death-white

تحلیل و پیگیری تحولات سوریه (1)

Recommended Posts

با سلام به میلیتاریست های عزیز
دوستان یه نگاهی هم به این مطلب بندازن:

لینک اصلی:
http://irdiplomacy.ir/fa/news/58/bodyView/1898903/%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86.%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D8%AA%DA%98%DB%8C.%D8%AA%D8%B6%D8%B9%DB%8C%D9%81.%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86.%D8%A7%D8%B2.%D8%B7%D8%B1%DB%8C%D9%82.%D8%AF%D9%85%D8%B4%D9%82.html


کانون تمرکز آمریکا از سوریه به ایران تغییر کرد پایان استراتژی تضعیف تهران از طریق دمشق گروهی بر این باورند که اوباما و نتانیاهو در نشست پشت درهای بسته خود توافق کرده اند که اقدام نظامی علیه ایران تا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تعویق بیافتد چرا که رئیس جمهور آمریکا به نتانیاهو قول داده که در این صورت شریک قدرتمند تری برای اسرائیل خواهد بود.

دیپلماسی ایرانی: تمرکز آمریکا اینک روی مساله ایران شامل احتمال اقدام نظامی اسرائیل و فاکتور چین و روسیه در دیپلماسی بین المللی است. موضوع تضعیف ایران از طریق سوریه با ساماندهی به تلاش ها در جهت سرنگون کردن دولت بشار اسد، تا حدودی فروکش کرده است. البته این به بدان معنا نیست که هدف کنار گذاشتن اسد از قدرت یا تضعیف وی دیگر در دستور کار نیست، بلکه اختلاف نظر هایی در زمینه دستیابی به این هدف و اولویت های کلی وجود دارد. به نظر می رسد که اکنون تمرکز ارتش، دولت، نخبگان و رسانه های آمریکا روی مساله ایران است. این توجه زمانی ایجاد شد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سفر اخیر خود به واشینگتن موفق شد نظر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا را بیش از سوریه به موضوع ایران جلب کند. این در حالی است که با توجه به پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مساله ایران نیز به موضوعی مهم در تبلیغات انتخاباتی تبدیل شده است.
نتانیاهو در جریان سفر هفته گذشته به آمریکا، اوباما را ناگزیر کرد موضعی قاطع در قبال ایران اتخاذ کرده و به روشنی اعلام کنند که به دنبال مهار برنامه های هسته ای ایران نیست، بلکه مساله بازدارندگی است. رویکردی که مغایر با شعار هایی است که اوباما همزمان با ورود به کاخ سفید در مورد ایران مطرح کرده بود. این یک دستاورد ویژه برای نتانیاهو به شمار می رود. در واقع این سیاست با چشم انداز اقدام نظامی، بستر اعمال تحریم های مضاعف را نیز هموار می کند.
یکی دیگر از موفقیت های نتانیاهو در ملاقات با اوباما اشاره وی به این نکته بود که رئیس جمهور آمریکا حق اقتدار اسرائیل در دفاع از خود را به رسمیت می شناسد. برخی بر این گمانند که واژه اقتدار در اینجا به معنی این است که نتانیاهو توانسته مجوز آمریکا برای اقدام نظامی یکجانبه علیه تاسیسات هسته ای جمهوری اسلامی را به دست آورد.
با این حال باید گفت که گزینه نظامی موضوع مورد مجادله برای اسرائیل، آمریکا و اعراب است. برخی بر این باورند که حمله به ایران با تقویت روحی ملی گرایی به نفع جمهوری اسلامی خواهد بود و حتی به خارج شدن آن از ایزوله بین المللی نیز کمک می کند. افرادی که این استدلال را مطرح می کنند بر این اعتقادند که تنگ تر کردن دامنه محاصره ایران با تحریم ها و ایزوله بین المللی بسیار کارساز تر باشد و این در حالی است که در صورت شکست این روند، گزینه نظامی همچنان روی میز قرار دارد. این گروه از سوی دیگر مساله سوریه را با ایران پیوند زده و تاکید دارند در صورتی که با سرنگونی اسد، کانال ارتباطی ایران به حزب الله از طریق سوریه مسدود شود، شرایط برای تهران دشوار تر خواهد شد.
این در حالی است که نتانیاهو و ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل بر این باورند که تحریم ها به اندازه کافی در متوقف کردن برنامه های هسته ای ایران موفق نیستند و باید علیه این فعالیت های از اقدام نظامی استفاده کرد. از سوی دیگر جار و جنجال انتخاباتی در ایالات متحده نیز فرصت مغتنمی را برای مانور دهی اسرائیل در این زمینه فراهم کرده است.
