mahdavi3d

محموله تصویربرداری رنگی میکروماهواره در دوازدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران

Recommended Posts

[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][b][color=#800000]محموله تصویربرداری رنگی میکروماهواره و پایگاه سنجش علمی و فنی هوافضا رونمایی شد[/color][/b]

[color=#0000CD]در دوازدهمین کنفرانس انجمن هوافضای ایران از محموله‌ تصویربرداری رنگی (چند طیفی) میکروماهواره و پایگاه سنجش علمی و فنی هوافضا که به همت ستاد توسعه‌ی هوافضا تهیه شده است،‌ رونمایی شد.[/color]
به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محموله تصویربرداری رنگی در راستای بومی سازی طراحی و ساخت زیرسیستم‌های ماهواره‌یی طراحی و پیاده‌سازی شده است که [b]نمونه‌ آزمایشگاهی این محموله با سه طیف پرکاربرد RGB طبق استاندارد فضایی BCSS آماده است. در این طرح نیازهای آتی کشور در زمینه تصویربرداری فضایی از جمله باند طیفی RGB و تفکیک‌پذیری کمتر از 20 متر در ارتفاع مداری 500 کیلومتری لحاظ شده است.
همچنین در این طرح که دفتر فضایی موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاع نیز در آن سهیم بوده است علاوه بر مسائل تشعشعات فضایی در انتخاب مواد مناسب، امکاناتی چون فشرده سازی تصویر، تطبیق باند طیفی و الگوریتم حذف یکنواختی در نظر گرفته شده است.[/b]

پایگاه سنجش علمی و فنی هوافضا نیز ابزاری است که به منظور گردآوری اطلاعات بین المللی در حوزه‌ی هوافضا به صورت خودجوش و توسط عده‌ای از محققان و علاقه‌مندان به این رشته ایجاد شده است.
گردآوری و تجمیع اطلاعات هوافضایی موجود کشور ایجاد یک محیط مجازی برای تعامل و به اشتراک‌گذاری منابع اطلاعاتی بین محققان و به حداقل رساندن هزینه‌های تهیه و تامین اطلاعات علمی هوافضایی از جمله مهمترین اهداف راه‌اندازی این پایگاه است.
پایگاه سنجش علمی و فنی هوافضا به نشانی www.aerospace-doc.com متن کامل منابع اطلاعاتی مورد نیاز را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و امکان جست‌وجوی مدارک به صورت تمام متن با سرعت زیاد را فراهم می‌کند.[/font][/size]

[center][size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/10198/hamidreza_dastjerdi-8-5.jpg[/img][/font][/size][/center]

[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][color=#FF8C00]۱ اسفند ۱۳۹۱[/color][/font][/size]
[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif]منبع: [url="http://isna.ir/fa/news/91120100576/%D9%85%D8%AD%D9%85%D9%88%D9%84%D9%87-%D8%AA%D8%B5%D9%88%DB%8C%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B1%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D9%85%DB%8C%DA%A9%D8%B1%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%87%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%88-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%87"]ایسنا[/url][/font][/size]
  • Upvote 5

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='Lord-Soldier' timestamp='1361291751' post='301010']
عجب چیزی! یعنی دوربین را خودشون ساختند؟
[/quote]

خیلی بعید میدونم CCD را خودشان ساخته باشند.
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یعنی اون فسقلی از مدار 500 کیلومتری تصاویری با قدرت تفکیک 20 متر تهیه می مکنه ؟ اونم ار جی بی ؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif]ندانم![/font][/size]
[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif]متاسفانه هر چه گشتم گزارش تصویری ای پیدا نکردم.[/font][/size]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote name='hossein9' timestamp='1361293309' post='301014']
[quote name='Lord-Soldier' timestamp='1361291751' post='301010']
عجب چیزی! یعنی دوربین را خودشون ساختند؟
[/quote]

خیلی بعید میدونم CCD را خودشان ساخته باشند.
[/quote]

سی سی دی با این سطح کیفیت در فهرست تحریم ها هست !!!

