davood313

خوابی که برای لبنان تعبیر نشد!!!

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

پس از فروکش کردن حوادث لبنان،اکنون در میان رسانه ها تحلیل ها وبررسی هایی است که در مورد چگونگی،اجرا و پشت صحنه ی این حوادث انجام می گیرد.این تحلیل نیز در این فضا ی رسانه ای صورت گرفته است.تحلیلی که در پایان هشدار از اجرای سناریوی دیگری در ادامه ی این حوادث می دهد(این مطلب مربوط به 2روز پیش است که به نظرم تاکنون در سایت قرار نگرفته است)

سناريوي‌هاي متعددي از آغاز جنگ در بيروت و پشت پرده‌هاي آن نقل کرده‌اند. برخي آن را ورود ناخواسته طرف‌ها و به ويژه حزب‌الله به جنگ مي‌دانند و برخي ديگر آن را حساب شده مي‌بينند، اما همه اين سناريوها در يک نقطه مشترکند و آن «‌وادار ساختن حزب‌الله به جنگ است‌» تا با ورود مقاومت به جنگ داخلي، پرونده‌اش را به طور کامل ببندند.

بر پايه اطلاعات دقيق و موثق، يکي از سناريوها، سناريويي است که بنا بر آن، «‌فرماندهي حزب‌الله لبنان در ضاحيه جنوبي بيروت‌» به محاصره درمي‌آمد و نظام و ساختار اين نيرو به طور کامل از بين مي‌رفت:

در آستانه شصتمين سالگرد تشکيل اسرائيل و براي يک «‌اقدام بزرگ زلزله‌وار‌» در خاورميانه و تلافي شکست جنگ سي و سه روزه، دو سناريو پس از ترور حاج عماد مغنيه «‌حاج رضوان‌» عليه حزب‌الله تدارک ديده مي‌شود. در سناريوي نخست، ترور سيد حسن نصرالله (در ششم ارديبهشت) طراحي مي‌شود که همکاري امنيتي يک مجموعه لبناني با طرف اسرائيلي را در پي داشته است. اين طرح تنها چند روز پيش از اجرا توسط شبکه امنيتي حزب‌الله، لو مي‌رود.

منابع اسرائيلي، زمان لغو اين عمليات را تنها پنج روز پيش از اجرا اعلام کرده‌اند. شبکه اطلاعات و امنيت حزب‌الله «‌عوامل لبناني شرکت کننده‌» در اين عمليات را شناسايي مي‌کنند و همين امر، موجب کشف و شناسايي برنامه دوم عليه حزب‌الله مي‌شود. حزب‌الله لبنان نتايج تحقيقاتش را به نيروهاي هم‌پيمانش اعلام مي‌کند و هماهنگي لازم براي رويارويي با طرح دوم نيز آغاز مي‌شود.
اکنون حزب‌الله دانسته که لبنان در آستانه يک جنگ فراگير است.

بخشنامه و مصوبه دولت لبنان براي مخالفت قانوني با شبکه مخابراتي مقاومت اسلامي «‌حزب‌الله‌» و برکناري «‌سرتيپ وفيق شقير‌» از رياست امنيت فرودگاه که از نيروهاي مورد اعتماد حزب‌الله است، اعلام مي‌شود. بر پايه اين مصوبه، همه افرادي که به هر شکلي در راه‌اندازي و به‌کارگيري سيستم مستقل مخابراتي حزب‌الله دست داشته‌اند، تحت عنوان اخلال به نظام دولت و مصالح عمومي مورد پيگرد قوه قضائيه قرار مي‌گيرند. پيگيري اتهام دخالت حزب‌الله در فرودگاه بين المللي رفيق حريري بيروت نيز در دستور کار دولت لبنان قرار مي‌گيرد و به اين ترتيب، حزب‌الله رسما به عنوان يک متهم در برابر نهادهاي قانوني لبنان خواهد بود.

بنابراين، از پيش روشن است که اين اقدامات، منجر به واکنش حزب‌الله خواهد شد، زيرا يکي از سه استوانه‌هاي اصلي ساختار نظام مقاومت اسلامي در لبنان را از دست خواهد داد.

