RezaKiani

Members
  • تعداد محتوا

    1,925
  • عضوشده

  • آخرین بازدید

  • Days Won

    2

پست ها ارسال شده توسط RezaKiani


  1. بر 14 فروردین 1403 در 01:39 , mehdipersian گفت:

    یک سوالی که برایم پیش آمده اصلا در تاریخ جهان موردی بوده که یک کشور با افتخار کنسول و سفارت یک کشور دیگه را بمباران بکند و افراد داخل ساختمان را بکشد؟ 

     

    قطعا موردی بوده که مردم یه کشور به کنسول گری یا سفارت خونه کشور دیگری حمله کردند  و اونجا رو به اشغال کردند و یا به اتش کشیدند و یه هیئت دیپلماتیک داخل اون رو با چاقو و قمه تکه تکه کرده اند.

     

    یه ایرونی که قدر تاریخ دبیرستان تاریخ خونده هیچ وقت نباید این سوال رو مطرح بکنه

    • Upvote 6
    • Downvote 7

  2. 5 hours قبل , arminheidari گفت:

    نتانیاهو تمام تخم مرغ های خودش و اسرائیل را روی نابودی حماس و خروج فلسطینی ها از غزه گذاشت ، هدفی که قابل تحقق نبود 

    چرا ؟ چون اگر در حمله زمینی نمیکرد و پشت مرزهای غزه می ایستاد باید استعفا می کرد و قدرت رو برای همیشه از دست میداد ولی ترجیح داد اسرائیل رو وارد یک جنگ اشتباه کند تا شاید از دل اون راهی برای ماندن پیدا کند و مخالفینش هم در بحران جنگ حذف یا کم رنگ کند

    و الان هم یک شکاف بزرگ در اسرائیل ایجاد کرده که ساکنین کم و بیش روبروی هم قرار گرفته اند 

    شرکت های اسرائیل حداقل یک سال عقب افتاده اند و کلی مجروح و مشکلات روانی سربازان بعد از جنگ

    به جای اینکه ایران با امریکا وارد جنگ شود، اسرائیل امروز درگیر شده است 

     

    تازه بعد از جنگ ، ارتش و نتایاهو باید جوابگو کشته های خودی در 7 اکتبر باشند که بصورت درز اخبار داره تایید و تکذیب میشه ولی قطعا قربانی خواهد گرفت

      در کلیات با تحلیل شما موافقم

     

    مطلقا و با هیچ منطقی نه اسرائیل و نه هیچ نیروی نظامی یا سیاسی دیگه نمیتونه حماس رو نابود کنه حتا اگر تمامی افراد حماس رو اسیر کنند و یا در عملیات بکشند.

     

    درباره شکاف هم موافقم... بر اساس مطالعات من (که البته خیلی کم و سطحی هم هستند) جامعه اسرائیل از همون روز اول هم بر روی چند تا گسل اساسی تشکیل شده. گسل بزرگتر شکاف بین یهودی های آسیایی و مهاجران اروپایی هست و گسل دوم بین یهودیان لائیک و یهودیان ارتدوکس و بنیادگرا. اولی خودش رو در سطح اقتصاد و جامعه نشون می ده ولی دومی تاثیر غریبی روی سیستم سیاسی اسرائیل میذاره.

     

    درباره مشکلات اقتصادی و تحلیل رفتن روحیه و اینها و تبعات سیاسی بعد از این غائله هم حق با شماست....

     

    فقط میمونه اینکه تحلیل اینکه چرا اسرائیل این طوری واکنش نشون داد که دوستان قبلا درباره ش بحث کردند و من هم البته یه تحلیل دارم که شاید فرصت شد گفتم

     

    تشکر مضاعف

    • Like 2
    • Upvote 2

  3. بر 14 بهمن 1402 در 17:34 , arminheidari گفت:

    الان اخبار از عقب نشینی تیپ های نخبه اسرائیلی از شمال غزه داره میاد و رها کردن بخش های از مناطق تصرف شده 

    این عقب نشینی نه از روی شکست هست و نه از روی تلفات 

    بلکه از روی تحلیل نیرو هست که ناشی از نزدیک به سه ماه درگیری نیرو و نیاز به بازسازی روانی و جسمانی دارد 

    سلام مجدد و وقت به خیر... یه زمانی داریم خبری رو اعلام می کنیم و یه زمانی بر اساس یه خبری که جایی خوندیم داریم تحلیل خودمون رو ارائه می دیم.

     

    استنباط من از فرمایشات شما مبنی بر عقب نشینی تیپهای اسرائیل از غزه این است که تحلیل خود شما این است که این تیپها تحلیل رفته اند و نیاز به بازسازی دارند... فرمایش شما کاملا متین هست... هر نیروی رزمی بعد از مدتی فشار خط مقدم ناچارا باید به عقب کشیده بشه و بازسازی بشه... ولی الان سوال هست که خود منبع خبری شما کدوم منبع هست....

     

    درباره خرمشهر و بصره کاملا حق با شماست... ولی بحثش جای دیگری رو می طلبه.

    شب شما به خیر و خوشی

    • Like 2
    • Upvote 1

  4. بر 3 بهمن 1402 در 00:36 , arminheidari گفت:

    مهمتر از همه فرسایشی شدن جنگ برای نیروی زرهی و پیاده اسرائیل همان اتفاقی را رقم زد که بعد از 100 روز جنگ برای ارتش روسیه در جنگ اکراین رخ داد. خستگی نیرو و بحث عدم در نظر گرفتن جایگزینی و ترمیم نیروها که موجب ضربه به تداوم عملیات و تثبیت نقاط شده است. 

    سلام و وقت شما به خیر... این ادعا مبتنی بر چه مستنداتی هستش؟


  5. 3 hours قبل , zed گفت:

    با سلام خدمت همه دوستان گرامی

    "بااینکه ابعاد نظامی و امنیتی این اتفاق خیلی مهم و در تاریخ منازعه فلسطینیان بی‌نظیر است، اما ابعاد سیاسی این اتفاق بسیار بزرگ‌تر است، چراکه کل گفتمان جبهه راست را که از سال ۲۰۰۳ تا آلان (۲۰ سال) هرچه که بافته بودند را رشته کرد. راست‌ها می‌گفتند مسئله فلسطین تمام است و دیگر لازم نیست چیزی به فلسطینی‌ها بدهیم، ‌نتانیاهو تا همین دو ماه قبل در مجمع عمومی سازمان ملل چه گفت؟ گفت فلسطینی‌ها ۲ درصد اعراب هستند و ‌ما داریم با بقیه اعراب صلح می‌کنیم، یعنی این فلسطینی‌ها را ول‌کنید اهمیتی ندارند."

    https://www.mashreghnews.ir/news/1542594/جنگ-هنوز-به-مرحله-آخر-الزمانی-نرسیده-است-در-مورد-مقاومت-فلسطینی

    خدا رو شکر و نمردیم و معنی سند رو هم فهمیدیم.

