Pooyan

تاپیک جامع موشك ضد تشعشع AGM-88 هارم (HARM)

Recommended Posts

HTS(Harm Targeting System) سیستمی برای پیدا کردن رادارهای زمینی دشمن و شلیک به آنها به وسیله موشک HARM(High Speed Anti Radiation Missile) است.HTS از یک دریافت کننده غیر فعال تشکیل شده که انتشار امواج رادار را شناسایی می کند و این اطلاعات را به صورت دیجیتالی روی صفحه نمایشگر نشان می دهد. هنگامی که انرژی رادار به آنتن HTS برخورد کند توسط یک کامپیوتر پردازش شده که زاویه و برد رادار را تعیین می کند. این سیستم قادر است انواع رادارها مانند SA-3,SA-6 وغیره را شناسایی کند.
سپس خلبان می تواند روی این رادارها که روی صفحه نمایشگر به نمایش درآمده قفل کرده و موشک HARM را شلیک کند.

سیستمHTS-HARM خیلی شبیه رادارهای هوا به هوا AMRAAM است. در هر دو سیستم خلبان اهداف رو روی نمایشگر شناسایی کرده روی آنها قفل کرده و شلیک می کند. ولی فرقهای نیز وجود دارد. رادار هوا به هوا احتمال زیادی برای شناسایی تمام اهداف در برد خودش دارد.ولی در مورد HTS سیستم فعالی مانند رادار وجود ندارد. به عبارت دیگر شما برای پیدا کردن اهداف هیچ انرژی به بیرون نمی فرستید (برخلاف رادار) بلکه از روی انتشار انرژی رادار های زمینی به وجود آنها پی می برید. البته این سیستم نقصی هم دارد به اینصورت که اگر رادار زمینی را خاموش کنند دیگر HTS آن رادار را شناسای نمی کند.)البته رادار خاموش هم نمی تونه هواپیمای را شناسایی و منهدم کنه)
در صفحه نمایشگر هواپیما به دو صورت اهداف شناسای می شود اول به صورت از قبل برنامه ریزی شده. یعنی اطلاعات مربوط به وجود رادارهای زمینی در کامپیوتر هواپیما قرار داده شده باشد. دوم بصورت لحظه ای که در بالا توضیح داده شد. در هر حال نمایشگر هواپیما هر دو اطلاعات را نمایش می دهد. شلیک به دسته اول از اهداف شانس کمی برای منهدم کردن آن دارد.

موشک AGM- 88Harm می تواند پس از شلیک بدون دریافت اطلاعات از هواپیمای شلیک کننده به دنبال هدف برود. این موشک قابل شلیک از هواپیماهای F-4Gو F-16Cو F-18وEA-6b و... قابل پرتاب است.در طول جنگ ویتنام از این موشک بسیار استفاده شد.
مشخصات عمومی:
Name: AGM-88Harm
Type: Anti Radiation
Origin: USA
Weight: 796lbs
Range: 100nm
IOC: 1984
C:\Documents and Settings\Pooyan\My Documents\My Pictures\نحوه شناسایی پدافند راداری.JPG
C:\Documents and Settings\Pooyan\My Documents\My Pictures\صفحه نمایشگر خلبان.JPG
C:\Documents and Settings\Pooyan\My Documents\My Pictures\19990929-F-0000C-f-16.JPG