وليد جنبلاط، عضو برجسته مخالفان حزب‌الله، آغازگر جنگ تبليغاتي «‌اعلام مصوبه دولت‌» درباره نظام مخابراتي ـ ارتباطي حزب‌الله و موضوع فرودگاه بيروت است. زماني اين كار انجام مي‌شود که لبنان در آستانه يک اعتصاب سراسري است. اعتصاب آغاز و همزمان مصوبه دولت از سوي «‌وزير تبليغات يا همان سخنگوي دولت لبنان‌»، يعني غازي عريضي، اعلام مي‌شود.

در اين روز، برخي از نيروهاي شبه نظامي وابسته به جناح 14 مارس (نيروهاي المستقبل وابسته به سعد حريري) به سوي اعتصاب‌کنندگان در خيابان‌ها تير‌اندازي مي‌کنند و تعدادي مجروح مي‌شوند.
همزمان با اين تحولات، حزب‌الله لبنان در اطلاعيه‌اي از کنفرانس مطبوعاتي سيد حسن نصرالله، ‌دبير کل حزب‌الله‌، خبر مي‌دهد.

سيد حسن نصرالله، عصر روز پنجشنبه (هفته گذشته)، مواضع حزب‌الله را در برابر اقدامات دولت بيان کرده و اعلام مي‌دارد، «‌پيگرد عوامل اجرايي شبکه مخابراتي حزب‌الله و آسيب رساندن به اين سيستم ارتباطي به منزله جنگ عليه مقاومت اسلامي لبنان است و از اين لحظه به بعد، حزب‌الله در برابر هر اقدامي، متناسب با آن واکنش نشان مي‌دهد‌».

کمتر از نيم ساعت پس از پايان سخنان سيد حسن نصرالله، درگيري‌هاي مسلحانه در بيروت در «‌کورنيش المزرعه‌» و «‌الطريق الجديده‌» و همچنين سناريوي اصلي آغاز مي‌شود؛ اين سناريو چيست؟ اين همان سناريوي دوم است:

جنگ بين حزب‌الله و نيروهاي وابسته به المستقبل آغاز مي‌شود. اين نبرد رکن اساسي جنگ بين شيعه و سني است و فضاي نبرد جدي در لبنان و در نقاط گوناگون آن بين طايفه شيعه و سني شکل مي‌گيرد. همين امر موجب دو تحول در شهر طرابلس در شمال لبنان مي‌شود؛ نخست اين که شبه‌نظاميان اهل سنت وابسته به حريري، شهر را در سيطره خود مي‌گيرند و دوم آن که «‌ارتش لبنان با گرايش سني‌» با پيوستن به شبه نظاميان سني، وارد جنگ طايفي مي‌شود و با همه امکانات به سوي بيروت حرکت مي‌کند. سپس نبرد اصلي در منطقه جبل، منطقه دروزي نشين آغاز مي‌شود. در اين منطقه، همه مناطق درزوي‌نشين مانند «عاليه»، «الشويفات»، «تله 888»، «عيتات»، «المعروفيه» و «وادي شحرور» تا «عرمون» و «بشامون» و سپس تا «خلده»، به کنترل نيروهاي وابسته به وليد جنبلاط درمي‌آيد.

روستاهاي مسيحي در جبل مانند «عين السيده»، «عين الرمانه» و «سوق الغرب» نيز تحت کنترل نيروهاي شبه نظامي حزب سوسياليستي وليد جنبلاط درمي‌آيد. در اين حملات، روستاي کيفون به عنوان اصلي‌ترين پايگاه حزب‌الله در جبل، در آغاز نبرد‌ها به تصرف نيروهاي جنبلاط درمي‌آيد و اين سيطره نظامي تا خط ساحلي تا «‌الناعمه‌» امتداد مي‌يابد و سپس با وارد کردن سلاح‌هاي سنگين و آتش‌باري توپخانه‌ها از جبل، دو راه اصلي بيروت يعني «‌راه بيروت ـ دمشق‌» و «‌راه بيروت ـ صيدا‌» قطع شده و فرماندهي حزب‌الله در بيروت و به شکل دقيقتر در «‌ضاحيه جنوبي‌» به محاصره درمي‌آيد. اين محاصره با ورود شبه‌نظاميان و نيروهاي الحاقي ارتش متشکل از نيروهاي اهل سنت از شمال در طرابلس به سوي بيروت کامل مي‌شود.

