amirattari

گزارشی از توان نظامی امروز عراق + تصاویر

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

روند تجهیز ارتش عراق به تسلیحات جدید چند سالی است که آغاز شده. این خرید های نظامی و صرف هزینه های سنگین برای کشوری که هم اکنون عملاً در اشغال نظامی یک کشور دیگر است سؤالاتی را ایجاد می کند.
به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، در روند بازسازی توان نظامی عراق و ارتش جدید این کشور، منطقی بود که نیروی زمینی در اولویت قرار گیرد. امروزه گستره متنوعی از تجهیزات نظامی به خصوص انواع خودروهای زرهی به ارتش جدید عراق تحویل داده شده است. شاید یکی از جالب توجه ترینها در این بین، تانک اصلی میدان نبرد، ام-1 آبرامز باشد.
این تانک هر چند از پیشرفته ترین نسخه های تولیدی آن محسوب نمی شود اما با در نظر گرفتن شرایط فعلی عراق، بیش از احتیاجات آن به نظر می رسد. استفاده از تانک ها و زره پوش های باقی مانده از رژیم سابق، حضور گسترده نیروهای آمریکایی در این کشور و نبود شرایط تهدید خارجی با توجه به این حضور، از جمله عواملی است که برخی از کارشناسان نظامی را به این نتیجه رسانده است. در عوض نیاز به تعداد بیشتری زره پوش های سبک و خودروهای رزمی با تسلیحات نیمه سنگین برای کمک به افزایش توان عراقی ها در نواحی مختلف این کشور مهمتر به نظر می رسد. با این وجود در سالهای گذشته اخباری مبنی بر تمایل به خرید 2000 دستگاه تانک از مدلهایی چون نمونه به روز تی-72 منتشر شده است.
[img]http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/24/86411_754.jpg[/img]
روند واگذاری امور نظامی به عراق همانطور که پیش بینی می شد از نیروی زمینی آغاز شد و امروز به سطح قابل توجهی رسیده است. همچنین نیروی دریایی عراق نیز با وجود سابقه عملکرد و فضای جغرافیایی کم و حضور آمریکاییها چندان مورد توجه نیست. از اینرو آنچه در این گزارش بیشتر مدنظر است تشکیل نیروی هوایی جدید عراق است. این نیرو هم اکنون جزء ضعیف ترین شاخه های نیروهای نظامی عراق بوده و دولت این کشور در امور هوایی به میزان بسیار زیادی وابسته به اشغالگران است. انواع هواپیماهای رزمی، ترابری، شناسایی و بالگردهای آمریکایی در پایگاه های مختلف این کشور مستقر شده و به صورت منظم مشغول به پرواز و دنبال کردن طرح های عملیاتی خود در این کشور هستند. هم اکنون نیروی هوایی عراق به هواپیماهای رزمی سبک، ترابری، آموزشی سبک و نظارت الکترونیکی و شناسایی مجهز است. تمام این هواپیماها در سالهای اخیر به این نیرو اضافه شده اند و هیچ هواپیمایی از رژیم سابق مورد استفاده نیست. با توجه به اینکه در ماه های اخیر چندین خبر پیرامون درخواست های این نیرو برای خرید تجهیزات جدید به گوش رسیده است به مهمترین تجهیزات جدید آن می پردازیم.
خرید حدود 60 تا 70 فروند از چند نمونه هواپیمای آموزشی(دو نفره) در رده های مختلف، از تلاش عراقی ها برای ایجاد بنیه قوی آموزشی خبر می دهد. این تعداد شامل 20 فروند هواپیمای سبک آموزشی اولیه لاستا95 ساخت صربستان، 15 فروند تی-6آ تکسان2 ساخت آمریکا و یک سفارش 24 تا 36 فروندی از هواپیمای ال-159بی ساخت جمهوری چک می شود.
[img]http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/24/86413_635.jpg[/img]