برای ایرانی هیچ چیزی غیر قابل دسترسی نیست :cowboy:
  • Upvote 4
  • Downvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]سی سی دی با این سطح کیفیت در فهرست تحریم ها هست !!![/quote]

ممكنه قاچاقي از بازار سياه يا واسطه هاي چيني خريده باشن؟ يا انتقال تكنولوژي اي چيزي صورت گرفته باشه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
فرض رو بر این بذاریم که این رو قاچاقی یا از بازار سیاه خریدند و یا در رابطه با این دوربین انتقال تکنولوژی صورت گرفته، اما یک سوال دارم ده ها ماهواره بزرگ و کوچک تصویر برداری و جاسوسی با دوربین های مختلف که قراره در چهار الی پنج سال آینده و ماهواره های بیشتری که در سالهای بعد از اون پرتاب بشند رو میخوان چیکار بکنند؟ بگیم اینو یه کاریش کردند بقیه رو که بعضی هاشون جزء فناوری های هایتک هستند رو میخواند چیکار کنند، ایران قراره در سالهای آینده ماهواره های تصویر برداری با قدرت تفکیک یک متر و زیر یک متر رو پرتاب کنه پس نتیجه میگیریم هم اکنون ایران در حال کسب و گسترش دادن این تکنولوژی هست

نمونش هم مطلب پایینی

توصیه میکنم این خبر رو بدقت بخونید.

[quote]
معاون امور صنعتي و تحقيقاتي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح با اعلام پرتاب ماهواره ملي «طلوع» در سال آينده خاطرنشان كرد: اين ماهواره 80 كيلوگرمي كه مي‌تواند مدت سه سال در مدار 400 كيلومتري باقي بماند، نخستين ماهواره‌اي است كه تصاويري با وضوح 50 متر از زمين تهيه و ارسال خواهد كرد.
مهندس محمد اسلامي خاطرنشان كرد: مشخصات ماهواره طلوع با مشخصات ماهواره سينا يكي است بنابراين با روندي كه كشورهاي خارجي وقت و منابع ما را تلف كردند طي حدود پنج سال فعاليت به توانايي طراحي و ساخت ماهواره رسيديم. در حال حاضر ساخت ماهواره‌ها از فاز طراحي بومي در كشور انجام مي شود و هر كشوري كه چنين ماهواره‌هايي را بخواهد ايران براي او طراحي و پرتاب مي‌كند.
[b]گام بلند وزارت دفاع در ساخت دوربين هايي با قدرت تفكيك «يك متر» [/b]
معاون امور صنعتي و تحقيقاتي وزير دفاع در ادامه با اشاره به تلاش محققان ايراني براي ارتقاي قدرت تفكيك دوربين‌هاي ماهواره هاي ايراني گفت: با تاكيد وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، ساخت دوربين‌هايي با قدرت تفكيك يك متر هدفگذاري شده كه مطمئنا به اين قدرت تفكيك نيز دست خواهيم يافت البته در هر يك از ماهواره‌هاي پرتابي، بخشي از دستاوردهاي محققان وزارت دفاع در حوزه ساخت دوربين آزمايش مي‌شود تا پس از دريافت بازخوردها، اصلاحات لازم اعمال شود تا به قدرت تفكيك هدف دست يابيم.
وي افزود: يكي از نكات مهم در دوربين‌ها اين است كه دوربين ها بتوانند در شرايط فضا عملکرد لازم را به خوبي انجام دهند و چون پروژه‌هاي ساخت سامانه و زيرساخت‌ها همزمان به شكل موازي پيش مي‌روند نيازمند آزمايشگاه‌هايي هستيم كه شرايط محيطي فضا را در آن ايجاد كنيم تا كاركرد سامانه آزمايش شده و اطمينان هاي لازم كسب شود از اين رو برخي از اين سامانه‌ها كه هنوز زيرساخت آن فراهم نشده است با كاوشگرها كه تنها چند دقيقه در فضا حضور دارند، آزمايش مي‌شود. البته كارايي برخي از اين سامانه‌ها را نمي‌توان در چنين مدتي كوتاهي آزمايش كرد كه بدين منظور از ماهواره‌هاي آزمايشي مانند «رصد يك» و «فجر» استفاده مي‌شود.
اسلامي خاطرنشان كرد: اميدواريم با نتايج خوب كسب شده در پرتاب‌هاي قبلي، گام‌هاي بعدي را با اطمينان بيشتري برداريم تا هر چه زودتر به دوربين‌هايي با قدرت تفكيك يك متر دست يابيم. البته دستيابي به اين هدف در پايان برنامه شش ساله وزارت دفاع هدفگذاري شده كه تاكنون سه سال از آن مي‌گذرد.
ماهواره «طلوع» از جمله ماهواره هايي بود كه در روز ملي «فن‌آوري فضايي» در سال 88 در حضور رييس جمهور رونمايي شد.
ماهواره طلوع با شيب ‌55 درجه سوار بر ماهواره‌بر سفير ‌2A يا سيمرغ به فضا پرتاب خواهد شد و در مدار دايروي شكل قرار خواهد گرفت.
ماموريت اصلي ماهواره ملي «طلوع»، تصويربرداري تک طيفي با تفکيک پذيري 50 متر و ذخيره و ارسال داده هاي تصويري به ايستگاه هاي زميني دريافت تصوير است که به اين منظور با ايستگاه هاي زميني تله متري، ردگيري و فرمان و مرکز کنترل طرح قابليت تبادل داده هاي پايش و کنترل ماهواره‌يي را دارد.
با توجه به ويژگي هاي تصاوير ماهواره‌يي طلوع مي توان کاربردهايي همچون نقشه برداري زمين در مقايس بزرگ، مطالعه و بررسي حوضچه هاي آبي و دريا، مشاهده و ارزيابي تخريب منابع انساني، بررسي علوم کشاورزي، جنگلي و نظاير آن را براي اين تصاوير برشمرد.
انرژي اين ماهواره را آرايه هاي خورشيدي بر روي بدنه و باتري هاي ثانوي تامين مي کند.