به اين ترتيب، نيرويي در حدود بيست هزار نفر عليه حزب‌الله وارد جنگ مي‌شوند که بخش اعظم آن از منطقه دروزي نشين شوف است. رسانه‌هاي تبليغاتي همسو با مخالفان حزب‌الله نيز «‌جو درگيري شيعه و سني‌» را تشديد مي‌کنند تا امکان بسيج بيشتري از مخالفان حزب‌الله در جنگ فراهم شود.

با افزايش قدرت نظامي حزب‌الله در بيروت و کنترل کامل بر بخش غربي بيروت، دولت لبنان از دولت‌هاي عربي و جامعه بين‌الملل كمك مي‌خواهد و بنا بر اقداماتي از پيش تعيين شده در شوراي امنيت، دولت آمريکا پس از استقرار دوباره نيروي دريايي خود در برابر سواحل بيروت، دستور آتشباري ناوگان دريايي خود به سوي مواضع حزب‌الله در ضاحيه را صادر مي‌کند تا حزب‌الله در مرکز فرماندهي‌اش در بخش جنوبي بيروت زمينگير و سپس نابود شود. با اين كار، مقاومت اسلامي در مرکز متلاشي و اين مجموعه منسجم به دو تکه؛ يکي در بيروت و ديگري در جنوب تقسيم مي‌شود که ديگر امکان بازسازي نخواهد يافت.

پايان اين سناريو، خلع سلاح حزب‌الله به بدترين تراژدي ممکن است تا همزمان با خلع سلاح، نابودي کامل آن را در پي داشته باشد. اين نيرو با نام يک حزب طايفي و افراطي مورد هجوم همه جانبه داخلي و منطقه‌اي قرار مي‌گيرد. همزمان با اين طرح و بسته شدن فرودگاه بيروت تا مدت زمان نامعلوم، فرودگاه «‌القليعات‌» در شمال به سرعت راه‌اندازي مي‌شود تا فرود هواپيماها و از جمله هواپيماهاي لجستيک آمريکا براي کمک به طرف‌هاي درگير عليه حزب‌الله فراهم شود.

«القليعات» درست در دو کيلومتري جايي است که قرار بوده تا پايگاه نظامي آمريکا در آن بنا شود و اين همان جايي است که در سال 1982، آرييل شارون از بشير جميل، رئيس‌جمهور وقت خواست تا فرودگاهي در آن بنا شود. وجود القليعات در يک منطقه سني‌نشين در نزديکي شهر عکار، از نظر آمريکايي‌ها، يک امتياز است. در معادله توازن قوا در سناريوي دوم نيروهاي مسيحي مخالف حزب‌الله به دليل استقرار در شرق بيروت، از معادله نظامي به دورند و نيروهاي مسيحي متحد با جنبلاط و سعد حريري به منزله عقبه آنها قرار مي‌گيرند.

اما اين سناريو شکست مي‌خورد:
ائتلاف مخالفان و متحدان حزب‌الله به صورت مشترک در پنجشنبه شب گذشته در بيروت، به سرعت استقرار مي‌يابند. همه پايگاه‌هاي وابسته به سعد حريري سقوط مي‌کند و از همه مهمتر، وليد جنبلاط و سعد حريري در محل اقامتشان در «‌قريطم‌» و «‌کلمانصوه‌» به محاصره درمي‌آيند. جنبلاط که قرار بود در جبل در «‌المختاره‌» استقرار يابد و از آنجا، فرماندهي عمليات را به عهده گيرد، در بيروت زمينگير مي‌شود. ائتلاف مخالفان در جبل (مناطق دروزي نشين) با برنامه پيشين به سرعت مستقر مي‌شوند و فرماندهي مشترک نيروهاي وابسته به جنبلاط در همان ساعات اوليه، قدرت عمل خود را از دست مي‌دهد.