برخی اطلاعات جاسوسی به دست آمده از حلقه های آمریکایی نزدیک به اسرائیل حاکی از آن است که زمان احتمالی اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران قبل از ماه ژوئن خواهد بود و این احتمال هم وجود دارد که تا ماه اکتبر به تعویق بیافتد. در این بین گروهی ادعا می کنند که حمله باید پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا انجام شود و در مقابل گروهی دیگر بر این باورند که اوباما و نتانیاهو در نشست پشت درهای بسته خود توافق کرده اند که اقدام نظامی علیه ایران تا پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به تعویق بیافتد چرا که رئیس جمهور آمریکا به نتانیاهو قول داده که در این صورت شریک قدرتمند تری برای اسرائیل خواهد بود. البته نظریه سومی هم وجود دارد که تمامی ژست هایی که در مورد جنگ گرفته می شود تنها برای افزایش فشار بر ایران است تا در موضوع هسته ای به درخواست های بین المللی عمل کند. آنهایی که این نظریه را مطرح می کنند در استدلال آن به تاریخ بدون جنگ مستقیم بین اسرائیل و ایران اشاره می کنند.
آن دسته از تحلیلگران که اقدام نظامی علیه ایران را پیش بینی می کنند معتقدند که این اقدام تنها از سوی اسرائیل انجام خواهد شد و آمریکا در آن مشارکتی ندارد. با این حال واکنش ایران به حمله اسرائیل، آمریکا را نیز درگیر جنگ خواهد کرد. ایران می تواند از طریق گروه های نیابتی اش مانند حزب الله علیه منافع آمریکا و اسرائیل در منطقه اقدام کند.
اما در خصوص پیوند زدن موضوع سوریه با ایران نیز اختلاف نظر هایی وجود دارد. آمریکا به روشنی نشان داده که به دنبال تجهیز مخالفان اسد و کمک به روند سرنگونی وی نیست چرا که در این صورت موضوع جایگزینی وی مطرح است. از سوی دیگر در مورد قطعنامه علیه بشار اسد نیز به جای مقابله با روسیه به دنبال راضی کردن آن است. در واقع همکاری با چین و روسیه در اولویت های سیاست آمریکا قرار دارد و این همکاری در مورد ایران بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل است که دیپلماسی آمریکایی و انگلیسی روی راهکار صلح آمیز و مذاکره ای تاکید دارد و در مورد سوریه نیز پیشنهاد تغییر رژیم را مطرح نمی کند.
این در حالی است که در اسرائیل نیز اختلاف نظر هایی در مورد سوریه وجود دارد و در اتحادیه عرب نیز این اختلاف نظر ها به چشم می خورد. عربستان سعودی و قطر موافق تجهیز مخالفان دولت اسد هستند و در مقابل دیگر کشور های عربی شامل اتحادیه عرب و ترکیه خواستار تغییر رژیم سوریه از طریق تحریم، بازدارندگی و ایزوله هستند.
اما اوضاع زمانی پیچیده تر می شود که ایران به اولویت سیاسی آمریکا و اسرائیل تبدیل می شود. برخی مقامات آمریکایی می گویند که به دنبال تجهیز مخالفان نیستند اما در صورتی که دیگران این اقدام را انجام دهند، واکنشی نشان نمی دهند. از سوی دیگر در حالی که کشور های عربی به اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران توجه خاصی نشان نداده اند از اینکه آمریکا در این حمله مشارکت داشته باشد نگرانند چرا که می تواند اقدام تلافی جویانه علیه منافع اعراب را به دنبال داشته باشد.
منبع: العربیه/ ترجمه: تحریریه دیپلماسی ایرانی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][size=13]خاطرم هست که [b]بعضیها[/b] از اتفاقات سوریه خوشحال بودن و داشتن دعا میکردن و از اینجا برای بشار اسدو حکومتش لعن و نفرین می فرستادند (من جمله در همین سایت)
[/size][/quote]
اگر منظورتون بنده هست هنوز هم پای حرفم هستم و باز میگویم بشار اسد مردم را انقدر کشت تا عده ایی از ارتش خودش به عنوان ارتش ازادی خواه سوریه تشکیل شد و به مبارزه ی مسلحانه پرداختند و قطعا غربی ها هم برای رسیدن به هدفشون به این ارتش ازادی خواه کمک کردند و هرچند روسیه و ایران هم بیکار ننشستند...!
و امروز هم شاهد جنگ داخلی هستیم و فرصت مناسب برای غربی هاست تا همون بلایی که سر قذافی اوردند بر سر بشار اسد ادم کش هم بیاوردند ولی قبل از ان ذکر کردم باید با روسیه توافق کنند که نکردند!
قطعا همه ی این خبر های یک طرفه از سوی ما به دلیل منافع کشورمون هست و جناب مصطفی عزیز به طور کامل در این مورد حرف زدن که من با ایشون موافقم و بهتر هست نگاهی به نظرات ایشون در مورد سوریه بیندازید!!
ما هرگز از اتفاقات سوریه و کشتار مردم سوریه خوش حال نبودیم و نخواهیم بود icon_wink و امیدواریم هرچه سریعتر این درگیری ها به پایان برسد و از خدا میخواهیم تا ظالمان را از روی زمین محو گرداند!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
کلا حکومت سوریه و ارتش سوریه لائیک هستند و به شدت با مظاهر اسلامی برخورد می کنند البته الان شدت برخوردشان خیلی کمتر شده است پس بنابراین از این ارتش انتظار نداشته باشید آدم مسلمان بیرون بیاید !
ارتش آزادی خواه سوریه هم شاید اسما نیروهای جداشده از ارتش سوریه هست اما بدنه ی اصلی نیروهای غیر نظامی هست که تا اندازه ای متدین هستند! فرار از ارتش سوریه کم نیست اما این که بخواهند به مخالفان بپیونند احتمالش پایین است!
اگر به نام گردان های ارتش آزادی خواه سوریه توجه کنی جالب است !
اکثرا اسامی رنگ وبوی اسلامی دارد! معاویه ،خالد بن ولید،