    برادر من وقتی داری از نتانیاهو نقل قول می کنی باید اصل جملاتش به زبان عبری رو به عنوان سند بیاری به همراه تاریخ دقیق سخنرانی ش یا آدرس دقیق مقاله ای که سخنرانی رو از اونجا استخراج کردی.

    مشرق نیوز هم شد سند؟ نعوذبالله

    در مورد نظر سنجی هم اگر نظر سنجی نکردید از کجا فهمیدید که آبروی اسرائیل رفته؟ همین طوری رو هوا؟

    • Like 1
    • Upvote 5
    • Downvote 6

  6. 4 hours قبل , zed گفت:

    طرح نتانیاهو که در سازمان ملل هم نشان داد این بود که فلسطینیان دو درصد اعراب بیشتر نیستند و ما با 98 درصد آنها صلح می کنیم و آن دو درصد بود و نبودشان دیگر فرقی ندارد چه برسد

     سلام لطفا سند ارائه کنید نسبت به این ادعایی که اینجا کردید.

     

    4 hours قبل , zed گفت:

    جز ریختن آبروی صهیونیستها در دنیا آورده ای برایش نداشته است

     لطف کنید درباره این ادعا هم سند ارائه کنید. شما توی دنیا نظر سنجی گذاشتید؟ اگر بله که لطف کنید نتیجه ش رو اینجا به اشتراک بگذارید. اگر خیر که به کدوم نظرسنجی دارید استناد می کنید. 

     

     

    • Like 1
    • Upvote 2
    • Downvote 7

  7. 11 hours قبل , arminheidari گفت:

    استان ما ، داستان مچ گیری نیست 

    کسی هم ادعایی نداره 

    تحلیل مون هست که به اشتراک میذاریم 

    نه انتظار داریم دربست کسی بپذیرد و نه باور داریم نظر ما تمام ماجراست

     

    ——

    زمین و زمان ما اونجایی هست که بیشترین آمادگی رو ما در مقابل ناپایدارترین وضعیت دشمن داریم 

     

    برای مثال در روز ترور شهید سلیمانی ، امریکا در اوج آمادگی و هماهنگی بود و ما در کمترین هماهنگی و گیجی که احساسات اون رو بدتر می کرد 

    در حمله ۷ اکتبر هم اسراییل بحث حمله غافلگیرانه ابتدایی رو گذاشته بود بعد از اعیادش که ناگهان ضربه رو خورد و یه دفعه تصمیم گرفت نقشه ای که از پیش برای ماه های آینده داشت اجرا کند 

    اون هم بدون مقدمات و الزامات که نتیجه اش این حجم تلفات اسراییلی ها شده

    شاید برای شما این تعداد در مقابل ۱۲۰۰۰ کشته مردم غزه به چشم نیاد ولی همین الان خاک مرگ اسراییل رو برداشته و شرایط به ضرر اسراییل است. 

     

    باز میگید چطور این قدر امیدوار در مورد آینده حرف می‌زنی؟ در حالی که شواهد عکس ابن رو نشون میدم

    جواب تجربه جنگ ۳۳ روزه هست 

     

    سلام 

     

    اینهایی که شما دارید تعریف می کنید اسمش پیشگویی هست نه تحلیل. اگر تحلیل بود که بنده مصدع اوقات گرانبهای شما نمی شدم.

     

    در تحلیل مثال نمی زنند فکت ارائه می کنند. ارائه فکت هم منوط هست به دسترسی به اسناد. اسناد رو هم بعید هست که شما داشته باشید. شما جوری درباره نقشه های آتی اسرائیل بحث می کنید که انگار همین الان توی اتاق جنگ کابینه اسرائیل توی تل آویو نشستید. خیلی صد در صد و محکم و قاطع. یه درصد هم توی نوشته شما شک و اگر و آیا و شاید دیده نمیشه. واقعا که دست مریزاد داره.

     

    بعدش وقتی می گید این حجم از تلفات اسرائیل یعنی دقیقا چه حجم؟ این هم بهش می گن تحلیل؟ ما بهش میگیم شو آف. 

     

    12 هزار کشته مردم غزه هم حرف مفته. نه سندی درباره اش هست و نه چیزی. حماس روزی یه آمار ارائه می کنه و همین طور رجما بالغیب یه عددی رو با عدد روز قبل جمع می زنه. یه سری از سازمان های بین المللی  هم هستند که همین طوری برمیدارند این آمار رو منتشر می کنند. دمشون هم گرم.

     

    اینکه می گید الان خاک مرگ اسرائیل رو برداشته از اون ادعای دانای کل که به اسرار کابینه اسرائیل دسترسی داره هم جالب تره. الان یعنی شما توی خیابونهای اسرائیل تشریف دارید؟ باز هم من بعید می دونم

     

    وقتی می پرسم زمین ما کجاست منظورم این نیست که به صورت فیزیک زمین ما کجاست؟ بیشتر منظورم اینه که اصلا این "ما" کی هست؟ شما اگر خودت رو عضوی از حماس می دونی رسما بعد از "ما" یه پرانتز بذار و بنویس (اعضای حماس) که ما تکلیفمون رو بدونیم. محض اطلاع دوستان جوان تر که زیاد شاید اهل این وادی نباشند خاطر نشان می کنم که حماس یه سازمان با ایدئولوژی سلفی هست و ایدئولوژی سلفی با ایرانی شیعه همون نسبتی رو داره که آیشمن با یهودیهای داخائو داشت. حالا این "ما" از کجا به ذهن شما متبادر (چی هست؟؟) برای من یکی واقعا جای سوال داره. البته شاید هم شما سنّی سلفی باشید که در این صورت من یه نفر با شما هیچ بحثی ندارم. لکم دینکم ولی دین.

     

     

    تجربه جنگ 33 روز برای الگو قرار دادن در مورد خاص حماقت "طوفان التقصی" باید با دست آوردهای دو طرف از عملیات تروریستی شون مقایسه کرد.  خیلی دوست دارم بدون چطور میشه دست آوردهای حزب الله رو در اون زمان با دست آوردهای حماس در این زمان مقایسه کرد؟ یعنی به نظر شما هر جنگی رو می شه همین جوری الله بختکی تعمیم داد به جنگهای دیگه؟ اگر این طوره من جنگ جاری بین اسرائیل و حماس رو با جنگ شش روزه مقایسه می کنم.

