Ghalam

Monitored Members
  • تعداد محتوا

    1,470
  • عضوشده

  • آخرین بازدید

  • Days Won

    16

تمامی ارسال های Ghalam

  1. صنایع خودروسازی و اکثر صنایع سنگین ما که محتاج بردهای الکترونیکی هستند، نیاز به تراشه های الکترونیکی دارند ، هزینه هاشون کاهش شدید پیدا می کنه .... مثلا صنایع خودرو سازی ما به جای ویلاسازی و خرید سهام بانک ها ، باید توی صنایع الکترونیک سرمایه گذاری می کرد که ، خب ...
  2. بحث نمایشی بودن و اراده ی برای تولید صنعتی کردن هست . هیچی که نخواد ، ساخت جنگنده نیاز به سوله های بسیار تمیز داره که از لحاظ ساختمانی باید در حد و اندازه های خطوط تولید پراید و حتی بزرگتر باشه که با این قیمت مصالح ساختمانی و تجهیزات ، بالای 100 میلیارد تومان هزینه ی ساخت یک سوله ی مناسب می شه . پس رونمایی که پشتش بودجه ی هنگفت برای تولید انبوه نباشه ، فایده ای نداره .
  3. جالبه سال آخر احمدی نژاد رونمایی شد ، سال آخر روحانی هم دوباره رونمایی می شه ، احتمالا سال آخر ریاست رئیس جمهوری بعدی برای بار سوم رونمایی میشه ...
  4. فکر مقابله ی متعارف یا حتی نا متعارف با یک قدرت نظامی و اقتصادی در خارج از منطقه رو بدون داشتن اقتصادی که حداقل بتونه به اندازه ی یک سوم اقتصاد دشمن ، ثروت تولید کنه رو از سرتون بیرون کنید . در بهترین حالت جنگ تبدیل یک نبرد فرسایشی می شه که در اون هر کی زودتر منابع مالیش تموم بشه ، شکست می خوره . ( حالا اگر دو کشور همسایه باشند یا در یک منطقه باشند ، باز می شه امیدی به تاکتیک های نظامی و نوابغ نظامی داشت که مثلا خطوط دشمن رو در یک جبهه بشکند و در عمق خاک و مواضع دشمن نفوذ کنند ، ولی برای قدرت های فرا منطقه ای ، چنین چیزی غیر قابل تصور هست ... اصلا یکی از دلایلی که بریتانیای کبیر یا روس ها مقابله باهاشون اینهمه سخت بود ، همین در دسترس نبودن و عمق استراتژیکشون بود ) عراق اگر 3000 تا جنگنده ی آماده هم می داشت ، تا زمانی که مرزهاش به مرزهای امپراطوری هخامنشیان + ساسانیان ( از جنوب ) نمی رسید و به صورت دریایی استراتژی Anti Access رو اجرا نمی کرد و به عمق خاک آمریکا حمله نمی کرد ، در یک جنگ فرسایشی 6 ماهه از آمریکا و متحدان اروپایی شکست می خورد چون اقتصادش توان مقابله با این ها رو نداشت . امام علی ع یک جمله داره ، در 90 درصد جنگ های دنیا همین یک جمله مشخص کننده ی پیروز جنگ بوده : « خوار شد کسی که در خانه با دشمن جنگید »
  5. همین حالا حجم پرواز های شناسایی ، جنگ الکترونیک و تانکر های آمریکایی رو بررسی کنید . فکر می کنید موقع جنگ واقعی چند برابر می شه !؟ آیا اقتصاد ما توان ایجاد ثروت لازم برای خرید و تجهیز ارتشمون جهت بازدارندگی متعارف رو داره !؟ یا یک سوال کلی تر ، آیا سایه جنگ و تهدید همیشگی حمله همه جانبه به ایران ، مانع از ایجاد امنیت روانی لازم جهت رشد اقتصادی نمی شه !؟ به صورت صریح : تا زمانی که این حجم از تهدیدات مستقیم علیه تمامیت ارضی و زیر ساخت های ما وجود داره ، اقتصاد ما رشد نمی کنه و تا زمانی که اقتصاد ما رشد نکنه ، نمی تونیم هزینه ی لازم برای ایجاد بازدارندگی متعارف علیه این حجم از تهدیدات متعارف رو پرداخت کنیم . ( پارادوکس امنیت و اقتصاد ) ساده ترین و ارزان ترین نوع بازدارندگی در این سطح ، سلاح هسته ای هست .
