TANK

Members
  • تعداد محتوا

    683
  • عضوشده

  • آخرین بازدید

پست ها ارسال شده توسط TANK


  1. خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: در پی سیاست شفاف و آشکار رئیس جمهوری جدید فرانسه برای انعقاد قراردادهای نظامی و دفاعی با کشورهای دیگر به ویژه مستعمرات سابق خود،مقامهای الجزایر از تصمیم خود برای پس دادن هواپیماهای میگ - 29 روسیه خبر داده اند. به گزارش خبرگزاری مهر،"عبدالعزیز بوتفلیقه" رئیس جمهوری الجزایر روز دوشنبه سفر دو روزه خود به مسکو را در حالی آغاز کرد که پیش بینی می شود همکاری های نظامی دوجانبه میان مسکو و الجزیره روبه تیرگی رود. الجزایر آمادگی خود را برای پس دادن 15 هواپیمای "میگ -29" روسیه اعلام کرده است. بوتفلیقه در پاسخ به دعوت "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه امروز سه شنبه با وی دیدار خواهد کرد. کاخ کرملین خبر داد که مسائل مربوط به همکاری نظامی در دستور کاری دیدار میان پوتین و بوتفلیقه قرار دارد. این اولین بار در تاریخ روابط الجزایر و روسیه است که الجزیره آمادگی خود را برای پس دادن هواپیماهای جنگنده روسی اعلام می کند. این اقدام غیرمنتظره الجزایر را می توان در پی سفر اخیر "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهوری فرانسه به الجزیره دانست. نیکلا برخلاف "ژاک شیراک" همتای پیشین خود سیاستی شفاف و آشکار را در همکاری نظامی و دفاع با کشورهای دیگر به ویژه کشورهای تحت استعمار سابق فرانسه در پیش گرفته است. روسیه برای مقابله با این وضعیت حتی پیشنهاد جایگزین کردن این هواپیماها با هواپیماهای بسیار پیشرفته تر را به الجزایر مطرح کرده است. روسیه اعلام کرده حاضر است هواپیماهای میگ -29 را با میگ -29ام و یا میگ - 35 که بسیار گران تر هستند، تعویض کند. اما به نظر می رسد که مشکل هواپیماهای میگ - 29 از کیفیت این هواپیماها نباشد، بلکه از فشارهای فرانسه برای فروش تجهیزات نظامی پیشرفته خود ناشی شده است. فرانسه سعی دارد هواپیماهای "رافاله" خود را به الجزیره به فروش برساند. قابل توجه است که نباید این مسئله را فراموش کنیم که الجزایر تاکنون یکی از مهمترین خریداران تجهیزات نظامی روسیه به شمار می رود. این نکته را نیز نباید فراموش کرد که با سفر سارکوزی به الجزایر و استقبال بسیار گرم بوتفلیقه از وی، نفوذ مقامهای فرانسوی در این کشور بسیار گسترده شده است. بوتفلیقه در سال گذشته که با یک بیماری سخت دست و پنجه نرم می کرد و حتی سخن از احتمال فوت وی نیز مطرح شده بود، برای درمان به پاریس رفت و خود را به دست پزشکان فرانسوی سپرد. در همین حال، کشورهای دیگر همچون مغرب نیز به جای میگ های روسی از خرید هواپیماهای "اف - 16" آمریکایی استقبال کردند و لیبی نیز در پی خرید 14فروند هواپیمای رافاله فرانسه است. الجزایراولین کشور عربی بود که در سال 2001 میلادی یک قرارداد مشارکت راهبردی با روسیه امضا کرد. این قرارداد در دیدار بوتفلیقه از مسکو صورت گرفت. این درحالی است که پوتین در مارس سال 2006 میلادی به عنوان اولین رئیس جمهوری روسیه پا به خاک الجزایر گذاشت. الجزایر در آن زمان سفارش بیش از شش میلیارد دلار تجهیزات نظامی ازجمله هواپیماهای جنگی را به مسکو پیشنهاد کرد. حال باید دید آیا پوتین در دیدار امروز با همتای الجزایری خود می تواند مواضع دولت الجزیره نسبت به پاریس را تغییر داده و همچنان منافع خود را در الجزایر حفظ کند.

  2. از صحبت های ایشون پیداست که دلشون برای کشور و مردمش میسوزه وگرنه میتوانستن بگن اصلا به من چه ! من نه ایرانم که اسیب ببینم نه تو امریکا منافعی دارم که فنا بشه . پس از دوستان میخوام لطفا هر جور مایل هستن پست بدن ولی این کلمات خائن و وطن فروش و از این دست کلمات رو خواهشا بکار نبرن که انجور که من دیدم سزا اینشون نبود .

    )


    به اين رفتار ايشان دلسوزي نميگن .............لطفا خودتون گول نزنيد دلسوزي با اب در اسياب دشمن ريختن فرق داره
    و موضع گيري بنده ودوستان به خاطر اين پست ايشان نيست چون كلا آقاي تاج طلايي شما افكار پريشاني دارند كه در اكثر پستهاي ايشان رگهايي از آن ديده ميشه

  3. والا تو این سایت تنها چیزی که پیدا نمیشته منطق هست.!!! icon_cheesygrin

    کلا اگر اسرائیل ببینه حمله ایران بسیار خرد کننده هست و کشورش در حال نابودی هست با ایران حمله اتمی میکنه.اسرائیل بیشتر از 50 کلاهک اتمی داره که 5 تاش برای نابودی کامل ایران کافیه!
    پس ما شاید بتونیم چند تا حمله به اسرائیل بکنیم ولی توانایی نابودی یا اشغال اسرائیل رو نداریم چون وقتی امنیت اسرائیل اگر واقعا به خطر بیفته دیگه برای اونها استفاده از سلاح هسته ای مهم نیست و امریکا هم پشت اسرائیل هست. یک بمب اتمی کافیه که سوریه کلا سر جاش بنشینه (کلا اینها هم عربن! ) حزب والله هم نسلش کنده شه!
    پس ما توانایی نابودی دشمن رو نداریم ولی دشمن توانایی نابودی ما رو داره.
    امریکا رو که کلا کاری ندارم که ما به جز کشتن چند تا سربازش و زدن دو سه تا ناو که در نهایت تا چند سال دیگه از رده خارج میشوند و اصلا برای امریکا مهم نیستند کار دیگری نمیتونیم بکنیم.
    بعضی ها میگن حملات تروریستی!!!!
    دوستانی که در امریکا هستند میدونند وضعیت امنیتی در امریکا بعد از حملات 11 سنتیابر چطوری شده.
    از تمامی ایرانی ها و لبنانی ها انگشت نگاری میکنند و همشون رو به محض ورود زیر نظر دارند.
    کلا حالا حملات تروریستی کردیم و هزار تا امریکایی غیر نظامی رو هم کشتیم به جز انزجار جهانی برای ما چی میاره؟
    کشور ما که در حال نابودی هست درست میشه؟
    بر عکس حملات تروریستی نفرت امریکایی ها رو بیشتر میکنه و در صورا حملات تروریستی من احتمال حمله اتمی به ایران رو میدم چون امریکا به شدت روی این حملات حساس هست و امنیت شهر وندانش رو واجب تر از همه چی میدونه.


  4. والا تو این سایت تنها چیزی که پیدا نمیشته منطق هست

    بله اگه آدم منطقی سایت شما با شید معلومه که همه افراد سایت بی منطق هستند دوست من اگه منطق مورد نظر شما انتقاد بی مورد و احساسی و وطن فروشانه کشور هست همه انجا بی منطق هستند
    من تا به حال در بحثها شر کت نمی کردم و انتقاد من از شما در مورد این تا÷یک نیست بلکه این انتقاد به کل افکار شماست
    چون فکر می کنم آدمهایی مثل شما اصلا ارزش مورد توجه قرار گرفتن را ندارند
    بهتر از این که به فکر شاه آمریکا واسراییل باشید و افکار سکولار را در سایت منتشر کنید یه کمی هم به این فکر کنید که ایرانی هستید
    امیدوارم که یه این انتقاد من توجه کنید و در افکار تون تجدید نظر کنید یا اینکه دیگه بحث سیاسی توسایت نکنید که منجر به مسدود شدن سایت بشه

  5. دوست عزيز خسته نباشي اولا مطلب تكراري است وطبق قوانين سايت بايد منتقل شود واز شما خواهش مي كنم براي اينكه مشكلي براي سايت ايجاد نشود منبع مطلب را هميشه ذكر كنيد وبراي جلوگيري از ارسال مطالب تكراري قبل از ارسال يك جستجوي ساده انجام دهيد

  6. ...اصولا بحث های مربوط به انتقال سریع نیروها , جابجایی کماندوها در وضعیتهای واکنش سریع , غافلگیری نیروهای دشمن و ... همواره ارتش های حرفه ای را بر آن داشته تا به طراحی انواع جنگ افزار های مربوطه بپردازند. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران که همواره جزء با تجربه ترین نیروهای مسلح به ذکر می شوند نیز از این امر مستثنی نیست . وزارت دفاع که وظیفه پشتیبانی تسلیحاتی نیروهای مسلح را بر عهده دارد کمکهای شایانی به کیفیت نیرو ها اعم از ارتش و سپاه نموده است . از جمله تولیدات وزارت دفاع تولید نوعی نفربر فوق سریع همراه با قدرت مانور و سرعت بالا به نام رخش می باشد.این نفر بر مخصوص جنگهای نامتقارن طراحی شده است .لازم به ذکر است که ارتش جمهوری اسلامی ایران تنها ارتش در دنیاست که از تاکتیکهای جنگهای نامتقارن همراه با تجهیزات زرهی و لجستیکی به طور گسترده استفاده می کند. نفربر رخش همچنین جهت عملیاتهای کلاسیک رایج در دنیا نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این نفربر ظرفیت جابجایی ۱۰ نفر با تجهیزات کماندویی را داراست.نیز رخش مجهز به یک مسلسل تمام اتوماتیک ۷/۱۲ میلی متری می باشد. این زره پوش تمام اطراف خود را به وسیله دوربین های مدار بسته مشاهده می کند . این ویژگی به هدایت کنندگان رخش امکان این را می دهد که از حمله های ناگهانی و نیز نصب مین های چسبان از طرف دشمن و... مطلع و آن را دفع نمایند. این نفر بر حدود ۹۰ کیلومتر سرعت دارد. بدنه این ماشین زرهی از آلیاژهای ضد حرارتی و چند لایه سبک تشکیل شده و و مقاومت این نفر بر را در مقابل انواع راکتها بالا برده است . http://irapic.com/uploads/1196308172.jpg نفربر رخش ساخت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منبع موشكي نظامي