     

    حالا که بحث پیش بینی شد اجازه بدید من هم پیش بینی خودم رو بکنم که البته ربطی هم به تحلیل م نداره. حداکثر تا دو ماه دیگه خان یونس هم سقوط می کنه. بعدش تمامی نوار غزه سقوط می کنه. و بعدش یه نقشه درمیاد که باریکه غزه توش یه رنگی متفاوت با رنگ یک ماه قبل داره. و اونجاس که من برمیگردم همین جا و درباره دست آوردهای حماس تحلیل خودم رو ارائه میدم.

     

    خداوند به هر کسی که برای خلق خدا تلاش می کند توفیق بدهد. آمین

     

     

     

    • Like 1
    • Upvote 5
    • Downvote 6

  8. 2 hours قبل , arminheidari گفت:

    در اين مورد هم بجز اينكه بگم نتيجه اين جنگ رو سال ديگه و سال هاي ديگه مي بينيد

    لطف کنید حالا که انقدر دقیق هستید سال دقیقش رو هم بگید تا ما توی تقویم علامت بزنیم.... بعد که پیش بینی شما اشتباه از آب درآمد انشالله و به امید خدا این یادداشت شما رو اون وقت بیاییم و دوباره همین جا درباره ش بحث کنیم.

     

    3 hours قبل , arminheidari گفت:

    الان اسراییل از زمان و زمین خودش اومده تو زمین و زمان ما بازی میکنه

    زمین ما دقیقا کجای نقشه کره زمینه استاد؟

    • Upvote 6
    • Downvote 5

  9. بر 14 آبان 1402 در 12:42 , abotaha گفت:

    رزمندگان قسام با لباس ورزشی معجزه دارن می کنن و سربازان رژیم منحوس اسرائیل با این همه لباس نظامی جرات خروج از نفربرهاشونم اکثر مواقع ندارن

    منظورتون اینه که بر خلاف قوانین ژنو دارن با لباس غیر نظامی نبرد می کنند؟ بعد ش وسط یه مشت غیرنظامی در وسط یه منطقه غیر نظامی؟ خسته نباشند واقعا

    جدا که خسته نباشند

    خون از دماغ غیر نظامی فلسطینی بیادش تقصیر این بی غیرتهای هیچی نفهم هستن

    خدا همه شون رو لعنت بکنه 

     

    • Downvote 20

  10. 2 hours قبل , MR9 گفت:

    دوستان عزیز ما ، آن بند مشخص را خیلی دقت کردند ولی همون اول قطعنامه ، را ظاهرا ملاحضه نفرمودند

    سلام مرسی از توجه شما اتفاقا اون ها رو هم نگاه کردم و البته از همه مهمتر برای شخص من قطعنامه 242 هستش ولی خوب این فقط در حد یه سلیقه شخصی هست

    من سوالم اینه که از منظر حقوق بین الملل الان که ایران این قطعنامه رو تایید کرده و از موارد این قطعنامه هم تایید راه حل دو کشور هستش بعدا برای ایران الزام قانونی ایجاد میشه یا خیر؟

    • Like 1
    • Downvote 1

  11. با سلام خدمت دوستان که از نظراتشان در این سه هفته گذشته بهره مند شدیم

    هفته قبل یه قطعنامه در سازمان ملل تصویب شد که خوب ایران هم به سلامتی بهش رای مثبت  داد و نکته جالب بند سیزدهم این قطعنامه هست

     Reaffirms that a just and lasting solution to the Israeli-Palestinian conflict can only be achieved by peaceful means, based on the relevant United Nations resolutions and in accordance with international law, and on the basis of the two-State solution;

    تنها راه حل رسیدن به یک صلح پایدار بین اسرائیل و فلسطین رو بر اساس تقسیم این منطقه به دو کشور مستقل می دونه

    حالا سوال اینه که ایران وقتی این قطعنامه رو قبول کرده به صورت ضمنی راه حل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل رو هم قبول کرده یا خیر؟ از دوستان کسی اگر حقوق بین الملل خونده لطفا پاسخ بده

    • Like 3

  12. سلام

    گاردین خبر زده که یه بیمارستان رو توی غزه با حدود 300 نفر تلفات منفجر کردند. اسرائیل ادعا کرده که یه راکت حماس که داشتن از پشت بام بیمارستان شلیک می کردن منفجر شده. کسی از دوستان خبر موثق نداره اونجا چه خبره؟


  13. 13 hours قبل , alala گفت:

    وقتش هست ما هم قایق های تندرو را یک خط به عقب بکشیم و شهپادها را راهی اقیانوس و دریا کنیم تا خود سواحل یمن.

    حالا که قراره تا خود یمن بره چرا سیستم سوخترسانی براش درست نکنیم که در وسط دریای سرخ با 707 های نیروی هوایی بهش سوخت برسونیم و یه کله تا خود حیفا برونیم این شهپادها رو ؟ اون وقت یه حمله به اچ -3 هم توسط نیروی دریایی  مقاومت اجرا کرده ایم که نیروی دریایی مون از نیروی هوایی مون هم خیلی عقب نمونه. اصلا سوختش رو هسته ای بکنیم (توی غنی سازی که به حمدالله مشکل نداریم میمونه راکتور که میشه از روی راکتور دانشگاه تهران کپی پیست کرد) یه دفعه بفرستیم تا خود آمریکا یا مثل ژاپنی ها به پرل هاربر حمله کنیم.

    دوست عزیز دریا که خراب میشه کل ناوگان کشتی های شرکت ما که هر کدوم دست کم 50 تن وزن دارند توی بندر می مونند فکرشو کردی اگر وسط راه تا صنعا این شهپادها تا بخوان برسن به اونجا دریا خراب بشه ممکنه ته تنگه ی باب المندب دنبالشون بگردیم؟ یا شاید بهتر باشه که از اول زیردریایی ش کنیم که خیالمون از وضعیت خراب شدن دریا راحت بشه. اسمش رو هم می ذاریم زهپاد

    13 hours قبل , Argada گفت:

    منتها اینترنت ماهواره ای استارلینک و قابلیت تبادل اطلاعات بین سامانه های تسلیحاتی و هدایت بی حد و مرز آنها مخصوصا بدون سرنشین ها بسیار خطرناک است  چرا که تنها یک کشور آنهم شیطان بزرگ آن را در اختیار دارد. 

     

    مشکل حادی نیست برادر.... اینترنت ملی که درست کردیم... همین رو ماهواره ایش می کنیم اسمش رو می ذاریم ذات الکواکب-2 و هدایت شهپاد ها و زهپادها رو باهاش انجام می دیم. کار که نشد نداره

    12 hours قبل , alala گفت:

    خودی و غیرخودی خواهند کرد کشورهای جهان را.

