ALI

تانک اصلی میدان نبرد T-64

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

از تجربیات اوکراین باید استفاده کنیم و ماهم تانکهایمان را بهینه سازی نماییم

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]از تجربیات اوکراین باید استفاده کنیم و ماهم تانکهایمان را بهینه سازی نماییم[/quote]

کلا دکترین ما رو تانکا نمیچرخه. بنابراین ساخت یا بهینه سازی تانک آخرین چیزیه که میشه تو ایران انتظارشو داشت. گرچه من موافق اینم که بریم از اوکراین طرز ساخت چند تا موتور خوب + زره واکنشی کانتکت 5 و زره کامپوزیتی پیشرفته تر رو بگیریم.

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
بسمه تعالی

با سلام

[quote][color=darkblue]با تشکر فراوان از سردار نجف گرامی و توضیحات خوب ایشان .

به احتمال زیاد به خاطر سری بودن این تانک و اینکه در زمان خود به هیچ کشوری صادر نشد ، سایر دوستان تصور می کردند که تانکی به نام T64 وجود ندارد .
البته پس از آنکه لزوم سری نگه داشتن این تانک از بین رفت ، شوروی آنرا به عراق نیز صادر کرد و عراق تنها کشوری بود که این تانک توسط خود شوروی به آن صادر شد . (( البته برخی جمهوریهای استقلال یافته شوروی مثل ازبکستان و مولداوی نیز از تانک های بازمانده استفاده می کنند ))
به همین علت که کشورهای کمی دارنده این تانک بودند و کلا در زمان خود یک تانک سری بود ، خیلی ها از وجود این تانک بی خبر بودند .

------------------------------------

جناب نجف بنده یک سوال داشتم و آن اینکه آیا مقاومت T64 های عراق در برابر آر پی جی های رزمندگان ما بیشتر از T62 ها و T55 های عراقی بود ؟؟

این تانک های T64 عراق از قرار معلوم بیشتر از تانک های قدیمی تر برای رزمندگان دردسر ساز بودند . آیا با این تانک هم می شود با آر پی جی مقابله کرد ؟؟ کلا از مقاومت زرهی و قابلیت های این تانک برایمان بگویید .
[/color][/quote]

داش علی جان .ببخش که دیر جواب دادم. چون فکر میکردم همونطور که خودتون گفته بودید که تمام تاپیکهای بخش زمینی رو قفل کردید، این تاپیک هم قفل شده لذا دیر متوجه شدم که ازت پوزش میخوام.

اما در مورد سوالت باید بگم که تا اونجا که یادم هست و خیلی هم توو مرور خاطراتم دقت کردم، این تانکی که شما تصاویرش رو گذاشتید با اون تی 64 های عراق فرق داره.
این تصاویر تا اونجا که یادمه شبیه " تی 74" و " تی 76 " های عراق هست که پایه شون تانک " تی 72" بود و تغییرات مورد درخواست عراق توسط روسها روشون اعمال شده بود . که بعدها فهمیدم روسها این طرح ها رو فقط برای جواب سفارش عراق زدند و بطور اساسی و گسترده اقدام به تولید و بازاریابی این مدل ها نکردند. اما " تی 64 " های عراق یادم هست که شاسی شون همون شاسی تی 62 بود که فکر کنم همون شاسی تی 55 باشه." تی 64" ها از نظر ظاهر شباهت زیادی به تی 62 داشتند . اون موقع ها حقیر دقیق کالیبر توپ این تانک رو دقیق نمیدونستم ولی بر اساس مشاهداتم تا اونجا که خاطرم یاری میکنه با تی 62 تفاوتی نداشت و با خرج موشکی بود ولی تجهیزات هدفیابی و الکترونیکیش و نارنجکهای استتار و تا حدودی هم برجکش کوتاه تر (کاملا شبیه برجک تی 72) و از استحکام بیشتری نسبت به تی 62 برخوردار شده بود. که زدن این تانک رو در قسمت برجک مشکل کرده بود ولی در شاسی و بدنه با اینکه تقویت شده بود ولی با آرپی جی هم مورد اصابت قرار میگرفت. شاید لازم باشه که اینجا یک نکته مهم که شاید از دید دوستان مغفول مونده باشه رو خدمتتون عرض کنم و اون این هست که توجه داشته باشید زمانهایی که عملیاتی صورت میگرفت مخصوصاً از عملیات های بزرگ رزمندگان اسلام، تانکهای دشمن با خیل عظیمی از نیرو علی الخصوص آرپی جی زنها و نیز خمپاره های شصت که قابل حمل و توسط نیروهای پیاده به خطوط اول نبرد اورده شده بود و در کنارشون نارنجکهای تفنگی و حتی 106 ها روبرو میشدند و انقدر حجم آتش بسوی این تانکها بالا میرفت که خب برای مثل این حقیر مقدور نبود که بشینم و بررسی کنم که دقیقاً با چه سلاحی منهدم شدند ولی با توجه به تجارب عینی که از ظواهر تانکها و تجهیزات منهدم شده و از طرفی کار با سلاح های ضد تانک داشتم فقط میتونستم حدس بزنم که با چه سلاحی منهدم شدند که خب روی این تانک ها آرپی جی هم موثر بود و قدرت انهدام اونها رو بخوبی داشت.

