alishahrag

جنگنده - رهگیر جی-8 -2 ام فین بک ( FINBACK / J-8 II M/F-8)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

قسمت سوم:
Shenyang J-8/F-8 & J-8II/F-8II & F-8IIM – China
جنگنده J-8 اولین تلاش چین برای ساخت یک جنگنده بومی بود، طرح اولیه جی-8 بصورت یک جنگنده دوموتوره بر اساس J-7 (میگ-21 چینی) و بسیار شبیه به Ye-152A Flipper روسی بود، در این طرح بنده کلی جی-7 بزرگتر و عریض تر شده بود تا بتواند دو موتور WP-7A را در خود جای دهد، این جنگنده J-8 (جهت صادرات F-8) نام گرفت، شرکت شنیانگ و دیگر موسسات دخیل در پروژه در مسیر طراحی و ساخت این جنگنده با مشکلات مختلفی مواجه بودند، با این وجود پروژه به اتمام رسید اما این جنگنده جدید هیچگاه مسئولین را راضی نکرد، بعبارتی کارایی این جنگنده در سطح همان جنگنده های قدیمی بود، هر چند جنگنده جدید سرعت، ارتفاع و اوج گیری بهتری داشت اما مانور پذیری آن بمراتب از J-7 کمتر بود.

تصویر

در پی این نارضایتی در اواخر دهه هشتاد طراحان طرحی متفاوت را بر پایه J-8 ارائه دادند، این طرح که شباهت فوق العاده زیادی به Su-15 Flagon روسی داشت دارای ورودی های هوای قرار گرفته در کنار بدنه و دماغه بزرگ برای قرار دادن رادارهای بزرگتر بود، جت جنگنده جدید که J-8II نام گرفته بود با کمک ورودی های هوای جدید خود کارایی همانند J-8 اولیه در پرواز مافوق صوت و شش درصد کارایی بهتر در پرواز با سرعت های کم داشت.
این جنگنده جدید به قرار بود به موتورهای ساخت رولزرویز مجهز شود در نهایت به موتورهای توربوجت WP-13A ساخت چین مجهز شد، چینی ها در ابتدا قصد داشتند تا از رادارهای AN/APG-66(V) ساخت ایالات متحده استفاده کنند اما پس از سال 1989 این امر غیر ممکن گشت، در نتیجه چینی ها رادار SL-4A با بردی حدود 40 کیلومتر را برگزیدند، گفته می شود این رادار نسبت به دماغه بزرگ J-8 نسبتا کوچک است، در نمونه های بعدی چینی ها این رادار را با رادار SL-8A با بردی حدود 70 تا 80 کیلومتر جایگزین کردند.

تصویر

نیروی هوایی دریایی چین با تغییر J-8II های خود 39 فروند از آنها را به سطح استاندارد J-8D ارتقا داده تا بتوانند از تانکر های سوخترسان H-6DU سوختگیری کنند، با این حال تنها تعداد کمی از خلبانان برای انجام سوختگیری هوایی آموزش دیده اند –چینی ها عقیده دارند J-8 ها با انجام سوختگیری هوایی و در نتیجه افزایش برد می توانند جهت عملیات های ضربتی بخوبی JH-7 های نیروی هوایی دریایی را اسکورت کنند- یکی از پیشرفته ترین نمونه های J-8 گونه J-8IIM می باشد –در ساختار تسلیحاتی چین کد M به محصولات صرفا صادراتی اطلاق می گردد و این جنگنده هم یک جنگنده صادراتی است، لیکن تا کنون به هیچ کشوری صادر نشده است- که کارشناسان آن را قابل مقایسه با F/A-18 و Mirage-2000C می دانند. این گونه به رادار پالس داپلر Zhuk-8II ساخت فازاترون مجهز است، از دیگر نمونه های J-8 نوع H می باشد که به موتورهای توربوجت WP-13B مجهز است و با رادار پالس داپلر KLJ-1 (Type1471) خود توانایی شلیک موشک های هدایت فعال PL-12 (SD-10) را نیز دارد. یکی از دیگر نمونه نیز ها J-8F می باشد که دارای کابین جدید مجهز به نمایشگر های رنگی است و توانایی بکارگیری موشک ضد رادار AS-17 Krypton روسی را نیز دارد و در مجموع دارای توانایی های هوا به سطح گسترده تری است. این جنگنده که احتمالا به رادار Type1492 مجهز است توانایی شلیک موشک هوا به هوای میانبرد PL-12 را نیز دارد و به موتور قویتر WP-13BII مجهز است.
در دهه هشتاد طرحی برای بکارگیری سیستم پرواز با سیم در J-8 نیز وجود داشت که از تجربیات بدست آمده از آن در برنامه ساخت J-10 استفاده شد این سیستم در یک نمونه آزمایشی با نام J-8ACT بکار رفت که در سال 1990 اولین پرواز خود را انجام داد.

