امتیاز دادن به این موضوع:

Recommended Posts

[quote]و این درحالی است که حتی موشکهای تخصصی ضد بالستیک مثل SM-۳ هم در برابر موشکهای کوتاهبرد مثل فاتح که نقطه اوج کمی دارند و چیزی بین موشک کروز و بالستیک هستند در رزمایشها ناکام مانده اند. [/quote]

اون آقای کارشناس که شفاف نیوز ازشون نقل قول کرده به نظر میاد یا اصلا برنامه های سپر دفاع موشکی و آزمایشات اون رو پیگیری نمیکنه یا اطلاعات رو درست منتقل نکرده.
اگر به سایت آژانس دفاع موشکیه آمریکا سر بزنید میتونید تمامیه آزمایشات رو با تمام جزئیات و زمان و مکان و کیفیت و نتایج همراه با عکس و فیلم و خیلی اطلاعات تکمیلیه دیگه به دست بیارید. آزمایشاتی در این سطح و یا کم اهمیت تر رو خیلی از کشورها حتی یک عکس هم ازشون منتشر نمیکنن چه برسه به منتشر کردن فیلم آزمایش و صحنه برخورد.

در این سایت آرشیو آزمایشات موشک های SM-3 از سال 2002 تا 8 ماه پیش وجود داره و در این مدت این موشکها تونستن 6 بار در سالهای 2009 و 2008 و 2007 و 2006 و 2005 و 2003 موشکهای بالستیک و QUASI BALLISTIC ( نیمه بالستیک) کوتاه برد رو در رنج های مختلف از 700 کیلومتر تا 140 کیلومتر با موفقیت منهدم کنند.
و اینها رو اضافه کنید به بیش از 20 مورد انهدام موفق برون جوی و درون جوی موشکهای برد بلند و متوسط در حداکثر برد عملیاتی 600 کیلومتر و ارتفاع درگیریه 160 کیلومتر.
حالا اگر قبول کردنش برای ما سخته دلیل نمیشه که حقایق رو نادیده بگیریم یا وارونه جلوه بدیم.
گزارش آزمایش سال 2005 رو عینا اینجا کپی میکنم تا دوستانی که حوصله خوندن همه صفحه سایت منبع رو ندارن متوجه مطلب بشن:

The SM-3 intercepted a short range ballistic missile target, launched minutes earlier from the Pacific Missile Range Facility, Barking Sands, Kauai, Hawaii. The intercept, the fifth in the last six attempts, occurred approximately 100 miles from Kauai.

http://www.mda.mil/news/gallery_aegis.html

در مورد موشک ASTER-30 هم یه نکته یادم رفت بگم اونم سرعت فوق العاده سیستم کنترل آتش و لانچرآستر هست که همونطور که گفته شد از لانچرهای عمودیه 48 تایی استفاده میکنه و میتونه تعداد 8 موشک رو در عرض 10 ثانیه پرتاب کنه و این در همه آزمایشات تست شده و حتی در آزمایشات شبیه سازی تونسته تا 16 عدد موشک رو در 10 ثانیه پرتاب کنه.

http://www.eurosam.com/ground.html
http://www.finmeccanica.it/Corporate/EN/Corporate/Settori/Sistemi_di_Difesa/Prodotti/Aster_MBDA/index.sdo

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][color=darkblue]یک روزنامه چاپ ترکیه به نقل از منابع رسمی از آغاز به کار رادار موشکی ناتو که بخشی از سپر موشکی مشترک سازمان پیمان آتلانتیک شمالی است در خاک این کشور خبر داد.[/color]
به گزارش مشرق به نقل از مهر، روزنامه حریت این خبر را از منابع محرمانه نقل کرده و می نویسد : به رغم مخالفت ها و انتقادهای ایران، رادار موشکی مشترک ناتو در استان آناتولی همزمان با آغاز سال جدید میلادی آغاز به کار کرده اما با این وجود آنکارا تمایلی به مخابره این خبر نداشت.
به نوشته این روزنامه، تعدادی ازنظامیان آمریکایی هم اکنون درحال محافظت ازاین رادارها هستند اما درنهایت فرماندهی آن بر عهده فرماندهان ترک خواهد بود.
[/align]
[align=center][img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/744607_orig.jpg[/img]
[url=http://gallery.military.ir/albums/userpics/744607_orig.jpg]لينك عكس[/url]
تصویری از رادار موشکی ناتو در ترکیه[/align]
[align=justify]
استقرار سامانه موشکی ناتو با مخالفت مردم ترکیه نیز روبرو شده تا جایی که آنها با برگزاری تجمعات اعتراض آمیز بر مخالفت خود با چنین اقدامی تاکید کرده اند و حتی پرچم ناتو را نیز به نشانه انزجار به آتش کشیده اند.
رادار موشکی ناتو که بخشی از سپر موشکی این سازمان است در ترکیه مستقر شده این رادار در شهر مالاتیا در شرق آناتولی نصب شده است.