اما در خصوص تانک های سری تی 72 و 74 و 76 قضیه خیلی متفاوت بود. اونها هم بدنه و شاسی بسیار محکمتر و از آلیاژ خیلی قویتری نسبت به تی 62 و 55 و 54 و ... برخوردار بودند و هم به لحاظ آئرو دینامیکی طوری طراحی شده بودند که به مقاومتشون در قبال گلوله های ضد تانک کمک شایانی میکرد. ولی همونها هم در مقابل تاو و مالیوتکا و دراگون و حتی بِردِم اغلب تسلیم بودند. منتها تی 76 کمی مقاومتر بود و این شاید بخاطر چابکی بیشترش بود! و اینکه تا اونجایی که یادم هست و به تصریح خیلی از همرزم هام در اون برهه در حال حرکت هم مثل تانک های چیفتن شلیک میکرد!! که خود این هم مزید بر علت بود که انهدام و زدن اونها رو مشکل تر میکرد.

ولی همونطور که گفتم این تجهیزات و ادوات در نهایت مقابل هجوم گسترده سیل نیروهای پیاده علی الخصوص خیل بسیار آرپی جی زنها و موشک اندازهایی که در بالا گفتم البته در شبهای عملیات شانس کمی داشتند ولی واقعاً قصه تی 72 و 74 و 76 فرق میکرد. چون آرپی جی7 فقط به دو نقطه ازشون کارگر بود ونه اینکه منهدمشون کنه. منتها با اس پی جی 11 و ،106 خود حقیر تجربه انهدام کامل و حتی پریدن برجک تی 72 ها رو دارم که یکی از اون تجارب و خاطرات رو قبلاً گفتم که توو عملیات والفجر یک در منطقه شرهانی با شهید بزرگوار سردار شهید اسماعیل خسرویicon_cheesygrin موفق شدیم با 106 اینکار رو بکنیم.....

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1_%D8%B4%D9%87%DB%8C%D8%AF_%D8%A7%D8%B3%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C%D9%84_%D8%AE%D8%B3%D8%B1%D9%88%DB%8C.jpg[/img]
[color=green]سردار شهید بزرگوار اسماعیل خسروی معاونت گروهانمون شهید صدوقی گردان کمیل لشکر27 که در عملیات خیبر با سمت معاونت ستاد فرماندهی لشکر به شهادت رسید.[/color]

خب فقط محض اطلاع عرض میکنم که تی 62 و تی 55 و 54 هم زدم با آرپی جی7 . که خوب یادم هست آخرین باری که با آر پی جی7 تانک زدم توو عملیات " بیت المقدس 7" خرداد سال 67 بود توو شلمچه که 3 دستگاه رو زدم که آخریشون یک دستگاه تی 62 بود....