  6. آغاز صادرات برق ترکیه به عراق صادرات برق ترکیه به عراق از امروز سه شنبه آغاز شد. به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی خبر اکونومی صادرات برق ترکیه به عراق از طریق خط انتقال انرژی سیلوپی- زاخو آغاز شد. صادرات برق ترکیه به عراق بعد از تغییر لیسانس شرکت خصوصی توزیع برق آکسا آکسن از سوی شورای تنظیم بازارهای انرژی ترکیه و فراهم آوردن امکان صادرات برای این کشور فراهم شده است. این شرکت منطبق با مجوز شورای تنظیم بازارهای انرژی ترکیه از امروز تا اول نوامبر سال ۲۰۲۱ امکان صادرات برق به عراق را خواهد داشت. میزان برق صادراتی به عراق ۱۵۰ مگاوات اعلام شده است. آغاز صادرات برق ترکیه به عراق (asriran.com)
  7. نخست وزیر پیشین عراق جزئیاتی درباره نامه عربستان برای ایران که قرار بود سردار شهید سپهبد «حاج قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس در آخرین سفر خود به بغداد پاسخ ایران به آن را به دولت عراق بدهد، فاش کرد. به گزارش ایرنا، «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر پیشین عراق در مستند «الرحله الاخیره» (آخرین سفر) که قرار است امشب از شبکه تلویزیونی «العهد» عراق پخش شود، از میانجیگری خود بین ریاض و تهران و نامه عربستان برای ایران و پاسخی که قرار بود سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی از جانب ایران در جریان آخرین سفرش به بغداد ببرد، سخن گفت. وی در این مستند تلویزیونی درباره میانجیگری خود بین عربستان و ایران و نامه‌ای که از عربستان دریافت کرد، گفت: نامه‌ای رسید. این نامه خشک بود؛ یعنی نه سلامی و نه بسم الله (الرحمن الرحیم) و نه چیزی داشت ... من گفتم که انتقال چنین نامه‌ای به طرف ایرانی سخت است. آن‌ها هم، یعنی سعودی‌ها گفتند که نخست وزیر عراق آن را ببیند و اگر ملاحظاتی دارد، نامه را با این ملاحظات بازپس بفرستد. آن‌ها (سعودیها) عملا نامه دیگر جدیدی نوشتند که دیپلماتیک‌تر بود. مفاهیم (نامه) تغییر نکرده بود، اما از نظر شکلی و کلمات مقداری تغییر کرده بود و من آن را برای شهید سلیمانی فرستادم و وی گفت که به آن پاسخ خواهیم داد. (شهید سلیمانی گفت) ما به این نامه پاسخ خواهیم داد. عملا بعد از آن، (شهید سلیمانی) آمد و گفتم که ما از شما چیزی دریافت نکرده ایم و وی گفت که دفعه بعدی پاسخ را خواهم آورد و این سفری بود که وی به شهادت رسید. مستند «الرحله الاخیره» در شبکه العهد عراق تهیه شده و در آن به ابعاد و جوانب ترور فرماندهان شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و همقطاران آن‌ها پرداخته شده است. سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه و ابومهدی المهندس معاون سازمان الحشد الشعبی عراق به همراه ۸ نفر دیگر از همرزمانشان بامداد جمعه ۱۳ دی ۹۸ در مسیر فرودگاه بغداد در اقدام تروریستی کاخ سفید و به دستور مستقیم «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و با شلیک راکت از پهپاد‌های ارتش این کشور، به شهادت رسیدند. در پیامد این اقدام تروریستی کاخ سفید، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد چهارشنبه ۱۸ دی‌ماه چندین فروند موشک بالستیک را به سمت پایگاه آمریکایی «عین‌الاسد» در استان «الانبار» عراق شلیک کرد. در پی