تصویر
F-8IIM/J-8IIM


مشخصات:
خدمه: 1 نفر
طول: 21.52 متر
فاصله دو سر بال: 9.34 متر
ارتفاع: 5.41 متر
مساحت بال: 42.4 متر مربع
وزن خالی: 9240 کیلوگرم
وزن با تجهیزات: 13850 کیلوگرم
بیشینه وزن برخواست: 17800 کیلوگرم
بیشینه وزن تسلیحات: حدود 4600 کیلوگرم
پیشران: دو دستگاه WP-13 (تراست خشک 44.1 کیلونیوتن و بیشینه تراست 66.7 کیلونیوتن)
بیشینه سرعت: 2.2 ماخ
برد: شعاع عملیاتی 800 کیلومتر با سوختگیری 1200 کیلومتر
سقف پرواز: 20500 متر
رادار: SL-4A/SL-8A/KLJ-1/Zhuk-8II
تجهیزات:
یک مسلسل دو لول 23 میلیمتری و هفت آویزگاه جهت نصب موشک های هوا به هوای PL-12(SD-10)/PL-11/PL-10/PL-9/PL-8 (امکان هماهنگ سازی موشک های چینی قدیمی تر نیز وجود دارد)، موشک ضد رادار AS-17 Krypton و تجهیزات هوا به سطح مانند بمب ها و...
منابع:
www.g l o b l s e c u r I t y.org/military/world/china/j-8.htm
en.wikipedia.org
mil.jschina.com.cn/huitong/index.html
  • Upvote 2

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

جت جنگنده جی-8 اولین جنگنده ایی بود که توسط نیروی هوایی چین طراحی شد.شروع برای طراحی در سال 1964 آغاز شد.این جنگنده روی هم رفته ترکیب توسعه یافته همان میگ-21 فیشبد یا اف-7 بود که طوری طراحی شد که 2 موتور داشته باشد.گرچه این جنگنده شبیه به محصول کمپانی میگ-بنام Ye-152Aبود.اما گزارش ها حاکی است از اینکه این هواپیما دقیقا از روی آن نمونه بردای شده نشده است. تولید جت جنگنده فین بک موسوم به جی-8 یا اف-8 در دسامبر سال 1979 آغاز شد با شروع به تولید حدود 100 یا 150 فروند از این جنگنده وارد خدمت شد. J-8 IIM نمونه بهتر جی-8 بود که بیشتر روی آن کار شده بود! اغاز کار روی طرح جی-8-2 در سال 1980 شروع شد و تولید آن یعد از سال 1980 شروع شد. به طوری طرح سوپر-7 که نمونه ارتقا داده شده اف-سون تک موتوره بود کنسل شد. در جی-8-2 جلوی هواپیما به طور کامل پر شد! یک رادار قدرتمند تر روی آن نصب شد! مدخل های ورودی هوا به همراه دیگر مولفه ها همه اصلاح شدند.بهترین گفته در مورد جنگنده جی-8 این است که این همان مدل ارتقا داده شده با هواپیمای کهنه کار سوخوی 15 فلاگون است با این تفاوت که در ایرودینامیک و برخی ترکیبات دیگر متفاوت است.
جیان-8/2 جنگنده ارتقا داده شده و پیشرفته بود که توسط کشور چین و روسیه بوجود آمد! نتیجه این همکاری ساخت یک جنگنده جت مدنیزه شده بود بنام اف-8 ام بود که کلمه ام به معنای :
ثبات صادرات دائمی تسلیحات چینی ونصب جنگ افزارهای چینی بعد از فروش (به عنوان یک گونه امتیاز)

جی-8 ام فین بک واقعا یک نسل جدید در هواپیما های جنگنده محسوب میشد!اولین پرواز این جنگنده در 31 مارس سال 1996 انجام شد.این جنگنده مجهز به سیستم های الکترونیکی ارتقا یافته ایی بود که تمام جنگنده های چینی در طول مدت زیادی از داشتن این سیستم های محروم بودند. هواپیما های جی-8 و جی-8/2 هواپیماهایی با مشکلات زیاد و مجموعه سلاح ضعیف و موتورهایی با بازده کمی هستند! در بهترین مدل از جنگنده جی-8/2 میتوان با مدل های قبل از 1960 جنگنده فانتوم اف-4 امریکا مقایسه کرد. در حقیقت بعد از 26 سال جی8-2 هنوز دستخوش تغییرات و توسعه است و نتیجه آن این شده است که تنها بیش از 100 فروند از این جنگنده به PLAN ارسال نشود.وبه عنوان ستون فقرات و الزامات نبروی هوایی PLAN نباشد.ادعا شده است که جنگنده جی-8-2 ام 2 موتوره در مقابل خطرات و تهیدات اف-16 های ( آ و سی ) تک موتور و مجموعه میراژهای 2000- بهتر مجهز شده است ومیتواند که در برابر آنها در امان باشد!! سرعت زیاد و اوج گیری فراتر از مزایای برتری جی-8 به میراژهای 2000 و اف-16 هاست! تجهیزات الکترونیکی و رادا ر این جنگنده از اف-16 ( آ ) برتر و بهتر است. و میتوان آن را قابل قیاس با اف-16 سی/اف-18 و میراژ های 2000 و 5 دانست.جنگنده جی 8 با داشتن موتور های نیرومند WP-13B به خود میبالد.قابلیت مانور بسیار زیاد در ارتفاع بالا و پایین را دارد این توانایی مانور در حد اف-18 و- حتی کمی بهتر- و میراژهای 2000 و سری 5 است اما از اف-16 کمتر است.