لاستا95 یک هواپیما سبک با موتور پیستونی 6 سیلندر است که برای آموزش های ابتدایی پرواز در روز و شب به کار می رود. تی-6آ تکسان نیز در همین رده اما از موتور توربوپراپ برخوردار است. این هواپیما در کشورهای مطرحی استفاده می شود و نمونه های تهاجمی سبک نیز از آن توسعه داده شده است که در سفارش عراقی ها مد نظر نبوده است. در بین این هواپیماهای آموزشی، ال-159 به عنوان یک هواپیمای آموزشی با موتور جت در مرحله پیشرفته قابل بکارگیری است. این هواپیما بر اساس هواپیمای آموزشی موفق ال-39 توسعه داده شده و دارای نمونه زرمی تکنفره نیز هست. استفاده از سامانه های پیشرفته در این هواپیما آن را به عنوان پایه مناسبی برای خلبانان هواپیماهای جنگنده مطرح می سازد. این نمونه از ال-159 قابلیت های رزمی نیز دارد و به عنوان هواپیمای شناسایی هم قابل بکارگیری است. موضوع خرید این هواپیماهای چند منظوره در بازدید سال گذشته رئیس جمهور چک از بغداد مطرح و تعداد این سفارش در منابع مختلف 24 تا 36 فروند عنوان شده است.
[img]http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/24/86412_219.jpg[/img]
به گزارش مشرق، در رده هواپیماهای جنگنده عراقی ها اقدام به خرید یکی از معروفترین و پرکاربردترین هواپیماهای جنگی نموده اند. اف-16 که تاکنون در بیش از 25 کشور دنیا وارد خدمت شده است به تعداد 18 فروند از سوی عراقی ها درخواست شد. البته کمی بعد دولت عراق تعداد سفارش خود را دو برابر کرده و به 36 فروند رساند که استعداد تشکیل تا سه اسکادران را پدید می آورد. نکته قابل توجه در این سفارش رقم بسیار بالای آن است که برای 18 فروند اولیه 3 میلیارد دلار عنوان شده است. حتی گفته شده بود رقم نهایی برای این 18 فروند ممکن است به 4 میلیارد برسد. هرچند این سفارش شامل ایجاد زیرساخت های بکارگیری این هواپیمای تقریباً پیشرفته(در مقایسه با جنگنده های موجود در بازار صادرات اروپا)، آموزش خلبانان و خدمه و خرید تسلیحات آن هم می شود اما به عقیده کارشناسان این رقم تا حدودی بالا است. به عنوان مثال رقم کلی قرارداد سفارش 126 فروندی از سوی هند برای جنگنده جدید خود بالغ بر 11 میلیون دلار خواهد بود در حالی که در رقابت نیروی هوایی هند تنها جنگنده های نسل چهارم پیشرفته شرکت داده شده و انتقال فناوری هم مدنظر بوده است. بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت آمریکاییها با کشوری که در اشغال آنان است کمی گران حساب کرده اند.
یکی دیگر از هواپیماهای جدید عراقی ها که قابل توجه است نمونه شناسایی و نظارت از هواپیمای کینگ ایر350 است. این هواپیما علاوه بر مدل معمولی حمل و نقل که توان حمل 13 نفر مسافر را دارد در نمونه جاسوسی و نظارت الکترونیکی هم ساخته شده که تعداد 10 فروند از آن از سوی همسایه غربی کشورمان درخواست شده است. برخی معتقدند این هواپیما از ابتدا توسط خود آمریکایی ها کاربری شده و فقط تحت عنوان نیروی هوایی عراق بوده است همانطور که پیش از انقلاب اسلامی ایران نیز هواپیماهای آمریکایی با پوشش نیروی هوایی ایران به جاسوسی از شوروی سابق مشغول بودند.
[img]http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/24/86408_529.jpg[/img]
دو نمونه هواپیمای ترابری نیز در درخواست های نیروی هوایی جدید عراق به چشم می خورد که باید به آنها اشاره کرد؛ هواپیمای معروف و شناخته شده سی-130 هرکولس ساخت آمریکا و همچنین آنتونف-32 ساخت اوکراین. هرکولس به عنوان یک هواپیمای ترابری متوسط و میانبرد با توان حمل حدود 20 تن بار در بیش از 40 کشور دنیا در حال فعالیت است.
[img]http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/24/86405_538.jpg[/img]
عراقی ها نیز جزو آخرین کشورهایی هستند که به فهرست بلند بالای کاربران هرکولس می پیوندند. آنتونف32 با توان حمل 7.5 تن بار، یک هواپیمای ترابری سبک منطقه ای به حساب می آید و یکی از دو سفارش جدید عراقی ها است که فناوری شرقی دارد. 10 فروند از این هواپیما و حدود 10 فروند هرکولس توان ترابری تاکتیکی نیروی هوایی جدید عراق را شکل خواهند داد اما این تعداد برای ایجاد یک یگان ترابری قوی کافی به نظر نمی رسد.

