Navard

VIP
  • تعداد محتوا

    674
  • عضوشده

  • آخرین بازدید

  • Days Won

    14

پست ها ارسال شده توسط Navard


  1. بر 22 اردیبهشت 1402 در 19:11 , Navard گفت:

     بود.

     

    13980216105307190173596910.jpeg

     

    با ریشه یابی کوتاه نشانه هایی از وجود این راکت را در عراق هم خواهیم یافت. نسخه ای مشابه این راکت به نام قاصم در اختیار گروه های حشد الشعبی عراق است که  شخصا اطلاعات کافی از آن پیدا نکردم ولی در برخی منابع از این راکت یاد شده است.

     

    IMG_20230512_161719_517.jpg

    قیاس موشک قاصم و بدر F

     

     

     

    E2D_-C_WYAAD_LC.jpeg

     

    نسخه عراقی راکت بدر۳ به نام قاصم که به آن اشاره شد. 

    • Like 4
    • Upvote 6

  2. 4 minutes قبل , mehdipersian گفت:

    طراح سامانه پرتاب پهپادهای انتحاری شاهد ۱۳۶ سپاه که بود؟

     

    سکوی پرتاب پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶ توسط شهید «سیدعمار موسوی» از شهدای مدافع حرم که در جریان حمله موشکی رژیم صهیونیستی به پایگاه هوایی T۴ سوریه به مقام شهادت نائل آمده بود، طراحی شده است.

     

     

    شهید سید عمار موسوی متاسفانه در ۲۰ فروردین سال ۱۳۹۷ به شهادت می‌رسند که البته نکته جالب این جاست که ایران دست کم تا سال شهادت ایشون به این تکنولوژی پرتابگر چندگانه دست پیدا کرده بود و ما ازش هیچ نشانه ای ندیده بودیم!

    اولین بار در تاریخ ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ در طی رزمایش پیامبر اعظم ۱۷ سپاه، تصاویری از پرتابگر چندگانه پهپادی به نمایش گذاشته شد که در طی آن  پهپادهای شلیک شده به ماکت نیروگاه اتمی دیمونا اسرائیل حمله میکردند!

    • Like 2
    • Upvote 6

  3. 1 hour قبل , mehdipersian گفت:

     

     

    یک گزارش به سبک همیشگی ! پر از ابهام و علامت سوال و تناقض ! 

     

    «آن طور که معاون وزیر دفاع خبر داده، "ارتقا و تولید 700 تا 800 تانک" در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد که بخش عمده‌ای از آن در صنایع زرهی دورود انجام خواهد شد.»

     

    صنایع زرهی دورود دقیقا خط مونتاژ تانک های T-72S بود. در این خط تولید ارتقا کرار هم صورت می‌گرفت. پس به احتمال قوی آنچه در این مجموعه صورت میگیره مرتبط با همین تانک کرار و انشاقاتش هست. 

     

    «به گفته‌ی رضا مظفری‌نیا، طبق این برنامه " سالانه 50 الی 60 تانک ساخته می‌شود و اعتبار خوبی برای آن گذاشته می‌شود چراکه نیاز شدید ارتش و سپاه است"

     

    مهمترین بخش صحبت ها مربوط به تولید سالانه بودش. حالا واقعا ابهام اصلی هم همین جاست که کدام تانک؟! 

    قبلاً این شائبه وجود داشت که تانک کرار در چند نسخه ارائه می‌شود. اول  نسخه های ارتقایی گوناگون و دوم تانک کرار تولید از نوع که خب تا این لحظه جز چند تصویر مبهم به چیز دیگری نمیشد استناد کرد. با توجه به علاقه مندی های گذشته نیروی زمینی ارتش به تی ۹۰ هیچ بعید نیست که ما با راه اندازی خط مونتاژ با کمک روس ها رو به رو باشیم که با برخی قطعات تولید ایرانی تا حد امکان ایرانیزه شده باشه.