  7. یکی از نمایندگان پارلمان سوریه گفت این کشور چنانچه با حمله رژیم صهیونیستی روبرو شود، راکتور هسته ای دیمونا را هدف قرار خواهد داد.
    به نوشته شماره امروز روزنامه یدیعوت احارانوت در اینترنت، محمد حبش یکی از نمایندگان پارلمان سوریه در گفت و گو با روزنامه مع الحدث چاپ اسرائیل، به تل اویو هشدار داد از حمله به این کشور پرهیز کند زیرا در این شرایط راکتور هسته ای ان ممکن است هدف اقدام تلافی جویانه سوریه قرار گیرد.
    این مقام سوری گفت کشورش سرگرم بررسی واکنش های خود به حمله احتمالی اسرائیل است.
    محمد حبش در ادامه افزود: "بررسی اقدامات ماجراجویانه اسرائیل امری منطقی است. انها در سال گذشته تصمیم گرفتند چند مانور خطرناک را انجام دهند. گرچه ما به دنبال درگیری نیستیم، احتمال اقدام اسرائیل به نادیده گرفتن تمامیت ارضی سوریه وجود دارد".
    این نماینده پارلمان سوریه درباره مذاکرات اسرائیل و این کشور گفت هیچ مذاکرات مخفی در این خصوص وجود ندارد و دمشق فقط از مذاکراتی علنی حمایت می کند و تقاضاهایش در این خصوص- بازگشت بلندی های جولان و نیم میلیون پناهنده فلسطینی به اسرائیل- کاملا روشن است.
    وی در خصوص گروه هایی که برای این مذاکرات میانجیگری می کنند، گفت: "میانجیگری بین سوریه و اسرائیل هرگز پایان نیافته است. اکنون روس ها، ترک ها و بان کی مون دبیرکل سازمان ملل و برخی از کشورهای دیگر در این خصوص تلاش می کنند".
    این نماینده سوری در پایان گفت عادی شدن روابط با اسرائیل مادامی که این مذاکرات انجام نشده باشد، محقق نخواهد شد

    http://www.alhiwar.info/pictures/dimona-reactor-

    مجله هوايي

  8. مرکز شنود جاسوسی انگلیس از طریق ردیابی و کنترل مکالمات تلفنی در ایران در تدوین گزارش اخیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا در خصوص موضوع هسته ای ایران ایفای نقش کرد.
    عصر ایران- روزنامه گاردین در گزارشی از احتمال ایفای نقش انگلیس در تدوین گزارش اخیر شورای اطلاعات ملی آمریکا درباره برنامه هسته ای ایران خبر داد.

    به گزارش عصر ایران (asriran.com) این روزنامه انگلیسی به نقل از یک منبع در واشنگتن نوشت: "ظاهرا بخشی از تغییر رویکرد آمریکا نسبت به ایران که در گزارش اخیر شورای اطلاعات ملی تجلی یافت حاصل یافته های مرکز جاسوسی انگلیس بوده است."

    این منبع که نخواست نامش فاش شود ادعا کرد: "مرکز شنود جاسوسی انگلیس (GCHQ) از طریق ردیابی و کنترل مکالمات تلفنی در ایران در تدوین گزارش اخیر 16 نهاد اطلاعاتی آمریکا در خصوص موضوع هسته ای ایران ایفای نقش کرد."

    سازمان های جاسوسی آمریکا در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد اعلام کردند: "ایران برنامه هسته ای نظامی خود را در سال 2003 متوقف کرده که این امر مغایر با برآورد قبلی آنها در سال 2005 بود که در آن با اطمینان از عزم ایران برای پیگیری ساخت سلاح اتمی خبر داده بودند."

    در همین حال جرج بوش رییس جمهوری آمریکا اخیرا گفت: " تغییر در برآورد اطلاعات ملی بر پایه یک «کشف بزرگ» بوده است."

    منابع دیپلماتیک و رسمی «چرخش» برآورد اطلاعاتی آمریکا را برپایه اطلاعات فردی عنوان کرده اند در حالی که ردیابی مکالمات ایرانی ها نیز به عنوان یک فاکتور دخیل در این مساله شناخته شده است.

    به رغم ارزیابی جدید اطلاعاتی، بوش همچنان ایران را به عنوان یک تهدید دانسته و گفته است: "تهران باید بین مذاکره یا انزوا یک گزینه را انتخاب کند."

    رییس جمهور آمریکا روز گذشته گفت: "کاندولیزا رایس – وزیر خارجه – برای مذاکره درباره دور سوم تحریم های شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران با طرف های انگلیسی و فرانسوی در تماس است."

    این در حالی است که "تونی فراتو"، یک سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه به خاطر لفاظی های ماه گذشته بوش نسبت به ایران با وجود اطلاع وی از گزارش شورای اطلاعات ملی آمریکا تحت فشار قرار گرفت.

    وی با رد این موضوع که بوش در ماه اوت از گزارش "مایک مک کونل"، مدیر اطلاعات ملی آمریکا اطلاع یافته ادعا کرد: "رییس جمهور تنها چهارشنبه گذشته از ارزیابی نهایی اداره اطلاعات ملی آگاه شد."

    به نوشته گاردین اکنون این فرضیه مطرح است که جامعه اطلاعاتی امریکا ارزیابی اخیر خود را با هدف ممانعت از صدور دستور حمله نظامی بوش و دیک چنی، معاون رییس جمهور به ایران منتشر کرده است.

  9. سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به گزارش اطلاعاتی آمریکا و اظهارات مشاور امنیت ملی این کشور گفت: این گزارش به روشنی اذعان دارد که برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز است و رفتار ایران و گزارشات آژانس همگی دلالت بر عدم انحراف این برنامه دارد و گزارش های قبلی دولتمردان آمریکایی مبنی بر تصمیم ایران برای ساخت سلاح هسته ای کاملا بی اساس و ساختگی بوده است. به گزارش خبرگزاری مهر، سخنگوی وزارت امور خارجه در تبیین مهمترین واقعیت های نهفته در این گزارش تصریح کرد: این گزارش ها قرائن متعددی را اثبات می سازد از جمله مهمترین آنها اینکه اظهارات بوش و سایر مقامات آمریکایی که همواره سخن از خطرات جدی برنامه هسته ای ایران را مطرح می کند واهی و غیر قابل اعتماد می باشد. حسینی با مقایسه گزارشات قبلی و فعلی سازمان های اطلاعاتی آمریکا اظهار داشت: این گزارش که در سال 2005 ایران را مصمم برای تولید سلاح اتمی و در سال 2007 با اطمینان بالایی قضاوت قبلی را رد و نفی می نماید نشانگر مضمون کاملا متناقض گزارش های متوالی سازمان های اطلاعاتی بوده و به خوبی ماهیت غیر واقعی و مغرضانه آنها را تبیین می نماید. وی ضمن استقبال از گزارش های مثبتی که بر اساس واقع بینی است خاطر نشان کرد: گزارش سازی ها و استمرار فشارهای غیر منصفانه نمی تواند افکار عمومی جهان را نسبت به حقایق و مستندات محکم مندرج در دهها گزارش فنی و قانونی آژانس منحرف ساخته و اعتبار آژانس بین المللی انرژی اتمی را مخدوش سازد. حسینی گفت: از جمله آثار حقوقی این گزارش آن است که ارجاع موضوع هسته ای ایران به شورای امنیت امری غیر قانونی بوده چرا که بر اساس این گزارش زمانی که موضوع هسته ای ایران در سال 2006 به شورای امنیت ارجاع شد به استناد ارزیابی آژانس های اطلاعاتی آمریکا، جمهوری اسلامی ایران هیچ نوع برنامه هسته ای نظامی نداشته است. سید محمدعلی حسینی در خصوص پیامهایی که این گزارش در بر دارد اظهار داشت: این گزارش می تواند برای متحدین اروپایی آمریکا پیام های خوبی را به همراه داشته باشد که با نگاهی به سیاستهای غیر واقع بینانه خود، رویکردی منصفانه و قضاوتهای عادلانه و راه حل های عقلانی را برگزینند. گفتنی است، 16 سازمان اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا روز گذشته 12 آذر (3 دسامبر) ، در گزارش 100 صفحه ای خود به تمایل نداشتن کشورمان برای دستیابی به سلاح اتمی تاکید کردند که این گزارش تناقض آشکار با یک گزارش اطلاعاتی دارد که دو سال پیش منتشر شد که مدعی بود "ایران برای توسعه سلاح های هسته ای مصمم است."

  10. وزير دفاع اعلام كرد: پيشنهاد تشكيل نيروي نظامي مشترك كشورهاي حاشيه خليج‌فارس خبرگزاري فارس: وزير دفاع كشورمان پيشنهاد كرد با تشكيل نيروي نظامي مشترك ميان كليه كشورهاي خليج فارس، امنيت منطقه تامين شود. به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از اداره كل تبليغات دفاعي وزارت دفاع، سردار مصطفي محمدنجار وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح كه صبح امروز با هيئت عالي‌رتبه نظامي عمان ديدار كرده بود با تشريح سياست خارجي جمهوري اسلامي ايران در منطقه كه بر اصول حسن همجواري، ايجاد الگوي امنيت منطقه‌اي توسط كشورهاي منطقه و امنيت در خدمت توسعه و پيشرفت استوار است ايجاد يك نيروي نظامي مشترك ميان كليه كشورهاي خليج فارس براي مبارزه با ناامني، قاچاق، دزدي دريايي و تروريسم را تضمين كننده امنيت منطقه دانست. وي با اشاره به حضور رئيس جمهوري اسلامي ايران در اجلاس سران شوراي همكاري خليج فارس، از آن به عنوان نقطه عطفي در روابط ايران با كشورهاي حاشيه جنوبي خليج فارس يادكرد و افزود: امنيت منطقه‌اي و توسعه همه جانبه در سايه روابط دوستانه و همه جانبه و همكاري‌هاي منطقه‌اي شكل مي‌گيرد. نجار اجراي پروژه ايران هراسي از سوي نيروهاي بيگانه در منطقه را در راستاي تحقق اهداف و منافع بلندمدت آنان در غارت و چپاول منابع اين منطقه دانست و تصريح كرد: دعوت شوراي همكاري خليج فارس از دكتر احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور اسلامي ايران نشان‌دهنده اراده رهبران كشورهاي منطقه براي توسعه و افزايش همكاري‌هاي في‌مابين است. وزير دفاع همچنين آمادگي وزارت دفاع كشورمان را براي انتقال فناوري‌هاي مستقل و بومي نظامي ايران به كشورهاي منطقه خليج فارس بويژه كشور عمان اعلام كرد. سعودبن سليمان بن ناصر آل حسبي معاون عمليات ارتش عمان و رئيس هيئت نظامي اين كشور نيز در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از سفر به ايران و ابلاغ سلام‌هاي گرم وزير دفاع عمان به سردار نجار بر گسترش همكاري‌هاي ايران و عمان در همه زمينه‌ها تاكيد كرد. وي گفت: همكاري‌هاي دفاعي ايران و عمان سابقه طولاني دارد و ما تلاش مي‌كنيم اين روابط به سطوح بالاتري ارتقا پيدا كند.