    کشورهای جهان الان چند قرنی هست که خودی و غیرخودی شدن. تقریبا بعد از وستفالی

     

     

     

    • Like 3
    • Upvote 3
    • Downvote 7

  14. 5 hours قبل , arminheidari گفت:

    - منازعات در اروپا و خاص جنگ اكراين بهترين جا براي زمين گير كردن ظرفيت ناتو و امريكا هست تا ان توان مخرب به خاك خودمون نرسه و الان جنگ اكراين تبديل به جنگ نيابتي ايران و امريكا شده

    سلام.

    یعنی پوتین رو ایرانی ها تیر کردند فرستادند جلو و اوکراین رو هم آمریکایی ها فرستادند جلو؟ این تفسیر با کدوم یک از فکتهای جنگ اخیر می خونه؟ حتی اگر بر روی کلمه ی "الان" هم تکیه کنیم و بگیم از اولش این طور نبود و حالا این طوریه شده بازهم با فکتها نمیخونه. نه روسیه پاپت رژیم ایران هست (مثل حوثی های یمن و برادر بزرگوار اسد) و نه تا حالا هزینه های جنگ رو بر روی دوش ایران گذاشته (که اصلا معنی اصلی جنگ نیابتی همینه حالا چه هزینه ی انسانی و چه اقتصادی). کمکهای غرب به طور عام و امریکا به طور خاص به اوکراین هم هیچ ربطی به ایران نداشته و نداره. اگر این طور بود اول به سعود کمک می کردند که ترتیب حوثی های یمن رو بده (که مثل الاغ توی گل یمن گیر کرده است) و بعد هم داعش رو تار و مار نمی کرد که همیشه برای مقابله با ایران شیعه ی سلفی یه حکومت سنی سلفی توی آستین داشته باشه. توی شطرنج میگن هر حریفی که امکانات خودش رو دست بالا بگیره دست آخر می بازه... بد نیست که در تحلیل شطرنج بین المللی جایگاه خودمون رو فراتر از یه قدرت منطقه ای در حال افول تصور نکنیم که قافیه رو بعدا باختیم.

    اگر هم کسی قراره ان قلت بیاره که  ایران قدرت منطقه ای در حال افول نیست می تونه یه نگاهی به عملکرد سیاسی کشور و سیاستمداران ارشدمون بندازه که از یه قتل ناخواسته چطور تونستند یه بحران با ابعاد ملی درست کنند تا دستش بیاد که نظام سیاستگذاری ایران چند مرده حلاجه

    • Like 2
    • Upvote 4
    • Downvote 4

  15. 42 minutes قبل , MR9 گفت:

    این نظر جناب ویلیام شایرر بود .. البته مغز تاکتیکی خیر ولی حداقل تجربه نظامی را برای این شخص باید در نظر گرفت ... بعنوان یک افسر سالُن ( ستادی ) بالاخره باید برنامه ریز یا هماهنگ کننده خوبی بوده باشد که با همه اخلاق چاپلوسانه ای که داشت ، به این سمت برگزیده شده باشد .

    برنامه ریزی توی خون افسران پروسی بود ولی همین کایتلها و امثال اون گند زدن به تربیت پروسی افسران آلمانی.... من همین کردیت کوچیک برنامه ریز یا هماهنگ کننده رو هم بهش نمی دم.... یکی از بزرگترین مشکلات نظام هیتلر همین بود که چیزی به نام هماهنگی توش وجود نداشت... نیروی زمینی برای خودش می جنگید... نیروی هوایی ساز خودش رو می زد و نیروی دریایی هم مشغول دل مشغولی های خودش بود.... اگر مثل متفقین یه سرفرماندهی یکپارچه داشتن کارشون به این راحتی به اینجا ها کشیده نمیشد... خلاصه بحث درباره ژنرالهای هیتلر رو باید در یک تاپیک مستقل ادامه بدیم والبته ژنرالهای متفقین رو... برای هر کدوم یه تاپیک جدا


  16. بر 1 اردیبهشت 1399 در 15:36 , MR9 گفت:

    برنامه ریزان نظامی آن از جمله ویلهلم کایتل

    کایتل یه افسر پشت میز نشین و به نوعی آجودان هیتلر بود به هیچ عنوان نمیشه اون رو به عنوان یه مغز تاکتیکی یا استراتژیست در نظر گرفت.

    • Like 2

  17. تا دوران جنگ ویتنام که بمب افکنهای سنگین بزرگترین وظیفه عملیاتی رو توی نیروی هوایی داشتن تمام روسای نیروی هوایی آمریکا از خلبانان بمب افکنهای استراتژیک انتخاب می شدند (نیروی هوایی آمریکا تازه بعد از جنگ جهانی دوم تاسیس شد و در حقیقت از دل هوانیروز این کشور بیرون اومد).

    در دوره جنگ  ویتنام فرماندهان نیروی هوایی آمریکا از میان خلبانان جنگنده انتخاب می شدند که نشون می داد خلبان جنگنده دیگه توی این نیرو دست بالا رو پیدا کردن.

    در زمان اوباما این وظیفه افتاد بر دوش خلبانان هواپیماهای ترابری چون فکر می کردند که پشتیبانی از عملیات رزمی مهمترین وظیفه ی نیروی هوایی شده....

    تا چند وقت دیگه صبر کنیم می بینیم که فرمانده نیروی هوایی آمریکا رو از میان خلبانان پهپادهاشون انتخاب می کنند

    • Like 2
    • Upvote 9

  18. 10 hours قبل , oldmagina گفت:
    10 hours قبل , MF44 گفت:

    سلام - تازه دقیقه1.26 نشسته کنار تانک مشتعل داره با موبایل حرف میزنه !  احتمالا پوتین پشت خط بود :P

    سلام

    این آنتن دهی موبایلها جالبه . اینا با هم در حال جنگ هستند ولی سیستم های موبایلشون به هم سرویس میده ؟ 

    از همدیگه هزینه ی رومینگ میگیرن دیگه

    • Upvote 2

  19. بر 14 خرداد 1401 در 11:48 , alala گفت:

    آیا (اروپا با) خرید گاز روسیه بودجه جنگ را تامین نمی‌کند؟ آیا تنها خرید نفت با پول هند (جنگ روسیه در اوکراین را) تأمین مالی می‌کند اما گازی که به اروپا می‌آید (جنگ اوکراین) را تأمین نمی‌کند؟»

    نکته ی جالبیه..... با اینکه تقریبا تمام اروپا بر علیه روسیه متحد شدن ولی به دلیل نیازی که دارند نمی تونند از گاز روسیه چشم پوشی بکنند. این همون چیزی هست که بهش میگن "اقتصاد مقاومتی" که سالها است رهبری داره بهش تأکید می کنه ولی متأسفانه سیاست بازان (سیاستمدار که نداریم البته) هیچ وقت گوش نکردند.