[color=olive]۲۵ دي ۱۳۹۰[/color]
منبع: مشرق‌نيوز
http://www.mashreghnews.ir/fa/news/92155/%D8%A2%D8%BA%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D8%AA%D9%88-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%87%D8%B9%DA%A9%D8%B3[/align]
******************

[b] دوستان به نظرتان اين عكسي كه مشرق به نقل از مهر گذاشته، واقعي است يا تزييني ؟![/b]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
رادارهای AN/TPY-2 همون طور که میدونید جزو رادارهای باند X هستن و این رادار به خصوص معمولا در عکس ها بدون پوشش گنبدی و به صورت مستقل و فضای باز دیده میشه.ولی رادارهای SBX هم که از این دسته هستند زیر گنبد قرار دارن:

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/ABM_SBX_Radar_Installation_lg.jpg[/img]

و این نمونه تو ترکیه هم اگر از نوع قابل گردش و متحرک باشه زیر پوشش گنبدی خواهد بود.
یه عکس دیگه که یه سایت ترک گذاشته و نحوه کار و پوشش این رادار رو نشون میده ولی دوستانی که ترکی بلدن زحمت بکشن ترجمش کنن:

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/007.png[/img]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان به نظرتون از چه راههای میشه در جنگ این رادارها رو زد من خودم میگن راحتترین راه بمب گذاری مثل عملیات کرکوک البته من فیلم زیاد میبینم :evil:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
يه موشك مشتي وسط اين سايت !! فاتح 110 با دقت بالا و پرتاب از مرز اذربايجان خودمون تنها دواي اين درده ! :evil:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]يه موشك مشتي وسط اين سايت !! فاتح 110 با دقت بالا و پرتاب از مرز اذربايجان خودمون تنها دواي اين درده ! :mrgreen:[/quote]

به نظر من موشک کروز برای این کار خیلی بهتره. نمیدونم چرا این همه سرمایه گذاری روی موشک های بالستیک میشه ولی روی موشک های کروز زمینی نه؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote]اتفاقا ايران صراحات اعلام كرد كه با موشك اين رادار رو نميزنه و تركيه نگران نباشه !!!!!

جالبه اونها اين رادار رو براي شناسايي موشكهاي ما احداث كردند ما هم هيچ كاري نمي تونيم بكنيم ![/quote]
اقای صالحی این حرف را زد:ما به سپر موشکی ناتو در ترکیه حمله نمی کنیم،بله ایشان درست گفتند چون دلیلی نداره در شرایط صلح به رادار ناتو حمله ی موشکی کنیم و اغازگر جنگ باشیم اما در شرایط جنگ همه چیز فرق خواهد کرد چون که بحث امنیت ملی وسط میاد و ما با موشک باران کردن این سامانه ان را نابود خواهیم کرد،البته نه فقط رادار مستقر در ترکیه را بلکه هر راداری را که در منطقه به امریکایی ها و ناتو اطلاعات دهد.
راستی جناب مبارز من با اطمینان به شما می گویم در مورد حمله ی ایران به رادار مستقر در ترکیه فقط به سخنان سردار حاجی زاده توجه کنید چون ایشان از فرمانده ی معظم کل قوا دستور می گیرد نه وزارت امور خارجه.
جناب Aspahbod فکر کنم اگر موشک کروز پیشرفته و رادار گریز داشتیم حتمآ در کنار موشک های بالستیک برای نابودی این رادار مورد استفاده قرار می گرفت،اما متاسفانه.....

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify][color=darkred][b]38 میلیون دلار برای بهینه سازی سیستم دفاع موشکی آمریکا[/b][/color]

[color=darkblue]شرکت ریتون (Raytheon) قراردادی 38.1 میلیون دلاری را برای ارائه خدمات و پشتیبانی مهندسی سیستم های دفاعی موشکی آمریکا منعقد کرد. پروژه C2BMC شامل یکپارچه سازی حساس و مهم برنامه فرماندهی و کنترل برای فعال سازی سیستم دفاع موشکی بالستیک می باشد.[/color]
این برنامه توانایی جنگنده ها را با توانایی های قابل اعتماد و موثر و انعطاف پذیر در هر زمان برای برنامه ریزی، تصویر سازی و مدیریت دفاعی گسترش می دهد و به افزایش توانایی نیروها در مقابله با تهدیدات موشک های بالستیک کمک می کند.
برنامه C2BMC یک سیستم عملیاتی مجازی برای کنترل سیستم دفاع موشکی بوده که توسط وزارت دفاع آمریکا در هر نقطه ای از کره زمین قابلیت کنترل سیستم های پدافندی موشکی را دارد. مبنای این سیستم، ردیابی و ارزیابی تهدیدات موشکی به کمک سنسورهای پیشرفته و دقیق می باشد که میان سایر پدافندها ارتباط برقرار کرده و اطلاعات بدست آمده را با آنها به اشتراک می گذارد. در واقع این سیستم کنترل پدافندی موشک های دفاعی برای مقابله با تهدیدات موشکی در محل هایی است که توسط پدافندها پوشش داده می شوند. این سیستم داری برنامه ها و توانایی های مختلفی برای انجام عملیات شامل برنامه دفاع موشکی بالستیک، فرماندهی و کنترل سیستم های پدافندی، مدیریت و تعامل میان سیستم های پدافندی موشکی در سراسر جهان، شبکه موشک های بالستیک دفاعی، آزمایش ، آموزش و عملیات های همزمان می باشد.
طی این قرارداد شرکت ریتون ارائه خدمات و پشتیبانی مهندسی فرماندهی، کنترل، مدیریت نبرد و ارتباطات سیستم های دفاعی موشکی را تحت برنامه C2BMC با آژانس دفاع موشکی آمریکا به عهده گرفته است.
پیمانکاران این قرارداد شامل لاکهید مارتین و بخش سیستم های اطلاعاتی و تجسسی ریتون خدمات و پشتیبانی فنی و مهندسی در حوزه ارتباطات، معماری و ساختار سیستم ها، مدلسازی و شبیه سازی، یکپارچه سازی و آزمایشات، آنالیز سیستم ها و شبکه بندی سنسورها را ارائه خواهند داد.