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
به این گردان ها گردان حمد بن جاسم ( وزیر خارجه قطر ) رو هم اضافه کن !!!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=13][quote]
اگر منظورتون بنده هست هنوز هم پای حرفم هستم و باز میگویم بشار اسد مردم را انقدر کشت تا عده ایی از ارتش خودش به عنوان ارتش ازادی خواه سوریه تشکیل شد و به مبارزه ی مسلحانه پرداختند و قطعا غربی ها هم برای رسیدن به هدفشون به این ارتش ازادی خواه کمک کردند و هرچند روسیه و ایران هم بیکار ننشستند...!
و امروز هم شاهد جنگ داخلی هستیم و فرصت مناسب برای غربی هاست تا همون بلایی که سر قذافی اوردند بر سر بشار اسد ادم کش هم بیاوردند ولی قبل از ان ذکر کردم باید با روسیه توافق کنند که نکردند!
قطعا همه ی این خبر های یک طرفه از سوی ما به دلیل منافع کشورمون هست و جناب مصطفی عزیز به طور کامل در این مورد حرف زدن که من با ایشون موافقم و بهتر هست نگاهی به نظرات ایشون در مورد سوریه بیندازید!!
ما هرگز از اتفاقات سوریه و کشتار مردم سوریه خوش حال نبودیم و نخواهیم بود و امیدواریم هرچه سریعتر این درگیری ها به پایان برسد و از خدا میخواهیم تا ظالمان را از روی زمین محو گرداند![/quote]
منظورم شما نبودید، چون اصلا مدتها در سایت نبودم و با مرور مبحث با نظرات وثیق! شما آشنا شدم
هیچکس از کشتار در هیچ کجای عالم خوشحال نمی شود (به استثنای حاکمان صهیونیست سرزمین حجاز و برخی همفکرانشان)
اما آنچه که شما مدعی شدید نیاز به استناد دارد که سندی تا کنون دیده نشده (منظور ماهیت گروههای مسلح ضد حکومت بشار اسد است) ، وجود مخالف در هر نظام و حکومتی طبیعی است و لذا نمی توان گفت که از این منظر اختلافی بین کشور ها وجود دارد ، اما حجم مخالفت با حکومت بشار اسد قابل قیاس با کشوری مثل یمن - لیبی - مصر نبوده و نیست ، شکی نیست که نیرو ای نظامی و انتظامی اسد با خامی هرچه تمام تر با اعتراضات برخورد کردند که بخوبی خوراک رسانه ای برای مخالفان (داخلی - خارجی) سوریه ایجاد کرد
جنگ داخلی هم مختصاتی متفاوت از آنجه اکنون در سوریه رخ میدهد دارد، بیشتر میتوان نام تحرک شدید گروهک ها را بر آن نهاد تا جنگ داخلی (مثل آنچه که در عملیات مرصاد رخ داد که جنگ داخلی نبود)
در بیان اینکه گفتید بشار اسد آدمکش (چنان که قبلا هم ذکر آن رفت) نظامیان سوری بد عمل کردند، اما گروهک های مسلح معاند نظام سوریه (که ترکیبی بومی- غیربومی دارد) از تمام حدود انسانی فراتر رفته اند (مثالش را در همین مبحث مشاهده میکنید) که بیانگر این است که این تحرکات (بقول مدعیان )مشی آزادی خواهانه ندارد و بیشتر شبیه ریگی و پژاک عمل میکنند (البته از دید بعضی ریگی و پژاک هم آزادی خواه هستند. شمارا نمیدانم)
انشاالله هرچه سریعتر آرامش و امنیت به این کشور هم برگردد و ظالمین به سزای اعمالشان برسند