  11. گروهی از بازرگانان ایرانی در سال ۱۹۴۶، نخستین شرکت هواپیمایی حامل پرچم ایران را با نام ایرانین ایرویز تأسیس نمودند. این شرکت به جابجایی مسافر و بار در مسیرهای داخلی و منطقه ای می پرداخت و علاوه بر آن یک پرواز هفتگی باری نیز به اروپا انجام می داد. ناوگان آن از تعدادی هواپیمای داگلاس دی سی ۳ تشکیل شده بود. بعدها تعدادی هواپیمای دی سی ۴ و ویسکانت نیز به ناوگان ایرانین ایرویز اضافه شد. در سال ۱۹۵۴، یک شرکت هواپیمایی خصوصی دیگر به نام پرشین ایرسرویسز (پاس) در تهران تشکیل شد. پاس فعالیت های خود را در زمینه حمل بار آغاز کرد و بعدها به حمل مسافر در مسیرهای داخلی منتهی به تهران نیز پرداخت. این شرکت در سال ۱۹۶۰ پروازهای بین‌المللی خود را در مسیرهای اروپایی آغاز نمود. این مسیرها شامل تهران-لندن، تهران-پاریس، تهران-ژنو و تهران-بروکسل می شد. این پروازها با استفاده از هواپیماهای دی سی ۷ اجاره شده از شرکت سابنا انجام می گرفت. در روز ۲۴ فوریه سال ۱۹۶۲، دو شرکت ایرانین ایرویز و پرشین ایرسرویسز در یکدیگر ادغام شده و شرکت هواپیمایی ملی ایران (هما)، با نام بین‌المللی ایران ایر (iran Air) تأسیس گشت. این شرکت ملی اعلام شد و تمام امکانات و پرسنل دو شرکت مذکور را در اختیار گرفت. در همان زمان نشان هما برای این شرکت تازه تأسیس طراحی گشت. هما پروازهای خود را با بهره‌گیری از هواپیماهای داگلاس دی سی ۳، دی سی ۶، ویکرز و آورویورک آغاز نمود و در سال ۱۹۶۴ به عضویت کامل یاتا در آمد. دوران طلایی اولین پرواز هما با هواپیماهای جت در سال ۱۹۶۵ با استفاده از یک فروند بوئینگ ۷۲۷-۱۰۰ در مسیر تهران-بیروت انجام شد. پس از آن شرکت تصمیم به تبدیل تمام ناوگان خود به هواپیماهای جت گرفت. با شروع دهه ۱۹۷۰ عصر طلایی هما نیز آغاز گشت. در سال ۱۹۷۱ تعدادی بوئینگ ۷۳۷-۱۰۰ و در سال ۱۹۷۴ تعدادی بوئینگ ۷۲۷-۲۰۰ وارد ناوگان شرکت شد. همچنین تحویل هواپیماهای گران قیمت بوئینگ ۷۴۷ از نوع ۱۰۰ و ۲۰۰ و اس پی از سال ۱۹۷۵ آغاز گشت در میانه دهه هفتاد میلادی، هما پروازهای بدون توقف بسیاری را به طور روزانه به قاره اروپا انجام می داد، در این دوره هواپیمایی ملی ایران تنها در مسیر تهران-لندن بیش از سی پرواز هفتگی انجام می‌داد. خط هوایی تهران به فرودگاه جان اف کندی نیویورک در سال ۱۹۷۵ با بهره‌گیری از بوئینگ ۷۰۷ و با یک توقف در فرودگاه هیث‌رو لندن آغاز شد. با خرید بوئینگ های ۷۴۷ اس پی، هما این هواپیماهای دوربرد را در مسیر تهران-نیویورک به کار گرفت و به این ترتیب طولانی ترین خط هوایی بدون توقف جهان را راه اندازی کرد. در ۸ اکتبر سال ۱۹۷۲ هما قرارداد خرید دو فروند هواپیمای مافوق صوت کنکورد را با کنسرسیوم انگلیسی-فرانسوی آن به امضا رساند. البته این هواپیماها هرگز به ناوگان هما وارد نشدند، چرا که در آوریل ۱۹۸۰ با توجه به روی دادن انقلاب ایران و دگرگون شدن سیاست‌های حکومت، این قرارداد فسخ شد. هما آخرین شرکت هوایی خارجی بود که قرارداد خرید این هواپیما را فسخ می کرد.) در سال ۱۹۷۸ هما ۶ فروند ایرباس ای۳۰۰ را برای به کارگیری در مسیرهای محلی از شرکت اروپایی ایرباس خریداری کرد و نخستین بهره بردار هواپیماهای ایرباس در خاورمیانه لقب گرفت. در پایان این سال هما به بیش از ۳۱ مقصد در داخل و خارج از ایران، از پکن و توکیو تا نیویورک به طور روزانه پرواز می کرد و در حال راه‌اندازی خطوط هوایی جدیدی به مقصد لس آنجلس و سیدنی بود. در سال های پایانی دهه هفتاد، هواپیمایی ملی ایران به عنوان رو به رشدترین شرکت هواپیمایی جهان شناخته می شد و در عین حال یکی از ایمن‌ترین، مدرن‌ترین، و پردرآمدترین شرکت‌های هواپیمایی دنیا نیز به شمار می‌رفت. در سال ۱۹۷۶ هما پس از شرکت استرالیایی کوانتاس ایمن ترین شرکت هوایی جهان لقب گرفت. (تا پیش از انقلاب اسلامی تنها حادثه هما مربوط به سقوط یک فروند داگلاس دی سی ۳ این شرکت در سال ۱۹۵۲ می شد.) در آن سال ها هما سعی داشت از موقعیت استراتژیک ایران به عنوان نقطه‌ای میان شرق و غرب عالم به نحو احسن استفاده کرده و ایران را به مرکز ترانزیت بار و مسافر در جهان تبدیل کند. این روند با انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ به کلی متوقف شد. پس از انقلاب اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با دگرگون شدن سیاست‌های حکومت، انجام برخی پروازهای بین‌المللی هما تغییر نمود و از ۲۶ فوریه ۱۹۷۹، تعدادی از آنها نظیر تهران-تل آویو به کلی تعطیل شد. همچنین تهران به تنها مرکز انجام پروازهای بین‌المللی شرکت تبدیل شد و قرار شد فرودگاه بین‌المللی شیراز تنها در موقع لزوم مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین تمام فرودگاه های ایران به جز فرودگاه مهرآباد شبکه پروازهای بین‌المللی خود را از دست دادند. آخرین فرود هما در فرودگاه جان اف کندی نیویورک در روز 7 نوامبر سال 1979 اتفاق افتاد. دولت آمریکا پرواز روز بعد هما را درحالی که برای فرود آماده می شد به فرودگاه مونترال تغییر مسیر داد و اعلام کرد به دلیل تنش های ایجاد شده در روابط دو کشور در جریان اشغال سفارت آمریکا در تهران، هواپیماهای ایرانی حق فرود در هیچ یک از فرودگاه های ایالات متحده را ندارند. این خط هوایی پس از گذشت 28 سال هنوز بازگشایی نشده است. با تعطیلی خط هوایی نیوِیورک هواپیماهای بوئینگ ۷۴۷ اس پی هما به طور گسترده در مسیرهای آسیایی و اروپایی به کار گرفته شدند. در دهه ۱۹۸۰ با توجه به جنگ هشت ساله ایران و عراق و مشکلات ناشی از آن پیشرفت چندانی در هما صورت نگرفت. در این دوران اکثر پروازهای داخلی و بین‌المللی شرکت با لغو و یا تأخیرهای مکرر روبرو می شد. در آن زمان همچنین تمام پروازهای شرکت به مقصد فرودگاه آبادان مرکز فعالیت های نفتی ایران تعطیل شد. این روند تا زمان برقراری آتش بس بین در سال ۱۹۸۸ یافت. نام رسمی شرکت در سال ۱۹۸۱ به هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران تغییر یافت. در این سال هما ۱٫۷ میلیون مسافر را جابجا نمود. با آغاز دهه ۱۹۹۰ میلادی با وجود افزایش شدید تقاضا برای سفرهای هوایی، به دلیل تحریم‌های اعمال شده علیه صنعت هوایی ایران از سوی آمریکا، هما تنها توانست چند فروند هواپیمای کوچک فوکر ۱۰۰ را از شرکت سازنده هلندی آن خریداری کند. از مهم ترین اتفاقات دیگر دهه نود میلادی برای هما می توان به راه اندازی شرکت های هواپیمایی خصوصی در ایران اشاره کرد. با توجه به سیاست های دولت ایران در زمان ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی شرکت های هواپیمایی مختلفی مانند هواپیمایی ماهان، هواپیمایی کاسپین و کیش ایر تاسیس شدند که به انحصار هما در پروازهای داخلی و خارجی پایان بخشیدند. در حال حاضر شرکت هواپیمایی در حال رشد ماهان را می توان مهم ترین رقیب داخلی هما ارزیابی کرد. در سالهای پایانی دهه ۱۹۹۰ با توجه به بهبود روابط جمهوری اسلامی ایران با اروپا در دوره ریاست جمهوری سیدمحمدخاتمی، هما توانست قرارداد خرید چند فروند هواپیمای مدرن ایرباس ای۳۳۰-200 را با شرکت اروپایی ایرباس نهایی کند، این قرارداد هم در سال ۲۰۰۱ با توجه به فشارهای ایالات متحده آمریکا لغو شد. در همان سال شرکت ۵ فروند ایرباس ای310-200 و 1 فروند ایرباس ای310-300 را به صورت دسته دوم از ترکیه خریداری کرد. از جدیدترین اقدامات هما می توان به خرید دو فروند ایرباس ای300-۶00 دسته دوم از شرکت المپیک ایرلاینز یونان اشاره کرد. تحریم‌های آمریکا علیه ایران که شامل ممنوعیت فروش هواپیما و قطعات آن می شود مهم‌ترین مانع بر سر رشد هما به شما می رود. امروزه به دلیل این تحریم‌ها، هما ناوگانی فرسوده و قدیمی دارد. این شرکت نه تنها جایگاه ممتاز جهانی خود در دهه هفتاد را به کلی از دست داده بلکه با سرمایه گذاری برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند امارات عربی متحده، قطر و بحرین بر صنعت هوایی خود، در منطقه خاورمیانه نیز به عنوان یک شرکت هواپیمایی درجه دو شناخته می‌شود. بسیاری از پروازهای بین‌المللی هما به دلیل کمبودهای این شرکت متوقف شده و شبکه پروازی داخلی این شرکت نیز با وجود افزایش تقاضاها تغییر چندانی نکرده است. به دلیل عمر زیاد هواپیماهای این شرکت میزان تاخیر پروازهای آن نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است. بسیاری از هواپیماهای هما به دلیل نقائص فنی جزئی بازنشسته شده‌اند، چرا که شرکت قدرت تعمیر و تامین قطعات یدکی آنها را ندارد. نمونه این هواپیماها را می توان در فرودگاه مهرآباد دید. یک بوئینگ ۷۴۷ اس پی این شرکت نیز بعد از شکستن ارابه فرود آن در سال ۲۰۰۴ در فرودگاه پکن، بلا استفاده شده است. با این حال هما سعی دارد با اجاره یا خرید هواپیماهای دست‌دوم از کشورهایی مانند ترکیه یا خرید هواپیماهای روسی بخشی از کمبودهای خود را رفع کند. در ژوئن سال ۲۰۰۶ میلادی پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به اضافه آلمان پیشنهادی به جمهوری اسلامی ایران ارائه دادند که براساس آن به ازای تعلیق فعالیت های هسته‌ای امتیازاتی به ایران تعلق می گرفت، از جمله این امتیازات لغو تحریم های هوایی علیه ایران بود. البته با توجه به پاسخ منفی ایران به این پیشنهاد به نظر می رسد تحریم ها در سال های آینده نیز ادامه یابد. منبع:ویکی(انجمن هوافضا)