[color=olive]۱۷ بهمن ۱۳۹۰[/color]
منبع: هيتنا
http://www.hitna.ir/6864-fa.html[/align]
********************

همانطور كه جناب king-kaveh در تاپيك زير اشاره كرده اند، C2BMC در اصل، يك سيستم فرماندهی،کنترل و مدیریت نبرد و ارتباطات، و ساخت شرکت لاکهید مارتین هست.
http://www.military.ir/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=7564&postdays=0&postorder=asc&start=1335

نمي دانم ریتون هم از اول بوده؟ يا اين يك قرارداد جديد است؟

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[align=justify]
[color=darkblue]دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) با تمجید از نقش ترکیه در پیشبرد برنامه های ناتو، اعلام کرد کشورهای عضو ناتو درصدد دخالت نظامی در سوریه نیستند.[/color]
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری الشرق الاوسط، فوگ راسموسن دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) اعلام کرد ناتو قصد ندارد در سوریه دست به دخالت نظامی بزند.

راسموسن همچنین گفت: استقرار سپرموشکی در خاک ترکیه به درخواست آنکارا صورت گرفته است، ترکیه نقش مهمی در طول جنگ سرد ضد شوروی ایفا کرد و همچنان این نقش مهم را ایفا می کند، به طوری که مشارکت جدی در کوزوو و افغانستان داشته و اخیرا هم این نقش را در لیبی ایفا کرد.
راسموسن افزود : این یک الگوی روشن از همبستگی میان کشورهای عضو ناتو است، ما تصمیم گرفتیم فرماندهی نیروهای زمینی ناتو را در پایگاه ازمیر در غرب ترکیه تشکیل دهیم.
وی گفت : معنای این اقدام این است که ترکیه پایگاه مهمی برای ناتو پس از تشکیل این نیروی زمینی خواهد بود و در عین حال، این مسئله برای ترکیه هم مهم خواهد بود.

[color=olive]۱۳۹۰/۱۱/۲۲[/color]
منبع: خبرگزاري مهر
http://www.mehrnews.com/fa/newsdetail.aspx?NewsID=1531431[/align]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote]يه موشك مشتي وسط اين سايت !! فاتح 110 با دقت بالا و پرتاب از مرز اذربايجان خودمون تنها دواي اين درده ! :coffee:[/quote]

به نظر من موشک کروز برای این کار خیلی بهتره. نمیدونم چرا این همه سرمایه گذاری روی موشک های بالستیک میشه ولی روی موشک های کروز زمینی نه؟[/quote]

سلام

البته فکر نکنم موشک کروز زیاد به درد بخوره !!! ( برای زدن این رادار )


به چند دلیل ،

1- به علت محل قرار گیری ، باید از هدایت های همچون جی پی اس استفاده کرد تا موشک تو این کوهستان درندشت نابود نشه
2- پدافند قدرتمندی که برای این رادار می زارند
3- اگه موتور به اون خوبی می تونستیم بسازیم ، می رفتیم اول یه فکری برای ساخت موتور جنگنده می کردیم .... :oops:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
[quote][quote][quote]يه موشك مشتي وسط اين سايت !! فاتح 110 با دقت بالا و پرتاب از مرز اذربايجان خودمون تنها دواي اين درده ! :whew:[/quote]

به نظر من موشک کروز برای این کار خیلی بهتره. نمیدونم چرا این همه سرمایه گذاری روی موشک های بالستیک میشه ولی روی موشک های کروز زمینی نه؟[/quote]

سلام
3- اگه موتور به اون خوبی می تونستیم بسازیم ، می رفتیم اول یه فکری برای ساخت موتور جنگنده می کردیم .... :oops:[/quote]
فک نمیکنم نیاز به موتور خیلی خاصی داشته باشه. آخه همین کرار خودمون راحت 500 کیلومتر میره و بر میگرده. این یعنی اگه موشک کروز بشه، حدود 1000 کیلومتر برد داره :coffee:
البته مدل کروز کرار باید موجود باشه (عکسهایی بود که دماغه کرار، نوک تیز و به رنگ سفید درآمده بود). این نشون میده ما روی موشک کروز زمینی داریم کار میکنیم ولی خب بخاطر محدودیت شاید نشه از برد های بالا استفاده کرد.