با خروج ارتش از بين درگيري‌ها و بازگشت به پادگان‌ها و دستور فرماندهي ارتش مبني بر دخالت نكردن مستقيم در درگيري‌ها، طرح جدايي افسران سني ارتش در شمال لبنان و شهر طرابلس با شکست روبه‌رو مي‌شود و طرح ايجاد شکاف طايفي سني و شيعه در ارتش و حرکت به سوي بيروت از طرابلس نيز به کلي از بين مي‌رود.

در پي آغاز درگيري و تعطيلي روزنامه المستقبل، راديو اذاعه الشرق و تلويزيون المستقبل وابسته به جريان سعد حريري، بازوي رسانه‌ايي جنگ طايفي شيعه و سني، با دخالت روحانيون اهل سنت و شيعه، روند تبديل درگيري‌ها به ايجاد جنگ شيعه و سني نيز با شکست روبه‌رو مي‌شود. نيروهاي ائتلاف مخالفان به سرعت خيابان‌هاي بيروت را تا کاخ نخست‌وزيري در تسلط مي‌گيرند و براي جلوگيري از بروز فتنه طايفي، به سرعت مراکز تحت تسلط خود را به ارتش تحويل مي‌دهند؛ كاري حساب شده که فرضيه ايجاد جدال و درگيري نظامي بين ارتش و مخالفان را نيز به کل متلاشي کرد.

اکنون درگيري‌هاي متفرقه در منطقه جبل و طرابلس جريان دارد و انتظار مي‌رود اين روند همچنان ادامه يابد. دولت سينيوره با فشار ائتلاف مخالفان، پذيرفته است تا دو مصوبه گذشته خود، پيرامون شبکه مخابراتي و تغييرات در امنيت فرودگاه را پس بگيرد، هرچند تا کنون و با نام «‌گفت‌وگوي اوليه با هيأت وزراي خارجه اتحاديه عرب‌» و حد نصاب نرسيدن هيأت وزرا، اين اقدام رسمي را انجام نداده است.

بازگشت ناوگان «‌يو.اس.اس.کول‌» آمريکا به سواحل لبنان، بار ديگر، خوشحالي را در چهره دولت نمايان ساخت، اما ارتش لبنان در يک موضع ملي، پذيرفته است که موضوع شبکه مخابراتي حزب‌الله را به گونه‌اي حل خواهد نمود که هيچ‌گونه آسيبي به مقاومت اسلامي لبنان وارد نشود و دستور بازگشت «‌سرتيپ وفيق شقير‌» به رياست امنيت فرودگاه را نيز صادر کرده است. در همين حال، ارتش به منظور استقرار نظم و آرامش، براي برچيدن بساط شبه‌نظاميان در بسياري از نقاط متشنج مستقر شده است.

با اين همه و به رغم شکست دو سناريوي ايجاد «‌فتنه در لبنان‌»، برخي امور، نشان از سناريويي ديگر دارد که مي‌توان آن را «سناريوي سوم» ناميد که عوامل اجرايي جديدي خواهد داشت؛ تعطيلي سفارت عربستان در بيروت و خروج سفير «‌عبدالعزيز خوجه‌» و کارکنان اين سفارت از راه دريا از لبنان و وصول ناوگان «‌يو.اس.اس.کول‌» آمريکا، چه بسا نشانه‌هايي بر سناريوي سوم باشد.

http://www.tabnak.ir/pages/?cid=10666

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آقا شرمنده که اینو میگم ولی من این چند وقته سرم شلوغه و اصلا در جران امور نیستم 1کی میتونه بگه الان وضعیت حزب الله چجوریه و گروه مخالفش در چه وضعی هستن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فرهود جان بسيار زيبا مختصر و پرمعني گفتي ، من هم اميدوارم ارتش ملي لبنان پيروز بشه .

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوست عزيز موضوع رو كاملا شفاف به من توضيح داديد .. شكست دو سيناريو يا بيشتر از دو سناريوى اسراييلى آمريكايى در لبنان اين رو ثابت ميكنه كه اسراييل بدون حمله ايران هم نابود خواهد شد. جبهه ما هم شكست ناپذير خواهد ماند به اميد خدا icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بنده هم امیدوارم ارتش ملی لبنان قوی و پیروز باشد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

فرهود جان بسيار زيبا مختصر و پرمعني گفتي ، من هم اميدوارم ارتش ملي لبنان پيروز بشه .