[quote]تا اونجا که من شنیدم سری تانکهای تی-72 و تی-64 های عراقی نیازمند هدفگیری درست و دقیق درست بین بالای شنی و برجک بود - چون اگر هدفگیری درستی انجام نمی شده گلوله بدلیل شکل خاص بدنه کمونه می کرده .

باز هم سردار نجف گرامی شاهد زنده و شکارچی تانک سایت بیشتر اطلاعاتی دارند در این زمینه .[/quote]

کلنل جان همونطور که در بالا گفتم تی 72 ها بله همینطور که شما میگی یک نقطه از دو نقطه ای که میشد اونها رو از کار و حرکت انداخت همین زاویه بالای شنی و خورشیدی شنی اون بود و دیگری هم یه پنجره کوچک که فکر کنم شیشه ای یا تلقی بود روی برجک کنار لوله تانک بود که آرپی جی7 بهش کارگر میشد.

یا علی مدد.
  • Like 1
  • Upvote 3

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[color=blue]با تشکر فراوان از توضیحات زیبا و بسیار جذاب سردار نجف گرامی

[quote]
سرعت اين تانك تا چه حدي ميرسه؟[/quote]

ماکزیمم سرعت / 60 کیلومتر بر ساعت[/color]

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
با وارد شدن موشک های دوش پرتاب جدید تانک دیگه مثل قبل ارزش سرمایه گذاری نداره دیدید که تانک های مرکابا که جزو بهترین ها هستن خیلی راحت به تعداد زیاد ضربه دیدن یا مثلا آمریکا بعد از ابرامز دیگه پروژه ای پیاده نکرد چند وقت پیش یه کلیپ برخورد جاولین به یه t 72 دیدم مو به تنم سیخ شد تانک رو نزده بود پودر کرده بود انگار همچین چیزی اونجا وجود نداشته اگه ندیدین بگین بزارم خیلی خوفناکه

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
آقا این بحث چندبار قبلا کردیم خودم طرفدار نظریه شما بودم!!

ولی دوستان برجک منو آوردن پایین..ماروقانع کردن

بهرحال تانک هم یه سری کارایی هایی داره که نمیشه ازش چشم پوشید

حالا بنظرشماباوجود اسنایپ های قوی..وجود سرباز تو جنگ الزام آوره؟؟

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
در مورد سرباز فعلا جایگزینی نیست روبات که نمیشه فرستاد اما تا جای ممکن میشه از تعداد تانک ها کم کرد یا هزینه ی پروژه هاش رو توی جاهایی که بازده بیشتری داره خرج کرد

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
يعني با وجود موشك هاي پدافندي ديگه جنگنده نيازي نيست . با وجود موشك هاي ضد كشتي ديگه به كشتي نيازي نيست . هر چيزي كاربرد خودش رو داره . وگرنه ارتش ايران هم روي ذوالفقار و تي 72 اس و زد سرمايه گزاري نميكرد .
  • Upvote 1

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
یه پدافندی مثل s300 هم نمیتونه درست و حسابی از پس جنگنده ها بر بیاد تعدادشون بسیار محدوده و لانچرهاشون مثله زد تانک نیست که هر کی یه دونه بزاره رو دوشش در ضمن جنگنده و گشتی به مقادیری مهمات حمل میکنن و خطرناکن که ارزش ریسک رد شدن از پدافند رو دارن که در مورد تانک اینجوری نیست در ضمن نگفتم که اصلا کاربرد نداره ولی خودتونم میدونین که زدنش خیلی راحته اینم یه آمار از جنگ خلیج فارس که بد نیست
برخورد یك لشگر گارد ریاست جمهوری (صدام) با یگانهای نیروی دریایی (آمریكا) برای اولین بار در جهان، تانكهاهای M1 (آبرامز) در مقابل تانكهای T-72 صف آرایی كردند. پس از فروكش كردن یك نبرد سنگین، 200 تانك T-72 و 1 تانك M1 منهدم شده بودند! این آمار کاملا مستنده البته منظورم برتری ابرامز نیست هر چند که برتره ولی میخوام اینو بگم که دیگه جزو سلاح های خیلی تعیین کننده نیست