  12. واكنش صهيونيست‌ها به توليد موشك‌عاشورا
    خبر توليد موشك عاشورا در صدر اخبار خبرگزاري‌هاي صهيونيستي خبر توليد موشك‌ عاشورا با طول برد دو هزار كيلومتر در صدر اخبار خبرگزاري‌هاي رژيم صهيونيستي قرار گرفت.

    به گزارش شبكه خبر دانشجو، خبرگزاري صهيونيستي «ايزرائيل نشنال نيوز»، سخنان مصطفي محمد نجار، وزير دفاع جمهوري اسلامي ايران در روز سه شنبه ۶ آذر ماه در گردهمايي بسيجيان وزارت دفاع را چنين نقل قول كرد: وزير دفاع ايران اعلام كرد، نظاميان اين كشور دومين موشك با قابليت اصابت به اسرائيل را ساخته‌اند.

    اين خبرگزاري ادامه داد: اين موشك كه عاشورا ناميده مي شود دو هزار كيلومتر طول برد دارد، اما مصطفي محمد نجار، وزير دفاع ايران در مورد تفاوت‌هاي اين موشك با شهاب 3 كه همين طول برد را دارد، توضيحي نداده است. اين خبرگزاري همچنين از پيوستن زيردريايي ساخت ايران به ناوگان كشتيراني در روز چهارشنبه ۷ آذر ماه خبر داد.

  13. آناپولیس به فلسطین کمک نمی کند اما به ایران هشدار می دهد واشنگتن، "نرگس اسدووا" کارشناس خبرگزاری «نووستی» روسیه/ روز 6 آذر در آناپولیس (ایالت مریلند) کنفرانس بین المللی خاور نزدیک آغاز بکار می کند که از سوی برپاکنندگان آن بعنوان آغاز رسمی مذاکرات درباره تعیین وضعیت نهایی دولت فلسطین بررسی می شود. عملاً هیچیک از شرکت کنندگان در دیدار، انتظار پیشرفتی در حل مناقشه عرب-اسرائیل ندارد. اما کنفرانس آناپولیس در شرایطی که مقابلات بین ایران و آمریکا وخیم می شوند، معنای دیگری بخود می گیرد. "کاندولیزا رایس" وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا در توضیح ایده برگزاری کنفرانس گفته بود: "این ابتکار، مهم ترین تلاش طی سال هایی طولانی برای متوقف ساختن مناقشه است. زمان آن فرا رسیده که دولت فلسطین ایجاد شود". دولت جرج بوش، نه تنها در برابر گروه چهارجانبه میانجیگران (آمریکا، اتحادیه اروپا، روسیه، سازمان ملل متحد)، و بلکه در برابر نمایندگان تمامی کشورهای عربی که بیشتر آنان نیز اسرائیل را برسمیت نمی شناسند، خود را مسئول برگزاری مذاکرات صلح بین اسرائیلی ها و فلسطینیان کرده است. پیشرفت محرز در دیپلماسی آمریکا، موافقت سوریه برای حضور در کنفرانس بود. بخاطر این موافقت، رایس پذیرفت که شرط اصلی دمشق را اجرا کرده و مسئله ارتفاعات جولان که توسط اسرائیل اشغال شده اند را در دستور کاری قرار دهد. خانم رایس شادی خود از این پیروزی را پنهان نکرده و حتی اعلام کرد که آمریکا سعی دارد تا پایان مهلت ریاست جمهوری جرج بوش، یعنی تا ژانویه 2009 مناقشه عرب-اسرائیل را حل کند. در عین حال، بسیاری از کارشناسان، چه در آمریکا و چه در خارج از آن در خوشبینی وزیر خارجه آمریکا شریک نیستند. "شیمون پرس" رئیس جمهور اسرائیل نیز بدبینی خود در این باره را پنهان نکرده و گفت: "بطور نظری، تا پایان دوره ریاست جمهوری بوش می توان به توافق رسید، اما عملاً این غیر ممکن است. هیچ کس امیدی ندارد که به نتیجه برسد، اما دیدار آناپولیس آغاز مذاکرات خواهد بود". هرچند که "محمود عباس" رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تایید می کند که برای او بهتر است استعفا دهد تا این که در کنفرانسی بی نتیجه شرکت کند، اما مشخص است که در آستانه کنفرانس آناپولیس اسرائیلی ها و فلسطینیان نتوانسته اند درباره امضای بیانیه مشترک به توافق برسند. این در حالیست که در ابتدا فرض بر این بود قید شدن مسائلی از جمله مرزهای دولت آتی فلسطین، مسئله قدس، سرنوشت استعمارگران یهودی و نیز حقوق پناهندگان فلسطینی در این سند، نتیجه اصلی کنفرانس باشد. اما اسرائیلی ها بلافاصله این ایده را رد کرده و اعلام داشتند که چنین مسائل حساسی نیازی به شتاب ندارند. مذاکره کنندگان اسرائیلی به نوبه خود به فلسطینیان پیشنهاد دادند که موجودیت اسرائیل بعنوان دولت یهود را برسمیت بشناسند، اما طرف فلسطینی نیز این را رد کرده و اعلام داشت که موافق نیست، زیرا فلسطین نگران است که برسمیت شناختن یهودی بودن دولت اسرائیل، آوارگان فلسطینی را از حق بازگشت به زادگاه خود محروم کند. در عین حال، نباید کنفرانس آناپولیس را از قبل بی نتیجه خواند. اولاً بدین دلیل که حقیقتاً آغاز رسمی مذاکرات درباره ایجاد دولت فلسطین خواهد بود. دوماً و مهمتر از همه، دیدار آناپولیس باید نمایش این باشد که آمریکا، اتحادیه اروپا و کشورهای عربی می توانند در حل مشکل خاور نزدیک با هم باشند. دولت جرج بوش یقین دارد که آمریکا می تواند با توجه به تغییر یافتن شرایط ژئوپلیتیک در منطقه، به حمایت از سوی سران کشورهای عربی امیدوار باشد. خانم رایس در ماه اکتبر طی سخنرانی خود در کنگره این کشور گفته بود: "ما در جهانی متفاوت با نه آنچه که در سال 1973، 1983 و یا 2000 بود، زندگی می کنیم. این روند (حل مناقشه عرب-اسرائیل) در راستای مناقشه کلی تری بین نیروهای رادیکالی و طرفداران مدرنیزه سازی در خاور نزدیک است". مسلم است که منظور او ایران است. رایس افزود: "چندی پیش ما درباره امکان حمایت حماس توسط ایران صحبت نمی کردیم. ما همیشه می دانستیم که ایران از چندین گروه تروریستی حمایت می کند. اما اکنون شاهد سطح روابط ایران با رادیکالی ترین عناصر فلسطینی هستیم". افزایش نفوذ ایران در منطقه، تنها سبب نگرانی آمریکا نیست و آنطور که "تامارا کوفمان ویتز" رئیس برنامه توسعه دموکراسی در خاور نزدیک در انستیتو بروکینگز آمریکا می گوید، این افزایش نفوذ "دلیل اتحاد اردن، مصر، عربستان سعودی، فلسطین و اسرائیل با آمریکا در ائتلاف علیه این مهره رادیکالی است". در عین حال، افزایش محبوبیت سران ایران و طرفداران ایران در بین کشورهای عربی، نه تنها به مشکلی منطقه ای و بلکه به مشکلی داخلی برای رژیم های حاکم در خاور نزدیک تبدیل شده است. نظرسنجی های انجام شده در شش کشور عربی پس از جنگ لبنان در تابستان 2006، نشان داد که حسن نصرالله رهبر حزب الله در رتبه بندی رهبران جهانی در جایگاه اول قرار گرفت و "محمود احمدی نژاد" رئیس جمهور ایران در جایگاه دوم. در بین مردم کشورهای عربی نارضایتی از رژیم های حاکم در این کشورها افزایش می یابد و آنان را به فساد، عدم تمایل به انجام اصلاحات لیبرال در اقتصاد و پیروی از سیاست غرب گرایانه متهم می کنند. حضور یافتن تمامی کشورهای عربی در کنفرانس آناپولیس، از جمله چنین کشور طرفدار ایرانی، همچون سوریه، نکته مهم و نمادین در استراتژی ژئوپلیتیک آمریکا خواهد بود. به گفته "تامارا کوفمان ویتز" از سر گیری روند صلح به نوعی "سیمانی است که کمک می کند تا با هم ائتلاف علیه ایران را حفظ کرد".