اما ارجاعی که به نظر آقا مصطفی دادید ، باید بگم ایشان از بزرگان سایت هستند و احترامشان (مثل همه و از جمله شما) بر همگان واجب اما لزوما این کسوت دلیل بر صحت نظرات ایشان نمی شود (شما طوری به نظر ایشان استناد کردید که گویا مستند به کلام وحی شده اید) در موارد مختلفی نظرات ایشان به علت دیدگاه هایی که دارند (در این مختصر نمیگنجد) نظراتی میدهند که .... بگذریم

[quote]با سلام به میلیتاریست های عزیز
دوستان یه نگاهی هم به این مطلب بندازن:....
[color=red]منبع: العربیه/ ترجمه: تحریریه دیپلماسی ایرانی[/color][/quote]

دوست عزیز عجب ملغمه ای ارجاع داده اید متن از العربیه و ترجمه از ایران دیپلماسی !! icon_wink [/size]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
جناب HIMLER
سلام و با تقدیم احترامات فائقه
مراتب قدردانی ام را بسبب لطف و ادب نوشتاری تان در حق حقیر «ملغمه ساز ...» پذیرا باشید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]جناب HIMLER
سلام و با تقدیم احترامات فائقه
مراتب قدردانی ام را بسبب لطف و ادب نوشتاری تان در حق حقیر «ملغمه ساز ...» پذیرا باشید.[/quote]عذر تقصیر
قصد جسارت نداشتم