یه سوال از اساتید محترم
آیا از رادارهای OTH میشه برای دادن مشخصات تقریبی به یک پهپاد یا موشک کروز استفاده کرد؟ مثلا موشک را تا یه منطقه ای به قطر 10 کیلومتر رو هدایت کرد و باقی کار هدف یابی رو بواسطه دقت پایین این رادارها بر عهده سیستم های لیزری و اپتیک و ترکام خود موشک سپرد؟ یا اینکه کلا این رادارها فقط پیش اخطار هستند و کار دیگه ای نمی کنن!
[url=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/0c/Rothr_range.jpg/300px-Rothr_range.jpg]OTH[/url]

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
ریتون اصلا اولین و مهمترین شرکت در برنامه سپر دفاع موشکی از ابتدا تا کنون بوده و از اول هم تو همه ارکان و سامانه ها شرکت داشته از جمله ساخت بوستر ها و سیستم های مدیریت و EKV ها و کامپیوتر های ایجس و ... بسیاری دیگه.
کلا یه چیزی رو فراموش نکنید تو برنامه های به این عظمت که با ارقام نجومی تو سرمایه سر و کار داره ارتش آمریکا و به خصوص در این مورد نیروی هوایی با پیمانکاران زیادی کار میکنه.شما فقط این مثال رو ببینید که تو انتخاب خود موشک پرتابگر GBI اول لاکهید برنده شد و بعد از اون بویینگ به تنهایی و بعد از اینکه دو تاییشون نتونستن به اهداف مورد نظر به طور کامل برسن نیروی هوایی شرکت بسیار کوچکتر و کم اهمیت تره اربیتال ساینسز رو انتخاب کرد.
در مورد این خبر هم بهتون بگم شاید سهم شرکت های مختلف در توسعه بخشی خاص یا دانشی خاص هرگز مشخص نشه و افکار عمومی از میزان تاثیر شرکت های مختلف در یک پروژه خاص هیچ وقت باخبر نشن.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
تمام ارتش های منطقه ی خاورمیانه که به سیستم تاد مجهز شدن از قبل به سیستم پاتریوت 3 مجهز شدن !
ارتش رژیم صهیونیستی - ارتش ترکیه - ارتش امارات متحده عربی .
تصویر زیر نحوه ی پوششی رو که این دو سامانه ی نسل پنجمی برای هم ایجاد میکنن نشون میده .

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/thaad%7E0.jpg[/img]

حالا دوستان عنایت داشته باشن که سه ارتش نامبرده به شبکه ی پدافندی یکپارچه هم مجهز هستن . شبکه ای که با خطوط رادیویی - فیبر نوری و ... به صورت ایمن تمام اجزاء و سامانه های دفاعی ارتش شامل اواکس ها - پهپادها - بالن ها - ماهواره ها - جنگنده ها و سیستم های پدافندی رو به هم اتصال میده.
عبور از یه همچین شبکه ی دفاعی مستحکم و چند لایه ی [color=red]هوشمند در برابر همه ی تهدیدات [/color]برای هدف قرار دادن راداری که خودش به صورت موبایل طراحی شده و قدرت تشخیص یه توپ بیسبال تا فاطله ی 4600 کیلو متری رو داره بسیار مشکل تر از این حرفهاست که بشه با یکی دو تا موشک کروز کارش رو ساخت !

[img]http://gallery.military.ir/albums/userpics/3-trailers.jpg[/img]

موشک های بالستیک هم که اصلا" نقطه زن نیستن حتی اگر سرجنگی خوشه ای روشون لود بشه!

یه مقدار داستان سخت تر از این حرفهاست که بشه با تسلیحات موجود (معرفی شده ) یه نسخه برای جمع و جور کردن اینجور سامانه ها پیچید.

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
دوستان میگم اخرش این بحث تولید رادارهای کیهانی چندهزارکیلومتری چی شد :oops: :coffee: :whew: باز ملت رفتن سرکار :nerd:

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر
:oops: :coffee: :whew:
دو سه سال پیش فکرش را هم نمی کردم ترکیه این طوری با ما تا کنه!!

به اشتراک گذاشتن این پست


لینک به پست
اشتراک در سایت های دیگر

ایجاد یک حساب کاربری و یا به سیستم وارد شوید برای ارسال نظر

کاربر محترم برای ارسال نظر نیاز به یک حساب کاربری دارید.

ایجاد یک حساب کاربری

ثبت نام برای یک حساب کاربری جدید در انجمن ها بسیار ساده است!

ثبت نام کاربر جدید

ورود به حساب کاربری

در حال حاضر می خواهید به حساب کاربری خود وارد شوید؟ برای ورود کلیک کنید

ورود به سیستم

  • مطالب مشابه

    • توسط FLANKER
      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385294.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385295.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385335.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385333.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385300.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385309.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385302.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385304.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385306.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385307.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385334.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385336.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385337.jpg

      http://www.farsnews.net/plarg.php?nn=M385338.jpg
    • توسط GHIAM
      با استفاده از طول استند موشک فاتح، تونستم ابعاد موشک فتح را به دست بیاورم. موشک فتح دارای طول 6.5 متر و قطر 40 سانتیمتر است. این موشک نسبت به فاتح110 حدودا 2.30متر کوتاهتر و 20 سانتیمتر قطر کمتری دارد.  
      هیچ گونه اطلاعاتی از جنس موتور و جنس بدنه موشک وجود ندارد. اما احتمالا فتح موشکی با وزن 800-900 کیلوگرم، برد  200 - 300 کیلومتر و سرجنگی 150-200 کیلوگرمی باشد. به نظر میر‌سد سپاه قرار است این موشک را جایگزین نسخه های اولیه فاتح 110 کند. هرچند سرجنگی سبکتری نسبت به فاتح دارد برای زدن اهداف نرم از جمله زیرساخت‌های نفتی، مراکز صنعتی، اهداف غیرمقاوم نظامی و ... بسیار موثر است. 
      با توجه به ابعاد و وزن موشک فتح، می‌توان 4 تیره از این موشک را مانند فجر 5 از روی حامل IVECO پرتاب کرد.  
       