    اگر ما هم وابستگی اقتصادی مناسبی بین خودمون و بقیه ی دنیا ایجاد می کردیم یه گوساله ای به اسم ترامپ نمی تونست به این راحتی کشور ما رو تحت فشار قرار بده و حتا اگر هم تحت فشار قرار می داد به جایی نمیرسید(همون طور که اروپا نمیتونه الان از گاز روسیه چشم بپوشه) ولی ما به جای اینکه بیاییم و سیاستهای درست اقتصادی تعریف بکنیم هر روز داریم تهدید می کنیم که خلیج فارس رو می بندیم و چه چه .... نتیجه ش هم اینه که الان تمام کشورهای نفت خیز منطقه دارند با تعریف کردن خطوط لوله نفت و گاز جدید خلیج فارس رو دور میزنند (که البته هنوز صد در صد عملیاتی نشده اند)

    کاش به جای این همه تهدید می اومدیم و یه رابطه اقتصادی درست و حسابی با همین کشورهای منطقه برقرار می کردیم(همون طور که در ابعاد خیلی کوچک چند وقت پیش با قطر برقرار کردیم تا از فشار سعودی بر روی قطر کم بکنیم) اون وقت دست هیچ کس به ما نمی رسید

     

     

    8 hours قبل , MR9 گفت:

    با سلام

     

    رزم سایبری به شیوه روسی

    استفاده ارتش روسیه از رباتهای سایبری برای هدف قرار دادن توپخانه ارتش اوکراین

     

    D30cyberattack_1021-696x395.jpg

     

    با فراگیری گسترده تلفن های هوشمند و مجموعه متنوعی از تجهیزات محاسبه گر تجاری و روی آوردن ارتشها به جنگ شبکه محور مبتنی بر سیستم عامل های موجود در بازار ، واحدهای نظامی بتدریج راه حل های نوآورانه ای را برای بهبود عملکرد و ارتقاء فرایندهای رزمی  مورد استفاده قرار می دهند و در صورتی که یگان های نظامی قصد استفاده از تجهیزات جدید را نداشته باشند ، خطر شکست ، موجودیت  آنها را تهدید خواهد کرد .

     

    3eec9431ef68edd8857b8ee5f1a04ce6.jpg

     

    بعنوان مثال ، در سال 2013 ،  یک افسر تیپ 55 توپخانه ارتش اوکراین ، یک برنامه رایانه ای را برای سلاح سازمانی واحدهای توپخانه نیروی زمینی با شناسه ( Попр-Д 30.apk ) (SOCA-D 30.apk) تهیه نموده که با توجه به عنوان برنامه ، عمدتاً برای بهبود دقت آتش توپهای 122م.م دی-30 که از میانه های دهه 60 میلادی ، توپ استاندارد ارتش اتحاد جماهیر شوروی بشمار می آمد و پس از فروپاشی ، تعداد زیادی از این سلاح به ارتش جدید التاسیس اوکراین به ارث رسید ، در نظر گرفته  شد .

    به گفته یاروسلاو شرتوسک ، (برنامه نویس) ، این برنامه محاسبه گر براساس کتابچه راهنمای سنتی این جنگ افزار ، شامل جداول شلیک , طرح تیر مصوب ارتش تهیه شده و در نتیجه به شکل چشمگیری زمان اجرای آتش توپ 122 م.م دی-30 را کاهش داده است . به ادعای شرتوسک ، این برنامه تاکنون توسط 9000 کاربر مورد استفاده قرار گرفته ( ظاهراً ویدئویی که برای اجرای آتش با استفاده از این برنامه نیز موجود هست )

    با این وصف ، مهندسی معکوس  این نرم افزارو وارد نمودن بد افزار FANCY BEAR  اثبات نمود که بسته اصلی نرم افزاری به نرم افزارهای مخرب تروجان آلوده بوده  که پروتکل های رمز گذاری در سیستمهای  کنترل – فرماندهی  را با استفاده از یک الگوریتم ناشناس که با شناسه RC-4 شناخته می شود ، مورد حمله قرار می دهد .

     

     

    d30ua_725.jpg

     

    طبق بررسی های صورت گرفته ، ماموریت  اصلی این بدافزار مخرب ،  دسترس به اطلاعات تماس مخاطب ، سرویس پیام کوتاه ، لیست تماس های  موفق و جستجودر صفحات وب و.... است که  ظاهراً این برنامه را به یک نرم افزار جاسوسی و کسب اطلاعات تبدیل می نماید .

    با این حال سئوال اینجاست که هدف از این کار چه بود ؟

    با توجه به بررسی های صورت گرفته توسط تحلیلگران حوزه سایبر ، وجود بدافزار موسوم به FANCY BEAR در درون این برنامه ، کار شناسایی  واحدهای  رزمی که علیه ارتش اوکراین وارد عمل شده بودند را تسهیل می نمود . این بدافزار می توانست ارتباطات میان واحدهای رزمی دشمن ( اوکراین ) را بازیابی و مکان ارسال انها را شناسایی نماید که این امر یک راه حل بسیار جذاب برای تعیین موقعیت  واحدهای توپخانه ارتش اوکراین  بشمار می آمد .

    براساس گزارشهای غیر محرمانه ،  ارتش اکراین بیشتر از 50 درصد توان واحدهای توپخانه خود را در طول دو سال جنگ از دست داد که این عدد شامل 80 درصد قطعات توپخانه دی-30 نیز می شود که  بیش از هر جنگ افزار دیگری در لجستیک ارتش اوکراین موجود بود و طبق برآورد ها ، علت اصلی این رویداد ، استفاده گسترده ارتش اوکراین از این نرم افزار است  .

    این  قبیل تجهیزات  ، بتدریج جای خود را به منظور پشتیبانی از تجهیزات سنتی شناسایی در میدان نبرد ، باز می کنند ، با این وصف ، هنوز استفاده  از واحدهای پیاده نظام و پرنده های بدون سرنشین (ISR) برای رصد تاکتیکی صحنه رزم  در اولویت ارتشها قرار دارد .علیرغم وجود چنین شرایطی ، توانایی این نرم افزار برای بازیابی اطلاعات ناخالص از گوشی های هوشمند می تواند اطلاعات گرانبهایی را برای بهبود برنامه ریزی ها ، هماهنگی ها  میان واحدهای توپخانه و پیاده نظام فراهم آورد  .