پرويز عزيز ٬ خوشحالم كه دوباره نظرات شما را ميخوانم ( چند وقتي بود كه خبري از شما نبود )

ارتش ملي لبنان اگر بخار داشت موقعيكه اسراييل ٬ لبنان را داشت شخم ميزد و اسراييل به بهانه آزادكردن 2 سرباز به كشورشون تجاوز كرده بود ( مسخره است icon_cheesygrin ) ٬ كار اصلي شو كه وظيفه هر ارتشي است ٬ انجام ميداد . نه اينكه در جنگي كه لبنان مورد تهاجم كشور ديگري قرار گرفته است ٬ بي طرف باشد ( مگه ارتش لبنان حزب سياسي است كه در اين قضايا بيطرف باشد؟)

در مورد آقا فرهود هم متوجه نشدم كه دوست عزيز ٬ طرفدار ما هستي يا آقا گرگه icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اوضاع با لغو مصوبه ها توسط ارتش آروم تر شد و حالا با پس گرفتن اون ها توسط دولت سنیوره اوضاع تقریبا آروم شده و نکته دیگه هم اینه که ارتش لبنان به شدت طرفدار حزب ا... هست تا جایی که در روز های اول بحران ارتش و پلیس تنها وظیفه شون شده بود ایجاد امنیت در مناطقی که حزب ا.. می گرفت. icon_biggrin

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ارتش لبنان ایندفعه گول بازیهای دولت رو نخورد و در واقع سعی کرد که تا حدودی افتضاح جنگ 33 روزه رو در اذهان مردم خودش پاک کنه.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با سلام خدمت دوستان گرامی تیری میسان روزنامه نگار فرانسوی است که در زمان وقوع حوادث یازده سپتامبر با استفاده از شواهد و مدارک , روایت آمریکایی ها از برخورد هواپیماها با برجهای دوقلو را زیر سئوال برده و معتقد بود انفجار برجها توسط خود آنان صورت گرفته است . دیشب در اخبار تلویزیون گفته شد این شخص روایت دیگری از سناریوی آمریکا در لبنان را بیان کرده است . به گفته ایشان قرار بود پس از برکناری فرمانده امنیتی فرودگاه بیروت و جایگزینی او با شخصی از طرفداران جناح حاکم تعدادی از کماندوهای آمریکایی شبانه وارد بیروت شده و اقدام به ترور یکی از رهبران معروف لبنان ( احتمالا از طرفداران جناح حاکم ) کنند و سپس جناح حاکم لبنان تقصیر را به گردن حزب الله و متحدان آن انداخته و خواستار دخالت بین المللی شود . شورای امنیت با صدور قطعنامه ای زمینه را برای دخالت نیروهای ناتو در لبنان فراهم کرده و جرج بوش طی نطقی در تلویزیون رهبران عرب را به اتحاد و عادی سازی روابط با اسرائیل علیه حزب الله و متحدان منطقه ای آن فراخواند . اما خوشبختانه حزب الله در دام آمریکاییها وارد نشد و نقشه آنان را با شکست مواجه ساخت

