hexman

تاپیک جامع موشک ضد زره ( Nag/Cobra )

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

800px-Nag_missile_closeup.jpg


NAAG (در زبان هندي به معناي مار) موشكي است از نسل سوم موشكهاي هدايت شونده ضد تانك كه داراي قابليت شليك كن و فراموش كن ميباشد كه در هندوستان طراحي و توسعه يافته است.

اين موشك يكي از 5 سيستم موشكي جديدي ميباشد كه بر طبق برنامه جامع توسعه موشكهاي هدايت شونده (IGMDP) توسط سازمان تحيقيقات و توسعه صنايع نظامي هندوستان (DRDO) و با بودجه اي بالغ بر 68 ميليون دلار امريكا ساخته شده است.

سه گونه مختلف از موشك ضد تانك تا بحال ساخته شده است:

گونه هدايت سيمي

گونه هدايت مادون قرمز

گونه هدايت جستجوي راديويي (MMV)

و در حال حاضر DRDO تمركز خو را بر روي ساخت موشكهاي جديد NAAG كه به سيستم هدايت تمام خودكار تصوير برداري فرو سرخ مجهز باشند قرار داده است.و نخستين گونه موشگ NAAG مجهز به سامانه رهگیری هدف با روش پردازش تصویر فرو سرخ ، در تاريخ 13 جون 2010 ازمايش گرديد.

اين نوع از موشك به دليل برخوردار بودن از جستجوگر فرو سرخ نصب شده بر روي دماغه موشك توانايي پرواز بر فراز خط ديد و حمله به اهداف از روبرو و يا از بالا را نيز دارد و همچنين در برابر جمينگ نيز مقاومتر ميباشد.

هر تير موشك سيستم NAAG چهل و دو كيلوگرم وزن داشته و قادر به درگير شدن با اهداف از فاصله 4 تا 5 كيلوكتري ميباشد.

سازندگان هندي موشك NAAG ادعا ميكنند كه سيستم موشكي ساخت انان نخستين سامانه موشكي ضد تانك در جهان است كه ساختار ان تماما از فايبرگلاس ساخته شده است.

از ديگر ويژگيهاي اين موشك خرج پرتابي ان است.اكثر موشكهاي ضد تانك پس از پرواز به سوي هدف خطي از دود در پس خود به جاي ميگذارند و اين سبب ميشود تا هدف از مسير حركتي موشك مطلع گردد و فرصت ان را پيدا كند تا خود را از تير رس موشك پنهان نمايد اما در مورد موشك NAAG تنها در نخستين ثانيه از شليك موشك دود خارج شده از عقبه لانچر قابل مشاهده است . پس از انكه بوستر موشك 90 درصد سرعت اوليه موشك را تامين نمود و موشك به فاصله اي ايمن از لانچر رسيد خرج مياني سرعت موشك را تامين و حفظ مينمايد و دود ناشي از سوختن ان نيز نامرئي ميباشد.

موشك NAAG با سرعت 230 متر بر ثانيه به سمت هدف پرواز ميكند و مسلح به سر جنگي ضد زره 8 كيلوگرمي كه از نوع خرج گود دو بخشي (بخش اصلي و پيشرو) است ميباشد. پيشرانه موشك راكت سوخت جامد (بر پايه نیترامین)از نوع دو مرحله اي بوده كه هيچ دودي نيز از خود بر جاي نميگذارد.

در هر بار شليك امكان برخورد اين موشك به هدف 77 در صد بوده و ضريب خطاي برخورد ان نيزCEP نه دهم (0.9) متر ميباشد و هر فروند موشك ناگ را تا 10 سال بدون صرف هزينه نگهداري ميتوان در انبار ها ذخيره نمود.

موشك NAAG قرار است در اينده در 2 گونه اصلي به توليد برسد.مدل زمين پايه و هوا پايه.
گونه زمين پايه ان قابليت نصب بر روي خودروي زرهي NAMICA (خودروي حمل كننده موشك NAAG) ميباشد.

800px-Nag_with_NAMICA_Defexpo-2008.jpg

در گونه هدايت فرو سرخ اين موشك ،در ابتدا تصوير هدف بوسيله دوربين فرو سرخ نصب شده بر روي لانچر رويت و هدفگيري ميشود سپس اطلاعات پردازش شده به حسگر مادون قرمز روي دماغه موشك ارجاع داده ميشود.

هدايت اوليه موشك به سمت محدوده هدف ميباشد و سپس موشك به سمت مختصات هدف هدايت ميشود.