     

    maxresdefault~3.jpg

     

     

    به گفته تحلیلگران نظامی ، این نرم افزاز توانایی بالقوه ای برای ترکیب  شیوه های سنتی هدفیابی و روشهای جدید دارد و می تواند یگانهای فعال رزمی را به ترتیب توان رزم و تحرک برای واحدهای توپخانه اولویت بندی نماید .

    در آنسوی جبهه ، یاروسلاو شرتوسک خبر هک شدن نرم افزار خود را بشدت رد نمود و آن را توهم خواند و ادعای روسها را آماتورگونه دانست . وی معتقد است که نرم افزار طراحی شده ، هنوز تحت کنترل است و فعال سازی آن نیز همچنان ادامه دارد.با این حال ، برخی تحلیلگران حوزه اطلاعات نظامی معتقدند که به احتمال زیاد ، بخش اطلاعاتی ارتش روسیه (GRU) همکاری نزدیکی با واحدهای نظامی روسی در شرق اوکراین و مناطق مرزی حساس با روسیه دارد و این بدان معناست که ادعای روسها را باید جدی گرفت .

     بزرگترین دلیل برای اینکه ساختن سیستم عامل بومی الان از نان شب هم واجب تر است

     

    10 hours قبل , oldmagina گفت:
    10 hours قبل , MF44 گفت:

    سلام - تازه دقیقه1.26 نشسته کنار تانک مشتعل داره با موبایل حرف میزنه !  احتمالا پوتین پشت خط بود :P

    سلام

    این آنتن دهی موبایلها جالبه . اینا با هم در حال جنگ هستند ولی سیستم های موبایلشون به هم سرویس میده ؟ 

    از همدیگه هزینه ی رومینگ میگیرن دیگه

     

     

    • Like 2
    • Upvote 5

  20. سلام..... همه دوستان میدونند جنگ برای هر کسی که بد باشه برای طراحان سلاح یه برکته چون فرصت می کنند که در عمل عیب و ایرادهای سلاح های خودشون رو پیدا کنند.... چیزی که برای من خیلی عجیبه اینه که روسها خیلی از ادوات رزمی جدیدشون رو هنوز یا وارد صحنه نکردند (مثل این تانک آرماتا) یا خیلی دور و با احتیاط وارد کردند (مثل ترمیناتور) انگار چسبیدن فقط به میگ21 و میل-می-8 و تی-64 و تی-72..... کسی از دوستان تحلیلی درباره این وضعیت عجیب و غریب داره؟

    • Like 2
    • Upvote 6

  21. بر 13 فروردین 1401 در 21:47 , aminf14 گفت:

    اینکه چطور در سالهای 1943 تا 1945 ارتش سرخ ورماخت را درو کرده و با سرعت باد به سمت بن می تاخت کجا و محافظه کاری در جبهه اوکراین کجا

    علت این مسئله که چرا اون موقع های یادش به خیر سرعت انقدر زیاد بود و الان کم دو تا چیز است که در اون زمان یا نبود یا تازه اختراع شده بودند

    اول: موشکهای هدایت شونده

    دوم: جنگهای شبکه محور

    الان با وجود تجهیزاتی که دو مورد بالا رو تأمین کنند حتا آمریکا هم مجبوره در برابر طالبان دمبش رو بذاره روی کولش و فرار کنه.... عربستان و امارات و قطر در برابر حوثی های یمن انگشت به دهن موندند.... خلاصه که این دو تا انقلابی در جنگها ایجاد کرده اند که دیگه محاله جنگهایی مثل جنگ جهانی دوم رو ببینیم مگر در فیلمها

    • Like 4
    • Upvote 2

  22. 3 hours قبل , MR9 گفت:

    طبق داده هایی که وجود دارد ، نیروی هوایی اوکراین حدود 68 فقره زیرساخت هوایی از اتحاد شوروی سابق به ارث برده بود که براساس آن چیزی که می دونیم  13 فقره از آن تا قبل از شروع جنگ فعال بود به شکل رسمی .  به شکل خاص هم نیروی هوایی اوکراین بعد از مشاهده ضعف هایی که از جنگ نیمه محدود 2014 دید ، شروع کرد به تغییر اولویتهایی که باید در جنگ آینده ( چیزی که امروز داریم می بینیم ) باید با آن مواجه می شد . با اطلاعات بسیار محدودی که وجود دارد ، احتمالا ارتش اوکراین روی دخالت  فیزیکی ناتو حساب ویژه ای باز کرده بود .

     

    با این حال ، تا قبل از جنگ ،  پایگاه هوایی Vasylkiv یگان چهلم تاکتیکی ( میگ-29 و ال-39 ) را در خودش جای داده بوده که بدلیل قرار گیری در جنوب کیف الان قطعا غیر قابل استفاده شده ، دومین مرکز این نیرو ، در پایگاه هوایی Kolomyia  در غرب اوکراین هست که یگان 11 تاکتیکی نیروی هوایی ( میگ-29 )  را در خودش جای داده ( محتمل ترین سکوی پرواز برای جتهای اوکراینی ) ، سومین زیرساخت مهم این نیرو هم در  Mirgorod بود ( سوخو-27 و میگ-29 ) هست ( در غرب خارکف و جنوب سومی ) و  درنهایت پایگاه هوایی Kulbakino در شمال میکولایف (سوخو-25 و سوخو-24 )  که با توجه به شدت درگیری ، احتمالا این پایگاه هم از دور خارج شده باشد  

     

    بر 28 بهمن 1400 در 09:48 , MR9 گفت:

    اما مهم تراز این ، حضور تعداد زیادی از واحدهای ارتش منظم روسیه  در این منطقه ، به روسها اجازه می دهد تا برای مدتهای طولانی ، جای پای مناسبی را برای خود در اوکراین بدست آورند تا برای حملات آینده ، از آن استفاده شود . علاوه براین ، حضور یگانهای روسی ، حاکمیت ملی اوکراین را بر خاک خود به چالش می کشد که این امر به معنای یک بازی طولانی برای طرفین دعواست .از سوی دیگر ، دست زدن به یک عملیات رزمی تمام عیار با هدف اشغال تمام سرزمین اوکراین در شرق رودخانه دنیپر ، یک امر بسیار متفاوت خواهد بود . در حالی که ارتش روسیه ، میراث دار ارتش شوروی سابق با قدرت آتش محدودتر است ، اما همچنان یک چکش بسیار سنگین بشمار می آید

     

    صحنه نبرد بعد از 30 روز هنوز پیچیده است ... احساس می کنم روسها هنوز برای  اینکه گستره و میزان  دخالت خودشون را در اوکراین اعلام کنند ، مردد هست ( علیرغم اینکه گفته شده محدود به  لوهانسک و دونتسک بوده )  برای همین برای زدن پایگاه هوایی فعال ارتش اوکراین زیاد تمایل نشان ندادند ولی عجالتا چند حمله به غرب اوکراین بخصوص علیه  ایوانو- فرانکویسک و کاربرد کینژال نقطه آغاز بوده و اینکه با توقف پیشروی زمینی و محدود کرد عملیات در دو تا جمهوری نامبرده ، حمله به  زیرساختها شدت بیشتری بخودش بگیرد هست .