  14. موشک بالستیک UGM-133) Trident D-5) Trident D-5 موشکی مدرن است که به وسیله زیر دریایی حمل می شود و در پاسخ به آزمایش موشک SS-NX-30 از سوی روسیه نمایش داده شد.این اولین موشک با پایه زیر دریایی در ایالات متحده است که توانایی مقابله در برابر حملات را داراست.این موشک تا سال 2030 گسترش پیدا می کند تا اینکه نسل بعدی این موشک یعنی Trident E-6 در سال 2030 وارد خدمت شود. Trident D-5 معمولا توسط هر دو کشور ایالات متحده امریکا و انگلستان و در زیر دریایی های کلاس ویگارد و اوهایو مورد استفاده قرار میگیرد. پیمانکار اولیه طراحی Trident D-5 بخش فضایی و موشکی کمپانی Lockeed Martin بود. Trident D-5 بصورت بسیار استراتژیک برای محکم و نیرومند کردن نیروی اتمی ایالات متحده طراحی گشت. این موشک از سیستم کلاهک های چندگانه(MIRV) بهره می برد که توانایی نابود کرد تعداد زیادی از سیلوهای موشک را در ضربه اول را دارد.هر چند روسیه و جمهوری خلق چین بیشتر توان موشکی خود را بر پایه موشک های متحرک گذاشته اند,بنابر این چنین حملاتی بیهوده است. به همین سبب محتمل است که موشک برای پیگیری کردن از عقیده ضربه زدن در حملات اتمی مورد استفاده قرارا گیرد.زیر دریایی های حمل کننده Trident D-5 برد کافی و لازم را برای حمله از سواحل ایالات متحده امریکا را دارا هستند و پیدا کردن انها تقریبا غیر ممکن است. با ترکیب اقدام به موقع و کلاهک های چنگانه این موشک تقریبا قدرت عبور از هر نوع سیستم دفاع ضد موشکی را داراست. Trident D-5 در نهایت بردی برابر با 12000کیلومتر(7456 مایل) را داراست و سیلو-پایه است و توانایی حمل کلاهکی به وزن 2800 کیلوگرم را داراست.کلاهک چندگانه این موشک توانایی حمل 8 تا 12 کلاهک کوچکتر را به این موشک می بخشد اما برا اساس پیمان اول کاهش سلاح های استراتژیک(استارت 1) تعداد انها به 8 عدد کاهش یافت.هر کلاهک کوچک می توانست از نوع Mk4 با 100 کیلوتن W76 و یا Mk5 با 478 کیلوتن W88 باشد. سیستم ناوبری خودکار ترکیب شده با سیستم مرجع اخترشناسی دقتی برابر با 90 متر(CPE) را به این موشک می بخشد.طول این موشک 13.42 متر و عرض ان 2.11 متر و وزن پرتابی برابر با 59090 کیلوگرم را داراست. موشک Trident D-5 از موتوری 3 مرحله ای سوخت جامد استفاده می کند. البته بهینه سازی های گسترده ای در مورد Trident D-5 انجام پذیرفته است.سیستم موقعیت یاب جهانی(GPS) در سال 1993 بر روی این موشک نصب و مورد تست قرار گرفت.بهبود دادن فیوز انفجار هوایی برای کلاهک MK 4 RV در سال 1998 انجام پذیرفت.موتور سه مرحله ای جدیدی طراحی و تست شد و در نسل بعدی این موشک بکار گرفته شد,این بهینه سازی بقدری گسترده است که تا سال 2020 برای 300 موشک انجام می پذیرد,این بهینه سازی برای افزایش عمر این موشک ها انجام می پذیرد. UGM-133 Trident D-5 در سال 1990 در نیروی دریایی ایالات متحده وارد خدمت شد.اولین پرتاب ازمایشی این موشک در ژانویه سال 1987 انجام پذیرفت. در واقع D-5 برای بکار گیری در 24 عدد زیر دریایی کلاس-Ohio برنامه ریزی شده بود ,اما در نهایت این مقدار به 14 تا 18 زیر دریایی کاهش یافت. در حال حاضر ده زیر دریایی کلاس- Ohioقابلیت حمل D-5 را دارا هستند,4 زیر دریایی دیگر تا سال 2008 مورد استفاده قرار می گیرند.تعداد 453 موشک برای تولید برنامه ریزی شده است که تا سال 2002 تعداد 395 موشک و 1920 RVs تولید شده است.تعداد 300 موشک Trident D-5 در انتظار هستند تا به D-5A تبدیل شده و عمر انها افزایش یابد, با این بهینه سازی این موشک ها می توانند تا سال 2042 در سرویس باقی بمانند. Trident D-5 همچنین در انگستان و در 4 زیر دریایی کلاس-Vanguard مورد استفاده قرار می گیرد.این زیر دریایی ها توان حمل 16 موشک ساخت امریکا را دارا هستند. -------------------------------------------------------------------------------- خصوصیات عملکرد: موشک بالستیک قاره پیما(SLBM) نام یدکی: UGM-133 سازنده: بخش فضایی و موشکی کمپانی Lockeed Martin کشور سازنده: ایالات متحده امریکا پیشرانه: موتور سه مرحله ای سوخت جامد طول: 13.42 متر قطر: 2.11 متر وزن پرتاب: 59090 کیلوگرم برد: 12000 کیلومتر سیستم هدایت: هدایت خودکار/سیستم مکان یابی جهانی(GPS) کلاهک: کلاهک اتمی W76 100 کیلوتنی یا W88 475 کیلوتنی سال ورود به خدمت: 1990 ● منبع: Missilethreat /Wikipedia/Fas Copyrights©Moshaki-nezami.blogfa.com

  15. /گرامیداشت روز نیروی دریایی/ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی پس از گذشت دو ماه از شروع جنگ تحمیلی طی یک عملیات تهاجمی گسترده در تاریخ 7 آذر 59 ضربه های سنگینی به نیروهای عراقی وارد کرد تا جایی که صدام این خبر را «بدترین خبر در طول زندگى خود» خواند و تا پایان جنگ صادرات نفت عراق از طریق خلیج فارس قطع شد. به گزارش خبرگزاری مهر، رژیم بعث عراق در آغاز جنگ تحمیلی به موازات پیشرفت درغرب و جنوب ایران برای تسلط بر خلیج فارس نیز برنامه ریزی کرده بود تا از طریق نیروی دریایی به سمت شرق ایران وارد و خیلی زود به منطقه حیاتی خارک و بوشهر دست پیدا کند، اما نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در اولین عملیات تهاجمی خود در 7 آذر 59 توانست ضربه سنگینی به نیروی دریایی ارتش عراق وارد کند و خط بطلانی بر بسیاری از تصورات گذشته بکشد. تا پیش از این عراقیها و حامیان آنها تصور می کردند نیروهای مسلح خصوصا نیروی دریایی و هوایی ارتش با رفتن مستشاران نظامی خارجی و کمبود سلاح و مهمات تقریبا از بین رفته و آنها می توانند به راحتی در فضای ایران و منطقه دریایی خلیج فارس جولان بدهند. پیروزی در منطقه دریایی خلیج فارس پیروزی در جنگ و شکست در آن ،شکست در کل میادین به حساب می آمد. دشمن هم می دانست که اگر موفق به شکست نیروهای ایران در این منطقه شود خلیج فارس از اختیار ایران خارج شده و راه دریایی آن بسته می شود و منابع اقتصادی ایران که تقربا به طور انحصاری از طریق این آبراه تأمین می شد از ایران جدا شده و در نهایت نیز شکست نیروهای ایرانی را در پی خواهد داشت. عراق از اروندرود به خاطر وجه مشترکی که با ایران داشت نمی توانست به سود خود بهره برداری کند، بنابراین طرح تصرف «خورموسی» و جدا کرد آن از ایران را ریخت با این تصور که با کنترل این منطقه به دلیل نزدیکی ساحل عراق با«خور موسی»، ناحیه شمال دریایی ایران به کلی فلج می شود، اما عملیات پیروزمندانه نیروی هوایی در دومین روز از تهاجم عراق به ایران که همه کارشناسان و تحلیلگران خارجی را متعجب ساخت و خصوصا حمله نیروی دریایی ایران به قلب نیروی دریایی دشمن و نابودی پایانه های عظیم نفتی آن، آنها را از درستی این فکر دور کرد. طى دوازده ساعت عملیات مروارید که از سپیده دم ۷ آذر سال ۱۳۵۹ شروع شد، کارکنان غیور ناوچه موشک انداز « پیکان» و نیروهاى تفنگدار و تکاور ضمن سرنگون کردن دو فروند بالگرد و یک فروند از هواپیماهاى میگ عراقى به پشتیبانی نیروى هوایى ارتش توانستند، بیش از ۹۰ درصد از یگانها و نیروهاى پشتیبانى کننده ناوگان درگیر دریایى عراق را منهدم نمایند و سرانجام پس از ساعت ها نبرد بی امان، هنگام ظهر در حالی که دلاورمردان آخرین گلوله های خود را به سوی دشمن نشانه می رفتند، ناوچه پیکان مورد اصابت چند موشک قرار گرفت و با پرسنل شجاع خود در شمال خلیج فارس، در دل آبهای گرم و نیلگون آن جای گرفت و صفحه زرین دیگری بر تاریخ نبردهای دریایی کشور افزوده شد. دراین عملیات تصرف بزرگترین پایانه های صدور نفت منطقه، یعنی دو سکوی نفتی «البکر» و «الامیه» که شاهرگ حیاتی و اقتصادی عراق بود و نیز پاکسازی چند منطقه دریایى در شمال خلیج فارس، منجر به ناکارکردن و از بین رفتن ناوگان اصلى نیروى دریایى صدام و قطع صادرات نفت عراق از طریق خط لوله خلیج فارس شد. در واقع عملیات دریایی «مروارید» سرآغاز تحولی عظیم در صنعت نیروی دریایی ایران شد؛ خروج کشتى ها از منطقه خیلج فارس با حراست و ضریب ایمنى بالا، تعمیر بیش از ۹۰% از تجهیزات مدرن و سامانه هاى پیچیده ناوها، ناوشکن ها و سایر شناورها به دست تواناى متخصصین، به خودکفایى صددرصد نیروی دریایی انجامید. طی سالهای جنگ تأسیس و بهره بردارى از مراکز آموزش عالى و تخصصى و همچنین کارخانه هاى عظیم قطعه سازى و شناورسازى آغاز شد، به طورى که در دوران سازندگى نیز این امر به اوج خود رسید و مراکز آموزش عالى و مجتمع هاى دانشگاهى این نیرو هم اکنون به عنوان مدرنترین و مجهزترین مراکز علمى - دریایى خاورمیانه شناخته شده است. امام (ره) در پیامی به مناسبت پیروزی در عملیات دریایى مروراید فرمودند:«... رویارویى نیروى دریایى ارتش با دشمن و آن همه افتخارات رزم، رشادت، شهامت و شهادت نشانه اى از اقتدار و اعتبار این نیروى بزرگ و سرافراز است...» آیت الله هاشمی رفسنجانی در بخشی از خاطرات خود در مورد نتایج این عملیات می گوید : " ... از آن تاریخ دیگر عراق خلیج فارس را برای خودش بی خاصیت دید چراکه راهی برای دسترسی به دریا نداشت، بنابراین برای صدور نفت، ترابری خود را به « اردن» منتقل کرده و در« خلیج عقبه» با صرف هزینه های زیادی اسکله های اردن را تقویت نمود و از« دریای احمر» برای خود راه عبوری ساخت. آنها برای صدور نفت به « بندر جیهان» ترکیه متکی بودند و مقداری هم توسط تانکرهای نفت کش از طریق «اردن» صادر می کردند و در مواردی هم برای حضور در دریا از بنادر کشورهای جنوب خلیج فارس استفاده می بردند." وی در بخش دیگری از تشریح این عملیات به کمک های کشورهای غربی اشاره کرده و تصریح می کند: "... به این ترتیب سیادت خلیج فارس از هفتم آذر 59 به همت نیروهای مسلح ایران به ویژه نیروی دریایی و حمایت نیروی هوایی ارتش تا آخر جنگ در اختیار ایران بود و با تصمیم و در خواست ایران این دریا برای عبور و مرور کشتی ها امن شد. هرچند عراق با کمک برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس، آمریکا، فرانسه و... با وارد کردن انواع هواپیماهاى جنگى از قبیل میراژ، سوپر فولدن و سوپراستاندارد، شناورهاى غیرنظامى ایرانى و خارجى را مورد حمله موشکى و هوایى خود قرار مى داد که این امر نیز با توانمندی علمی و فنی نیروی دریایی خنثی مى شد، رژیم بعث عراق نتوانست در طول جنگ از باقیمانده نیروی دریایی خود که در «بندرام القصر» محبوس مانده بود، بهره ای ببرد و نیز نتوانست کشتی ها و سلاحهای فراوان جنگی که از ایتالیا خریده بودند را به منطقه بیاورند." منبع خبرگزاری مهر