به احتمال زیاد این جنگنده به کلاه خلبان مدرن ( ساخت روسیه یا چین) مجهز خواهد شد.این جنگنده با داشتن موشک های پیشرفته پی-ال-9 و پی-73 در یک محدوده بسته در جنگ هوایی توانایی جنگیدن با اف-16 ( سی ) را دارد. کمپانی فازترون روسیه با قرارداد هایی که با چین به امضا رسانده است قول داده است که 150 تا 200 و یا بیشتر رادار ZHUK را برای جنگنده جی-8-2 آماده کند.همچنین قرار شده که کارهایی اجرایی جدیدی برروی جی-10 انجام شود.این رادار ها 6 مرتبه هدف ها را پردازش میکنند -برد این رادار ها بیش از 80 کیلومتر است.
تصویر کاکپیت پیشرفته جت جنگنده جی-8-2 ام

این رادارها میتوانند 24 هدف را ردیابی کنند-در عین حال 8 هدف را در صفحه نمایش نشان دهند و در نهایت به طور همزمان به سوی 2 یا 4 تای آنها شلیک کنند!در ساخت جی-8-2 ام از مواد آلیاژ تیتانیوم در ساخت بدنه به طور فروان به کار نرفته است چون این مواد گران قیمت هستند همچنین این جنگنده به فلپس های مانور پذیر پیچیده ایی مجهز نیست در حالی که برای ساخت اف-سون یا اف-16 از این مواد وسیستم استفاده شده است. با این وجود اگر چه این از قابلیت های آنها همانند جی-8-2 ام است اما جی-8 از اف-16 ارزان تر است.


مشخصات جنگنده J 8IIM
کشور سازنده:چین
نام : جاین-جی/8 فین بک
کمپانی سازنده: شیانگ آیرکرافت
طول باله:9.3 متر
طول:21.6 متر
ارتفاع:5.4 متر
وزن: 9.8 تن وزن خالی/14.3 تن وزن نرمال تیک آف/17.8 تن ماکزیمم وزن تیک آف
موتور: 2 عدد موتور توربوجت Wopen 13A-II با قدرت 14815 پوند در حالت خشک
ماکزیمم سرعت:2.2 ماخ
سرعت متعادل ( در حالت گشت زنی):بیش از 1 ماخ
سقف پروازی:18 متر تا 20 کیلومتر
برد:700 ناوتیکال مایل برابرشعاع عادی 1300 کیلومتر
ظرفیت سوخت داخلی:تقریبا برابر 4000 کیلوگرم
مخازن رها شونده:480 لیتری برای 34 nm
800 لیتر برای 56nm
قابلیت سوخت گیری هوایی: ندارد
خدمه:1 نفر
سنسورها:
رادار قوی ایزمورد-آر-دابلیو آر-بمب های هدایت شونده- با رادار آپگرید شده APG-66
2 قبضه توپ 23 میلیمتری-دارای یک خط حمل تجهیزات زیر بدنه هواپیما-6 نقطه حمل سوخت یا مهمات زیر باله ها-
توانایی حمل 4 موشک پی-ال 2 و یک تانک 800 لیتری برای برد عملیاتی 800nm
2 عدد موشک پی ال 2 یا پی ال 7 و 2 عدد تانک 480 لیتررها شونده و 1 تانک 800 لیتری برای برد 700 nmتصویر

  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جالب و مفید بود. منبع را هم ذکر کنید

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان عزیز اگر خود اقدام به ترجمه و گرداوری می کنید در پایین مقاله استفاده از مطلب بدون ذکرنام مترجم و گرد اورنده و سایت میلیتاری مجاز نیست رو بنویسید. اگر از جایی دیگر برداشته شده است منبع ان را ذکر کنید. ممنون از همه ی دوستان

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آقا متشكر من هميشه تو فكرم اين بود كه اين لگن پيشرفته چيني ها كه اينقدر ادعاشو دارن

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
اين جنگنده در قياس با هواپيمهاي موجود در دوره مشابه خود اصلا" حرفي براي گفتن ندارد وليبه جهت اينكه نشانگر فناوري است براي چين اهميت مي يابد.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
نقدا تشريف بيارن اين اف هفت ها رو كه هر چند وقت جون خلبانها رو ميگره رو جمع كنن ببرن بعدا!!!! :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ما بايد سعي كنيم دانش هوافضا رو از چين كسب كنيم
به نظر من روسها كمتر به رشد ايران اهميت ميدن
اول كره شمالي بعد چين بعد روسيه
درسته چينيها مالي نيستن ولي قطعا"تجربه اونها از ما خيلي بيشتره و مي توينم با كمك اونها پل ترقي رو ميانبر بسازيم :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.