این موشک باران، پنتاگون در چندین مرحله و به صورت تدریجی اعلام کرد که تعداد ۱۱۰ نفر از نیرو‌های آمریکایی حاضر در پایگاه عین الاسد دچار آسیب مغزی شده و تحت درمان قرار گرفته‌اند. این جنایت پلید آمریکا علیه فرماندهان شهید سلیمانی و المهندس باعث شد که نمایندگان منتخب مردم عراق در پارلمان این کشور مصوبه اخراج نیرو‌های بیگانه از کشورشان را تصویب کنند تا مرحله دیگری از مبارزه مردم عراق علیه اشغالگری آمریکا آغاز شود. فرارو | جزئیات نامه عربستان به ایران توسط عبدالمهدی فاش شد (fararu.com)
  8. مخالفان دولت ارمنستان به خیابان‌ها آمدند/آمادگی پاشینیان برای استعفا - خبرآنلاین (khabaronline.ir) به گزارش ریانووستی، مخالفان نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان بار دیگر اقدام به برگزاری تظاهرات گسترده علیه وی در خیابان‌های ایروان کرده و با مسدود کردن خیابان معروف مارشال باقرامیان که کاخ نخست‌وزیری و پارلمان ارمنستان در آن واقع شده است، خواستار کناره‌گیری یا برکناری پاشینیان از سمت خود شدند. ریانووستی گزارش داده است که تظاهرات کنندگان با شعار «ارمنستان بدون نیکولا» اعتراض خود به ادامه حضور نیکول پاشینیان در سمت نخست‌وزیری را ابراز داشته‌اند و در این میان نیروهای پلیس ایروان نیز با حضور در صحنه تلاش کردند که خیابان مارشال باقرامیان را بازگشایی کنند. نیکول پاشینیان به دلیل امضای توافق آتش‌بس در منطقه قره‌باغ با جمهوری آذربایجان که به موجب آن بخش‌هایی از قره‌باغ به جمهوری آذربایجان بازگردانده شده است، مورد خشم گروه‌هایی از مردم ارمنستان قرار گرفته و معترضان از وی می‌خواهند که هرچه زودتر از سمت خود کناره‌گیری کند. ساعتی پیش پاشینیان طی پیامی در حساب کاربری خود در فیس‌بوک اعلام کرد: «من آماده استعفا هستم اما فقط به خواست همه مردم. من همچنین آماده‌ام که در صورت اعتماد مردم به من، همچنان به کارم به عنوان نخست‌وزیر ارمنستان ادامه دهم.»
  9. فرانسه حداقل 70 ساله که توی ثبات اقتصادی هست ، با صحبت در مورد افزایش 10-20 درصدی قیمت سوخت به مدت یک سال دچار بحران بود تا کرونا بساط رو جمع کرد . شما از پیرمردهای 70 و 80 ساله انتظار دگرگونی شخصیتی اونم رو به بهبودی رو دارید !؟
  10. من بین موارد زیر تفاوت زیادی قائل هستم : - ایران / مردم ایران - حکومت فعلی ایران که به خودش می گه جمهوری اسلامی ایران و مردم ایران کمابیش تکلیفشون روشنه ، طبق تاریخ ؛ اگر از حکومتی ناراضی باشند ، ازش دفاع نمی کنند حتی به قیمت اشغال کشور .... آخرین نمونه شهریور 1320 هست . بین اوج کشور گشایی ساسانیان با سقوطشون کمتر از 30 سال طول کشید . بین ایران شاه سلطان حسن صفوی و ایران نادرشاه ، کمتر از 10 سال فاصله بود . بین مبعوث شدن پیامبر تا اشغال ایران و مصر و شمال افریقا توسط اعراب هم کمتر از 40 سال فاصله ی زمانی بود . حداقل 6 خط نوشتم برات ، ولی خب ، پاک می شد .
  11. درصد مشارکت در انتخابات کسری بودجه عظیم فانتوم و تامکت های ۵۰ ساله و ...
  12. بزار یک پیش بینی برات انجام بدهم . اگر خودشون نترسند ، می تونند راحت وارد بشوند ، راحت هم خارج بشوند و هیچ اتفاقی براشون نمی افته ... امن ترین نیروی نظامی در خلیج فارس براشون هم نیرو های نظامی ج.ا هستند و بس .