[img]http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/24/86407_208.jpg[/img]
بخش دیگری از سفارشات عراقی ها در این چند سال که از روند تحویلی بهتری هم برخوردار بوده، به بالگردها مربوط می شود. 5 نمونه بالگرد که دو نمونه اروپایی(گازل و ئی-سی-635)، دو نمونه آمریکایی(یو-اچ-1اچ و بل-407) و یک نمونه روسی(میل17) هستند همگی از نوع حمل و نقل بوده و برخی از قابلیتهای رزمی سبک نیز برخوردار هستند.
[img]http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/24/86409_330.jpg[/img]
جمع تعداد این بالگردها به بیش از 120 فروند می رسد که تحویل تعدادی از آنها برای همین سال میلادی برنامه ریزی شده است. به این تعداد باید حدود 20 فروند بالگرد که برای امور آموزش در نظر گرفته شده را نیز اضافه نمود.
[img]http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1390/5/24/86406_572.jpg[/img]
خبرهای غیر موثقی نیز به هواپیمای تی-50 گلدن ایگل ساخت کره جنوبی و همچنین میراژ2000 ساخت فرانسه اشاره دارند که از پرداختن به آنها صرف نظر نمودیم.
به گزارش مشرق، نگاهی کلی به فهرست سفارشات ارتش جدید عراق، روندی کلی را نمایان می سازد. اغلب این درخواست ها به خرید از کشورهای غربی بخصوص آمریکا مربوط می شود در حالیکه عمده تجهیزات ارتش سابق عراق، شرقی(صرف نظر از کیفیت آنها) بود. بدین ترتیب تغییر زیرساخت های شرقی ارتش عراق نیز به هزینه ها اضافه می شود. هرچند این نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که عمده تجهیزات شرقی عراقی ها قدیمی شده و با فناوری های روز فاصله داشتند.
نکته دیگری که جلب توجه می نماید تعداد فعلی این سفارش ها است که به نسبت وسعت جغرافیایی و نیازهای امنیتی دفاعی عراق و دارایی های نظامی سابق عراق در مجموع کمتر از حد مطلوب یک دولت مستقل به نظر می رسد. البته در نظر گرفتن شرایط بد اقتصادی و وضعیت نامناسب زندگی مردم نیز ممکن است بر محدودیت منابع دولت نوری المالکی تأثیر گذاشته باشد. تا امروز برنامه خروج نظامیان آمریکایی از عراق قابل توجه نمی باشد، اما باید دید در صورت آزادی عمل بیشتر عراقی ها، آیا روند خریدهای خارجی این کشور به همین ترتیب باقی می ماند یا به سمت تجهیزات پیشرفته سایر کشورها مثلاً هواپیمای جنگنده ضربتی پرطرفدار روسی سوخو-30 متمایل خواهد شد.

[url=http://www.mashreghnews.ir/fa/news/62204/%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1]منبع: مشرق نيوز[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نه به دو روز نکشید و نمیکشه ! دو سال پیش پر رو شدند که اولین زمزمه های پول جنگو نمیدیم و هواپیماهامون کو و مخازن نفتی مونو ایران برد و ... سر دادند متاسفانه

امریکا برای تجهیز عراق دو سه سوال اساسی داشت که بسته به زمان و گذشت زمان کم کم حل شد

اولش این بود اگر مثل شاه اونا رو قدرتمند کنه ایا بعدا در دستانش خواهند بود ؟
دوم این بود کشور همسایه ش ایرانه از طرفی سوریه پس میشه عراقو قدرتمند کرد تا ترسی براشون باشه اما اگه اومدن سره اینا چی ؟
سوم کشور ترکیه بود که برای عراق هم ادعای ارضی داره و ضمنا ترکیه متحد استراتژیک تری هست و ترکیه زیاد مایل به وجود کشوری قوی با تسلیحاتی که خودشونم دارند هست یا خیر ؟