     

     

    1 hour قبل , mehdipersian گفت:

     

    ارتقای تانک چیفتن: 

    Screenshot_20230411_154915.jpg

     

     

    جناب رضا مظفری نیا معاون صنعتی وزیر دفاع  هستند. ایشون آمار صنایع زرهی وزارت دفاع از جمله صنایع بنی هاشم دورود رو در اختیار دارند و احتمالا منظورشون از این برنامه ریزی ۸۰۰ تانک هم مربوط به همین صنایع باشه که همانطور بالا گفته شد مربوط به تانک کرار هستش.

    تانک چیفتن در صنایع زرهرن ارتش ارتقا و بازسازی میشه. این مرکز یکی از صنایع نوسازی  زیر مجموعه نیروی زمینی ارتش است. ارتقا های این مجموعه از نظر منطقی و عقلانی خارج از حوزه مسئولیت های وزارت دفاع است...

    • Like 3
    • Upvote 2

  4. 2 hours قبل , Navard گفت:

     

     

    14000224134848641227725610.jpg

    نسل دوم 

     

     

    IMG_20230512_214432~0.jpg

     

    نیروی هوایی اسرائیل تایید کرد که سامانه فلان داوود برای اولین بار توانسته یک هدف را نابود کند. این سامانه لایه دوم دفاعی در برابر راکت ها و موشک های بالستیک است. بنظر می‌رسد یک موشک بدر ۳ با توجه به ارتفاع پروازی زیاد در خارج از رنج عملیاتی گنبد آهنین قرار گرفته و اسرائیل به ناچار از موشک های فلاخن داوود برای از بین بردن آن‌ها بهره برده است. آخرین مأموریت جنگی فلاخن داوود علیه یک موشک توچکا شلیک شده توسط دولت سوریه در سال 2018 بود که در نهایت اسراییلی ها متوجه میشوند که هدف توچکا اصلا اسرائیل نبوده و دستور خودکشی به موشک ها صادر میشود . بر خلاف موشک های تمیر، موشک  موسوم به Stunner که از این سامانه شلیک میشوند از روش برخورد مستقیم یا Hit to Kill برای نابودی اهداف خود استفاده میکند و فاقد مواد منفجره هستند. در نتیجه موشک های stunner نسبتا گران قیمت بوده و استفاده گسترده از این سامانه برای اهداف کم ارزش چندان بهینه بنظر نمی‌رسد. موشک بدر۳ و m-302 راکت های ارزان قیمتی هستند که عموما توسط گنبد آهنین رهگیری می‌شدند و احتمالا تغییر در پارامتر های پروازی باعث ایجاد این رخداد مهم شده است.

    • Like 5
    • Upvote 6

  5. 10 hours قبل , OMID313 گفت:

     

     

    9FD7A626-12CB-4505-8A3D-0F4167F257A4.jpe

     

     

     

    در برخی جاها دیدم که میگفتن این سوراخ در واقع با برخورد پک ۳ پاتریوت همخوانی داره و جای سوال اینکه چطور ممکنه همچین چیزی همخوانی داشته باشه!! بخش انتهایی(بوستر) که مشخصا با توجه به اتصالات باقی نخواهد ماند و میمونه همین بخش سرجنگی که جای برخورد مربوط به تسلیحات ضد هوایی بسیار سبک تر ! اصلا در اینکه این برخورد حاصل پدافند بوده باشه باید شک کرد. خلاصه اینکه یک سوال بزرگی که مطرح علاوه بر این موضوع که این اصلا کینژال نیست . بحث اینه که آیا اصلا اینو پاتریوت زده یا خیر؟ من نمیتونم قبول کنم که این اثر پاتریوت بوده باشه.  اینکه روس ها از BETAB 500 استفاده نا متعارف کرده باشند خیلی کم. نمیگم حتما، ولی اینطور که شواهد نشون میده بعید نیست این بمب رو از یک نقطه ای جمع کرده باشند و در یک حرکت ناشیانه به دنبال خبر سازی باشند. اصلا نحوه این خبر رسانی در نوع خودش عجیبه. البته اینم بگم دیدم که میگن تغییر کلاهک ممکنه صورت گرفته باشه و بالا هم ذکر کردم. این فرض برای تسلیحات هایپرسونیک با واقعیت مهندسی همخوان نیست...