[url="http://defanews.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=970:-lr-&catid=117:1390-03-18-09-12-00&Itemid=187"]http://defanews.ir/i...2-00&Itemid=187[/url]
[/quote] ویرایش شده در توسط iran_400
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تولید دوربین فضایی با تفکیک 3 رنگ/ تصویربرداری در ارتفاع مداری 500کیلومتر

پژوهشگران کشور با [color=#008000]اجرای پروژه تحقیقاتی[/color] به طراحی محموله تصویربرداری دست‌یافتند که در ارتفاع مداری 500 کیلومتر قادر به تصویر برداری با قدرت تفکیک 3 طیف رنگی است.

حسین صیاد زاده- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به جزئیات این دوربین گفت: دوربین طراحی شده محموله تصویربرداری خطی است که چند طیفی است و 3 طیف مرئی را پوشش می دهد.

وی با بیان اینکه این محموله در راستای برنامه‌های فضایی کشور و بومی سازی زیر سیستم‌های ماهواره‌ای اجرایی شد، اظهار داشت: دوربین طراحی شده[color=#008000] قدرت تفکیک پذیری کمتر از 20 متر طراحی شده و نوع تصویربرداری آن نیز تصویر برداری یا اسکن خطی[/color] است.

صیادزاده با تاکید بر اینکه این دوربین برای ارتفاع مداری 500 کیلومتر طراحی شده است، خاطر نشان کرد: این محموله از لحاظ وزن و ابعاد نسبت به نمونه‌های قبلی کاهش یافته است که در صنعت فضایی بسیار اهمیت دارد.

مجری طرح با بیان اینکه در نمونه طراحی شده ارتقاء جدی در این صنعت ایجاد کرده است، یادآور شد: در این طرح علاوه بر رعایت مسایل تشعشعات فضایی و انتخاب مواد مناسب امکاناتی چون فشرده سازی تصویر، تطبیق باند طیفی و الگوریتم حذف یکنواختی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به مزایای دوربین طراحی شده، اضافه کرد:[color=#008000] این سومین نمونه دوربین فضایی است که تیم تحقیقاتی ما ساخته است.[/color] در نمونه‌های قبلی دوربین عرضه شده تک رنگ بود ولی در این نمونه به رزولوشن و تفکیک پذیری بالاتری دست یافتیم.

مجری طرح پرتاب ماهواره به مدارهای بالاتر را از برنامه‌های فضایی کشور نام برد و اظهار داشت: ماهواره‌های آتی در ارتفاع بالاتری ارسال خواهند شد از این رو نیاز به دوربین‌هایی با تفکیک پذیری بالایی داریم که این دوربین می‌تواند نیازهای کشور را در این زمینه تامین کند.
صیادزاده [color=#008000]هزینه این تحقیقات را حدود 3.5 میلیارد ریال[/color] ذکر کرد و گفت: در ادامه این تحقیقات نمونه مهندسی این دوربین عرضه خواهد شد.
به گفته وی این طرح با حمایت ستاد توسعه فناوری هوافضا و دفتر فضایی موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاع از سوی شرکت "[color=#ff0000]دیده پرداز صبا[/color]" اجرایی شده است.

[url="http://www.mehrnews.com/detail/News/2004809"]http://www.mehrnews....il/News/2004809[/url]

/////////////////////////////////////
ديده پرداز صبا
http://www.aero-space.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=1701&Itemid=50

http://vcs.didepardaz.ir/didepardaz-saba/achievements-and-honors.html?phpMyAdmin=05def36bd3414d83dce5ccd5da920aaa

http://vcs.didepardaz.ir/didepardaz-saba.html
  • Upvote 4

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
امکان اینه که از ارخارج اومده باشه بسیار ناممکنه ؟چرا که دیگه هیچ کشوری نمیاید چنین فناوری رو در اختیار کشور دیگه ای بگذاره حتی اگه تحریم نباشی هوافضا تحریمی :mrgreen:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.