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ييس جريان توحيد لبنان، دروزيهاي مخالف با جنبلاط، اقدام گروه حاکم درباره شبکه خطوط تلفن حزب الله را کودتايي از سوي اين گروه با دخالت آمريکا دانست. به گزارش سرویس بین الملل «فردا»، «وئام وهاب» روز شنبه در مصاحبه اختصاصي با شبکه خبري "العالم" اظهار داشت: اين کودتا با دخالت هاي آمريکا و عربستان و دستورات اين دو کشور به گروه حاکم لبنان و در پي جو سازي هاي آنها آغاز شد. وهاب تاکيد کرد برچيدن شبکه خطوط تلفن حزب الله کودتايي است که در ادامه اظهارات «سعود الفيصل»، وزير امور خارجه عربستان، و سفر اخير «ديويد ولش»، معاون وزير امور خارجه آمريکا، به لبنان صورت گرفته است. رييس جريان توحيد لبنان افزود: پس از اين وقايع دستوراتي به «سعد حريري» داده شد تا براي اجراي اين کودتا به لبنان برود؛ از اين رو حريري نيز دستورات را به «وليد جنبلاط»، رييس حزب سوسياليست ترقي‌خواه لبنان، منتقل کرده است. بدین ترتیب موضوع شبکه خطوط تلفن وابسته به مقاومت که اصولا مشکلي محسوب نمي‌شد، به عنوان مساله جديد مطرح گردید. وهاب از نقش خرابکارانه عربستان در بحران کنوني لبنان از افزون بر يکسال پيش تاکنون انتقاد کرد و نشست قريب الوقوع وزيران امور خارجه عرب در زمينه حل بحران لبنان را بی‌نتیجه پیش‌بینی کرد. رييس جريان توحيد لبنان درباره پيامد ادامه سياست لجاجت ورزي گروه حاکم بر اين کشور هشدار داد و گفت: برخي اطلاعات فاش شده نشان مي‌دهد که ممکن است فواد سنيوره استعفا کند، اما برخي سران گروه حاکم به دستور طرف‌هاي خارجي با اعمال فشار سعي دارند از استعفاي سنيوره جلوگيري نمایند. وي افزود: احزاب مخالف بدون مشارکت نيروهاي حزب الله به درگيري هاي بيروت فيصله دادند و ادعاهايي که درباره کودتاي حزب الله مطرح مي‌شود در چارچوب تبليغات رسانه‌اي صورت مي‌گيرد. وهاب اظهار داشت: کودتاي آمريکا در لبنان از سه سال پيش زماني که آمريکايي ها رفيق حريري را کشتند آغاز شد به طوري که پس از آن مزدوران خود در لبنان را سپر قرار دادند. آنها همچنين کودتاي خود را با جنگ ژوئيه تکميل کردند، اما زماني که در اين جنگ شکست خوردند دوباره مزدوران خود را سپر قرار دادند. وي تاکيد کرد تا زماني که اسراييل به اشغال سرزمين‌هاي عربي ادامه دهد، مقاومت به قوت خود باقي خواهد ماند. وي تصميمات دولت لبنان در باره شبکه خطوط تلفن را مکمل جنگ ژوئيه سال 2006 اسراييل عليه لبنان دانست و تاکيد کرد دولت فواد سنيوره بايد به منظور يافتن راهي براي برون رفت از بحران روز افزون لبنان با ارايه استعفاي خود کنار رود. رييس جريان توحيد لبنان از درخواست مخالفان دولت کنونی از ارتش برای استقرار در منطقه و خنثی سازی شبه نظامیان و افراد مسلح خبر داد. وهاب افزود: گروه حاکم تلاش مي کرد طرحي را که اشغالگران نتوانستند اجرا کنند در لبنان پياده کند. وي برخي از سران گروه حاکم را به تشکيل شبه نظاميان مسلح با هماهنگي فرماندهان امنيتي متهم کرد و در عين حال نقش ارتش را در بحران اخير ستود و گفت: ارتش کنترل همه مناطق را در دست گرفت و از تعرض به هر نهادي به جز مراکز افراد مسلح جلوگيري کرد. وي با اشاره به تماس بين سران مخالفان دولت سنيوره و برخي از کشورها، پيشنهاد کرد تصميم «اميل لحود»، رييس جمهوري پيشين لبنان، در باره واگذاري اختيارات رييس جمهوري به فرمانده ارتش به اجرا در آيد؛ در صورت اتخاذ چنین تصمیمی، دولت سنيوره غير قانوني تلقی خواهد شد. رييس جريان توحيد لبنان خاطر نشان کرد: فواد سنيوره توافق بدست آمده در زمان اميل لحود با «عمرو موسي» دبيرکل اتحاديه عرب، مبني بر اينکه دولت هيچ تصميمي مگر در موارد استثنايي اتخاذ نکند، را ناديده گرفته است

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.