    • Like 6
    • Upvote 7

  6. 10 hours قبل , MR9 گفت:

     

    امروز یا دیروز ( 16-17 اردیبهشت 1402 ) زلسنکی با رئیس جمهوری چک ظاهرا دیداری داشته ، و مقام چک به زلنسکی گفته که اصل غافلگیری را این بار از دست دادید ( حالا این حرف ، بازی هست و برای فریب روسها یا واقعا چنین چیزی رخ داده یا نه )  که اگر مبناء را روی این حرف بگیریم و کیف اصل غافلگیری را از دست داده باشد ، آن وقت هزینه های ضد حمله بالا می رود ولی اگر واقعا قضیه غافلگیری خارکف مجدد تکرار بشود ، با توجه به اینکه تعداد تیپ های شرکت کننده اوکراینی تقریبا 2 یا 3 برابر شده ( از 4 به 9 یا 12 تیپ ) ، ضمن توجه به تقویت واحدهای زرهی کیف ، اینکه اوکراین بخواهد به جایی بزند به شکل جبهه ای یک مقداری کم هست ... احتمالا ( بدون اینکه قصد پیش بینی وجود داشته باشد ) اینها محوری را انتخاب می کنندکه بتونند حداکثر بهره برداری را از آن بلحاظ تبلیغاتی داشته باشند( برای اثبات موثر بودن کمکهای سخت افزاری غربی ها ) ، ضمن اینکه مجددا به احتمالا زیاد ، منطقه ای انتخاب میشود که درصد ثبت موفقیت درآن در مقایسه با سایر محور ها ، بالاتر باشد 

    SnapMarkup_20230207_100249.png

    توجه به محور جنوبی و موقعیت سوق الجیشی زاپورژیا

     

    چند روز پیش با جناب امینور در استاتوس سر این موضوع صحبت کردیم . واقعیت هم به این حرف که گفتید بسیار نزدیک است. اینبار با توجه به وجود خطوط دفاعی گسترده ‌و چند لایه روس ها خیلی کار برای یک تهاجم غافل‌گیرانه سخت و دور از انتظار است . احتمال داره اوکراینی ها تن به یک عملیات پر هزینه و طولانی مدت بدن. با توجه به پست های قبلی متوجه شدیم که روس ها شاید بدشون هم نیاد که اوکراینی ها عمیقا در خطوط دفاعی فرو برند. اوضاع الان جبهه های اوکراین همانطور که قبلاً هم گفته شد شباهت زیادی به ایام قبل نبرد بزرگ و کلیدی کوروسک در جریان جنگ جهانی دوم داره.بعد  نبرد استالین گراد و با آگاهی از قریب الوقوع بودن تهاجم مجدد آلمان ها، فشار بر ژوکوف بر اجرای عملیات تهاجمی از طرف استالین زیاد شد ولی ترجیح وی بر ایجاد خطوط دفاعی فشرده چند لایه حتی تا عرض ۲۰ کیلومتر و افزایش کمیت تسلیحات و نفرات بود. همان چیزی که در عصر حاضر با کلید واژه ذخیره سازی تسلیحات و ایجاد خطوط دفاعی عمیق توسط روس ها مدام مطرح میشود. نتیجه عملیات کوروسک مشخصه و البته به تمام این موارد باید کمیت و کیفیت نیروی دفاعی روس ها هم اشاره کنیم. کار برای اوکراینی ها بسیار سخت است ولی نا ممکنی در عالم نظامی وجود نداره . احتمالا یکی از دلایل تعویق احتمالی عملیات توسط اوکراینی ها همین حساب و کتاب ها باشه. ( سر واحد های شناسایی زمینی که عملیات های محدود انجام میدن احتمالا به سنگ خورده!) 

    خلاصه باید ببینیم چی پیش میاد. یک نبرد سرنوشت ساز قرار اتفاق بیوفته . نبردی که شاید تکلیف جنگ رو  مشخص کنه. یا روس ها شکست میخورند  و برای آنها  فاجعه رخ خواهد داد. یا اوکراینی ها شاکله نظامی خودشون رو در یک نبرد عظیم از دست خواهند داد و به سرنوشت رایش سوم دچار خواهند شد و تا خود پایتخت عقب رانده خواهند شد!