به مرور امریکا تصمیم گرفتم که عراق رو تدریجی قوی کنه از پایه که شما حتی هواپیماهای ساده و اموزشی رو که می بینین بیشتر برای زیرساخت سازی هست
یعنی چی ؟

یعنی ببین شما یک نفر رو با بهترین هواپیماهای اموزشی جهت خلبانی اموزش میدی بعد یه جنگنده بده بهش و کمی اموزش بده این شخص به صورت عملیاتی درمیاد در کمترین زمان ممکن

و این جای دادن مستقیم و سریع جنگنده رو گرفت ! یعنی امریکا تونست با یک تیر چند نشون بزنه و فقط فعلا چیزای در اختیارشون گذاشته که خطری براش ایجاد نشه اما در صورت لزوم بتونند سریع خودشونو مطابقت بدن


الانم که عراق بیشتر تسلیحات بجای مونده از زمان صدام لعین رو به خدمت برگردونده با رنگ امیزی جدید

کلا عراق کشوریه که باید ازش ترسید همیشه چرا که نون و نمک نه میشناسند نه برای کشورهای منطقه و جهان معنی داره !

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]دو روز دیگه اینا هم پررو میشن[/quote]خوب تجهیز نشه پس منتظر کی بشینه اینکه یک چیز معمولیه. یا باید از ما اجازه بگیره icon_arrowd icon_eek

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]دو روز دیگه اینا هم پررو میشن[/quote]خوب تجهیز نشه پس منتظر کی بشینه اینکه یک چیز معمولیه. یا باید از ما اجازه بگیره icon_arrowd icon_eek[/quote]
دقیقا در ضمن این برادر شوبیر {اگه درست نوشته باشم} راسته میگه
این خط - این نشون* اگه اینها باز پرو نشدن
البته میدونم الان هم پرو هستن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
خب ای کاش ما می تونستیم تجهیزش کنیم با چیزای کم خطر تر مثلا یه ذره ز اف -5 هامون و اف- 7 هامون ونفر بر و چند تا هلیکوپتر ساخت داخل بهشون می دادم براشون بس بود icon_eek

حالا یه سوال اینا چندتا ام 1 گرفتن؟؟؟ بعد ام-1 هایی که گرفتن همونایی هستن که تو جنگ بودن؟؟


عراق با این وضعیتی که داره روابطش با ایران چطوره درسته پر رو شدن ولی باز ایران خیلی کمکش کرده امکان داره مثلا یکی دوتا ابرامزشو به ما بده برای بررسی ؟؟
درسته تخیلیه ولی این امکان وجود داره که این پررو بازیشون فیلم باشه
سیاست پدر مادر نداره که icon_arrowd

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]خب ای کاش ما می تونستیم تجهیزش کنیم با چیزای کم خطر تر مثلا یه ذره ز اف -5 هامون و اف- 7 هامون ونفر بر و چند تا هلیکوپتر ساخت داخل بهشون می دادم براشون بس بود icon_eek

حالا یه سوال اینا چندتا ام 1 گرفتن؟؟؟ بعد ام-1 هایی که گرفتن همونایی هستن که تو جنگ بودن؟؟


عراق با این وضعیتی که داره روابطش با ایران چطوره درسته پر رو شدن ولی باز ایران خیلی کمکش کرده امکان داره مثلا یکی دوتا ابرامزشو به ما بده برای بررسی ؟؟
درسته تخیلیه ولی این امکان وجود داره که این پررو بازیشون فیلم باشه
سیاست پدر مادر نداره که icon_arrowd[/quote]
برادر من ما بخاطر وزارت خارجه مون هیچ کاری نمی تونیم بکینم
امکان دادن ابرامز به ما مثل اینکه بگی خورشید از غرب طلوع میکنه از شرق غروب میکنه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بابا این بد بخت ها که چیزی ندارن اینقدر میترسین

ولی پررو شدن و ما هم باید مثل ترکیه یه حمله سراسری با جنگنده ها به پزاک داخل خاک عراق بکنیم تا حساب دستشون بیاد که این تو بمیری از اون تو بمیریا نیست icon_arrowd