  13. به صورت مشروح و با بیانی تند ولی واقعیت گرا ، قضایا رو شرح دادم ولی مدیریت به خاطر اینکه علاقه داره من به گونی منتقل نشم ، از دیدرس خارجش کرد . به صورت خلاصه می گم ، باور کن اگه آمریکایی ها همین حالا تمام مراکز هسته ای و نظامی ما رو هم بزنند ، ج.ا اراده ای برای واکنش دادن نداره چون نه پشتیبانی مردمی لازم رو داره ، نه پشتیبانی مالی لازم ، و نه تجهیزات جنگی متعارف برای این کار ... نیروهای نظامی ما به اصطلاح One trick pony هستند . One-trick Pony | Definition of One-trick Pony by Merriam-Webster (merriam-webster.com)
  14. یک سوال می پرسم ، جوابش می شه پایان گمانه زنی ها : « آیا شما فکر می کنید که اگر زیر دریایی اسرائیلی روی آب با پرچم بر افراشته ی اسرائیل از تنگه ی هرمز وارد خلیج فارس بشه ، جمهوری اسلامی اقدامی آشکار علیه اون انجام می دهند ؟ » آری / خیر
  15. اگر گاو ، هوشی به اندازه ی انسان داشته باشه ، سرعت و قدرتش بیش از اونچه شما فکر می کنید باشه و مکان گاوبازی هم دالانی به عرض 1 متر باشه ، اونوقت چطور گاو بازی می کنید ؟
  16. عزیزان کمی Common Sense داشته باشید . عراقی ها و اعراب عراقی تاریخ خودشون رو با فتح ، کشتار و به بردگی و کنیزی گرفتن بین النهرین از « فارس ها و ایرانی ها » در صدر اسلام ، تعریف می کنند ، بعد شما انتظار دارید در بلند مدت ، اینها با « ایرانی ها » رفیق باشند ؟!!!!! اصلا « عرب عراقی » بودن و خود کشور « عراق » بر پایه ی دشمنی با ایرانی ها تعریف شده و اگه دشمنی نداشته باشند ، هویت ندارند . تمام رفتارها و اقدامات عراقی ها کاملا « طبیعی » و « قابل پیش بینی » بود . از همکاری جهت کشتن « مرد فارس که اومده در کار ما دخالت می کنه ( سردار سلیمانی ) » تا فشار به تجار ایرانی و باز کردن بازارهاشون روی عثمانی ها . کمی واقع بین باشیم . قرار نیست اگه شما به یک نفر علاقه دارید و بهش ابراز محبت می کنید ، اون هم بالاجبار شما رو دوست داشته باشه ، شاید اون شخص از شما متنفر باشه و فقط هر وقت به شما نیاز داره از شما استفاده کنه .... حماقت خودمون و خواب و خیال داشتن خودمون رو دلیل بر بد بودن دیگران نکنیم .
  17. اینجا بخش روابط عمومی که احتمالا با رابطه بالا اومده و کار رو به دست آورده ، جهت انجام کار روتین خودش ، میاد به افرادی که می شناسه یک سفارشی می ده و اون افراد هم جهت سود مالی و به خاطر رابطه ای که دارند کار رو انجام می دهند . مهم انجام کار و صادر شدن و پاس شدن فاکتور هست وگرنه در همین ایران در بخش های خصوصی می بینید که جهت یک تبلیغ ساده ی مثلا مایع دستشویی ، یک پلن تبلیغاتی می چینند و گاها تا چند ماه هم زمان برای اجراش می گذارند . ساختار غلط دولتی دوباره داره خودش رو نشون می دهد.
  18. کلیپ ها و مقالات علمی زیادی هست ، بیشتر تنبلی و مشغولیت خودم هست . حتی سایت های فناوری زیادی هم هستند که اخباری می گند که گاها بار نظامی و امنیتی داره . مثلا هفته ی گذشته آمریکا به صورت رسمی اعلان کرد که یک هواپیمای جاسوسی U2 پرواز رو با کمک هوش مصنوعی ( نه هدایت خودکار ) انجام داد . ساده ترین حالت هوش مصنوعی که اینجا به کار رفته می تونه دریافت ورودی و موقعیت رادارها و جنگنده ها و پدافند باشه و محاسبه ی بهترین و امن ترین ارتفاع ، مسیر و سرعت پرواز باشه . (4) U-2 Spy Planes Are Now Getting an AI Upgrade - YouTube (4) First-ever AI co-pilot for Air Force spy plane - YouTube البته آمریکایی ها این کار رو انجام دادن که A.I به همراه انسان به کار ببرند ، که به اصطلاح آمریکایی بهش Human Machine Interface می گند و احتمالا تا 20 الی 30 سال آینده ، این نوع به کارگیری وسایل جنگی ( تانک ، نفربر ،جنگنده و ... ) حالت قالب باشه ، در این حالت A.I بهترین گزینه ها رو بر اساس داده های ورودی تنظیم می کنه و حتی حرکت و رفتار دشمن رو با توجه به شبیه سازی هایی که از قبل داشته پیش بینی می کنه و در لحظه بهترین گزینه رو در اختیار انسان قرار می ده . کم کم اکثریت کارها رو هوش مصنوعی انجام می ده و انسان زمانی که یک شرایط خیلی خاص رخ داد ، دخالت می کنه . اینجا هم یک شبیه سازی داگ فایت بین دوتا اف 16 رو می بینید که یکی از اون ها توسط خلبان واقعی و دیگری توسط A.I کنترل می شد رو می بیند ، نتیجه شکست کامل خلبان انسانی بود . (4) Watch DARPA's AI vs. Human in Virtual F-16 Aerial Dogfight (FINALS) - YouTube احتمال داره در آینده ، اف 16 و جنگنده های نسل 4 آمریکا که توسط A.I کنترل می شوند برای سرکوب پدافند ، اهداف حساس و همچنین پوشش هوایی سایر جنگنده ها ، به کار گرفته بشوند .