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]یه پدافندی مثل s300 هم نمیتونه درست و حسابی از پس جنگنده ها بر بیاد تعدادشون بسیار محدوده و لانچرهاشون مثله زد تانک نیست که هر کی یه دونه بزاره رو دوشش در ضمن جنگنده و گشتی به مقادیری مهمات حمل میکنن و خطرناکن که ارزش ریسک رد شدن از پدافند رو دارن که در مورد تانک اینجوری نیست در ضمن نگفتم که اصلا کاربرد نداره ولی خودتونم میدونین که زدنش خیلی راحته اینم یه آمار از جنگ خلیج فارس که بد نیست
برخورد یك لشگر گارد ریاست جمهوری (صدام) با یگانهای نیروی دریایی (آمریكا) برای اولین بار در جهان، تانكهاهای M1 (آبرامز) در مقابل تانكهای T-72 صف آرایی كردند. پس از فروكش كردن یك نبرد سنگین، 200 تانك T-72 و 1 تانك M1 منهدم شده بودند! این آمار کاملا مستنده البته منظورم برتری ابرامز نیست هر چند که برتره ولی میخوام اینو بگم که دیگه جزو سلاح های خیلی تعیین کننده نیست[/quote]

شما مث اینکه چیز زیادی درمورد جنگ خلیج فارس نمیدونین؟؟؟؟
اکثرتانک های عراق با AH64 ,A10 زدن
سهم کمی از شکار T72 ها نصیب آبرامزها شده..شاید کمتر از انگشتهای یک دست icon_cheesygrin
تانک های آمریکایی به قول یکی از بچه ها فقط مرده خوری کردن...باقیمونده چندتا تانک تنها زدن
این که هنر نیست!حالا نمیشه گفت که تانک های عراق بی مصرف بودن
چون اصلا نبرد نابرابری بود

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]با وارد شدن موشک های دوش پرتاب جدید تانک دیگه مثل قبل ارزش سرمایه گذاری نداره دیدید که تانک های مرکابا که جزو بهترین ها هستن خیلی راحت به تعداد زیاد ضربه دیدن یا مثلا آمریکا بعد از ابرامز دیگه پروژه ای پیاده نکرد چند وقت پیش یه کلیپ برخورد جاولین به یه t 72 دیدم مو به تنم سیخ شد تانک رو نزده بود پودر کرده بود انگار همچین چیزی اونجا وجود نداشته اگه ندیدین بگین بزارم خیلی خوفناکه[/quote]

و همچنین

[quote]
یه پدافندی مثل s300 هم نمیتونه درست و حسابی از پس جنگنده ها بر بیاد تعدادشون بسیار محدوده و لانچرهاشون مثله زد تانک نیست که هر کی یه دونه بزاره رو دوشش در ضمن جنگنده و گشتی به مقادیری مهمات حمل میکنن و خطرناکن که ارزش ریسک رد شدن از پدافند رو دارن که در مورد تانک اینجوری نیست در ضمن نگفتم که اصلا کاربرد نداره ولی خودتونم میدونین که زدنش خیلی راحته اینم یه آمار از جنگ خلیج فارس که بد نیست
برخورد یك لشگر گارد ریاست جمهوری (صدام) با یگانهای نیروی دریایی (آمریكا) برای اولین بار در جهان، تانكهاهای M1 (آبرامز) در مقابل تانكهای T-72 صف آرایی كردند. پس از فروكش كردن یك نبرد سنگین، 200 تانك T-72 و 1 تانك M1 منهدم شده بودند! این آمار کاملا مستنده البته منظورم برتری ابرامز نیست هر چند که برتره ولی میخوام اینو بگم که دیگه جزو سلاح های خیلی تعیین کننده نیست[/quote]

دوست عزیز در مورد کارآیی تانک و ضد تانک در این سایت بسیار بحث شده است .

برای اینکه به کارایی اصلی تانک پی ببرید به تاپیک زیر مراجعه کنید

[url=http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=14356]تانک در برابر ضد تانک[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست

لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

• مطالب مشابه

• مرور توسط کاربر    0 کاربر

هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.