اما العربیه و از آن بدتر ایران دیپلماسی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
برادر عزیز جناب HIMLER
پیش از هر کلامی، [b] عذرخواهی ضروری نبود و نیست مقصود اینجانب نه ابراز دلگیری برادر کوچک تر شما بلکه بیان نوعی تذکار برادرانه بود[/b] ...
در کنار هدف والای آگاهی بخشی و تعمیق بینش تاریخی (اعم از سیاسی و اجتماعی) که برخی پیش کسوتان میلیتاری بدرستی در پی آن اند، جریان نظارت شده ای از اطلاع رسانی سیاسی، نظامی و اجتماعی نیز در این وب سایت غنی و مبارک برقرار است، درج مطالب گاه و بی گاه از برخی منابع داخلی و بندرت بیگانه بشرط رعایت قوانین وب سایت و [b]حفظ بی طرفی[/b] ([b]ایضا حرمت نهادن به عرف های دینی، معنوی و اخلاقی بویژه در حوزه اخلاق اجتماعی[/b]) تا این لحظه منع نگردیده است. حضرت امام خمینی (قدس السره) همواره از اخبار برخی رادیوهای بیگانه و قطعا مغرض اطلاع می یافتند و این صد البته نشان از اهمیت باخبر ماندن از اطراف و اکناف خانه مان دارد. نیت این برادرتان نیز جز این نبود. زیاده جسارت است ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]به این گردان ها گردان حمد بن جاسم ( وزیر خارجه قطر ) رو هم اضافه کن !!!![/quote]
این گردان که نام بردید منبع خاصی داره !؟ چون من یک ویدئو در سایت مذله یوت@$$یوب دیدم نوشته بود تشکیل گردان حمد بن جاس!(البته فکر کنم م جا مونده بود!)

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]به این گردان ها گردان حمد بن جاسم ( وزیر خارجه قطر ) رو هم اضافه کن !!!![/quote]
این گردان که نام بردید منبع خاصی داره !؟ چون من یک ویدئو در سایت مذله یوت@$$یوب دیدم نوشته بود تشکیل گردان حمد بن جاس!(البته فکر کنم م جا مونده بود!)[/quote]


مخالفان سوری داخل این کشور، سازماندهی گروهی از عناصر مسلح به نام نخست وزیر قطر را محکوم کردند.

به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، مخالفان مسالمت جو در استان شمال غربی تأکید کردند، تشکیل گردانی به نام "حمد بن جاسم آل ثانی" به معنای دخالت خارجی در امور سوریه و بیانگر ارتباط عناصر مسلح با طرفهای خارجی است.

در پی تأکید قطر بر تصمیم خود برای تسلیح گروه های مخالف در سوریه، مخالفان مسلح موسوم به "ارتش آزاد" از تشکیل گردانی به نام "حمد بن جاسم" خبر داده اند.

منابع خبری به نقل از این گردان، از وعده یک کشور عربی به عناصر این گروه، برای ارسال سلاح های پیشرفته و موشکهای ضد هواپیما و زمین به زمین خبر داده اند.


http://fa.alalam.ir/news/300794

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[size=18]ترکیه سفیرش را از سوریه فراخواند [/size]

شبکه های تلویزیونی عرب زبان از تازه ترین تصمیمات ضد سوری ترکیه مبنی بر تلاش برای ایجاد منطقه بی طرف در مرزهای سوریه و فراخوانی سفیر آنکارا از دمشق خبر دادند.

به گزارش مهر، الجزیره در خبری فوری به نقل از رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گزارش داد که آنکارا در حال بررسی ایجاد منطقه ای بی طرف در مرزهای سوریه است.

اردوغان همچنین اعلام کرد ترکیه در اندیشه فراخواندن سفیر خود از دمشق است.

در همین حال العربیه نیز گزارش داد که وزارت امور خارجه ترکیه از اتباع خود در سوریه خواسته است هر چه سریعتر خاک این کشور را ترک کنند.

[url=http://www.asriran.com/fa/news/206101]منبع[/url]
...............................................................................................................
[size=18]تعطیلی سفارت 6 کشور عربی در سوریه[/size]

اعضای شورای همکاری خلیج فارس سفارت خود را در سوریه تعطیل کردند.


شش کشور عرب عضو شورای همکاری خلیج فارس سفارت خود در دمشق را تعطیل و علت آن را ناآرامی‌های داخلی سوریه عنوان کرده‌اند.



عبداللطیف الزیانی، رئیس شورای همکاری خلیج فارس، اوایل روز جمعه (26 اسفند، 16 مارس) گفت عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، عمان، قطر و کویت در اعتراض به آن چه "انتخاب گزینه نظامی از سوی دولت سوریه و رد همه طرح‌های پیشنهادی" برای مقابله با ناآرامی در این کشور می خوانند سفرای خود را فراخواندند.


