hosseingmn

اژدر فراحفره زایی وی .ای-111 اشکوال /حوت ( VA-111 Shkval/HOOT)

امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

چه اژدر پیشرفته ایه!! 2-3 سال پیش گفته شده بود که ایران هم از این اژدرا داره

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

اطلاعات بسيار اندكي از ادامه تحقيقات بر روي اين موشك تاكنون منتشر شده است. شايعات، سرعت اين موشك را حتي تا 720 كيلومتر بر ساعت نيز عنوان مي كنند و حتي برخي منابع برد مدل بهبود يافته اين موشك را تا 100 كيلومتر نيز ذكر نموده اند. به هرحال اطلاعات رسمي و منتشر شده اي در اين رابطه موجود نيست.

720 كه از 100 بيشتره

كسي اطلاعي از شباهت اين اژدر با هوت داره؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

دست شما درد نكنه.
فكر كنم حوت و اين اژدر پيشران مشابه داشته‌باشند peace_sign

قابل نداشت

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
حوت، اشكوال و باراكيودا، نسل نويني از موشك‌هاي زيرآبي
موشك زير آبي اشكوالVA-111 موسوم به "توفان شديد" كه يك اژدر مجهز به موتور موشكي است كه علاوه بر سرعت بسيا بالا، قابليت ايجاد حباب‌هاي خلاء با استفاده از چرخش پروانه، در اطراف كشتي‌ها‌، زير دريايي‌ها و اژدرهاي شليك شده توسط دشمن را داراست.

اين موشك زير آبي به عنوان سلاحي به منظور ايجاد يك واكنش دفاعي سريع بر ضد زير دريايي‌هاي آمريكايي طراحي شده كه مجهز به سامانه گريز از رديابي توسط سونار نيز مي‌باشد.

اين سلاح مي‌تواند بعنوان يك واكنش متقابل در برابر اژدرهاي پرتاب شده توسط دشمن‌، با هدف مجبور كردن اژدر متخاصم به تغيير ناگهاني مسير و يا اخلال در سامانه هدايت كننده آن مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

داستان تولد "توفان شديد"
انستيتو تحقيقاتي NII-24 روسيه به سرپرستي "ميخائيل مركولف" كه در توليد انواع مهمات مهارت داشت‌، در دهه 1960 ميلادي مامور شد تا ساخت اين موشك سريع زير آبي را با هدف مقابله با زير دريايي‌هاي هسته‌اي آغاز كند.

موشك VA-111 در اوايل دهه 1990 ميلادي توليد شد و خبر وجود آن پس از چند سال اعلام شد.

در سال 1995 ميلادي فاش شد كه روسيه موفق به ساخت يك نوع موشك استثنايي بسيار سريع با قابليت حركت در زير آب شده كه هيچ رقيبي در غرب ندارد، شده است‌.

تصویر
سرعت زياد اين سلاح جديد با نام كد اشكوال(Shkual)، شانس بسيار كمي به شناورهاي مورد هدف، براي فرار كردن مي‌دهد.

اين موشك كه بعنوان يك سلاح انتقامي از ‌آن ياد مي‌شود، بعنوان جانشيني براي اژدرهاي روسي كلاسBGT محسوب ‌شده كه به سوي اژدرهاي پرتابي مورد استفاده قرار مي‌گيرد تا با مختل كردن سيستم كنترل آن‌، اژدر را از ادامه حمله باز دارد.

عملكرد اشكوال‌

هنگامي كه مكش در بخش كم فشار تيغه پيشرانه كمتر از فشار محيط پيراموني مي‌شود (فشار اتمسفري به علاوه فشار هيدرواستاتيكي‌) تيغه پيشرانه (در مورد موشك VA-111، پس از برخورد آب با سطح منحني دماغه كاويتاسيون زاي موشك و لوله‌هاي هواكش ويژه‌اي كه در دماغه موشك تعبيه شده‌) موجب بوجود آمدن يك حفره خلاء مي‌شود. در اين حفره، بخار آب وجود دارد و فشار حاصله هم يك خلاء واقعي نيست‌. بلكه برابر با فشار بخار آب است‌.

پيشرانه‌هاي پر سرعت غالباً به شكلي طراحي شده‌اند كه در حالت خلاء زايي (پديد آوردن يك حباب يا حفره خلاء) حركت كنند.

تصویر
يك پرتابه (اژدر يا موشك‌) پر سرعت خلاءزا، در حالي كه در جهت مستقيم حركت مي‌كند، در داخل آن به چرخش در مي‌آيد، اين چرخش به يك سري ضربات يا فشار ميان دم پرتابه و ديواره حفره خلاء پديد آمده منجر مي‌شود و در نتيجه اين ضربه‌ها بر روي پرتابه و مسير و تعادل حركت آن تاثير مي‌گذارد.