       
       

       

       
       
       
    • توسط mehdipersian
      شناور شهید باقری به بالگرد، موشک و پهپاد مجهز خواهد شد 
      فرمانده نیروی دریایی سپاه:

      شناور شهید باقری که در آینده ساخت آن به اتمام می‌رسد، علاوه بر داشتن یک ناوگروه در داخل خود، باند پرواز هم دارد که پهپاد می‌تواند از روی آن حرکت کرده و به پرواز درآید و در بازگشت هم می‌تواند بر روی آن بنشیند.
      شناور شهید باقری با ۲۴۰ متر طول و ۲۱ متر ارتفاع، مجهز به بالگرد، موشک و پهپاد است.
      این شناور به گونه‌ای در حال ساخت است که از روی عرشه آن حدود ۶۰ پهپاد می‌تواند پرواز کند و بنشیند.
      وستانیوز
       
    • توسط amirarsalankhan
      بمب افكن تهاجمي نسل بعد، LRS-B
       
                                 
       
       
      بمب افكن نسل بعد ( NGB، قبلا به نام بمب افكن 2018 شناخته مي شد ) يك برنامه به منظور توسعه يك بمب افكن جديد براي نيروي هوايي ايالات متحده بود. NGB قرار بود تا در حدود سال 2018 و به عنوان يك بمب افكن پنهانكار، مادون صوت، برد متوسط و با قابليت متوسط حمل سلاح وارد خدمت شود و به تدريج جايگزين بمب افكن هاي پير و پا به سن گذاشته (  B-52 Stratofortress  و B-1 Lancer ) گردد. ولي برنامه توسعه NGB با ظهور طرح بمب افكن دور برد تهاجمي سنگين ايالات متحده به فراموشي سپرده شد.
       
         
       
      اين اتفاق زماني افتاد كه در ژوئن 2010 سپهبد Breedlove  در مصاحبه اي بيان كرد كه اصطلاح بمب افكن نسل بعد مرده و از اين به بعد نيروي هوايي بر روي طراحي بمب افكن هاي دور برد تهاجمي كار خواهد كرد كه در آن از سيستم هاي به كار رفته در جنگده هاي F-22 و F-35 استفاده خواهد شد تا بمب افكني مقرون به صرفه و با قابليت هاي استثنايي هر دو جنگنده فوق جهت انجام ماموريت ها طراحي و توليد گردد.
       
             
       
       
      بمب افكن دور برد تهاجمي (Long Range Strike Bomber)
      برنامه توسعه بمب افكن دور برد تهاجمي ( LRS-B ) به معناي واقعي كلمه پنهانكار است! و اطلاعات خيلي كمي از آن منتشر شده است ولي اهميت آن را به خوبي مي توان در رفتار پنتاگون و شركاي صنعتي بزرگ آن احساس كرد.بسياري از كارشناسان معتقدند كه برنامه توسعه اين بمب افكن ساختار نيروي هوايي ايلات متحده را در 20 سال آينده شكل خواهد داد و هر شركتي كه برنده مناقصه توليد اين بمب افكن شود پول پارو خواهد كرد و بازنده نيز مي تواند مطمئن باشد كه جايگاهي در آينده هوانوردي نظامي ايلات متحده نخواهد داشت مگر ان كه معجزه اي كند!
      هر چند امروزه لاكهيد ماريتن به لطف پروژه F-35 آينده خود را در صنعت هوانوردي نظامي ايالات متحده تضمين كرده است و بويينگ نيز به مدد توليدات هوانوردي غير نظامي خود مي تواند از اين بحران عبور كند و تنها نورث روپ است كه چاره اي ندارد و  بايد اين مناقصه را برنده شود تا بتواند با خيال راحت به آينده خود فكر كند
      شناخته ها و ناشناخته ها
      پيش بيني شده 80 تا 100 فروند از اين بمب افكن جديد جايگزين ناوگان فعلي بمب افكن هاي ايالات متحده شود.  
      پنهانكار بودن ،قابليت حمل سلاح هاي هسته ايو داراي بودن هر دو حالت پروازي سرنشين دار و بي سرنشين از الزامات طراحي LRS-B است.قيمت تعيين شده براي هر فروند بمب افكن جديد 550 ميليون دلار در سال 2010 پيش بيني شده و قرار است به جهت كم كردن هزينه ها از فناوري موجود در طراحي ان استفاده شود ولي ساختار طراحي آن بايد به شكلي باشد كه بتواند از تكنولوژي هاي آينده نيز استفاده كند.دو رقيب اصلي در طراحي اين بمب افكن يكي كمپاني  Northrop Grumman, با سابقه طراحي بمب افكن پنهانكار و گرانقيمت B-2 است و ديگري مشاركت كمپاني هاي بويينگ و لاكهيد مارتين با سابقه طراحي جنگنده هاي F-22 و F-35 .همچنين پيش بيني مي شود در اواسط دهه 2020 اولين پروازهاي اين بمب افكن انجام شود.طبق حدس هايي كه كارشناسان مي زنند نيروي هوايي آمريكا به دنبال يك بمب افكن در اندازه اي حدودا نصف B-2 است كه از دو موتور F-135 همانند F-35 سود ببرد.
       