  19. اقتصاد ایران پیش از تحریم ها بالای 1000 میلیارد دلار بود ، فرض می کنیم که طبق حرف شما ، این اقدامات فقط 10 درصد به اقتصاد ایران ضرر زده باشه ... می شه سالانه 100 میلیارد دلار که در 15 سال اخیر می شه 1500 میلیارد دلار ضرر انباشت شده .... من تا حالا کار تحقیقاتی انجام ندادم که بخواهم آمار بدهم برای همین هم بیان می کنم که صحبت من ، یک تحلیل کلی بود ، خلاصه ای از دانسته های خودم که به صورت یک پست کوتاه بیانش کردم .
  20. یکی از مصادیق نبرد رسانه ای که دشمنان علیه ایران به شدت انجام می دهند ، ترویج این ایده هست که « ایران همیشه در آستانه ی جنگ قرار داره و هر لحظه امکان حمله ی نظامی آمریکا وجود داره » مهمترین تاثیری که این شرایط در 20 سال اخیر روی ایران گذاشته اینهاست ( نظر شخصی بنده ) : عدم سرمایه گذاری خارجی نبود امنیت لازم برای فعالیت های اقتصادی تولیدی توسط کشور ترویج دلالی کردن و کارهای زود بازده برای بیشینیه کردن سود در کمترین زمان ممکن و « بستن بار » خروج سرمایه های کشور ( خرید گسترده ملک توسط ایرانیان در ترکیه و ... ) تورم بالا و کاهش مداوم ارزش پول ملی ( ترس همیشگی از کمبود کالا و جنگ ) عدم سرمایه گذاری در مناطق مرزی عدم سرمایه گذاری و پروژه های زیر ساختی توسط دولت به علت ترس از جنگ خروج نخبگان از کشور ( یکی از دلایلش جو امنیتی و ترس از جنگ ) کاهش ازدواج ( به خاطر مشکلات حاد اقتصادی و ترس از آینده ) کاهش زاد و ولد و ... ( کاهش ازدواج ، ترس از آینده ) متاسفانه مسئولین ارشد جمهوری اسلامی هم خواسته یا ناخواسته ، هر روز این ایده رو ترویج می دهند که « ما در شرایط حساس کنونی » هستیم و ملت ایران رو 20 ساله در « اضطراب جنگ قریب الوقوع » نگه داشتند که آثارش بدتر از « یک جنگ واقعی » هست . یکی از مهمترین ارکان توسعه ی اقتصادی ، « تامین امنیت سرمایه گذاری » هست که شرایط ترس از جنگ ، هیچ وقت امکان تامین این شرایط رو نمی دهد .
  21. اقتصاد دانان و سیاستمداران کشورهای مختلف با این تحقیقات می تونند سیاست های اقتصادی و فرهنگی رو تدوین کنند . مثلا اگر کشوری عقب افتاده هست و دارای مشکلات تولید و کمبود کالا و تورم بالا هست ، برای یک دوره ی 10 تا 15 ساله سیاست « بازار آزاد » رو پیش بگیرند تا تولید « بیشینه » بشه بعد از تثبیت تولید و مهارم تورم ، سیاست های دیگه ای برای متعادل کردن فاصله ی طبقاتی می گیرند . ( من اقتصاد دان نیستم و یک مثال رو به ساده ترین شیوه ی ممکن گفتم ، شاید کلا حرف من از اساس غلط باشه ) البته همه ی اینها پیشنیازش وجود سیستم قضایی متناسب و قانون های درست و عدم دادن « امتیازات و انحصارات » مختلف هست . علاوه بر این باید ثبات در سیاست گذاری و تامین امنیت هم مد نظر قرار گرفته بشه .