  16. سخنگوی قوه قضائیه اعلام کرد: موسویان در مورد جاسوسی و نگهداری اسناد محرمانه بی گناه شناخته شده است. به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا جمشیدی صبح امروز در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران در ارتباط با اتهامات مطرح شده علیه موسویان گفت : مراحل نهایی این پرونده در دادسرا سپری می شود و امیدواریم هر چه زودتر نهایی شود. وی خاطرنشان کرد : سه اتهام از جمله جاسوسی، نگهداری اسناد محرمانه و ارائه آن به بیگانگان و همچنین تبلیغ علیه نظام متوجه موسویان بود که در دو مورد جاسوسی و نگهداری اسناد محرمانه وی بی گناه شناخته شده است و در مورد اتهام سوم نیز نتیجه اعلام خواهد شد. سخنگوی قوه قضائیه تاکید کرد : باید این پرونده در مرحله دادسرا به تایید دادستان تهران برسد و اگر موافقتی صورت نگرفت مجدد پرونده با کیفرخواست در دادگاه بررسی خواهد شد. یادآوری می شود چندی پیش نیز یک مقام آگاه قضایی در گفتگو با مهر اعلام داشته بود که موضوع اتهام جاسوسی نه تنها در مورد این پرونده احراز نشده ، بلکه از ابتدای طرح این پرونده نیز جزو اتهامات نبوده و وزارت اطلاعات نیز در اعلام اتهامات مدعی جاسوسی وی نبوده است.

  17. نجار خبر داد ساخت موشك عاشورا با برد 2 هزار كيلومتر خبرگزاري فارس: وزير دفاع كشورمان از ساخت موشك عاشورا با برد 2 هزار كيلومتر خبر داد. به گزارش خبرنگار دفاعي خبرگزاري فارس وزير دفاع صبح امروز سه‌شنبه در گردهمايي بسيجيان وزارت دفاع تصريح كرد: ساخت موشك عاشورا با برد 2 هزار كيلومتر، موشك ضد زره، انواع راكت‌ها، موشك پدافند ضد هوايي، ساخت تانك، انواع خودروها و نفربرها و ساخت شناورهاي سطحي و زير سطحي از اقدامات وزارت دفاع است. نجار با بيان اينكه در دو حوزه خدمات رفاهي و توليد قدرت دفاعي گام‌هاي بلند و مؤثري برداشته‌ايم افزود: توليد جنگنده‌هاي صاعقه و آذرخش، نسل جديد هواپيماهاي بدون سرنشين، زير دريايي، ساخت و توسعه موشك، سيستم‌هاي پيشرفته مخابراتي و الكترونيكي را مي‌توان بخشي از اين دستاوردها به شمار آورد.

  18. این موشک در سال ۱۹۴۶ بنا به در خواست نیرو هوایی آمریکا شرکت توسط مهندسی ایروجت و زیر نظر دانشگاه جان هاپکینز طراحی و ساخته شد این موشک مرکب از راکت دو مرحله ای به جرم ۵۴۰ کیلوگرم بود که توان حمل سرجنگی ۶۰ کیلو گرمی تا برد ۱۲۵ کیلومتر را داشت. در نمونه های اولیه این موشک که با سوخت مایع مرکب از اسید نیتریک واتیلن با ۴۵ ثانیه سوزش می توانست ۱.۲تن نیرو تولید کند موشک ایروبی بدون بوستر دارای طول ۵.۷۴ متر و قطر ۳۸ سانتیمتر و ۴بالک در عقب و کنار موتور کمکی و ۳ بالک کنار موتور اصلی بودند.

    در سال ۱۹۵۲ بنا به درخواست نیروی دریایی آمریکا مبنی بر افزایش قدرت این موشک مدلهایی به نامهای ایروبی۱۵۰و۲۰۰و۳۰۰و۱۵۰۰ تولید شد.مدل ۱۵۰ این موشک می توانست محموله ۶۸ کیلو گرمی را تا ارتفاع ۲۷۵ کیلومتر حمل کند و دارای طول ۹متر بود.

    مدل ۲۰۰ این موشک توانایی حمل محموله ۲۲۷ کیلوگرمی را تا برد ۲۹۰ کیلو متر را داشت و مدل ۳۰۰ آن می توانست محموله ۵۸ کیلوگرمی را تا برد ۳۲۰ کیلو متر حمل کند.مدل ۱۵۰۰ این موشک می توانست با محموله ۱۳۶ کیلوگرمی تا ارتفاع ۱۲۰۰ کیلومتر پرواز کند و سکو پرتاب این نوع ۴۳ متر ارتفاع داشت.آزمایشهای بیولوژیکی در زمینه انتقال موشک به ارتفاع بالا انجام می گرفت و همچنین انتقال میمون تا ارتفاع ۶۴ کیلومتری نیز با همین سیستم انجام شد.