پیش از اعلام تصمیم مشترک این شورا، عربستان سعودی روز چهارشنبه و بحرین روز پنج‌شنبه، سفرای خود را از سوریه فراخواندند و سفارت خود را به حال تعطیل درآورده‌اند.

همچنین، سفرای سوریه از هر شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس اخراج شده‌اند.

سوریه از اواسط مارس 2011 صحنه ناآرامی بوده است.

دمشق گروه‌های تروریستی مسلح را عامل شورش‌ و خرابکاری‌ها می‌داند و تاکید می‌کند این ناآرامی‌ها از خارج سازماندهی می‌شوند.

بشار اسد رئیس جمهور سوریه اول اسفند (20 فوریه 2012) گفت، "برخی از کشورهای خارجی" با حمایت و تامین مالی "گروه‌های تروریستی مسلح که علیه دولت مبارزه می‌کنند" در حال دامن زدن به ناآرامی‌ها در این کشور هستند.

[url=http://qudsonline.ir/NSite/FullStory/News/?Id=38612]منبع[/url][size=12][/size]



[color=orange]

ادغام شد

00Amin
[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دو انفجار تروریستی در دمشق/ چندین نظامی وغیر نظامی کشته شدند

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120317-084913.jpg[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120317-084928.jpg[/img]

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120317-084947.jpg[/img]


[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120317-085652.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120317-085652.jpg[/img][/url]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120317-090532.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120317-090532.jpg[/img][/url]


[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120317-090547.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120317-090547.jpg[/img][/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
لینک اصلی:
http://www.irdiplomacy.ir/fa/news/58/bodyView/1899064/%DA%A9%D9%88%D9%81%DB%8C.%D8%B9%D9%86%D8%A7%D9%86.%D8%AF%D8%B1.%D8%B3%D9%88%D8%B1%DB%8C%D9%87.%DA%86%D9%87.%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF.%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D8%9F.html

چشم امید غرب به آقای میانجی کوفی عنان در سوریه چه خواهد کرد؟ دکتر مهدی مطهرنیا، تحلیل گر مسائل خاورمیانه در گفت و گو با دیپلماسی ایرانی معتقد است سفر کوفی عنان مقدمه ای برای اعمال فشار بیشتر بر سوریه خواهد بود.
دیپلماسی ایرانی: بشار اسد بعد از دیدار با فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل، کوفی عنان، و شنیدن پیشنهادات او، شروطی را برای ادامه همکاری و مدیریت بحران ذکر کرده است. فارغ از این که این شروط شامل چه مواردی می شود، به نظر می رسد سفر کوفی عنان و تحرک او در مسئله سوریه، توانسته است در موضع روسیه و دیگر طرف های درگیر بحران سوریه تاثیرگذار باشد. دیپلماسی ایرانی این مسئله را در گفت و گو با دکتر مهدی مطهرنیا، استاد دانشگاه و تحلیل گر مسائل خاورمیانه بررسی کرده است:

سفر آقای کوفی عنان به سوریه را چگونه ارزیابی می کنید و به نظر شما این سفر چه تاثیری در مدیریت بحران سوریه خواهد داشت؟
آن چه که طی سفر کوفی عنان و پیش از آن مورد توجه قرار گرفت، این پرسش بود که آیا کوفی عنان خواهد توانست در خصوص بحران موجود در سوریه موجب فروکش کردن بحران از مرحله تولد به شکوفایی باشد یا خیر؟ اما آن چه پس از سفر کوفی عنان می توان مورد ارزیابی قرار داد تاکید بر این نکته است که برخی از صاحب نظران اذعان داشتند که کوفی عنان اگر چه از سوی سازمان ملل متحد به آوردگاه سوریه می رود اما به خوبی بر این نکته واقف است که از نظر بعد منطقه ای و بین المللی، سفر او نخواهد توانست چندان مثمر ثمر در بازگشایی راهی باشد که بتواند بحران را از منطق شکوفایی و ورود به فازی سخت تر و متراکم تر باز دارد.
قبل از سفر کوفی عنان نیز پیش بینی می شد که این سفر انجام خواهد شد اما در نهایت با توجه به رویکردهای دولت بشار اسد از یک سو و سوگیری های مخالفین بشار اسد از طرف دیگر، این سفر تنها خواهد توانست بر تراکم بحران سوریه بعد از این سفر بیافزاید و هر کدام از طرفین بر اساس استفاده های مدیریت شده خود از این سفر از منظر رسانه ای و عملیات روانی تلاش خواهند کرد که وجوه مورد نظر خود را برجسته و حقانیت خود را به افکار عمومی در پرتو بهره برداری از این سفر ثابت کنند. امروز بشار اسد در پاسخ به کوفی عنان سخن از خلع سلاح مخالفان با عنوان تروریست ها می کند و از طرف دیگر مخالفین و معارضین نمی پذیرند که با کوفی عنان وارد مذاکره شوند.
در حاشیه این چارچوب مرکزی این جریان، کمربندی دیده می شود که در آن از یک سو رژیم اسد تلاش دارد که در اپوزیسیون داخل و خارج انشقاق ایجاد کرده و از آن بهره برداری کند و از طرف دیگر اپوزیسیون خارج از کشور بر آنند که با استفاده از این سفر و برجسته نمایی گزاره های مورد نظر خود، زمینه پرور ورود نیروهای نظامی کشورهای مختلف به بحران سوریه شود. بنابراین آن چه از قبل پیش بینی شده بود، امروز در صحنه عمل دیده می شود. لذا باید گفت که سفر کوفی عنان نه تنها نتوانسته بحران را در مرحله شکوفایی مدیریت کند، بلکه گامی برای شکوفا تر شدن بحران سوریه رو به جلو بود.

به نظر می رسد که بعد از این سفر در مواضع آقای لاوروف نیز تغییراتی ایجاد شده است. می توان گفت که روسیه مواضع خود را نسبت به مسئله سوریه تعدیل کرده است؟
روسیه امروز با اتحاد جماهیر شوروی دیروز از این نقطه تفاوت برخوردار است که در ادبیات سیاسی خود خواهان حفظ پرستیژ روسیه به عنوان یک ابرقدرت است اما در عمل سیاسی خود به دنبال امتیازگیری در روابط بین الملل برای افزایش قدرت جهانی روسیه در معادلات منطقه ای به ویژه در ساحت اقتصادی است. از این رو روسیه به خوبی می داند که نمی تواند درگیر یک منازعه سخت در حوزه مدیترانه یا حوزه های دیگر پیرامونی خود با دیگر قدرت های جهانی در جغرافیای غرب شود. لذا تلاش دارد از منظر استراتژیک نفوذ حداقلی خود را در سوریه حفظ کند و از سوی دیگر با برخی نرمش ها، امتیازات مورد نظر خود را در اقتصاد بین المللی بگیرد.
لذا سوریه نمی تواند به روسیه اتکای چندانی داشته باشد. از سوی دیگر روسیه به خوبی می داند که موفقیت فشارهای احتمالی بر سوریه و روی کار آمدن اپوزیسیون خارج از کشور در سوریه باعث می شود که نفوذ منطقه ای روسیه در سوریه به حداقل ممکن برسد و موفقیت غرب در سوریه زمینه را برای اعمال فشار بیشتر بر دیگر هم پیمانان روسیه در منطقه به وجود خواهد آورد و همین موجب خواهد شد که روسیه در محاق یک تهدید جدی از سوی جامعه غربی در نظام بین المللی شود. از یک جهت هم روسیه نگران چنین اتفاقی است. لذا منطق پراگماتیستی و رئالیستی ایجاب می کند که روسیه هم اکنون از منظر ادبیات سیاسی با اپوزیسیون داخل کشور در سوریه همراه شود و تلاش کند نفوذ حداقلی خود را در آینده حفظ کند.