    • Like 2
    • Upvote 7

  7. 5 minutes قبل , MR9 گفت:

     ) 

    2- ولی یک نکته ای هست که تا الان درمورد آن به نتیجه ای نرسیدم ... که اگر کیف بخواهد در یک محور ( ترجیحاً جنوب و در راستای ماریوپل ) به شکل به عمق شبکه دفاعی روسها بزند و بعد یک دفعه مسیر خودش را تغییر بدهد تا یگانهای روسی را در خرسون جنوبی دور بزند ، روسها دقیق چه کاری می تونند انجام بدند ؟ 

     

    اتفاقا شایعاتی بود که عملیات و تجمیع نیروی اوکراینی ها در زاپورژیا است . جایی که با یک پیشروی عمیق میتونند خطوط روس هارو آشفته کنند. جغرافیای بد می‌تونه مشکلات تدراکتی ویژه ای رو برای روس ها ایجاد کنه . اما سوال مهم  اینه که آیا واقعا اوکراینی ها اینبار توان غافلگیری رو دارند؟ و آیا اگر توانستن روس هارو غافلگیر کنند، فرصت کافی برای پیشروی در خطوط دفاعی روس هارو خواهند داشت؟ عملیات های برق آسای سال گذشته اوکراینی ها در زمانی رخ داد که روس ها از نظر خطوط دفاعی در معذورات بودند. آنچه مشخص اینه که روس ها ماه ها صبر نکردن که فقط خط تماس جالبه جا کنند. و ایستایی الان روس ها احتمالا برای اجرای یک عملیات دفاعی بزرگ می‌تونه باشه. باید دید واقعا روس ها توان اجرای این عملیات دفاعی تعیین کننده رو دارند یا نه؟!. برای اوکراین بزرگ ترین دشمن زمان هست و برای روس ها بزرگترین دشمن جغرافیایی بد در جبهه های جنوبی . در رابطه با زاپورژیا باید توجه کرد که تنها محوری که اوکراینی ها تا حالا هیچ عملیات بازپسگیری بزرگ انجام ندادن اگر اشتباه نکنم و بسیار مستعد برای ...

    • Like 3
    • Upvote 7

  8. 2 hours قبل , ldmdff گفت:

    عملیات نفربر BMP اوکراینی جهت تخلیه سربازان اوکراینی در نزدیکی مواضع روسیه، برای حمله به مواضع روسیه. برای من سواله چطور هیچ مقاومتی حتی شلیک اسلحه سبک از سمت روسها نمیبینیم؟ چند فیلم مشابه وجود داره از حمله اوکراینی ها به سنگرهای روسیه ولی مقاومت نزدیک به صفره.

     

    روس ها معمولا  آتش سنگین اوکراینی هارو میبینند وقتی میفهمند دفاع پر تلفات خواهد بود. مواضع رو تخلیه میکنند و میزارند طرف مقابل وارد این خطوط بشند و سپس واحد های خمپاره انداز و توپخانه این خطوط رو زیر آتش میگیرند و معمولا پاتک راحت تر از این حالتی که غافلگیر بشن و دفاع انجام بدن. در این حالت پشتیبانی زرهی و توپخانه پاتک خواهند داشت. البته گفتم شدت تهاجم اوکراینی ها خیلی مهم . این تاکتیک در جنگ خود ما هم توسط عراق و بعد ها توسط ارتش سوریه  در جنگ داخلی اجرا شد ...

    • Like 4
    • Upvote 9

  9. 35 minutes قبل , mehdipersian گفت:

    ساخت موشک با کلاهک سنگر شکن

     

    یک موردی که باید مورد توجه قرار بگیرد این هست که اگر میخواهیم فرودگاه های دشمن را غیر فعال کنیم باید بتوانیم به سنگر ها و شیلتر های بتنی هواپیماهای جنگنده نفوذ کنیم.

     

     

     

    البته شاید مشابه این چیزی که شما پیشنهاد دادین نباشه ولی سال گذشته وزارت دفاع در کلیپ های تبلیغاتی از موشک BM-120(فتح)،  تهاجم علیه سازه های بتن آرمه و تقویت شده را به نمایش گذاشت.

     

    InShot_20230507_152503979.jpg

    .

    .

    .