                                              
                                         
                                          پيشران F-135 Pratt  & Whitney
       
      الان همه شما ميگوييد اين كه خيلي كوچيكه، خب مسلما بايد بزرگتر بشه ولي با صحبتي كه رابرت گيتس وزير سابق دفاع انجام داد و به اعضاي كنگره گفت كه قيمت هر فروند 550 ميليون دلار ميشود راه را بر روي بزرگتر شدن اين بمب افكن فعلا بست. و اين نگراني را در بين كارشناسان به وجود آورد كه هر شركتي كه بتواند با حداقل آيتم هاي اساسي يك بمب افكن توليد كند برنده اين مناقصه خواهد بود بدون توجه به نيازهاي اساسي نبردهاي آينده.بنابراين يكسري الزامات از سوي كارشناسان هوانوردي نظامي جهت توسعه LRS-B  پيشنهاد شده است :
      پنهانكاري
      امروزه ميدانيم كه 80 درصد قابليت پنهانكاري به شكل و طراحي هواپيما بستگي دارد و فقط 20 درصد به مواد و تكنولوزي پيشرفته به كار رفته در آن وابسته است. كه همين 20 درصد هم بيشترين هزينه را به خود اختصاص مي دهد. پس يايد تعادل خوبي را بين اين دو بخش برقرار كرد تا هزينه هاي طراحي و توسعه سرسام اور نباشد.
      تعمير و نگهداري
      استفاده از مواد جاذب امواج رادار ساخته شده مي تواند نگهداري اين بمب افكن را بسيار راحت تر كند تا استفاده از موادي كه در لبه تكنولوژي روز قرار دارند و بسيار گران قيمت خواهند بود و نگهداريشان نيز بسيار مشكل است.ولي پلت فرم طراحي نيز بايد به شكلي باشد كه اين پرنده بتواند در 50 سال آينده آسمان ها را همچنان تسخير كند و پذيراي مواد جديد و تكنولوژي هاي نوين نيز باشد.
      قابليت حمل بمب هاي هسته اي
      تصميم گيري در اين مورد بايد همين الان صورت بگيرد، هر چند نيروي هوايي علاقه دارد تا چند سال بعد از توليد بمب افكن ها مجوز حمل سلاح هاي هسته اي را براي آنها صادر كند ولي با توجه به پيشرفت هاي سريع در صنعت هوانوردي نظامي از الان اين پرنده بايد طوري طراحي شود كه حداقل نيمي از آنها از ابتدا قابليت حمل بمب هاي هسته اي و هيدروژني را داشته باشند. و توانايي بازدارندگي ايالات متحده را همچنان حفط كنند.
      كنار گذاشتن طرز فكر شواليه تنها!
      بسياري از مردم فكر مي كنند كه پنهانكاري يعني يك جنگنده پنهانكار به تنهايي و با شجاعت به مانند يك شواليه به مواضع دشمن حمله مي كند و تمامي آنها را نابود ميسازد!! از الان بايد اين تفكر را دور ريخت و يك برنامه جامع جهت حملات پر تعداد بمب افكن هاي نسل بعد در نظر گرفت و تمام سناريوهاي موجود و تهديدات لازم را در آنها پيش بيني كرد تا قدرت واقعي بمب افكن ها و تاثير آنها بر روي مواضع دشمن مشخص شود.
      ساخت يك بمب افكن، نه فقط يك پلت فرم صرف
      در سال هاي بعد LRS-B تنها بمب افكن سنگين ايالات متحده خواهد بود. پس بايد به شكلي طراحي شود كه قابليت باز طراحي بسياري از قسمت هاي آن وجود داشته باشد و بتواند از تكنولوژي هاي آينده نيز به خوبي بهره مند شود. همچنين LRS-B بايد بتواند ماموريت هاي دريايي را نيز به خوبي ماموريت هاي زميني انجام دهد.
      نگه داشتن خلبان در كابين
      با وجود داشتن فناوري پروازهاي بي سرنشين اما ما نبايد در دام اين صحبت ها بيافتيم كه LRS-B بايد تنها قابليت بي سرنشين داشته باشد!، نداشتن خلبان در ميدان نبرد يعني نداشتن حس مسئوليت پذيري و ابتكارات لحظه اي نمي توان از جذابيت هاي فراوان پرنده هاي بي سرنشين گذشت ولي يك بمب افكن سنگين بي سرنشي نياز به حمايت زميني بسيار بيشتري از بي سرنشين هاي فعلي دارد كه اين خود هزينه ها را بسيار بالاتر مي برد.مورد بعدي قابليت ضعيف بي سرنشين ها در سوخت گيري هاي هوايي است كه در حين ماموريت هاي يك بمب افكن دوربرد الزامي است و يك خلبان در هر شرايط آب و هوايي يا زماني به راحتي آن را انجام مي دهد.و در آخر فكر كنيد كه يك بي سرنشين بخواهد بمب هسته اي نيز با خود حمل كند، خيلي فكر خوبي نيست و حتي كابوس آور نيز هست. هر چند خيلي ها فكر ميكنند بهتر بمب هاي هسته اي را به دست بي سرنشين ها سپرد!
      فراموش نكردن چيزهاي كوچك
      بايد فضاي كافي براي خلبان در پروازهاي طولاني در نظر گرفت تا اعصابش راحت باشد و تحت فشارهاي جسمي قرار نگيرد. اين مورد حتما بايد لحاظ شود و سعي شود از تجربه B-2 در اين مورد درس گرفته شود.
      در ژانويه 2011 نيروي هوايي فهرستي كوتاه از اهداف مورد نظر خود را براي بمب افكن تهاجمي منتشر كرد
      اهداف طراحي در نظر گفته شده براي يروژه LRS-B در ژانويه 2011
      كل هزينه پروژه نبايد از 40 تا 50 ميليارد دلار بيشتر باشد سرعت مادون صوت حداكثر بردي پروازي بيشتر از 9250 كيلومتر مداومت پروازي 50 تا 100 ساعت براي پروارهاي بي سرنشين قابليت بقا در حملات روزانه به مواضع دشمن با وجو د قدرتمند ترين دفاع هوايي موجود  
      در پايان تصاويري از طرح هاي مفهومي اراده شده توسط سه كمپاني معظم شركت كننده در اين مناقصه
       