با توجه به این که در حال حاضر به نظر می رسد همه طرف های درگیر بحران سوریه اعم از اتحادیه عرب و روسیه و چین و کشورهای غربی به نوعی منتظر نتیجه اقدامات کوفی عنان هستند و تا حدی فشار بر سوریه کمتر شده، به نظر شما این شرایط تا چه مدت پایدار خواهد ماند؟
یکی از سناریوهای محتمل که به نظر می رسد در آینده رخ خواهد داد، این است که فضای مناسبی از منظر رسانه ای و افکار عمومی برای اقناع فشار احتمالی بیشتر در آینده به بشار اسد فراهم شود. به عبارت دیگر این عقب نشینی و ادبیات نرم تری که غرب نسبت به سوریه در برخی از مواقف و موضع ها به کار می برد، استراتژیک نیست، بلکه تاکتیکی است و در آینده بی تردید موجب خواهد شد که آن ها با استفاده از همین فضاسازی اعلام کنند که رژیم بشار اسد قابل اصلاح نیست و باید از قدرت کناره گیری کند. این مقدمه ای برای اعمال فشار بیشتر بر سوریه خواهد بود.

تهیه کننده: تحریریه دیپلماسی ایرانی

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]ارتش به اصطلاح آزاد سوریه باز به جان مردم افتاد

کشته شدن 13 روستایی بدست اوباش ارتش ازاد[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120318-231616.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120318-231616.jpg[/img][/url]

مصادره سلاح وتجهیزات از اشرار کشته یا بازداشت شده در حمص
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120319-081613_h406804.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120319-081613_h406804.jpg[/img][/url]

انفجار پل منتهی به دمشق
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120318-171258.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120318-171258.jpg[/img][/url]

انفجار پل منتهی به دمشق
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120319-081557.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120319-081557.jpg[/img][/url]

مصادره سلاح در دیرالزور
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120319-081853.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120319-081853.jpg[/img][/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]اعدام چهار شهروند بیگناه سوری در حمص بدست اوباش ارتش به اصطلاح ازاد سوریه[/color]

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120321-231014.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120321-231014.jpg[/img][/url]

کشف یک انبار سلاح بزرگ در حما

[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/20120321-223313_h407612.jpg][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thumb_20120321-223313_h407612.jpg[/img][/url]
[size=18][color=green]

ارتش سوریه کنترل شهر دیرالزور را در اختیار گرفت[/color][/size]


ارتش سوريه در پي درگيري‌هاي شديد با تروريست‌هاي مسلح در نزديکي مرز عراق موفق شده است شهر ديرالزور را از حضور گروه‌هاي شورشي پاک‌سازي کند.


گروه شورشي موسوم به ارتش آزاد سوريه نيز تایيد کرد نيروهاي دولتي کنترل ديرالزور را در اختیار گرفته و مبارزان شورشي مجبور به گريز از اين شهر شدند.

در همین حال برخي گزارش‌‌ها حاکي از آن است که تروريست‌ها اکنون در خانه‌ها و آپارتمان‌ها پناه گرفته‌اند و از غيرنظاميان به عنوان سپرهاي انساني استفاده مي‌کنند.

دير الزور سومين پناه‌گاه شورشيان بود که به کنترل نيروهاي دولتي درآمده است. نظاميان سوريه پيشتر در شهرهاي حمص و ادلب ارتش آزاد سوريه را شکست دادند.

اين در حالي است که در روزهاي اخير، گروه‌هاي تروريستي مخالف دولت بشار اسد همواره از کشورهاي حامي خود در سوريه همچون عربستان سعودي و قطر خواسته‌اند سلاح‌هاي بيشتري را براي آنان ارسال کنند، زيرا به علت کمبود سلاح و مهمات در حال شکست خوردن از نظاميان دولتي هستند.

عربستان سعودي و قطر اعلام کرده‌اند از ايده ارسال تسليحات براي گروه‌هاي مخالف دولت سوريه که از سال گذشته تا کنون عليه دولت بشار اسد در حال مبارزه هستند، حمايت مي‌کنند.

نبيل العربي، دبير کل اتحاديه عرب نيز گفته است در صورت شکست تلاش‌هاي جامعه جهاني براي پايان دادن به خشونت‌و ناآرامی در سوريه، شايد تسليح شورشيان اين کشور گزينه‌اي احتمالي باشد.


http://www.presstv.ir/detail.fa/232691.html

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.