    IMG_20230507_152540.jpg

     

    در مورد امکان سنجی چنین طرحی باید گفت که چینی ها  موشک DF-15C  با برد ۷۰۰ کیلومتر و با قابلیت سنگرشکن در اختیار دارند.

     

    001fd04cf34a13dd4ad24f.jpg

    • Like 2
    • Upvote 7

  10. 14020214000640_Test_PhotoN.jpg

     

    محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم بهره‌برداری از  کارخانه تولید کیک زرد در ساغند اردکان  اظهار داشت:

     

    افزایش ۵۰ درصدی تولید کیک زرد و جلوگیری از اتلاف زیاد منابع کانسنگ :

    برای نخستین‌بار از روش هیپ‌لیچینگ ( از روش‌های استحصال ماده معدنی در معدن) برای تولید کیک زرد استفاده می‌کنیم. همکاران ما امروز کیک زرد را با استفاده از روش هیپ‌لیچینگ تولید کردند. ظرفیت کیک زرد در این کارخانه به صورت واقعی حدود ۵۰ درصد افزایش می‌یابد و تکرار این فرآیند در سایر معادن در دستورکار ما قرار دارد و در نظر داریم تا از این طریق بتوانیم ذخایر مورد نیاز برای تولید برق هسته‌ای تامین کرده و استفاده از سوخت هسته‌ای را در تولید رادیوداروها و سایر مصارف و کاربرد پرتوها پشتیبانی کنیم. هزینه تمام شده برای استخراج کیک زرد به این روش، ۶۰ درصد قیمت تمام شده روش‌های قبلی است.

    اسلامی درباره وضعیت معادن فعال توضیح داد:

     تا قبل از سال ۱۴۰۰ حدود ۳ معدن در اختیار داشتیم و در آن‌ها فعال بودیم که یکی از آنها تعطیل شده بود و دو معدن دیگر کار می‌کردند، اما ‌در سال ۱۴۰۱ با همکاری همه دستگاه‌ها توانستیم در استان‌های یزد و اصفهان و به ویژه اصفهان ۵ معدن جدید را از مرحله شناسایی و اکتشاف مقدماتی عبور دهیم و وارد فرآیند استخراج شویم. با توجه به این پتانسیل، مجموع معادن ما به هشت معدن می‌رسد و تا پایان سال‌جاری ۱۰ پروژه معدنی دیگر را به بهره‌برداری خواهیم رساند.

     

    نکته: توجه شود که ایران به ۱۸ معدن مواد پرتو زا تا سال آینده دست پیدا خواهد کرد.

     

     

    روش های نوین برای کشف معادن مواد پرتو زا:

     

    در این دوره مدیریتی، حوزه ژئوفیزیک هوابرد را بسیار تقویت کرده و گسترش دادیم و همچنین بر تجهیزات و نیروی انسانی افزودیم و در این مسیر توانستیم بر ظرفیت هلیکوپتر، هواپیما و پهپاد نیز بیفزایم تا ذخایر کشور شناسایی شود.

    یکی دیگر از اقداماتی که به آن شتاب داده شد، مغناطیس سنجی است که بر اساس آن هواپیما عمق ۱۵ هزار متری زمین را بررسی می‌کند. اطلاعات بسیار گرانقدری برای دستگاه مورد استفاده کسب شد و نیز امکانات مورد نیاز این بخش را تولید کردیم و در اختیار آن‌ها قرار دادیم. برای نخستین‌بار است که در کشور این مهم اتفاق می‌افتد.

     

    تولید نیروگاه های برق هسته ای جدید:

    اکنون یک هزار مگاوات برق هسته‌ای در بوشهر تولید می‌شود و همچنین سه پروژه نیروگاهی نیز در دست ساخت داریم که در این مدت کوتاه شاهد تحرک زیادی در زمینه اجرای این پروژه‌ها هستیم. ۱۰ هزار مگاوات برق جدید را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم که عملیات مطالعاتی، طراحی و اجرایی آن در دستورکار سازمان انرژی اتمی ایران قرار دارد و همچنین در نظر داریم تا علاوه بر ۳۳۰۰ مگاواتی که در دست اجرا داریم، حدود ۱۰ هزار مگاوات برق جدید هم ایجاد کنیم.