     

    از یک نظر هم به ممکن هست علت تمرکز روسها به شکل همزمان روی مراکز ثقل و یگان های خط مقدم ( که نتیجه مستقیم آن تقسیم شدن شدت آتش به شکل یکسان روی زیرساخت ها و واحدهای نظامی درگیر است )  یک دلیل مهم و آن  ، استفاده از حداکثر قدرت آتش متعارف برای پراکنده کردن واحدهای اوکراینی و جلوگیری کردن از تمرکز آن ها در خطوط تماس داشته باشد  .

     

    ولی نکته ای این وسط قرار دارد که البته باید اثبات بشود . حملات هوایی  ، توپخانه ای و بدون سرنشین در محورهای درگیری که به شکل دقیق صورت می گیرد ، به احتمال 70تا 80 درصد خارج از خاک اوکراین در حال کنترل هست و به واحدهای میدانی اوکراینی هم اطلاعات دقیقی می رسد که با این دقت دارند عمل می کنند ، با توجه به اینکه ارتش اوکراین قبل از جنگ چنین تجهیزاتی را نداشت ( براساس دیده ها و شنیده ها )  ، حضور کشور یا کشورهای ثالث محتمل به نظر می رسد البته به شکل کاملا کنترل شده و نامحسوس که حساسیت روسها را برانگیخته نکند .

     

    اما اینکه چرا علیرغم حملات وسیع کروز/ بالستیک هنوز نیروی هوایی اوکراین فعالیت دارد ، این را باید در چند عامل دید : 

    1- آن چیزی که دارد دیده میشود ، فعالیت نیروی هوایی اوکراین بشدت محدود شده ، پس حملات موثر بوده بطور نسبی  ...

    2- در حوزه برنامه ریزی برای حمله ، نیروی بالستیکی ، کروز و نیروی هوایی نیازمند " اطلاعات بر خط " هست و به نظر می رسد که روسها در حین نبرد مبادرت به کسب اطلاعات می کنند  ( تاکتیک قدیمی بکاو و بکش که با خطا و تلفات هم همراه هست

    3- کمک اطلاعاتی خارجی به اوکراین در حوزه نحوه عملکرد رهگیرهای روسی و خلاء های ایجاد شده ای که ممکن هست در کریدورهای پروازی نیروی هوایی روسیه در طول نبرد ایجاد شده باشد  

    4- در طراحی حملات آفندی برای حمله به مراکز ثقل دشمن ، 5 عامل هست که به موثر بودن چنین حملاتی کمک می کند 

    الف :  میزان کسب اطلاعات از صحنه نبرد 

    ب: سامانه های کنترل و فرماندهی مهاجمان و شکل / گستره استفاده آنها از اطلاعات برخط 

    ج: وجود حسگرهای پیشرفته در صحنه نبرد که باید اطلاعات را جمع آوری کند 

    د: تسلیحات هدایت دقیق 

    ه: تلفیق درست اطلاعات و سلاح ها  

     

    تا اینجا ( 27 مارس 2022 ) روسها نشان دادند  ( براساس تصاویر ، ویدئوها ، تحلیل ها و ... ) که هنوز از لاک قدیمی تکیه صرف بر روی قدرت آتش ( مهمترین شاخصه یک ارتش موج دومی ) بیرون نیامدند ( مثل خود ما ) و تنها عامل بازدارنده هسته ای باعث شده تا عامل مداخله گر ثالث بطور مستقیم وارد عمل نشود ( البته حتی سلاح هسته ای روسها هم باعث نشد تا سیل تسلیحات از سمت غرب بسمت اوکراین سرازیر نشود و این از جمله نشانه های مهم محدودیت بازدارندگی هسته ای است )  و در حالی که همه انتظار داشتند که یک پیشروی شیک و منظم به شیوه عراق سال 1990 را دوباره ببینند ، این مساله واقعیت پیدا نکرد و جنگ همچنان بر روی زمین ادامه دارد ( البته فاصله 32 ساله بین عملیات طوفان صحرا و جنگ دراوکراین را باید درنظر گرفت در همه ابعاد خودش ) 

    مضاف بر آن ، نکته جالب ماجرا اینجاست که تا الان ، شلیک کروزها و بالستیک ها باعث نشد تا نیروی هوایی اوکراین کامل از بین برود ، گرچه فعالیت اش بسیار محدود شد و این بخوبی نشان میدهد که درصورت سرمایه گذاری بر روی توان هوایی که بخوبی پراکنده شده و حفاظت بشود ، حتی در صورت شلیک بیشتر از 1000 تیر بالستیک و کروز هم فرصت ابراز وجود را دارد . 

     

    5 hours قبل , alala گفت:

    به هر حال اماده سازی پرنده ها، سوخت گیری و مسلح سازی چطور زیر سایه نیروی هوایی قدرتمند ارتش روسیه در حال انجام هست؟ (چیزی که مثلا در مورد صهیونیستها در یک جنگ احتمالی به نظر خیلی روشن هست که در صورت تهدید فرودگاه هاش به نظرم از فرودگاه های در اختیار مصر و اردن فرضا و حتی ممکنه در صورت نیاز شدید برخی فرودگاه های غربی سعودی و لیبی و سودان به عنوان جایگزین یا لااقل در شرایط اضطرار برای پناه و فرود استفاده کنند)

     

    این استفاده از عبارت "  نیروی هوایی قدرتمند ارتش روسیه" یک عبارت صد در صد مبتنی بر احساسات هست . در دکترین نیروی هوایی شوروی سابق ، نیروی هوایی و به تبع آن هوانیروز  یک وظیفه مشخص داشت و آن پشتیبانی از یگان های زرهی ، پیاده و مکانیزه نیروی زمینی بر روی زمین بود ، در نتیجه در شوروی سابق ، به جای نیروی هوایی ،  از واژه هواپیمایی جبهه ای و هواپیمایی استراتژیک ( بمب افکن های دوربرد و ... ) استفاده می شد . ارتش روسیه هم نزدیک به 10 تا 15 سال هست که از این دکترین قدیمی دارد فاصله می گیرد و ظهور رهگیرهای تخصصی که باید آسمان منطقه را از مهاجمان پاک کنند تازه دارد یک شیوه استاندارد میشود . پیاده کردن تاکتیک های قدیمی با تجهیزات جدید ، نشان می دهد که روسها  هنوز برای تطبیق بین فناوری جدید و تاکتیک های خودشون مشکل دارند .