با وجود ضربه‌هاي وارده به ديواره حفره‌، پرتابه مذكور مي‌تواند تقريباً يك مسير مستقيم را طي كند. تناوب اين ضربات بين دم پرتابه و محدوده حفره خلاء در ابتدا رو به افزايش است و سپس به حداكثر خود مي‌رسد، اما پس از آن به تدريج كاهش مي‌يابد.

تكرار ضربه‌ها زماني رو به كاهش مي‌گذارد كه با گشتاور اينرسي پرتابه (VA-111) برابر و متناسب مي‌شود.

چنين به نظر مي‌رسد اشكوال از لوله‌هاي پرتاب اژدر استاندارد 533 ميليمتري شليك مي‌شود. اين موشك زير آبي داراي برد 7000 متر بوده و پس از شليك از لوله پرتاب اژدر و بكار افتادن موتور راكتي آن به سرعت 360 كيلومتر در ساعت يا 100 متر در ثانيه مي‌رسد. اين ميزان سه برابر سرعت اژدرهاي عادي است‌. اين اژدر داراي موتور موشكي سوخت جامد بوسيله جرياني از حباب‌هاي پرفشار پديد آمده از ناحيه دماغه و سطح بدنه‌اي كه تمامي موشك را با يك لايه نازك از گاز در بر مي‌گيرد، به سرعت بالاي خود دست مي‌يابد.

پوشش موضعي مذكور به صورت يك حباب در پيرامون موشك‌، با آن حركت مي‌كند، اين موشك مي‌تواند به يك كلاهك هسته‌اي تاكتيكي داراي تايمر مجهز شود. چنين كلاهكي قادر است زير دريايي متخاصم و اژدر پرتاب شده بوسيله آنرا باهم منهدم كند.

"توفان شديد" سلاحي استثنايي‌
هيچگونه اقدام متقابل مشخصي بر ضد موشك زير آبي اشكوال VA-111 وجود ندارد. بكارگيري آن مي‌تواند نيروهاي دريايي دشمن را بطور قابل ملاحظه‌اي در وضعيت ناخوشايندي قرار دهد.

چنين سناريويي مي‌تواند هنگام انجام يك حمله ناگهاني رخ دهد.

نوع اوليه اين سلاح نيز فاقد قابليت هدايت پذيري بود ولي در حال حاضر، روسها تبليغ براي فروش نوع هدايت شونده اين موشك زير آبي را آغاز كرده‌اند كه ابتدا با سرعت بسيار زياد بسوي هدف خود حركت مي‌كند و سپس براي شناسايي دقيق‌تر آن‌، از سرعت خود مي‌كاهد.

نمونه اوليه موشك بهينه شده اشكوال كه در سال 1995 ميلادي در نمايشگاه بين‌المللي تسليحات ابوظبي به نمايش درآمد، كنار گذاشته شد. سپس نوع بهبود يافته آن مجهز به يك كلاهك متعارف و سامانه هدايت كننده بسوي هدف كه به طرز فاحشي تاثير جنگي آن را بالا مي‌برد، طراحي شد. نخستين آزمايش پرتاب اژدر مدرنيزه شده اشكوال در بهار سال 1998ميلادي و بوسيله ناوگان اقيانوس آرام روسيه صورت پذيرفت‌. پس از آن‌، روسيه دست به بازاريابي جهت فروش نوع تغيير يافته اشكوال با كد E زد.


روسيه تلاش براي فروش نوع صادراتي موشك سريع زيرآبي خود را در نمايشگاه تسليحاتي IDEX99 كه در اوايل سال 1999 ميلادي در ابوظبي برگزار شد، دنبال كرد.

روس‌ها در بازاريابي براي اشكوال تصريح كردند، سلاح مذكور مي‌تواند بوسيله زير دريايي‌، ناوهاي جنگي و واحدهاي شناور گارد ساحلي بكار گرفته شود، اين موشك داراي قابليت شناسايي و تمايز قائل شدن ميان مشخصه‌هاي شناورهاي دشمن مانند سرعت‌، فاصله و مسير از طريق وارد كردن اطلاعات و داده‌ها به سامانه هدايتگر آن است‌.

موشكي كه در اين ميان بعنوان آزمايش پرتاب شد، توانست در ابتدا به عمق دلخواه دست يافته و سپس با روشن شدن موتور راكتي‌، حركت خود را آغاز كند.

همچنين اين موشك فاقد كلاهك هدايت شونده است و بوسيله برنامه داده شده به حافظه آن به سوي هدف خود حركت مي‌كند.