واقعا فیلم حمله بر و بچ نیروی هوایی ترکیه رو دیدم حال کردم همچین دلم خنک شد icon_eek

این ها همش خرید میکنن و چیز تولیدی ندارن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]خب ای کاش ما می تونستیم تجهیزش کنیم با چیزای کم خطر تر مثلا یه ذره ز اف -5 هامون و اف- 7 هامون ونفر بر و چند تا هلیکوپتر ساخت داخل بهشون می دادم براشون بس بود icon_eek

حالا یه سوال اینا چندتا ام 1 گرفتن؟؟؟ بعد ام-1 هایی که گرفتن همونایی هستن که تو جنگ بودن؟؟


عراق با این وضعیتی که داره روابطش با ایران چطوره درسته پر رو شدن ولی باز ایران خیلی کمکش کرده امکان داره مثلا یکی دوتا ابرامزشو به ما بده برای بررسی ؟؟
درسته تخیلیه ولی این امکان وجود داره که این پررو بازیشون فیلم باشه
سیاست پدر مادر نداره که icon_arrowd[/quote]
برادر من ما بخاطر وزارت خارجه مون هیچ کاری نمی تونیم بکینم
امکان دادن ابرامز به ما مثل اینکه بگی خورشید از غرب طلوع میکنه از شرق غروب میکنه[/quote]

خودمم می دونم یه خورده تخیلیه ولی خب به نظرم اینقدر ایران در عراق نفوذ داره که بتونن یه ابرامزو ( همشو نه) قرض بدن برای تحقیق و بعد برگردونیم البته بازم میگم فکرم تا حدودی تخیلیه

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به هرکس و هر کشور تو دنیا دل ببندی اشتباه کردی عراق و اعرابم که کارنامه مشخصی دارن . فکر کنم خیلی خوش خیالی است بگیم کشور دوست و برادر عراق !!!
فکر کنم هنور خانواده های که از جنگ آسیب دیدن هستن تو عراق فکر می کنید آیا صدام رو مقصر می دونن !!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
میبخشید یکم در مورد تانک ذوالفقار 3 مطلب بخونید میدونید که از روی آبرامز الگوبرداری شده و در ضمن تهیه کردن دو سه تا تانک آبرامز در بازار سیاه کار سختی نیست وقتی ایران موتور هلیکوپتر و موتور جنگنده از بازار سیاه میخره دو سه تا تانک که چشم گاوه icon_arrowd

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote][quote]خب ای کاش ما می تونستیم تجهیزش کنیم با چیزای کم خطر تر مثلا یه ذره ز اف -5 هامون و اف- 7 هامون ونفر بر و چند تا هلیکوپتر ساخت داخل بهشون می دادم براشون بس بود icon_eek

حالا یه سوال اینا چندتا ام 1 گرفتن؟؟؟ بعد ام-1 هایی که گرفتن همونایی هستن که تو جنگ بودن؟؟


عراق با این وضعیتی که داره روابطش با ایران چطوره درسته پر رو شدن ولی باز ایران خیلی کمکش کرده امکان داره مثلا یکی دوتا ابرامزشو به ما بده برای بررسی ؟؟
درسته تخیلیه ولی این امکان وجود داره که این پررو بازیشون فیلم باشه
سیاست پدر مادر نداره که icon_arrowd[/quote]
برادر من ما بخاطر وزارت خارجه مون هیچ کاری نمی تونیم بکینم
امکان دادن ابرامز به ما مثل اینکه بگی خورشید از غرب طلوع میکنه از شرق غروب میکنه[/quote]

خودمم می دونم یه خورده تخیلیه ولی خب به نظرم اینقدر ایران در عراق نفوذ داره که بتونن یه ابرامزو ( همشو نه) قرض بدن برای تحقیق و بعد برگردونیم البته بازم میگم فکرم تا حدودی تخیلیه[/quote]
برادر من اگه نفوذ داشت تا حالا خسارت جنگ از تو حلقشون می کشدیم بیرون

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بهرحال عراق الان با زمان بعث متفاوته و قطعا تقویتش دیگه مثل گذشته برای ایران مشکلی نداره
برعکس میتونه خودش برای امثال اسرائیل یک مشکل باشه- اما فعلا درحد یه شوخیه چون زیرساختهای نظامیش منهدم شده

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.