     

     

    برنامه ریزی برای ساخت نیروگاه اتمی ملی :

    خوشبختانه رساندن کشور به عنوان قطب طراح و سازنده نیروگاه در دستورکار قرار دارد و اکنون و بر اساس سند جامع سازمان به این مهم عمل می‌کنیم و به‌ صورت برنامه‌ محور در حال حرکت هستیم و باید دانست که همه همکاران ما در سراسر صنعت، به این مهم می‌پردازند.

     

    منبع

    • Like 4
    • Upvote 4

  11. 55 minutes قبل , mehdipersian گفت:

     

     

    گذاشتن رادار جدید روی ناو شهید سلیمانی:

    احتمالا رادار پدافند نواب هست

    Screenshot_20230505_120330_com_android_c

    بعید که این رادار اصلی ناو باشه‌. چون اگر فرضا این همان رادار سامانه نواب باشه دارای برد و توانایی‌های خیلی محدود هستش. . عملا این رادار وجود صیاد۳ رو توجیه نمیکنه.احتمالا تاخیر در ساخت رادار دریاپایه مانع تکمیل شناور ها در ارتش و سپاه شده راداری مثل چشم عقاب میتونه ارزش صبر کردن داشته باشه. ولی اینکه طی این مدت بی رادار باشه چندان درست نیست. 

    • Like 2
    • Upvote 3

  12. 1 ساعت پیش, arminheidari گفت:


    سلام 

    راهكار منطقي هست 

    چيزي شبيه حمله به ارامكو ولي به خطوط انتقال اذربايجان 

    نشناس و گمنام از سمت گرجستان يا حتي خود ارمنستان 

     

    براي اصلاح معادلات و محاسبات دشمن خوبه 

     

    اگر حمله اي هم از خاك اذربايجان شد 

    ميشه خودمون مستقيم مراكز اسرائيلي رو تو اونجا با موشك بزنيم 

     

    سلام.

    این گزینه برای شرایطی متناسب هست که جمهوری آذربایجان به طریقی با ارمنستان حمله کرده باشه و پهپاد های ساخت داخل ارمنستان :)( پهپاد های ایرانی) از خجالت  تاسیسات و اماکن مهم باکو در بیاند که مشابه همین چیزی که بر سر آرامکو اومد. و در حقیقت آسیبی ببینند که تا بیست سی سال دنبال بازسازی باشند. این یک مثال واقعی بود از اینکه ایران تا چه حد توان اجرای عملیات پیچیده بوسیله پهپاد هارو داره اونم به نحوی که حتی نتونند به راحتی گردن ما بندازند!!! در این حمله  مهمترین مرکز انرژی دنیا مورد هدف قرار گرفت اونم به فجیع ترین شکل ممکن.( اگر فرض دوستمون رو صحیح بدونیم حتی تلفات هم ندادیم!)

    • Like 3
    • Upvote 4

  13. 9-10-2022_12-54-24_AM.jpg

     

     

    در شناوری مثل شهید سلیمانی که توانایی آتش بالقوه ای برای ما فراهم کرده واقعا بهتر نبود که از یک توپ تمام عیار دریاپایه استفاده میشد که توانایی شلیک مهمات متنوع تر در برد های بیشتر رو داشته باشه؟

    باید دید که اصلا این توپ ۳۰ میلیمتری چه برتری بر گاتلینگ های این شناور در بحث دفاع یا تهاجم دارند و اصلا هدف از قرارگیری چنین توپی چه بوده ؟ نمونه تقریبا مشابه این توپ قرار بود در بروزرسانی های زرهی این نیرو مورد استفاده قرار بگیرد و حالا بعنوان در دسترس ترین گزینه رو شناور سلیمانی قرار گرفته است . یا این فرض رو باید قبول کنیم که در دسترس ترین گزینه و بی زحمت ترین گزینه ترجیح داده شده یا اینکه واقعا کاربرد تاکتیکی داشته. چنین توپی شاید برای کلاس ابومهدی توجیه کافی داشته باشه اما بنظرم برای کلاس سلیمانی بعنوان توپ اصلی توجیه پذیر نیست . 

    • Like 7
    • Upvote 5