اخيراً، ساير كشورها نيز در حال كار بر روي طرحهاي خود جهت ساخت موشكهاي زيرآبي با ويژگي كاويتاسيون‌زايي مشابه با اشكوال VA-111 بوده‌اند.

ايالات متحده آمريكا و آلمان از جمله كشورهاي دنبال كننده اين برنامه موشكي بشمار مي‌آيند.

اين فعاليت در سال 2004 ميلادي منجر به ساخت يك نمونه اوليه از چنين موشكي با نام "باراكيودا" شد. علاوه بر اين‌، بنا به گزارش‌هايي كه بطور رسمي تائيد نشده‌، چين 40 نمونه از موشك اشكوال VA-111 را از روسيه خريداري كرده است‌.

همچنين‌، ايران نيز دست به آزمايش موفقيت‌آميز موشكي با ويژگي‌هاي مشابه با عملكرد "اشكوال" با نام "حوت‌" زده ‌است‌.

موشك زير آبي حوت كه مي‌تواند 223 مايل در ساعت آب را شكافته و به اهداف خود برسد و تا چهار مرتبه سريع‌تر از موشك‌هاي عادي "تورپيدو" حركت مي‌كند، در منطقه قابليت فراوان و جديدي براي نيروهاي دريايي ايران ايجاد مي‌كند.

رمز سرعت اين اژدر اين است كه خود را در پيله‌اى از حباب‌هاى هوا مى‌پوشاند و بدين ترتيب اصطحكاك را به حداقل مي‌رساند.

مشخصات فني VA-111 اشكوال‌:
ساخت‌: Enterprise Production and Research State Region مسكو، روسيه‌
طول‌: 2/8 متر
قطر: 533 ميليمتر
وزن‌: 2700 كيلوگرم‌
وزن سرجنگي‌: 210 كيلوگرم مجهز به فيوز ضربتي و مجاورتي‌
حداكثر سرعت‌: 360 كيلومتر در ساعت يا 100 متر ثانيه‌
سرعت درلحظه پرتاب از لوله اژدر: 93 كيلومتر در ساعت‌
برد موشك‌: 7000 متر

گروه سياست و امنيت دريايي سينا
منابع‌:
1- FAS Military Analysis Network
2- www.wikipedia.org
3- www.didon349.com
4- Military Periscope.com

اشكوال
تصویر

ظاهرا حوت
تصویر

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
مقاله بسیار جامع و کاملی بود، واقعا ماشاء الله و امیدواریم سایر دوستان هم همت کنند و چنین مقالاتی را قرار بدهند.
چون فکر کردم مرتبط باشه کلیپ زیر را که در مورد موشک حوت است، اینجا قرار می دهم ، البته فکر می کنم همه قبلا اصل این فیلم کوتاه را دیده باشید اما بنده یک مقایسه کوچک بین حوت و اشکوال در این کلیپ انجام داده ام.

[URL=http://www.4shared.com/file/121704736/72aaff06/zz_hootnew.html][IMG]http://dc153.4shared.com/img/121704736/72aaff06/zz_hootnew.WMV[/IMG][/URL]
حجم : 3,098 KB
نوع : wmv

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[img]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a8/Shkval.jpg/400px-Shkval.jpg[/img]
اينم يه عكس خوشگل از اشكوال

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
سلام ..

ضمن تشكر . يه عكس از نماي داخلي حوت ! داشتم كه هر چي ميگردم پيداش نميكنم ! ولي توي يه سايت متعلق به ضد اطلاعات رژيم صهيوني گرفته بودم كه نماي داخلي رو بدون برش از گونه واقعي نشون داده بود و تا حدودي هم عكلكرد رو توضيح داده بودن ...

گويا گونه اي از اين موشك با هيدروژن كار ميكنه كه پس از خروج با اكسيژن موجود در آب تركيب و توليد بخار آب مبكنه كه اون سبكي و حباب رو اطراف موشك بوجود مياره ...

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تکراری نیست؟ شاید بهتر باشه با این ادغام بشه.
http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1073

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote] اگه آمریکا هم تو موقعیت نزدیک به جنگ با امثال روسیه برسه ، هر چیزی ممکنه! رو کنه.. به هر شکلی ..
قرار نیست آمریکا رو همه چیز سرمایه گذذاری کنه، اونا تشخیص متخصصینشون شاید در ساخت چیز دیگریه..
درضمن قرار نیست اگه آمریکا نتونست دیگه هیچکس نتونه.. مگه اژدر رزمایش پیامبر اعظم چند سال پیش یادتون رفته!!! (ایران و روسیه فقط دارن!)

.. اللهم عجل لولیک الفرج..[/quote]

اگه آمریکا اون اژدرو نداره مارک 48 داره و بهتر از اونو اگه اون اژدر خیلی خوب بود روسیه به ایران نمیداد

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.