    تصویر

    منبع:جنگنده-موشک
    مجله هوايي

  19. وقتی برادران رایت در روز 17 دسامبر 1903 در کیتی هاوک واقع در کارولینای شمالی آمریکا، نخستین پرواز با هواپیمای موتور دار را انجام دادند، هیچکس تصور آنرا نمی کرد که این وسیله نوظهور و تا حدی ظریف و شکننده تبدیل به ابزاری مهلک و یکی از سلاح های مهم در ارتش های جهان گردد. 8 سال پس از پرواز برادران رایت، ایتالیایی ها اولین کشوری بودند که از هواپیما برای مقاصد جنگی سود بردند. 23 اکتبر 1911 یک خلیان ایتالیایی به نام کاپیتان پیزا در جریان جنگ ایتالیا و عثمانی، حین یک پرواز برفراز مواضع نیروهای عثمانی واقع در طرابلس لیبی، چند بمب دستی کوچک پرتاب کرد. عثمانی ها ادعا کردند این بمب به یک بیمارستان اصابت کرده و ایتالیایی ها را متهم به جنایت کردند اما این موضوعی نبود که توجه سران و فرماندهان نظامی کشورهای اروپایی را جلب کند. آنها به موضوعی مهم تر پی بردند و آن امکان استفاده از هواپیما در ارتش و بهره برداری از آن بعنوان یک وسیله اکتشافی بود. با این اوصاف صنعت هواپیمایی صنعتی جوان بود، هواپیما ها به صورتی ابتدایی ساخته می شدند اسکلت بدنه و بالها از چوب بود که روکشی پارچه ای بر آن کشیده می شد. بعضی از مدلهای دو نفره حداکثر توانایی حمل یک دوربین عکاسی را داشتند و هیچ محلی برای حمل اسلحه پیش بینی نشده بود. در رده های بالای فرماندهی ارتش های اروپا نیز بر سر نوع و چگونگی استفاده از هواپیما برای مقاصد نظامی اختلاف نظر بود. دلیل عمده مخالفان وجود اسب در یگان های سواره نظام بود که سروصدای موتور هواپیما باعث ترسیدن و رمیدن اسب ها می گردد. و موافقان آن معتقد بودند که هواپیما برخلاف بالن های شناسایی، توانایی تحت پوشش قرار دادن مناطق بیشتری از جبهه های نبرد احتمالی را دارا خواهد بود. فراموش نکنیم که آن زمان اروپا جوی ملتهب داشت و هر آینه احتمال وقوع جنگ می رفت. سرانجام کفه ترازو به نفع موافقان هواپیما سنگینی کرد و در ارتش های اروپایی یگان جدیدی برای تجهیز شدن به هواپیما تشکیل شد. هر چند که یگانی مستقل نبود و به عنوان زیر مجموعه نیروی زمینی و نیروی دریایی هر ارتش به شمار می رفت؛ انگلیسی ها آنرا سپاه سلطنتی پرواز، فرانسوی ها سپاه هوایی و آلمان ها به آن هواپیمایی ارتش نام نهادند. روزهای آغازین وقتی در روز 28 ژوییه 1914 با اعلان جنگ امپراتوری اتریش – مجارستان به صربستان، جنگ جهانی اول آغاز شد (که در فرصتی دیگر به دلایل شروع آن خواهیم پرداخت)، آلمان با دارا بودن 280 فروند هواپیما قدرت اول اروپا به شمار می رفت، پس از آن فرانسه و انگلیس قرار داشتند. در ماه های اول جنگ سه وظیفه برای هواپیما تعریف شده بود : 1-شناسایی و دیده بانی نقل و انتقالات نیروهای دشمن 2- شناسایی نقاط حساس و مهم مواضع دشمن 3-تنظیم و تصحیح آتش توپخانه خودی هواپیماهای شناسایی یا اکتشافی معمولا دو نفره بودند که خلبان وظیفه هدایت هواپیما و دیده بان وظیفه شناسایی را بر عهده داشتند. در هواپیماهای اکتشافی وجود دوربین عکاسی ضرورت داشت اما وجود اسلحه چندان ضروری به نظر نمی رسید، چون یگان های پیاده نظام وظیفه جنگیدن را بر عهده داشتند و در سنگرها مشغول نبرد بودند. تا مدتها خلبان ها بر اساس یک همیت حرفه ای سعی داشتند از صدمه زدن به همکاران خلبان خود پرهیز کنند. حتی اگر این همکار، خلبانی هواپیمای دشمن را بر عهده داشته باشد. اما سرانجام یک خلبان به این رسم حرفه ای پشت پا زد و با تپانچه ای که همراه داشت به سمت هواپیمای دشمن شلیک کرد ... از آن پس بود که دیده بان ها به تپانچه و تفنگ مسلح شدند اما با وجود این امکان هدف گیری دقیق و رساندن آسیب جدی به هواپیمای دشمن مقدور نبود. در مرحله بعد مسلسل های جدیدی که برای حمل توسط هواپیما ساخته شده بود وارد کارزار شدند اما هواپیما ها آنقدر قدرتمند و محکم نبودند که بتوانند این بار اضافی را حمل کنند. پس در مرحله بعد موتور و بدنه هواپیما ها نیز قوی تر و محکم تر ساخته شدند. حال مشکل بعدی محل نصب و چگونگی نشانه روی آن توسط خلبان یا دیده بان بود. ابتدا پایه مسلسل را روی بال هواپیما نصب کردند که توسط خلبان شلیک می شد. اما خلبان تسلط کافی بر آن نداشت و هدفگیری با آن مشکل بود. سازندگان هواپیما در آن زمان معتقد بودند که خلبان باید بتواند به راحتی بر سلاح هواپیمای خود تسلط داشته باشد و مستقیما شلیک کند. به عبارت دیگر خلبان باید بتواند هواپیمای خود را در مسیر هواپیمای دشمن قرار داده و شلیک کند. اما با ملخ موتور هواپیما چه باید کرد؟ یک خلبان فرانسوی به نام رولان گارو دست به ابتکار جالبی زد. او به این نتیجه رسیده بود که اگر بخواهد مسلسل هواپیمایش را در جلوی هواپیما و پشت ملخ موتور نصب کند حدود 7 درصد از گلوله هایی که شلیک می کند به ملخ هواپیما برخورد خواهند کرد. او برای اجتناب از برخورد گلوله با ملخ، ملخ موتور هواپیمایش را مجهز به سپرهای فلزی سه گوشی کرد که گلوله پس از برخورد به سپرها از مسیر منحرف شده و کمانه کنند. به این ترتیب به خود ملخ آسیبی نمی رسید. او با این وسیله ابداعی که بر روی هواپیمای یک باله موران سولینه خود نصب کرده بود در اوایل آوریل 1915 وارد عرصه کارزار شد و در مدت اندکی موفق شد 5 هواپیمای آلمانی را سرنگون کند. رولان گارو اولین تکخال تاریخ هوانوردی بود. در آن ایام تکخال به کسی اتلاق می شد که کاری خارق العاده انجام دهد. نظیر پیروزی در مسابقات دوچرخه سواری تور دو فرانس . اما از جنگ جهانی اول به بعد کلمه تکخال مفهومی تازه پیدا کرد و تکخال پرنده به کسی گفته می شد که 5 هواپیمای دشمن را سرنگون کرده باشد. انتقام فوکرها رولان گارو و هواپیمایش سردرگمی و دلسردی عجیبی میان خلبانان و دیده بانهای آلمانی پدید آورد. آنها شاهد پیروزیهای او بودند و می گفتند گویی از لابلای ملخهای هواپیمایش شلیک می کند. اما مگر چنین چیزی ممکن است؟ ممکن یا غیر ممکن گلوله های مسلسل گارو هدف خود را از لابلای ملخها پیدا می کردند و خلبان های آلمانی مراقب بودند که به منطقه پروازی گارو وارد نشوند. هفته ها گارو یکه تاز آسمانهای جبهه های نبرد در فرانسه بود. تا اینکه روز نوزدهم آوریل 1915 بخاطر نقص فنی، رولان گارو مجبور به فرود اضطراری در پشت خطوط آلمانها شد. خلبانهای طرفین درگیر نبرد دستور داشتند تا به محض فرود در خاک دشمن، هواپیمای خود را آتش بزنند تا به دست دشمن نیافتد. آتش زدن هواپیمای گارو نیز اهمیت ویژه ای داشت. چون در صورت سالم ماندن هواپیما، آلمانها به اسرار سپر پشت ملخ پی می بردند و آنها نیز از این ابتکار سود می بردند... اما گویی مقدر نبود که هواپیما آتش بگیرد، بدنه پارچه ای هواپیما بخاطر باران خیس بود و آتش گرفتنش غیر ممکن. رولان گارو و هواپیمایش سالم به دست آلمانها افتادند. و هواپیمای موران سولنیه او تحت مراقبت شدید به برلین فرستاده شد تا مورد بررسی قرار گیرد. فرماندهان عالی ارتش آلمان از آنتونی فوکر(1939-1890) طراح هلندی هواپیما که در خدمت ارتش امپراتوری آلمان بود، خواستند تا هواپیمای گارو و سیستم سپر پشت ملخ را مورد مطالعه قرار دهد. آنها از فوکر خواستند تا اگر امکان دارد مکانیزمی مشابه هواپیمای گارو برای هواپیمایی ارتش آلمان بسازد. اما فوکر که ذهنی خلاق و مبتکر داشت معتقد بود که در سیستم گارو، دیر یا زود بر اثر ضربات گلوله های مسلسل، ملخ هواپیما خواهد شکست. پس باید راه حل دیگری پیدا کرد. او طی محاسباتش به این نتیجه رسید که دو پره ملخ هواپیما در مدت یک دقیقه 2400 بار از مقابل لوله مسلسل عبور می کنند. پس اگر به طریقی بتوان مسلسل را تنها موقعی به کار انداخت که ملخ هواپیما در سر راه آن واقع نشده باشد به نتیجه مطلوب خواهد رسید. آنتونی فوکر و همکارش هاینریش لوبه روی مکانیزمی کار می کردند که بر اساس آن بتوان مسلسل را به هنگامی که ملخ هواپیما روبروی آن قرار گرفته است، از شلیک باز داشت. فقط کافی بود زمانهایی که پره های ملخ از مقابل لوله مسلسل عبور می کند، ماشه مسلسل چکانده نشود. بنابر این در تمام مدتی که مسلسل شلیک می کند ملخ در سر راه آن قرار نمی گیرد. دستگاه قطع کننده شلیک مسلسل ظرف 48 ساعت ساخته و آماده کار شد. سپس فوکر آنرا با موفقیت روی یکی از هواپیماهای یک باله ای که طراحی و ساخته بود آزمایش کرد. هواپیماهای یک نفره، یک باله فوکر در مدتی کمتر از یک ماه به این مکانیزم مجهز شدند و در آسمان به شکار هواپیماهای انگلیسی و فرانسوی پرداختند. اولین پیروزی تایید شده با این سیستم نوظهور متعلق به ماکس ایملمن (1916-1890)، خلبان آلمانی بود که در تاریخ اول آگوست 1915 هنگامی که با یک فروند هواپیمای فوکر یک باله پرواز می کرد موفق شد یک هواپیمای انگلیسی از نوع B.E.2c دو نفره را سرنگون کند. مطبوعات انگلیسی این دوره یعنی شروع یکه تازی فوکرهای آلمانی در تابستان 1915 را "انتقام فوکر" نامیدند که این واژه در تاریخ نگاری جنگ جهانی اول به عنوان یک لغت کلیدی شناخته شده است. دورانی که خلبانهای دو طرف با مشاهده یکدیگر برای هم دست تکان می دادند تمام شد. اکنون نبرد سختی میان نیروهای هوایی دو طرف در جریان بود و تعداد هواپیماهای شناسایی و بمب افکن، روزبه روز بیشتر می گشت. هواپیماهای یک نفره مسلح به مسلسل که هواپیمای پیشاهنگ (جنگده های امروزی) نامیده می شدند، برای محافظت از هواپیماهای شناسایی و بمب افکن خودی و سرنگون کردن هواپیماهای شناسایی و یا بمب افکن دشمن به پرواز درمی آمدند. پرواز با این نوع هواپیماها به مهارت و شهامت زیادی احتیاج داشت و بهترین خلبانانی که با این نوع پرواز می کردند به عنوان تکخالهای پرنده جنگ جهانی اول شناخته شده و به شهرت رسیدند. قبل از اینکه به ماجراهای نبردهای هوایی و تکخال های هوایی در جنگ جهانی اول بپردازیم، ذکر این نکته لازم است که چگونه تشخیص هواپیماهای خودی از هواپیمای دشمن میسر گشت؟ در ابتدا تقریبا همه هواپیماها شبیه یکدیگر بودند و هیچ علامتی هم برای مشخص شدن ملیت هواپیما بر روی آنها موجود نبود. به همین خاطر اغلب هواپیما ها هدف توپخانه و مسلسل های ضد هوایی خودی قرار می گرفتند بخصوص که نیروهای زمینی عادت کرده بودند برای جلوگیری از خطرات احتمالی بمحض مشاهده هواپیما (چه خودی و چه دشمن) بدون آنکه وقت خود را صرف شناسایی آن کنند، آنرا هدف قرار دهند. همچنین بارها اتفاق افتاد که خلبانان خودی با یکدیگر درگیر می شدند. برای همین، فرانسوی ها در ابتدا به فکر حل این مشکل افتادند. پس از بررسی راه حل را رسم سه دایره تو در تو به رنگهای پرچم فرانسه (سرخ، سفید، آبی) روی قسمت رویی و زیری بالهای هواپیما دانستند بطوریکه دایره بیرونی سرخ، دایره وسطی سفید و دایره بیرونی آبی رنگ بود. به این ترتیب نیروهای زمینی فرانسوی قادر به شناسایی هواپیماهای خودی شده و از تیراندازی به سوی آنها خودداری می کردند. همچنین خلبانان فرانسوی نیز از درگیری با یکدیگر اجتناب می ورزیدند. چون از این کار نتیجه خوبی گرفته شد، آلمانها نیز یک صلیب سیاه رنگ روی بدنه، سکان عمودی و زیر و روی بالهای هواپیماهای خود رسم کردند. واحد های هوایی اتریش- مجارستان نیز از همان صلیب آلمانها استفاده کردند. انگلیسیها نیز تصمیم به این کار گرفتند و پرچم انگلیس را روی بدنه هواپیما کشیده و دو دایره تو در تو به رنگ سرخ و سفید روی بالها رسم کردند. ولی پس از مدت کوتاهی این علامت ها را عوض کرده و مانند فرانسوی ها سه دایره تو در تو با همان رنگ های سرخ و سفید و آبی را روی بدنه و بالهای هواپیماهای خود نصب کردند با این تفاوت که دایره بیرونی به رنگ آبی و دایره درونی به رنگ سرخ بود. دیگر کشورهای درگیر جنگ نیز با استفاده از رنگهای پرچم خود علامت هایی شبیه به علامت های بالا به وجود آورده و روی بدنه و بالهای هواپیماهای خود نصب نمودند. در حال حاضر برخی کشورها هنوز هم ازهمان علامتهای دوران جنگ جهانی اول استفاده می کنند مانند فرانسه و بلژیک اما علایم نیروی هوایی بسیاری از کشورها نظیر آمریکا و انگلیس طی سالها دستخوش تغییرات گشت و علایم نیروی هوایی برخی دیگر از کشورها مانند آلمان و ایتالیا در سالهای بعد از جنگ جهانی اول پس از تغییراتی، مجددا به همان صورت اولیه مورد استفاده قرار گرفته است. منبع سايت farya