  22. ویدئوهایی که باید دید ، مقالاتی که باید خواند . در این ویدئو محققان سعی کردند که با استفاده از هوش مصنوعی ، یک سیستم مالیاتی طراحی کنند . نکته ی جالب اینجاست که از این سیستم مالیاتی رو به همراه سیستم مالیاتی فدرال آمریکا و سیستم مالیاتی بازار آزاد به صورت موازی و همزمان « شبیه سازی و اجرا » کردند . Can An AI Design Our Tax Policy? https://www.youtube.com/watch?v=Sr2ga3BBMTc احتمالا در آینده ، سیستم های اقتصادی کشورهای برتر توسط ترکیبی از هوش مصنوعی و اقتصاد دانان کنترل می شه و با جمع آوری هنگفت داده ها توسط شرکت های فناوری ، هر کشوری سعی می کنه که بهترین نتیجه رو بگیره . اینم لینک مقاله ی اصلی : و اینم نتیجه ی شبیه سازی های محدود بین سیستم های مختلف مالیاتی چارت بالا سمت چپ دو محور داره : Productivity ( تولید ) Equality ( برابر طبقاتی ) همانطور که می بینید ، در حالتی که از Free Market استفاده شده ، بیشترین تولید ولی کمترین برابری طبقاتی رو داریم ولی در مدل Ai Economist ، تعادل بهتری میون تولید و برابری طبقاتی ایجاد شده .
  23. ربطی نداره ولی ک کلیپ از ساخت کره ی فلزی در صنایع دفاعی ( طبق ادعاها ) https://www.linkedin.com/posts/mm-esm_aetaevaeuaexaebahy-aepahyaezaepaeu-ugcPost-6742157119665033216-5l2a گویا در صنایع موشکی کاربرد داره .
  24. ما که طرح یاسین رو از تایوانی ها خریدیم یا کش رفتیم ، بیایم پول خرج کنیم و این طرح و نقشه هاش رو از تایوان بخریم ، به صرفه تره چینگ کو؛ ‌جنگنده ای برای حفظ استقلال === وقتی در میلیتاری ، تاپیک مشابه وجود دارد ، نیازی به لینک دادن به خارج میلیتاری نیست .. ویرایش شد ... MR9
  25. نهایت چیزی که از صنایع نظامی ما می شه انتظار داشت اینه که مثلا ابعاد صاعقه رو 20 درصد بزرگتر کنند تا بشه دوتا موتور توربوفن سبک ( ترکیبی از جهش و اوج ) بهش اضافه کنند ، با حذف یا انتقال توپ ها به ریشه ی بال ها ، رادار جدید اضافه کنند ، اپتیک هایی جهت حملات هوایی و زمینی بهش اضافه کنند و با استفاده از نسل جدید سلاح های هوا به زمین ، حداقل یک جت جنگنده ی سبک برای مقابله با اشرار داشته باشیم و با استفاده از موشک های هوا به هوا ، بتونند گشت زنی انجام بدهند . ما تجربه ی ساخت جنگنده به صورت انبوه نداریم ، پس طرح های چالش بر انگیز عملا ما رو از هدف دور می کنند . کسی که هنوز توان بلند شدن روی پاش رو نداره و نمی تونه راه بره ، نباید در خواب و خیال شرکت در مسابقه ی دو باشه . فعلا « یاسین » نهایت توان طراحی ما هست که به نظر میاد از جت تایوانی از رده خارج ، الهام گرفته شده . البته همین رو هم تولید انبوه و تحویل ندادند ( منظورم حداقل 20 فروند هست ) 5362317.png (705×375) (sputniknews.com) دوستان ، بهترین راه برای ما ، همون راهی هست که پاکستان و جی اف 17 رفتند ، هر جتی هم بسازیم ، مطمئن باشید توی دو نسخه ی اول به پای اف 16 بلاک 50 و 60 نمی رسه چه برسه به اف 15 ، سوخو 30 و اف 35 . فقط اگر بسازیم ، پیشنهادات فروش و تولید مشترکی بهتری با قیمت مناسب تری می تونیم داشته باشیم