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با وارد صحنه شدن موشك آلارم ديگه موشك هارم اون جذابيت گذشته رو نداره . يكي از ضعفهايي كه موشك هارم داشت اين بود كه اگه مركز تشعشع غير فعال مي شد موشك هدف رو گم مي كرد . ولي موشك آلارم برا بر طرف كردن اين ضعف از يه حقه خيلي جالبي استفاده مي كنه . به اين معني كه اگه در حين حركت به سمت هدف يا قبل از اون رادار خاموش بشه موشك موتورش رو خاموش كرده و به وسيله يك چتر كوچك به صورت سقوط آزاد به سمت هدف شروع به پايين اومدن مي كنه در اين بين اگه رادار دوباره فعال بشه موشك چتر رو كنار گذاشته و با موتور روشن هدف رو در هم مي كوبه ولي اگه رادار روشن نشه طبق آخرين اطلاعاتي كه داشت آشيانه يابي كرده و به سمت هدف حركت مي كنه . فاصله زماني كه طول مي كشه كه موشك رادار رو با استفاده از اين سيستم بزنه اونقدر هست كه هواپيما وارد عمل شده و اهداف مورد نظر خو دش رو بزنه و از مهلكه بگريزه . نظرتون جالبتر از هارم نيست ؟به نظر من كه خيلي ناجوانمردانه است :twisted:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

موشک AGM-88 هارم (هارم مخفف موشک های پرسرعت ضد رادر{ضد تشعشع})

هارم یک موشک هوا به سطح مافوق صوت تاکتیکی است وطوری طراحی شده است. وظیفه موشک جستجو و نابودی سیستم های پدافندی اهداف دشمن است که مجهز به رادار هستند.این موشک میتواند کشف کند(پیدا کند)-حمله کند و اهداف دشمن را با کمترین خدمه برای هواپیما نابود کند.(منظورش این است که برای شلیک موشک و نابودی هدف احتیاج به خدمه زیادی نیست). اساس رهگیری بر این بنا شده که هر هدفی در زمین که علامت هایی از تشعشع راداری از خود بروز دهد مشخص شود و مورد اصابت قرار گیرد. موشک می تواند که هدف خود را در محیط از بین چندین هدف با وجود تشعشعات که از خود صادر میکنند پیدا کند.آنتن ثابت و سنسور جستجوگر که در نوک موشک قرار داده شد اند وظیفه رهگیری اهداف دشمن را دارند.موتورر موشک با سوخت جامد و بدون دود با قدرتی مضاعف پیش میرود! با بازنشسته شدن فانتوم های اف-4 و اف-16 های ( سی )
موشک هارم آی-جی-ام 88 را تنها اف-18 ها و EA-6B های نیروی دریایی توانایی و قابلیت حمل و به کارگیری آن را به خود داده اند.
موشک هارم 88 یک مدل ( بی ) هم دارد که در آن بخش سنسور جستجوگر و نرم افزار های تاکتیکی موشک بهتر شده همچنین بخش های الکترونیکی موشک هم تغییر داده شدند و یک حافظه قابل برنامه ریزی برای موشک طرحی شد تا عملکرد موشک بالا برود.
برای تولید کامل موشک هارم آی-جی-ام 88 ابتدا برسی های کامل توسط شوراهای مربوط انجام شد و موافقت شد که در مارس 1983 برای سیستم های دفاعی خریداری شود.نیروی هوایی ابتدا جنگنده فانتوم ( جی ) را به موشک هارم 88 مجهز کرد با این کار مرگ اوری و قدرت فانتوم اف-4 ( جی ) در جنگ های الکترونیک افزایش یافت! موشک هارم با رادار جنگنده واعلام خطر APR-47 فانتوم مچ شده بود و کار میکرد.
موشک ای-جی-ام 88 به طور کامل در نیروی هوایی عملیاتی شد وبه عنوان طرح مشترک در نیروی هوایی و نیروی دریایی به کار گرفته شد.هارم به طور پیوسته ارزش و عملکرد خود را علیه اهداف راداری ادامه میداد وثابت کرد.بیش از 80 موشک از جنگنده های نیروی دریایی و هواپیماهای مارین کروپز شلیک شد که اهدافشان را همه زده بودند.
موشک هارم آی-جی-ام 88 موشک تکامل یافته تسلیحات هوا به سطح ضد رادار موشک استندارد آی-جی-ام-78 و موشک شریک بود. اما موشک هارم از هردوی آنها دارای ویژگی و عملکرد بهتری بود. اگرچه از لحاظ شکل و شمایل و وظیفه به موشک شریک نزدیک تر بود.شریک 25 سال قبل از هارم 88 ساخته شده بود. هارم چندین فوت از شریک بلند تر بود. همچنین هارم اندکی (به اندازه چند فوت) از لحاظ قطر با شریک هم متفاوت بود! در واقع میتوان گفت که کلا قطر هارم 88 از شریک اندکی بیشتر بود. البته موشک آ-جی-ام 45 شریک در یک طرفش یک شکاف پنجره مانند برای فرکانسهای رادیویی داشت که موشک هارم فاقد آن است!