همچنين گونه اي ديگر از اين موشك كه HELINA ناميده ميشود توانايي نصب بروي هليكوپتر تهاجمي هندي( HAL Light Combat Helicopter (LCH را دارا ميباشد.اين هليكوپتر ميتواند 8 تير موشك NAAG در 2 لانچر 4 تايي در دو طرف خود حمل نمايد.در اين حالت لانچرهاي نصب شده در هر طرف هليكوپتر به يك پكيج شامل يك دوربین با مکانیسم حرارتی و سامانه فاصله ياب ليزري لينك هستند.

عملكرد گونه زمين پايه اين موشك (NAMICA) بدين گونه است كه موشك بايد قبل از شليك بر روي هدف قفل شود و امكان قفل كردن موشك بعد از شليك براي ان ممكن نيست.اين بدين معني است كه قبل از شليك موشك هدف بايد توسط كاربر و بصورت شناسايي چشمي مشخص گردد از اينرو در اين حالت برد درگيري موشك تا حدودي كاهش ميابد.

اما در گونه هواپايه اين موشك (HELINA) قابليت قفل بر روي هدف پس از شليك نيز وجود دارد (همانند موشك هدايت ليزري هلفاير) و اين امر باعث ميشود تا موشك بتواند با اهدافي در فاصله 7 كيلومتري نيز درگير شود.در اين حالت موشك پس از شليك ابتدا در راستاي خط مستقيم ديد به پرواز در مي ايد و زمانيكه موشك به محدوده هدف نزديك گرديد ،تصويري كه موشك از محيط روبروي خود ميگيرد به كابين خلبان فرستاده ميشود و در اين هنگام خلبان ميتواند بر روي مانيتور خود اهدافش را مشخص نمايد و سپس دستور مبني بر قفل شدن موشك بر روي هدف به جستجوگر فرو سرخ كلاهك موشك از طريق كانال ارتباطي ارسال ميگردد.

دليل نام گذاري اين موشك به "مار" خط سير خاص اين موشك است كه همانند مار طعمه خود را نابود ميسازد.اين موشك با تعقيب خط سيري منحني شكل (نيم بيضي يعني از جوانب به هدف نزديك ميوشد) به هدف خود نزديك ميشود و ناگهان خود را به بالاي سرهدف رسانده و سپس با زاويه اي تند به هدف خود حمله ميبرد و ان را نابود ميسازد.

مشخصات موشك

گونه موشك : هدايت شونده ضد تانك

كشور سازنده : هندوستان

سال ورود به سرويس : 2009

كشورهاي بكار گيرنده : هندوستان/تانزانيا/بوتسوانا/مراكش

شركت سازنده : DRDO

وزن موشك : 42 كيلوگرم

درازاي موشك : 1.90 متر

قطر موشك : 190 ميليمتر

كلاهك موشك : سر جنگي 8 كيلويي ضد زره با خرج گود دو مرحله اي

پيشرانه : راكت سوخت جامد دو مرحله اي بدون دود

دهانه بال : 400 ميليمتر

برد عملياتي : در گونه زمين پايه 500 الي 4000 متر و در گونه هوا پايه تا 7000 متر

سرعت : 230 متر بر پانيه

سيستم هدايت موشك : جسجوگر فعال تصويري فرو سرخ

ترجمه از : Hexman.military.ir

  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با تشکر ...

من فیلم شلیک این موشک رو دیدم پرتاب بسیار جالبی داره یه چیزی تو مایه های جاولین هست ولی در ابعاد بزرگتر ...

اما اگر اشتباه نکنم صنایع هوایی در موردش نوشته بود که موشک موفقی نیست و تست های ناموفق زیادی داشته که هندی ها ازش راضی نبودن ....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خواهش مكينم
گويا هند چند سالي است كه اين پروژه را اغاز كرده و انواع مختلفي از اين موشك رو توليد كرده كه اخرين گونه اش همين مدل شليك كن فراموش كن اش است

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به قول معروف روی کاغذ موشک خوبی به نظر می رسه، باید در عمل قابلیتهاش مشخص بشه، از روش حمله اش خوشم اومد، از پهلو می زنه به هدف و عملا زره جلو تانکها رو بی اثر می کنه، دقیقا مثل مسیر حرکت مار، سر جنگی خوب و دو مرحله ای داره، کمی دقتش پایینه (90 درصد )

یه جورایی از میلان هم الهام گرفته.

ممنون از جناب هکزمن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.