                       
                                                           
       طرح پيشنهادي كمپاني نورث روپ گرومن
       
       
       
       
                      
                                                                              
       طرح پيشنهادي كمپاني لاكهيد
       
       
       
       
       
                         
                                           
        طرح پيشنهادي كمپاني بويينگ
       
       
      حال بايد منتظر ماند و ديد كه در چند ماه آينده مقامات نيروي هوايي كدام يك از طرح هاي پيشنهادي را براي آينده توان هوايي ايالات متحده انتخاب خواهند كرد.
      نظر شما چيست؟
      كم و كاستي بود  دوستان به بزرگواري خودتون ببخشيد، تقديم به ارواح طيبه شهداي مرزباني ناجا در حادثه اخير نگور
      با تشكر فراوان از دوست و استاد گرامي جناب 7mmt به جهت پيشنهاد اين موضوع و كمك هاي بسيارشان
      تهيه شده توسط امير ارسلان رهسپار ، فقط براي ميليتاري
       
       
      منابع :
      http://en.wikipedia.org/wiki/Next-Generation_Bomber
       
      http://www.defensenews.com/story/defense/air-space/strike/2015/01/18/air-force-bomber-industry/21805275/
       
      http://defensetech.org/2014/09/15/air-force-plans-major-step-in-long-range-strike-bomber-program/
       
      http://breakingdefense.com/2014/09/b-2-pilots-lessons-for-lrsb-americas-new-bomber/
    • توسط mehdipersian
      مرداد گذشته، یک ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه برای ایران از پایگاه فضایی بایکونور پرتاب شد و انتظار می‌رود سه ماهواره دیگر نیز در سال‌های آینده به فضا پرتاب شوند. همچنین شواهد قانع‌کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد یک شرکت روسی در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی برای ایران است که در سال 2024 در مدار زمین ثابت قرار می‌گیرد.
       
      ماهواره ی خیام:

       
       
      مرداد 1394، ایران با دو شرکت روسی در مورد پرتاب ماهواره سنجش از دور ساخت روسیه که توسط ایران اداره می شود، به توافق اولیه دست یافت. ماهواره ایرانی در 18 مرداد 1401 به وسیله ی شرکت روس کاسموس به فضا پرتاب شد. 
       
      مشخصات فنی ماهواره:

      مشخصات فنی ماهواره توسط روسیه و ایران اعلام نشده است ولی می توان از یک حق اختراع منتشر شده توسط شرکت NPK Barl در مرداد 1401 اطلاعات جدیدی بدست آورد. این طرح یک ماهواره سنجش از دور با وضوح بالا را توصیف می کند که دقیقاً شبیه خیام است. دارای یک گذرگاه شش ضلعی و چهار پنل خورشیدی است که با زاویه 45 درجه نسبت به محور طولی ماهواره به سمت پایین امتداد دارند. 
       
      محموله یک تلسکوپ کورش(Korsch) با پنج عنصر نوری است. تلسکوپ کورش یک تلسکوپ آناستیگمات سه آینه ای فشرده است که میدان دید وسیعی را ارائه می دهد. این تلسکوپ تصویربرداری را در یک کانال پانکروماتیک و چهار کانال چند طیفی (نزدیک مادون قرمز، قرمز، سبز و آبی) ارائه می دهد. سه پیکربندی ممکن برای تلسکوپ ارائه شده است که همگی با نسبت کانونی f/11.53 (نسبت کانونی تقسیم فاصله کانونی بر دیافراگم است)میباشند. مقادیر سه پیکربندی عبارتند از:
       
      دهانه / فاصله کانونی
      0.535 متر6.17 متر
      0.75 متر8.65 متر
      1.1 متر12.68 متر
       
      در اولین پیکربندی که در شکل زیر نشان داده شده است، وزن تلسکوپ 125 کیلوگرم و طول آن 1.8 متر است.
       

       
      دو پیکربندی دیگر منجر به گذرگاه طولانی‌تر می‌شود، اما نیازی به تغییر در جعبه‌های الکترونیکی محموله و آرایه‌های پیکسل CCD ایجاد نمیکند. این تلسکوپ از یک آرایه کانونی کروی و نه مسطح برای کمک به جلوگیری از لکه دار شدن تصاویر استفاده می کند. یک آرایه اسکن الکترونیکی داده‌ها را در باند X با سرعت‌های 480 مگابیت تا 1.5 گیگابیت بر ثانیه به زمین ارسال می‌کند (نرخ بالاتری نسبت به گزارش NPK Barl در فوریه 2021 ).
       