سیستم هدایت موشک تشکیل شده است از لانچر (lau-118(v
هواپیمای حامل و تجهیزات و ابزار های خاص و دقیق هارم .سیستم سلاح هارم توانایی و قابلیت پیدا کردن-دریافت-نشان دادن و انتخاب کردن هدف و پرتاب یک یا چند موشک به سوی آن را دارد.موشک هارم مشخصه های هدف را قبل از شلیک از هواپیمای حامل دریافت میکند.موشک هارم این مشخصه ها و اطلاعات را به اضافه انرژی و تشعشعات فرکانس رادیویی که از هدف در حال پیش آمدن است همه را به کار میبرد تا به سوی هدف برود و نتیجه مطلوب را کسب کند.موشک هارم این قابلیت را هم دارد که پس از شلیک و رها شدن ازهواپیمای حامل در انتها به هدف اصابت کند.
از ویزگی های منحصر به فرد موشک آی-جی-ام 88 هارم این است که موشک دود کمی دارد-سرعت بالایی دارد و سنسور جستجوگر از حساسیت بالایی برخوردار است.همچنین از دیگر ویزگی های هارم انعطاف پذیری بالا با کمک باله های کناری و باله های عقبی است که این اجازه را به موشک می دهد تا به اسانی به سمت یک منتشر کننده(امیتر)تشعشات حمله کند.
بخش های رهگیری و راهنمایی موشک هارم چندین بار اصلاح شدند قسمت های سخت افزاری اصلاح شدند و بخش های نرم افزاری ارتقا داده شدند

پیکر بندی ظاهری(سخت افزاری)
موشک هارم ( آ ) اولین نگارش تولید شده آی-جی-ام 88 بود.این موشک برای قسمت رهگیری احتیاج به اتصال یک مموری (حافظه) داشت بنابراین شرکت سازنده تصمیم به تغییر نرم افزار تاکتیکی موشک گرفت.
موشک هارم( بی ) در اواسط سال 1980 ساخته شد.قسمت الکترونیک و حافظه قابل برنامه ریزی ترکیب شدندو مجددا توسعه داده شد.همچنین در نرم افزار موشک هم تغییراتی داده شد. موشک هارم( سی ) آخرین ورژن ساخته شده از موشک آی-جی-ام 88 بود که مشخصات مدل بی را داشت اما باز هم به طور مجدد اصلاحاتی روی سیستم هایش انجام شد.در سال 1990 نرم افزار بلوک 3 در موشک هارم (بی) نصب شد.این سیستم پیشرفته به موشک قابلیت ضد تهدید را میداد.این نرم افزار با نام بلوک4 در هارم (سی ) که اکنون آخرین مدل است هم نصب شد.
کلاهک موشک طوری طراحی شده است که آسیب کافی را به هدف بزند!همچنین سیستم رهگیری امواج نیز طوری است که هدف را بدون قید وشرط پیدا کند.موشک هارم از خرابی احتمالی کلاهک باخبر هم میشود!موشک های هارم آ و بی از کلاهکی بهره میبرند که داخل آن 25000 قطعه فولاد تشکیل میدهد که بعد از انفجار به صورت ترکش خرد خواهند شد.هارم (یس) از کلاهک بهتری بهره میگیرد این موشک از کلاهکی از تنگستن(ولفروم) با 12845 تکه ساخته شده است که نسبت به دیگر هارم ها مرگ آور تر است!!

منبع:
http://www.centralclubs.com/forum-f163/harm-agm-88-t31844.html

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.