    ولی این درمورد IAF زمین تا آسمان تفاوت دارد ... ارتش عبری حداقل از جنگ 1973 به بعد متوجه شد که در اختیار گرفتن آسمان منطقه نبرد در دو حوزه اطلاعات و سخت افزار  ، کلید پیروزی های آینده است و تا قبل از 2006 ای ایده با موفقیت اجرا شد ولی اینکه بعد از این تاریخ ، مشغول چه کاری هستند که با شرایط جدید خودشون را منطبق کنند ، بحث کاملا جداگانه ای است . 

     

    پی نوشت : 

    این تحلیل ، تنها براساس شواهد موجود تا 27 مارس 2022 بیان شده و ممکن است در آینده با انتشار اطلاعات جدید ، در ماهیت آن تغییراتی ایجاد شود .

     

    تحلیل خوبی هست که جای تقدیر داره....

    من نه تحلیل گر تاکتیک هستم و نه تحلیل گر استراتژیک ....( اگر اشتباه گفتم دوستان تصحیح کنند) ولی یک سری چیزهایی هست که با منطق من جور در نمیاد:

    اول و مهمتر از همه اینه که این تی-14 آرماتا کجاست؟ خبری ازش هست یا نیست؟ اگر هست کجا ها؟ اگر نیست چرا؟ خودتون می دونید طراحان سلاح دنبال موقعیت های اینچنین می گردند که تسلیحات جدیدشون رو در عمل امتحان کنند. 

    دوم اینکه چرا توان جنگ الکترونیک روسها انقدر پایین بوده(یا من فکر می کنم پایین بوده) چرا ارتباطات اوکراینی ها رو جم نمی کنند؟ هنوز که هنوزه اینها بعد از سی روز بسیاری از واحدهاشون با هم ارتباط دارند.... آخه این چه وضع جنگیدنه...... توی نبرد خفجی(جنگ اول خلیج فارس) وقتی ارتش عراق حمله کرد و شهر خفجی رو گرفت از روز قبل تمام ارتباطات تفنگداران دریایی آمریکا رو با جمینگ از کار انداخته بودند. الان این روسها یعنی تکنولوژی سی سال قبل عراق رو هم ندارند؟(نگویید که اوکراین پیشرفت کرده... اگر ا ونها پیشرفت کردن چرا روسها نکردند)

    سوم اینکه چرا روسها از ئی.ام.پی استفاده نمی کنند؟ دارند و نمی زنند؟ یا ندارند؟ اگر دارند چرا نمی زنند؟ اگر ندارند چرا؟ چیز خاصی نیست.... الان پول بدی من خودم برات یکی درست می کنم(البته اسباب بازی شو... می خوام بگم تکنولوژی قدیمی هست و چرا روسها ندارند) برای از بین بردن زیرساختهای الکترونیکی و مخابراتی و شبکه های کامپیوتری هیچ چیزی بهتر از ئی.ام.پی نیست.

    چهارم اینکه روسها با این همه ماهواره جاسوسی و پهپاد و هواپیماهای دوربین دار و اینها چرا انقدر از شناسایی تاکتیکی و جابجایی نیروهای اوکراین عاجز هستند؟

    پنجم اینکه برای نابود کردن فرودگاه لازم نیست که انبار مهمات و سوخت  و خود هواپیما رو زد... فقط لازمه که باندها رو درست و حسابی بزنند... انگلیس توی جنگ فالکلند با موفقیت این کار رو کرد... چرا روسها نمیان و باندها رو از سرویس خارج نمی کنند؟ هم نقشه های رو دارند و هم مختصات رو؟ دیگه چرا دست دست می کنند؟

    ششم اینه که چه بخواهیم و چه نخواهیم باید این احتمال رو بدهیم که در سطوح بالای دستگاه سیاسی و نظامی اوکراین روسها جاسوس کار گذاشتند... میزان عملکرد این جاسوسها چقدر بوده؟ آیا سرویسهای غربی اونها رو در عرض این چند سال شناسایی کرده بودند و اوکراین با دادن اطلاعات غلط جاسوسان روسیه رو گمراه کرده. باید قبول کنیم که روسها خودشون استاد این جور فریبها هستند و زمانی که روسیه و اوکراین یکی بوده حتما اوکراینی ها هم از این جور فنون یاد گرفته اند و با کمک سرویس های اطلاعاتی غربی این کلکها رو روی خود روسها اجرا کردند..... احتمالش چقدره؟

    تحلیل نهایی من اینه که پوتین فکر می کرده دو روزه اون دو تا استان رو که سرش اختلاف هست می گیره و بعدش کیف مجبور میشه بنشینه سر میز مذاکره و برنامه ریزی رزمی شون رو هم تنها برای همین اهداف انجام دادند.... یعنی همون قماری که ژاپن توی پرل هاربر کرد رو تکرار کردند... حالا درسته غرب مستقیما کمک نکرده ولی هر جور بوده دولت زلینسکی رو سرپا نگه داشته اند و در نتیجه بالانس روسها در همون روز سوم چهار و با عدم مذاکره و پذیرش خواستهای روسیه توسط اوکران به هم ریخته... حالا هم باید بنشینند و از اول یه استراتژی دیگه بچینند.

    • Like 3
    • Upvote 10

  23. بر 3 فروردین 1401 در 00:04 , alala گفت:

     

    اشاره شد که صهیونیستها از همین حالا کارگروهی برای بررسی این جنگ ترتیب دادند تا نکات و ضعفها و قوتها را تحلیل کنند. حتما در ایران هم باید چنین اتفاقی بیفته خصوصا در سه حوزه بالستیک و پهپاد و پدافند شاید در بخش ادوات و زرهی و لجستیک و اطلاعات عملیات و جنگ رسانه ای هم که ما مدتهاست درگیرش هستیم به شدت همین حالای روسها.

    ما باید از اول جنگ یه سری از بچه های سطح بالا و درس خونده ی سپاه قدس رو به عنوان مستشار یا ناظر یا هر چی می فرستادیم تا با روسها برن جلو ببینند که چی به چیه

    • Upvote 5