعلي

خسته شده و دلش ميخواد با از ما(ايران) بهترون بپره.همونطور كه گفتم از آدمي كه اعتقاد ديني

درستي نداره ممكنه هر خيانتي به اسم سياست بربياد.گذشته از اين همسر بشاراسد(اسما

اسد) زن غربزده‌اي هست و تمايل شديدي به اصلاح وضعيت كشورش داره(درست مثل اصلاح

طلبان خودمون) و بشار هم تا جايي كه ميدونم خيلي تحت تاثير همسرشه(زن ذليله بيچاره).

بعد از اينكه شهيد مغنيه ترور شد دولت اسراييل پيشنهاد گفتگو به سوريه داد و نماينده‌هاي

آمريكا پشت سر هم به دمشق سفر كردن.چند ماه پيش بشاراسد به عربستان رفت و ملك

عبدالشيطان سوسمارخور حسابي بهش حال داد.

حافظ اسد يك مرد خودساخته‌ي نظامي بود و هرچي باشه يه رهبر بود.قرار بود پسر بزرگتر حافظ

اسد رهبر آينده باشه كه به شكل مشكوكي كشته شد.پس از سر ناچاري بشاراسد كه يك

پزشك جوان بود به جانشيني پدر انتخاب شد.كسي كه اصلا در خط سياست نبود.

احتمالا بشار قصد داره با نزديك شدن به غرب از بار مشكلات اقتصادي و امنيتي كشورش كم

كنه و از دست اعتقادات و اهداف پدرش خلاص بشه.ولي كشوري كه سابقه‌ي حمله به

اسراييل رو داره نميتونه به اين سادگي با غرب كنار بياد.پس لازمه يه شيرين كاري غير منتظره

انجام بده و غرب و اسراييل رو سورپرايز كنه.چه كاري بهتر از كشتن دومين نفر تشكيلاتي كه

(بعد از ايران)مهمترين تهديد براي اسراييل محسوب ميشه؟

اينا يعني چي؟يعني احتمالا بشار جان با ترور شهيد مغنيه قصد داره از ما دور و به غرب نزديك

بشه.

خدا حيله‌ي تمام دشمنان رو به خودشون برگردونه انشاالله.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مقايسه حزب بعث سوريه با عراق..............و همچنين مقايسه اونا با گروه هاي داخل ايران اشتباهههههه

الان حكومت هاي پاكستان و افغانستان هم جمهوري اسلامي هستن.........اما نميشه اونا رو با ايران همسنگ دونست
يا مثلا چين كمونيست با شوروي حيلي تفاوت داشتند........

سوريه كشوري بود كه برخلاف تمام كشور هاي عربي در جنگ ايران و عراق طرف ايران رو گرفت.......و غير از فروش اسلحه به ايران..........................در زماني كه تمام دول عربي به عراق وام و كمك بلاعوض اقتصادي ميدادند...........سوريه خط لوله انتقال نفت عراق به مديترانه رو مسدود كرد...
البته اوايل ليبي هم بود..جالبه كه اولين كشوري كه انقلاب ايران رو به رسميت شناخت ليبي بود كه همون 12 بهمن روز ورود امام خميني ( ره ) حكومت انقلابي امام رو به رسميت شناخت..اما بعدها طرف صدام رو گرفت

و آخرين كشور عربي كه هنوز در حال جنگ با اسراييله همين سوريه است

در مورد سياست خارجي .................معلومه كه يه كشور بدون ارتباط با دنيا و بالاخص همسايگانش نميتونه پيش بره
خود مقامات ايران هم به عربستان سفر ميكنن......احمدي نژاد هم براي اوباما پيام تبريك فرستاد

راستي بشار اسد جز گروه هاي علوي مذهب هستش..كه شاخه اي از تشيع هستن

ما همين الان هم با آمريكا يا هر كشور ديگه اي در مورد منافع مشترك ممكنه كه گفتگو داشته باشيم . ...و عجيب هم نيست

نبايد نقش مهم سوريه رو در جنگ تحميلي ناديده بگيريم

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مساله‌ي حافظ اسد با پسرش فرق داره.ولي يادتون نره كه سوريه هم در راه خدا به ما كمك

نميكرد نفت ميگرفت و سلاح ميداد.در تفكر بعثي دين جايگاهي نداره و صرفا عربيت مهمه.

درسته كه حافظ اسد ،جنايات صدام رو مرتكب نشد ولي در برخورد با مخالفان بسيار خشن بود.

در هر خيابان يك دفتر اطلاعاتي حزب بعث قرار داره و مردم شديدا تحت كنترلند.

ضمنا ميشل عفلق خودشم مسلمون نبود كه بخواد مسايل ديني(اونهم اسلام) رو وارد

سياست كنه.بعثي‌ها چيزي بين سوسياليسم و ناسيوناليسم هستن ولي در عراق جنبه‌ي

ناسيوناليسم بيش از سوسياليسم مورد توجه قرار داشت و بخاطر دشمني ديرينه‌ي عراقيها با

ايرانيها،ايران بزرگترين دشمن عراق معرفي ميشد.چه بسا اگر عراق با ايران مرزي نداشت و با

اسراييل هم مرز بود اين دشمن بزرگ اسراييل ميشد نه ايران.

البته شخصيت حافظ اسد هم با صدام تفاوت داشت و شخصا انسان تحصيلكرده،منظم و يك

نظامي واقعي بود.بر عكس صدام كه يك جوان جاني و وحشي بود كه با خيانت به رفقايش به

رهبري حزب بعث رسيد.

در مورد شيعه بودن خانواده‌ي اسد حرفي كه ميشه زد اينه كه شاه ايران هم مثلا شيعه بود و

حتي به سفر حج هم رفته بود(البته در سفر حج واجب،نه موهاش رو تراشيد و نه حلقه از

انگشت بيرون آورد).خانواده‌ي اسد قيد ديني خاصي ندارن و حتي حجاب رو هم رعايت نميكنن

چه برسه به مسايل ديگه.پس نميشه گفت چون از علويان هستن حتما شيعه هم هستن.

چون هنوز مسلموني خودشون رو ثابت نكردن.اگر به ادعا باشه كه ملك عبدالشيطان خودشو

خادم حرمين شريفين ميدونه ولي با هر زن(عموما غربي) دست ميده و از نوشيدن شراب با

جرج بوش احساس افتخار هم ميكنه!

من هرگز به سوريه‌ي بعد از حافظ اسد خوشبين نيستم و احتمال ميدم يه روزي ما رو به رفع

چندتا تحريم و كمك مالي بفروشن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.