      سازنده محموله نوری مشخص نیست، اما برخلاف تخصص این شرکت در سیستم های زمینی می تواند خود NPK Barl باشد. طی نمایشگاهی در سال 2019، این شرکت تلسکوپ سنجش از دور را به نمایش گذاشت که انتظار می‌رفت ظرف دو سال آینده به فضا پرواز کند. گزارش شده است که وزن آن تنها 46 کیلوگرم است و همچنین کوچکتر از نمونه ثبت اختراع به نظر می رسد، اما تنها ماهواره میزبان ممکنی که در حال حاضر برای آن قابل شناسایی است، خیام است. احتمالاً تنها یک بخش از تلسکوپ به نمایش گذاشته شده است. 

       
      در یکی از نقشه‌های همراه با حق ثبت اختراع(پتنت) ، ماهواره در بالای طبقه فرگات در داخل محفظه محموله موشک سایوز-2-1a قرار دارد (که نشان می‌دهد پرتاب اولیه به وسیله ی این ماهواره بر به جای سایوز-2-1b سنگین تر بود).
       
       اگرچه پتنت‌ها به ندرت به پروژه‌هایی اشاره می‌کنند که به آن‌ها مربوط می‌شود، اما در اینجا ماهواره در واقع متعلق به پروژه 505 نشان داده شده است. همانطور که در نقاشی زیر مشاهده می‌شود، ماهواره‌ها به اندازه‌ای کوچک هستند که سه عدد از آنها در داخل دماغه قرار گیرند.
       
       
       
      کاربرد خیام:
       
      به طور رسمی، خیام تنها کاربردهای غیرنظامی در زمینه هایی مانند کشاورزی، مدیریت منابع طبیعی و نظارت بر محیط زیست خواهد داشت. مدت کوتاهی پس از پرتاب، رئیس سازمان فضایی ایران مدعی شد خیام به دلیل اندازه کوچکش نمی تواند به عنوان یک ماهواره جاسوسی استفاده شود. با این حال، وضوح زمینی گزارش شده آن (0.73 متر) برای انجام کارهای شناسایی ارزشمند کافی است. 
       
      مرکز کنترل ماموریت خیام:
       

       
       
      به گزارش اخبار ایران، مرکز کنترل ماموریت خیام در مرکز فضایی ماهدشت که تقریباً در 60 کیلومتری غرب تهران و نرسیده به شهر کرج قرار دارد. این مرکز در اوایل دهه 1970 برای دریافت اطلاعات از ماهواره های سنجش از دور خارجی تأسیس شد که اولین آنها ماهواره های لندست ایالات متحده بود. همانطور که در تصاویر Google Earth مشاهده می شود، ساخت یک ساختمان جدید در این سایت حدود آوریل 2020 آغاز شد و اکنون کامل شده است. احتمالاً در گزارش تلویزیون ایران که پس از پرتاب خیام از مرکز کنترل مأموریت پخش شد، دو آنتن سهموی در شمال شرقی ساختمان جدید دیده می‌شود.
       

       
      همکاری های روسی/ایرانی بعدی:
       
      خیام پیش بینی می شود حداقل پنج سال فعالیت داشته باشد و قرار است در سال های آینده ماهواره های بیشتری نیز به آن ملحق شوند. پس از پرتاب، حسن سالاریه اعلام کرد که ایران سه ماهواره دیگر از همین نوع را سفارش داده است و افزود: اولین ماهواره در مجموع 40 میلیون دلار هزینه داشته است.
       
      به نظر می رسد که همکاری فضایی بین روسیه و ایران اکنون فراتر از حوزه سنجش از دور است. در هفته‌های اخیر شواهدی به دست آمده است که روسیه در حال ساخت یک ماهواره ارتباطی زمین‌ایستا برای ایران با نام اکواتور (به روسی به معنای «استوا») است. این نام برای اولین بار در سال 2020 در بیوگرافی مختصری از متخصص ISS Reshetnev، تولید کننده پیشرو روسیه در ماهواره های ارتباطی مستقر در نزدیکی کراسنویارسک در سیبری ظاهر شد. در کنار آن بسیاری دیگر از پروژه ها نیز به آن اشاره شد که این شخص در آن مشارکت داشته است و جزئیات بیشتری ارائه نشده است.
       

       
      ایران در نهایت قصد دارد ماهواره‌های ارتباطی زمین‌ایستا را با استفاده از پرتاب‌کننده‌های بومی پرتاب کند، اما به‌نظر نمی‌رسد ماهواره‌هایی که در آینده قابل پیش‌بینی به فضا پرتاب می‌شوند، قادر به قرار دادن محموله با این ویژگی در این نوع مدار باشند. بنابراین، این کشور احتمالاً برای پر کردن جای خالی باقیمانده نیز به روسیه متکی خواهد بود. اگر معامله‌های دیگری در این زمینه هنوز وجود داشته باشد، پشت درهای بسته انجام شده است. 
       
      ________________________________________
      تلخیص و ترجمه از mehdi persian برای میلیتاری
      ________________________________________
      منبع:
      https://www.thespacereview.com/article/4475/1
       
  • مرور توسط کاربر    0 کاربر

    هیچ کاربر عضوی،در حال مشاهده این صفحه نیست.