  20. وزارت دفاع عراق درسال 1979 قرارداد خرید 240 فروند هوایپما و هلی کوپتر را بادفتر طراحی میگ منعقدکرد ولی مقامات شوروی اجرای قرارداد را مشروط به استقرار 18000 تن ازمستشاران خود در عراق کردند(در آن زمان کل پرسنل نیروی هوایی عراق به زحمت به 24000 نفر میرسید) با قبول شرایط از جانب عراق درسال 1980 تعداد 24 فروند mig-25 باحفاظت گردانی متشکل ازچندین فروند میگ-21 ومیگ-23 نیروی هوایی شوروی وارد عراق شدند و به این کشور تحویل داده شدند تکنیسینهای روس هم در بهار همان سال وارد خاک عراق شدندو در پایگاه شعیبیه درچند کیلومتری بصره درجنوب عراق مستقرشدند
    درهنگام تجاوزعراق به ایران در31شهریور 1359شوروی رسما اعلام بیطرفی نمود ولی از مستشاران خود درعراق چندان نکاست درنتیجه این کشور عملا به نفع عراق و برضدایران وارد جنگ شد با این حال دلاورمردان نیروی هوایی ارتش باعلم به استراتژیک بودن پایگاه هوایی شعیبیه درنخستین حمله هوایی خود درجنگ 8 ساله مبادرت به بمباران پایگاه کردند وخسارات بسیار سنگینی به ان وارد کردندبه دنبال این حمله خلبانان نیروی هوایی ارتش درصبح روز بعدضربه نهایی خود را بر پیکر این پایگاه واردکردند و باقیمانده تاسیسات و ازهمه مهمتر باند فرودگاه رانابود کردند و عملا این پایگاه راازحالت عملیاتی خارج کردند
    با انهدام کامل شعیبیه نیروهای شوروی مجبور به نقل مکان به پایگاه الولید (همان پاگاه معروف H-3)شدن درمنتاالیه غرب بغدادودر جاده ای منتهی به اردن شدندو درخیال خود فکر میکنند که اینجا ازدسترس ایرانی ها درامان خواهندبود اما باز هم عقابان نیروی هوایی در عملیاتی موسوم به حمله به H-3 در تاریخ 16 فروردین 1360 درعملیاتی که جهانیان راانگشت به دهان وحیرت زده کرد بلایی مشابه شعیبیه برسرپایگاه هوایی الولید (H-3) اوردند که دراین عملیات کوبنده بیش از80درصدازجنگنده ها وبمب افکن های سنگین نیروی هوایی عراق به تلی از اهن پاره تبدیل شد
    دراوایل تابستان1360 تمامی mig-25 عراق به ان کشور تحویل داده شد:با شروع پروازهای جنگی mig-25 در تابستان 1361درمدت کوتاهی تعداد 4 فروند ازانها در نبردبا F-14A های ایران درماههای سپتامبر نوامبر ودسامبرهدف قرار گرفتند وبه همراه خلبانانشان منحدم شدند دریک درگیری غیر منتظره یک فروند MIG-25PD درارتفاع پایین هدف موشک سادواندر یک فروند F-5E قرارگرفت دریکی ازمهمترین درگیریهای هوایی جنگ یک فروند MIG-25 به خلبانی سرهنگ (محمدرایان) مشهور به شاهین اسمان (یکی از تکخال های نیروی هوایی عراق) همزمان هدف موشک فونیکس شلیک شده ازF-14 وگلوله های توپ یک فروند F-5E قرار گرفت
    درطی سالهای 1366 و1367 هم چندین فروند MIG-25RB (شناسایی) هدف پدافند هوایی سپاه قرار گرفتند وساقط شدند

    البته خلبانان فاکس بتهای عراقی که درمقابل دلاورمردان IRIAF صحبت چندانی نداشتند و چندین بار باانجام عملیاتهای متحورانه به هواپیماهای مسافربری حمله کردندکه نمونه بارز ان حمله به هواپیمای گلف استریم وزیر خارجه الجزایر که دردالان هوایی بین المللی در شمال ایران درحال پرواز بود وساقط کردن ان بود

    فاکس بت های عراق ازنوع PD و RB بودند که بعدها طی سالهای 1364 تعدادی از آن هابه مدلهای RBTوPDS ارتقا یافتند برای جبران تلفات هواپیماهای ساقط شده ازسال 1364 به بعد مدلهای ارتقا یافته تحویل نیروی هوایی عراق شدند ازمشخصه های جالب دومدل RBT.PDS داشتن دو مخزن بزرگ رهاشدنی 5000 لیتری رها شدنی بود که به محض رهگیری توسط تامکتهای ایرانی انها رارها میکردند وفراررا به قرار ترجیح میدادند بعدها به کمک همین مخازن بود که فاکس بت های عراقی توانستندچندین باربه حریم هوایی عربستان تجاوز کنند وبه سلامت به پایگاهشان برگردند
    درکنار مدلهای RBTوPDS شوروی ها مدل BM راهم با هدف ماموریت شناسایی به عراق دادند که تامکترهای ایرانی با هدف قراردادن 2 فروند از انها ناگهان باعث کنار گذاشتن انها شدند این مدل توانایی حمل موشک ضدرادار KH-58U راهم داشت
    فاکس بت های عراق بعد از پایان جنگ با ایران هم مورد استفاده قرارگرفتند درجنگ دوم خلیج فارس درشب اول جنگ یک MIG25PD عراقی یک F/A18C نیروی دریایی امریکا را هدف قرارداد و دو فاکس بت هم ارایش جنگنده های متحدین رابه هم ریختند البته فاکس بتها همیشه هم موفق نبودند چون دو فروند از انها در درگیری باF-15C های امریکایی مورد اصابت موشکهای سایدواندر واسپارو قرار گرفتند وساقط شدند بعدازجنگ دوم خلیج فارس فاکس بت ها بازهم عملیاتی ماندند درسال1993انها چندین بار برفراز مناطق پرواز ممنوع عراق دیده شدند تااینکه یکی ازانها توسط یکF-16 امریکایی هدف قرارگرفت وساقط شد پس ازاین اتفاق عراقی ها با دقت بیشتری از فاکس بت های خود استفاده میکردند
    درسال 1999 در دو مورد تامکتهای امریکایی به همراه F-15 ها دردرگیری با میگ-25 های عراقی که با شلیک تعداد زیادی موشک AIM-54C وAIM-120 همراه بود نتوانستند این پرنده های بلندپرواز را ساقط کنند فاکس بت های عراقی همواره توسط بهترین خلبانان عراقی هدایت میشدند وبه همین خاطر انها میدانستند که چگونه بجنگند و فرار کنند

    ازسال 2000 به بعد فاکس بت های عراقی چند باربه حریم هوایی اردن وعربستان تجاوز کردند ومبادرت به عکسبرداری کردند وجنگنده های F-15 عربستان F-16 اردن نشان دادند که حریف این متجاوز قدرتمند نیستند
    دررنهایت فاکس بتهای عراقی توانستند یک فروندبی سرنشین RQ-1B امریکایی راکه مشغول پرواز شناسایی بود هدف قرار دهند

    تصویر
    تمام این اوصاف MIG-25 های عراقی هرگز نتوانستند در جنگ سوم خلیج فارس شرکت کنند :چون در غرب بغداد در زیرخاک ارمیده بودند .علت این کار عراقی ها روشن نیست اما مسلما فاکس بت های عراقی دیگر قابل پرواز نیستن
    تصویر
    منبع ماهنامه صنایع هوایی
    مجله هوايي

  21. وی این اظهارات را پس از بازگشایی ساختمان جدید سفارت عربستان در کویت بیان کرد.
    عصر ایران- ولیعهد عربستان در سخنانی ادعا کرد: "مقامات ایرانی دست به اظهارات تحریک آمیزی علیه کشورهای منطقه خلیج (فارس) می زنند که این امر در راستای منافع آنها نخواهد بود."

    به گزارش عصر ایران (asriran.com) به نقل از روزنامه سعودی عرب نیوز، شاهزاده "سلطان بن عبدالعزیز آل سعود" که همزمان معاون نخست وزیر و وزیر دفاع عربستان است روز گذشته درباره تهدید ایران برای حمله به کشورهای خلیج (فارس) در واکنش به حمله احتمالی آمریکا به این کشور گفت: "این به نفع ایران نیست که دست به اظهارات تحریک آمیزی علیه کشورهای منطقه بزند."

    ایران پیش از این تهدید کرده در صورت تجاوز نیروهای خارجی ، مواضع دشمن در هر نقطه ای که باشد را هدف قرار خواهد داد.

    ولیعهد عربستان در پاسخ به این سئوال که آیا عربستان اجازه خواهد داد آمریکا از پایگاه های نظامی واقع در خلیج (فارس) برای حمله به ایران استفاده کند افزود: "عربستان بستر یا پایگاه هیچگونه نیروی خارجی در جهان نیست."

    شاهزاده سلطان همچنین بر موضع دولت های عربی درباره جزایرسه گانه ایران تاکید و ادعا کرد: "سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک که توسط ایران اشغال شده متعلق به امارات متحده عربی است!"

    وی این اظهارات را پس از بازگشایی ساختمان جدید سفارت عربستان در کویت بیان کرد.